brak logo

Katowickie PRT Sp. Z.o.o

Katowice

Opinie o Katowickie PRT Sp. Z.o.o

andrzej 2015-11-02 20:57
pracowalem w kprt w roku 1977 i 1978...gierkowskie czasy..robilismy na ul sklodowskiej w katowicach centrala przez rok..super bylo..kawiarnia na ostatnim pietrze.. telefonistki .. a z dachu panorama miasta i piwko a potem na kable .. kierownik nazywal sie kowalewski , na majstra ,,balans,, mowilismy z myslowic byl opieprzal nas ale mial racje chlop , byl tez majster Marchewka sie nazywal telewizor kolor ruski wnosilismy mu w blokach 50kg wazyl..pozdrawiam kapitalistyczna:) firme kprt z katowic
krzysiek 2015-12-28 09:46
cicho wszędzie głucho wszędzie co z nami będzie
były 2016-01-02 17:44
Panowie podobno piszecie pamiętniki z dnia w pracy? Co za absurdy...
emeryt 2016-01-05 09:57
dzięki za wysokie zyski jakie wypracowaliście dla emerytów kprt za 2015
@ 2016-01-08 09:18
warunkiem jest być, mieć zdrowe nerwy i być głupim pracując za 1700
@ 2016-01-11 09:27
tylko frajer za biurka może tak napisać że atmosfera jest przyjemna
1
grzegorz 2016-01-15 11:04
nie przesadzajmy że atmosfera w kprt jest przyjemna, nigdy nie była i nie jest
mówi się tylko po to żeby zwabić nowych interfejsów
adam 2016-01-20 10:04
bzdury
swoj 2016-01-23 10:36
wczoraj zostalem zmuszony do pracy na 13 godzine a byl dzien dziadka i czekal na mnie wnuk jak przyjechalem to juz spal mam dosc tej piepszonej roboty i szefa desperata Nie podejmujcie pracy w tej firmie nigdy !!!!
cyfra 2016-01-23 11:41
co za cymbał z tego nokturna ja wiem jak dobrze jest w tej firmie , płakać to za mało
swoj 2016-01-26 19:49
pracuje sie od 8 /20 plus 13 godzina
nowy 2016-01-31 22:13
panowie z Katowic tylko wy zostejecie na 13 godzine a potem placz i lament bo sie szefa boicie u nas nikt nie zostaje i przez was jest jak jest wszyscy chca zastrajkowac i o kase sie upomniec ale z takimi cieniasami to sie nie uda no i podobno juz wam ludzi sciagaja do pomocy bo nie mozecie sami jezdzic panowie trzeba byc twardym
nowy 2016-01-31 22:14
panowie z Katowic tylko wy zostejecie na 13 godzine a potem placz i lament bo sie szefa boicie u nas nikt nie zostaje i przez was jest jak jest wszyscy chca zastrajkowac i o kase sie upomniec ale z takimi cieniasami to sie nie uda no i podobno juz wam ludzi sciagaja do pomocy bo nie mozecie sami jezdzic panowie trzeba byc twardym
Kajko i kokosz 2016-02-04 18:32
Skoro sciagaja nam.ludzi do pracy to tylko i wylacznie nasza zasluga nie jezdzimy w pojedynke i tyle a jak ktos jest miekki to wsiada jedzie sam i robi za dwoch. Ciagle slysze zale ze katowice maja lepiej katowice zawyzaja poziom ze katowice boja sie kierownika. Katowice robia to co trzeba nic ponad norme i maja spokoj skoro wam sie nie chce zrobic minimum by kierownictwo nie marudzilo to juz wasz problem. Nie mowie ze w prt jest super bo kazdy wie jaka jest nerwowka ale robcie swoje a bedziecie mieli spokoj
2
to prawda 2016-02-05 22:01
TOALETA TYLKO DLA PRACOWNIKÓW BIUROWYCH ZAKAZ KORZYSTANIA Z TOALETY PRZEZ SERWISANTÓW!!!!!!!! - to prawda wisi taki napis na drzwiach na Bazie Katowice Brynów, żenada kim że ten głupiec jest co to napisał - brat tam pracuje od niedawna i zrobił mi zdjęcie. A żona AA faktycznie trzęsie wszystkim specjalistka od wszystkiego to znaczy od niczego.
