brak logo

Imperial Tobacco Polska S.A

Jarocin

Opinie o Imperial Tobacco Polska S.A

mahi 2017-03-11 16:05
wiekszosc negatywnych komentarzy potwierdza sie juz przy pierwszym kontakcie. zmarnowany moj czas
6
Paulina 2017-03-14 09:07
Zauważyłam różnorodne opinie. A jakie są w takim razie plusy pracy w Imperial Tobacco Polska S.A?
uuu... 2017-03-15 22:36
Jakimi autami jeżdżą PH?
Kumaty Nikodem 2017-03-17 21:57
Dziś Pan Piotr T. trochę zaorał menedżerkę, ale dużo prawdy w jego słowach jest. Długi staż pracy nie oznacza dużych umiejętności, a może oznaczać cofanie się w rozwoju i kurczowe trzymanie się posady. Wybitnym analitykiem nie jestem, ale z pliku wynika że dział hurt istnieje tylko teoretycznie, bo efekty pracy żadne.
4
Jack 2017-03-18 10:26
Wynika z tego że pan T. to prawdziwy geniusz. Potrzebował aż 3 lat żeby dostrzec coś co dla przeciętnego analityka widoczne powinno być już po pierwszym kontakcie. Dotychczas wszyscy dobrze się bawili ale jak zaczeło się palić pod piecem to zaczyna się szukać winnych.Ale co tam, lepiej później niż wcale Jechać z nimi !
3
Natalia 2017-03-20 10:14
Witam, mam pytanie czy coś więcej na temat pracy jako Doradca Handlowy dowiem sie na tym forum? Chcę złożyć cv i podpytuję o więcej szczegółów, nie lubię być zaskoczona.
raczej Mało Kumaty Nikodem 2017-03-22 17:01
teoretyczny hurt,teoretyczne audyty, teoretyczny rozwój,teoretyczne kompetencje, teoretyczne wyniki itd itd itd coś dużo tu teorii a mało realiów. Ale za to stołki i od wieków przyspawani do nich osobnicy są jak najbardziej autentyczni i dożywotnio nieusuwalni.
5
Nowy 2017-03-22 17:48
Jestem tu nowy ale chyba Cie gryzie ze jestes DH. Nikt bez DH nie zrobi dystrybucji to jest ich ciezka praca a to ze jestes kiepski w pracy i nie nadajesz sie do tego co robisz to nie pomoże Ci nawet najlepszy strateg, motywator itp. To takich malkontentow jak Ty powinni odstrzelic. Najlepiej narzekać i mówić to nie ja to inni. Jak Ci nie pasuje to sie zwolnij otwórz firme i bedziesz Dyrektorem Asmem Mdsem i Dh w jednym.
3
Balbina 2017-03-22 19:14
Niby Nowy a jaki bystry i w dodatku radykalny. I po co od razu te wycieczki personalne,przecież Ty też byłeś kiedyś zwykłym DH. A skoro już jesteś taki szybki w odstrzeliwaniu tylko za to że ktoś ośmielił się krytycznie ocenić system, to proszę pochwal się na forum ilu to już malkontentów usunąłeś podczas swojej krótkiej, i usłanej samymi sukcesami kariery tutaj.
2
Nowy 2017-03-22 19:43
Niestety nie mam takiej wladzy bo też jestem DH, zyje w wolnym kraju i nikt mnie nigdzie nie trzyma. Jesli stwierdze ze mi ta praca nie odpowiada to odejde a nie bede wyplakiwal sie w rekaw szczegolnie tutaj. A jesli nie masz odwagi odejść albo odezwać sie lub napisać maila ze sluzbowej poczty to tylko swiadczy o Tobie. Zacznij robic bo to rozwija a nie płakać tutaj
dd 2017-03-23 10:38
w końcu!!!!!!!!!!!!!!!!
Paulina 2017-03-23 10:47
Firma Imperial Tobacco Polska S.A zamieściła nowe oferty pracy . Poszukiwani Doradcy Handlowi! Jakieś opinie?
