brak logo

TELMON

Łódź

Opinie o TELMON

Uważajcie na tą firme!!!!!!!! 2016-09-14 13:50
Ja osobiście pracowałam w Telmonie który ma swój oddział w Toruniu. Ludzie nie dajcie się złapać na to co wam mówią na rozmowie. To jest jedna wielka bajka. Moja najgorsza decyzja w życiu było rozpoczęcie tam pracy. Wszystko jest fajnie i milo na szkoleniu które niby jest płatne ale dopiero po czasie dowiecie się że to są 4 zł brutto więc naprawdę kupa kasy, będąc w tzw. inkubatorze masz wrażenie że Cię doceniają bo za każdą sprzedaż dostaniesz jakiś upominek, dziewczyna która to prowadzi jest miła i jakoś leci. Schody się zaczynają jak przejdziesz do normalnego kierownika, kary finansowe miały być po upomnienia, zrobieniu jakiegoś szkolenia itp a tak wcale nie jest. Po prostu kierownik bierze Cie do siebie i informuję teraz zabieram Ci 5% czy 10% z pensji, a może zabrać nawet 50%. Ok wypłata była na czas ale tu też były dobre jaja. Było mówione że student na rękę ma 10 zł dobre żarty. Po zwolnieniu się stamtąd i spojrzeniu na konto okazało się że dostałam tylko podstawę. Poszłam się zapytać gdzie są moje premie za sprzedaż, to usłyszałam że już są w to wliczone bo podstawy wcale nie miałam 10 zł za godzinę. Przy czym zabrali mi ponad 40% z premii. Wytłumaczenie? Nie wyrobiłam normy, co jest nieprawda bo podczas okresu wypowiedzenia sprzedawalam po 3-4 polisy dziennie(norma to 3 dziennie). Jeśli chodzi o samo zwolnienie to z nim też miałam problem bo nie chcieli mi dać wypowiedzenia bo nie było mojego kierownika(był na urlopie), musiałam latać do dyrektora żeby wyraził w ogóle zgodę na moje odejście (a niby co oni mają do powiedzenia w tek sprawie?! Zwalniam się i juz). Moja najlepsza decyzja było odejście z tej firmy. Jednak sprawdziły się opinie innych że to jest czysty wyzysk ludzi, nie tylko pracowników ale też tych biednych osób które dają się złapać na gadke konsultanta i decydują się na włączenie ubezpieczenia. Jeśli jednak ktoś ma szczerze w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] innych, potrafi jak to powiedział jeden z kierowników empatie zostawić przed budynkiem i nie ma wyrzutów sumienia że wciska ludziom kit to jest praca dla niego!
79
oszukana ponownie 2016-09-14 17:46
hejka telmonowcy, jak wypłaty? ja jestem strasznie wkurzona, wyrabiałam normę, sprzedałam ponad 50 polis, a Damian zabrał mi całą prowizję!!!! 930 zł wypłaty!!!!!!!!!!!!!!!! dzięki bardzo kierowniku, miałeś porozmawiać z monitoringiem, bo nie miałam tylu błędów co na kartce wywiesiłeś, błędy krytyczne!!!??????? do cholery, za co!!!??????za to że pisałeś mi ciągle chaty, że liczy się sprzedaż, że mam cisnąć klientów, że mam sprzedawać na dokumenty, a potem same krytyczne za to dostałam!!! myślisz że jak kupisz czekolady i batoniki to zrekompensujesz mi wypłatę??? już wolę wychodzić z zerem niż wypruwać sobie flaki i się później wkurzać jak prowizję zabieracie, mam w nosie to co piszesz fałszywy, nażelowany lalusiu, dziś już postanowiłam że nie będę czytać tych kretyńskich wiadomości - "Witam, dziś piękna pogoda więc wynik też musi być odpowiedni, liczę na was, pamiętajcie że 3.0 na osobę to absolutne minimum, mamy dobrą bazę więc trzeba sprzedawać jak najwięcej, kto jest ambitny sprzedaje - to jest wasza kasa, sprzedawać - zarabiać!!!"... "Wczoraj wynik był tragiczny, dziś nie wyobrażam sobie by się powtórzył, firma nie płaci wam z bezczynne siedzenie, kto przyszedł tu po godzinówkę może już sobie do domu iść,!!" ... "dlaczego osoby siedzą wciąż z zerem!!??? kiedy mogę spodziewać się od was sprzedaży?????!!! Nie będę wam ciągle przypominać ile macie sprzedawać, jakich argumentów używać, gdzie są korzyści!!!???? gdzie jest budowanie potrzeby!!???" - MASAKRA!!!! nienawidzę już tej firmy, co za oszuści!!!!!!!!!!
