Toyota Kozłowski

Szczecin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 46 ocen.

Toyota Kozłowski
3 46

Opinie o Toyota Kozłowski

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toyota Kozłowski

Paweł

Jaka macie atmosferę w pracy? Warto aplikować?

   
anonymous

W dniu 28.05.2018 odwiedzilem salon "TOYOTA kOZLOWSKI" na Mieszka,w celu uzyskania informacji,czy przedmiotowa firma odkupi ode mnie roczny samochod Toyota C-HR Hybryd.Po wejsciu przedstawieniu sprawy pani zajmujaca sie przyjmowaniem klienta skierowala mnie bezposrednio do specjalisty do sprzedazy i zakupu aut uzywanych,pana Mateusza Gorskiego, z ktorym uzgodnilem termin oddania auta na przeglad.Po przegladzie pan Gorski poinformowal mnie o stanie auta i o cenie,ktora moze salon za nie zaplacic.Cena byla bardzo przyzwoita i juz 1.06.2018 sprzedaz auta zostala sfinalizowana.W tym miejscu chcialem podziekowac pracownikowi salonu,panu Gorskiemu za szybkie i jak najbardziej zadowalajace zalatwienie mojej sprawy.

   
Waldi

Słyszałem, że firma ma opinie dobrego pracodawcy. Nie rozumiem tego narzekania!!

   
Shah

Raz wszedłem z żoną do salonu na Struga .Bylem niewidzialny dla personelu. Wprawdzie z kimś rozmawiali przy stole chyba w sprawie kupna samochodu ale reszta personelu była zajęta sobą i przemieszczała się z prędkością światła powodując silny wiatr, który mnie wypłoszył z tego przybytku władzy nad klientem, którego nie rekompensował ani mój wygląd anni wypchany portfel. Myślałem przez chwilę, że zacznę rozrzucać banknoty lub karty kredytowe na prawo i lewo ale w sytuacji ostrych zawirowań powietrza i pracujących na najwyższych obrotach drzwi przybytku postanowiłem w porę zrejterować...

   
Były mechanik

Pracowałem w tym obozie jakiś czas temu jako mechanik i po kilku latach doświadczenia muszę stwierdzić, że była to najgorsza praca na mojej drodze zawodowej. Płace były i są bardzo słabe w odniesieniu do wymagań. W innych serwisach mechaników traktuje się inaczej, zdają sobie sprawę z tego, że bez mechaników nie ma serwisu. W Toyocie na Struga mechanik traktowany jest jak śmieć przez wrednego kierownika Jarka i jeszcze gorszego dyrektora Jacka. Nikomu nie polecam!!!!!!

   
MM
@Były mechanik 27.04.2018 17:57

zapomniałem o czymś : Ja tam polecam i tylko niech nie przychodzą tu maminsynki co nic nie potrafią bo nie chce mi się ich niańczyć !

   
Joanna

@Były mechanik, długo pracowałeś w Toyota Kozłowski? Rozumiem że kilka lat o których piszesz odnosi się do całości doświadczenia, a nie tylko do tej konkretnej pracy? @Daniel, czy Ty masz inne zdanie na temat tego pracodawcy? Możesz się nim podzielić?

   
Administrator

Dawno nikt z pracowników Toyota Kozłowski nic nie pisał o niej. Może czas najwyższy to nadrobić. Czy powiesz coś o swoich wrażeniach związanych z nią

   
Daniel

Dlaczego nikt nie docenia firmy w której się pracuje?

   
RJ

Pierwszy miesiąc umowa zlecenie. Kolejne 3 m-ce na okres próbny. Duża rotacja pracowników serwis, hanel, księgowość. Mobing, wieczne uwagi, brak dobrych menadżerów. Oczywiście godziny pracy to fikcja - oczekują pracy ponad siły. Wystarczy przyglądnąć się na okna pierwszego piętra na Struga. Pracownicy księgowości to chyba tam śpią bo nigdy nie wychodzą o 16. Zero życia prywatnego bo kiedy? Płaca na dzisiejsze warunki nie porywa.

   
JL
@wszyscyPRACUJACYuKOZLA 09.03.2018 01:39

RJ, ciekawy jestem czy na Twoim CV jest opis pracodawcy i zatrudnienie dłuższe niż 1 rok, ile jest z 5, 10 czy 15 letnim stażem w jednej firmie? To da nam wszystkim obraz jakim pracownikiem byłeś - jesteś?! W jakiej firmie po 1 miesiącu pracy masz wszystkie dodatki?! PS: Pytasz o zarobki, zdradzę ze PIT roczny na 6 cyfr!

