JAS FBG S.A.

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 66 ocen.

Opinie o JAS FBG S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JAS FBG S.A.

Alki

Witam. Widze ze stanowisko referenta spedycji w Czeladzi dalej jest nie obsadzone juz dobre kilka m-c. Oni sobie z osób szukajacych pracy do podniesienia kwalifikacji zawodowych robia chyba jakies jaja. Kogo oni niby chca? Talentu szukaja? Moze chca osoby z 20 letnim doswiadzceniem spedytora i jeszcze ukonczone studia na Harvardzie. I tak wyglada dyskryminacja mlodych ludzi w tym kraju i nie dziwta sie potem PRL-owcy ze wyjezdzaja za granice. Jak tak wyglada rekrutacja na inne stanowiska to lepiej niech sie ludzie zastanowią bo to jest jakas wielka porazka. Pozdrawiam

Ola
@Alki 10.11.2017 13:24
Witam. Widze ze stanowisko referenta spedycji w Czeladzi dalej jest nie obsadzone juz dobre kilka m-c. Oni sobie z osób szukaja...

z tego co wiem to poszukują na to stanowisko kilku osób więc pewnie stąd te ogłoszenie tak długo wisi. w czeladzi ponoć fajnie się pracuje mam tam znajomych i są zadowoleni. pzdr.

Gucio

Witam i ponawiam Pytanie jak jest w tej firmie jaki socjal premie i wynagrodzenie jakie kierownictwo i atmosfera chodź mi o magazy Poznan/Sady

Tytus
@Gucio 25.10.2017 07:59
Witam i ponawiam Pytanie jak jest w tej firmie jaki socjal premie i wynagrodzenie jakie kierownictwo i atmosfera chodź mi o mag...

Social fajny bo masz dostęp do karty multisport i umozliwiają przystąpienie do ubezpieczenia grupowego w roznych wariantach. Dodatkowo bony świąteczne itp. także warto.Polecam

P.S.

Może ktoś napisać coś o Agencji Celnej w Gdańsku ??? Ukazało się ogłoszenie o naborze na referenta agencji celnej. Chciałam wysłać aplikację, ale w pierwszej kolejności poproszę Was o informację :)

karmazyn
@P.S. 25.10.2017 17:24
Może ktoś napisać coś o Agencji Celnej w Gdańsku ??? Ukazało się ogłoszenie o naborze na referenta agencji celnej. Chciałam wys...

W gdańsku spoko atmosfera. Szczególnie z-ca dyrektora równy gość w przeciwieństwie do zastępców w innych regionach.

P.S.
@karmazyn 26.10.2017 14:29
W gdańsku spoko atmosfera. Szczególnie z-ca dyrektora równy gość w przeciwieństwie do zastępców w innych regionach....

Dziękuję za odpowiedź ;)

Mono

Wrocław biuro : stawki jak w mc Donald, naciski ze strony kierownika i jego zastępcy żeby je*ać kierowców nawet jeśli Ci nie są w stanie czegoś zdać albo odebrać atmosferą tak zła że ludzie odchodzą po miesiącu. Praca dla desperatow lepiej zatrudnić się w amazonie.

Janusz
@Mono 16.10.2017 21:22
Wrocław biuro : stawki jak w mc Donald, naciski ze strony kierownika i jego zastępcy żeby je*ać kierowców nawet jeśli Ci nie są...

Nie będę pisać w którym oddziale ale atmosfera podobna/identyczna :)

idacynarozmowe

Witajcie. Czytam dużo opinii w wiekszości negatywnych. Obecnie zostalem zaproszony na rozmowę na stanowisko Specjalista do spraw handlowych. Ogloszenie wydało sie bardzo interesujące. Czy ktos może napisać czy mial styczność z powyższym stanowiskiem i jak to wyglądało? Przyznam się szczerze, że śledze co jakiś czas portale rekrutacyjne i takowego ogłoszenia nie widziałem. Z gory dziękuję za odp.:)

kaska

do @ Qwer jak bardzo chcesz iść na magazyn jako pracownik to możesz się przyjąć bo panowie na magazynie praktycznie nic nie robią tylko wysługują się kierowcami tak jest w oddziale w Czeladzi będziesz brał pieniądze za NIC NIE ROBIENIE .kierowca sam szuka przesyłki sam ją ładuje na samochód . Jako magazynier praca wymarzona

Qwer

A jakie warunki na kierowcę kat C we Wrocławiu?

CV
@Qwer 02.10.2017 16:59
A jakie warunki na kierowcę kat C we Wrocławiu?

