Zakłady Usługowe EZT S.A

Sosnowiec

Opinie o Zakłady Usługowe EZT S.A

Eldo 2015-12-25 17:44
Widocznie tak musiało być. A wiecie coś o ich oddziale w Praszce? Z tego co słyszałem to ich zupełnie inny rodzaj działalności,
2
bAn 2016-02-02 22:32
@zorba najpierw musi nauczyć się pisać po Polsku. Widać kolejny, niezadowolony wysocewykwalifikowany "były" pracownik. Resztę można dopisać sobie samemu.
lula 2016-03-29 11:17
Juz druga asystentka się zwolniła. Niby mówią na rozmowach,że dobrze się pracuje w ezt.Gdyby tak dobrze się pracowalo to ludzie by się nie zwalniali
9
Endi 2016-05-04 11:44
@Iza
Wszystko zależy na jakie warunki pracy, świadomie się zgadzasz i w jakim oddziale firmy pracujesz. Oceniasz pracę WSZYSTKICH pod jedno kopyto, a mi osobiście wydaje się, że powinnaś szerzej spojrzeć na całokształt. Z drugiej strony, jeżeli coś jest przestępstwem, to zgłasza się to do odpowiednich organów, a jak na razie nie słyszałem, żeby jakiekolwiek sprawy "karne" toczyły się przeciwko tej firmie.
Więc albo zastanów się nad wyrażaniem opinii, albo po prostu spuść trochę z emocji i zastanów się, gdzie popełniłaś błąd - być może nawet nie przeczytałaś dokładnie umowy. Cóż...
4
Wojczak 2016-07-07 15:54
Pracodawca jest bardzo dobry wypłata na czas ,paczki dla dzieci ,nie moge powiedzieć złego słowa
2
edfgvb 2016-07-07 16:08
@Wojczak no to super. wlasnie takie opinie sa bardzo pomocne uwazam..ciekaw jestem tylko jakie wynagrodzenie mzoe byc tutaj oferowane kierowcy dzieki za informacje
DarekSlask 2016-08-13 10:31
Hej czy ktoś pracował przy sprzataniu parkingu m1 ? mozecie opisac ile godzin pracuje sie i jaki zakres obowiazkow ?od wrzesnia ma zwolnic sie miejsce i zastanawiam sie czy zatrudnic sie
3
Bogus 2016-11-03 08:40
Hej pracuje na parkingu w m1 w zabrzu jest super!!!! Kierowniczka super babka pomocna miła i uczynna . polecam z calego serca. Pozdrawiam
2
ja 2016-11-14 14:00
Czas pracy osoby niepełnosprawnej nie może przekraczać 8 godzin na dobę i 40 godzin tygodniowo. Osoby niepełnosprawne zaliczone do znacznego lub umiarkowanego stopnia niepełnosprawności – do dnia 31 grudnia 2011 r. – mogą pracować jedynie do 7 godzin na dobę i 35 godzin tygodniowo.
W EZT sie do tego nie stosują.

Pracownikowi niepełnosprawnemu legitymującemu się orzeczeniem o znacznym lub umiarkowanym stopniu niepełnosprawności przysługuje ponadto zwolnienie od pracy w celu wykonania badań specjalistycznych, poddania się zabiegom leczniczym lub usprawniającym, a także w celu uzyskania zaopatrzenia ortopedycznego lub jego naprawy, jeżeli czynności te nie mogą być wykonane poza godzinami pracy. ŻEBY ZROBIC BADANIA MUSIAŁEM WZIĄŚĆ URLOP WYPOCZYNKOWY.

