brak logo

TELMON

Łódź

Opinie o TELMON

Radek 2016-08-30 23:48:45
Popijać pyszną kawę można też w innych rodzajach pracy np. we wspomnianym przez ciebie, Telmonku (Mariusz, Abeta, Damian?) sklepie w jakiejś galerii handlowej . tam chociaż nikt nie wysyła co chwilę do pracownika durnych chatów, jak Damian typu - "dlaczego jeszcze nie ma sprzedaży!!!!??? Wynik jest tragiczny, zaraz odsłucham wasze rozmowy, na pewno będą kwiatki i wyciągnę konsekwencje!!! O której mogę się spodziewać sprzedaży!!!??? Zaraz odeślę was do domu za marnowanie rekordów, firma płaci za każdy numer do klienta, nas nie stać na wynik na poziomie 2 polis na osobę, ja chcę minimum 3 polis!!!! Już znalazłem opuszczone rozmowy, macie rozmawiać aż klient sam się rozłączy!!!!" i dostajesz kilkanaście takich wiadomości każdego dnia, ja ich już w ogóle nie czytam, bo tylko bardziej zestresowany jestem. Najgorsza firma w jakiej przyszło mi pracować, niebawem zwalniam się!!!!
49
RoboCop 2016-08-31 01:26:26
Potwierdza wpis Radka, ciągle wywieranie presji i straszenie konsekwencjami to domena kierownika Damiana!! Natomiast gdy chcesz, żeby ci pomógł, lub odsłuchał z tobą rozmowę w celu weryfikacji błędów to nie ma czasu. Poza tym on się boi Anetki z monitoringu, bo to dziewczyna Mariusza więc się nie wstawi choćby rozmowa była po skrypcie. Kiedyś jedna konsultantka opowiadała jak monitoring przybił jej 4 błędy. Damian odsłuchał rozmowy i zareklamował 2, zaś przy 2 kolejnych powiedział, że błędów nie ma, ale nie może reklamować wszystkich błędów!!!! Często jest tak, że mówi ci jak możesz rozmawiać, jakich słow używać, a dzień później patrząc na tablicę widzisz błędy w rozmowach, mimo że dostosowałeś się do jego zaleceń. Żaden konsultant nie jest zadowolony gdy jest w jego grupie, już lepiej być u Dawida lub Szymona, bo oni to chociaż się wstawią i zareklamują błędy, których naprawdę nie ma. Najlepsze jest jak na rozmowie kwalifikacyjnej informują, że nie ma ciśnienia w przeciwieństwie do innych call Centre i że SZKOLENIE JEST PŁATNE, ALE FAKT ŻE 4ZŁ NA GODZINĘ BRUTTO DOWIADUJESZ SIĘ DOPIERO W DZIEŃ SZKOLENIA!!! 4ZŁ BRUTTO ZA GODZINĘ SZKOLENIA, KTÓRE TRWA TYDZIEŃ!!!!! tak samo jest ze skutecznością, nikt nie może liczyć na prowizję od AIG, bo jeśli nie będziesz raportować odmów jako "poczta", albo "nowy termin" to nie zrobisz 10% skuteczności. Na koniec najlepsze - przeczytałam dziś na facebook-u Telmonu wpis: to o nas, Paulina wypowiada się dla portalu, bla bla bla... Wiecie co im powiedziała? Że firma zapewnia tak dobre perspektywy, że nie ma ROTACJI!! :-D ha ha ha jak tam każdy, kto pracuje dłużej niż 2 miesiące to "stary pracownik". Rotacja jest ogromna, firma nie daje możliwości rozwoju i uwaga: trzeba uważać na czas zalogowania, bo zegar odejmuje ze 3 minuty codziennie i później jak Mariusz rozlicza, okazuje się że "Mistrzem Frekwencji" się nie jest i nagrody przepadają. Pozdrawiam niewolników
46
telmonek 2016-08-31 07:26:55
przyznaję się, że was oszukiwałem :-(, firma zarabia na biednych studentach nie wypłacając prowizji, bo tylko dzięki temu istnieje.
16
rita 2016-08-31 19:56:06
za każdą godzinę szkolenia płacą 4zł brutto? trochę przegięcie z ich strony, myślałam że płacą normalną stawkę godzinową na szkoleniu, bo jak byłam u nich kiedyś na rozmowie to gdy zapytałam czy szkolenie płatne, dziewczyna w okularach powiedziała mi coś w stylu "oczywiście, że płatne, pani się nie martwi, my normalnie opłacamy szkolenie w przeciwieństwie do innych firm telemarketingowych". w sumie dobrze, że się nie zdecydowałam, siedziałabym tydzień zarabiając 4zł brutto na godzinę czyli 24zł brutto dziennie... pffff, co za wyzyskiwacze
39
nick 2016-09-01 06:17:19
okolo 1200 zl netto
14
Sara 2016-09-01 22:57:20
Najgorsze doświadczenia zawodowe kojarzą mi się z tą firmą... Zwłaszcza chaty od kierownictwa... Wiecie o kogo chodzi... "O której deklarujesz sprzedaż ? Dlaczego odpuszczasz rozmowy? Zaraz odslucham i pojdziesz do domu"
36
xyz 2016-09-02 22:37:08
Ja w tej firmie pracuję, nieważne ile i na jakim stanowisku, ja tutaj zostanę bo wychodzę nieźle, każdemu nowemu jednak mówię- nie idź tutaj- natyrasz się do nerwicy, stracisz kawał życia i nie zarobisz. Nie polecam tej firmy dla konsultantów, chyba że ktoś chce zdobyć pierwsze szlify.
