brak logo

Universal Express Sp. Z o.o

Warszawa

Opinie o Universal Express Sp. Z o.o

kanarek 2010-03-23 00:24:20
Hahaha firma jak firma(usunięte przez administratora)
nikt nic nie wie, a zwłąszcza jak przychodzi do przyznania podwyżki lub nagrody. (usunięte przez administratora)
1
Madzia B. 2010-03-23 22:24:55
wysłałam tam cv... widze że to był błąd.. napewno jak sie odezwą do mnie w sprawie pracy nie skorzystam...
Amanda 2010-03-31 02:21:46
Nie no, idz, zobacz co Ci zaproponuja, lepsze niz kabaret, tak sobie posluchać tych bajeczek... Ale pracy to tam zdecydowanie nie polecam, az TAK ZLE na rynku pracy to chyba nie jest, zeby z takich marnych polsrodkow korzystac i jeszcze ( usunięte przez administratora )
ale o co chodzi 2010-04-13 19:52:55
5 lat ci zajeło zrozumienie że jest az tak zle ??czy dopiero dotarło do ciebie?zamiast sie zwolnic to co pracowales i narzekales czy dopiero jak odszedles piszesz co myslisz jako anonim?? powagi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] troche
1
Myszka 2010-04-14 20:13:07
opinie mówią same za siebie, coś jest nie tak skoro tyle opinii jest takich a nie innych, pracowełem przez chwile tam i z tego co widziałam to wszystkie te opinie są prawdą..
wpr 2010-04-14 20:15:56
współczuje klientom tej firmy..
777 2010-04-19 20:52:10
Czuję sie w obowiąku przyznac racje wszystkim moim przedmówcom i ostrzec wszystkich potenycjalnych pracowników w szczególności tych z zapałem do pracy, ambicjami i pozytywnym podejściem do życia. Po 9 godzinach w pracy ( bo każdy kto tam choć chwilkę przepracował przyzna rację,ze godzina na lunch to jakas fikcja) wyjdzie znużony zyciem i niedoceniony.Szkoda ,z e nikt nie wpomniał o ostatnich premiach bożonarodzeniowych, moze dlatego,ze to oddzielny wątek ( premie były dla kierownictwa, bo wiadomo, ze tylko ono "pracuje"). na rozmowę o pracę polecam się zgłosić, z checią przeczytam, czy ktos jeszcze usłyszał bajeczkę o jaskiniowcach, którzy zaczynali biznes przeprowadzkowy :):). niestety na płacy i warunków pracy jak dla jaskinioców rózniez się zatrzymano. 3mam mocno kciuki za wszystkich, którzy tam pracuja, aby jak najpredzej zdobyli sie na odwagę i zaczeli spełniać swoje marzenia w innej pracy. Pracę w Grupie Universal Express moge polecić jedynie ludziom bez własnego zdania, slepo wykonujacym polecenia( usunięte przez administratora )( szefa ) bezrefleksyjnym, którzy potrafią iść po trupach do celu.
beti 2010-04-22 22:00:40
ja, na rozmowie wstępnej, usłyszałam od pani dyrektor, że UE nie ma problemu z płaceniem dużych pieniążków pracownikom, tylko najpierw się trzeba wykazać, ale kwota poczatkowa mnie trochę rozbawiła, wiec sobie podarowałam, a poza tym tam na tej Szyszkowej to(usunięte przez administratora)
o to chodzi, żeby ludzie się dowiedzieli 2010-04-24 01:13:55
o to chodzi, żeby ludzie się dowiedzieli, co naprawdę reprezentuje sobą firma UE i jakie daje warunki pracownikom...
ciekawy jestem która z tych (usunięte przez administratora) rzuciła ten tekst o wykazaniu...kpina totalna
(usunięte przez administratora)
marlena 2010-07-20 17:53:50
Bezczelna i niemiła kadra zarządzająca prezes który nigdy nie wie o co chodzi i wpada w furię bez powodu ! ręce opadają..wstyd, hańba , czarna rozpacz
1
mario 2010-07-21 11:32:08
ludzie, co wy? macie nierówno pod sufitem?

firma to nie jest organizacja non-profit, której zadaniem jest troszczenie się o szczęśliwość pracowników. ZYSK jest najważniejszy. nie będzie zysku, nie będzie firmy i pracy dla pracowników.

a fundusze socjalne? BHP?
im więcej socjalizmu i biurokracji tym drożej prowadzić firmę i tym mniej dostają pracownicy.