76
Uważajcie na tą firme!!!!!!!! 2016-09-14 20:03
Mam wrażenie że jedyną opcją jest pozwanie ich do sądu pracy, albo sprowadzenie tam inspekcji pracy bo inaczej nie ma co liczyć na dogadanie się z nimi...
37
Telmonówka 2016-09-15 14:10
Powiem jedno. Mnie wypłata się całkiem podoba. Była nawet wcześniej bo już w piątek. Nie robiłam nadgodzin ani nic, sprzedaże się kręciły i wypłata jest naprawdę spoko. Na co wy narzekacie? Na bank olewaliście pracę i tyle. Za darmo nic nie ma. Fakt praca nie jest łatwa i nie jest dla każdego, ale ludzie ogarnijcie się. Pracujecie po 6 godzin dziennie a nie po 8 i często macie więcej płacone niż ludzie pracujący 8 godzin.
3
telkomi 2016-09-15 22:35
Ej serio nie kumam niektórych.
najpierw piszecie, że kierownicy nie pomagają, a potem narzekacie że biora na coachingi.

Jak idziesz do pracy to po to, żeby zarabiać i wywiązywać się z obowiązków. A jak niektórzy siedzą i i klikają bezmyślnie w tych kompach i liczą że klient sxprzeda sobie sam to potem jest płacz o wypłate.
Jakoś nikt nie pisze o ludziach co wynoszą laptopy i roboty jakieś z firmy za nagrody, ani o tym, że są osoby które do godzinówki dostają 2 tys SAMEJ PROWIZJI! i jest też dużo osób co błędów nie robi, więc jakim niby cudem tylko Wy wybrańcy jesteście błędnie oceniani za swoje rozmowy?? zmieńcie podejście "czy sie stoi czy sie leży to 5 kafli się należy" a gwarantuje Wam że zarobicie.
ja pracuje od 10 mc w telmonie i jeszcze ani razu nie zarobiłem mniej niż 2 tysiace na reke za 6h pracy. jak mam gorszy miesiąc to robie nadgodziny ktore sa wyzej platne. opierdziel za bleyd dostalem raz i wiecej ich nie powtarzalem i teraz mam spokoj.
szkolenie bylo plagtne 4 zl brutto, ale jak pierwszego dnia podpisujesz dokumenty to wszystko jest czarno na bialym wyjasnione! czytajcie co podpisujecie i sprawa bedzie prosta, nikt nie zmusza do podpisania umowy przeciez... a na rozmowach kwalifikacyjnych nie moga mowic ile za co placa dokladnie bo to tajemnica firmy, kazde call center w ktorym pracowalem tak bylo.

i pieje Wam, ze biadolicie na tego Damiana, ze poucinal Wam wyplaty, jak mogl uciac Wam wyplaty we wrzesniu jak kolesia od lipca nie ma w firmie??? wezcie przestancie wymyslac bzdury! kierasy sa spoko, czasem wkurzaja ale w kazdej robocie by tak bylo. jak przychodzi co do czego to idzie sie dogadac, co do grafiku, godzin, czy zeby pomogli.
akurat telmon dziala tak ze kierownicy mocno pracuja z ludzmi, bo w innych cc chodza i tylko je**ia za brak wyniku a pomocy sie nie doprosisz
6
telkomi 2016-09-15 22:35
Ej serio nie kumam niektórych.
najpierw piszecie, że kierownicy nie pomagają, a potem narzekacie że biora na coachingi.

Jak idziesz do pracy to po to, żeby zarabiać i wywiązywać się z obowiązków. A jak niektórzy siedzą i i klikają bezmyślnie w tych kompach i liczą że klient sxprzeda sobie sam to potem jest płacz o wypłate.
Jakoś nikt nie pisze o ludziach co wynoszą laptopy i roboty jakieś z firmy za nagrody, ani o tym, że są osoby które do godzinówki dostają 2 tys SAMEJ PROWIZJI! i jest też dużo osób co błędów nie robi, więc jakim niby cudem tylko Wy wybrańcy jesteście błędnie oceniani za swoje rozmowy?? zmieńcie podejście "czy sie stoi czy sie leży to 5 kafli się należy" a gwarantuje Wam że zarobicie.
ja pracuje od 10 mc w telmonie i jeszcze ani razu nie zarobiłem mniej niż 2 tysiace na reke za 6h pracy. jak mam gorszy miesiąc to robie nadgodziny ktore sa wyzej platne. opierdziel za bleyd dostalem raz i wiecej ich nie powtarzalem i teraz mam spokoj.
szkolenie bylo plagtne 4 zl brutto, ale jak pierwszego dnia podpisujesz dokumenty to wszystko jest czarno na bialym wyjasnione! czytajcie co podpisujecie i sprawa bedzie prosta, nikt nie zmusza do podpisania umowy przeciez... a na rozmowach kwalifikacyjnych nie moga mowic ile za co placa dokladnie bo to tajemnica firmy, kazde call center w ktorym pracowalem tak bylo.

