brak logo

TELMON

Łódź

Opinie o TELMON

adi 2017-02-10 18:21
Telmon to oszuści którzy naginają prawo pracy. Gdybym miał żyć od 10 do 10go to bym nie przetrwał bo TELMON NIGDY NIE PŁACI NA CZAS!

5
Hshx 2017-02-10 22:32
Co mamy? 10. A czego nie mamy? Wyplaty! Zalosne, kasa sie spoznia, a 10 w piatek a nie w niedziele. Czyli co, kasa 13 wleci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
6
Hshx 2017-02-10 22:43
I czekam teraz na wypowiedz jakiegos łba, co powie, ze tu tak fajnie. Wyplata na czas to podstawa!!! Kanapeczki czwartkowe za darmo a kasy nie ma, hahahahhhahah cyrk
5
Casiana 2017-02-12 13:26
Podziękujcie swoim bankom jak kasy nie macie na czas. Dwójki nie wyciągnęłam, ale i tak jest dobrze, a z miesiąca na miesiąc coraz lepiej. Lepsze finanse niż w markecie, a nie ma tyle godzin, jak się wychowuje dziecko to ważne. A jak ktoś narzeka aż tak bardzo, to chyba nie wie jak to jest w pracy.
3
Maras 2017-02-12 21:45
Ja jestem młody po liceum i nie oczekuję pieniędzy za nic ;p To moja pierwsza praca i pierwszy miesiąc dwa było ciężko dość, ale teraz jest ok. Miałem błędy ale je naprawiłem, sprzedawać też się nauczyłem, a finansowo? Początek słaby, koło tysiąca, a dalej coraz lepiej, teraz tak koło półtorej na rękę. I tak lepiej niż moi znajomi, a nie siedzę w pracy po 10 godzin. Jak się chce to można ;p W A Banku miałem wypłatę koło 18:00.
3
AGDT 2017-02-13 07:55
dzis już 13 i dalej wyplaty nie przelali...Ta firma przechodzi wszelkie mozliwe granice, ktos sie powinien za to wziac, do tego robia chocki klocki i przeleją Ci pół wypłaty, jak sie upomnisz to dostaniesz drugie pół ale za tydzień , niby w postaci zaliczki, ale jak to wygląda w rzeczywistości to juz nie wiadomo .... MADRZYĆ SIĘ TYLKO UIMIEJĄ i chcieliby żeby wynik im robić bo im hajs potrzebny, ale jak co do wyplaty przychodzi to drogi pracowniku nie licz na to że ją dostaniesz na czas....a jak dostaniesz to z reguły coś się nie zgadza
6
KFSGDA 2017-02-17 20:12
Prawda jest taka ze zgodnie z Kodeksem Pracy, jeżeli 10 dnia każdego miesiąca (jeżeli 10 wypada w dzień wolny od pracy wypłata powinna wpłynąć na konto Pracownika w dniu poprzedzającym dzień wolny), nie ma wypłaty na koncie Pracownika jest to rażące niedbalstwo ze strony Pracodawcy i Pracownik może odejść z winy pracodawcy! Tutaj Pracodawca nie ma praca zasłaniać się żadnymi transferami bankowymi, gdyż jest to nie zgodne z prawem! Pracodawca będzie musiał zapłacić za takie naruszenie, tym bardziej gdy pojawia się ono notorycznie. Dowiadywałem się w inspekcji pracy osobiście i pora coś z tym zrobić, przy okazji może inne nieprawidłowości się wyjaśnią. Każdy ma dowody w postaci wpływów na konto.
8
FEUAIS 2017-02-17 20:29
Stosowanie praktyki dodatkowego potrącenia za to, że Pracownik przebywał na L4 również jest nie zgodne z prawem. Kodeks Pracy mówi jasno, że wynagrodzenie Pracownika przebywającego na zwolnieniu lekarskim wynosi 80% normalnego wynagrodzenia i nie ma mowy o żadnych innych potrąceniach z tego tytułu. Gdy ma odpisywane kolejne potrącenie za L4, to tak jakby Pracownik był karany po raz drugi, a w polskim prawie nie ma niczego takiego.
