brak logo

Blue Shadow

Katowice

Opinie o Blue Shadow

gall 2011-01-05 12:35:21
Poprostu polski (usunięte przez administratora) za nijniższą krajową, premie uzależnione od progów sprzedaży, które są kosmiczne (nieosiągalne).
Książkowe (amerykańskie) wmawianie że jest sie kimś wyjątkowym pracując w ich firmie i wymaga sie nieprzeciętnego profesjonalizmu... ale czy ludzie wyjątkowi i profesjonalni powinni zaraciać nico ponad 900zł ?????
anonimous 2011-06-12 11:31:53
poprostu darmowa siła robocza, co 4 godziny nowe osoby odbębniają to czego pracownikom na etacie się nie chce, tzw.\"są na próbę\". Ta firma to( usunięte przez administratora )
karolek 2011-06-20 08:03:22
W100 % się zgdzam co do tych zarbków i całej tej otoczki wokół blueshadow. Do tego niepłatne szkolenia trwajace po 7 h ( bo jak to ( usunięte przez administratora ) stwierdził on poswieca swój czas na nasze szkolenia dlatego nam nie płaci).( usunięte przez administratora ) która jest uczulona na młode ładne dziewczyny i zawsze jej coś przeszkadza w takich osobach ( chyba jakiś komleks na punkcie wieku ma). Niemiła atmosfera, która psuje relacje między nowymi pracownikami.Starzy \"lojalni pracownicy\" czyli kablują o wszystkim łącznie z życiem prywatnym co w zasadzie nikogo nie powinno obchodzic. Na początku pracuje się na czarno co nikomu z pracodawców nie sprawia problemu. No i najważniejsze \"wielka artystka\", która za każdym razem miała mine jak by ją z krzyża zdjeli a pracowników traktowała jak ludzi gorszej kategorii.
foka 2011-07-21 19:35:27
witam , ciekawe za co te zgożkniałe idiot.... wyleciały z pracy że tak się wyżywają na szefach, ja pracuję w blue shadow już prawię rok i nie zgadzam się z tymi opiniami ,szefowie są fajni i w przeciwieństwie do moich przedmówczyń które ANONIMOWO!!! wylewają pomyje są kulturalni. a apropos ciuchów- KAŻDA laska pracując w blue kupowała i zachwycała się ciuchami - nagle wam się gusty zmieniły ?a może psychiatra wam pomoże?
Wszystkim polecam i prace i zakupy w Blue Shadow
foka
zosia 2011-09-02 11:12:12
To są tylko fakty a prawda boli pracodawców, tak polecamy pracę w BLUE SRADOŁ płaca 1030 zł, godziny od 10- 19 po prostu coś pięknego :)
pozytywna 2012-01-25 09:29:43
Witam, no i co Katowice się nie obroniły widzę. Od poczatku wiedziałam ( usunięte przez administratora )ma zbyt wielkie mniemanie o swojej firmie i liste swojich priorytetów powinno pozmieniać bo jeśli nie szanowali pracowników to się to odbijało w sprzedaży. Dajcie ludzią zarobić i nie róbcie ciągłych afer, nie ustawiajcie kamer żeby cały czas mieć na oku każdy ruch i każde słowo pracowników bo to przynosi odwrotny efekt pracownicy czują się non stop pod kontrolą jak w czasach komuny. Zacznijcie szanować tych pracowników których macie bo z tego co widzę to skład jest zmieniany co chwilę a gdybym to odemnie zależało to zmieniła bym ( usunięte przez administratora ). która jest odpowiedzialna za tą chorą atmosferę, a poza tym wydaje mi się że nie miała odpowiednich kwalifikacji ani doświadczenia na takim stanowisku. Pozdrawiam i życzę zmiany nastawienia do pracowników.
1,2,3,4 2012-02-12 03:47:27
Oo!Czyżby kolejne zatrudnienia do Blue Shadow?
Coś często pojawiają się ogłoszenia.
Sklepy zamykają a ludzi potrzebują? Cóż! zdarza się.
( usunięte przez administratora ).pora przemyśleć kilka swoich zachowań i zastanowić się, czy to ludzie są nie odpowiedni czy Pani?
Uważam, że firma długo nie pociągnie jeżeli nadal będzie( usunięte przez administratora ) Ogólnie rzecz biorąc, każdy kto pracował w tej firmie, ma już wyrobione zdanie na temat niektórych ludzi, którzy nie znajdują się na odpowiednich stanowiskach.
( usunięte przez administratora )oraz tego w jaki sposób zachowuje się przy klientach. Bo czasem aż wstyd!
1
panna2012 2012-11-06 11:49:09
Tez nie mam dobrego zdania o tej firmie,a bylam tylko na rozmowie kwalifikacyjnej.Było to w Rzgowie k/łodzi.