Witam Planuje złożyć CV na magazyniera do nowo powstałego magazynu w Słupsku (redzikowo). Jest szansa tam na jakąś normalną pracę za normalne pieniądze? Czy nie ma sensu zawracać sobie głowy?

Hmm

Oddział w Szczecinie to jakaś pomyłka. Spartańskie warunki. Brak szatni, niesamowity chłód na magazynie, skąpy kierownik, nijakie wynagrodzenie. O przestrzeganiu zasad BHP nie wspomnę. Pracowałem więc się wypowiadam. Nie polecam nikomu kto ma jakiekolwiek ambicje zawodowe.

gucio

Witam mam zapytanie czy warto zkładać ofertę pracy na magazynie w Poznaniu jest oferta jaka kasa, atmosfera i socjal czy warto startować w tej firmie

Klara

@Alicja Też mi tak obiecywano- szkolenia, rozwój itd Póki co przez ponad rok byłam na jednym szkoleniu w ogóle z reszta niedotyczącym mojej pracy. Chyba że tyranie za innych to może rozwój..

Alicja

Obecnie JAS FBG S.A. poszukuje kandydatów na wiele stanowisk, m.in. poszukują Referenta ds. Informatyki w swoim oddziale w Katowicach. Czy ktoś z was pracował w tym mieście? Pracodawca oferuje możliwość rozwoju, wspomina o szkoleniach dla pracowników. Jak to wygląda w praktyce? Czy praca w tej firmie pozwoli podnosić swoje kwalifikacje?

Żaneta

Generalnie zarobki słabe jak na jedną z najlepszych spedycji w kraju. Podwyżka obiecywana przez kierownika przyznana bez negocjacji i jakichkolwiek rozmów z pracownikiem (stawka nadal beznadziejna). Traktowanie w oddziałach z podziałem na równych i równiejszych - jeśli chodzi o zarobki - również. Osobiście po lekko ponad pół roku pracy zaczęłam szukać już czegoś nowego. Jedynie kasa na czas.

Mint

Jeździłem w jasie i powiem tak: nieźle to wszystko było dopóki nie dochodziło do spraw finansowych... wiadomo zawsze o kasę chodzi. Sytuację miałem taką, że moja fv opiewa na 200zl a oni dla mnie 20tys i jakaś wielka pani kierownik nie zgadzał się na wzajemne potrącenie tylko upierała się żebym ja najpierw zapłacił to ona wtedy też mi przeleje. Pani Aneta, bardzo nieprzyjemna osoba. Dlatego tez współpraca zakończona i teraz jeżdżę gdzie indziej.

Alicja

@kaska nie współpracuję z JAS FBG S.A. Jestem redaktorem Serwisu GoWork.pl Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej na temat mojego zadania, najedź myszką na ikonkę mikrofonu obok mojego nicka. Chętnie również poznaję Wasze opinie na temat pracy w JAS FBG S.A.

kaska

kim ty Alicjo byłaś w tej firmie ,że ją tak chwalisz,jaką funkcje tam pełniłaś.może z pieniędzy,które urywacie ludziom za prace jadłaś z nimi picce zamawiane za nasze

Alicja

@Obecny piszesz, że w firmie JAS FBG S.A. pozmieniało się na gorsze. Jak myślisz, co może być powodem zmian, o których wspominasz? Piszesz również o 'wyżywaniu' się na innych. Co masz konkretnie na myśli? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja?

karmazyn

Agencja celna we Wrocku Karmelkowa jak tam ?

Obecny
@karmazyn 28.04.2017 19:20
Agencja celna we Wrocku Karmelkowa jak tam ?

Bardzo.sie.pozmienialo w firmie na gorsze. W centrali w katowicach jest bajzel, w niektorych dzialach kierownik robi co chce a dyrektor maw nosie bo chce.miec swiety spokoj. Na placowkach tez juz minely czasy fajnej pracy kiedy szlo sie z.ochota do pracy. Niektorzy mogliby juz isc na emeryture a inni niech sobie.przypomna jak zaczynali a nie tylko wyzywac sie na kims. Firma zenada na ta chwile.

kloshard

Może ktoś napisać coś o Agencji Celnej w Olsztynie ??? Bo aplikowałem do pierwszej rekrutacji w marcu, ale chyba nic z niej nie wyszło ogólnie ( nikt z aplikujących nie wstrzelił się chyba z oczekiwanymi zarobkami , :-) ) bo na początku kwietnia znowu dali ogłoszenie o naborze na Olsztyn. Złożyłem jeszcze raz ale chętnie poczytam opinie innych.