9
Obojętny 2017-02-25 21:31
Prawda jest taka ze zawsze na każdego pracodawcę można znaleźć wiele wad. W dzisiejszych czasach prywaciarze kombinują jak mogą. Tutaj różowo nie jest, nke ze wszystkim sie zgadzam, nie wszystko popieram ale wiem co robić zeby jako tako zarobić. A na 6h pracy wychodzę nienajgorzej. Wszystkim którzy szukają opinii o telmonie - przyjdź, spróbuj, zobacz sam. Ile ludzi, tyle opinii. Tobie sie akurat może spodobać albo i nie.
4
tuitam 2017-03-02 10:11
A wiecie może jak jest w Telmon w Toruniu?
1
Próbuj 2017-03-03 22:39
Na citi można zarobić mega spooko hajs. Na AIG tez ale jak jesteś spoko sprzedawca. Grunt to nie liczyć na łatwa kase tylko dawać z siebie wszystko. Praca to typowa słuchawka. Łatwo nie jest, ale spróbuj to sie sam przekonasz. Opinie innych sa bardziej lub mniej subiektywne. Idź, ocen sam.
3
sebek 2017-03-04 08:36
Dawać z siebie wszystko - jasne zawsze tak robię bo jak juz się decyduje na pracę to jej nie olewam! Ale gdy daje z siebie wszystko to oczekuje wynagrodzenia powyżej 2, a tu dawaj z siebie wszystko a uciulasz w ciezkim pocie 1500! W tej firmie znaczy to tyle co:" Dawać się wykorzystywać po calosci". Kasy nigdy nie ma na czas , ciągle szukają sposobu zeby gdzieś uciąć pracownikowi pensje. A i pamiętaj ze decydując się na ta pracę musisz mieć ŻELAZNE ZDROWIE bo za l4 też jest kara i zabiorą ci z prowizji.
8
Próbuj 2017-03-04 13:11
To chyba mówisz o citi, na AIG kar za zwolnienie nie ma, bo to umowa zlecenie. Siła rzeczy - nie ma Cie w pracy, nie zarabiasz.
Co do kasy sie nie zgodzę. Sam miewam na AIG wypłaty rzędu 1700-2300 na rękę. Uważam ze na 6h pracy to w porządku kasa. Niejednokrotnie ludzie zarabiają mniej na cały etat. No i znam ludzi na AIG i Citi co wyrabiają hajsy rzędu 3 kafli w gore. Wiec co do zasady sie da.
3
sebek 2017-03-08 13:02
@Próbuj Co Ty w ogóle mówisz za brednie? Zeby kierownik miał chociaż taka kasę to by bylo super.
6
Girl 2017-03-15 18:09
Pracujemy na citi i zawsze mamy powyzej 2 tysiecy w polotach do trzech i zawsze w terminie. Na hajs trzeba zapracować ,a nie w nosie dłubać.
3
Nick 2017-03-17 22:52
Najgorsza ta lei-di blond przy wejściu. Po raszka .
9
nack 2017-03-20 18:32
bardzo pracują te sciemniary dalej, jak nie papierosik to kawusia, za godzinke herbateczka, a to może jakieś ciasteczko, obiadek, no i koniecznie ploteczki, normalnie pot z czoła nie schodzi, trzeba sie ta łychą na wiosłować, nie długo tyłki w krzesła im się nie pomieszczą, tłoczno tam troche. Kiedys byly tylko dwie i wszystko było na czas, teraz nie długo będzie ich 10 i nigdy nie ma nic na czas.
8
qwerty 2017-03-28 10:01
Firma porazka. Pracowałam 3mce i takich oszustów to nigdzie i nigdy nie widziałam. Brak wyplaty na czas. Zawsze po terminie. Jak juz jest to sie nie zgadza. Po tygodniu wyplacaja w formie zaliczki. A najgorsze to te gwiazdy w kadrach. Siedza i to na tyle co można powiedziec. Obecnie jestem na l4 platnym przez zus. Niby pracodawca ma 7 dni na przesyłkę zwolnienia do zusu u nich te 7 dni trwają juz 28 dni. Pomimo juz kilku kontroli z pipu nadal sobie nic z ludzi nie robią. Paniusia z recepcji zero kultury!!!