jak się wam nie podoba to załóżcie własne firmy, zobaczymy czy wtedy z takim zapałem będziecie podpisywać umowy o pracę i rozdawać byle robolom od noszenia ciężarów jakieś premie, fundusze i opiekę socjalną..
joanna 2010-07-21 13:32:27
czyżby górze niespodobały się opinie, ależ żałosny sposób tłumaczenia ... oczywiście firma musi ciąć koszty, ale nie w taki sposób jaki robi to UE
beata 2010-07-23 18:45:05
Co za bzdura mario ! Przecież premie, fundusze i opieka socjalna, to podstawowe środki motywujące pracowników. Bez systemu motywacyjnego nie ma mowy o zatrzymaniu dobrych pracowników. a jeżeli w firmie są ciągłe rotacje, brak stabilizacji w kadrze, to nie ma mowy o dobrym funkcjonowaniu takiej firmy. To właśnie pracownicy od tzw. brudnej roboty przynoszą ZYSKI firmie.
morda 2010-08-07 00:35:14
Komu to tłumaczysz Beata ? Przecież ten co to pisał to pierdzi w stołek UED i nic inn( usunięte przez administratora )ego nie napisze :) pisałby tak jak inni gdyby był podrzędnym pracownikiem - to też by mu nie odpowiadało a tak to żyć i nie umierać :)
aczka 2010-08-20 12:03:38
pracowałam tam chwilę: zła organizacja pracy, zerowy przekaz informacji, nikt nie szanuje twojej pracy, słaba płaca, to może dobijać człowieka. pewnie dlatego panowała tam taka nerwowa atmosfera...nie polecam nikomu
1
marianna 2010-09-21 11:38:23
widzę, że w firmie nic się nie zmieniło...odchodziłam, jak się zaczęło robić dziadostwo, a teraz to już widzę, że mega dziadostwo...czyżby to początek końca...
1
anonim 2011-02-28 12:12:56
W wyniku kontroli w oddziale firmy UNIVERSAL EXPRESS DISTRIBUTION sp. z o.o. stwierdzono nieprawidłowość polegającą na nieutrzymywaniu w pomieszczeniu, w którym przechowywana jest dokumentacja wytworzona na nośniku papierowym, warunków wilgotności i temperatury określonych w załączniku do rozporządzenia Ministra Kultury z 15 lutego 2005 roku w sprawie warunków przechowywania dokumentacji osobowej i płacowej pracodawców (Dz. U. Nr 32, poz. 284).
życzliwa 2011-05-31 20:51:44
Wystarczy spojrzec obiektywnie:
na średnią płacę w firmie, rotacje ludzi, ilośc zatrudnianych asystentek które póxniej upychane są na właśne stanowiska bez szkolenia bez nauki po czym się zwalniają bo nerwowo nie wytrzymują nagonki, nie zatrudnia się tam ludzi z doświadczeniem bo każdy by się popukal w glowę po pierwsze za pieniądze jakie oferują a po drugie jakby zobaczyl polityke firmy to sam by uciekł, więc zatrudniają mlode niedoświadczone dziewczyny które pomęcza sie, i albo zdobęda doświadczenie i zmieniają firmę albo po prostu się zwalniają. .Nie wspominam już o socjalu czy slynnej przerwie na lunch bo każdy kto pracowal wie że to fikcja najwazneijszy jest ZYSK. Zero szacunku czy przywiązania do pracownika, nie ten to inny jak w fabryce..Tak czy inaczej naprawdę nie warto psuć nerwów - dla mnie praca w UE do nauka na caaałe życie..
1
Uczciwy 2011-08-17 16:01:30
Nie moge się zgodzić z powyższymi wpisami. Pracowałem również w tej firmie na magazynie. Magazyn był bardzo dobrze zorganizowany, zarządzany przez fajnego kierownika oraz systemem WMS. Ktoś kto robi takie byki jak mój przedmówca- nie powinien w ogóle się wypowiadać na forum. Odszedłem z firmy ze względów osboistych- gdyby nie to do dziś pewnie bym tam pracował. Dostawałem regularnie premie. Super nastrój, imprezy firmowe integracyjne itd. POLECAM.
jeffrey 2011-08-18 08:41:29
Już dajcie spokój. Jest jak jest. (usunięte przez administratora)
Maciek 2011-10-03 10:32:58