   
Administrator

Czy ktoś z Was dysponuje najświeższymi ciekawostkami o Toyota Kozłowski? Dawno nikt z Was się nie udzielał w tym wątku.

   
Chętny do pracy

Widziałem ofertę pracy dla doradcy serwisowego. Czy jest aktualna? Podpowiedzcie coś więcej!

   
anonymous
@Chętny do pracy 03.01.2018 12:03

Oferta jest aktualna , zapraszamy!

   
zadowolony

dla mnie bomba

   
Abc
@zadowolony 18.10.2013 21:53

Można trochę na temat wynagrodzenia i atmosfery pracy na stanowisku serwisant

   
Joanna

@Tadek dlaczego Pan tak uważa? Jakie ma Pan złe doświadczenia związane z pracą w Toyota Kozłowski? Proszę o pozostawianie merytorycznych opinii na temat pracy w firmie. Będą one pomocne dla nowo zatrudniających się osób.

   
Joanna

@E11 G6 na E12-TS czyli jesteś zadowolony z praktyk odbytych w Toyota Kozłowski. Czy powiesz coś o warunkach jakie miałeś? Czy praktyki były płatne? Jak długo trwały? Czy ciężko było dostać się na takie praktyki?Co najbardziej podobało Ci się w takich praktykach? Czy ktoś jeszcze mógłby pozostawić swoją opinię na temat firmy?

   
Tadek
@Joanna 08.09.2017 15:36

Pani Joanno. Pana Kozłowskiego radzę omijać. Mniej stresu, a więcej spokoju.

   
E11 G6 na E12-TS

Witam, to jest serwis o pracodawcach a nie o serwisie! Takie jest moje zdanie! Miałem praktyki w tym serwisie! Było wszystko OK! Toyota Kozłowski na Struga. Te doświadczenia spowodowały iż moim pierwszym autem była i jest Toyota, i tam serwisuje moje auto! Pierwsze E11, i teraz E12 i będzie następna !

   
Jan

Dno, dno, dno... Z autopsji nie polecam tym którzy szanują swój czas i własne pieniądz. Umówiony byłem telefonicznie na usługę, mój dojazd do serwisu to ponad 100 km. moje części do zamontowania, konkretnie telefonicznie określony koszt usługi tj. od 250-300zł. Moja decyzja Jadę... Odbiór samochodu na serwis pełen komplet zdjęć wszystkie ryski opisane samochód był pedantycznie doczyszczony świeżo po myjni ekologicznej z nałożonym twardym woskiem zero śladów brudu nawet kurzu w wewnątrz i na zewnątrz, pogoda słoneczna...a tu w dokumentach (zleceniu) opis pojazdu zabrudzony itp. Dodam, że ta sama usługa w serwisie BOSCH wyceniona została na 150-200 zł. i ani grosza więcej ale zależało mi na gwarancji i wykonaniu przez serwis TOYOTA więc się pokusiłem, w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie będę pisał o jaką usługę chodziło bo się dowiedzą o jakiego klienta im chodzi choć moja noga tam więcej nie zamierza przekroczy tego progu i basta. Usługa była banalnie prosta chodziło tylko o montaż w mojej Toyocie dodatkowego wyposażenia i nic więcej, cztery kabelki podłączyć... i po bólu. Atu tak czas oczekiwania na usługę to ponad 5 godzin, koszt który mnie zastrzelił bo nie byłem na to przygotowany (musiałem płacić kartą) wyniósł 500 zł. to ponad dwie stówki więcej niż planowany przed wykonaniem tej usługi. Oczywiście koszty dojazdu jeszcze stówka. Odbiór samochodu to totalna kpina z klienta (po prostu płać i tam są drzwi i wypad) pojazd został zaparkowany gdzieś na parkingu, zapłaciłem za usługę i dostałem kluczyki, i miałem sobie znaleźć mój samochód i sam sobie go sprawdzić bez żadnych wyjaśnień np. jak działa zamontowana część, jak ją obsługiwać czy wszystko działa jak należy itd. Jak oni przyjmują pojazd to tak i ja powinienem go odebrać. Sprawdziłem mój pojazd i wszystko działało jak należy zero uwag. Więc wróciłem do serwisu aby podziękować i się pożegnać a tu,że może gwarancji na daną usługę nie będzie bo część była moja i oni nie odpowiadają za jakość. Na koniec dodam, że ta sama usługa na takich, samych identycznych częściach tylko zakupionych u nich czyli w Toyocie miała kosztować 1200zł. To kupiłem części w sklepie internetowym dużo taniej i licząc z maksymalną ceną usługi T O Y O T Y powinno mnie wynieść z częściami i usługą 800 zł. więc na moich częściach oszczędzam 400zł. ale niestety policzyli mi tyle samo co bym kupił części i usługę u nich. Po przyjeździe do domu dokonałem sprawdzenia montażu i kolejny szok, części z zakupionego podzespołu zostały nie zamontowali wszystkiego. nie dokręcone elementy już na trasie mi mrugali, że coś jest nie tak a pod domem okazało się,że źle zamontowali elementy (brak mocowania) prosiłem o wymianę spinki pod osłoną silnika bo mi jednej brakowało oczywiście nie zamontowali. I tak powstała mała książka z mojego opisu ale gwarantyję, że się streszczałem i jeszcze dużo by zostało do opisania na negatyw oczywiście. Po usłudze Toyota zreflektowała się z zaczęli wydzwaniać i prosić o pozytywną opinię dając w zamian usługę myjni lub tańszego przeglądu. To ja mam jechać na myjnie ponad 100 km. i czekać na zemstę. Moja opinia w skali od 1 do 10 to nie więcej niż 2.

