brak logo

STOKSON

Chorzów

Opinie o STOKSON

gość 2015-11-04 19:24
Jest szansa na pracę przy pakowaniu pączków w wieku 48 lat? Jak to zrobić? CV wiele razy składałam. Pomóżcie.
Ja 2015-11-08 16:13
W jakich godzinach pracuje sie na produkcji ?
11
lolo 2015-11-19 15:51
Omijać z daleka, zła atmosfera pracy
5
ona 2015-11-20 14:33
a te wszystkie negatywne opinie to o Chorzowie czy Piekarach? czy tu i tu jest zle?
dzieki
5
sssssssss 2015-12-08 11:55
Te opinie dotyczą obu zakładów, w Piekarach było swego czasu nawet gorzej bo tam rządzi syn szefa a to co on wyprawiał przyprawia o ból głowy
2
Ona 2015-12-31 17:31
Atmosfera jest super. Wszyscy są mili uprzejmi i ogólnie jest tak cieplutko - wszyscy się na siebie patrzą i serdecznie uśmiechają.
2
Stefania 2016-01-07 03:30
Pracuję 4 rok i brakuje mi jednego. Potrzebuję godzin nadliczbowych. Za mało godzin pracuję i źle się z tym czuję. Pozdrawiam Wszystkich Pracusiów:-)
zorro 2016-02-19 11:51
jak ktoś lubi big brother'a to polecam, w stoksonie Piekary poczuje się jak w swoim ulubionym programie ;)
10
kusy 2016-03-16 12:34
Wymagania mają, a praca polega na bieganiu ze szmatą i szczotą, dno.
5
kusy 2016-04-12 09:23
wiem co piszę, a pisałem o serwisantach
1
czarna 2016-04-15 19:33
Witam pracuje ktoś w Stokson Piekary Śląskie ? jaka płaca tam jest?
monia 2016-04-16 14:02
za zwykłą ilość godzin zarobisz minimalną
marik 2016-07-06 18:55
witam,widze że od dłuzszego czasu potrzebują piekarza lub cukiernika.wie ktoś może ile można tam zarobić i za ile godzin,jaka jest umowa
Ajlo 2016-07-12 15:23
Przeczytałem forum od pierwszego do ostatniego posta. Cieszę się niemiłosiernie, że nie zatrudniłem się w tej firmie. Dziwne stosunki u Was panują. Obrażacie się wzajemnie, przeszukiwanie rzeczy prywatnych w szatniach współpracowników. Wielu z Was piszę z takimi błędami ortograficznymi, że aż głowa boli, ale to tylko świadczy o wykształceniu. Dziwi mnie to, że firma nic z tym nie zrobi. Druga sprawa praca po 12 godzin, częste nadgodziny, które nie są wypłacane bądź z opóźnieniem . Tak wnioskuję po Waszych postach. Od czego ludzie macie sąd pracy. Wystarczy kopia listy obecności. Macie telefony, nagrywajcie kiedy ktoś Was obraża, stosuje wobec Was mobbing. Mobbing to nie tylko przemoc fizyczna lub wulgaryzmy. Mówię z własnego doświadczenia, sądy są bardzo przychylne pracownikom. Pracodawcy liczą na to, że nie pójdziecie do sądu, bo się boicie, bo jesteście głupi. Przykład: dobry znajomy za pracę w godzinach nadliczbowych przez 6 miesięcy, które nie zostały mu wypłacone (około 1h dziennie) oraz mobbing (pracodawca użył parokrotnie zwrotu: "ch...u bez szkoły") otrzymał 18 tys. złoty. Znam takich historii kilka. Nie umiesz napisać dokumentu, nie masz kasy na adwokata, pomoże Ci radca prawny bądź adwokat, który za darmo przyjmuje w wyznaczone dni bodajże w Piekarskim MOPS'ie. Pozdrawiam
12
gość 2016-08-07 22:00
Podobno kolejny raz poszukują kierownika utrzymania technicznego. Może ktoś napisać jaka jest ta praca i czy się opłaca.. Z gòry dziękuję za odpowiedzi.
Grzesiek-Andrzej 2016-08-08 12:33
Godziny są wypłacane tylko raz na kwartał i ... Niestety nie wszystkie . Np: Mam 140 godzin nadliczbowych a wypłacone mam za 109. Brakuje 31 godzin. Trochę szkoda . Pracujesz , czekasz na godne wynagrodzenie za swoje ciężko zapracowane godziny nadliczbowe i .... Jesteś traktowany jak pionek w szachach. Co niektórzy mają dość i będziemy grupowo się zwalniać!
Pączek 2016-08-09 13:08
Nie polecam!Totalną władzę sprawuje p.Grzegorz. Ma władzę totalną. Steruje wszystkim!( nawet właścicielami) prawdziwy "kardynał Richelieu".