3
Kot 2016-09-03 11:10:18
Myślę, ze tu jest zawarde sedno. Jak zapierdzielasz to zarabiasz i warto pracować a jak chcesz dostawac pieniadze za to, ze poprostu jestes w pracy i tyle to nie warto.
Stefi 2016-09-05 16:33:35
Prawda jest taka, ze gadasz tak, jak cię nauczyli kierownicy, a dostajesz błędy i nie masz prowizji .... W dodatku dostaniesz zjebki, zawołają na zjebany coaching, na którym niczego sensownego się nie dowiesz, każą ci się wziąć do roboty i dalej będziesz dostawać mizerne siano. Po miesiącu czy dwóch się zwolnisz i przyjdą nowi naiwni. Firma tak prosperuje.
49
Stefi 2016-09-05 16:50:05
Cwaniaczku, powiedz lepiej, dlaczego nie mówicie na rozmowie kwalifikacyjnej, że za szkolenie, które trwa po 6 godzin dziennie przez 5 dni płacicie 4zł brutto/godzinę, a na rozmowach kwalifikacyjnych odnośnie pieniędzy wszystko owiane jest tajemnicą? Dlaczego nie było obiecanego spotkania z monitoringiem? Przecież Dawid mówił mi kiedyś, żebym się nie martwiła, bo będzie spotkanie odnośnie naszych błędów i nawet Aneta będzie... Skuteczność nie wiem, jakim cudem Mariusz mi obniżył, ja mam zapisane wszystkie sprzedaże/odmowy i miałam 11% skuteczności, ale oczywiście nagle zrobiło się tylko 7%... Odnośnie błędów manualnych się nie wypowiem, bo tak oszukujecie, że brak słów. Dobrze mieć w zanadrzu jakiś screen, albo zdjęcie polisy, bo tylko wtedy można się przekonać, że oszukujecie. Niestety nie można tego zgłosić, bo jest zakaz robienia zdjęć polis, ale uwierzcie, że coraz więcej osób tak robi.
47
Stefi 2016-09-05 17:38:56
Dlaczego złodzieje nie odpisują? Powiedzcie mi dlaczego tak kłamiecie? Czemu w Telmonie jest taka rotacja pracowników?? A wypłaty rzędu 1100zł to to co? Jutro znowu będziecie mi te głupie wiadomości pisać i może jakiś coaching?? Najlepsze jest to, jak robicie zebrania i mówicie, że firma oferuje takie świetne zarobki, że są prezenty... Kupujecie jakieś artykuły typu piwo, chipsy itp zamiast ludziom wypłaty podnieść, a nie takie półśrodki!!!!! Kiedy spotkanie z monitoringiem?????????????? Ja bym chciała, żeby w sali konferencyjnej monitoring zrobił odsłuch z głośników przy wszystkich i żeby był tam Mariusz, Anetka, Damian, Szymon i Dawid i ci kolesie z monitoringu i żeby każdy z nich na kartce napisał (nie pokazując) czy owa rozmowa jest dobrze przeprowadzona i czy nie ma błędów.
46
Stefi 2016-09-05 19:35:51
jak się zatrudniałam było dużo ludzi, których już nie ma. Już w ciągu pierwszych dni dowiedziałam się, jak tam jest i że pewnie sama po pierwszej wypłacie zrezygnuję. Powiedziała mi to jedna dziewczyna, która miała się zwolnić i zrobiła to tydzień później. Nie byłam do końca pewna czy to co mi ona dała do zrozumienia jest prawdą, ale ludzie odchodzili regularnie, a przychodzili nowi. Minęły ze 2 miesiące, a w firmie było już ze 20 nowych osób, a kierownik jak robił zebrania to już mówił do mnie, że tacy starzy pracownicy, jak ja muszą już sprzedawać minimum 3 polisy dziennie. Później była kolejna rekrutacja, bo następne 10 osób odeszło. Nie wiem jakim cudem pracuję w tej firmie już 8 miesiąc, ale w ciągu tego czasu było już jakieś 5 rekrutacji. Sama częstotliwość dodawanych ogłoszeń na olx.pl znaczy, że co miesiąc kogoś szukają, bo nikt nie może tam wytrzymać. Czekam teraz na wypłatę, która na pewno się spóźni i będzie 12, a nie jak w umowie - do 10 każdego miesiąca. Chcesz zobaczyć na własne oczy to przyjdź. Pamiętaj, że za każdą godzinę szkolenia zarabiasz 4zł BRUTTO. Szkolenie trwa tydzień po 6 godzin dziennie. Jak będziesz na rozmowie kwalifikacyjnej to się zapytaj o szkolenie i ile dokładnie płacą za 1 polisę - 4 zł BRUTTO! nie wierz dziewczynom z rekrutacji gdy będą mówić, że nawet kilkadziesiąt zł za 1 polisę.
