brak logo

TELMON

Łódź

Opinie o TELMON

Martin 2016-09-18 19:22
Jaka zwała :-) jednak dobrze, że odszedłem bo jest coraz gorzej niestety...
48
nareszcie wolny 2016-09-18 19:52
Firma beznadziejna. Sami zaklamanii ludzie, zero pomocy i wsparcia od kogokolwiek. nie szanują nikogo a juz wogole starych pracownikow. Wiecznie tylko naciski i zero od siebie. Jak ci nie idzie to tylko pytania co sie dzieje, zero pomocy bo i w czym maja pomóc jak sami mają zerowe umiejętności a bazy są do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Z gówna bata nie ukręcisz niestety. Ja odszedlem bo jum mialem tego serdecznie dosc, moja koleznanka wrocila majac umowe o prace musiala zrezygnowac po ponad 2 latach z powodu spraw rodzinnych z zastrzezeniem ze na pewno wroci jak sie wszystko uloży i wrocila potraktowana jak zupełna nówka, na umowe zlecenie jako mlodszy konsultant. Cala grupa byla w szoku jak wypelniala dokumenty. Nie polecam nikomu, chyba ze ktos ma mocne nerwy, na wszystko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i na kasie mu nie zalezy.
49
Były Aliorek 2016-09-18 23:36
Grosze płacą i oszukują, a potem się dziwią że są wpisy na forum. Od tego jest ta strona by ludzie mogli poczytać opinie na temat pracodawców przed rozpoczęciem pracy, żeby nie popełniać błędów i starać się dobrze wybrać. Na Aliorze też obiecywali kokosy, a ledwo 900zł wypłaty co miesiąc. Ją nie wiem kto pisze takie brednie, że kilka tysięcy można zarobić... Kilka tysięcy to w kilka miesięcy, a nie w ciągu jednego.
44
Stefi 2016-09-19 12:53
Coś słabo się dziś kręci, Mario zrób zebranie jakieś :-D
42
Stefi 2016-09-19 13:56
Olwiamak, naprawdę nie ma juz wolnych miejsc? Nie rozśmieszaj mnie, przecież tam jest ciała rotacja, a tym bardziej teraz gdy jest taki słaby wynik to Mario czerwony jak lawa jest na twarzy i napęczniał aż ze złości, więc na pewno będą zwolnienia! :-)
44
Raskolnikov 2016-09-19 16:52
Ktoś się podszywa pod Janka Z. Oj nieładnie, nieładnie... Przecież nawet Janek, który pracował po 8 godzin dziennie , nie zarabiał 1700 zł, tylko 1500 w maksie. Nie wiem kto z was to pisał, ale jutro pokaże jankowi te wpisy i ciekawe co zrobi, może pójdzie do Mariusza się zapytać co to ma znaczyć. Ja dziś na popo jestem to pocisnę z 7 polis :-)))) kasa będzie się zgadzać - jakieś 900 zł wypłaty wpadnie.
42
lolo 2016-09-19 22:01
janek fajnie że nam narobileś wielkiego smaka na wielkie pieniędze ale jak już podejmujesz taki temat dyskusji to jednak napisz o jakim stanowisku konkretnie mówimy
2
Mari 2016-11-05 19:59
A co tu tak nagle ucichło ??? polepszyło się chyba :):):)
1
stonka 2016-11-07 23:51
w biedronce kasjer ma 2200 brutto :) + premie, do tego karta benefitza55zl miesiecznie :)
paczki na swieta, a3x w roku bony( teraz wyplacane na specjalnej karcie)
6
Ayo 2016-11-13 18:58
Ha ha rozwoj ? Awans ? Nie pisz bzdur . Akurat bynajmniej ja moge sie wypowiedzieć i napisze to wprost telmon max 1600 inna firma taka sama godzinowka sprzedaze tak samo i tu happy 3200 takze skończ
4
Stefi 2016-11-19 22:02
Szkoda, że zamiast płacić za sprzedane polisy, to dają garnki... Co za beznadziejna firma, nigdy nie będzie lepiej, dopóki nie zaczną płacić za sprzedaże... jedyny plus, że ten żeluś Damian już nie pracuje :-)
7
Scal 2016-12-02 08:19
Ja jak podpisywałem umowę to już się zabezpieczyli tym, ze przy zerwaniu z mojej strony, odciągają około 800 brutto. Mowilem sobie wtedy, ze spoko, nie zerwę bo przecież obiecywali złote góry, miliony prowizji. Gówno. 900 zł podstawy + premia, przy której jak nie zrobisz minimum 4 wniosków w miesiącu nie dostaniesz nic. To znaczy, że jak robisz 1, 2, 3 wnioski to dostajesz całe 0. Gdzie tu wyżyć za 900 zł. Ja rozumiem, że tak działa firma, na sprzedaży, no ale zeby miec dobre wyniki to z rok trzeba byłoby siedziec i sie doszkalac w zakresie 'jak oszukac klienta na produkt ktory oferujesz'. Inna sprawa za 80% wniosków to wnioski osób zadłużonych. Mialem w miesiacu okolo 15 wnioskow, ladna prowizja by byla, ale co z tego, jak wedlug nich to najlepsza baza, a wszyscy tam sa zadluzeni. Znacac zycie nie sa zadluzeni i kierownictwo sobie łyka moje byle prowizje.