Uczciwy - 2011-08-17 16:01:30Nie moge się zgodzić z powyższymi wpisami. Pracowałem również w tej firmie na magazynie. Magazyn był bardzo dobrze zorganizowany, zarządzany przez fajnego kierownika oraz systemem WMS. Ktoś kto robi takie byki jak mój przedmówca- nie powinien w ogóle się wypowiadać na forum. Odszedłem z firmy ze względów osboistych- gdyby nie to do dziś pewnie bym tam pracował. Dostawałem regularnie premie. Super nastrój, imprezy firmowe integracyjne itd. POLECAM.Przecież to kłamstwo pisane przez samego kierownika. Same brednie.Premia najwyżej raz w roku i to( usunięte przez administratora ) impreza integracyjna 40 km od firmy, tak żeby nie każdy dojechał, bez możliwości powrotu do domu. Praca nisko płatna, brak stołówki, trzeba było jeść między zakurzonymi kartonami, jak zwierzęta, żadnego funduszu socjalnego, dodatków, odzieży ochronnej w postacji spodni czy obuwia.( usunięte przez administratora )
2
były pracownik 2011-11-18 16:47:40
NO PRZECIEŻ BYŁA STOŁÓWKA Z KARALUCHAMI, ALE BYŁA ;]
mimi 2012-02-15 15:22:24
hahaha
pipi 2012-03-11 10:32:54
Byłam na rozmowie w Universal i muszę przyznać,że rozmowa z ( usunięte przez administratora )..Od tego czasu jak rok temu byłam na rozmowie ogłoszenie ukazywało się już kilkakrotnie
kika 2012-07-31 12:41:10
nie sposób się z powyższą opinią nie zgodzić..
2
Ab 2013-06-11 09:04:56
Idę na rozmowę na pracownika biurowego, ciekawe co mi zaproponują, ostatni wpis jest z 2012 roku, ciekawe czy coś się zmieniło od tego czasu?
anonim 2013-06-12 08:11:45
Ab - czy byłes/as moze na tej rozmowie? czy od poprzednich wpisow o firmie cos sie moze zmienilo?
M 2013-06-13 14:21:04
ogłaszają się nawet w UP Warszawa (nr oferty nr: StPr/13/4086)...tylko czy coś się zmieniło na lepsze w tej firmie?
studentka 2013-11-12 14:06:13
Jutro mam rozmowe w UE, ale w tego co się dowiedziałam na tym forum to chyba nawet nie ma sensu tam iść.
1
terror 2013-12-19 23:24:33
Smiem watpic skoro ogloszenie wisi na np gumtree caly czas i jest aktualizowane co chwile oczywiscie juz nie podaja nazwy firmy haha
pracująca 2014-01-17 15:48:06
Zacznijmy od tego, że rekrutację przeprowadza pierwsza wolna osoba, bez kwalifikacji, kompetencji ani pojęcia o co chodzi, nie rzadko jest to sekretarka lub asystentka, które nie mają zielonego pojęcia, bo średnio zmieniają się co 3 miesiące. Podobnie jest na stanowisku pracy, brak wykwalifikowanej kadry, wszystko trzeba robić metodą prób i błędów, a za każdy błąd ląduje się na dywaniku, gdzie pani wiceprezes drze - dosłownie drze się jak można tak (usunięte przez administratora)sprawę. Prezes firmy również daje wiele do życzenia.(usunięte przez administratora)
3
,,,,,, 2014-10-18 16:34:00
Gdzie jest strona o UEX Distribution?!
Czyżby (usunięte przez administratora)i (usunięte przez administratora)nie podobają się opinie o ich metodach rządzenia tą spółką i wykasowała tą stronę !?
Felek 2014-11-05 21:01:10
Praca biurowa to jest praca w biurze, he he. Na pewno można zyskać duze doświadczenie bo jest co robić. Można awansować jak ktoś się sprawdzi.Dopóki nie spróbujesz nie będziesz wiedzieć.
gdyg 2014-11-20 20:10:21
JEDEN WIELKI BURDEL I TYLE NIE POLECAM> JEDEN WIELKI KOLCHOZ ZA GROSZE
4
Była 2014-11-30 01:07:05
Jeden wielki syf , traktują pracownika jak śmiecia, taniego niby polskiego głupiego Bolka to dewiza zarządcy tego upadajacego bajzu
1
kot 2015-01-23 21:03:00
Pracowałem tam pół roku. Firma zmieniła magazyn na nowy,dojazd beznadziejny tylko własnym autem. w biurze ludzie siedzą jak króliki jeden na drugim tak to zaprojektowano..pensje głodowe, podwyżek nie uwidzisz bo ciągle jak twierdzi kierownictwo "złe wyniki".Kierownicy są tylko z nazwy, odpowiadają za wszystko a w zasadzie nic nie mogą.Prezes i wiceprezes krzyczą na pracowników. Dobrzy pracownicy są niedoceniani albo za byle jaką pomyłkę zwalniani z pracy bo przełożeni nie widzą winy w swoich rządach tylko w pracowniku - czyli trzymanie się stołka za wszelką cenę.
pracowałem na magazynie i gdy trzeba było zrealizować zlecenie skakaliśmy po paletach jak małpki aby dotać się do ulotek, a dyrekcja ogląda te "małpie" skoki
na kamerkach z góry..
3
Wolna 2015-02-24 20:42:31
Pracowałam jako " pracownik biurowy" w jednym z oddziałów UER. Pracownik biurowy-czytaj kilka etatów w jednym. Jesteś kierownikiem, magazynierem, przedstawicielem handlowym, księgowym i do tego jeździsz po 3 województwach do klientów na tzw. oszacowania....Odpowiadasz na dywaniku za wynik finansowy całego oddziału, który zawsze jest na minusie. Do tej pory nie zgłębiłam tajemnicy jego wyliczania.