Pan zachowywał sie jakby pozjadal wszystkie rozumy,zadawal pytania o zycie prywatne nie majace nic wspolnego z praca,a wymagania tak wielkie,że myslalam,ze aplikuje co najmniej na dyrektora banku.Ta firma wyzej s.......niz ....... A i do tego ten"przemily"pan robil z siebie takiego lovelasa,że az mi sie go zal robilo,pomijam juz jego glupie uwagi z podtekstami.ZENUA!!!
5
Wykwit01 2013-04-22 11:36:54
...a ja pracuję u nich już od dłuższego czasu i jestem zadowolona :) raz lepej raz gorzej, jak wszedzie. Jak się robi swoje to nie mam mowy o tym wszytskim co tu ludziska wypisują. Co do kasy zależy od miesiąca, wiem jak zarabiają gdzie indziej i naprawde nie ma co narzekać
1
ka 2014-02-22 06:10:38
Jak sie pracuje? Wciaz okropnie. Nie powiem w jakim sklepie pracuje, ale WCIAZ pracuje. Szefowa okropna, przede wszystkim nie traktuje na fair. (usunięte przez administratora).Zarobki to jakas kpina a nie powiem trzeba sie narobic. (usunięte przez administratora).
mała 2014-05-06 13:19:37
Blue Shadow to jedna wielka pomyłka. Pracowałam tam dwa miesiące. Z tego co widzę nadal rotacja pracowników. Tylko i wyłącznie umowa zlecenie - i tylko na pół etatu a nawet jak na pełny to nigdy nie pracowałyśmy wg grafiku bo szefowa wiecznie go zmieniała i dzwoniła z żądaniem stawienia się w pracy - nawet wtedy, kiedy nie było się wpisanym na dany dzień. Zarobki 6 zł na rękę ( 2014 rok!!!!) i do tego nigdy nie dociągnęłyśmy do 160 godzin czyli marnych 960 zł, bo wtedy kiedy był słaby ruch ( a nie oszukujmy się - sklep jest porażką i zero klientów w tym mieście gdzie ja pracowałam)to szefowa mówiła - że sama sobie będzie siedzieć w sklepie i mamy nie przychodzić, więc koniec końców praca dla nas była tylko na popołudnia i na weekendy. Jak było nieco więcej klientów, którzy na dobrą sprawę przychodzili tylko pooglądać i to nie raz wychodzili z kpiną ( wcale się nie dziwie) to było wielkie HALO! że nie potrafimy sprzedawać. Sklep teoretycznie nie prowadzi polityki włażenie w tyłek - ale tak na prawdę masz klękać przed klientem na kolana i np kiedy klientka przychodzi po białą klasyczną bluzkę ( której nie ma w ofercie) - ma wyjść z potarganą, hipsterską koszulą. Bo tak! I już! Bo trzeba sprzedawać i zarabiać i najważniejszy argument - BO nie będę miała wam z czego zapłacić... I co najważniejsze - Blue Shadow w którym mi dane było pracować - nie pochwala przyjaźni między pracownicami. Lepiej się nienawidzić i ze sobą konkurować i najlepiej na sprzedaż właśnie. CHORE! Zdecydowanie nie polecam - ani ciuchów, ani pracy. Być może inne oddziały tego sklepu, którymi kierują odpowiednie osoby, przedstawiają lepsze warunki dla pracowników. Jednak ten sklep, gdzie ja pracowałam i jego właścicielka jest beznadziejny. Niestety.
1
opinia 2014-06-24 17:18:28
Wydaje mi się, że nie możecie pisać, że są to opinie o BS - to są opinie o konkretnych sklepach, a te jak wiadomo kierowane są przez konkretnych ludzi. To jak, ile i za ile się pracuje zależy po prostu od kierownika, a ci jak wiadomo bywają walnięci :)
3
Gujana 2014-08-01 10:58:38
ciekawią mnie opinie ludzi zamieszczone w 2013 i 2014 roku skoro z tego co ja wiem (pracowałam tam) sklep blue shadow w Katowicach nie istnieje od 2012 roku :)) ....
