EZT S.A.

Sosnowiec

Opinie o EZT S.A.

zosia 2015-09-18 19:44:11
Na czas?
Nigdy nie jest rzadko sie zdaeza ze nie okradaja ludzi z wyplat w wysokosci 800 zl miesiecznie za caly etat.za lipiec kasa 20 sierpnia i jeszcze kur..kilka dni po terminie oskubuja ludzi to na 50 zl to na 100 na wszystko maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a na ludzi szczegolnie pracy przybywa ciagle a kasa coraz mniejsza tego nie mozna nazwac firma tylko balaganem pip sie juz zajmuje nieterminowymi wyplatami i reszta
0
Barek 2015-10-04 22:46:26
Nie rozumiem jak firma może zabierać pracownikom pieniądze pod byle pretekstem. Ja tutaj nie pracowałem, więc nie mogę się wypowiadać w kwestii tego, co tam się dzieje, ale ciężko mi uwierzyć, żeby wynaleźli aż tyle powodów by obciąć pensję o kilka stówek pracownikowi. Kiepskie by to było... i to bardzo.
1
acc 2015-10-29 18:37:20
Tracą obiekty non stop mam rachunki miesięczne wystawione na 5.50 brutto.i kwoty wypłat oskubane z 750 na 600 banda pier...zlodzieji i oszustow
0
chętny na pracę 2015-11-04 01:50:54
@acc trochę się wierzyć nie chce że wypłata jest ucięta, przecież musi być jakieś logiczne na to wytłumaczenie. Musiał to być przypadek jednorazowy bo zarobki określone w umowie o pracę są wypłacalne. Zainteresowałem się ich ogłoszeniem na dyrektora pionu usług. Dobra oferta, ale może ktoś wie jakie są zapewnione narzędzia pracy? Dzięki
1
acc 2015-11-06 02:10:17
Wytlumaczenie?
Na pytanie jakim prawem słyszy się darcie w telefonie od "kierowniczki"że są podobno skargi których defakto nie ma.....totalny brak szacunku do pracownika.obracanie się do ludzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kiedy czlowiek o coś pyta zwracanie się na ty do pracowników.Pomyśleć ze takie osoby są wizytówką firmy .
0
onamoze 2015-11-08 21:31:27
A jak w biurze? Byl nabór na ksiegowa i czekam czy się odezwa bo wysylalam cv.
0
wienio 2015-11-17 20:35:50
@onamoze a do jakiego oddziału aplikowałaś, bo ja tez złożyłem swoje cv na stanowisko specjalisty do sprzedaży usług ochrony ale w sosnowcu, i tez czekam na jakis odzew, trzeba posiadac uprawnienia z zakresu ochrony mienia, dają stałe wynagrodzenie ale też i premie oraz prowizje za wyniki,ale i zwracaja koszty dojazdu.
0
buahahah 2015-11-19 15:56:54
Na pewno wam dadzą i zwroca
0
kuter 2015-11-20 03:05:53
@buahahah, w sensie pracowałes i miałeś jakieś problemy ze zwrotem kasy za przejazdy. Chyba skoro napisali o tym w ofercie to prawda.
0
buahahah 2015-11-20 05:29:35
Kuter podpisujesz umowę na konkretną stawkę z której jesteś regularnie okradany przez panią ze Śląska od miesięcy walczymy o kasę i mimo obietnic ciągle nas robi baba w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i przelewa troszkę .mam nadzieję że jej dziecko ktoś w życiu tak potraktuje jak ona ludzi.takiej hamoty chyba nigdzie nie ma w firmach i to jest osoba reprezentującą firmę?to pomysł jaki to jest wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wypłat nie dają całych bo ktoś za twoje 4 razy w roku na wczasy jeździ a ty za paliwo chcesz zwrot.
1
już 2015-11-22 23:41:32
skoro problem jest z rozliczaniem, to powinniście coś z tym zrobić.. ja szczerze mówiąc podziwiam. Tym bardziej, że sądziłem, iż EZT ma profesjonalne podejście, patrząc po treści ofert
2
kola 2015-11-25 02:43:06
ale oni mają profesjonalne podejście, nie wiem w sumie skąd biorą się te negatywne opinie na ich temat
0
marta 2015-11-25 22:21:58
zapraszamy do pracy w krakowskim sądzie, tam się każdy przekona co znaczy praca w ezt . wystarczy poznać brygadzistkę Krysię i opinia o tej firmie radykalnie się zmienia . tak jak ona szmaci ludzi , oszukuje , wypłaca po 25zł za piętro środki czystości wydaje tylko na recepte.
2
miana 2015-12-08 17:25:14
Specjalista ds. wsparcia działu handlowego to dopiero ma u nich sporo obowiazkw, naliczyłem ich ponad 20, wiec to dużo, ale i tak min. 2 lata doświadczenia trzeba mieć.
2
pracownik 2015-12-14 14:53:30
Tam jest bardzo duża rotacja. To chyba o czymś świadczy.
0
EZT pracownik 2015-12-14 18:10:47
Dzisiaj Prezesa zwolnili. Szok !!!! Nie liczą się z nikim.