Alicja

@Seba, a ile już pracujesz w JAS FBG S.A.? I co możesz napisać o plusach w pracy?

kaska
@Alicja 03.04.2017 11:04
@Seba, a ile już pracujesz w JAS FBG S.A.? I co możesz napisać o plusach w pracy?

Pytasz jakie plusy -żadne , chyba że ty znasz jakieś plusy to chętnie poczytam, wynajmują mój transport do przewozu i jakoś przez tyle lat żadnych plusików bym im nie dała,

Seba

Czytając opinie na forum zaraz po zatrudnieniu się w w.w firmie nie sądziłem że jest aż tak źle jak się tu co niektórzy wypowiadają. Niestety prawda pokrywa się z wypowiedziami niektórych osób z tego forum. Wyzysk, kolesiowskie układy, źle zarządzane oddziały. Do tego zmiany z dnia na dzień. Przewoźnicy uciekają po tygodniu. Firma centralnie zarządzana bardzo dobrze lecz nie obchodzi nikogo w centrali co się dzieje w oddziałach (do dnia "niezapowiedzianego" audytu o którym wiadomo na tydzień przed i wszyscy mają udawać zadowolonych). Kierownictwo w oddziałach nie umie motywować pracowników, tylko ich opier*****, nie przejmują się człowiekiem. Zarobki jak w McDonalds.

Alicja

@krzychoo w takim razie mam nadzieję, że ktoś tutaj podzieli się z Tobą przydatną informacją. Ja uważam, że zawsze warto aplikować :) Więcej informacji na temat warunków pracy, wynagrodzenia dowiesz się podczas rozmowy z pracodawcą.

krzychoo

tak.

Alicja

@krzychoo, zastanawiasz się nad aplikacją?

krzychoo

witam. Jak wyglada sprawa jeżeli chodzi o stanowisko Referent ds. Informatyki? Chodzi mi zarówno o obowiązki jak i zarobki.

Alicja

A widzieliście nowe oferty pracy? Któraś spełniła Wasze oczekiwania? ;)

Ja

Tak

Shilla

Witam. Czy ktoś mógł by się wypowiedzieć nt. pracy na stanowisku administracyjnym w Oltarzewie?

pracownik

W firmie jedno wielkie kumoterstwo i kolesiostwo. Atmosfera beznadziejna - potwierdzam, płace nędzne chyba ze jesteś zatrudnina/y po znajomości to dostaniesz premię. Najchętniej przyjmują stażystów bo urząd pracy finansuje i za darmo mogą tyrać. Można by dużo pisać, ale jak będą tak traktować pracowników , to nie wróżę im sukcesów. Już mają problem z znalezieniem pracowników. Nie pomogą pracownicy z Ukrainy czy stażyści. Ogólnie nie polecam!!! SZkoda zdrowiwia i czasu - omijać szerokim łukiem tą firmę.

eoe

No dobrze, ale pewnie i tak zapewniają zarobki adekwatne do posiadanych kwalifikacji @diakakao, czyż nie? Nie ukrywam, że wysokość stawek mnie najbardziej interesuje, bo w końcu oprócz podstawy są jeszcze premie

aaa

W Krakowie agencja celna upada , ale cała załoga poszła do DTA - wiec tam bedzie to samo........ludzie ci sami i przyzwyczajenia tez

Xena

Odradzam pracę w agencji celnej w Szczecinie, kierowniczka chce dodryfować na zwolnieniach lekarskich do emeryturki, nie kryje się z tym i szuka jelenia żeby za nią robił , agencja dwuosobowa więc jeleń będzie robił za dwoje, pensja cieniutka, wymagają bycia alfa i omegą ( księgową , kadrową i agentem) za marne grosze, każdy stamtąd ucieka prędzej czy później, wielka rotacja.

aaa

Aldona chyba niewiele wiesz

aaa

przyjazna atmosfera to wsród tych którzy sa przyjęci po znajomosci , rodzin itd., a jesli nie masz pleców to robisz za siebie i za nich , zapomnij o dobrej atmosferze w pracy

aaa

ODRADZAM agentom celnym prace w Krakowie. Omijajcie z daleka!

albert1

Wysyłać oczywiście każdy moze, tylko co komu z wyslania? Tam trafia bardzo dużo cv a i tak rzadko sa przyjmowane osoby z rozmów. Ogłoszenia pojawiają sie wtedy kiedy nie maja kogo obsadzić albo jak jest czesta rotacja.