3
nowy 2016-02-11 09:27
żona A.A. prosi serwisantów o korzystanie z toalety za kontenerem lub na ogródkach działkowych
3
klocek 2016-02-11 21:48
coście się tak doczepili toalety jedna damsko-kierownicza, przecież są jeszcze cztery dla serwisantów
swoj 2016-02-15 22:22
no no no nie ladnie tak pisac o kierownikowej firme widac stac na takie stanowiska pracy szkoda ze naszym kosztem a tak apropo to przecierz Pokemonowa robi raporty ile zrobilismy roboty i czemu tak malo
1
guba rura 2016-02-18 22:28
Panowie nie ma się co licytować. Trzeba strzelić z grubej rurki - STRAJK znaczy się. Zgadać się i nie wyjeżdżać, przecież wszystkich nie zwolnią. Myślę,że można wszystko załatwić w max 10 h. Dyro , DW i AA zeszli by chyba na zawał. Wyobraźcie sobie, że nikt nie wyjechał. Najpierw straszenie by było, po 3 h rozmowa a po 8h łykają jak pelikany.Tylko lalusiów trzeba by było gdzieś zamknąć, żeby się nie wyłamali. Kto jest za???
1
klocek 2016-03-07 22:12
Zawsze możesz zrobić szkolenie z optyki - darmowe i wpadnie Ci do wypłaty 200zł,potem cztery soboty dodatkowo na montażach za jedną ok.300zł i wychodzisz dodatkowo do wypłaty 1500zł.piszę to tylko dlatego bo tych osób jest większość w Katowicach i one na pewno nie będą uczestniczyły w "strajku" pozdrawiam.
zrobilem klocka 2016-03-17 21:57
Drogi klocku, czytając twoją wypowiedź odnoszę wrażenie,że pracujesz w innej firmie lub jesteś początkującym pr-towcem. Nam proponują 100 zł podwyżki "od ręki" za optykę, na którą czekasz miesiącami. 4 soboty w miesiącu!!!!?????Śmiech klocku ja co najmniej w dwie pracuję (każdego miesiąca). Drogo klocku zrób lepiej klocka i nie pisz takich bzdur. Pozdrawiam.
1
klocek 2016-04-08 19:43
Widocznie słabo negocjowałeś swoją podwyżkę z optyki u AA lub jesteś zwykłym pionkiem którego wiedza techniczna wymaga pracy z bardziej doświadczonym partnerem, większość osób dostała podwyżkę o 200zł .Po ostatnim szkoleniu na którym była przewaga osób z Sosnowca podwyżka ma wynosić 300zł - dlatego to też było ostatnie szkolenie w tym roku.