8
Girl 2017-03-28 21:22
Wypłata zawsze jest na czas. Zmień bank jesli trzyma twój przelew dwa dni robocze.... i nigdy nie płaca zadnych zaliczek tylko cała wypłate. Chyba że zasłużyłaś na zaliczkę czyli podstawe... Jak sprzedajesz to masz kasę, jeśli siedzisz i nic nierobisz to idz na infolinię przychodzącą.
3
Kadry katastrofa 2017-03-29 01:07
To sie zgadza. Gwiazdy w kadrach to nieporozumienie. Chciałam zorganizować zaświadczenie to mnie odsyłały na po 10tym i po 10tym. Poszłam do kierowniczki to załatwiła mi w 2h, a to chyba nie jej rola zeby za kadrowymi papierami latać. W ogóle to wystarczy spojrzeć na kierowników- nie zarabiają kokosów, znerwicowani, zestresowani a musza ogarniac wszystko. Awans w tej firmie to chyba najgorsza kara. Ale plus ze sami kiedyś dzwonili, akurat do jak co ale ja na kierownika swojego narzekać nie moge :)
11
Nick 2017-03-31 21:19
Telmon Toruń , proszę o opinie co do pracy w tej "firmie "
2
nepodobamesie 2017-04-03 09:49
Zmarnowany okres w moim życiu. Pieniądze śmieciowe, wypłacane losowo, czyli były i 10tego, a nawet 9go na koncie, ale były też 11stego czy 13stego (jeśli 10ty wypadał w piątek)
Do tego wymagania, jakbyś pracował/pracowała za kilka tysięcy, robienie z siebie błazna przed osobami zza drugiej strony słuchawki i wydzwanianie do nich po kilkanaście razy na przestrzeni miesiąca, wmawianie Tobie, że to Ty coś źle robisz, a nie,że klient jest totalnie niezainteresowany.
Jak patrzę na ich wieczne ogłoszenia i kuszenie zarobkami powyżej 2 tysięcy złotych, to śmiać mi się chcę. Może i da się zarobić takie pieniądze, ale z uwzględnieniem tego, że musisz być osobą uczącą się, aby mniej odciągali ze składki lub na umowie o pracę.
Z pozytywnych aspektów, są to kierownicy zmian czy też zwykli konsultanci, z którymi można pracować i zawsze się dogadać, natomiast czym wyżej, tym bardziej ręce opadają.
Podsumowując, praca może i dobra, ale dla studentów, bo utrzymać się z niej nie da, a nie po to człowiek pracuje, aby nie mieć, prawda?

13
Lalala 2017-04-04 12:27
Ogólnie nie polecam. Oczywiście praca do łatwych nie należy i trzeba umieć wciskać kit bez grama empatii. Nie ważne, że klientowi coś akurat się przydarzyło np właśnie ktoś zmarl, nie ważne że nie ma pracy i ledwo wiąże koniec z końcem A Ty dzwonisz do niego po raz setny... nawet jeśli dajesz z siebie wszystko, to przeważnie wyciagniesz max 1500zl ( mówię tutaj o aig). Co z tego że dostaniesz nagrodę, raczej z tego rodziny nie utrzymasz i obiadu nie gotujesz. A jeszcze nie daj Boże jak trafisz do grupy Karpy to koniec. Będziesz traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Będziesz znosic jej humory i miny, wywracanie wytrzeszczonymi galami i usłyszysz wielokrotnie ze jesteś do niczego...a ta franca trzyma palec prosto Mariuszkowi i niestety...najgorszy kierownik ever
16
życzliwy 2017-04-10 18:51
Zero organizacji, każdy chce rządzić tylko pracować nie ma komu. Wypłata ma być do 10 ale oczywiście nie wchodzi do 10. Kłamstwo na każdym kroku. Pracownicy na słuchawce traktowani jak niewolnicy. Nie polecam z czystego serca.