i pieje Wam, ze biadolicie na tego Damiana, ze poucinal Wam wyplaty, jak mogl uciac Wam wyplaty we wrzesniu jak kolesia od lipca nie ma w firmie??? wezcie przestancie wymyslac bzdury! kierasy sa spoko, czasem wkurzaja ale w kazdej robocie by tak bylo. jak przychodzi co do czego to idzie sie dogadac, co do grafiku, godzin, czy zeby pomogli.
akurat telmon dziala tak ze kierownicy mocno pracuja z ludzmi, bo w innych cc chodza i tylko je**ia za brak wyniku a pomocy sie nie doprosisz
2
Raskolnikov 2016-09-15 23:15
@gigs - czyli według ciebie rozmowa rekrutacyjna jest tak skonstruowana by na starcie wprowadzić przyszłego pracownika w błąd odnośnie wynagrodzenia, bo naiwny student łyka wszystko jak młody pelikan i zaufa Paulinie, albo Miriam i nie będzie analizował każdego słowa zawartego w UMOWIE, podpisując JĄ w pierwszych minutach szkolenia, poganiany przez owe panie asystentki w pokoju konferencyjnym - gdzie na ścianach są ślady wymiocin i resztek żelu z głowy kierownika Damiana - wierząc że panie rekrutujące powiedziały mu jak działa system premiowania... haha, psikus! podpisałeś i teraz się nie wywiniesz, robisz za darmo, jak się zwolnisz masz karę 500 zł!!!
@Telmonówka - naprawdę ci się wypłata podoba? Ciekawe która to napisała... może Pani Paulina, specjalistka od rekrutacji, siejąca wszechobecny ferment wchodząc Michałowi, albo Mariuszowi - gdy Anety nie ma w pracy, tam gdzie nie wypada... Nie podniecaj się tak, twój content na instagramie jest tak beznadziejny, jak wideokonferencje seksmasterki... poza tym jesteś zbyt gruba, jak na ponad 500 zdjęć...
@janek - ewidentnie to nie ty, kolego zawiejo, ale na tyle długo tu robisz, by twoje imie używali broniąc się i myśląc, że ktoś to łyknie, hahaha, OSZUŚCI!!!!

PRZYPOMINAM ŻE WSZYSTKIE POCHLEBNE WPISY SĄ KŁAMSTWEM.
71
Telmonówka 2016-09-16 10:33
No super że wiesz lepiej kim jestem. To trochę żałosne. Aż tak trudno przyjąć do wiadomości, że ktoś jest zadowolony z pracy? Mnie się podoba. Pracuję już prawie rok i nie mogę narzekać. Jasne że miałam gorsze wypłaty, ale było to związane z chorowaniem a nie moimi wynikami. Dziś idę na popo i pewnie znów coś sprzedam :) Dorzucę 2 albo 3 i następna wypłata też będzie spoko bo ja pracuję a nie olewam.
1
Raskolnikov 2016-09-16 12:49
Ha ha ha ha ha ha nie rozśmieszaj mnie
56
Telkom 2016-09-16 17:00
To brawo jesli podpisujesz wszystko na wiarę. Rozsądna osoba czyta co podpisuje... albo dopytuje o szczegóły. Nie miej dk nikogo pretensji jesli podpisujesz w ciemno warunki- lament po fakcie ze ci one nie odpowiadają jest na miejscu.

Poza tym - do osób które wchodzą tu aby poznać rzetelna opinie k firmie- idź k przekonaj sie sam.... nie sugeruj sie internetowymi personaliami które jedyne co potrafią to osobowo obrażać innych pracowników firmy. Jest to poniżej jakiegokolwiek poziomu.
