Opinie o Ulisses Sp. z o.o. S.K.A. w Częstochowa

Poniżej przeczytasz opinie aktualnych oraz byłych pracowników o firmie Ulisses Sp. z o.o. S.K.A.. Zobaczysz tutaj również opinie kandydatów do pracy w Ulisses Sp. z o.o. S.K.A. o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Firmy sprzątające

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Ulisses Sp. z o.o. S.K.A. w Częstochowa

baner wywiady
Anonimowy

Tak super koordynatorzy jeden z pierwszych przedstawiciel handlowy sam powiedział że nie ma bladego pojęcia o pełnieniu funkcji koordynatora drugiego zwolniliscie po dwuch tygodniach bo sprzątaczki z Reymonta stwierdzily że on się nie nadaje i trzeci pan dyrektor który biegał z cukierkami i prosił żeby się nie zwalniać później nie przedłużył umowy osobie która sumiennie i kompetentnie przez lata pracowała w zus bo w ostatnim dniu umowy na okresie próbnym zapytała czy się dowie czy od poniedziałku nowego miesiąca ma przyjść do pracy bardzo pani z kadr poczuła się urazona i po dziesięciu minutach telefonicznie dowiedziałam się że pan dyrektor stwierdził że od poniedziałku już nie pracuję nie żałuję tego że mnie nie przedłużył dyrektor umowy ale potraktowano mnie w tej firmie jak pracownika kompetentnego

Jan
@Zacny

Czyli płacą terminowo. A co z tym stopniem niepełnosprawności? Każdy pracownik musi mieć czy przyjmują też bez tego? Bo ja nie mam orzeczenia a chciałbym się zatrudnić.

LJ- pracownik

Pracuję w firmie Ulisses od 12 lat - nigdy firma nie spóźniła się z wypłatą mojego wynagrodzenia , dostajemy ją wszyscy w terminie albo przed terminem - to kłąmstwo rożalonego pracownika . Nie słyszałem aby firma zwalniała pracowników poza tymi , którzy udają , że pracują i psują opinię innym pracownikom i firmie - LJ.

Zbyszko
@Rrr

O to super, że tak jesteś zadowolona z pracy. Możesz sprecyzować tak dokładnie, co wpływa na Twoje zadowolenie? Jesteś w stanie podać konkretnie, co Ci się tam tak podoba? Widziałem tu wpisy, że ludzie narzekali o tym, że coś na paliwie kombinują przy rozliczeniach. W Twoich przypadku wszystko się zgadza?

LJ- pracownik

ZOO
@LJ- pracownik

Panie (usunięte przez administratora)co do płac w firmie są na czas lub wcześniej ale jako duża firma nie otrzymują pracownicy bonów świątecznych oraz odzieży na zimę. Ludzie sami zaopatrują się. Pracodawca powinien dbać o swoich pracowników. Zoo.

LJ
@ZOO

Z TEGO CO WIEM TO WSZYSCY DOSTAJA ODZIEŻ ROBOCZĄ A NIEKTÓRZY EWIWALENT ZA ODZIEŻ - 600 STÓW NA ROK , ZA KTÓRE KUPUJĄ SOBIE SAMI WG SWOJEGO ROZMIARU I POTRZEB - NP. BUTY I KURTKI - JAK NIE DOSTAŁEŚ ODZIEZY TO DOSTAŁEŚ NA NIĄ KASĘ - TRZEBA BYŁO SOBIE KUPIĆ A NIE KŁAMAĆ - TROCHE UCZCIWOŚCI . NIE MUSIMY KOCHAĆ SWOICH PRACODAWCÓW , ALE PO CO KŁAMAĆ , O CO TU CHODZI NIE ROZUMIEM . BONY SWIATECZNE - DAWNO NIE BYŁO , ALE BYŁY . JA ZA DOBRĄ PRACĘ TERAZ DOSTAJĘ DODATEK DO WYNAGRODZENIA I NAGRODY , REFUNDACJE ZA LEKI I BADANIA . DOSTAŁEM POŻYCZKE BEZ PROWIZJI I ODSETEK - I KAZDY KTO POTRZEBOWAŁ JA DOSTAŁ - WIELU UWOLNIŁO SIE OD CHWILÓWEK I PROWIDENTA - A TY NIE KORZYSTAŁEŚ Z ŻADNEJ NAGRODY CZY POMOCY? - JAKOŚ NIE WIERZĘ - MOŻE JEDNAK - TO NAPISZ O TYM .

ZOO
@LJ- pracownik

Zoo... LJ płacą w terminie wszystkie pieniążki ale co z urlopami bo w tej firmie jest ciężko niektóre osoby posiadają trochę dni a muszą pracować za dziewczyny z innej firmy co one muszą iść a wy...? Kiedy albo ściągają z urlopu bo ktoś chory i cóż trzeba być. Za was nie ma kto pracować a każdy ma rodzinę i chce spędzić czas wolny z nią a tych dni trochę jest więcej od tamtych........?