7
gsgs 2016-12-17 23:01
Pracuję w Telmonie od ponad roku. powiem tak nigdy nie zarobilam tam 900 zl i niewiem skad te opinie sa! ale max zarabialm 1500 zl na reka a bylam na wszystkim mozliwych projektach w tej firmie. Wtej chwili w tej firmie jest coraz gorzej. Na aig nie idzie zarobic bo szukaja bledow na sile zeby tylko nie zaplacic. Na city niby gadasz z kl ma promese na 1700 a prawda jest taka ze w biku robia zapytanie na 6000 zl i wiadomo, ze kl moze odpasc bo nie ma takich zarobkow. Wiem bo sama skladam o ta karte i mam konto w biku i takie zapytanie zrobili. W tej chwili jest tak, ze jak jestes na umowe o prace to cisna cie i daja do zrozumienia, ze na twoje miejsce jest 10 nastepnych. Wyszukuja bledow, czepiaja sie co chwile mimo, ze sprzedajesz. Uwazam, ze chca sie pozbyc umow o prace bo sa nie wygodne. W tej chwili zleceniowka zarabia wiecej niz umowa o prace to jest zart! Jak masz umowe o prace idz na chorobowe bo tylko to sie tu oplaca!. A ludziom, ktorzy tu zaczynaja swoja kariere zawodowa polecam...przyjdzcie i na tej firmie sie nauczycie, zeby sie juz tak w uja nie dawac robic.
10
RealM 2017-01-29 22:47
I co cebulaki??? Skończyło się marudznie?!? :P siedzicie i chcecie miliony za siedzenie a trochę się wysilić to juz problem i mrudzenie :P Ja przytuliłem dwójkę na konto, pozdro!
Mati 2017-01-31 20:59
Nie wiem jak teraz to wygląda, ale pracowałem tam całe studia i bywało różnie raz lepiej raz gorzej ale na browara i czynsz było :) z grafikiem tez się zawsze z kierasem ugadałem nawet na sesje wolne od razu dostałem, to spory plus.raczej bym nie wrocil bo studia skończone i praca lepsza teraz, ale co się nauczyłem i spoko ludzi poznałem to moje
2
qwer 2017-02-01 17:43
@RealM dojka przytulona nie wiem gdzie chyba za dwa miesiące. Tak to grosze zarobisz, chyba ze układy masz i cie monitoring nie ruszy. A jka nie to może pareset złotych uzbierasz
4
RealM 2017-02-05 20:19
Uklady tak, rodzina prezesa :D tysiaka nie uciułasz??? Jak tylko jesteś w pracy masz podstawe na reke, a jak cos sprzedajesz to wszystko na plus. Jak się przylozysz to zarobisz uczciwe, a jak ci się nie chce bardziej chcesz siedzieć to nigdzie nie zarobisz, siedz z mama w domu na obiad czekaj xd a za bledy ci obetna jak ciagle te same robisz, jak nie umiesz czytac to się nie dziwie
1
Solozka 2017-02-07 23:09
Kiedy pracowałeś?
adi 2017-02-10 18:21
Telmon to oszuści którzy naginają prawo pracy. Gdybym miał żyć od 10 do 10go to bym nie przetrwał bo TELMON NIGDY NIE PŁACI NA CZAS!