10
Lalala 2017-04-10 21:35
Sami bata na siebie kręcą niestety. J uz mało jest chętnych do pracy i ani cuda wianki ani Bartuś w Toruniu tutaj nie pomogą, jeśli zwyczajnie nie szanujecie swoich pracowników. Każdy ma jakieś rachunki do opłacenia musi kupić jedzenie czy po prostu chce dostać pieniądze które zarobił przez miesiąc męki. Nie wróżę świetlnej przyszłości bo biznes nie polega na tym żeby się samemu nachapac ile wlezie, nie tędy droga. Żadna szanująca się firma sobie na to nie pozwoli. A najśmieszniejsze są ogłoszenia o pracę hahahaha
10
Nikoś Dyzma 2017-04-13 20:51
Toruń Kadra zażydzając , same "Misiewicze ".
6
Hajdi 2017-04-19 19:11
Kitawa! Moje 3 słowa. Pani Blond u której nigdy nie można nic załatwić bo wiecznie się obżera. Siedzisz blisko recepcji i slyszysz "nie mogę już bo będę gruba" odwracasz sie masz ochotę powiedzieć "tak nie żryj tyle bo się przez ten rok spasłaś jak krówka na skoszonej trawce" ale nie możesz bo klient na linii. Poziom administracji żenada. Justyna ubiór raczej na wieczorną imprezę no chyba że faceta szuka... Co do kierasów dają radę. Potrafią pomóc. A miałam styczność z Kamą Marcinem Aśką i tym w oksach. IT pomaga jak trzeba tylko smutni bo sluchawkami nie mogą poratować. Monitoring widmo - przez ten czas jak pracowałam nie miałam błędów a dodam że ludzi nie znam wiec układów po tej ciemnej stronie nie było. Jak przychodzisz do pracy nie sluchasz sierot co marudza robisz co masz robić to i zarobisz. Tylko poziom pan z administracji równy poziomowi klubowej ubikacji.
6
Moggydy 2017-04-19 20:16
Miejsce: dojechać łatwo
Rekrutacja: Pani która miała ze mną rozmowę powinna pracować.... niech się każdy domysli. Generalnie zrobimy dobrze tylko pracuj.
Szkolenie: Merytoryka fajnie przedstawiona przez Ruda. Potem Pani chyba najbardziej sympatyczna z całej firmy szkolenie z jakości. I chłop powiedział jak się sprzedaje.
Kadra: kierowniczka widać wymagająca i konkretna. Wkurzające czaty których sie nie chce czytać. Ci ludzie w pokoju obok toalety luzik.
Administracja: porażka patologia. To się nie powinno nazywać administracja a kacikiem bufetowym. Chyba ze Blondynie za jedzenie płacą. Zaświadczenie źle wystawione i to po 2 tygodniach.
Zapach: Na sali często śmierdzi rozkładem albo pani blond sie tak nawpycha że zageszcza atmosferę. Momentami masz wrażenie że pracujesz w ubojni a nie biurze. Zrobcie coś z tym smrodem i administracja to może wrócę.
6
jolax90 2017-04-21 15:19
Ja mam pytanie, jak wygląda ta kara i odejście z pracy? Szczerze, nie chcę czekać nawet do 1szej wypłaty
5
blabla 2017-04-21 21:18
Hehehe słyszałem że nawet w oddziale w Łodzi ludzie zaczynają uciekać z projektu bankowego, taki bank co się z lwem i pewnym znanym aktorem reklamuje. Do tej pory był to projekt z najmniejszą rotacją ludzi i często konsultanci z innych projektów przychodzili pytać czy coś się na nim zwolniło. Dałem dostateczny bo fajna atmosfera z szeregowymi pracownikami i kierownikami niższego szczebla, oraz za to że nawet jak nie wiesz NIC o ubezpieczeniach/bankowości, do tej pory pracowałeś np. na produkcji, idzie się czegoś nauczyć i znaleźć normalną pracę w tej branży. Reszta minus, nieterminowe wypłaty(jak wypuszczają 10-tego ok. 17 nto nie ma opcji żeby ludzi emieli w terminie a jest to ich obowiązek, jeśli @Girl uważasz inaczej to polecam poczytać orzeczenia sądów w tej sprawie i nie wciskaj ludziom kitu że to wina banków. W kadrach siedzą paniusie zajmujące się głownie malowaniem paznokci, nawet sprawdzenie u nich ile ma się dni urlopu trwa ok. 4 dni. Kierownicy średniego szczebla nie wiedząc co się dzieje na kampani zarazem wtrącają się w kompetencje kierowników niższego szczebla powodując chaos, premie obniżyli 2x w ciągu 6mc na jednym projekcie. Słowem- nie polecam chyba że serio z takich dziedzin jak bankowość i ubezpieczenia jesteś bardziej zielony od przeciętnego klienta.
