brak logo

Imperial Tobacco Polska S.A

Jarocin

Opinie o Imperial Tobacco Polska S.A

Tomek 2016-11-04 20:02
Otrzymałaś jakieś info już odnośnie jazdy ?
Baranek 2016-11-05 16:44
Styczeń luty, ludzie będą uciekać tylko teraz odbiorą wszystkie dodatki do grudnia i ciałłłł,ile można oszukiwać ludzi panie Nikodem i panie Piotrze wy wzięliście ten kredyt zaufania na siebie a nie my więc wy róbcie te super punkty ktore wskoczyły z D2 na A :) i nie zapomnijcie o pakietach 350 i ekspozycje na 24 i 16 w sklepach z 4 markami skandal taki sam jak w Pisie :(
5
Kaśka 2016-11-05 18:49
Przecież to są sklepy z potencjałem
5
Tomek 2016-11-05 20:15
A mówili że to będzie taaaaka dobra zamiana.
4
Tomasz 2016-11-06 09:32
Mógłby ktoś napisać co tam się zmienia ?
Czy warto tam iść do pracy porzucając swoją obecną korpo ? :D
Tomek 2016-11-06 14:20
Przecież masz wyżej informacje ze styczeń luty ludzie będą stąd uciekać. Tak że warto, bo będzie potrzebne świeże mięso.
6
Lech 2016-11-14 21:17
A jak już wszyscy stąd uciekną, to ciekawe kim będzie zarządzać nasza wspaniała, przyspawana do stanowisk, jedyna w swoim rodzaju, profesjonalna i kreatywna kadra menagerska? Może w końcu nauczą sie zarządzać chociaż samymi sobą, bo z tym mają podstawowy problem a nieudolnie próbują kierować innymi. Fachowcy
10
chętny 2016-11-18 22:38
Zastanawiam się nad pracą w tej firmie. Ile może dostać Przedstawiciel Handlowy ds. dystrybucji??
Wesoły 2016-11-19 18:07
W ITPL nie ma takiego stanowiska jak Przedstawiciel ds. Sprzedaży i dystrybucji. Masz nieaktualne dane.
PATRIOTA 2016-11-19 19:02
REJON WSCHÓD I CENTRAL BEZNZADZIEJNI MENADZEROWIE, TYCZY SIE PANI I PANA PROSIMY POZNAŃ O ZROBIENIE PORZADKU MOBBING!!!! ONI NIE NADAJĄ SIĘ ZARZADZAĆ GRUPĄ.
5
Damian 2016-11-19 19:31
Nikt nie będzie robił żadnych porządków, oni działają za pełna wiedzą i zgodą swoich regionalnych a ci to juz w ogóle są bezkarni i nikt się nie interesuje tym co robią.
abc 2016-11-20 20:17
a że niby kto miałby te porządki zrobić ? ci dwaj piwni geniusze co to jeden drugiego ściągnął do firmy ? po tym jak zwolniono główną księgową to faceci już nie mają żadnych oporów, popadli w taki samozachwyt że już nad niczym i nikim nie panują. Powagi, porządki to się powinno robić od samej góry a nie wycinając pionki
5
AlwaysSmileDude 2016-11-20 23:18
Witam forumowiczów.
Jakie pieniążki z waszej autopsji może zarobić Menadżer Dystryktu Sprzedaży?
Bardzo bym prosił doświadczonych PH o podpowiedz - ogólnie warunki zatrudnienia na w/w stanowisku, pojazd służbowy, benefity.

Z góry dziękuje za pomoc w niniejszym temacie.

Pozdrawiam.
5
Doświadczony PH 2016-11-28 21:56
Z mojej autopsji wynika że wiedza jakie to są pieniążki, akurat do niczego się Pani nie przyda. To i inne stanowiska manadżerskie są u nas stanowiskami dożywotnimi i osoby je piastujące są do nich przyspawane na stałe.Ani w przeszłości, obecnie i tym bardziej w przyszłości, nie są przewidziane na nich zmiany i jakaś rekrutacja.
5
kumaty Nikodem 2016-11-29 19:01
A tu kolega szanowny się myli, ponieważ są dwa wolne stanowiska MDS Łódź i Warszawa i są prowadzone na nie zewnętrzne rekrutację. Jednakże ujawnienie uposażenia na stanowisku początkującego MDS-A wywołuje u potencjalnych pracowników ataki pustego śmiechu połączone z tarzaniem się po podłodze. Zresztą pensja początkującego DH w połączeniu z obowiązkami i zakresem odpowiedzialności wywołuje jeszcze silniejszą reakcje. Ostatnia firma na rynku, a wymagania jak u monopolisty. Dawne D teraz A 24 sku na piękne oczy, no i pierwsza pozycja za zapachy i długopisy. Jak tyle można dostać za darmo to po co "płacimy " w tych śmiesznych Dymkach.
