Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-04-30 09:43:34 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Imperial Tobacco Polska S.A - Jankowice k/Poznania. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2009-06-08 20:44:10 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z Imperial Tobacco Polska S.A to solidna, profesjonalna, rozwojowa firma:
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako bardzo dobre
Atmosfera i ludzie tam pracujący są przyjaźni pomocni.
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Imperial Tobacco Polska S.A: samodzielność w wykonywanych obowiązkach, możliwość rozwoju
Najbardziej nie podobało mi się w Imperial Tobacco Polska S.A: praca w systemie 3-zmianowym, współpraca z firmami pośredniczącymi
filutek - 2009-09-11 21:57:16 odpowiedz | cytuj
jakiś czas temu zwolnili z pracy dobrych pracowników bo za dużo zarabiali zostawili takich z wiochy którzy zadowolą się pensją mniejszą niż średnia krajowa zwolnionym dali w prezencie pościel jest takie przysłowie -jak sobie pośćielisz tak się wyśpisz-ale świat nie kończy się na tej firmie żal mi było matek samotnie wychowujących dzieci oraz jedynych żywicieli rodzin jedyny pozytyw w tej firmie to warunki socjalne
Były pracownik - 2009-10-12 08:17:23 odpowiedz | cytuj
Ta firma to lipa na maxa. Nawet do kibla nie mozna isc bez pozwolenia. co miesiac poronione pomysly odnosnie zadan dodatkowych. Inwigilacja, na wszystko kwitek. Co najgorsze to wlasnie ludzie. Jak roboty. Nie podchodza do ciebie jak do czlowieka tylko jak do jaakiegos "murzyna", a jak sie nie podoba to wypier.... To juz nie ta firma co kiedys!!!!!
a - 2009-10-28 18:28:56 odpowiedz | cytuj
a jak w tej firmie maja przedstawiciele handlowi
prezes - 2010-03-15 18:56:31 odpowiedz | cytuj
czy ktos był w tamtym tygodniu na rozmowie w polkowicach w aqua hotel?? dotyczy przedstawiciela handlowego na rejon lubin, polkowice itp. ???
Pewna Pani - 2010-04-29 22:37:48 odpowiedz | cytuj
Witam, z bliskich mi źródeł rozmowa kwalifikacyjna na stanowiska techniczne chyba nie dotyczy danej dziedziny. Podczas rozmowy brano pod uwagę NIE - techniczne umiejętności, wiedzę specjlalistyczną w zakresie inżynierii a BRANO JEDYNIE CECHY DOBREGO MARKETINGOWCA LUB LUDZI PO ZARZĄDZANIU. Dlatego uważam ze firma nie jest dobrze przygotowana do takich rozmów. Kierują się jedynie "motywacją", "przywództwem w grupie". Wynika z tego, iż firma Imperial Tobacco wybiera sobie kadrę nie - najlepszych inżynierów a najbardziej wyszczekanych cwanianów.
julis - 2010-08-30 22:22:26 odpowiedz | cytuj
Byłem PH. Przez lata całe warunki pracy i pensje były jak na Polskę dobre. Od kilku lat jest coraz gorzej. Do tego stopnia, ze zrezygnowałem. Z moich obserwacji wynika, że gdy ktoś znajduje pracę o podobnych walorach finansowych i pozapłacowych, to natychmiast ucieka. Dobrze w tej firmie było za czasów Reem., Imp.Tob. jest czymś zupełnie innym. Gdyby rynek pracy w Polsce wyglądał inaczej, to IT miałby problem z obsadą pracowników. Z firmy, nie licząc szeregowych pracowników, po 2006 roku uciekli wszyscy chyba wszyscy kierownicy, prawie cała administracja. Szkoda.