guatemala 2014-09-02 21:03:44
czytajac te wszystkie opinie zastanawiam sie, czy tak zle trafiliscie czy po prostu do tej pory nie mieliscie nic wspolnego z prawdziwa praca i wydaje sie Wam, ze dostaniecie ciepla posadke, od 8 do 16 i nie wiadomo za jakie pieniadze. Ja osobiscie jestem zadowolona, choc moze kokosow nie zarabiam ale nie dam sobie zlego slowa powoedziec. Pracowalam wczesniej w sie iowce i dla mnie to jak niebo i ziemia. Najwazniejsze, ze jestesmy traktowane po partnersku, nikt sie na nas mie wyzywa jak mamy slabsze wyniki i nie szuka dziury w calym tylko rozmawia sie jak czlowiek z czlowiekiem. Blue shadow nie jest wprawdzie naszym pracodaeca, bo to forma franczyzy, ale mamy przydzielonego opiekuna z ich strony i dostalysmy naprawde duzo wsparcia. Za pierwszy miesiac pracy np bylysmy umowione ze nie maky jeszcze premii tylko od nastepnego bo to okres probny a ze byly dobre wyniki to nasza menadzer z blue namowila naszego szefa i dostalysmy jednak dodatkowa premie. W sieciowce nikt nigdy nie zrobi nic zeby to pracownikowi bylo lepiej. Liczy sie tylko kasa i zeby regionalna byla zadowolona. Ja prace w blue shadow moge szczerze polecic, choc na pewno wiele zalezy na jakiego kierownika sie trafi.
J 2014-12-13 22:43:23
Tak, ja mogę zdecydowanie polecić. Firmę znam już 3 lata i nadal z nimi współpracuję. Przede wszystkim firmę tworzą ludzie, którzy wszystko co mają osiągnęli ciężką pracą zarówno swoją jak i pracowników. Tych lojalnych przede wszystkim, o czym właściciele mówią głośno. Doświadczyłam pracy w innej sieciówce i bs bije ją na szyję pod względem polityki i kultury. Uważam, że negatywne komentarze to wypociny sfrustrowanych miernot, o nikłych zdolnościach interpersonalnych i sprzedażowych. Polecam i pozdrawiam.

1
... 2014-12-20 16:42:59
chyba głowę !!!
1
... 2014-12-20 16:43:51
chyba głowę !!!miernoto
1
jj 2015-01-03 10:38:02
nie warto
1
.A 2015-02-20 15:22:34
Twoja jedna opinia nie sprawi że ludzie zaczną myśleć inaczej- kolekcja dla podstarzałych babek, zarobki mierne, TECHNIKI SPRZEDAŻOWE MIERNE, Grafik MIERNY, modelki mierne(nie pasujące do kreacji/kolekcji) zwał jak zwał, firma wychodzi kiepsko........
1
bs 2015-09-29 17:18:08
jak lubicie być tanią siłą roboczą tzn.pracować za dwóch i czekać na wynagrodzenie to blue shadow jest ok.
bs 2015-09-30 07:14:19
daj sobie spokój szukaj innej pracy
sb 2015-10-28 18:51:13
atmosfera w blue shadow to mit,wyzysk ,wyzysk!!!!
S88 2015-10-29 20:18:13
Ile zarabia sie w bś? Pracował ktoś w zielona góra? Jaką jest kierowniczka? A premia? Warto sie tam zatrudnić? Pozdrawiam
była 2015-10-30 17:52:10
a co dla Ciebie znaczy stabilne ,ta firma ci pokaże stabilność.
1
mycha 2015-11-07 07:27:55
pracowalam W Blue Shadow. ceny ciuchow bombowe,a jakosc niestety marna.
,,,, 2015-11-08 18:37:09
zatrudnij się to zobaczysz jak tam rozkwitniesz,hihi
1
wixs 2015-11-19 19:51:23
największym bonusem jest wynagrodzenie na raty.
2
mamma mia 2015-11-23 18:46:58
Czytam i własnym oczom nie wierzę :/ średni staz pracy w odziezowkach to ok pół roku, w bs większość załogi jest stała i niektórzy pracują juz grubo ponad 5 lat, więc praca nie moze byc taka ponad siły a zarobki tak mierne. Za darmo nikt Wam nic nie da i tutaj tez wynagrodzenie dla sprzedawcow zalezy od wynikow, ale w porownaniu z sieciowkami są to odczuwalne pieniadze.
A ogromną wartością dodaną jest to, ze firma jest nastawiona na długoterminowe zatrudnienie.
Pracuję i polecam wszystkim DOJRZAŁYM, KOMPETENTNYM I CHCĄCYM SIĘ ROZWIJAĆ ludziom.
Dla innym moze to byc rzeczywiście katorga...
mammamia 2015-11-25 17:17:26
chodzą słuchy,że ostatnio wiele wartościowych osób opuściło ten wspaniały team.
nietrolo 2015-12-01 22:34:02
A tak, że obiecują złote góry, a nawet części nie zobaczysz. Szczególnie na takim stanowisku
3
bs 2015-12-03 18:49:03
tonie ta firma pomalutku...
2
bs 2015-12-04 17:09:53
na papierze umowa na najniższa krajową,w jakim kraju żyjesz zapomniałaś
1
już po 2016-03-18 17:46:20
zatrudnijcie się to zobaczycie jak się wcześniej kończy.