7
Strażak 2017-04-27 21:06
Drzwi przeciwpożarowae zaryglowane od zewnątrz w soboty <3 gratuluję im jeśli znowu będzie pożar i tym razem komuś się coś stanie :)
5
Nick 2017-04-27 22:26
A U góry "pieprzenie" o bezpieczeństwie w postaci polisy nnw :)))
5
Strażak 2017-04-28 07:13
Niech ktoś mi jeszcze powie- czy w tej firmie była KIEDYKOLWIEK przeprowadzona próbna ewakuacja? :) Pytam bo raz była prawdziwa a drzwi ewakuacyjne zaryglowane od zewnątrz, co wymusiło ewakuację pracowników przez zadymioną część budynku :)
4
NICK 2017-05-18 16:24
Tacy dobrzy handlowcy (z trenerów, kierowników), a nie potrafią ludzi zatrzymać .Trwa ciągły nabór , obiecanki co do możliwości zarobienia OOOOOOOOOOOOOOOOgromnej kasy a dziesiątego tylko żal i zgrzytanie zębów. Niestabilność tej firmyyyyyyyyyy porażająca , szkolenia żenujące . Po dwóch tygodniach , informacja typu "jeśli chcesz się zwolnić to teraz ponieważ szkoda mojego czasu na szkolenie ciebie a ty się potem zwolnisz . Język korzyści zerowy, chlap do krów w oborze stosuje wyższy poziom motywacyjny jak chce je "wydoić".
7
NICK 2017-05-18 16:27
Dodam że opisuje rzeczywistość siedziby w Toruniu !!!
4
Nick 2017-05-29 08:34
Cześć, jeżeli jestem na drugiej umowie zleceniu podpisanej z telmonem ale nie mogę w stu procentach dotrzymać terminu wypowiedzenia (chodzi o 3 dni) to jakie konsekwencje mi grożą?
3
kadrowa ze zgierza 2017-05-30 07:03
straszne konswkwencje hehehehe
3
Nick 2017-05-30 19:34
Odpowiedź tak treściwa, jak na prawdziwego pracownika kadr w telmonie przystało
9
NICK 2017-06-04 16:13
Co to za pracodawca , do którego pytania kieruje się tylko dotyczące wypowiedzenia umowy :)))
7
hahahah 2017-06-13 21:22
patrzcie państwo, nieroby przestały narzekać, bo wypłata wpłynęła na czas i nie mają się o co doczepić :-)
3
hehehe 2017-06-21 14:02
Eh....ostatnia wypłata na czas byla tak dawno, że ta chyba sobie w ramce powiesze na ścianie ....tak na pamiątkę :) bo nie wiadomo kiedy taka następna niespodzianka znowu nastąpi
3
Kamil 2017-07-03 16:18
Ludzie z Telmonu jak tam się pracuje - ile płacą? bo nie wiem czy warto iść na rozmowe
1
lallalalala 2017-07-12 15:41
nie warto...
2
Lidia 2017-07-20 12:58
@lallalalala co sprawia, że nie polecasz pracy w firmie? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z pracy w TELMON? Takie dodatkowe informacje mogą być bardzo pomocne dla osób, które do firmy chcą aplikować.