4
Hshx 2017-02-10 22:32
Co mamy? 10. A czego nie mamy? Wyplaty! Zalosne, kasa sie spoznia, a 10 w piatek a nie w niedziele. Czyli co, kasa 13 wleci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
5
Hshx 2017-02-10 22:43
I czekam teraz na wypowiedz jakiegos łba, co powie, ze tu tak fajnie. Wyplata na czas to podstawa!!! Kanapeczki czwartkowe za darmo a kasy nie ma, hahahahhhahah cyrk
4
Casiana 2017-02-12 13:26
Podziękujcie swoim bankom jak kasy nie macie na czas. Dwójki nie wyciągnęłam, ale i tak jest dobrze, a z miesiąca na miesiąc coraz lepiej. Lepsze finanse niż w markecie, a nie ma tyle godzin, jak się wychowuje dziecko to ważne. A jak ktoś narzeka aż tak bardzo, to chyba nie wie jak to jest w pracy.
1
Maras 2017-02-12 21:45
Ja jestem młody po liceum i nie oczekuję pieniędzy za nic ;p To moja pierwsza praca i pierwszy miesiąc dwa było ciężko dość, ale teraz jest ok. Miałem błędy ale je naprawiłem, sprzedawać też się nauczyłem, a finansowo? Początek słaby, koło tysiąca, a dalej coraz lepiej, teraz tak koło półtorej na rękę. I tak lepiej niż moi znajomi, a nie siedzę w pracy po 10 godzin. Jak się chce to można ;p W A Banku miałem wypłatę koło 18:00.
1
AGDT 2017-02-13 07:55
dzis już 13 i dalej wyplaty nie przelali...Ta firma przechodzi wszelkie mozliwe granice, ktos sie powinien za to wziac, do tego robia chocki klocki i przeleją Ci pół wypłaty, jak sie upomnisz to dostaniesz drugie pół ale za tydzień , niby w postaci zaliczki, ale jak to wygląda w rzeczywistości to juz nie wiadomo .... MADRZYĆ SIĘ TYLKO UIMIEJĄ i chcieliby żeby wynik im robić bo im hajs potrzebny, ale jak co do wyplaty przychodzi to drogi pracowniku nie licz na to że ją dostaniesz na czas....a jak dostaniesz to z reguły coś się nie zgadza
5
KFSGDA 2017-02-17 20:12
Prawda jest taka ze zgodnie z Kodeksem Pracy, jeżeli 10 dnia każdego miesiąca (jeżeli 10 wypada w dzień wolny od pracy wypłata powinna wpłynąć na konto Pracownika w dniu poprzedzającym dzień wolny), nie ma wypłaty na koncie Pracownika jest to rażące niedbalstwo ze strony Pracodawcy i Pracownik może odejść z winy pracodawcy! Tutaj Pracodawca nie ma praca zasłaniać się żadnymi transferami bankowymi, gdyż jest to nie zgodne z prawem! Pracodawca będzie musiał zapłacić za takie naruszenie, tym bardziej gdy pojawia się ono notorycznie. Dowiadywałem się w inspekcji pracy osobiście i pora coś z tym zrobić, przy okazji może inne nieprawidłowości się wyjaśnią. Każdy ma dowody w postaci wpływów na konto.
7
FEUAIS 2017-02-17 20:29
Stosowanie praktyki dodatkowego potrącenia za to, że Pracownik przebywał na L4 również jest nie zgodne z prawem. Kodeks Pracy mówi jasno, że wynagrodzenie Pracownika przebywającego na zwolnieniu lekarskim wynosi 80% normalnego wynagrodzenia i nie ma mowy o żadnych innych potrąceniach z tego tytułu. Gdy ma odpisywane kolejne potrącenie za L4, to tak jakby Pracownik był karany po raz drugi, a w polskim prawie nie ma niczego takiego.