47
Stefi 2016-09-06 17:05:28
Tak
54
Leticia 2016-09-11 14:32:44
Jutro dopiero będą jaja jak wypłatę zobaczę, w sumie jeśli 10-ty wypada w weekend to wypłata powinna być w piątek, ale w Telmonie mają to gdzieś i wypłata zawsze się spóźnia. Ciekawe czy jakąś prowizję mi zapłacą chociaż... Jak znam życie to pewnie nawet godzinówka nie będzie mi się zgadzać, ale kierownicy mówią że mamy bardzo wysokie zarobki...
74
Uważajcie na tą firme!!!!!!!! 2016-09-14 13:50:24
Ja osobiście pracowałam w Telmonie który ma swój oddział w Toruniu. Ludzie nie dajcie się złapać na to co wam mówią na rozmowie. To jest jedna wielka bajka. Moja najgorsza decyzja w życiu było rozpoczęcie tam pracy. Wszystko jest fajnie i milo na szkoleniu które niby jest płatne ale dopiero po czasie dowiecie się że to są 4 zł brutto więc naprawdę kupa kasy, będąc w tzw. inkubatorze masz wrażenie że Cię doceniają bo za każdą sprzedaż dostaniesz jakiś upominek, dziewczyna która to prowadzi jest miła i jakoś leci. Schody się zaczynają jak przejdziesz do normalnego kierownika, kary finansowe miały być po upomnienia, zrobieniu jakiegoś szkolenia itp a tak wcale nie jest. Po prostu kierownik bierze Cie do siebie i informuję teraz zabieram Ci 5% czy 10% z pensji, a może zabrać nawet 50%. Ok wypłata była na czas ale tu też były dobre jaja. Było mówione że student na rękę ma 10 zł dobre żarty. Po zwolnieniu się stamtąd i spojrzeniu na konto okazało się że dostałam tylko podstawę. Poszłam się zapytać gdzie są moje premie za sprzedaż, to usłyszałam że już są w to wliczone bo podstawy wcale nie miałam 10 zł za godzinę. Przy czym zabrali mi ponad 40% z premii. Wytłumaczenie? Nie wyrobiłam normy, co jest nieprawda bo podczas okresu wypowiedzenia sprzedawalam po 3-4 polisy dziennie(norma to 3 dziennie). Jeśli chodzi o samo zwolnienie to z nim też miałam problem bo nie chcieli mi dać wypowiedzenia bo nie było mojego kierownika(był na urlopie), musiałam latać do dyrektora żeby wyraził w ogóle zgodę na moje odejście (a niby co oni mają do powiedzenia w tek sprawie?! Zwalniam się i juz). Moja najlepsza decyzja było odejście z tej firmy. Jednak sprawdziły się opinie innych że to jest czysty wyzysk ludzi, nie tylko pracowników ale też tych biednych osób które dają się złapać na gadke konsultanta i decydują się na włączenie ubezpieczenia. Jeśli jednak ktoś ma szczerze w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] innych, potrafi jak to powiedział jeden z kierowników empatie zostawić przed budynkiem i nie ma wyrzutów sumienia że wciska ludziom kit to jest praca dla niego!
75
oszukana ponownie 2016-09-14 17:46:06
hejka telmonowcy, jak wypłaty? ja jestem strasznie wkurzona, wyrabiałam normę, sprzedałam ponad 50 polis, a Damian zabrał mi całą prowizję!!!! 930 zł wypłaty!!!!!!!!!!!!!!!! dzięki bardzo kierowniku, miałeś porozmawiać z monitoringiem, bo nie miałam tylu błędów co na kartce wywiesiłeś, błędy krytyczne!!!??????? do cholery, za co!!!??????za to że pisałeś mi ciągle chaty, że liczy się sprzedaż, że mam cisnąć klientów, że mam sprzedawać na dokumenty, a potem same krytyczne za to dostałam!!! myślisz że jak kupisz czekolady i batoniki to zrekompensujesz mi wypłatę??? już wolę wychodzić z zerem niż wypruwać sobie flaki i się później wkurzać jak prowizję zabieracie, mam w nosie to co piszesz fałszywy, nażelowany lalusiu, dziś już postanowiłam że nie będę czytać tych kretyńskich wiadomości - "Witam, dziś piękna pogoda więc wynik też musi być odpowiedni, liczę na was, pamiętajcie że 3.0 na osobę to absolutne minimum, mamy dobrą bazę więc trzeba sprzedawać jak najwięcej, kto jest ambitny sprzedaje - to jest wasza kasa, sprzedawać - zarabiać!!!"... "Wczoraj wynik był tragiczny, dziś nie wyobrażam sobie by się powtórzył, firma nie płaci wam z bezczynne siedzenie, kto przyszedł tu po godzinówkę może już sobie do domu iść,!!" ... "dlaczego osoby siedzą wciąż z zerem!!??? kiedy mogę spodziewać się od was sprzedaży?????!!! Nie będę wam ciągle przypominać ile macie sprzedawać, jakich argumentów używać, gdzie są korzyści!!!???? gdzie jest budowanie potrzeby!!???" - MASAKRA!!!! nienawidzę już tej firmy, co za oszuści!!!!!!!!!!
73
Uważajcie na tą firme!!!!!!!! 2016-09-14 20:03:28
Mam wrażenie że jedyną opcją jest pozwanie ich do sądu pracy, albo sprowadzenie tam inspekcji pracy bo inaczej nie ma co liczyć na dogadanie się z nimi...