   
Joanna

@Gość Kodeks pracy definiuje mobbing jako "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników." Czy właśnie takie sytuacje występują w firmie? Jeśli tak, to pamiętaj, że firma ma obowiązek im przeciwdziałać. Warto zgłaszać to do swojego przełożonego, bądź działu HR.

   
Gość

Fatalne warunki pracy, najgorzej mają Ci dzieki którym Kierownicy, i dyrektorzy mają co jeść czyt. Mechanicy, dilerzy, nie wspominając o serwisach sprzatajacych czy myjni, pieniądze znikome bo przecież więcej musi zarobić osoba która siedzi 9 godzin przed biurkiem niż Ci którzy ciężko fizycznie na nich pracują, ciągły mobbing, brak możliwości wybierania urlopu bo wiecznie terminy nie pasują, ogólnie nie polecam.

   
Starszy II

Starszy, nie podszywam się pod Ciebie. Nie zauważyłem, że nick był już zajęty, wybacz. @Joanna, co do profitów, to powyżej ktoś miał rację. Żadnych. Podstawa, na początek śmieciowa, no i premia. A ta jest legendarna. Zależy tylko od humoru Szefa. Nigdy się nie doliczysz ile powinnaś dostać.

   
Joanna

@Starszy niezależnie pod jakim nickiem, zawsze możesz zostawić swoją opinię. Chętnie dowiemy się więcej o Twoich doświadczeniach z pracy w firmie.

   
Joanna

@Starszyrozumiem, że już długo pracujesz w firmie. Co więcej możesz powiedzieć o warunkach zatrudnienia? Jakie benefity zapewnia Toyota Kozłowski?

   
Starszy
@Joanna 17.03.2017 11:08

Go work to nie miejsce do rozmów . Po raz drygi ktoś się podszywa pode mnie . To słabe ! Można bezkarnie przybrać cudzy NIK. Pozdrawiam.

   
Człowiek !

Dobra dobra jedni narzekają inni chwalą , jak ktoś nie pracował gdzieś indziej to nie ma porównania. Ja tam nie z jednego pieca chleb jadłem . Ogólnie nie ma co narzekać. Chociaż jak cie olewa własną dyrektorka bo ma manie wyższości czy też dyrektor w np.opla wydrze się bez racji to trochę przykre i tu zgadzam się z przedmówcą. W każdym punkcie dealerskim są jakieś problemy między ludzkie... bo nie wszyscy równo pracują i mają kolegów w d... , to jasne że z pracownikami też jest nie do końca ok.często to słabe ogniwa to i dyrekcja miewa gorsze dni bo odpowiada za wszystkich i wzystko! Szef jak szef musi być ostry są gorsi uwierzcie.

   
Człowiek !

