Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Imperial Tobacco Polska S.A

Pracowałeś w firmie Imperial Tobacco Polska S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
XXXL - 2014-06-09 20:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [student - 2014-06-06 18:21:38]:
jest tyle fajnych firm a Ty do imperial....
zdjecie uzytkownika
student - 2014-06-10 09:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To było do mnie?, no jak widzisz, ty nie wybierasz w życiu, tylko życie wybiera za Ciebie. ja nie widzę nic złego w stażu. mozesz siedziec w domu i narzekać jaka ta Polska nie do życia, możesz też zakasać rękawy i zacząć od najniższego szczebla. Mam rację?
zdjecie uzytkownika
Marcin_Radom - 2014-07-01 10:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, właśnie wczoraj zdałem stancję w stolicy. Do końca września mam wolne na uczelni i mogę się przydać na stażu jako logistyk czy nawet w dziale finansowym. Czy stażysta ma płacone? Dzięki za odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
tomala - 2014-07-02 13:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [od a do z - 2014-04-01 12:47:47]:
mnie sie udało :P a nie znam tam nikogo
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-07-02 19:31:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mój komentarz jest przewidziany dla osób, które zastanawiają się nad pójściem do tej firmy, tak jak z tego co widzę - również odradzam.
Byłem pracownikiem przez kilka miesięcy, na początku wszystko pięknie, fajnie, były wyniki, dopóki nic nie robili z bazami... Odkąd MDS zaczął przekazywać najlepsze punkty Doradcom, Pilotom itd. nie było szans wyrobienia planów(szeroko pojętych - sprzedaż pakietów, wprowadzenie nowego papierosa na rynek, utrzymanie wariantu Route 66, utrzymanie dystrybucji Westa, 50% skuteczność wizyt, no i na sam koniec 20 wizyt dziennie...). Może nie wydaje się to dużo, ale w nie jednej firmie pracowałem, miałem tyle samo wizyt, ale zdecydowanie mniej obowiązków na punkcie(jeżeli wiecie z czym się je praca PH w firmie tytoniowej). Oczywiście są starzy wyjadacze na stanowiskach PH, którzy wyrabiają plany na poziomie pow.100%, ale jest to spowodowane okłamywaniem w raportach dystrybucyjnych, oczywiście gdyby MDSowie tego samego nie robili to Ci PH już by nie pracowali.
Absolutnie nie należy wierzyć Panią z HRu(one same nie wiedzą co mówią). Odnośnie kadry zarządzającej, to osoby starszej daty z nie małym doświadczeniem, którzy nie pracują dla dobra firmy, lecz tylko kombinują jak złapać firmę za cyce i doić kasę, młodsi MDSowie zachowują pozory do pewnego momentu ;)
Podstawa na początku baaardzo mała poniżej 2 tys, premia ? Tyle co okrągłe 0. Firma wychodzi z założenia, że PH opierają się na samej podstawie. Jeśli chodzi o dobre aspekty - auto służbowe do celów prywatnych, z telefonem troszkę gorzej, bony żywieniowe co miesiąc, 2 pakiety papierosów, częste szkolenia i spotkania regionalne.

Szczerze nie wiem czy dla tych plusów warto pracować kilka miesięcy i później znowu szukać pracy(wiadomo, że ciężko się szuka).

Na koniec dodam tylko, że przed zwolnieniem nie było żadnego sygnału, że coś nie gra. W dniu kiedy dowiedziałem się o tej decyzji, pytając się mojego przełożonego jaki jest powód, nie udzielił mi informacji, wręcz próbował mi wmówić, że to nie jego decyzja, a decyzja HRów(śmiech na sali).
zdjecie uzytkownika
mechanik_Radom - 2014-07-03 12:54:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam te komentarze i cieszę się, nie jestem przedstawicielem handlowym (gorzej, ze moja kobieta pracuje w tej branży). A ta oferta na mechanika na Radom to dobrrze płatna?