1
Gość 2017-07-23 18:46
Bardzo brudne miejsca pracy, zniszczony sprzęt. Kiepskie zarobki nie wypłacane uczciwie. Pracownik wykorzystywany na maxa. Na plus elastyczność godz. pracy, miłe kierownictwo projektu. Na tym koniec. Szkoda czasu.
3
Pracownik Telmon 2017-07-28 12:43
A ja nie narzekam, pracuję, zarabiam - za uczciwą pracę - uczciwy zarobek. Jasna ścieżka awansu - realnego.
Polecam - praca dla osób które chcą pracować a nie narzekać.
2
metob 2017-07-30 00:39
Wszystko byloby ok gdyby dobrzy pracownicy byli szanowani, gdyby dalo sie zarobic powyżej 2 tys i gdyby wyplata byla w terminie.... na pewno znajda się i tacy którzy do pracy idą dla zabicia nudy....ale z tego powodu nie wolno wszystkich wrzucać do jednego wora...jedyne co trzyma ludzi przy tej pracy to atmosfera w zespole i elastyczny grafik-ale z tym tez nie zawsze...kierownicy sa różni, jedni sa ok a drudzy sa fałszywi , jak im robisz hajs i dzieki tobie awansują, to w pracy próbują na sile udawać twojego przyjaciela. Jak juz posadza d*** na wyższym stołku to przestają cie znać . Ale karma wraca a Upadki z wyższego stolka bywają bardziej bolesne. Co do samej pracy Na pewno nie jest to latwa praca. Odbieranie połączeń co sekundę jest męczące, czasem zabiorą ci szkolenie i na sprawy klientów musisz poświęcać wlasna przerwe. Projekty tez się pozmienialy, kiedys byl mBank a teraz slyszy się o sprzedaży książek czy kosmetyków.
2
rozdarty 2017-07-30 22:06
oooo a kto awansował, że tak z ciekawości zapytam? był w ogóle w tej firmie ktoś godny awansu??? myślałem, że tam wszystkie stołki są już obsadzone :-)

ja pracowałem chwile w telmon i generalnie nie narzekałem pewien czas - atmosfera wymiata a i ciśnienia sprzedażowego nie ma jakiegoś strasznego, jeśli się robi niezbędne minimum o które cie prosza.
kierownicy w większosci tez okej. no może z wyjątkami.

na minus... na pewno ciagle zamieszanie z wyplatami. miesiac miesiac sie cos nie zgadza, a to odciagaja jakis podatek o ktorym nikogo nie informuja, a to wpisuja jakies nieobecnosci ktorych nie było, a to zapominają o kawałku premii. i oczywiście miesiąc w miesiąc nie na czas.
stan sprzętu w ogóle dramat!!! ludzie przynoszą własne myszki, kable jakies pourywane, klawiatury nie działające albo klejące o stanie ścian nie wspomne. i często śmierdziało.

generalnie jeśli nie jesteś estetą i potrzebujesz hajsu i się zepniesz - będziesz zadowolony. tam jak robisz swoje to masz jak u pana boga za piecem :)
2
spójny 2017-08-08 13:34
jak pracowałes na mbanku to moze i miales jak u pana boga za piecem, bo kiedyś tak było
rozdarty 2017-08-08 22:39
nie pracowalem na mbanku tylko na aig i serio nie narzekalem na warunki, bo zwykle staralem sie robic to co mi kaza i wyniki robilem zadawalajace. studiowalem tez wtedy wiec chcialem laczyc prace ze studiami i jak na te godziny ktore robilem to zarobki byly naprawde dobre, a tez jak stosowalem sie do zalecen mojego kierownika to nikt nade mna nie wisial bo widzieli ze sie staram. tam widzialem kiepsko mieli ci, którzy ciagle cos krecili albo kierownik mowil jedno a oni robili swoje.

telmonowi zarzucic moge wiele, juz z reszta pisalem, ale nie moge powiedziec ze zle placili jak sie czlowiek staral robic to co sie od niego oczekiwalo
Zostaw swoją opinię o TELMON - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TELMON