2
EZT pracownik 2015-12-14 18:20:21
Dzisiaj go zwolnili
2
danny 2015-12-18 20:58:36
Czy dobrze rozumiem, że to decyzja zarządu zapadła i gościa się pozbyli ? Jeżeli taki krok wykonali, to musiał być czymś uargumentowany. Nie wiem czy jest szansa na zajęcie wyższego stanowiska..
0
Eldo 2015-12-25 17:44:40
Widocznie tak musiało być. A wiecie coś o ich oddziale w Praszce? Z tego co słyszałem to ich zupełnie inny rodzaj działalności,
0
wienio 2015-12-29 18:48:30
jezeli ktos nie przynosi zyskow tylko straty, w doadtku jest nielojalnym pracownikiem to powiedzcie mi po co trzymac takie osoby w zespole, przeciez wszystkim zle przez takich sie pracuje
0
jeszcze pracownik 2015-12-30 13:05:24
To Pan Prezes był nielojalnym pracownikiem ? dziwne.
Nie liczą się z nikim i tyle, Pani Dyrektor z DH też już zwolniona
1
eweew 2016-01-01 21:52:35
czesc wszystkim ja natknalem sie całkiem niedawno na jedna oferte wsawiona przez firme Zakłady Usługowe EZT S.A. na kierownika regionalego w Sosnowcu..
0
213 2016-01-09 15:43:20
widziałem ze wlasnie na tym stanowisku oferuja samodzielne i odpowiedzialne stanowisko, motywacyjny system wynagrodzeń,możliwość podnoszenia kwalifikacji zawodowych
0
zorba 2016-02-02 14:13:59
najgorsza firma jaka jest narynku.sex proponuja kierownicy by pracowac
0
zorba 2016-02-02 14:15:23
najgorsza firma jaka jest narynku.sex proponuja kierownicy by pracowac
0
hopel 2016-02-02 17:02:53
@zorba to poważne oskarżenia, jeśli tak jest naprawdę to ktoś by to nagłośnił. Widzę że szukają teraz osób do pracy. Na stanowisku kierownika obiektu wymagają włąsnego samochodu, dobrze że zwracają koszty utrzymania go
0
bAn 2016-02-02 22:32:31
@zorba najpierw musi nauczyć się pisać po Polsku. Widać kolejny, niezadowolony wysocewykwalifikowany "były" pracownik. Resztę można dopisać sobie samemu.
0
były pracownk 2016-02-03 11:06:45
przesadziłaś,ezt ludzi nie szanuje i pomiata nimi
0
były pracownk 2016-02-03 11:12:01
przesadziłaś,ezt ludzi nie szanuje i pomiata nimi
0
były pracownk 2016-02-03 11:17:32
O kilka lat za późno :)
0
były pracownk 2016-02-03 11:20:31
Ten zwrot kosztów to 0,77 gr za km i nic więcej, a auto zajeździsz
0
less 2016-02-04 20:00:20
były pracownik proszę powiedz o jakim stanowisku w tym momencie mówisz ? Ostatnio firma potrzebowała specjalisty ds. informatyki, a takie bardziej podstawowe stanowiska nie były oferowane..
0
p blep 2016-02-13 20:40:38
Skoro zapewniają samochód służbowy i nawet zwracają za koszty utrzymania auta to widać, że wiedzą jak zrobić, żeby pracownik był zadowolony ze swojej posady. A są jakieś benefity? Dzięki
0
pracownik 2016-02-15 23:55:01
jak masz tam plecy to owszem
0
tergo 2016-02-16 14:39:30
A takie plecy spokojnie można sobie wyrobić @pracownik. Doceniają bowiem dobrych pracowników. Na to stanowisko wymagają min. rocznego doświadczenia w pracy
0
grodek 2016-02-22 17:21:24
nie jest to moim zdaniem dużo. Niemniej gdzieś te praktykę trzeba zrobić. W sosnowcu o dobrą robotę nie łatwo, także tutaj młodsi informatycy mają już dobry start
0
maria25 2016-02-23 01:59:13
nie do konca,kierownictwo z sosnowca moze ok,ale odziały masakra,samowolka,czekamy na wypłaty wcale nie w terminie od grudnia nie mamy
0
maria25 2016-02-23 02:04:04
pomiata i ma gdzieś,kto pracował to wie,zdecydowanie nie polecam
0
maria25 2016-02-23 02:09:29
święta prawda,poznałam,i nigdy wiecej,a EZT nic z tym nie robi tylko nadal taka sz.... zarządza
0
maria25 2016-02-23 22:39:20
nie nie ma zadnych nadgodzin,a na dodatek ucina sie jeszcze godziny,np w piatki
0
Endi 2016-02-25 13:12:17
Dobrze powiedziane. O wysokim poziomie świadczy chociażby fakt o zwiększającym się w EZT zatrudnieniu - szukając info o przeniesieniu Neapco, można się doczytać, że w samych firmach współpracujących zatrudnionych jest przeszło 200 osób, z czego prawie połowa to załoga Malarni Proszkowej EZT, a pamiętając początki ich istnienia w Neapco, pracowało tam może z 20 osób. Słabo? Do tego wypłaty mają na czas, składki od realnego wynagrodzenia, system premii... jeszcze za mało?