35
Telmonówka 2016-09-15 14:10:55
Powiem jedno. Mnie wypłata się całkiem podoba. Była nawet wcześniej bo już w piątek. Nie robiłam nadgodzin ani nic, sprzedaże się kręciły i wypłata jest naprawdę spoko. Na co wy narzekacie? Na bank olewaliście pracę i tyle. Za darmo nic nie ma. Fakt praca nie jest łatwa i nie jest dla każdego, ale ludzie ogarnijcie się. Pracujecie po 6 godzin dziennie a nie po 8 i często macie więcej płacone niż ludzie pracujący 8 godzin.
1
telkomi 2016-09-15 22:35:13
Ej serio nie kumam niektórych.
najpierw piszecie, że kierownicy nie pomagają, a potem narzekacie że biora na coachingi.

Jak idziesz do pracy to po to, żeby zarabiać i wywiązywać się z obowiązków. A jak niektórzy siedzą i i klikają bezmyślnie w tych kompach i liczą że klient sxprzeda sobie sam to potem jest płacz o wypłate.
Jakoś nikt nie pisze o ludziach co wynoszą laptopy i roboty jakieś z firmy za nagrody, ani o tym, że są osoby które do godzinówki dostają 2 tys SAMEJ PROWIZJI! i jest też dużo osób co błędów nie robi, więc jakim niby cudem tylko Wy wybrańcy jesteście błędnie oceniani za swoje rozmowy?? zmieńcie podejście "czy sie stoi czy sie leży to 5 kafli się należy" a gwarantuje Wam że zarobicie.
ja pracuje od 10 mc w telmonie i jeszcze ani razu nie zarobiłem mniej niż 2 tysiace na reke za 6h pracy. jak mam gorszy miesiąc to robie nadgodziny ktore sa wyzej platne. opierdziel za bleyd dostalem raz i wiecej ich nie powtarzalem i teraz mam spokoj.
szkolenie bylo plagtne 4 zl brutto, ale jak pierwszego dnia podpisujesz dokumenty to wszystko jest czarno na bialym wyjasnione! czytajcie co podpisujecie i sprawa bedzie prosta, nikt nie zmusza do podpisania umowy przeciez... a na rozmowach kwalifikacyjnych nie moga mowic ile za co placa dokladnie bo to tajemnica firmy, kazde call center w ktorym pracowalem tak bylo.

i pieje Wam, ze biadolicie na tego Damiana, ze poucinal Wam wyplaty, jak mogl uciac Wam wyplaty we wrzesniu jak kolesia od lipca nie ma w firmie??? wezcie przestancie wymyslac bzdury! kierasy sa spoko, czasem wkurzaja ale w kazdej robocie by tak bylo. jak przychodzi co do czego to idzie sie dogadac, co do grafiku, godzin, czy zeby pomogli.
akurat telmon dziala tak ze kierownicy mocno pracuja z ludzmi, bo w innych cc chodza i tylko je**ia za brak wyniku a pomocy sie nie doprosisz
4
telkomi 2016-09-15 22:35:24
Ej serio nie kumam niektórych.
najpierw piszecie, że kierownicy nie pomagają, a potem narzekacie że biora na coachingi.

Jak idziesz do pracy to po to, żeby zarabiać i wywiązywać się z obowiązków. A jak niektórzy siedzą i i klikają bezmyślnie w tych kompach i liczą że klient sxprzeda sobie sam to potem jest płacz o wypłate.
Jakoś nikt nie pisze o ludziach co wynoszą laptopy i roboty jakieś z firmy za nagrody, ani o tym, że są osoby które do godzinówki dostają 2 tys SAMEJ PROWIZJI! i jest też dużo osób co błędów nie robi, więc jakim niby cudem tylko Wy wybrańcy jesteście błędnie oceniani za swoje rozmowy?? zmieńcie podejście "czy sie stoi czy sie leży to 5 kafli się należy" a gwarantuje Wam że zarobicie.
ja pracuje od 10 mc w telmonie i jeszcze ani razu nie zarobiłem mniej niż 2 tysiace na reke za 6h pracy. jak mam gorszy miesiąc to robie nadgodziny ktore sa wyzej platne. opierdziel za bleyd dostalem raz i wiecej ich nie powtarzalem i teraz mam spokoj.
szkolenie bylo plagtne 4 zl brutto, ale jak pierwszego dnia podpisujesz dokumenty to wszystko jest czarno na bialym wyjasnione! czytajcie co podpisujecie i sprawa bedzie prosta, nikt nie zmusza do podpisania umowy przeciez... a na rozmowach kwalifikacyjnych nie moga mowic ile za co placa dokladnie bo to tajemnica firmy, kazde call center w ktorym pracowalem tak bylo.