do hemek

Hemek nie w każde rodzinie jest agent celny

byly

Ogłoszenia są ale ile osób sie tak zostalo tam do pracy? Jedno wielkie kumoterstwo. Mamusie, córeczki, kuzynki - pelno tego tam.

byly

Wynagrodzenie jest zawsze w terminie albo i wcześniej. Jednak pracuje sie coraz gorzej. Ludzie sa beznadziejni, bo tych co sie znimi pracowalo fajnie to juz nie ma.

anonim

(usunięte przez administratora)

Gosia Katowice

Pracuje 5 lat.jeszcze sie niezdarzylo żeby wypłata była nie na czas. Ale ludzie bzdury tu wypisują to szok.

xyz

Dajcie sobie spokój z ta firma. Ludzie z niej odchodzą. Kiedys ta firma miała prestiż. Dzis na wyższych stanowiskach sa ludzie, przez których firma dużo traci.

Przeszlosc

Dużo nadgodzin - niezapłaconych a wymuszonych, niskie płace i premie nieadekwatne do ilości obowiązków i czasu spędzonego w firmie. Atmosfera bywa dziwna, wszystko zależy od okresu, nadmiar stresu nikomu nie służy a jest go sporo. Opieprz od szefa chyba tylko po to żeby był - czasami nie wiadomo o co chodzi. Albo jesteś posłuszny i tyrasz da dwóch - albo do widzenia (tzn. sam masz się zwolnić )

stary pracownik

Guzik prawda. Otwarta rekrutacje prowadzą na takie stanowiska jak juz nie maja nikogo wsadzic. Inne stanowiska nawet nie sa oglaszane nigdzie bo zaraz koleżanka kierownik czy dyrektor.

Domin

Tak jak państwo mówią układay układy i jeszcze raz układy! Jeśli chodzi o zarobki to nie mozna narzekać ale męczą właśnie te układy gdy robi się to samo co inni pracownicy jasa ci co zostali przyjeci po znajomosci premie przyznaja tylko im nie liczy sie zangazowanie innych osób. Po prostu jeśli smarujesz dupcie długiemu to wychodzisz na plus

edi

kiedyś pracowałem jako agent celny, żenujące zarobki, dochod robi się na ludziach, nie polecam. Jak ktoś nie ma pracy zadnej to wtedy w ostateczności.

Niezadowolony

Co do jakości usług nie mam większych zastrzeżeń, aczkolwiek, gdy coś się jednak przydarzy, to uzyskać jakiekolwiek informacje od nich, to istny kosmos. Opieszałość i olewactwo ludzi odpowiedzialnych za dysponowanie przesyłkami przekracza wszelkie normy. 3 dni walczyłem, żeby uzyskać jakiekolwiek informacje o przesyłce, która nie doszła do mojego odbiorcy. Nikt nic nie wie - czeski film! A dodzwonić się do jakiegoś oddziało (szczególnie w Łodzi) graniczy z niemożliwością!

anonim

(usunięte przez administratora)

Przeszlosc

Bo się wstydzą !

xyz

Oczywiście ze rotacja. Tylko szumnie w mediach mówią ze ludzie tworzą firmę, a w rzeczywistości np. jak kobieta zachodzi w ciaze to nie ma po co wracać, bo to firma antyrodzinna i nie doceniają pracowników wcale.

zxc
@Lola 22.01.2017 20:05
Pierwsze słyszę, że Jas zwalnia po powrocie z macierzyńskiego - znam kilka dziewczyn, które tam pracują lub pracowały i wracały...

A ile znasz.takich ktorym umowy nie.dali albo dali wypowiedzenie. firma juz nie to.co kiedys.

xyz
@Lola 22.01.2017 20:05
Pierwsze słyszę, że Jas zwalnia po powrocie z macierzyńskiego - znam kilka dziewczyn, które tam pracują lub pracowały i wracały...

Nie ma mowy, chyba ze jest to pracownik zatrudniony jeszcze z jastrzebskiej zalogi I ma lat 50 hehe.

ciekawa

jas wrocław to syf jakich mało pozdrawiaenia dla grzesia karierowicza

Zainreresowany

Witam. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat zarobków, umów i pracy na magazynie w Warszowicach lub Bielsku Białej?

Grzegorz

Widać że firma rekrutuje na magazyn w Szczecinie. Ktoś pracował tam może ?

Zostaw opinię o JAS FBG S.A. - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JAS FBG S.A.