8
Zeus czy jak mu tam 2016-11-29 21:11
Firma na ta chwile jest totalnym dnem zapalniczkowym ,bo tylko tyle im zostało<notesów brak > i te bezczelne zmiany 24sku i 16sku. Mdsi chore głowy w pupke wchodzą Asmom wiedząc że cele to kosmos Poznań powinien zrobic roszady cwaniaczków z gorącymi posadami, tylko wiecznie tuszują wszystko układziki kiedy to sie wszystko skonczy. Albo wizytacje ustawione dwa dni przed, malowanie wyznaczonych ulic przed przyjazdem nastepnych cwaniaków . ...... pora sie ogarnać dajcie wiecej długopisów.....
6
Gabrys 2016-11-29 22:34
Towarzystwo wzajemnej adoracji ,rączka rączkę myje ,wieczne tuszowanie, zamiatanie pod dywan,to przecież istna patologia która trwa od lat. Ktoś na to patrzy i nie reaguje i to też jest patologia bo lud to widzi. To taka zgrana paczka i czegóż oczekiwać jak przykład idzie z góry gdzie dwaj koledzy z jednego boiska mają pełna i nieograniczona władzę i bezkarność bo nadzorca daleko,już nie w Poznaniu.
4
xyz 2016-12-01 23:08
A to bardzo ciekawe że mając prawie 200 ludzi w terenie trzeba szukać kandydatów na zewnątrz to niezbyt dobrze świadczy o organizacji i o zarzadzających nią.A ciekawe co się stało z całym zapleczem ludzi w ciągu ostatnich kilku lat przeszkolonych i wyedukowanych za ciężką kasę w szacownej poznańskiej uczelni?Tyle pary w gwizdek, tyle zmarnowanych funduszy, tyle zarwanych weekendów, tyle rozbitych rodzin i zwiazków ,i co ?,wszystko jak krew w piach ? Nikt się nie nadaje na MDSa?
6
Agnieszka 2016-12-08 19:49
Moim zdaniem te zmiany padną w Marcu, co tu sie terez dzieje!!!!to masakra nikomu bym tu nie polecał pracy , Inwestuja w szkolenia opłacaja super szkołe w Poznaniu a nikt sie nie nadaje do pracy na mdsa śmiech na sali, tak jak i polityka firmy . Tu powinny byc wielkie zmiany zaczac od Asmów i mdsów potrzebna młoda krew a nie stare zgrzane stołki czekajace na cuda i obwiniajace DH ze nie potrafia pracować czasy 6 lat wstecz skonczyły się.
6
Ola 2016-12-21 20:05
nepotyzm na stanowiskach wyzszego szczebla, wielka potrzeba zmian wsrod mds, naprawdę wielka, potrzeba solidnej wymiany osob na tych stanowiskach
5
taka prawda 2016-12-22 09:08
Niestety widocznie nie nadajesz się na to stanowisko kochana, ukonczenie wsb niczego nie dało? ciesz się ze mialas mozliowsc się tam dokształcic, za darmo, oplacone bylo wszystko!!! poza tym to nie MBA, nie robcie z siebie niewiadomo kogo. Poza tym krowa ktora duzo ryczy, mało mleka daje, ale jak widać trochę DAJE- ale nawet to nie pomogło??? oj przykro mi hahahahaha
Wyrocznia 2016-12-22 20:51
Robisz się nerwowy kolego, w prostacki sposób dezawuujesz i obrażasz na forum ludzi którzy mówią otwarcie o tym o czym wszyscy (oprócz was) w firmie wiedzą, ale z obawy o swój byt nie mówią o tym głośno. Ale to dobry znak, bo to znaczy że zaczyna wam się robić cieplutko pod siedzeniami i czujecie nieuchronny koniec swoich żałosnych i wątpliwych karier. Wróżę ci że już niedługo wylądujesz na zielonej, a biorąc pod uwagę twój styl wypowiadania się, to przeżyjesz niezły szok i przekonasz się ile znaczysz na rynku pracy.
3
"W" 2016-12-22 22:30
Brawo Ola ! Widać że trafiłaś w sam najczulszy punkt pseudo menadżerii bo rozległ się żałosny skowyt odrywanych od koryta. Brawo!już po nich !