Dawido
@ZOO

Porażka firma chciala żebym za kogoś co sobie poszedł na urlop przychodził do pracy za jedna pensje czyli miałem robić swoje od 7-15 i jescze po południu . Niech koordynator zakasa rękawy i sama idzie sprzątać bo tylko przyjezdza i pociska banialuki.

Bo
@Dawido

Ta sama śpiewka masz robić za siebie i dodatkowo za kogoś oczywiście w czynie splolevznym

Urszula
@Bo

A nie proponują wtedy, że po prostu komuś więcej za to zapłacą czy coś? To nie jest opcja dla chętnych? Przy odmowie co się dzieje?

Rrr Nowy wpis
@LJ- pracownik

Firma jest super ja też nie nażekam mimo że od innych przed przyjęciem do pracy którzy pracowali a się zwolnili złe opinie o firmie wystawiali nie wierzyłam innym poszłam spróbowalam i pracuje nie nażekam prawdę mówiąc to jedna z najlepszych firm gdzie wcześniej pracowałam w wczesniej ,proszę tylko Boga aby mi zdrowie dopisało aby jak najdłuzej pracować w tej firmie

Zbyszko Nowy wpis

Dawido
@Anonimowy

Najgorsza firma w jakiej życiu pracowałem. Obiecali zwrot za paliwo m niepełnosprawność a nic nie wypłacili .Dojezdzalem cały miesiąc jakieś 700 km zrobiłem . Ale jak to się mówi chytry 2 razy traci nie dali na paliwo stracili kilka razy więcej bo zachorowalem i prawie cały miesiąc na l 4 . A pierwsze 33 dni l4 wiadomo płaci pracodawca. Teraz mam dużo lepsza pracę na takim samym stanowisku i w tej nowej pracy dwie osoby przeszły z firmy pseudo Ulises.

Anna
@Anonimowy

Koordynatorzy od siedmiu boleści ta firma to żenada i wyzyskiwcze, człowiek zapierdziala a inni siedza na kawce i co chwile na papieroska. A wszyscy maja te same wypłaty. Zatrudniają tylko że względu na niepełnosprawność żeby wyrwać kasę z prfron nie respektując praw pracownika chronionego.

@Dawido

Też się zastanawiam żeby odejść z tej firmy. Wiszą mi kasę. Szefostwo beznadziejne, źle traktują ludzi.

@Anna

Masz rację, nadal tak jest. Osoby bardziej zdrowe mają lżejsze rejony, niż osoby naprawdę schorowane. Jedni zapierdzielają, a drudzy siedzą.

Darek
@Miki

Masz rację uciekaj stamtąd ja też tam pracowałem i widzą mi kasę za paliwo przeszłem do firmy fortis a ulisesowi zrobiłem numer do końca umowy zachorowałam i musieli mi płacić za free haha

Darek
@Anna

Racja Ulises to oszuści obiecali złote góry trzymia pracowników najlepiej że stopniem znacznym. Ja pracowalem w Zabrzu ZUS dziennie dojedzalem z Chorzowa wyjebali mnie na 300 zł na paliwo a i tak ryczałt za paliwo miał być 580 zł. (usunięte przez administratora)

@Darek

A czy mogę prosić o nr tel do tej firmy gdzie teraz pracujesz? Może zadzwonię zapytać o pracę.

Zacny Nowy wpis
@Darek

Darek ? Zachorowałam ? (usunięte przez administratora) Jakoś moja pracuję pół roku i nie narzeka. Wypłaty zawsze 8 lub 9 więc spoko. W czasie chorobowego mógł byś albo mogła byś pod uczyć się polskiej pisowni.

Jan Nowy wpis
@Zacny

Kamila

Ale to jeszcze dodatkowo zostawać, chodzić w inne dni, czy na swojej zmianie robić czynności swoje i jeszcze kogoś?

Pati

Dajcie sobie spokój z tą firmą (usunięte przez administratora) na paliwie mnie (usunięte przez administratora) na paliwie gdzie dojedzalem dziennie 30 km. Wykorzystują ludzi nie patrzą że masz orzeczenie o niepełnosprawności.