6
Obojętny 2017-02-25 21:31
Prawda jest taka ze zawsze na każdego pracodawcę można znaleźć wiele wad. W dzisiejszych czasach prywaciarze kombinują jak mogą. Tutaj różowo nie jest, nke ze wszystkim sie zgadzam, nie wszystko popieram ale wiem co robić zeby jako tako zarobić. A na 6h pracy wychodzę nienajgorzej. Wszystkim którzy szukają opinii o telmonie - przyjdź, spróbuj, zobacz sam. Ile ludzi, tyle opinii. Tobie sie akurat może spodobać albo i nie.
tuitam 2017-03-02 10:11
A wiecie może jak jest w Telmon w Toruniu?
Próbuj 2017-03-03 22:39
Na citi można zarobić mega spooko hajs. Na AIG tez ale jak jesteś spoko sprzedawca. Grunt to nie liczyć na łatwa kase tylko dawać z siebie wszystko. Praca to typowa słuchawka. Łatwo nie jest, ale spróbuj to sie sam przekonasz. Opinie innych sa bardziej lub mniej subiektywne. Idź, ocen sam.
sebek 2017-03-04 08:36
Dawać z siebie wszystko - jasne zawsze tak robię bo jak juz się decyduje na pracę to jej nie olewam! Ale gdy daje z siebie wszystko to oczekuje wynagrodzenia powyżej 2, a tu dawaj z siebie wszystko a uciulasz w ciezkim pocie 1500! W tej firmie znaczy to tyle co:" Dawać się wykorzystywać po calosci". Kasy nigdy nie ma na czas , ciągle szukają sposobu zeby gdzieś uciąć pracownikowi pensje. A i pamiętaj ze decydując się na ta pracę musisz mieć ŻELAZNE ZDROWIE bo za l4 też jest kara i zabiorą ci z prowizji.
6
Próbuj 2017-03-04 13:11
To chyba mówisz o citi, na AIG kar za zwolnienie nie ma, bo to umowa zlecenie. Siła rzeczy - nie ma Cie w pracy, nie zarabiasz.
Co do kasy sie nie zgodzę. Sam miewam na AIG wypłaty rzędu 1700-2300 na rękę. Uważam ze na 6h pracy to w porządku kasa. Niejednokrotnie ludzie zarabiają mniej na cały etat. No i znam ludzi na AIG i Citi co wyrabiają hajsy rzędu 3 kafli w gore. Wiec co do zasady sie da.
1
sebek 2017-03-08 13:02
@Próbuj Co Ty w ogóle mówisz za brednie? Zeby kierownik miał chociaż taka kasę to by bylo super.
4
Girl 2017-03-15 18:09
Pracujemy na citi i zawsze mamy powyzej 2 tysiecy w polotach do trzech i zawsze w terminie. Na hajs trzeba zapracować ,a nie w nosie dłubać.
Nick 2017-03-17 22:52
Najgorsza ta lei-di blond przy wejściu. Po raszka .
3
nack 2017-03-20 18:32
bardzo pracują te sciemniary dalej, jak nie papierosik to kawusia, za godzinke herbateczka, a to może jakieś ciasteczko, obiadek, no i koniecznie ploteczki, normalnie pot z czoła nie schodzi, trzeba sie ta łychą na wiosłować, nie długo tyłki w krzesła im się nie pomieszczą, tłoczno tam troche. Kiedys byly tylko dwie i wszystko było na czas, teraz nie długo będzie ich 10 i nigdy nie ma nic na czas.
5
qwerty 2017-03-28 10:01
Firma porazka. Pracowałam 3mce i takich oszustów to nigdzie i nigdy nie widziałam. Brak wyplaty na czas. Zawsze po terminie. Jak juz jest to sie nie zgadza. Po tygodniu wyplacaja w formie zaliczki. A najgorsze to te gwiazdy w kadrach. Siedza i to na tyle co można powiedziec. Obecnie jestem na l4 platnym przez zus. Niby pracodawca ma 7 dni na przesyłkę zwolnienia do zusu u nich te 7 dni trwają juz 28 dni. Pomimo juz kilku kontroli z pipu nadal sobie nic z ludzi nie robią. Paniusia z recepcji zero kultury!!!