6
taka prawda 2016-12-22 23:33
Nikogo nie obrazam. Łudz się, łudz, nadzieja matką głupich. Brawa za naiwność, widzę że ktoś tu nie potrafi pogodzić się z porażką...Poza firmą doskonale wiesz że nic ciekawego Cię nie spotka, dlatego siedzisz tu i ględzisz, po zmianach wiele osob nie moze sobie poradzic, bo idealnie bylo spijać piankę, teraz czas na robotę
Leszek 2016-12-23 22:43
Potrzeba wymiany całej czapki nie tylko mds, Oni tak naprawde wykonują tylko polecenia swoich regionalnych i biora na siebie wszystkie wpadki zeby przykryć ich braki kompetencji i dzieki temu sa przez nich tolerowani. Mds są pod ochrona asm poniewaz sa mistrzami ewolucji w realizacji impisów na papierze i bez nich rsm długo by nie przetrwal na swoim tronie.
4
Mike 2016-12-26 15:54
widziałem kilka ofert pracy na PH. Jakie wynagrodzenie może otrzymać taki przestawiciel? Jakie auta są we flocie i czy są limity na prywatne kilometry?
Dziękuję za rzeczową opowiedź.
Alex 2016-12-26 20:57
Cudòw nie ma, podstawa to1800 netto(od 10 lat takie same warunki) plus premia 250 netto miesięcznie (ale nie realna do wykonania) gwarantowana podwyżka co roku 2-4% podstawy. Ogromne ciśnienie spływają kaskadowo i na koniec zawsze to Ty odpowiadasz za wszelkie zło. Perspektywa awansu zerowa, ale za to niektóre szkolenia fajne. Co prawda oderwane od rzeczywistości i w codziennej pracy nieprzydatne, ale w teorii wyglądają wspaniale. Pozdro
2
Xena 2016-12-31 07:07
A, ja ogólnie nie narzekam.... Z tą podstawa to masz tyle ile sobie wynegocjowales, także jeśli jesteś sprytny to jest więcej niż 1800 netto, także Alex przykro mi, ale najwidoczniej nie jesteś dobrym negocjatorem
Xena 2016-12-31 10:59
Natomiast jeśli chodzi o wyrabianie planów, to fakt trzeba się napracować, ale i to jest do zrobienia, tylko musi się chcec pracować, a nie tylko wyjeżdżać do pracy.
Basia 2016-12-31 17:44
Tak Xena, z taką ortografią to rzeczywiście musiałaś sobie wynegocjować baaaaaardzo wysoką podstawę.
Jako na pocieszenie to ci powiem, że menago który Cię przyjął do swojego zespołu, to mniej więcej taki sam poziom znajomości zasad ortografii i gramatyki. Głowa do góry, kariera przed Tobą.
3
Lara 2017-01-04 00:23
Bredzisz koleżanko, Nie ma u nas czegoś takiego jak indywidualne negocjowanie podstawy. Każdy nowo zatrudniony dostaje na starcie najniższą krajową i albo bierze albo wypad bo kolejka oczekujących desperatów jest długa. Tak że ani nie jesteś sprytna jak piszesz, ani wiarygodna i aż się prosi przyjrzeć się bliżej tym planom które rzekomo realizujesz. Buja
2
Xena 2017-01-05 17:39
Lara No to w takim razie masz koleżanko złe informacje, może tak było 100 lat temu, jak Ciebie przyjmowali...
Ale rozumiem, że zazdrość przez Ciebie przemawia bo przez naście lat pewnie pracujesz za 1800netto...uuuu, jak mi przykro :)
2
Tabaka 2017-01-06 10:08
Jesteś typem człowieka, który chyba nie szanuje nikogo ani niczego. Z ludzi się wyśmiewasz, firmę krytykujesz.
1
Piotrek 2017-01-30 14:43
mozna dorobić na gratisach które nie są sprawdzane do wydawania oraz na np wymianie banderoli, całkiem dobrze, a niektórzy kierownicy zarabiają na gratisach ktore kradną i każą rozpisywać swoim ph.
2
Tomek 2017-01-30 22:42
A wtajemniczeni twierdzą że żeby działać bezkarnie muszą działkować sie ze swoimi asm. Biznes kwitnie w najlepsze i nikt nic nie widzi i nie słyszy taka patologia
4
Kierowiec 2017-02-01 14:32
Słyszałem opinie o IP ,że są dobrą profesjonalną firmą. Chcę zmienić pracę i pomyślałem o IP. Mam pytanko w jakim zakresie wychodzą zarobki przedstawiciela sprzedaży i dystrybucji? Jakie auto dają, komputer i telefon? Może tak kilka słów ktoś podpowie?
