Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Imperial Tobacco Polska S.A

Pracowałeś w firmie Imperial Tobacco Polska S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
operator - 2014-09-07 13:19:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O jejku, sami PH się wypisują, jak to oni źle nie mają. Zamiast pisać brednie na forum za robotę się śmierdziele weźcie. Ciągle płacz i płacz. Jest 3% bezrobocia w Poznaniu, więc jak się nie podoba to wypad. Już żygam tymi wypocinami PH
zdjecie uzytkownika
wolny - 2014-09-08 11:56:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [operator - 2014-09-07 13:19:39]:
To nie czytaj jak Cię nie dotyczą i nie obrażaj ludzi !!!
Realia są takie jak w opisach fałsz , obłuda inierespektowanie praw pracowniczych.
Jak się poskarżysz to i tak sprawę zamiotą pod dywan i nawet szanowny Społeczny Inspektor Pracy ( wiemy o kogo chodzi) cię oleje i ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
smerf pracuś - 2014-09-08 18:17:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie czy bardziej biorą na stanowiska typowo produkcyjne czy może jakaś sprzedaż/biuro.marketing? jeśli biorą na produkcje to chociaż jakieś godnbe polecenia warunki? najbardziej to sie właśnie boję o zdrowie p[łuca itd, bo wiadomo jaka to branża i różnie może być. będę wdziećzny na każde odpisania na tę wiadomość
zdjecie uzytkownika
ph - 2014-09-11 16:33:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podobno maja wszystkich ph zatrudnić przez agencje- tak jak pilotów.
zdjecie uzytkownika
*** - 2014-09-15 20:28:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ph - 2014-09-11 16:33:51]:
ale jazda???????????
zdjecie uzytkownika
Ciekawy - 2014-09-20 23:13:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [*** - 2014-09-15 20:28:00]:
Czy człowiek który mimo zarobków grubo powyżej przeciętnej kupił swojemu synowi używany rower na komunie jeszcze "pracuje" ?
zdjecie uzytkownika
QK! - 2014-10-09 21:40:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [smerf pracuś - 2014-09-08 18:17:26]:
o płuca nie musisz się bać, nic CI nie grozi na produkcji. Standardowo trochę pyłu tytoniowego jest , ale nigdzie nie ma z tego tytułu przekroczonych norm. Jedyne co to wiadomo trzeba chodzić w ochronnikach słuchu. Co do warunków na DPPiP CI nie powiem jakie są, ale nie słyszałem żeby ktoś marudził na płacę i benefity.
zdjecie uzytkownika
mozenieamozetak - 2014-10-10 08:06:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ciekawy - 2014-09-20 23:13:32]:
Pewnie, że pracuje. A wyobrażasz sobie, że ktoś inny go zatrudni? :)
zdjecie uzytkownika
alezeocochodzi - 2014-10-10 08:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a tak w ogóle to jakie pierwsze wrażenie zrobił król jogurtów?
zdjecie uzytkownika
pryt - 2014-10-10 20:51:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alezeocochodzi - 2014-10-10 08:15:36]:
najbardziej zastanowilo mnie to po co opowiadal o tym ze w danone przeszli z vanselingu na preselling.
zdjecie uzytkownika
=== - 2014-10-12 16:20:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pryt - 2014-10-10 20:51:07]:
musiał czymś zabłysnąć...
zdjecie uzytkownika
pan żabka - 2014-10-27 18:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś wie jakie są szczegółowo w firmie ustalone normy jeśli chodzi o stężenie pyłu tytoniowego w powietrzu i jeśli chodzi o natężenie hałasu?dają multisporty lub podobne bajery?
zdjecie uzytkownika
Baranek - 2014-11-06 16:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cała ta firma to jakaś pomyłka i obóz pracy niestety.
Jakie są inicjały gościa, co używany rower kupił synowi...?
zdjecie uzytkownika
offline - 2014-11-07 10:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma schodzi na psy. Nie płacą nadgodzin. Każą chodzić w soboty i niedziele, oddając za to dzień wolny w tygodniu. Brak pieniędzy na sensowne podwyżki, a na kilkaset sztuk gazetek z najwyższej jakości papieru, na ligę bowlingu dla biurowych, są. Ludzie dostają podwyżki po 20 pln brutto. Taka podwyżka demotywuje pracownika. Fabryka ma być niby kluczowym zakładem ponieważ jedną w Anglii i Francji zamykają i przenoszą produkcję do Polski. No tak my tanie polaczki zrobimy wszystko. Największa patologia to zatrudnianie pracowników tymczasowych których jest 200-300. "Najlepsi" pracują 10 lat przez agencję. Zaliczyli chyba już 10 agencji pracy hahahha.
Ciągle się słyszy brak pieniędzy, brak pieniędzy kryzys, bieda a firma w Polsce miliardy zysku przynosi. W firmie bardzo zauważalna niechęć, wyższość, pretensjonalność pracowników biurowych nad produkcyjnymi. Jakby byli co najmniej akcjonariuszami tej firmy. Myślą, że są najwybitniejszymi umysłami naszych czasów, ponieważ skończyli wyższą szkołę tego i owego. Kolejną patologią jest zatrudnianie rodziny. Najlepsze klany które się ustawiły posiadają po 7,8 członków rodziny zatrudnionych przez Imperial. Normą jest że pracuje mąż, żona, trzech synów i 3 synowe. Większość rekrutacji jest ustawiona. Możesz pracować sumiennie, uczciwie, nie chodząc na L4 przez kilka lat, ale jak nie masz nikogo z rodziny to jesteś śmieciem.