Odwagi i odporności psychicznej życzę Wszystkim podejmującym tam pracę.
4
godejprawda 2016-08-11 17:16
Praca w tej szmiesznej firmie to paranoja !!! To jak ludzie sa tam traktowani to az przesada , kierownictwo mega jebnieci coo do jednego , jest brud w pojemnikach i wanienkach masakra ale kurwa maski dupnie sa na ryjach Haha :) Godziny pracy szmieszne , zarobki spoko ale szczerze Stokson nie jest godny polecenia !!!!!
13
M&msss 2016-09-10 17:50
Pytanie do magazynierow pracujacym w Stoksonie w piekarach sl lub chorzowie. Czy znajdzie uczciwa osoba ktora napisze jaka jest atmosfera w pracy jakie zarobki czy jest jakis fundusz socjalny jaki jest system pracy bo slyszalem ze 12 godzinny jak to wyglada w praktyce, czy urlop mozna dostac bez problemu jak potrzebuje. Bardzo mi zalezy to wiedziec. Z gory dziekuje za szczera odp
Pampuśka 2016-09-16 20:02
A widziałaś jakie dzisiaj nowe ciacho przyszło? Chyba jako mechanik.
4
ufamtobie 2016-10-18 15:48
Nienawidze firmy STOKSON !!!! Najgorsze co moze byc to tam pracować , wykorzystywanie ludzi jest nie do pomyslenia , świątki nie świątki w pracy !!!! Chore .... Ogarnijcie sie kurwaaaa z tym grafikiem bo tez ludzie maja problemy cos do załatwienia a nie tylko praca jak nam zagracie . Wyzyskiwacze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
czysty wyzysk 2016-10-18 21:33
Firma nie do polecenia! Po pierwsze dzień w dzień zmiany w grafikach aż do porzygania. Nic nie można zaplanować oni mysla ze ludzie żyją tylko praca i niczym więcej! Po drugie zatrudniasz sie w Chorzowie a musisz jeździć na Piekary co jest niezgodne z prawem bo w umowie masz ze praca w Chorzowie!
4
jobolo 2016-10-25 23:51
Witam Wszystkich. Praca w Stoksonie, to praca dla ludzi bez posiadania organu jakim jest mózg. Wielki szacunek dla ludzi którzy tu pracują. Piekarnia 35 stopni, (ciepło,zapylenie od mąki, dym ze spalonego smalcu to codzienność ) warunki pracy jak na kopalni!!! Wszystko to jest tuszowane przez Pana z działu BHP(Marchewkę),którego zatrudnia STOKSON dla tuszowania warunków pracy. Oczywiście mam nagranie do wglądu dla PIP I SANEPID, oraz przedstawicieli firmy BIEDRONKA. Panie które pracują na pakowaniu pączków, jak roboty po 11 godzin,o zgroza . Kierownik produkcji Jacek jest jak GESTAPO,nikt go nie lubi ale wszyscy tolerują, bo jest wysłannikiem PREZESA, plus Andrzej jego przy....dupas. Ale liczy się produkcja. Mechanicy biegają non stop, bo maszyny psują się notorycznie, foliarka,kartony, smażalnik, dzielarka, mroźnia i zepsute agregaty,tunele chłodnicze które wymagają gruntownej naprawy...Praca ich to jest ciągła reanimacja tych maszyn. Ale to nie wzrusza "naszego kierownictwa". Trup na placu firmy też nie robi dla KIEROWNICTWA wrażenia. Liczy się JEB..... pączek.
8
jobolo 2016-10-25 23:59
Jeba.... to wszystko.
2
jobolo 2016-10-26 00:03
Ogólnie , drodzy Państwo.
Obóz pracy.
2
Były pracownik 2016-10-26 17:38
Coraz więcej syfu wychodzi na jaw.... może w końcu ktoś się zajmie tym "zakładem pracy" Ja już tam nie pracuję sporo czasu, zwolniłem się sam. Żal mi znajomych, którzy pracują bo muszą. Nie polecam nikomu pracy w tej firmie, spotkanie takiej bandy oszustów nie jest przyjemne. Jeżeli ktoś ma ochotę sam się przekonać to proszę bardzo, ale szkoda życia. Słyszałem że w biurach też mają ciekawie, nie rozumiem po co ludzie dają sobą pomiatać. Moja opinia jako byłego pracownika - omijać z daleka!
5
Rychu 2016-10-26 21:15
Hola, hola kolega.
To co tu napisałeś jak nic podlega pod zniesławienie > Art. 212 KK.
Nie jestem donosicielem, więc nie przekażę tego firmie, ale bądź gotowy na konsekwencje jeżeli to właściciele zobaczą.