1
Paulina 2017-02-28 11:11
@Tomek, o jakiej patologii mówisz?
mahi 2017-03-11 16:05
wiekszosc negatywnych komentarzy potwierdza sie juz przy pierwszym kontakcie. zmarnowany moj czas
3
Paulina 2017-03-14 09:07
Zauważyłam różnorodne opinie. A jakie są w takim razie plusy pracy w Imperial Tobacco Polska S.A?
uuu... 2017-03-15 22:36
Jakimi autami jeżdżą PH?
Kumaty Nikodem 2017-03-17 21:57
Dziś Pan Piotr T. trochę zaorał menedżerkę, ale dużo prawdy w jego słowach jest. Długi staż pracy nie oznacza dużych umiejętności, a może oznaczać cofanie się w rozwoju i kurczowe trzymanie się posady. Wybitnym analitykiem nie jestem, ale z pliku wynika że dział hurt istnieje tylko teoretycznie, bo efekty pracy żadne.
3
Jack 2017-03-18 10:26
Wynika z tego że pan T. to prawdziwy geniusz. Potrzebował aż 3 lat żeby dostrzec coś co dla przeciętnego analityka widoczne powinno być już po pierwszym kontakcie. Dotychczas wszyscy dobrze się bawili ale jak zaczeło się palić pod piecem to zaczyna się szukać winnych.Ale co tam, lepiej później niż wcale Jechać z nimi !
2
Natalia 2017-03-20 10:14
Witam, mam pytanie czy coś więcej na temat pracy jako Doradca Handlowy dowiem sie na tym forum? Chcę złożyć cv i podpytuję o więcej szczegółów, nie lubię być zaskoczona.
raczej Mało Kumaty Nikodem 2017-03-22 17:01
teoretyczny hurt,teoretyczne audyty, teoretyczny rozwój,teoretyczne kompetencje, teoretyczne wyniki itd itd itd coś dużo tu teorii a mało realiów. Ale za to stołki i od wieków przyspawani do nich osobnicy są jak najbardziej autentyczni i dożywotnio nieusuwalni.
4
Nowy 2017-03-22 17:48
Jestem tu nowy ale chyba Cie gryzie ze jestes DH. Nikt bez DH nie zrobi dystrybucji to jest ich ciezka praca a to ze jestes kiepski w pracy i nie nadajesz sie do tego co robisz to nie pomoże Ci nawet najlepszy strateg, motywator itp. To takich malkontentow jak Ty powinni odstrzelic. Najlepiej narzekać i mówić to nie ja to inni. Jak Ci nie pasuje to sie zwolnij otwórz firme i bedziesz Dyrektorem Asmem Mdsem i Dh w jednym.
3
Balbina 2017-03-22 19:14
Niby Nowy a jaki bystry i w dodatku radykalny. I po co od razu te wycieczki personalne,przecież Ty też byłeś kiedyś zwykłym DH. A skoro już jesteś taki szybki w odstrzeliwaniu tylko za to że ktoś ośmielił się krytycznie ocenić system, to proszę pochwal się na forum ilu to już malkontentów usunąłeś podczas swojej krótkiej, i usłanej samymi sukcesami kariery tutaj.
1
Nowy 2017-03-22 19:43
Niestety nie mam takiej wladzy bo też jestem DH, zyje w wolnym kraju i nikt mnie nigdzie nie trzyma. Jesli stwierdze ze mi ta praca nie odpowiada to odejde a nie bede wyplakiwal sie w rekaw szczegolnie tutaj. A jesli nie masz odwagi odejść albo odezwać sie lub napisać maila ze sluzbowej poczty to tylko swiadczy o Tobie. Zacznij robic bo to rozwija a nie płakać tutaj
dd 2017-03-23 10:38
w końcu!!!!!!!!!!!!!!!!
Paulina 2017-03-23 10:47
Firma Imperial Tobacco Polska S.A zamieściła nowe oferty pracy . Poszukiwani Doradcy Handlowi! Jakieś opinie?
Kumaty Nikodem 2017-03-25 15:56
Nie napiszę tego na chatterze, bo mój MDS i ASM jeszcze do dziś trzęsą się po akcji Mars, ale po co obniżamy ceny naszych produktów jak w żaden sposób nie komunikujemy tego faktu w psd. Konkurencja robi to doskonale i klient końcowy wie co ma kupić. My pewnie dostaniemy coś na spotkaniach majowych. W ten sposób nie osiągniemy naszego MS ex faktor i wolumenu. Piotrek napisz coś czerwoną czcionką, może ktoś coś zrobi.
Zostaw swoją opinię o Imperial Tobacco Polska S.A - Jarocin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Imperial Tobacco Polska S.A