Kumaty Nikodem 2017-03-25 15:56
Nie napiszę tego na chatterze, bo mój MDS i ASM jeszcze do dziś trzęsą się po akcji Mars, ale po co obniżamy ceny naszych produktów jak w żaden sposób nie komunikujemy tego faktu w psd. Konkurencja robi to doskonale i klient końcowy wie co ma kupić. My pewnie dostaniemy coś na spotkaniach majowych. W ten sposób nie osiągniemy naszego MS ex faktor i wolumenu. Piotrek napisz coś czerwoną czcionką, może ktoś coś zrobi.
Kumaty Nikodem 2017-03-28 17:23
No teraz to mi głupio bo reakcja bardzo szybka. Regards.
Gregor 2017-03-28 18:00
Imperial Tobacco Polska S.A to mój pracodawca i dodam , że fajny.
ccc 2017-03-28 20:39
Ale się podjarałeś Grzesiu, no nie ? Takie osobiste wyznanie i to publicznie, na forum, fiu fiu fiu. Bohater jesteś
1
Seba 2017-03-28 21:09
Gregor to taki współczesny Jarząbek Wacław trener II klasy. łubu dubu łubu dubu
1
Paulina 2017-03-29 09:13
@ccc, @Seba, proszę zamieszczać merytoryczne komentarze na temat samej firmy.
gregor 2017-03-30 15:53
Merytorycznie to jeśli na DH to na maks 6 miesięcy zdobyć doświadczenie, przejść szkolenia i uciekać do normalnej pracy. Ogrom głupich działań i błędnych decyzji jest porażający.
4
Spełniony zawodowo 2017-04-04 22:42
Przepraszam dostałem dziś premię miesięczna, czy macie może pomysł jak wydać 70 PLN, bo mi kończą się pomysły.
7
Paulina 2017-04-05 09:12
@gregor, a co możesz powiedzieć więcej na temat szkoleń, o których wspominasz? Przydatne?
Quba 2017-04-05 18:42
Jest tu może ktoś, kto ma wiedzę czy po ostatnich próbach terenowych kogoś zatrudnili? Czekam na zwrotne info już sporo czasu.
Donald Duck 2017-04-05 19:09
Niektóre szkolenia są fajne. Co prawda oderwane od rzeczywistości i w codziennej pracy nieprzydatne, ale w teorii wyglądają wspaniale. Merytorycznie ?
1
Paulina 2017-04-06 09:31
@Donald Duck, dziękuję za Twoją opinię.
???? 2017-04-26 22:14
z tego co czytam to od 5 lat jak odszedłem z tego 'przedszkola' nic się nie zmieniło :D
Pozdrawiam
2
Izolda 2017-04-29 13:38
Czy może ktoś ma wiedzę o pracy dla doradcy handlowego? Jakie warunki stawia firma na starcie? Może jeszcze jakieś istotne tematy ? Chciałabym złożyć cv.
. 2017-05-01 15:49
z tego wynika że odszedłeś w najlepszym momencie. W przedszkolu bez zmian, ci sami wykwalifikowani i profesjonalni wychowawcy, kompetentny dyrektor i jego asystent. I jak zwykle wszystkim niepowodzeniom winni są ci niewdzięczni wychowankowie. A jak bys jeszcze zobaczył nasze wyniki, to zdziwił byś się.
6
Tolek 2017-05-03 09:33
Pracuję w firmie już długo i powiem tylko, że jeśli ktoś traktuje pracę jak przedszkole to nie dziwię się jego niezadowoleniu.
Lolek 2017-05-03 11:57
w przedszkolu jak to w przedszkolu, wśród wychowanków zawsze znajdzie się jakiś Tolek lizus, który bezkrytycznie bedzie klaskał zadowolony niezależnie od ustroju.
3
Kasia 2017-05-03 20:41
A ja się zgadzam z Tolkiem. Praca to nie jest przedszkole. Tak jak On i Ja tutaj czuję sie tu w pełni zawodowo spełniona. Profesjonalizm i fachowość naszych przełożonych odczuwa się tu na każdym kroku. Jestem wspaniale zarządzana, cele jakie otrzymuję są 100% smart i fun, uczciwie i terminowo jestem rozliczana i oceniana. Zawsze i wszędzie mogę liczyć na zrozumienie i tolerancję jesli się pomylę lub zbłądzę. Obiektywna i sprawiedliwa kontrola mojej pracy, kompetentnie prowadzony i rozwojowy coaching, precyzyjnie określona i wytyczona ścieżka kariery, są dopełnieniem tego, żebym pracowała jeszcze wydajniej i efektywniej na sukces korporacji i swój osobisty.