0
Gonia 2016-03-04 11:48:13
Aż przyjemnie się czyta poprzedni komentarz. Widać, że pracownicy są zadowoleni. Według mnie firma, która zatrudnia tyle osób i nie ma problemu z terminowymi wypłatami, to skarb.
0
jowita 2016-03-22 23:41:12
EZT proponuje stawkę 6,50 netto.Umowa zlecenie to fakt. Umowa taka,że nic z niej nie wynika po prostu papier.Na pracownika się nie krzyczy tylko mówi podniesionym głosem.Płaci się za wykonaną usługę,{ale nie za wszystkie wykonane usługi}I niech nikt nie mówi że jest dobrze
0
lula 2016-03-29 11:17:37
Juz druga asystentka się zwolniła. Niby mówią na rozmowach,że dobrze się pracuje w ezt.Gdyby tak dobrze się pracowalo to ludzie by się nie zwalniali
1
Jula 2016-03-29 14:20:16
Widzę, że szukają obecnie pracownika na stanowisko Key Account Manager, warunki zatrudnienia wydaja się bardzo przystępne. @Endi wspomniałeś,o systemie premiowania, możesz napisać coś więcej w tym temacie?
0
Iza 2016-04-30 22:54:43
Endi hahahaha chyba żartujesz sobie. Twierdzisz, że ta firma jest przyszłościowa? HAHAHAHAHAH Połowa pracowników nie dostaje wypłaty, a jeśli już dostaje, to okrojoną. Stawka 7 zł brutto. ZUS odciągnięty tylko z 50 zł - po to robią "podwójne" umowy, żeby mogli wpisać, że zarobiłeś 50zł i z tego składkę odciągnąć. Pracowników mają za nic, a gdy chcesz jakieś zaświadczenie Pani w kadrach odpowie Ci, że nie może, bo nie ma w komputerze takiego formularza. HAHAHAHAH a ja myślałam, że ta Pani było nie było kadrowa pisać potrafi, ale widocznie nie. Managerowie nie znają się na swoich obowiązkach, a jeśli nawet czegoś od nich chcesz albo mówią, że oddzwonią później albo przestają odbierać. Żałosne..... (Chyba znają się tylko na koszulach i krawatach oraz udawaniu, że się na czymś znają i bardzo ciężko pracują). Ktoś kto pisze o nich przychylne komentarze albo u nich pracuje i ma za takie wpisy kasę albo jest idiotą i nigdy nie pracował u nich, bo ja u nich za cały miesiąc pracy 8h 5 dni/tyg. na um. zlec. zarobiłabym 760zł, więc powodzenia tym wszystkim, którzy twierdzą, że to fajne firma - i pomijam już fakt, że takie praktyki są zwykłym przestępstwem (najniższa krajowa to niecałe 1290zł netto) i ci ludzie to nic innego jak zwykli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!! Oby takie firmy znikły jak najszybciej z Polskiego rynku, a ich managerom życzę niech sobie popracuję za 760zł miesięcznie i niech mi pokażą jak się utrzymują za taką stawkę (wynajem, rachunki, wyżywienie itd) - Powodzenia życzę HAHAHAHAH Żałosne typy.
0
xxo 2016-05-01 08:05:07
No przecież tacy pracownicy zawsze mają szanse na jakieś dwuskładnikowe wynagrodzenie, czyż nie? Pozdrawiam
0
Endi 2016-05-04 11:44:59
@Iza
Wszystko zależy na jakie warunki pracy, świadomie się zgadzasz i w jakim oddziale firmy pracujesz. Oceniasz pracę WSZYSTKICH pod jedno kopyto, a mi osobiście wydaje się, że powinnaś szerzej spojrzeć na całokształt. Z drugiej strony, jeżeli coś jest przestępstwem, to zgłasza się to do odpowiednich organów, a jak na razie nie słyszałem, żeby jakiekolwiek sprawy "karne" toczyły się przeciwko tej firmie.
Więc albo zastanów się nad wyrażaniem opinii, albo po prostu spuść trochę z emocji i zastanów się, gdzie popełniłaś błąd - być może nawet nie przeczytałaś dokładnie umowy. Cóż...
0
agrest 2016-05-05 11:40:00
z tym przestępstwem zgadzam się bez wahania.. skoro pracownik widzi, że dzieje się w firmie coś wbrew prawu, to nie powinien tracić czasu na pisanie na forach. Jak widać, nic tak złego się widocznie nie dzieje :) a firma w Sosnowcu prowadzi znowu rekrutację i mimo negatywów, chętnie wyślę swoje CV
0
pikaoa 2016-06-02 18:45:49
na razie to widze, że u nich jest potrzebny ktoś jako Pracownik utrzymania czystości, co wiecie na temat tej oferty, bo chyba jest dawana normalnie umowa o prace z tego co wiem o tej ofercie właśnie..
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EZT S.A.