Franciszek
@Pati

W jaki sposób wykorzystują? Długo tam pracowałaś? Jakieś plusy też możesz wymienić, pewnie się coś znajdzie? :)

Stolnik
@Franciszek

Też czekam bo może warto

logo firmy ARCHITEKT
Wrocław
ASPA Pracownia Architektoniczna Sp. z o.o. Sp. K.
(1 opinia)
logo firmy Specjalista / Specjalistka ds. nieruchomości
Warszawa
Maxon Nieruchomości Sp. z o.o.
(67 opinii)
PARTNER METROHOUSE
(2 opinie)
Aplikuj na wiele ofert
Grzegorz210169

Pomimo ostrzeżenia o zatrudnianiu osób z grupą o miarkowanym stopniu niepełnosprawności na czas 24 godzin na dobę nadal trwa taki proceder są zatrudnione osoby z I grupą na czas 24 godziny na dobę

Adela

(usunięte przez administratora) ! Brak kultury ze strony koordynatorki Beaty ! A w centrali nie lepiej.. (usunięte przez administratora) mają trochę lepiej , ale tylko do czasu ? Aż się znajdą nowi kablarze.

@Adela

Koordynatorka Beata się do niczego nie nadaje. Narzekają na nią na każdym obiekcie.

Jak wygląda praca u nich w firmie Ulisses Sp. z o.o. S.K.A. w miejscowości Częstochowa? Są jakieś nowe miejsca? Czekamy na nowe wieści. Może pojawi się osoba aktualnie pracująca, bo nie wiemy jak obecnie jest u nich?

julka
@Administrator

jest OK pracuję trzeci miesiąc wypłaty na czas dziś 7 maj a rano pieniążki na koncie a paszkwile piszą lenie którym nie chce się pracować to tyle w temacie

@julka

No niestety ja nie otrzymałam wypłaty na czas. A byłam sumiennym pracownikiem. Są równi i rowniejsi. Brygadzistka z przyjaciółeczką dostały pieniądze a reszta musiała się prosić

Andrzej
@Były pracownik

Dowiadywałaś się, dlaczego był problem z wypłatą Twojego wynagrodzenia? Zastanawia mnie również, jak długo pracowałaś w firmie Ulisses. Chciałbym dowiedzieć się kilku rzeczy, jednak wolę się upewnić, czy długo tam pracowałaś.

@Andrzej

Wypłata była wstrzymana bo tak sobie wymyśliła jakaś prezes. No niestety ale nie tylko ja byłam poszkodowana w kwestii nieterminowych wypłat. W związku z tym nie przedłużyłam umowy z pracodawcą ponieważ obawiałam się i dalsze wypłaty. A z czegoś trzeba żyć i płacić rachunki w terminie

Póki co anonim
@Były pracownik

Kobieto o czym tu wypisujesz!!! Wypłaty na czas a nawet przed 10 pracuję 2 rok szefostwo otwarte na ludzi bardzo pozytywnie pozdrawiam z Śląska

Rrr
@Były pracownik

To nie prawda co piszesz jest wszystko ok firma jest wypłacalna , ja nim się przyjęłam do tej firmy słyszałam ruzne opinie ale nie zwracałam uwagi na to co inni mówią powiedziałam sobie pujde i zobaczę jak będzie i jestem bardzo zadowolona z firmy nie mam żadnych zastrzeżeń co do tej firmy sto procent lepiej mam w tej firmie niż pracowałam w innych firmach a kto chce pracować to będzie pracował .

Aga
@Rrr

Ja ucieklam z tej firmy po okresie próbnym nie zwracają za paliwo co osoba niepełnosprawna że stopniem znacznym powinna dostawać ryczałt za paliwo. Zatrudniają osoby niepełnosprawne dlatego tylko że dostają zwrot z prfron ale żeby dać za paliwo to szefowa jest (usunięte przez administratora) niemożliwy. Dla osób niepełnosprawnych polecam firmę Fortis tam doceniają i szanują pracownika.

Bub

Bzdury po pierwsze firma jest Ok a kontakt z panią dyrektor bezpośredni jest prawie nie możliwy 2 letni a Staż w tej firmie uważam za najlepszy bardzo miło wspominam pozdrawiam serdecznie panią koordynator panią Barbarę

Magda

Jaka miejscowość i gdzie? Ja pracuje zuz Zabrze

Bogdan

Na którym obiekcie i gdzie jest ten kabel

Bożena

Skąd wiesz ? Może Ty jesteś ta donosicielka ?????

Bożena

A niby w którym Zusie ?

Krystyna

Kto jest niby tym kablem ? I jakim Zusie

Aga
@Krystyna

ZUS Zabrze

Pracownik Sądu .

Aktualna Dyrektora to nowa , bardzo sympatyczna i miła , wykształcona (prawnik ) osoba w firmie . Pracuje od nie dawna i stara się poznać wszystkich pracowników . Wszystkich traktuje jednakowo a kontroluje bo taka jej praca . Mam nadzieję , że wszyscy zaczną pracować jednakowo - bo są tacy , którzy się nie przykładają , a biorą takie same pieniądze. Pracuje w firmie Ulisses kilka lat i nigdy nie dostałam wynagrodzenia po terminie - to są oszczerstwa i kłamstwa . ,

@Pracownik Sądu .