3
przedszkolak 2017-05-08 15:05
Kasiu szczerze Ci zazdroszczę też chciałbym aby w moim przypadku było tak jak opisujesz. Moi bezpośredni przełożeni w pierwszej kolejności myślą o swojej posadzie i bezpieczeństwie, aby nikt niczego im nie zarzucił(broń boże ostatni w jakimś zestawieniu). Cele w teorii S.M.A.R.T. a fun jest jak na koniec miesiąca widzimy wyniki. Rozliczenia jak najbardziej uczciwe, jak czegoś brakuje to zawsze DH musi zwracać. Zrozumienie i tolerancja to podstawa naszej pracy, jak nie system naprawczy to może wyjaśnienia mailowe braku realizacji zadania, delikatne przypominanie że zaraz kogoś mogą zwolnić, agencja wynajęta do dodatkowego audytowania bo już sami sobie nie wierzymy. Coaching nie istnieje bo żeby kogoś czegoś nauczyć potrzeba trochę czasu i świadomości że uczeń może popełnić błąd, a tu wynik trzeba robić. Jeśli awans to raz na 3-5 lat pojedyncze osoby a informacja zwrotna po rekrutacji nic nie wnosi i nie pomaga w rozwoju, ponieważ człowiek zostaje sam. Pozdrawiam z Działu sprzedaży
5
Tabaczka 2017-05-09 16:01
Jestem pracownikiem Imperial Tobacco i szczerze ubawiły mnie niektóre wpisy. W sumie to dobrze jak potrafimy rozmawiać na wesoło. Nidzie nie jest idealnie.
Kasia 2017-05-09 19:04
W uzupełnieniu do swojego poprzedniego wpisu, chciałam jeszcze tylko dodać,
że:
mamy dobry zarząd,
jako kierowników mamy wybitnych fachowców,
sprzedaz i udziały idą do przodu,
a przedstawicielom handlowym żyje się coraz lepiej.
1
wszystkie Kaśki to wariatki 2017-05-10 19:58
Mamy tak dobry i wybitny Zarząd ze aż Dyrektora Handlowego zwolnili. Ciekawe kiedy jego kolega Nikodem zakończy karierę w ITPL, chociaż jego to nawet lubię.
3
zainteresowany pracą 2017-05-10 20:27
panowie PH jaki jest roczny limit kilometrów użytkowania auta do celów prywatnych? nadal 3600?
xyz 2017-05-10 23:41
A czymże sobie zasłużył ten Wasz geniusz na tak niesprawiedliwe potraktowanie ? I co teraz będzie z jego wiernym asystentem misiem ? Tyle pytań a żadnej odpowiedzi
baca 2017-05-11 10:50
10 000 w tym roku
Paulina 2017-05-11 11:04
@Tabaczka czy możesz powiedzieć więcej na temat swoich doświadczeń z Imperial Tobacco Polska S.A? Na jakim stanowisku jesteś zatrudniona? Chętnie poznamy Twoją opinię na temat panujących warunków w firmie, atmosfery czy benefitów oferowanych przez pracodawcę.
omnomnom 2017-05-22 22:33
Witam, prosze o konkrety bez zbednego odbiegania od tematu.
1. Podstawa stala czy podlega negocjacjom na rozmowie?
2. Jakiej klasy auto, jaki limit prywatnych km?
3. Jak czesto audyty?
4. Plany do wyrobienia czy wziete z kosmosu?
5. Realne zarobki z wyrobionymi planami sprzedazowymi?
Prosze o odpowiedzi, nie lubie tracic czasu na glupoty.
Miły 2017-05-24 19:33
1. Podstawa która zostanie Ci zaproponowana zależy od Twojego doświadczenia i jest raczej stała. Na początku rekrutacji będzie pytanie na temat oczekiwan finansowych.