1
Stefi 2016-09-16 19:04
heja superpracowniczko, ja też jestem teraz na popo i nie widzę na żadnej tablicy by dziewczyna, która pracuje tu prawie rok, miała w chwili obecnej ładną sprzedaż :-D jeśli myślisz, że komuś wkręcisz taki kit to jedynie osobom, które nie pracują w tej firmie. ja sama pracuję już ponad 7 miesięcy i wiem, kto i ile czasu pracuje, bo osoba która pracuje tu więcej niż pół roku na AIG jest każdemu znana, a osób, które pracują około roku lub więcej jest kilka - Ewelina D, Ewelina K, Marysia, Mariusz itd - ALE TE OSOBY NIE CHODZĄ AKURAT NA POPOŁUDNIÓWKI więc ich teraz nie ma, a tylko one potrafią sprzedaż trzymać na poziomie 3 polis dziennie :-) ... mówię o projekcie AIG oczywiście... Więc każdy wpis Telmonówki jest wpisem Mariusza, Miriam, Pauliny albo kogoś z kierownictwa (styl przypomina mi trochę gadkę Damiana-pójdę na popa i sprzedam 2, 3 polisy i znowu będzie fajna wypłata... hahahahahaha... Odnośnie kierowników to bardzo miło się współpracuje z Asią K :-) szkoda, że u niej na projekcie nie jestem, w porządku jest też Asia z Sigmy i Dawid, który też potrafi się wstawić za pracownikiem. O reszcie się nie będę wypowiadała, ale mam ogromną bekę teraz gdy czytam te wasze wypociny zachwalające pracę w Telmonie. Zastanów się czy ktoś uwierzy w te twoje bzdury, każdy kto przegląda to forum zobaczy liczne komentarze że ta firma oszukuje i gdy przychodzi do tej firmy stwierdza - to jednak prawda co piszą na forum, każdy zostanie tu oszukany! Pozdrawiam i w chwili obecnej mam (mimo że mi za nie nie zapłacą) już 2 srzedane polisy - 33, 59 :-)
66
mgd 2016-09-16 21:06
Pracowałam w telmonie jakiś czas temu i wiele z tych rzeczy, o których piszecie jest wyssane z palca, nie zgodzę się z tym, że nie da się zarobić, ja akurat sprzedawałam po 3, czasami więcej polis, popełniałam błędy jak każdy i wypłata zawsze się zgadzała. Z pracy zrezygnowałam, dostałam nową, w zawodzie, ale atmosfera już nie taka jak w telmonie. Nigdy nie mogłam narzekać na kierowników, Dawid czy Asia zawsze uśmiechnięci, chętni do pomocy. Domyślam się z kolei kto wypisuje te negatywne komentarze, są to osoby, które nie są odpowiedzialne i robią sobie z pracy plac zabaw, częste siedzenie w internecie, marudzenie, przekraczanie przerw i ciągłe narzekanie - niewiele dają od siebie - dla takich osób nawet przystępni jak na taką branże kierownicy okażą się sadystami. Sama kiedyś rozmawiając z konsultantem zwróciłam mu uwagę, na to, aby zajął się pracą, a będzie dobrze. Mam też znajomego na projekcie citi - prowizje jakie tam otrzymują są naprawdę świetne. Ludzie zarabiają po kilka tysięcy złotych przy 6h pracy . Gdyby nie to, że zależy mi na dalszym rozwoju pracowałabym dalej w tej firmie. Trafiłam tu w zasadzie przypadkowo.... czytając opinie o moim aktualnym pracodawcy :) Nie podoba się osobom, które zmieniają pracę jak rękawiczki, to o czymś świadczy :)
3
Żaczek 2016-09-17 12:33
Kto jak kto, ale ja się mogę odpowiednio wypowiedzieć na temat Telmonu bo pracowałem tam długo i nikomu naprawdę nie polecam. Ciągle cie cisną że za mało sprzedajesz, a jak już zaczynasz wyrabiać normę doszukują się twoich błędów i masz ich od groma, mimo że wczesniej sprzedawane polisy były tak samo!! Kierownik mówi ci że masz zmienić to i tamto, ty się dostosowujesz a wciąż walą ci błędy. Jeśli chodzi o wypłaty to nie nastawiajcie się na kokosy, dobrze mieć u nich to jak się ma 1200 na rękę, a większość ludzi zarabia po 900 zł . ja byłem jednym z najlepszych sprzedawców a rzadko kiedy miałem 1500zl. I potwierdzał to co tu ktoś napisał wczesniej - wszystkie pochlebne wpisy są kłamstwem. Pozdro i nie żałuję że się zwolnilem.
67
Nieroby 2016-09-17 18:21
Mega słabo ze podajesz sie za osobe która nie jesteś.
Tak sie składa ze osoba której loginem oferujesz ma na tyle rozumu by nie wypruwać brudów jak juz w Telmonke nie pracuje.

Co do tego strasznego telmonu to śmieszne jest jak przychodzą te cwaniackie nowki a na odsłuchach zamiast sie skupić to z nosem w telefonie. A potem jak trzeba usiąść i dzwonić to lament ze błędu ze coschinfi ze kasa nie ta. Potem zwalniacie sie po miesiącu i bach. Opinia na go work gotowa. Przypomnę ze w miesiac nie staniesz sie sprzedawca roku i żaden, nawet najmilszy kierownik świata nie zrobi z Ciebie eksperta sprzedaży. Podpalajcie więcej gier w pracy to na pewno zarobicie :)
3
Stefi 2016-09-17 19:20
Aż tak dobrze nie znałam Łukasza od strony prywatnej, ale wiem że denerwował się strasznie w tej robocie. Kiedyś rozmawialiśmy o pracy, o stażu ludzi obecnych i o rotacji, to sam mi mówił że gdyby dostał jakąkolwiek ofertę pracy to by się od was zwolnił!!!! Też mu cisnęliście, że jest starym pracownikiem i że jeśli będzie trzeba to mu prowizję poucinacie, ile ona chatów dostawał od kierownika, chyba nikomu tak często podczas rozmów to głupie okno z wiadomością od Damiana nie wyskakiwało!!! Najlepsze jest to, że on jako czołowy pracownik, jeden z najdłuższych stażem i najlepszych zarazem, dostał ofertę innej pracy i odszedł od was od razu!!! Nie zastanawiał się ani chwili tylko się zwolnił :-) pozdrawiam osobę, która pisze komentarze w obronie oszustów.