3
Girl 2017-03-28 21:22
Wypłata zawsze jest na czas. Zmień bank jesli trzyma twój przelew dwa dni robocze.... i nigdy nie płaca zadnych zaliczek tylko cała wypłate. Chyba że zasłużyłaś na zaliczkę czyli podstawe... Jak sprzedajesz to masz kasę, jeśli siedzisz i nic nierobisz to idz na infolinię przychodzącą.
1
Kadry katastrofa 2017-03-29 01:07
To sie zgadza. Gwiazdy w kadrach to nieporozumienie. Chciałam zorganizować zaświadczenie to mnie odsyłały na po 10tym i po 10tym. Poszłam do kierowniczki to załatwiła mi w 2h, a to chyba nie jej rola zeby za kadrowymi papierami latać. W ogóle to wystarczy spojrzeć na kierowników- nie zarabiają kokosów, znerwicowani, zestresowani a musza ogarniac wszystko. Awans w tej firmie to chyba najgorsza kara. Ale plus ze sami kiedyś dzwonili, akurat do jak co ale ja na kierownika swojego narzekać nie moge :)
6
Nick 2017-03-31 21:19
Telmon Toruń , proszę o opinie co do pracy w tej "firmie "
nepodobamesie 2017-04-03 09:49
Zmarnowany okres w moim życiu. Pieniądze śmieciowe, wypłacane losowo, czyli były i 10tego, a nawet 9go na koncie, ale były też 11stego czy 13stego (jeśli 10ty wypadał w piątek)
Do tego wymagania, jakbyś pracował/pracowała za kilka tysięcy, robienie z siebie błazna przed osobami zza drugiej strony słuchawki i wydzwanianie do nich po kilkanaście razy na przestrzeni miesiąca, wmawianie Tobie, że to Ty coś źle robisz, a nie,że klient jest totalnie niezainteresowany.
Jak patrzę na ich wieczne ogłoszenia i kuszenie zarobkami powyżej 2 tysięcy złotych, to śmiać mi się chcę. Może i da się zarobić takie pieniądze, ale z uwzględnieniem tego, że musisz być osobą uczącą się, aby mniej odciągali ze składki lub na umowie o pracę.
Z pozytywnych aspektów, są to kierownicy zmian czy też zwykli konsultanci, z którymi można pracować i zawsze się dogadać, natomiast czym wyżej, tym bardziej ręce opadają.
Podsumowując, praca może i dobra, ale dla studentów, bo utrzymać się z niej nie da, a nie po to człowiek pracuje, aby nie mieć, prawda?

9
Lalala 2017-04-04 12:27
Ogólnie nie polecam. Oczywiście praca do łatwych nie należy i trzeba umieć wciskać kit bez grama empatii. Nie ważne, że klientowi coś akurat się przydarzyło np właśnie ktoś zmarl, nie ważne że nie ma pracy i ledwo wiąże koniec z końcem A Ty dzwonisz do niego po raz setny... nawet jeśli dajesz z siebie wszystko, to przeważnie wyciagniesz max 1500zl ( mówię tutaj o aig). Co z tego że dostaniesz nagrodę, raczej z tego rodziny nie utrzymasz i obiadu nie gotujesz. A jeszcze nie daj Boże jak trafisz do grupy Karpy to koniec. Będziesz traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Będziesz znosic jej humory i miny, wywracanie wytrzeszczonymi galami i usłyszysz wielokrotnie ze jesteś do niczego...a ta franca trzyma palec prosto Mariuszkowi i niestety...najgorszy kierownik ever
10
życzliwy 2017-04-10 18:51
Zero organizacji, każdy chce rządzić tylko pracować nie ma komu. Wypłata ma być do 10 ale oczywiście nie wchodzi do 10. Kłamstwo na każdym kroku. Pracownicy na słuchawce traktowani jak niewolnicy. Nie polecam z czystego serca.