i pieje Wam, ze biadolicie na tego Damiana, ze poucinal Wam wyplaty, jak mogl uciac Wam wyplaty we wrzesniu jak kolesia od lipca nie ma w firmie??? wezcie przestancie wymyslac bzdury! kierasy sa spoko, czasem wkurzaja ale w kazdej robocie by tak bylo. jak przychodzi co do czego to idzie sie dogadac, co do grafiku, godzin, czy zeby pomogli.
akurat telmon dziala tak ze kierownicy mocno pracuja z ludzmi, bo w innych cc chodza i tylko je**ia za brak wyniku a pomocy sie nie doprosisz
Raskolnikov 2016-09-15 23:15:21
@gigs - czyli według ciebie rozmowa rekrutacyjna jest tak skonstruowana by na starcie wprowadzić przyszłego pracownika w błąd odnośnie wynagrodzenia, bo naiwny student łyka wszystko jak młody pelikan i zaufa Paulinie, albo Miriam i nie będzie analizował każdego słowa zawartego w UMOWIE, podpisując JĄ w pierwszych minutach szkolenia, poganiany przez owe panie asystentki w pokoju konferencyjnym - gdzie na ścianach są ślady wymiocin i resztek żelu z głowy kierownika Damiana - wierząc że panie rekrutujące powiedziały mu jak działa system premiowania... haha, psikus! podpisałeś i teraz się nie wywiniesz, robisz za darmo, jak się zwolnisz masz karę 500 zł!!!
@Telmonówka - naprawdę ci się wypłata podoba? Ciekawe która to napisała... może Pani Paulina, specjalistka od rekrutacji, siejąca wszechobecny ferment wchodząc Michałowi, albo Mariuszowi - gdy Anety nie ma w pracy, tam gdzie nie wypada... Nie podniecaj się tak, twój content na instagramie jest tak beznadziejny, jak wideokonferencje seksmasterki... poza tym jesteś zbyt gruba, jak na ponad 500 zdjęć...
@janek - ewidentnie to nie ty, kolego zawiejo, ale na tyle długo tu robisz, by twoje imie używali broniąc się i myśląc, że ktoś to łyknie, hahaha, OSZUŚCI!!!!

PRZYPOMINAM ŻE WSZYSTKIE POCHLEBNE WPISY SĄ KŁAMSTWEM.
69
Telmonówka 2016-09-16 10:33:55
No super że wiesz lepiej kim jestem. To trochę żałosne. Aż tak trudno przyjąć do wiadomości, że ktoś jest zadowolony z pracy? Mnie się podoba. Pracuję już prawie rok i nie mogę narzekać. Jasne że miałam gorsze wypłaty, ale było to związane z chorowaniem a nie moimi wynikami. Dziś idę na popo i pewnie znów coś sprzedam :) Dorzucę 2 albo 3 i następna wypłata też będzie spoko bo ja pracuję a nie olewam.
Raskolnikov 2016-09-16 12:49:22
Ha ha ha ha ha ha nie rozśmieszaj mnie
54
Telkom 2016-09-16 17:00:51
To brawo jesli podpisujesz wszystko na wiarę. Rozsądna osoba czyta co podpisuje... albo dopytuje o szczegóły. Nie miej dk nikogo pretensji jesli podpisujesz w ciemno warunki- lament po fakcie ze ci one nie odpowiadają jest na miejscu.

Poza tym - do osób które wchodzą tu aby poznać rzetelna opinie k firmie- idź k przekonaj sie sam.... nie sugeruj sie internetowymi personaliami które jedyne co potrafią to osobowo obrażać innych pracowników firmy. Jest to poniżej jakiegokolwiek poziomu.
Stefi 2016-09-16 19:04:04
heja superpracowniczko, ja też jestem teraz na popo i nie widzę na żadnej tablicy by dziewczyna, która pracuje tu prawie rok, miała w chwili obecnej ładną sprzedaż :-D jeśli myślisz, że komuś wkręcisz taki kit to jedynie osobom, które nie pracują w tej firmie. ja sama pracuję już ponad 7 miesięcy i wiem, kto i ile czasu pracuje, bo osoba która pracuje tu więcej niż pół roku na AIG jest każdemu znana, a osób, które pracują około roku lub więcej jest kilka - Ewelina D, Ewelina K, Marysia, Mariusz itd - ALE TE OSOBY NIE CHODZĄ AKURAT NA POPOŁUDNIÓWKI więc ich teraz nie ma, a tylko one potrafią sprzedaż trzymać na poziomie 3 polis dziennie :-) ... mówię o projekcie AIG oczywiście... Więc każdy wpis Telmonówki jest wpisem Mariusza, Miriam, Pauliny albo kogoś z kierownictwa (styl przypomina mi trochę gadkę Damiana-pójdę na popa i sprzedam 2, 3 polisy i znowu będzie fajna wypłata... hahahahahaha... Odnośnie kierowników to bardzo miło się współpracuje z Asią K :-) szkoda, że u niej na projekcie nie jestem, w porządku jest też Asia z Sigmy i Dawid, który też potrafi się wstawić za pracownikiem. O reszcie się nie będę wypowiadała, ale mam ogromną bekę teraz gdy czytam te wasze wypociny zachwalające pracę w Telmonie. Zastanów się czy ktoś uwierzy w te twoje bzdury, każdy kto przegląda to forum zobaczy liczne komentarze że ta firma oszukuje i gdy przychodzi do tej firmy stwierdza - to jednak prawda co piszą na forum, każdy zostanie tu oszukany! Pozdrawiam i w chwili obecnej mam (mimo że mi za nie nie zapłacą) już 2 srzedane polisy - 33, 59 :-)