61
Wertus 2016-09-17 19:32
Z tego co kojarze Edyta? Lukasz wyjechal z Polski;)
1
Amy 2016-09-18 02:29
Hahaha :-) nic nie kojarzysz, ale chociaż instagram zablokowalas... Więc już nie rób hash tagów, bo ich nie widać
39
Majkamak 2016-09-18 09:24
Kilka tysięcy złotych na projekcie CITY :-D hahahahahahahahahahaah???? Mariusz uspokój się :-D nikt ci w to nie uwierzy, bo gdyby tak było to zniknęłaby ciągła rotacja i nawet Anetka przeszłaby na CITY z minitoringu :-D Miriam też dużo kiedyś sprzedawała, ale jednak wolała przejść do recepcji, bo jakoś nie opłacało jej się dalsze wciskanie kitu przez telefon, teraz tylko mnie słucha i jest bardziej zadowolona, choć pewnie niedługo stąd odejdzie jak Aga i Martyna, ale co tam :-D Lubię jak na rozmowach rekrutacyjnych wmawiamy ludziom, że za jedną polisę mogą zarobić kilkadziesiąt złotych, a oni patrzą z niedowierzaniem :-D
57
Hania 2016-09-18 09:38
kiedys tez pracowalam w Telsromie i nie polecam robic u tych zlodzieji!!!!!! wyplata to byl chyba dowcip - 800, albo 900 zł co miesiac, zadnej prowizji nie wyplacali a wciskali ze takie dobre warunki oferuja, ze multisport, ze bilety do kina, vouchery do mediamarkt itd... w praktyce nic sie nie dostawalo, bo jak ten gruby cwaniak - jak mu tam nie pamietam, sprawdzal czas zalogowania chociaz bylo sie codziennie w pracy to mowil ze brakuje kilku minut i nie bylo zadnej nagrody!!!!!!!!!!!!!!!!! system oszukiwal ciagle, kierownicy straszyli ze zabiora nam prowizje jesli nie bedziemy codziennie sprzedawac 3 lub 4 polis, na szkoleniu tez walek - 4zł brutto za godzinę, ach szkoda gadac
56
Damian 2016-09-18 09:59
To że mnie nie ma w pracy nie oznacza że macie marnować rekordy!!!!!!!! Dlaczego macie tak dużo pobranych rekordów!!?!?!?!?!?! Firma płaci za każdy rekord, co ja później powiem Mariuszowi!!!!!! Jak macie tak je marnować to będę pisał do Dawida, żeby was odsyłał do domu, co to ma być, macie sprzedawać codziennie minimum 3 polisy, a nawet więcej bo tak dobrej bazy już mieć nie będziemy!!!!!! Sprzedawać, zarabiać!!!! Zarabiajcie hajs, sprzedawajcie więcej, więcej, więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja sprzedawałem zawsze 6 polis, każdego dnia potrafiłem walczyć z klientem, chyba jak wrócę z chorobowego to zacznę sprzedawać i wam pokażę ile można na maxa wycisnąć!!!!!!!!!!!!!!!!! Wasz wynik jest tragiczny, wkurza mnie że grupa Szymona ma więcej sprzedanych od nas!!!!!!!!! od teraz będę wam zabierał 10% z wypłaty za każdą odpuszczoną rozmowę, koniec żartów, biorę się za was!!!!!!
56
Nie wierze 2016-09-18 11:42
Jezu wy jesteście nienormalni.... jak można tak kłamać.
Mi nikt nigdy w firmie nie groził ze za brak sprzedaży zabiorą mi premie... a było dużo pracowników którzy siedzieli mimo lipnych wyników.
Ludzie nie macie sumienia, ciśniecie personalnie na ludzi, zero odwagi cywilnej aby podejść o powiedzieć bezpośrednio osobie zainteresowanej co Cie boli tylko pierzecie anonimowo brudy na fejsie.

Edytko nie bądź hipokrytka, przy biurku swojego kierowniczka Dawida cukrujesz ze firma cudowna a na forum takie rzeczy? Bedzie mu przykro....