5
Lalala 2017-04-10 21:35
Sami bata na siebie kręcą niestety. J uz mało jest chętnych do pracy i ani cuda wianki ani Bartuś w Toruniu tutaj nie pomogą, jeśli zwyczajnie nie szanujecie swoich pracowników. Każdy ma jakieś rachunki do opłacenia musi kupić jedzenie czy po prostu chce dostać pieniądze które zarobił przez miesiąc męki. Nie wróżę świetlnej przyszłości bo biznes nie polega na tym żeby się samemu nachapac ile wlezie, nie tędy droga. Żadna szanująca się firma sobie na to nie pozwoli. A najśmieszniejsze są ogłoszenia o pracę hahahaha
6
Nikoś Dyzma 2017-04-13 20:51
Toruń Kadra zażydzając , same "Misiewicze ".
3
Hajdi 2017-04-19 19:11
Kitawa! Moje 3 słowa. Pani Blond u której nigdy nie można nic załatwić bo wiecznie się obżera. Siedzisz blisko recepcji i slyszysz "nie mogę już bo będę gruba" odwracasz sie masz ochotę powiedzieć "tak nie żryj tyle bo się przez ten rok spasłaś jak krówka na skoszonej trawce" ale nie możesz bo klient na linii. Poziom administracji żenada. Justyna ubiór raczej na wieczorną imprezę no chyba że faceta szuka... Co do kierasów dają radę. Potrafią pomóc. A miałam styczność z Kamą Marcinem Aśką i tym w oksach. IT pomaga jak trzeba tylko smutni bo sluchawkami nie mogą poratować. Monitoring widmo - przez ten czas jak pracowałam nie miałam błędów a dodam że ludzi nie znam wiec układów po tej ciemnej stronie nie było. Jak przychodzisz do pracy nie sluchasz sierot co marudza robisz co masz robić to i zarobisz. Tylko poziom pan z administracji równy poziomowi klubowej ubikacji.
3
Moggydy 2017-04-19 20:16
Miejsce: dojechać łatwo
Rekrutacja: Pani która miała ze mną rozmowę powinna pracować.... niech się każdy domysli. Generalnie zrobimy dobrze tylko pracuj.
Szkolenie: Merytoryka fajnie przedstawiona przez Ruda. Potem Pani chyba najbardziej sympatyczna z całej firmy szkolenie z jakości. I chłop powiedział jak się sprzedaje.
Kadra: kierowniczka widać wymagająca i konkretna. Wkurzające czaty których sie nie chce czytać. Ci ludzie w pokoju obok toalety luzik.
Administracja: porażka patologia. To się nie powinno nazywać administracja a kacikiem bufetowym. Chyba ze Blondynie za jedzenie płacą. Zaświadczenie źle wystawione i to po 2 tygodniach.
Zapach: Na sali często śmierdzi rozkładem albo pani blond sie tak nawpycha że zageszcza atmosferę. Momentami masz wrażenie że pracujesz w ubojni a nie biurze. Zrobcie coś z tym smrodem i administracja to może wrócę.
3
jolax90 2017-04-21 15:19
Ja mam pytanie, jak wygląda ta kara i odejście z pracy? Szczerze, nie chcę czekać nawet do 1szej wypłaty
blabla 2017-04-21 21:18
Hehehe słyszałem że nawet w oddziale w Łodzi ludzie zaczynają uciekać z projektu bankowego, taki bank co się z lwem i pewnym znanym aktorem reklamuje. Do tej pory był to projekt z najmniejszą rotacją ludzi i często konsultanci z innych projektów przychodzili pytać czy coś się na nim zwolniło. Dałem dostateczny bo fajna atmosfera z szeregowymi pracownikami i kierownikami niższego szczebla, oraz za to że nawet jak nie wiesz NIC o ubezpieczeniach/bankowości, do tej pory pracowałeś np. na produkcji, idzie się czegoś nauczyć i znaleźć normalną pracę w tej branży. Reszta minus, nieterminowe wypłaty(jak wypuszczają 10-tego ok. 17 nto nie ma opcji żeby ludzi emieli w terminie a jest to ich obowiązek, jeśli @Girl uważasz inaczej to polecam poczytać orzeczenia sądów w tej sprawie i nie wciskaj ludziom kitu że to wina banków. W kadrach siedzą paniusie zajmujące się głownie malowaniem paznokci, nawet sprawdzenie u nich ile ma się dni urlopu trwa ok. 4 dni. Kierownicy średniego szczebla nie wiedząc co się dzieje na kampani zarazem wtrącają się w kompetencje kierowników niższego szczebla powodując chaos, premie obniżyli 2x w ciągu 6mc na jednym projekcie. Słowem- nie polecam chyba że serio z takich dziedzin jak bankowość i ubezpieczenia jesteś bardziej zielony od przeciętnego klienta.