Praca w weekendy mile widziana :-) nieodpłatna oczywiście bo to dla Ciebie powinna być przyjemność i nagroda. Ot taki bonus. Nadgodziny?? jakie nadgodziny?? pani prezes odpowie że ona też ma nadgodziny.
Duża rotacja. W momencie mojego zatrudnienia w przeciągu zaledwie dwóch tygodni odeszły dwie osoby. Zatrudniają niedoświadczonych ludzi za niewielkie pieniądze a szkoleń brak.
Praca dla ludzi o mocnych nerwach i filantropów
9
Iva 2015-06-26 22:46:05
Pracować u nich to jak praca za popełnione przestępstwo. Przerwa na lancz 60 min. ale nie ma gdzie iść bo magazyn w polu a stołówka taka, że pożal się Panie Boże. Magazyn tak zagracony że chodzenie po regałach to norma. Odradzam tam pracy.
1
były 2015-08-28 14:56:46
W pełni zgadzam się z komentarzem "Wolna". Też jestem byłym pracownikiem jednej ze spółek. Na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują gruszki na wierzbie. Premie- jakie premie??? Chyba dla prezesa. Podwyżka - tak ( nieznaczna) przy przedłużeniu umowy lub nie. Nacisk na sprzedaż ( brak jakichkolwiek szkoleń i premii za tą sprzedaż bo spółka ciągle na minusie) i jednocześnie nawał pracy a gdy coś pójdzie nie tak nie z Twojej winy to wielka afera i dywanik u szefa. Brak możliwości jakiegokolwiek rozwoju. Praca po godzinach oczywiście bezpłatna (nikt tego nie monitoruje) a o odbiór nadgodzin trzeba się prosić. To samo w weekendy. Na lunch możesz pójść (i tak nie ma gdzie) ale jak się nie "wyrobisz się " z obowiązkami to musisz zostać po godzinach więc większość pracowników nie ma lunch'ów i je przy biurku. Praca dla ludzi o mocnych nerwach, odpornych psychicznie na humory szefa. Praca dobra na początek ale nie na dłuższą metę.
As 2016-02-29 18:06:52
Ta firma to jakaś paranoja....Żal się tam zatrudniać. Zarząd nic nie wie. Brak jakichkolwiek kompetencji do zarządzania ludźmi. Pan Prezes jest ksenofobem, traktuje Polaków jak "niewolników".
Nie polecam!
6
Nick 2016-03-24 21:04:28
pracowałem tam przez 3 lata totalny śmietnik zero szacunku dla człowieka-pracownika dyrektor sam zaczynał od zera a teraz wielki biznes, archiwum cud, że jeszcze istnieje, faktury, rolki, weksle każdy ma do tego dostęp bałagan, jeżeli ktoś sam siebie szanuje to niech omija to miejsce z daleka !
5
nick 2016-03-27 12:02:21
nie pracuje tam od kilku lat ale ten czas który tam spędziłem uważam zmarnowany, nie polecam .
4
Jeno 2016-07-26 17:07:18
Stanowczo odrazam. To co napisala @eleonora w 100% prawda.
Jeno 2016-07-26 17:08:21
Stanowczo odrazam. Zgadzam się z przedmówcą @eleonora
stasiek 2016-08-03 17:20:37
ehh..a ja jakis czas temu wlasnie sie zastanawialem nad podjeciem pracy u nich w firmie jako koordyantor do spraw transportu dział sztuki w Warszawie..to w sumie oferta ciekawa no tak tylko ta atmosfera..
4
quick 2016-10-29 12:21:09
Na stronie głównej UE znalazłem ofertę na jeden z oddziałów
http://www.universalexpress.pl/kariera.html
Przeczytałem powyższe komentarze od deski do deski i nie do końca wiem czy wypowiedzi przedmówców dotyczyły tylko spółki zajmującą się dystrybucją materiałów reklamowych czy centrali w Warszawie.

Nie znalazłem nigdzie opinii o konkretnej pracy w firmie "córce"., interesuje mnie konkretnie firma z tego ogłoszenia czyli w Bydgoszczy. Trochę poszukałem w Internecie i znalazłem informację, że firma Universal Express ma oddział firmy Dor-cel właśnie w Bydgoszczy. Czy ktoś może coś powiedzieć na temat tej firmy i konkretnie tego oddziału.
Interesuje mnie to, bo planuje wysłać aplikację, na ofertę ze strony Universal, czy ktoś może tam pracował, albo miał doczynienia z tym bydgoskim oddziałem?
Zostaw swoją opinię o Universal Express Sp. Z o.o - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Universal Express Sp. Z o.o