65
mgd 2016-09-16 21:06:45
Pracowałam w telmonie jakiś czas temu i wiele z tych rzeczy, o których piszecie jest wyssane z palca, nie zgodzę się z tym, że nie da się zarobić, ja akurat sprzedawałam po 3, czasami więcej polis, popełniałam błędy jak każdy i wypłata zawsze się zgadzała. Z pracy zrezygnowałam, dostałam nową, w zawodzie, ale atmosfera już nie taka jak w telmonie. Nigdy nie mogłam narzekać na kierowników, Dawid czy Asia zawsze uśmiechnięci, chętni do pomocy. Domyślam się z kolei kto wypisuje te negatywne komentarze, są to osoby, które nie są odpowiedzialne i robią sobie z pracy plac zabaw, częste siedzenie w internecie, marudzenie, przekraczanie przerw i ciągłe narzekanie - niewiele dają od siebie - dla takich osób nawet przystępni jak na taką branże kierownicy okażą się sadystami. Sama kiedyś rozmawiając z konsultantem zwróciłam mu uwagę, na to, aby zajął się pracą, a będzie dobrze. Mam też znajomego na projekcie citi - prowizje jakie tam otrzymują są naprawdę świetne. Ludzie zarabiają po kilka tysięcy złotych przy 6h pracy . Gdyby nie to, że zależy mi na dalszym rozwoju pracowałabym dalej w tej firmie. Trafiłam tu w zasadzie przypadkowo.... czytając opinie o moim aktualnym pracodawcy :) Nie podoba się osobom, które zmieniają pracę jak rękawiczki, to o czymś świadczy :)
2
Żaczek 2016-09-17 12:33:31
Kto jak kto, ale ja się mogę odpowiednio wypowiedzieć na temat Telmonu bo pracowałem tam długo i nikomu naprawdę nie polecam. Ciągle cie cisną że za mało sprzedajesz, a jak już zaczynasz wyrabiać normę doszukują się twoich błędów i masz ich od groma, mimo że wczesniej sprzedawane polisy były tak samo!! Kierownik mówi ci że masz zmienić to i tamto, ty się dostosowujesz a wciąż walą ci błędy. Jeśli chodzi o wypłaty to nie nastawiajcie się na kokosy, dobrze mieć u nich to jak się ma 1200 na rękę, a większość ludzi zarabia po 900 zł . ja byłem jednym z najlepszych sprzedawców a rzadko kiedy miałem 1500zl. I potwierdzał to co tu ktoś napisał wczesniej - wszystkie pochlebne wpisy są kłamstwem. Pozdro i nie żałuję że się zwolnilem.
64
Nieroby 2016-09-17 18:21:48
Mega słabo ze podajesz sie za osobe która nie jesteś.
Tak sie składa ze osoba której loginem oferujesz ma na tyle rozumu by nie wypruwać brudów jak juz w Telmonke nie pracuje.

Co do tego strasznego telmonu to śmieszne jest jak przychodzą te cwaniackie nowki a na odsłuchach zamiast sie skupić to z nosem w telefonie. A potem jak trzeba usiąść i dzwonić to lament ze błędu ze coschinfi ze kasa nie ta. Potem zwalniacie sie po miesiącu i bach. Opinia na go work gotowa. Przypomnę ze w miesiac nie staniesz sie sprzedawca roku i żaden, nawet najmilszy kierownik świata nie zrobi z Ciebie eksperta sprzedaży. Podpalajcie więcej gier w pracy to na pewno zarobicie :)
2
Stefi 2016-09-17 19:20:39
Aż tak dobrze nie znałam Łukasza od strony prywatnej, ale wiem że denerwował się strasznie w tej robocie. Kiedyś rozmawialiśmy o pracy, o stażu ludzi obecnych i o rotacji, to sam mi mówił że gdyby dostał jakąkolwiek ofertę pracy to by się od was zwolnił!!!! Też mu cisnęliście, że jest starym pracownikiem i że jeśli będzie trzeba to mu prowizję poucinacie, ile ona chatów dostawał od kierownika, chyba nikomu tak często podczas rozmów to głupie okno z wiadomością od Damiana nie wyskakiwało!!! Najlepsze jest to, że on jako czołowy pracownik, jeden z najdłuższych stażem i najlepszych zarazem, dostał ofertę innej pracy i odszedł od was od razu!!! Nie zastanawiał się ani chwili tylko się zwolnił :-) pozdrawiam osobę, która pisze komentarze w obronie oszustów.