1
supercyfrowiec 2016-04-12 18:21
Większość osób dostała podwyżkę z optyki o 200zł tak jak ja, a młody d-właz 250 reszta ulubieńców AA do 300 zł, to tylko pierwsi z optyki zostali wycyckani dostali po 100, ale niektórym ulubieńcom AA podwyższył stawkę - reszta jest od roboty nie podwyżki tak z optyki jak i pozostali
2
źle opłacany i szanowany biurokrata 2016-04-14 12:12
witam.to teraz ja się wyżalę. każdy z kierowników ma cię gdzieś. nie ma się komu wyżalić bo jeszcze dostaniesz opie..ol. jak chcesz dobrze zarabiać to idź do kablarzy. oni najwięcej teraz zarabiają. ja mam wszystkie kat i zarabiam brutto 2300 a oni od 2500 nawet do 2700.pozatym nie musisz myśleć. nie masz egzaminów ani nie jesteś oceniany. dodatkowo możesz zbierać scinki kabli i opalić. chwalą się że miesięcznie wpada dodatkowo 500 zł.nie mają GPS w autach tak że na bazie siedzą sobie już od 18:00 a ty tyraj dalej bo masz psa w aucie i na monterkę nie możesz zjechać. jeśli o czymś nie dopisałem to proszę o dalsze komentarze. co dalej. za rok nasz ukochany DYR idzie na emeryture i trzeba go będzie kimś zastąpić. więc AA jest na wygranej pozycji. chyba że dadzą kogoś z akcjonariuszy(tylko że zostali już tylko same dziadki). więc za rok dużo się fuch szykuję na dyrektora i kierownika bo AA trzeba będzie zastąpić.co do nowych na FTTH to już mają te samą podstawę co ja.a mają tylko cer na "O".szkoda że są to młodzi ludzie dla których jest to pierwsza praca a ja po 25 latach mam te samą stawkę.Kur.. mać
2
Chu. mnie strzeli 2016-04-19 16:33
Ktos juz pisal jak sie zalatwia takie sprawy - strajk, ale jakis pajac prawdopodobnie tylko z O napisal,ze nie bo jest ok, ze mozna 4 soboty dodatkowo i niedziele itd. Jesli dyrekcja sie nie opamieta to niebawem beda miec tylko ludzi z `lapanki` a nie fachowcow. Jesli chodzi o kierownikow to jest jakies nieporozumienie. Ja nad soba mam kilku no bo kierownik z S-ca to raz, czasami Rolnik cos wcisnie, AA to juz wogole poza kolejnosci ma byc zalatwiony, Jacek S od zlecen tez cos doda od siebie, a jak nie on to Jagodka. Dyspozytor uszkodzeniowy kaze naprawiac, zleceniowy jeszcze cos innego a Lodzia i tak miesza. Jak kara to do kogo ? - Do Pana serwisanta bo tylko on cos robi w tej firmie i tylko on moze cos spier......Kogo sluchac ???? Kazdego a jak trzeba cos zalatwic to nie ma komu, brak osoby upowaznionej. Po co komu kierownik, ktory nie moze kierowac zespolem?
3
Oskar Reyes 2016-04-30 11:47
Ta firma to panstwo w panstwie. Najgorsze jest to ze rzadzi tam ten ktory pierwszy przyjedzie co najwazniejsze niech cala ekipa wyjedzie w teren a pozniej wszyscy sie bawia maja czas na kawki ciasteczka i rozmowy o pierdolach. No i oczekiwanie na magiczna godzine 16:00 wtedy jest szał i mieszanie aby cos jeszcze zrobic na szybko i wyjechac do domu.
2
jk 2016-06-19 23:08
@tognój no niesttey i tak czasem musi być że w firmach znajdują się takie własnie osoby. Nie ma na to wpływu. Można tylko zmienić prace co najwyżej...
8
Nagrzany 2017-01-27 23:38
Dla pomieszczeń przeznaczonych do rozbierania i przeznaczonych na pobyt ludzi bez odzieży (np.: łazienki, rozbieralnie-szatnie, umywalnie, natryskownie) temperatura obliczeniowa określona w tabeli powinna wynosić +24°C i taką temperaturę powinien pracodawca zapewnić w szatniach, łaźniach i tym podobnych pomieszczeniach przeznaczonych do korzystania przez pracowników.
Trzeba będzie poinformować PIP
10
lucjan 2017-02-09 10:33
W takiej oszczędnej firmie na pewno zarabia się 3000 zł
1
andrzej 2017-02-10 08:52
premia za luty przeznaczona jest na ogrzewanie baraków na Kombajnistów
1
Tadek 2017-03-22 06:40
co z tym strajkiem.?
będzie organizowany przez pracowników czy też przez Z. Zawodowe .??
jak sobie dajecie radę z "odprowadzeniem ścinków miedzi .?????" ile z tego można dorobić .?
czy kierownik też jest podpięty do podziału za sprzedaż złomu miedzianego.
jakie są stawki za dodatkowe "fuchy" i usługi .?
jak macie telefony służbowe to są limity na rozmowy .????
czy samochody służbowe ( te pod domem ) mają ograniczenia kilometrów .?