2
po 2016-03-25 19:47:03
omijajcie ich !!!!ściema ,ściema....
2
samodzielna 2016-05-16 11:22:49
umowa na najniższą krajową,fajnie jest tylko na początku...obiecują gruszki na wierzbie...miłą, rodzinną atmosferę...i owszem przez miesiąc jest fajnie a potem mają cię za nic tak naprawdę....potrafią tak manipulować ludźmi że aż trudno uwierzyć...
4
xxx 2016-05-16 11:40:03
Powiem tak;
1. Jeżeli nauczysz się kłamać i tańczyć do tego co ci zagrają to jesteś w stanie tam popracować może i dłużej..
2. Twój punkt widzenia "musi" być taki sam jak szefowej bo inaczej w blue shadow "kariery" nie zrobisz. Więc pamiętaj; " zachwycaj się wszystkim" nawet jeżeli masz inne zdanie.
Sztukę manipulacji ludzmi opanowali do perfekcji ale jeżeli choć trochę się na psychologii znasz to od razu się zorientujesz o co chodzi i tu punkt 1 może cię uratować.
Powodzenia



8
xyz 2016-05-16 19:54:21
święta prawda,pięknie ujęte
3
demolka 2016-10-13 22:11:35
nie wiem jak wygąda praca na magazynie czy innych działach, ja pracowałam w sklepie prawie rok i niedługo odchodzę ale ze względów osobisto zdrowotnych a nie przez warunki pracy
osobiście jestem bardzo zadowolona, bo bardzo dużo się nauczyłam a nie miałam żadnego doświadczenia i można powiedzieć, ze dali mi szansę
na początku przez 3 miesiące rzeczywiście zarobki były słabe, ale byłam o tym poinformowana, że jest to okres próbny i że tak będzie
po tym czasie stawka wzrosła, doszły premie i bylam naprawde zadowolona i po pewnym czasie nawet jeszcze premia została podniesiona odgórnie za wyniki naszego sklepu a nawet się nie upominałyśmy o więcej
to było bardzo pozytywne zaskoczenie, bo jeszcze się nie spotkałam z tym, żeby pracodawca dał sam od siebie coś więcej, choć w branży odzieżowej wcześniej nie pracowałam
premie były od obrotów, więc nie wiem jak to wygląda w innych sklepach, ale my na zarobki naprawdę nie mogłyśmy narzekać
co do grafiku ustalałyśmy go same z naszą kierowniczką i rzadko w ogóle ktokolwiek w niego zaglądał
w porównaniu z moimi wcześniejszymi stanowiskami to ogólnie naprawdę duży spokój, bo nikt nie stoi nad Tobą z batem, nie obserwuje cie na monitoringu ani nie wylicza ze byłas na przerwie 30 a nie 20 minut itd.
także atmosfera na plus. dla mnie praca OK i szczerze odchodzę trochę z zalem wiec mogę polecić jeśli ktoś rzeczywiście chce się zaangazowac w ta prace, bo bez tego się długo nie ujedzie. jeśli ktoś lubi prace z ludzmi i ciuchy to jak najbardziej na tak
beeka 2016-10-16 09:56:53
u prywatnego przcodawcy socjal?! ,umowa na najniższą krajową i obyś wypłatę dostał na czas.
1
Mo 2016-10-17 21:07:40
No daj spokój z wypłatą na czas to w ogóle nie ma problemów, nie wiem kto może powiedzieć cokolwiek innego, jeslijest tutaj ktoś kto nie dostał kasy niech powie
nick 2016-11-03 18:47:12
a w jakim salonie?
bs 2016-11-30 16:44:57
znam i potwierdzam powyższe!!!
1
hahahaha 2016-11-30 21:42:41
pewnie jakaś menadżerka ;) dlaczego nie napiszesz gdzie niby pracowalas??????????
3
Ciekawska 2016-12-02 00:25:42
Na facebook firmy pełno zdjęć uśmiechniętych pracownic, wszyscy wyglądają jak jedna wielka kochająca się rodzina - to ustawki pod publiczkę czy rzeczywiście praca tam jest przepełniona radością?
2
bs 2016-12-02 21:13:38
pod publiczkę,radości brak
3
trombka 2016-12-03 14:20:54
Na funpage to szefowe regionalne, a nie zwykli sprzedawcy. Poznalam kiedys jedna i byla spoko :) wszystkie ja lubilysmy, ale ona juz chyba nie pracuje. Mi sie w Blueshadow fajnie pracowało. To byla moja pierwsza praca. Szkoda tylko, ze tak krotko bo moim szefom sie nie oplacalo.
2
Zostaw swoją opinię o Blue Shadow - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Blue Shadow