2
Stefi 2016-09-18 12:39
Hahaahahaha myślisz, że Edyta to pisze :-) a się grubo mylisz, bo nie jestem Edytką. Edyta pracuje dłużej ode mnie bo już chyba rok i raczej watpie by tu wchodziła i pisała na wasz temat, bo ona mało sprzedaje i wypłaty na poziomie 800zl dostaje. Poza tym u Dawida źle nie ma, na AIG jest to najlepszy kierownik, tylko Damian jest fałszywym człowiekiem. Widziałam jak się śmiał z błędów Agaty jak pracowała, miał gruby ubaw, że sprzedaje po 6 polis a ją monitoring z progu zrzuca i nie ma dopalenia... Ze mną tak samo postępują, sprzedaje ponad 50 polis w miesiącu, nie mam żadnych dodatków, nagród, tylko czasem czekoladę wygrał za sprzedaż. Mario, nie wygłupiaj się tymi wpisami zachwalajacymi firmę, nawet starzy pracownicy mają już dość, myslisz że jak chodzisz wzdłuż biurka patrząc na tablice z wynikami i robiąc groźne miny to ktoś się ciebie wystraszy...
55
Stefi 2016-09-18 14:25
Mario, no nie pisz już tych komentarzy :-D przecież nikt by się tu nie pytał czy kogoś będziecie przyjmować :-D hahahahahaha!!!! Będziecie przyjmować cały czas nowych naiwniaków i obiecywać złote góry, rotacja jest przeogromna przy takich warunkach pracy
53
Oliwiamak 2016-09-18 18:55
Chcesz pracować w Telmonie? Zapraszam na rozmowę kwalifikacyjną, bo akurat szukamy nowych pracowników. 12 zł brutto na godzinę, 4 zł brutto za polisę jeśli klient podpisze polecenie zapłaty, 1 zł brutto jeśli będzie sam opłacał. Szkolenie trwa 5 dni, kazdego dnia 6 godzin i placimy 4 zł brutto za godzinę szkolenia. Gwarantuje fatalną atmosferę, niskie zarobki, żadnych prowizji i utratę nerwów. Zapraszamy!!!
50
Martin 2016-09-18 19:22
Jaka zwała :-) jednak dobrze, że odszedłem bo jest coraz gorzej niestety...
47
nareszcie wolny 2016-09-18 19:52
Firma beznadziejna. Sami zaklamanii ludzie, zero pomocy i wsparcia od kogokolwiek. nie szanują nikogo a juz wogole starych pracownikow. Wiecznie tylko naciski i zero od siebie. Jak ci nie idzie to tylko pytania co sie dzieje, zero pomocy bo i w czym maja pomóc jak sami mają zerowe umiejętności a bazy są do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Z gówna bata nie ukręcisz niestety. Ja odszedlem bo jum mialem tego serdecznie dosc, moja koleznanka wrocila majac umowe o prace musiala zrezygnowac po ponad 2 latach z powodu spraw rodzinnych z zastrzezeniem ze na pewno wroci jak sie wszystko uloży i wrocila potraktowana jak zupełna nówka, na umowe zlecenie jako mlodszy konsultant. Cala grupa byla w szoku jak wypelniala dokumenty. Nie polecam nikomu, chyba ze ktos ma mocne nerwy, na wszystko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i na kasie mu nie zalezy.
48
Były Aliorek 2016-09-18 23:36
Grosze płacą i oszukują, a potem się dziwią że są wpisy na forum. Od tego jest ta strona by ludzie mogli poczytać opinie na temat pracodawców przed rozpoczęciem pracy, żeby nie popełniać błędów i starać się dobrze wybrać. Na Aliorze też obiecywali kokosy, a ledwo 900zł wypłaty co miesiąc. Ją nie wiem kto pisze takie brednie, że kilka tysięcy można zarobić... Kilka tysięcy to w kilka miesięcy, a nie w ciągu jednego.
44
Stefi 2016-09-19 12:53
Coś słabo się dziś kręci, Mario zrób zebranie jakieś :-D
42
Stefi 2016-09-19 13:56
Olwiamak, naprawdę nie ma juz wolnych miejsc? Nie rozśmieszaj mnie, przecież tam jest ciała rotacja, a tym bardziej teraz gdy jest taki słaby wynik to Mario czerwony jak lawa jest na twarzy i napęczniał aż ze złości, więc na pewno będą zwolnienia! :-)
44
Raskolnikov 2016-09-19 16:52
Ktoś się podszywa pod Janka Z. Oj nieładnie, nieładnie... Przecież nawet Janek, który pracował po 8 godzin dziennie , nie zarabiał 1700 zł, tylko 1500 w maksie. Nie wiem kto z was to pisał, ale jutro pokaże jankowi te wpisy i ciekawe co zrobi, może pójdzie do Mariusza się zapytać co to ma znaczyć. Ja dziś na popo jestem to pocisnę z 7 polis :-)))) kasa będzie się zgadzać - jakieś 900 zł wypłaty wpadnie.