2. Golf 7 kombi. Limit był już wcześniej podawany na forum - 10 tys rok.
3. Nie znasz dnia ani godziny.
4. Plany są w całości do zrealizowania, trzeba tylko od samego początku ostro się brać za robotę bo łatwo nie jest. Dużo też zależy od rejonu, na słabym terenie wyniku nie zrobisz.
5. Zarobki ze wszystkimi dodatkami nawet całkiem spoko. Dodatkowo bardzo dobry social.
Ogólnie polecam firmę, jedyny minus to ogromne ciśnienie na wynik ale to jak w każdej korpo.
Tadek 2017-05-24 22:29
Słyszałem, że spoko firma i można całkiem dobrze zarobić. Mam pytanie czy ta oferta z maja jest jeszcze aktualna? Gdyby ktoś mógł napisać jaka jest atmosfera w firmie? Opinie na forum są całkiem sympatyczne dla firmy i myślę, że praca też taka może być.
Proszę o odpowiedź 2017-05-24 23:58
Gdzie i od kogo słyszałeś że spoko, co to znaczy dobrze zarobić, w jaki sposób? Które opinie są sympatyczne i co to dla Ciebie znaczy?

Miły piszesz że podstawą jest zależna od doświadczenia, a chwilę później że stała. To jaka w końcu ona jest? Plany do zrealizowania, a po chwili że jak słaby teren to nie do wykonania , czyli jakie, napisz dokładnie?
omnomnom 2017-05-25 05:49
Dziekuje Miły za konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam
Paulina 2017-05-25 09:24
@omnomnom zastanawiasz się nad aplikowaniem? Na jakie stanowisko konkretnie? Ogólne warunki pracy, atmosfera mogą się od siebie nieco różnić w zależności od obejmowanego stanowiska.
Miły 2017-05-25 13:22
Wszystko zależy od doświadczenia, im większe tym podstawa będzie wyższa ale negocjacji tej kwoty nie ma, np. Dostajesz 3000 podstawy i albo to przyjmujesz albo nie. Targety są bardzo złożone. odnośnie terenu najgorzej jest w dużych miastach gdzie konkurencja działa bardzo mocno i ciężko jest się przebić.
Zainteresowany 2017-05-25 15:33
3000 to kwota netto czy brutto, pisząc dobry socjalne co miałeś konkretnie na myśli? Dziękuję Ci za wcześniejsze odpowiedzi. A co z rozwojem i potencjalną ścieżką kariery.
omnomnom 2017-05-25 21:17
Jest ogłoszenie w moim rejonie na DH i zaaplikowałem, zobaczymy co z tego wyniknie. Czy 3miesieczny okres wypowiedzenia z obecnej firmy automatycznie mnie wyklucza?
Zainteresowany 2017-05-26 15:15
Paulina, z Twojego wpisu wynika, że dobrze orientujesz się w temacie warunków i atmosfery pracy na poszczególnych stanowiskach pracy w tej firmie. Skoro masz taką wiedzę, to czy mogłabyś sie nia podzielić z zainteresowanymi na tym forum ?
J.B. 2017-05-26 17:23
Przecież juz na pierwszy rzut oka widać ze to ustawiony dialog dwóch podstawionych troli mający na celu ocieplenie wizerunku firmy. Koń jaki jest to każdy widzi i żadne zaklęcia podstawionego Tadka i innych trolli tego nie zmienią.
omnomnom 2017-05-26 20:12
No nie wiem kolego J.B. czy jestem jakims podstawionym trollem. Jesli mozesz to tez odpowiedz na moje pytania, zbieram opinie i kazda sie liczy. Negatywy nie biora sie znikad wiec tez je chetnie przeanalizuje, jak na razie tylko Miły odpisal mi konkretnie, a reszta jak zwykle pie*doli bez sensu w swoim zawoalowanym kosmicznym jezyku, z ktorego nic sie nie da zrozumiec
Zostaw swoją opinię o Imperial Tobacco Polska S.A - Jarocin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Imperial Tobacco Polska S.A