Jedyny plus tej firmy to, że nie jest obozem pracy jak Amazon czy H&Mc i dowożą do pracy. Nic więcej.
zdjecie uzytkownika
Papużka - 2014-11-07 16:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziś dostałem telefon z Imperial Tobacco w Jankowicach z działu marketingu do którego CV wysłałem dobre 3 tygodnie temu. Pracował ktos w tym dziale ? Jak wygląda atmosfera w tym dziale, jakie zarobki ? Był może ktoś na rozmowie kwalifikacyjnej? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
888 - 2014-11-07 22:08:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Papużka - 2014-11-07 16:28:22]:
to pewnie na miejsce KB lub BB...no tak szukają wariatów...powodzenia i sto lat pracy w kołchozie....
zdjecie uzytkownika
999 - 2014-11-07 22:09:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [offline - 2014-11-07 10:33:25]:
PRAWDA tylko DELIKATNIE POWIEDZIANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
zenon - 2014-11-08 14:00:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [offline - 2014-11-07 10:33:25]:
pracuje gd bylo jeszcze wwt - najlepsze lata w tej firmie minely bezpowrotnie. Dobrze, ze postawilem duzy dom w tamtych czasach. dzis ledwo kawalerke bym wynajal.
zdjecie uzytkownika
ph - 2014-11-08 19:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bieda, kryzys, brak pieniędzy, brak funduszy, brak środków - to się ciągle słyszy. Imperial Tobacco jest jak Państwo Polskie - "operuje zawężonym budżetem". Nieliczni żyją w skrajnym przepychu, reszta bieduje.
zdjecie uzytkownika
LAo - 2014-11-11 13:06:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyznam wam szczerze, że jestem zaskoczony tym, że Imperial Tobacco w taki sposób podchodzi do swoich obowiązków względem pracowników. Powinni być przykładem dobrej relacji pracownik-pracodawca, a okazuje się, że im większa firma tym o taką relację trudniej . Oczywiście nie wszędzie, ale jest to ogólna tendencja.
zdjecie uzytkownika
QK ! - 2014-11-14 22:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
multisport jest oczywiście, a koszt z tego co pamiętam to około 80zł miesięcznie. Z benefitów stołówka z obiadami po 3-5zł - dostawcą jest SODEXO. Co do hałasu to na hali produkcyjnej zazwyczaj jest 70-80dB. Z pyłem nie odpowiem, bo nie orientuję się na chwile obecną. Co do dodatków to jeszcze premia KP1, standardowa roczna, wysługa, dodatki na święta.
zdjecie uzytkownika
s1809 - 2014-11-17 10:18:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [QK ! - 2014-11-14 22:59:10]:
Ogólnie dużo ludzi czeka aż fabrykę Volkswagena otworzą. Nie jest tutaj kolorowo. Tak jak większość mówi, że Imperial swoje najlepsze lata ma za sobą to prawda. Niedługo upadną do poziomu HM, Amazona i Rabena
zdjecie uzytkownika
000 - 2014-11-18 21:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [s1809 - 2014-11-17 10:18:27]:
dobre ale jakie prawdziwe
zdjecie uzytkownika
Świeży - 2014-11-22 22:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [000 - 2014-11-18 21:07:12]:
Gdybu mieli upaść to nie inwestowaliby takiej kapuchy w hale i magazyny, agencja była jest i będzie w vw też, fakt zarobki nie porażają ale wszystkie podstawy są, dowiozą, ubiorą, dopłacą do żarcia, dadzą 13, nawet jak się ułoży to dadzą nagrodę za bezpieczeństwo, i pomysły.. , imnagrodę za wyniki...Pracowałem wcześniej u innych za płotem, i we wrigleju.. Tyle tego tam nie ma Mówię wam że dużo lepiej niegdzie nie ma .. I zapier też trzeba... Najwięcej wrzeszczą Ci co nie pracowali nigdzie i indziej.. Wszyscy nowi wiedzą jak jest i szanują
zdjecie uzytkownika
offline - 2014-11-24 23:25:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Świeży - 2014-11-22 22:28:43]:
Upaść nigdy taka korporacja nie upadnie. Może agencja jest we Wrigleyu ale na taką samą ilość pracowników (prawie), jest ich 3 x mniej. Też tam pracowałem. W VW zaś agencyjni mają takie same warunki jak pracownicy zatrudnienie bezpośrednio przez VW To, że Tobie jest świetnie to nie znaczy, że każdy tak ma. Odnośnie nagród: safty lean pin pierwsze III miejsca to ekipa biurowych/albo paniusiek z jakości. Pierwsze III miejsca to nagrody 1700/1300/1000 reszta 100. Widać,że biurowi i jakość mają największy wkład w produkcję a nie pracownicy produkcyjni. Odnośnie nagrody za wyniki, może pora pomyśleć, żeby dostał ją ktoś inny a nie te same osoby od 10 lat z rzędu. Sam pracuję rzetelnie i uczciwie, a wyniki są powyżej średniej i nie choruję od kilku lat a takiej nagrody nie widziałem. Dobrze by było, żeby te nagrody się nie powtarzały. Odnośnie ubioru który piszesz. Wiele obozów pracy również ubiera swoich pracowników i daje im papu - HM, Amazon, Raben, Wrigley, i setki innych firm - nic nowego. Jeśli chodzi o ubiór w pracy - wg kodeksu pracy zapewnia go pracodawca - więc również nic nowego. Odnośnie pomysłów wprowadziłem II a kasy 0. W innej firmie za podobny pomysł dostałem aneks do umowy na II grupy podwyżki. W Imperialu dobrze mają tylko biurowi i klika paniusiek.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Imperial Tobacco Polska S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x