42
lolo 2016-09-19 22:01
janek fajnie że nam narobileś wielkiego smaka na wielkie pieniędze ale jak już podejmujesz taki temat dyskusji to jednak napisz o jakim stanowisku konkretnie mówimy
2
Mari 2016-11-05 19:59
A co tu tak nagle ucichło ??? polepszyło się chyba :):):)
1
stonka 2016-11-07 23:51
w biedronce kasjer ma 2200 brutto :) + premie, do tego karta benefitza55zl miesiecznie :)
paczki na swieta, a3x w roku bony( teraz wyplacane na specjalnej karcie)
6
Ayo 2016-11-13 18:58
Ha ha rozwoj ? Awans ? Nie pisz bzdur . Akurat bynajmniej ja moge sie wypowiedzieć i napisze to wprost telmon max 1600 inna firma taka sama godzinowka sprzedaze tak samo i tu happy 3200 takze skończ
4
Stefi 2016-11-19 22:02
Szkoda, że zamiast płacić za sprzedane polisy, to dają garnki... Co za beznadziejna firma, nigdy nie będzie lepiej, dopóki nie zaczną płacić za sprzedaże... jedyny plus, że ten żeluś Damian już nie pracuje :-)
6
Scal 2016-12-02 08:19
Ja jak podpisywałem umowę to już się zabezpieczyli tym, ze przy zerwaniu z mojej strony, odciągają około 800 brutto. Mowilem sobie wtedy, ze spoko, nie zerwę bo przecież obiecywali złote góry, miliony prowizji. Gówno. 900 zł podstawy + premia, przy której jak nie zrobisz minimum 4 wniosków w miesiącu nie dostaniesz nic. To znaczy, że jak robisz 1, 2, 3 wnioski to dostajesz całe 0. Gdzie tu wyżyć za 900 zł. Ja rozumiem, że tak działa firma, na sprzedaży, no ale zeby miec dobre wyniki to z rok trzeba byłoby siedziec i sie doszkalac w zakresie 'jak oszukac klienta na produkt ktory oferujesz'. Inna sprawa za 80% wniosków to wnioski osób zadłużonych. Mialem w miesiacu okolo 15 wnioskow, ladna prowizja by byla, ale co z tego, jak wedlug nich to najlepsza baza, a wszyscy tam sa zadluzeni. Znacac zycie nie sa zadluzeni i kierownictwo sobie łyka moje byle prowizje.
7
gsgs 2016-12-17 23:01
Pracuję w Telmonie od ponad roku. powiem tak nigdy nie zarobilam tam 900 zl i niewiem skad te opinie sa! ale max zarabialm 1500 zl na reka a bylam na wszystkim mozliwych projektach w tej firmie. Wtej chwili w tej firmie jest coraz gorzej. Na aig nie idzie zarobic bo szukaja bledow na sile zeby tylko nie zaplacic. Na city niby gadasz z kl ma promese na 1700 a prawda jest taka ze w biku robia zapytanie na 6000 zl i wiadomo, ze kl moze odpasc bo nie ma takich zarobkow. Wiem bo sama skladam o ta karte i mam konto w biku i takie zapytanie zrobili. W tej chwili jest tak, ze jak jestes na umowe o prace to cisna cie i daja do zrozumienia, ze na twoje miejsce jest 10 nastepnych. Wyszukuja bledow, czepiaja sie co chwile mimo, ze sprzedajesz. Uwazam, ze chca sie pozbyc umow o prace bo sa nie wygodne. W tej chwili zleceniowka zarabia wiecej niz umowa o prace to jest zart! Jak masz umowe o prace idz na chorobowe bo tylko to sie tu oplaca!. A ludziom, ktorzy tu zaczynaja swoja kariere zawodowa polecam...przyjdzcie i na tej firmie sie nauczycie, zeby sie juz tak w uja nie dawac robic.
9
RealM 2017-01-29 22:47
I co cebulaki??? Skończyło się marudznie?!? :P siedzicie i chcecie miliony za siedzenie a trochę się wysilić to juz problem i mrudzenie :P Ja przytuliłem dwójkę na konto, pozdro!