zdjecie uzytkownika
pppppppp - 2014-07-03 21:14:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marcin_Radom - 2014-07-01 10:07:52]:
człowieku umiesz czytać...tak...to się dobrze zastanów nad stażem w ITPL...
zdjecie uzytkownika
student - 2014-07-04 12:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Były pracownik: widze ze nie jest za wesolo, ale pracowac trzeba. mam niezbyt duze wymagania i ogromna chec do pracy, wiec nawet moje zadania finansowe przy umowe nie powinyy byc duze. nawet moge byc tym przedstawicielem.
zdjecie uzytkownika
*** - 2014-07-06 22:42:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [student - 2014-07-04 12:20:32]:
nie wiem czego uczą na studiach ale chyba nie czytania ze zrozumieniem...czytając posty jeszcze nie zrozumiałeś przesłania...albo jesteś tak marnym studentem...
zdjecie uzytkownika
już nie student - 2014-07-07 14:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [*** - 2014-07-06 22:42:33]:
nie wiesz, bo pewnie nie byłeś... Widać, że Ty nauczyłeś się tylko dostawać, narzekać i nic z siebie nie dawać.
zdjecie uzytkownika
tomala - 2014-07-07 20:48:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [już nie student - 2014-07-07 14:58:13]:
no fakt, teraz studenci tylko nadają sie do pracy w tym syfie jakim jest imperial!!! Ludzie!!! widzieliście firme która daje nowemu pracownikowi używane buty? :) to świadczy samo za siebie.... totalne zero!!!
zdjecie uzytkownika
*** - 2014-07-07 21:10:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [już nie student - 2014-07-07 14:58:13]:
oj studenciku żal mi ciebie ale życie cię jeszcze nauczy
zdjecie uzytkownika
*** - 2014-07-07 21:14:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomala - 2014-07-07 20:48:32]:
no właśnie ale tępak nie rozumie i cokolwiek będziemy próbowali "już nie student" zasugerować, podpowiedzieć to nie zrozumie widać że nie śledzi rynku wyrobów tytoniowych którego sprzedaż spada...ale jak się chce bawić w gównie...?
zdjecie uzytkownika
już nie student - 2014-07-08 07:52:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To mi Was żal żałosne marudy. Nie ma firm idealnych, a ja już pracowałem w takich, gdzie nawet używanych butów nie dostałem. Musiałem w swoich zasuwać. Ciekawe czemu jeszcze siedzicie w tej firmie jak taka zła.
zdjecie uzytkownika
Mikołaj - 2014-07-08 08:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam przedstawicieli handlowych, chciałbym zapytać o specyfikę rynku na Mazurach. Mieszkam tu od niecałych dwóch lat, bo przyjechałem za żoną. W ogłoszeniu widzę, że ITP szuka doświadczonych, to akurat mam, ale nie znam regionu.
zdjecie uzytkownika
RR - 2014-07-11 17:56:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś z działu technicznego może powiedzieć jak tam u was?? Możliwości rozwoju np:szkolenia, jakie zarobki, atmosfera.Chodzi o Radom.
zdjecie uzytkownika
Gracjan - 2014-07-14 15:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie ktoś więcej o rynku fajek na Opolskim? widze oferte na Głubczyce . Mam doświadczenie w sprzedaży jogurtów dla dużego pracodawcy i duze doswiadczenie w temacie handlowca.
zdjecie uzytkownika
app - 2014-07-14 17:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [student - 2014-06-10 09:06:35]:
Każda firma jest fajna, w której nas nie ma.