2
zaczarowana lala 2017-04-27 12:05
Ta ''firma'' to najgorsze dziadostwo i zło jakie mi się w życiu przytrafiło.Do tej pory mam w nocy koszmary związane z tym chorym miejscem,przypominającym pod względem parodii serial ''daleko od noszy''.Za każdym razem po tych snach czuję się jakbym wpadł pod tramwaj...
Jeżeli chodzi o samo miejsce/budynek przypomina Czarnobyl.W tym momencie nie mam na myśli anomalii które tam występują,a jest ich pełno ( o tym później),ani tego,że to miejsce to katastrofa poważna podobnie jak przytoczny przykład,lecz na razie chodzi o samo miejsce.Ze względu na fatalne warunki jest tam pusto-mało kto został.Wyposażenie tego żałosnego miejsca jak i czystość,a w zasadzie jej brak są fatalne.Nigdy nie widziałem takiego syfu.Wszędzie bród,smród(dosłownie),taczki kurzu i paprochy wielkości ludzi.Technologia sprowadzana z Tajwanu z 1972 roku też nie powala na nogi jak i meble,biurka i wystrój w stylu domu Jaruzelskiego z czasów komuny.Wszędzie brakuje słuchawek.Natomiast jeżeli komuś sprytnemu uda się je znaleźć po wielu próbach to i tak raczej nie działają jak 3/4 tamtejszych rzeczy.Jedyne co zawsze się znajdzie przy każdym stanowisku to klawiatura,lecz każdy boi się jej dotknąć,bo można się przykleić od brudu i zostać tam na weekend,a tego nikt by nie chciał.
Klimatyzacja raz działa,raz nie.Wszyscy się na nią skarżą,bo od wybuchu wojny nikt jej nie konserwował i wszyscy chorują oraz bolą ich głowy.Teraz gwóźdź programu czyli legendarny zarząd który pod względem inteligencji,pomysłów i fantazji przypomina Jasia Fasolę.
Ci ''ludzie'' nie mają do nikogo szacunku.Traktują wszystkich jak śmieci.Nie da się tam rozwijać,dobrze czuć i zarabiać.Panuje tam chora atmosfera,presja i kwaśne zasady.Kierownicy projektu przypominają SS-manów ( nawet z wyglądu) a cała ta śmieszna ''firma''przypomina obóz koncentracyjny.Jest to maksymalny wyzysk człowieka za minimalną średnią krajową.Czym ktoś bardzie się stara,ma dobre wyniki,próbuje się wybić,tym ma gorzej.Lepiej być średniakiem i się nie wychylać,żeby nie zostać przeniesionym przez tych młotów i przygłupów na najgorsze kampanie.Patrzą tylko na siebie i swoje pieniądze,które zawdzięczają ludziom,którzy dla nich tyrają za marne pieniążki.
Nawet jeżeli jakimś cudem,ktoś w tych warunkach robi dobry wynik,a jest to trudne,gdy się dzwoni bazę kupioną za złotówkę na targu dla ogórków,gdzie każdy klient jest 1500 razy przedzwoniony i na ''dzień dobry''i drze mordę i Was nie słucha, to i tak wesoły monitoring znajdzie jakiś magiczny powód żeby zabrać Wam ciężko zarobione pieniądze w tym syfie.
Szczerze mówiąc wolałbym dostać 25 lat więzienia o zaostrzonym rygorze lub utopić się w rzece w samych kaloszach niż znowu wrócić do tego gówna.
Gdybym chciał ocenić to miejsce w trzech słowach to brzmiało by tak : Dno,dno,dno !
Polecam omijać to miejsce za wszelką cenę !
2
Strażak 2017-04-27 21:06
Drzwi przeciwpożarowae zaryglowane od zewnątrz w soboty <3 gratuluję im jeśli znowu będzie pożar i tym razem komuś się coś stanie :)
Zostaw swoją opinię o TELMON - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TELMON