Dobra dobra jedni narzekają inni chwalą , jak ktoś nie pracował gdzieś indziej to nie ma porównania. Ja tam nie z jednego pieca chleb jadłem . Ogólnie nie ma co narzekać. Chociaż jak cie olewa własną dyrektorka bo ma manie wyższości czy też dyrektor w np.opla wydrze się bez racji to trochę przykre i tu zgadzam się z przedmówcą. W każdym punkcie dealerskim są jakieś problemy między ludzkie... bo nie wszyscy równo pracują i mają kolegów w d... , to jasne że z pracownikami też jest nie do końca ok.często to słabe ogniwa to i dyrekcja miewa gorsze dni bo odpowiada za wszystkich i wzystko! Szef jak szef musi być ostry są gorsi uwierzcie.

   
Starszy

Z wieloma negatywnymi argumentami muszę się zgodzić, ale i na wiele zaprzeczyć. Krzyki i "porządki" robione przez Szefa są bardzo częste. Co do warunków pracy, nie są one złe. Na zarobki również nie mogę narzekać. Przychodzą młodzi i chcieliby po trzech miesiącach zarabiać tyle co dziesięcioletni pracownik, to chyba oczywiste, że tak nie będzie. Dyrekcja miewa problemy ze sobą, i to chyba w każdym punkcie dealerskim, to niestety smutna prawda. Pracuję tutaj już wiele lat i będę pracował. O czymś to jednak świadczy.

   
mechanik

Masakra, zarobki bardzo słabe. Wymagania od pracownika ogromne, ciagły mobing ze strony łyseko, grubego kierownika i walnietego dyrektora.Pracujesz 9 godzin płacone masz za 8 bo teoretycznie jet godzinna przerwa podczas pracy oczywiscie toretycznie. Jeden prysznic na tyle osób ale i tak się tam nie umyjesz bo ciepłej wody brak hehe. Jak dyrektor zobaczy że spadł ci paproszek na podłoge (podczas naprawy auta) to mało zawału nie dostanie i mujsisz natychmiast tam sprzątać. Codziennie po pracy myjesz cały seriws mopem, oczywiście po 17. Pracujesz do 17 przy samochodach a jazda na mopie jest po pracy oczywiście za darmo. Jeszcze gorszej pracy nie miałem, nikomu nie polecam.!!!!!!!

   
Starszy.
@mechanik 26.02.2017 13:17

Witam i pisze bo mnie zalał szlak.Tak się składa ''cieniasy '' że pracowałem na Struga a teraz nadal pracuje u Kozłowskiego, kupę lat jestem mechanikiem i nie dziwię się jak tacy partacze i brudasy co mają problem z higieną i wiedzą wypłakują sie bo ktoś im wytknie dziadostwo . Obrażanie gości co to serducho wkładają w ten serwis to chamstwo. Dyro Jacek był moim kierownikiem i szacun dla gościa bo nie raz upaprał się z nami na warsztacie wymagający to jest i nie lubi syfu . Opierniczył ale zawsze pomógł i czasem dał w kość bo mu zależy na ludziach i firmie. Jarek też jest ok bieże na klate jak dyro bo problemy zgamoni to stary problem . to oni tam dbają o klientów ja ich szanuje i ja to doceniam tyle lat. Jak ktoś pracuje i słucha to zarobi i awansuje w tej firmie są na to przykłady . Polecam normalnym gościom i odradzam cieniasom. To nie przechowalnia.

   
123

nigdy nie miałem gorszej pracy, codzienne poniżanie i darcie gęby to standard. Kierownik jarosław to faszysta i dupek a dyrektor Jacek jest poniżej krytyki. Facet ma problemy psychiczne. Masakra nikomu nie polecam z daleka od tego kołchozu. Płlaca też śmieszna a wymagania bardzo duże. Nikt nie wytrzymuje tam więcej niż 3-4 miesiące.