zdjecie uzytkownika
*** - 2014-07-16 22:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [app - 2014-07-14 17:58:11]:
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ OT CALA SENTENCJA
zdjecie uzytkownika
bylyPHkonkurencji - 2014-07-16 23:31:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytam większość wypowiedzi na tym forum o tym jak było kiedyś a jak jest teraz to mnie pusty śmiech ogarnia. faktycznie teraz to macie przekichane - do roboty trzeba się zabrać! nie pracuje w tytoniówce od jakiegoś czasu ale pamiętam jak jeszcze 1,5 roku temu ph miał po 1 paczce davidoffa, westa i route 66 (każdy wariant po paczce) i w punkcie pełną dystrybucję! pracowało się po góra 5-6 godzin i była bajeczka co nie? aż w końcu ac nielsen spadł do poziomu totalnej masakry i teraz narzekanie że jest źle? sami jesteście sobie winni... i tylko stara gwardia czeka na odprawy tylko co poźniej? jak kilka lat nic się nie robiło to w każdej innej pracy po prostu nie dacie rady...
w pmi, bat czy jti nie popracowalibyście tak długo...
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-22
Żródło: gazetapraca.pl
Radom
(mazowieckie)
Imperial Tobacco Polska Manufacturing S.A. jest jednym z największych producentów wyrobów tytoniowych w Polsce. Jako część Im perial Tobacco Group korzystamy z międzynarodowych doświadczeń koncernu działającego na ponad 160 rynkach, oferujemy klientom wachlarz produktów po wstających w 47 fabrykach, dzięki zaangażowaniu i kwalifikacjom około 38 tysięcy pracowników. W trosce o wysokie standardy naszej pracy, jakość produktów, bezpieczeń
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
an - 2014-07-17 11:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. czy jest ktoś spoza grona przedstawicieli handlowych? w necie znalazłem dzisiaj ofertę pracy na mechanika maszyn do Radomia i zastanawiam sie czy moje skromne doswiadczenie w ogole daje rade
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-07-18 16:40:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bylyPHkonkurencji - 2014-07-16 23:31:49]:
Tak się składa, że przed Imperialem pracowałem w konkurencji dosyć długo i nie chodzi o to, że ktoś nie pracuje, nie stara się, bo możesz (usunięte przez administratora)od rana do wieczora, a i tak zostaniesz potraktowany przez tą firmę jak zwykłą kupę.
Odnośnie raportów Nielsena - masz rację, ale to chyba każda firma widzi co się dzieje i każda firma boi się o swoje słupki procentowe, ale zachowujmy przy tym zdrowy rozsądek, bo co za sztuka zmieniać pracownika przez cały rok co trzy miesiące ? (czyt. Imperial)
zdjecie uzytkownika
Stanowisko średniego szczebla - 2014-07-23 13:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozmowa odbyła się w lipcu br. z p.(usunięte przez administratora) w siedzibie firmy pod Poznaniem.
Jednym zdaniem?
Niesympatyczna (czuło się że przeprowadza ją na zasadzie pro formy), robiącą z siebie bóg wie kogo, zadające niejasno pytania, zlepia zdania nieumiejętnie - przekładaja się to na nieprofesjonalizm w odbiorze. Pewnie wynika to z faktu, ze Pani pracuje tam dopiero od lutego, chociaz jej zachowanie na to nie wskazuje.
Dodam jeszcze, ze jeśli jesteś inteligentny/a trafiłas pod zły adres.
Firma zapewnie jako całość wygląda lepiej i dba o pracownika (tak przynajmniej wynika z ich chociażby strony www), ale zanim dojdziecie do etapu docelowej rozmowy można się zrazić.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2014-07-25 17:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stanowisko średniego szczebla - 2014-07-23 13:50:13]:
A na jakie stanowisko startowałeś/aś? Ja mam rozmowę za tydzień, ale widzę, że szukają i do fabryki i do sprzedaży, a z tego co się dowiedziałem to są dwa oddzielne działy kadr.
zdjecie uzytkownika
*** - 2014-07-27 23:35:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2014-07-25 17:26:51]:
zastanów się po fuzji z BAT szybko wylecisz bo bedzie nowa struktura, poszukaj sobie pracy w branzy bardziej stabilnej
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Imperial Tobacco Polska S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x