ncc 2017-03-22 15:59
nie ma Z.Zawodowych !!!!
smutny pracownik 2017-03-30 14:14
Jak dla mnie za dużo osób w biurach a za mało pracowników fizycznych. Facet , który pracuje po 12 godzin i codziennie jeździ autem ledwo zarabia 2tyś a w niektórych przypadkach nawet nie ;((
Przecież to nie jest praca dla ludzi z "ulicy" trzeba być " fachowcem " i tak w firmie ceni się fachowca, że dostaje marną wypłatę . Nie wspomnę , że wysokość premii też ma wiele do życzenia. Czy ktoś zza biurka zauważy , że wszyscy uciekają przez taki zarobek !!!
Smutne ale prawdziwe- zamiast podnieść premie to tylko zastraszanie - dzisiaj zostajesz 13 godzin , bo jest więcej pracy albo telefony i @ wytłumacz dlaczego autem byłeś tam albo tam - dlaczego stałeś 15 minut WYJAŚNIJ .
I po co się strać jak teraz gdzie pójdziesz to z mety masz 2500 podstawy .
Nie polecam tej firmy jako nowego pracodawcę.
5
Zadowolony 2017-03-31 23:26
Normalna firma. Płacą za nadgodziny. Zrobisz kolejny certyfikat z automatu podwyżka
4
zagłębiak 2017-04-07 12:33
w tej firmie żaden stołek nie pozostaje wolny, po naszym kochanym ziomalu z Sosnowca Krzyśku z ftth już jest jakiś pociot, a starzy niech zaapier.............................., firma dla pociotów i ogólny nepotyzm
6
Tadek 2017-05-08 07:13
kto wygrał konkurs na prezesa AA .?
czy ktoś z poza układu a z konkursu .
Pracownik 2017-05-09 22:16
Znudzony przestań wszystkich obrażać i popatrzone na siebie Przez takich jak ty wiecznie niezadowolonych robi się zła atmosfera.
5
Ok 2017-05-09 22:29
Zgadzam się. Normalna firma tylko przez takich nieudaczników jak Znudzony ciągłe wpisywanie obelg
3
Od nowego 2017-05-12 13:00
HIT!!!! AA nie zostal prezesm zarzadu. Nowy dyro podobno ma zmienic wszystkich kierownikow.
4
Amator światła 2017-05-12 14:17
Podstawowe pytanie czy nowy prezes znajdzie zajęcie dla Kazika. Niestety praca z nim to jedna wielka porażka. Do inwestycji nie wróci bo sie za piję, do światłowodów małpa ze slaskiego zoo nada sie bo nauczymy ja spawac, rozmieszczac i podłączać sprzęt i malpa nie powie z samego rana "dzisiaj na mnie nie licz..."
4
Kazik 2017-05-12 14:55
Widzę. Ze ten nowy dyr jak tak zrobi to zna się na rzeczy.
1
Kazik 2017-05-12 14:56
Widzę. Ze ten nowy dyr jak tak zrobi to zna się na rzeczy.
1
potrzący z boku 2017-05-14 15:41
Kazia może dać na pomocnika do Benka, robiłby ustalenia i wszystko dokładnie zapisywał i byłby porządek, a tak dali na pomocnika jakiegoś pociota który tylko chodzi za Benkiem jak cień z wielką d-pą
4
Zorientowany 2017-05-15 21:56

Prawda jest taka że gdyby nie AA to firmy by już nie było i niektórych to bardzo boli. Co do konkursu to AA nie musiał się nigdzie dostawać bo sam zrezygnował
6
x 2017-05-28 09:31
w Poniedziałek nowy prezes, niestety nie z branży tel.