Mati 2017-01-31 20:59
Nie wiem jak teraz to wygląda, ale pracowałem tam całe studia i bywało różnie raz lepiej raz gorzej ale na browara i czynsz było :) z grafikiem tez się zawsze z kierasem ugadałem nawet na sesje wolne od razu dostałem, to spory plus.raczej bym nie wrocil bo studia skończone i praca lepsza teraz, ale co się nauczyłem i spoko ludzi poznałem to moje
1
qwer 2017-02-01 17:43
@RealM dojka przytulona nie wiem gdzie chyba za dwa miesiące. Tak to grosze zarobisz, chyba ze układy masz i cie monitoring nie ruszy. A jka nie to może pareset złotych uzbierasz
3
RealM 2017-02-05 20:19
Uklady tak, rodzina prezesa :D tysiaka nie uciułasz??? Jak tylko jesteś w pracy masz podstawe na reke, a jak cos sprzedajesz to wszystko na plus. Jak się przylozysz to zarobisz uczciwe, a jak ci się nie chce bardziej chcesz siedzieć to nigdzie nie zarobisz, siedz z mama w domu na obiad czekaj xd a za bledy ci obetna jak ciagle te same robisz, jak nie umiesz czytac to się nie dziwie
1
Solozka 2017-02-07 23:09
Kiedy pracowałeś?
adi 2017-02-10 18:21
Telmon to oszuści którzy naginają prawo pracy. Gdybym miał żyć od 10 do 10go to bym nie przetrwał bo TELMON NIGDY NIE PŁACI NA CZAS!

3
Hshx 2017-02-10 22:32
Co mamy? 10. A czego nie mamy? Wyplaty! Zalosne, kasa sie spoznia, a 10 w piatek a nie w niedziele. Czyli co, kasa 13 wleci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
Hshx 2017-02-10 22:43
I czekam teraz na wypowiedz jakiegos łba, co powie, ze tu tak fajnie. Wyplata na czas to podstawa!!! Kanapeczki czwartkowe za darmo a kasy nie ma, hahahahhhahah cyrk
3
Casiana 2017-02-12 13:26
Podziękujcie swoim bankom jak kasy nie macie na czas. Dwójki nie wyciągnęłam, ale i tak jest dobrze, a z miesiąca na miesiąc coraz lepiej. Lepsze finanse niż w markecie, a nie ma tyle godzin, jak się wychowuje dziecko to ważne. A jak ktoś narzeka aż tak bardzo, to chyba nie wie jak to jest w pracy.
1
Maras 2017-02-12 21:45
Ja jestem młody po liceum i nie oczekuję pieniędzy za nic ;p To moja pierwsza praca i pierwszy miesiąc dwa było ciężko dość, ale teraz jest ok. Miałem błędy ale je naprawiłem, sprzedawać też się nauczyłem, a finansowo? Początek słaby, koło tysiąca, a dalej coraz lepiej, teraz tak koło półtorej na rękę. I tak lepiej niż moi znajomi, a nie siedzę w pracy po 10 godzin. Jak się chce to można ;p W A Banku miałem wypłatę koło 18:00.
1
AGDT 2017-02-13 07:55
dzis już 13 i dalej wyplaty nie przelali...Ta firma przechodzi wszelkie mozliwe granice, ktos sie powinien za to wziac, do tego robia chocki klocki i przeleją Ci pół wypłaty, jak sie upomnisz to dostaniesz drugie pół ale za tydzień , niby w postaci zaliczki, ale jak to wygląda w rzeczywistości to juz nie wiadomo .... MADRZYĆ SIĘ TYLKO UIMIEJĄ i chcieliby żeby wynik im robić bo im hajs potrzebny, ale jak co do wyplaty przychodzi to drogi pracowniku nie licz na to że ją dostaniesz na czas....a jak dostaniesz to z reguły coś się nie zgadza
3
KFSGDA 2017-02-17 20:12
Prawda jest taka ze zgodnie z Kodeksem Pracy, jeżeli 10 dnia każdego miesiąca (jeżeli 10 wypada w dzień wolny od pracy wypłata powinna wpłynąć na konto Pracownika w dniu poprzedzającym dzień wolny), nie ma wypłaty na koncie Pracownika jest to rażące niedbalstwo ze strony Pracodawcy i Pracownik może odejść z winy pracodawcy! Tutaj Pracodawca nie ma praca zasłaniać się żadnymi transferami bankowymi, gdyż jest to nie zgodne z prawem! Pracodawca będzie musiał zapłacić za takie naruszenie, tym bardziej gdy pojawia się ono notorycznie. Dowiadywałem się w inspekcji pracy osobiście i pora coś z tym zrobić, przy okazji może inne nieprawidłowości się wyjaśnią. Każdy ma dowody w postaci wpływów na konto.
4
FEUAIS 2017-02-17 20:29
Stosowanie praktyki dodatkowego potrącenia za to, że Pracownik przebywał na L4 również jest nie zgodne z prawem. Kodeks Pracy mówi jasno, że wynagrodzenie Pracownika przebywającego na zwolnieniu lekarskim wynosi 80% normalnego wynagrodzenia i nie ma mowy o żadnych innych potrąceniach z tego tytułu. Gdy ma odpisywane kolejne potrącenie za L4, to tak jakby Pracownik był karany po raz drugi, a w polskim prawie nie ma niczego takiego.
4
Zostaw swoją opinię o TELMON - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TELMON