Potwierdzam nie szkalujcie firmy jest OK akurat tę firmę i szefostwo wspominam najbardziej uczciwą

Bub

Nie wypisuj kalumni i oszczerstw szanuj innych to i ciebie uszanują

Michał

Uważacie ze firma ma dobra pozycje na rynku? Duża jest konkurencja jeśli chodzi o tą branżę ?

Jak szefostwo w Ulisses Sp. z o.o. S.K.A.? Spoko traktują ludzi?

Ref
@Pytanie

Firma Ok oby takich więcej

Franciszek
@Ref

Dobrze że podzieliłeś się swoim zdaniem, może napiszesz jednak co konkretnie sprawiło że pozytywnie oceniasz Ulisses? Jak kształtuje się tu pensja i jaka jest atmosfera w pracy? Czekam na Twój kolejny wpis, daj znać koniecznie.

yes
@Franciszek

Atmosfera w porządku, jak najbardziej

Maria
@Pytanie

Nie polecam tej firmy miałem zacząć od 1 marca pracę jako sprzątaczka zrobiłam potrzebne badania za 5 dwunasta jak się to mówi zadzwoniła koordynatorka że nie mogę podjąć pracy bo rzekomo nie będą mieli przetargu który wygrali. Wstyd i żenada 4 godziny stracone u lekarza jak tak można traktować ludzi!

NP

Pensja w terminie. Czekam co dalej. Sumiennie pracując , może Firma bardziej doceni. Cierpliwość cnotą Bogów. ☺

NPA
@NP

Tylko brak....???? czegoś hah

Julka
 Rekomendacja

Ludzie sprzątanie nie wymaga filozofii a na rozmowie być szczerym i uczciwym firma jest ok

wypłaty na czas ale co z premiami miały być a nie ma obiecanki że co kwartał a reszta taka sobie

Andrzej
@anonim

Obiecane premie są uznaniowe i zależą od wyniku finansowego firmy, czy mieli je dostawać wszyscy pracownicy obligatoryjnie?

Witam. Jakie opinie aktualnie o firmie Ulisses? Czy firma rzetelna, czy wypłaca wynagrodzenia?

Anonimowy

Proszę o zastanowienie się przed podjęciem pracy w zus rybnik na Reymonta brygadzistka i jej dwie przyjaciółki stosują mobing bezkarnie bo każdy trzyma buzię na kłódkę bojąc się że wyleca z pracy

Michal
@Anonimowy

Dzień dobry Pani Irko, z tego co się orientuję mobingiem nie można nazwać wydawania poleceń dotyczących zakresu prac, miejsca ich wykonywania i godzin pracy - bo to należy do zakresu brygadzistki. Co do wcześniejszego wpisu wszyscy pracownicy są na równi traktowani, wszystkie osoby są zatrudnione na umowę i w pełni korzystają z przywilejów takiej umowy tj. zwolnienie lekarskie, urlop, wyposażenie stawiska pracy, odzież ochronna. I na koniec koordynatorzy odpowiedzialni za kontrakt na Rybniku byli i są osobami o olbrzymiej wiedzy merytorycznej i praktycznej, stad nie wiem dla czego taki osąd po 3 miesiącach pracy, a z tego co się orientuję z jednym z nich pracowała Pani dłuższy czas w innej firmie i nie miała Pani do tej osoby wtedy żadnych uwag. Życzę Pani wszystkiego dobrego, oraz spełnienia zawodowego w innych firmach.

Nie opłaci się być uczciwym pracownikiem, który nie chodzi na L4. Osoby stosujące mobbing są lepiej traktowane niż uczciwi pracownicy. W ciągu 3 miesięcy było 3 różnych koordynatorów, którzy nie mają bladego pojęcia o pełnieniu tej funkcji. Ktoś kto chce tam podjąć pracę niech się głęboko zastanowi.

Zostaw merytoryczną opinię o Ulisses Sp. z o.o. S.K.A. - Częstochowa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

• Jak się pracuje w Ulisses Sp. z o.o. S.K.A.?

Zobacz opinie na temat firmy Ulisses Sp. z o.o. S.K.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 6.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Ulisses Sp. z o.o. S.K.A.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 6, z czego 3 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Ulisses Sp. z o.o. S.K.A.
2/5 Na podstawie 8 ocen.
  • Zobacz wywiad
  • Aleja Wojska Polskiego 113
    42-200 Częstochowa
  • NIP: 9492195875 REGON: 243423034 KRS: 0000487638
gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w lipcu 2023r.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 3 684 366
  2. pracuj.pl 3 489 318
  3. olx.pl - praca 2 904 336
  4. Jooble 1 942 704
Ulisses Sp. z o.o. S.K.A.
Przejdź do nowych opinii