Podstawa prawna - art. 14 – art. 20 ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (Dz.U. z 2011 r. 127, poz. 721 z późn. zm.).
3
Pozory mylą 2016-11-15 12:14
Firma bardzo dobra pracowników szanują jak mało gdzie białe koszule krawaty dopięte wszystko na ostatni guzik ....
3
Radosny 2017-01-04 18:38
Firma super tylko część ludzi do wymiany!!!!!!!!!!!!!!!!
1
kasia 2017-01-18 14:14
Proszę o informację jakie świadczenia socjalne są dostępne w EZT bo zatanawiam się nad przyjęciem, czy jest zwrot za leki? paczki dla dzieci? turnusy?
Pozytywny 2017-01-23 10:26
EZT to fajna firma szkoda , że czasami trafiają się w niej ludzie zupełnie dla których praca jest karą. Oczernianie innych oraz firmy, która daje nam życie jest obrzydliwe. Jak się komuś nie podoba zawsze może pracować w innej firmie. Ja jestem zadowolona z pracy.
2
Marzena 2017-01-31 10:03
Ciekawe ile na godzine płacą na umowie zlecenie ?
bet 2017-02-04 14:12
A ja zamierzam tam pracować.Pani asystentka Prezesa zapewnia że to dobry i uczciwy facet.Sprawdze jak tam jest i jeśli okaże sie że to dziadostwo to wszystko tu opiszę.Ale póki co musze sam sprawdzić jaka jest prawda.Jak widać po wpisach oceny są różne.
Nadzieja 2017-02-07 18:33
Nie mają chyba żadnych nowych ofert a szkoda bo chętnie bym u nich pracował. Jak ktoś wie o ewentualnych ofertach proszę o informacje! Mała rotacja to ludzie trzymają się pracy.
1
gość 2017-02-08 20:01
A na jakim stanowisku zamierzasz pracować
Radek 2017-02-12 19:01
Czy EZT ma jakieś oferty pracy dla osób pełnosprawnych czy tylko dla niepełnosprawnych? Szukam pracy tu mi pasuje.
gumiś 2017-02-22 09:08
Ja pracuje na sortowni w Gliwicach od 4miesiecy i ani razu nie było problemu z wypłat zawsze w terminie a nawet przed a co do kierownika bardzo w porządku nie mogę złego słowa powiedzieć.
Radek 2017-02-22 23:09
Myślę, że EZT nie zasługuje na takie opinie. Jeśli nawet coś było nie tak należy zgłosić gdzie trzeba. Pracuję dla nich i mam dobrą opinię, całkiem dobre zarobki.
obca 2017-02-25 17:28
ha,ha,ha
Anna 2017-02-26 22:03
Pracuję na obiekcie w Sosnowcu i powiem że wypłata zawsze jest na czas nawet wczesniej,pani kierownik dba o pracowników, przyjeżdza z ciastem,uśmiecha się do nas.Mamy zgraną paczke wsród pracowników i naprawde nie jest to zla praca.
3
Weronika 2017-02-27 15:30
Czy ktoś był już na rozmowie kwalifikacyjnej do firmy EZT S.A.? Jak wrażenia? Macie jakieś rady dla przyszłych kandydatów?
Weronika 2017-03-01 08:53
@AAA, masz jakieś pytanie?
1
Gregor 2017-03-26 11:41
Widziałem ostatnio ofertę pracy dla koordynatora ds. czystości sieci sklepów. Czy dowiem sie na tym forum cos więcej? Jakie wynagrodzenie wchodzi w grę? Jaki zakres obowiązków? Jak się pracuje w EZT ?
1
rew 2017-03-30 21:33
Uśmiecha się do nas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szalona!
Radosny 2017-04-05 09:28
EZT poszukuje pracownika do rekrutacji, składam cv i co wy na to?
Weronika 2017-04-10 08:51
Chcecie być na bieżąco z tym, co dzieje się w firmie? Koniecznie zapoznajcie się ze stroną internetową EZT S.A. oraz z zakładką 'aktualności' - http://ezt.pl/category/aktualnosci/
Weronika 2017-04-19 11:04
@Bobo, mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy naprawdę uważasz, że w owej firmie można spotkać się z tym zagadnieniem?
Weronika 2017-04-24 12:04
@Adolek w takim razie najlepszym rozwiązaniem byłoby zgłoszenie zaistniałej sytuacji do kierownika/dyrektora.
Radek 2017-05-10 11:44
Czy EZT ma jakieś nowe oferty pracy? Szukam pracy dla niepełnosprawnej osoby.
PAWEL 2017-05-30 18:16
NIE POLECAM PRACY W EZT.SA
2
Weronika 2017-05-31 09:28
@Radek oferty pracy EZT S.A. możesz znaleźć na portalach ogłoszeniowych. Firma obecnie poszukuje kandydatów na stanowiska - Kierownik Regionalny oraz PRACOWNIK UTRZYMANIA CZYSTOŚCI.
@PAWEL dlaczego nie polecasz pracy w tej firmie? Uargumentuj swoją wypowiedź.
Justyna 2017-06-20 21:23
Czy EZT potrzebuje w dalszym ciągu kierownika regionalnego? Jestem bardzo zainteresowana tylko chciałabym dowiedzieć się od pracowników kilka informacji o firmie, o pracownikach i atmosferze w pracy.
Zakłady Usługowe EZT S.A 2017-07-04 11:43 [pracodawca]
Witam, jak najbardziej proces rekrutacji jest w toku. Zapraszamy do aplikowania przez rekrutacja@ezt.pl
lub osobiście w siedzibie firmy w Sosnowcu
Radek 2017-07-05 09:19
Jeśli ktoś ma kwalifikacje na lepsze stanowisko zawsze może startować.
Patronat 2017-08-01 21:20
Jaki jest powód, że firma potrzebuje tak dużo osób na stanowisko dozorcy i osób do sprzątania? Interesuje mnie etat BHP i mam zamiar aplikować. Chciałbym dowiedzieć się coś więcej o firmie i o ludziach?
Gabriela 2017-08-06 23:41
Zawsze można zobaczyć na stronie internetowej firmy czym zajmuje się firm i jakie świadczy usługi, wtedy odpowiedź na zadane pytania będzie oczywista.
Natomiast, aby dowiedzieć się więcej o firmie i ludziach, którzy w niej pracują, wystarczy wziąć udział w procesie rekrutacji i tym samym dowiedzieć się u źródła.
Radosław 2017-08-09 12:11
Może ktoś wie czy praca dla kierownika obiektu w Kołobrzegu jest jeszcze aktualna? Jak się pracuje w firmie? Jakie nastroje panują, dla mnie to jest ważne!
Enderson 2017-08-24 09:46
Nie zastanawia Was to, że większość negatywnych opinii - konkretnych i popartych argumentacją bardzo szybo znika z tego portalu? Rodzi się pytanie o obiektywizm takich serwisów - albo piszemy i dzielimy się opiniami, albo zostawiamy to co nam wygodne. Ale do meritum - EZT S.A. cieszy się statusem zakładu pracy chronionej - w związku z czym osoby z orzeczeniem mają tu pewne swoje prawa. Jakie? To poniżej:
http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/204918
http://idn.org.pl/sonnszz/upr_nipeln.htm
A tu trochę, jakie korzyści czerpie z tego sama firma:
https://rynekpracy.pl/artykuly/zatrudnianie-osob-niepelnosprawnych-co-zyskuja-pracodawcy