   
124

Przez przypadek trafiłem na tą stronę i nie mogę uwierzyć co tu jest napisane, gotów jestem uwierzyć że pracuję w innej firmie. Pracuję w serwisie na Mieszka 1-go, pracowałem też na Struga i tak zleciało już 8 lat u P. Kozłowskiego. Zastanawiam się dlaczego ja tak długo tu pracuję i znam większość pracowników którzy pracują w tej firmie tyle samo co ja a nawet dłużej i co, i nie chcą zmieniać pracy - ciekawe dlaczego? Duża rotacja personelu, tak ale tylko tych którym nie chce się pracować, ich praca jest nierzetelna, nie profesjonalna, nie wnoszą nic do zespołu, co w przypadku każdej firmy chyba jest wymagane. A ci którzy wystawiają te negatywne opinie, co oni mogą wiedzieć o tej firmie, pracowali 3 miesiące w porywach z tego kilka dni na urlopie i resztę na zwolnieniu lekarskim, jak kolega wyżej (pracował na Oplu a napisał opinie na forum Toyoty). A teraz są wiarygodnymi opiniodawcami na temat tej firmy. Śmieszne. Może w dużym skrócie opiszę jak to naprawdę wygląda. Praca u P.Kozłowskiego wymaga dużego zaangażowania, profesjonalizmu, ciągłego pogłębiania wiedzy, kreatywności oraz umiejętności pracy w zespole co jest wynagradzane dobrymi zarobkami, płaconymi na czas (wynagrodzenie podstawowe + premia). Każdy z pracowników uczestniczy w szkoleniach opłacanych przez właściciela firmy, które organizowane są przez specjalistów w ośrodkach Toyoty . Warunki pracy są bardzo dobre , jest czysto, komfortowo, na warsztacie i myjni +16 stopni i nikt nikomu nie wydziela środków czystości!!! Co najważniejsze atmosfera w pracy jest bardzo dobra a P.Kozłowski jest szanowaną osobą w firmie. Dziękuję:)

   
Rafi

Jak ktos nie wierzy w negatywne komentarze odnosnie kozlowskiego, to niech sie zatrudni, i sie sam przekona. A teraz troche z tego co sam przezylem pracujac tam 3 miesiace(na wiecej nie mialem ochoty - w sumie to juz po miesiacu wiedzialem ze tam nie chce pracowac).Oferty pracy z internetu nie znikaja bo to prawda ze ludzie tam dlugo nie wytrzymuja. Podstawe mialem wyplacana z opoznieniem- kiedy przychodzil okres wyplaty(chyba 5 kazd.mies) to dostawalo sie premie(zalezna od kaprysu wlasciciela), i tak sie nachodzily okresy wyplat ze(1) premii wogole nie dostalismy. Wszelkie wydatki przechodza przez kontrole Pana K.- wszystko musi on podpisac-wiec jak cos potrzeba kupic szybk- to smiech na sali. W magazynie czesto brak podstawowych czesci-bo wszystko co do sztuki wyliczane, oby czasami nie za duzo. Pamietam jak sie sprezarka spalila. Chyba z 2 tyg. bez pneumatyki dzialalismy- najpier nie mial kto tego do naprawy dac, a pozniej byl problem z zaplaceniem za naprawe hehe.W zimie to na hali byly 4 stopnie-na szybach od wewnatrz lod-ogrzewanie wlaczane na 2 godziny gdzie temperatura podskoczyla do 8, a po przerwie juz nagrzewnice wylaczone. Pan K. lubi czasami sobie wozki narzedziowe powywracac jak mu porzadek na warsztacie sie nie spodoba, lub zabrac klucze od ubikacji jak bedzie tam brudno. Ot takie male kaprysy. Naprawiajac samochod pamietajcie aby nic na podloge brudnego nie spadlo- to grzech- bo plyn do podlogi wyliczany jest i na dlugggoooo musi wystarczyc. Pracujac tam odnioslem wrazenie ze ludzie sie go boja gdy zaszczyci dany obiekt(serwis) swoja obecnoscia. Na przerwie temat w wiekszosci jeden byl(najczesciej kiedy zblizal sie termin wyplaty)- "czy bedzie o czasie i ile bedzie premii". Na struga byla masakra- i toyota i opel. Personel w oplu obsadzony rodzina-blizsza i dalsza(to normalne?) . Jak sie pracuje na ulicy mieszka w szczecinie nie wiem, ale o tym moze sie przekonac kazdy kto rozwaza prace w firmie u Pana K. Pozdrawiam kolegow z Opla, bo jest tam kilku fajnych chlopakow .

   
wilk

a tego zarobku to ile konkretnie? i chciałabym się dowiedzieć czy jeśli chciałabym zanieść im osobiscie cv to siedziba ich nadal mieści się na struga 17?

   
EB

Pracowałam w firmie Kozłowski 6 lat i mogę z całą stanowczością powiedzieć, że to firma rzetelna i dająca duże możliwości. Przez okres mojej pracy były osoby, które nie zagrzały długo miejsca (zwykle miały od pierwszego dnia wielkie oczekiwania nie dając nic od siebie), były także takie, które pracowały przez lata. Sytuacja bardzo typowa - jak w każdej firmie. Z przekonaniem twierdzę, że praca w tej firmie daje możliwości awansu, zarobku i można się dużo nauczyć.

   

Zostaw opinię o Toyota Kozłowski - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toyota Kozłowski