1
nie koniecznie sprawiedliwie 2017-06-09 09:48
Po ostatniej naradzie mają być podwyżki #procentowo# brawo ja mam więcej to i więcej dostanę od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w .BRAWO prezesi TAK TRZYMAĆ, a może dać więcej tylko tym mają wyższą stawkę, a ci co mają mało nie dawać i tak przeżyją
3
a zapowiadali deszcz 2017-06-12 09:30
Jak procentowo podwyżka to może wszystkie podwyżki dać do jednego kapelusza i losować może prezesowi trafi się podwyżka tego co ma 1800 zł, taki kubeł na rozgrzaną głowę. Procentowa podwyżka to jeszcze większa dysproporcja w zarobkach między mało zarabiającymi a lepiej. To tak jak zwykle plebsowi rzucić kości niech się cieszy, a góra spijać śmietankę. Może wszystkim dać po równej kwocie lub pomyśleć jak wyrównać zarobki, ludzie ciągle się zwalniają. AA niedługo będzie wymuszał pracę po 13 godzin , 14 godzin.... żeby zejść z "bufora" (jak praca w niedzielę i święta - na próbę), ten to potrafi zrobić dobrze orangutanom ale miał i ma nauczyciela bez: ogłady, dobrych manier, bon-ton tego od naszej klasy i od DW
4
Michał 2017-07-06 19:25
Jakie opinie po zmianie prezesa?szukają nowych ludzi do roboty?
1
Julita 2017-07-24 12:07
@a zapowiadali deszcz wspominasz o tym, że pracownicy ciągle się zwalniają. Mógłbyś powiedzieć jaka jest skala tej rotacji? Ile osób odeszło w ciągu np. ostatnich kilku miesięcy? Czy problem dotyczy szczególnie któregoś z działów firmy?
1
Nie bedzie burzy 2017-07-25 20:44
W ostatnim roku zwolniło się co najmniej 10 pracowników w tym dwóch trenerów. Przynajmniej o takich odejściach słyszałem. Problem dotyczy tylko działu "nękanych pracowników fizycznych", czyli usuwaczy i instalatorów. Nic nie wiem na temat zwolnienia jakiejkolwiek osoby z biura czy dyspozytorni. W biurach osób przybyło jakiś czas temu. Na chwilę obecną utrzymuję się nie zdrowa sytuacja, w której pracowników biurowych jest prawie tyle samo co pracowników fizycznych. Nadal nie ma jednego kierownika czy dyspozytora, który jasno wytycza cele. Musimy przyjmować zlecenia od dyspozytorów uszkodzeniowych, zleceniowych i kierownictwa. Z tego co wiem kilka stanowisk jest "sztucznych", utrzymywanych na siłę. Kolejna sprawa to GPS i system nadzoru. Ile firma płaci za ten wynalazek??? 5,10,15 tyś.???
Nie jesteśmy kurierami, którzy poruszają się z punktu A do B a później do C,D itd. Nasza praca wymaga logicznego myślenia, odbierania i wykonywania ok.100 tel dziennie, przestrzegania procedur, obsługi programów i urządzeń diagnostycznych na komputerze i telefonie, wypisywania papierów (asyst,protokołów, materiału itp.) a w końcu skutecznej naprawy. - zapomniałem napisać o prowadzeniu i dbaniu o samochód, rozliczania się z modemów itp. Jak ma się GPS do tej pracy. Dlaczego mam się tłumaczyć, że w punkcie A stałem 60 min???? Widocznie taka była potrzeba. Osoba, która to nadzoruje nie ma zielonego pojęcia o naszej pracy. Czy ten wspaniały system pomaga w naszej pracy??? Mnie na pewno nie. Czy ten wspaniały system przyniósł jakieś korzyści??? Jakie??? Słyszałem,że praca idzie wolniej bo nie trzeba się śpieszyć (przecież niech pan sobie sprawdzi, byłem na istalacji ) . Mam wrażenie,że ten wynalazek to tylko pozorna kontrola i taki "asik w rękawie" na wszelki wypadek. W firmie nie ma niezbędnych smartfonów i innych niezbędnych urządzeń, które mogły by przyczynić się do lepszego komfortu i skuteczności pracy. Szkoda, że w taki sposób Pani się z nami skontaktowała, ale jak nie było innej możliwości to rozumiem.
Zostaw swoją opinię o Katowickie PRT Sp. Z.o.o - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Katowickie PRT Sp. Z.o.o