ja - 2010-09-26 11:09:22 odpowiedz | cytuj
witam. pracuje w IT od 4 lat i właśnie stoję przed dylematem - przyjąć zwolnienie czy zdecydować się na relokację. poszukuje informacji jak wygląda teren w woj. lubuskim lub w warmińsko-mazurskim? i co radzicie? brać tą marną odprawę i szukać czegoś innego? muszę podjąć decyzję do jutra (27.09.10) - z góry dzięki za info
Zosia - 2010-09-30 15:26:10 odpowiedz | cytuj
I jak? Co zdecydowałeś, bo dzisiaj już 30 września, jaką decyzję podjąłeś? Zmieniłeś region czy jednak rezygnacja? Jeśli mogę zapytać, skoro pracujesz już dla nich 4 lata, jak ogólnie oceniasz prace PH akurat dla tej firmy? Jesteś zadowolony? Polecasz? Bo ja właśnie jestem po pierwszej rozmowie na stanowisko PH i próbuję zebrać więcej informacji o faktach w IT. Proszę o info. Pozdrawiam
anka - 2010-10-05 22:24:31 odpowiedz | cytuj
Hej:) opowiesz coś o rozmowie kwalifikacyjnej i o warunkach pracy które proponuje firma? Jestem przed rozmową kwalifikacyjną :)
:DDDDDDDDD - 2010-10-15 19:33:46 odpowiedz | cytuj
Rozmowa jest ze tak powiem cieżka robią wszystko aby sie zniechecic!!!!1111
zainteresowana - 2010-10-16 08:57:57 odpowiedz | cytuj
A czemu rozmowa jest ciężka? I co to znaczy, że próbują zniechęcić?
vercia - 2010-10-16 12:33:40 odpowiedz | cytuj
Pójdziesz to sie dowiesz :)
zainteresowana - 2010-10-16 23:42:53 odpowiedz | cytuj
No dzięki...właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałam:)
Menedżer - 2010-11-28 09:07:46 odpowiedz | cytuj
Kolego, w tym kraju nie ma obowiązku świadczenia pracy.Nie podoba sie praca (ściemnianie) to droga wolna.Pamiętaj CRM wszysto przyjmie a i przełożeni będą zadowoleni.Tak było jest i będzie.Jak będziesz robić tak samo to szybciej awansujesz jak Ci się wydaje.
Jasiu - 2010-12-02 19:37:25 odpowiedz | cytuj
Menedżer - 2010-11-28 09:07:46

To ja współczuje firmie jak ma takich menedżerów jak Ty, szybko pójdzie z torbami..ale widzę, że w Twojej firmie jak nie robi się wałów to jest się nikim. Ale z drugiej strony staram się Ciebie zrozumieć, bo wały zaczynają się od samej góry, tylko że po dup......e dostaje zawsze ten na samym dole. Znam tą firmę od matki Reemtsmy, była to firma "ludzka" nie pracuje w niej już od 6 lat. Z tego co słysze jak przejęli ją angole i w zarządzie siedzi gówniarstwo, które tylko potrafi wymagać a nie nagradzać(obiecywać kokosy, awanse itp) to współczuje Wam
anonim - 2010-12-02 22:22:33 odpowiedz | cytuj
Wsp????czucie jest tu na miejscu .
anonim - 2010-12-03 23:16:57 odpowiedz | cytuj
I tak tez jest na rozmowach na inne stanowiska. Liczy sie tylko to jak "szczekasz". Jesli dobrze, to masz szanse. Potrzebuja chyba ludzi, ktorzy potrafia sie dobrze sprzedac ale tak naprawde poza soba nie potrafia sprzedac nic wiecej. Liczy sie po prostu pierwsze wrazenie. A pozniej sie okazuje, ze ktos nie ma wynikow i zaczynaja sie naciski. Ludzie wiec uciekaja albo sie ich zwalnia. A zeby sie nie dac wywalic zaczyna sie robic "waly". Az w koncu kierownik zlapie i wyp....li. Firma z przerostem ambicji. Ludzi probuja motywowac tekstem, ze pracuja u nich najlepsi itd itd. Duzo mozna jeszcze napisac. komedia :)
zyczliwy - 2010-12-03 23:19:20 odpowiedz | cytuj
Jesli pomoze ci to w decyzji to uciekaj.
anonim - 2010-12-03 23:28:04 odpowiedz | cytuj
Menedżer - 2010-11-28 09:07:46

No to już chyba wiadomo dlaczego jestes Menedzer. A jacy Menedzerowie taka firma - bez komentarza...