59
Wertus 2016-09-17 19:32:54
Z tego co kojarze Edyta? Lukasz wyjechal z Polski;)
Amy 2016-09-18 02:29:49
Hahaha :-) nic nie kojarzysz, ale chociaż instagram zablokowalas... Więc już nie rób hash tagów, bo ich nie widać
37
Majkamak 2016-09-18 09:24:22
Kilka tysięcy złotych na projekcie CITY :-D hahahahahahahahahahaah???? Mariusz uspokój się :-D nikt ci w to nie uwierzy, bo gdyby tak było to zniknęłaby ciągła rotacja i nawet Anetka przeszłaby na CITY z minitoringu :-D Miriam też dużo kiedyś sprzedawała, ale jednak wolała przejść do recepcji, bo jakoś nie opłacało jej się dalsze wciskanie kitu przez telefon, teraz tylko mnie słucha i jest bardziej zadowolona, choć pewnie niedługo stąd odejdzie jak Aga i Martyna, ale co tam :-D Lubię jak na rozmowach rekrutacyjnych wmawiamy ludziom, że za jedną polisę mogą zarobić kilkadziesiąt złotych, a oni patrzą z niedowierzaniem :-D
55
Hania 2016-09-18 09:38:44
kiedys tez pracowalam w Telsromie i nie polecam robic u tych zlodzieji!!!!!! wyplata to byl chyba dowcip - 800, albo 900 zł co miesiac, zadnej prowizji nie wyplacali a wciskali ze takie dobre warunki oferuja, ze multisport, ze bilety do kina, vouchery do mediamarkt itd... w praktyce nic sie nie dostawalo, bo jak ten gruby cwaniak - jak mu tam nie pamietam, sprawdzal czas zalogowania chociaz bylo sie codziennie w pracy to mowil ze brakuje kilku minut i nie bylo zadnej nagrody!!!!!!!!!!!!!!!!! system oszukiwal ciagle, kierownicy straszyli ze zabiora nam prowizje jesli nie bedziemy codziennie sprzedawac 3 lub 4 polis, na szkoleniu tez walek - 4zł brutto za godzinę, ach szkoda gadac
54
Damian 2016-09-18 09:59:41
To że mnie nie ma w pracy nie oznacza że macie marnować rekordy!!!!!!!! Dlaczego macie tak dużo pobranych rekordów!!?!?!?!?!?! Firma płaci za każdy rekord, co ja później powiem Mariuszowi!!!!!! Jak macie tak je marnować to będę pisał do Dawida, żeby was odsyłał do domu, co to ma być, macie sprzedawać codziennie minimum 3 polisy, a nawet więcej bo tak dobrej bazy już mieć nie będziemy!!!!!! Sprzedawać, zarabiać!!!! Zarabiajcie hajs, sprzedawajcie więcej, więcej, więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja sprzedawałem zawsze 6 polis, każdego dnia potrafiłem walczyć z klientem, chyba jak wrócę z chorobowego to zacznę sprzedawać i wam pokażę ile można na maxa wycisnąć!!!!!!!!!!!!!!!!! Wasz wynik jest tragiczny, wkurza mnie że grupa Szymona ma więcej sprzedanych od nas!!!!!!!!! od teraz będę wam zabierał 10% z wypłaty za każdą odpuszczoną rozmowę, koniec żartów, biorę się za was!!!!!!
54
Nie wierze 2016-09-18 11:42:19
Jezu wy jesteście nienormalni.... jak można tak kłamać.
Mi nikt nigdy w firmie nie groził ze za brak sprzedaży zabiorą mi premie... a było dużo pracowników którzy siedzieli mimo lipnych wyników.
Ludzie nie macie sumienia, ciśniecie personalnie na ludzi, zero odwagi cywilnej aby podejść o powiedzieć bezpośrednio osobie zainteresowanej co Cie boli tylko pierzecie anonimowo brudy na fejsie.

Edytko nie bądź hipokrytka, przy biurku swojego kierowniczka Dawida cukrujesz ze firma cudowna a na forum takie rzeczy? Bedzie mu przykro....
Stefi 2016-09-18 12:39:20
Hahaahahaha myślisz, że Edyta to pisze :-) a się grubo mylisz, bo nie jestem Edytką. Edyta pracuje dłużej ode mnie bo już chyba rok i raczej watpie by tu wchodziła i pisała na wasz temat, bo ona mało sprzedaje i wypłaty na poziomie 800zl dostaje. Poza tym u Dawida źle nie ma, na AIG jest to najlepszy kierownik, tylko Damian jest fałszywym człowiekiem. Widziałam jak się śmiał z błędów Agaty jak pracowała, miał gruby ubaw, że sprzedaje po 6 polis a ją monitoring z progu zrzuca i nie ma dopalenia... Ze mną tak samo postępują, sprzedaje ponad 50 polis w miesiącu, nie mam żadnych dodatków, nagród, tylko czasem czekoladę wygrał za sprzedaż. Mario, nie wygłupiaj się tymi wpisami zachwalajacymi firmę, nawet starzy pracownicy mają już dość, myslisz że jak chodzisz wzdłuż biurka patrząc na tablice z wynikami i robiąc groźne miny to ktoś się ciebie wystraszy...
53
Stefi 2016-09-18 14:25:52
Mario, no nie pisz już tych komentarzy :-D przecież nikt by się tu nie pytał czy kogoś będziecie przyjmować :-D hahahahahaha!!!! Będziecie przyjmować cały czas nowych naiwniaków i obiecywać złote góry, rotacja jest przeogromna przy takich warunkach pracy
51
Oliwiamak 2016-09-18 18:55:18
Chcesz pracować w Telmonie? Zapraszam na rozmowę kwalifikacyjną, bo akurat szukamy nowych pracowników. 12 zł brutto na godzinę, 4 zł brutto za polisę jeśli klient podpisze polecenie zapłaty, 1 zł brutto jeśli będzie sam opłacał. Szkolenie trwa 5 dni, kazdego dnia 6 godzin i placimy 4 zł brutto za godzinę szkolenia. Gwarantuje fatalną atmosferę, niskie zarobki, żadnych prowizji i utratę nerwów. Zapraszamy!!!
48
Martin 2016-09-18 19:22:51
Jaka zwała :-) jednak dobrze, że odszedłem bo jest coraz gorzej niestety...