Czytajcie i orientujcie się póki nie zostanie usunięte.
Pozdrawiam
Radek 2017-08-24 11:23
Tak mało wpisów ostatnio na tym wątku. Myślę, że zmieniło się w EZT na lepsze i nie macie chęci pisać?
Zakłady Usługowe EZT S.A 2017-08-25 11:16 [pracodawca]
Oferta dotycząca stanowiska Kierownik Obiektów w Kołobrzegu jest już nieaktualna
Zakłady Usługowe EZT S.A 2017-08-25 11:26 [pracodawca]
Witam, oczywiście firma EZT S.A jest zakładem pracy Chronionej i każdy pracownik ze statusem niepełnosprawności jest o tym informowany przy zatrudnieniu, jak również o możliwościach i formach pomocy, a ponadto zawsze może dopytać w Dziale Personalnym oraz za pomocą Help Desk
Zakłady Usługowe EZT S.A 2017-08-25 11:36 [pracodawca]
Firma EZT w związku z nowo pozyskanymi obiektami prowadzi obecnie rekrutacje we Wrocławiu, Poznaniu, Krakowie, Warszawie oraz na terenie województwa śląskiego. Zachęcamy do kontaktu z Działem Rekrutacji
Roman 2017-08-29 12:21
Słyszałem, że można w EZT dostac dobra robotę. Może ktos napisze jak się pracuje. Trochę się skarżą niektórzy!
malutka 2017-09-08 23:29
ja tam pracuje i szef nie dał mi wolnego do lekarza !!!! i teraz Chce sie zwolnic bo zmalałam sobie lepsza fuchę i szeF do mnie mówi że sie dogadamy
Radosław 2017-09-10 18:10
Czy ktoś zadał sobie pytanie o obiektywizm w pisaniu negatywnych opinii? Wątpliwości dotyczą ciągle pozytywnych opinii, dlaczego??
Bolek 2017-09-17 19:30
@ Radosław
Na kilometr czuć, że jesteś podstawiony. Specjalne stanowisko od nadzoru nad social media?
Wysoko mierzysz....
Pracownik 2017-09-20 06:38
@ Zakłady Usługowe EZT SA
Wyjaśnij proszę wysoką rotację pracowników w Waszym oddziale w Praszce? Brak stabilizacji czy raczej nie macie żadnego planu jak utrzymać pracowników?
Maliniak 2017-09-29 09:42
Czy osoby oceniające z wielką stanowczością działania firmy mają do tego jakieś uprawnienia czy chociażby predyspozycje? Takie oczernianie firmy tylko dlatego, że komuś jest coś nie na rękę to nieuczciwe. Lepiej jak każdy zajmie się sumiennie swoją pracą.
1
Zostaw swoją opinię o Zakłady Usługowe EZT S.A - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Usługowe EZT S.A