Rysiu z Klanu - 2010-12-05 21:37:55 odpowiedz | cytuj
Mam jeszcze jeden konik związany z tą firmą. Za mojej kadencji w tej firmie były przeprowadzone dwa razy badania wśród pracowników( zwykła ankieta, czy Ci się podoba w firmie czy nie, jak z zarobkami itd) W moim biurze wszyscy firmę ocenili kiepsko i nie tylko w moim, od czego są telefony aby zasięgnąć języka, jak było w innych. Co się okazało??? Prelegent po drugim badaniu(odstęp chyba rok) stwierdził, że jeszcze nigdy nie spotkał się z tym, aby dwa razy z rzędu poziom zadowolenie pracowników wyszedł tak wysoko. Cud prawda??:) Zgadzam się z przedmówcami pomijając oczywiście naszego wzorowego menedżera, który kocha Wały, ta firma coraz mniej dba o pracowników a wymagania są kolosalne, kiedyś wzbudzaliśmy zazdrość u innych, każdy tam chciał pracować, pensje super, zwykły PH jeździł nowiutkim golfem, co u innych wywoływało niemałą zazdrość, teraz ludzie z krótkim stażem zarabiają nie wiele więcej niż pracownik w zwykłej hurtowni, samochody to zwykłe Caddy obite wewnątrz tekturą, fakt nasz menedżer od Wałów jeździ podobno golfem ale im się należy, tyrają jak woły heheheheheheh (ręka od trzymania bata na podwładnego boli jak chol..a). A zapomniałbym dla gościa, który tam chce pracować. Mam tam jeszcze znajomych(ludzie z niższych szczebli, dziewczyny czy to z marketingu czy ogólnie z Jankowic są naprawdę ok), którzy co nieco powiedzą jak im się tam wiedziedzie. Pan Szanowny Dyrektor jako marchwekę rzucił Passata dle najlepszego pracownika w kraju więc jak sie postarasz to i rodzinie możesz wciskąc kit przez trzy miesiące, że Cie awansowali na Dyrektora, a po trzech???? no cóż zawsze to można z drabiny spaść i stać sie zwykłym plabsem, który bedzie tyrał i tańczył jak mu Nasz Menedżer od Wałów będzie batem dyrygował i grzał dup..ę w podgrzewanym fotelu
jausz - 2010-12-06 19:20:16 odpowiedz | cytuj
Koleżanki i koledzy PH, napiszcie proszę jak wygląda próba terenowa w Imperial Tobacco ? Ostatnim etapem rekrutacji jest właśnie próba terenowa. Jaki konkretnie ma przebieg, ile trwa? jakie zadania są stawiane osobie starającej się o pracę. Prosze o informacje. Z góry wielkie dzieki.
anonim - 2010-12-07 17:19:55 odpowiedz | cytuj
jausz - 2010-12-06 19:20:16

Próba terenowa tak jak sama nazwa mówi odbywa się w terenie. PH wejdzie do punktu uprzedzi, że wizytę zrobi za Niego ktoś inny (nie wiem czy poinformuje, że jest to rekrutacja) po czym wchodzisz z rekrutującymi i prowadzisz wizytę a Oni Cię obserwują jak nawiązujesz kontakt, jak prowadzisz rozmowę, czy trzymasz się standardu (kolejności kroków) wizyty itd. Po wszystkim omawiacie wizytę (taki jest standard na treningach) i też będą obserwować jak przyjmujesz uwagi, ewentualną krytykę. A później umówią się na odpowiedź i tylko czekać.
envy - 2010-12-07 22:06:16 odpowiedz | cytuj
Pomoge Ci... proba terenowa- wsiadasz do auta i wysiadasz pod najgorszym z punktow. Powinienes sprzedac papierosy, uzupelnic braki ale tak w sumie najwazniejszy jest slad jaki po sobie zostawisz- podkladka, bilonownica, plakat. Ja nie sprzedalam papierosow w zadnym z 2 punktow. Na koniec juz w samochodzie zapytalam, co zrobilam zle zeby nastepnym razem nie popelniac bledow. Pracuje juz dluuuuuuuuugo wiec chyba bledu nie popelnilam. Powinienes byc zapamietany przez sprawdzajacych Ciebie. Ogolnie luz tylko nie popelnij błędu, zapytaj sie w samochodzie co jest Twoim zadniem w punkcie, jakimi materialami dysponujesz, mow glosno, wyraznie, przedstaw sie, zobatrz jakie papierosy są już w punkcie, zostaw na ladzie podkladke i bilonownice, żegnajac sie powiedz, ze masz nadzieje, ze spotkasz sie w krotce. Pozdrawiam i powodzenia
x