44
nareszcie wolny 2016-09-18 19:52:48
Firma beznadziejna. Sami zaklamanii ludzie, zero pomocy i wsparcia od kogokolwiek. nie szanują nikogo a juz wogole starych pracownikow. Wiecznie tylko naciski i zero od siebie. Jak ci nie idzie to tylko pytania co sie dzieje, zero pomocy bo i w czym maja pomóc jak sami mają zerowe umiejętności a bazy są do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Z gówna bata nie ukręcisz niestety. Ja odszedlem bo jum mialem tego serdecznie dosc, moja koleznanka wrocila majac umowe o prace musiala zrezygnowac po ponad 2 latach z powodu spraw rodzinnych z zastrzezeniem ze na pewno wroci jak sie wszystko uloży i wrocila potraktowana jak zupełna nówka, na umowe zlecenie jako mlodszy konsultant. Cala grupa byla w szoku jak wypelniala dokumenty. Nie polecam nikomu, chyba ze ktos ma mocne nerwy, na wszystko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i na kasie mu nie zalezy.
45
Były Aliorek 2016-09-18 23:36:00
Grosze płacą i oszukują, a potem się dziwią że są wpisy na forum. Od tego jest ta strona by ludzie mogli poczytać opinie na temat pracodawców przed rozpoczęciem pracy, żeby nie popełniać błędów i starać się dobrze wybrać. Na Aliorze też obiecywali kokosy, a ledwo 900zł wypłaty co miesiąc. Ją nie wiem kto pisze takie brednie, że kilka tysięcy można zarobić... Kilka tysięcy to w kilka miesięcy, a nie w ciągu jednego.
42
Stefi 2016-09-19 12:53:15
Coś słabo się dziś kręci, Mario zrób zebranie jakieś :-D
41
Stefi 2016-09-19 13:56:08
Olwiamak, naprawdę nie ma juz wolnych miejsc? Nie rozśmieszaj mnie, przecież tam jest ciała rotacja, a tym bardziej teraz gdy jest taki słaby wynik to Mario czerwony jak lawa jest na twarzy i napęczniał aż ze złości, więc na pewno będą zwolnienia! :-)
41
Raskolnikov 2016-09-19 16:52:35
Ktoś się podszywa pod Janka Z. Oj nieładnie, nieładnie... Przecież nawet Janek, który pracował po 8 godzin dziennie , nie zarabiał 1700 zł, tylko 1500 w maksie. Nie wiem kto z was to pisał, ale jutro pokaże jankowi te wpisy i ciekawe co zrobi, może pójdzie do Mariusza się zapytać co to ma znaczyć. Ja dziś na popo jestem to pocisnę z 7 polis :-)))) kasa będzie się zgadzać - jakieś 900 zł wypłaty wpadnie.
38
lolo 2016-09-19 22:01:40
janek fajnie że nam narobileś wielkiego smaka na wielkie pieniędze ale jak już podejmujesz taki temat dyskusji to jednak napisz o jakim stanowisku konkretnie mówimy
Mari 2016-11-05 19:59:56
A co tu tak nagle ucichło ??? polepszyło się chyba :):):)
stonka 2016-11-07 23:51:53
w biedronce kasjer ma 2200 brutto :) + premie, do tego karta benefitza55zl miesiecznie :)
paczki na swieta, a3x w roku bony( teraz wyplacane na specjalnej karcie)
2
Ayo 2016-11-13 18:58:11
Ha ha rozwoj ? Awans ? Nie pisz bzdur . Akurat bynajmniej ja moge sie wypowiedzieć i napisze to wprost telmon max 1600 inna firma taka sama godzinowka sprzedaze tak samo i tu happy 3200 takze skończ
1
Stefi 2016-11-19 22:02:26
Szkoda, że zamiast płacić za sprzedane polisy, to dają garnki... Co za beznadziejna firma, nigdy nie będzie lepiej, dopóki nie zaczną płacić za sprzedaże... jedyny plus, że ten żeluś Damian już nie pracuje :-)
3
Scal 2016-12-02 08:19:36
Ja jak podpisywałem umowę to już się zabezpieczyli tym, ze przy zerwaniu z mojej strony, odciągają około 800 brutto. Mowilem sobie wtedy, ze spoko, nie zerwę bo przecież obiecywali złote góry, miliony prowizji. Gówno. 900 zł podstawy + premia, przy której jak nie zrobisz minimum 4 wniosków w miesiącu nie dostaniesz nic. To znaczy, że jak robisz 1, 2, 3 wnioski to dostajesz całe 0. Gdzie tu wyżyć za 900 zł. Ja rozumiem, że tak działa firma, na sprzedaży, no ale zeby miec dobre wyniki to z rok trzeba byłoby siedziec i sie doszkalac w zakresie 'jak oszukac klienta na produkt ktory oferujesz'. Inna sprawa za 80% wniosków to wnioski osób zadłużonych. Mialem w miesiacu okolo 15 wnioskow, ladna prowizja by byla, ale co z tego, jak wedlug nich to najlepsza baza, a wszyscy tam sa zadluzeni. Znacac zycie nie sa zadluzeni i kierownictwo sobie łyka moje byle prowizje.
1
Zostaw swoją opinię o TELMON - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TELMON