I nie ciesz się, że masz łącze nie na siebie, bo na wyjaśnienia wstępne najpierw na komendę wzywany jest użytkownik na którego jest umowa z dostawcą neta i w obawie przed konsekwencjami (sprawa sądowa) raczej wskaże kto z domowników-użytkowników pracował w STOKSONie.
Mam przeciek 2016-10-27 00:06
Podobno dali to juz do jakiejs firmy prawniczej w warszawie co sie zajmuje takimi sprawami.
rozbawiona 2016-10-27 20:07
Ha,ha,ha @jobolo śmiech na sali ,to jakiej karze podlega pracodawca jak tak traktuje pracowników :)
2
Praca 2016-10-27 22:08
Mój drogi to donieś uprzejmie .że jest coś takiego jak państwowa inspekcja pracy .która chętnie się zajmuje mobingiem w pracy
4
Rychu 2016-10-31 09:22
Jak już wspominałem to brzydzę się donosicielstwem, więc wszystko zachowuję dla siebie i nikomu nic nie mówię.
Zdumiony natomiast jestem faktem, że ludzie kąsają rękę, która ich karmi.
Ajlo 2016-11-07 10:05
Ostatnio widziałem nowe ogłoszenia do Was, jednak widzę, że nic się nie zmieniło. Kurcze nawet bym się zatrudnił, żeby to obejrzeć :) Tutaj jakiś Rychu straszy. Ja Wam polecam założenie sprawy grupowo. Zobaczycie co się będzie robić. Jak zrobicie to grupowo to i adwokat Was taniej wyjdzie i większe odszkodowanie dostaniecie. Poczytajcie o nadgodzinach, do jakiego czasu mają być wypłacone. Jakie przerwy mają być pomiędzy czasem pracy, jak np. pracujesz 12 godzin. I wio do sądu :) Nie ma co się bać, zobaczycie, że tylko na tym zyskacie.
TRYBSON TRYBALA 2016-11-15 16:41
Moze jakby sie kazdy zwolnil po KOLEI to by zaczeloo byc normalnie bo narazie jest to wielki KURWA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] WOLNE PO NOCCE ,WOLNE JEST ZA CHWILĘ TEL " prosze przyjsc do pracy bo nie ma ludzi !!! HALA ZAPELNIONA UKRAINCAMI NIE NO MASAKRA!!!!! Co tooo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma byc?
8
abc 2016-12-21 18:04
Witam. Jakie jest wynagrodzenie na stanowisku pakowacz ? :)
Anna 2016-12-29 21:06
Witam. Jakie godziny pracy przy produkcji i czy produkcja jest non stop.? Tzn swiatki piatki i niedziele? Czy jakies wolne sob i niedz?
Dick 2017-01-19 13:06
No, Rychu, znasz powiedzenie : " Nie strasz, nie strasz bo się..."
Sądząc po tym SB-ckim klimacie wypowiedzi wnioskuję, że jesteś jednym z funkcjonariuszy tego kombinatu łez i rozpaczy. Tak czy inaczej dziękuję Ci za zabranie głosu. Przynajmniej nie będę musiał sam doświadczać tego co fundujecie ludziom. Szacunek i wyrazy współczucia dla pracowników.
1
Pracownik 2017-01-19 22:28
Dick he he ale nick. Dużo o tobie mówi...
Dick 2017-01-19 23:11
Skoro tylko takie masz skojarzenia :) Pośmiej się, śmiech to zdrowie. A Dick to też Rychu, tylko bardziej po "amerykancku".
funak 2017-01-20 20:15
duzo ostatnio stokson rekrutuje , taka duża rotacja ? czy zatrudniają dodatkowo ?
Warto aplikować za serwisanta ?
Pracownik 2017-01-20 21:19
No i Dick myśli, że ma na imię Rick a z niego jednak tylko Dick he he...
Ewa 2017-02-15 16:57
Poszukuję usilnie pracy, ale po przeczytaniu Waszych opinii odechciało mi się - pozdrawiam!!!
7
Nick 2017-02-28 13:41
Witam!!
Jak wygląda praca na utrzymaniu ruchu i ile mozna zarobic?
2
Automatyk 2017-03-15 19:35
Przyłączam sie do pytania :)
1
Paulina 2017-03-31 10:27
Zainteresowani pracą w STOKSON? Zachęcam do odwiedzenia strony internetowej firmy i zapoznania się z aktualnymi ofertami: https://stokson.com.pl/praca/ Które stanowisko Was szczególnie zainteresowało?
em85 2017-04-26 17:01
Hehe dobre, chyba jesteś szefem tej oto powyższej firmy ze ja tak bronisz, po za tym każdy ma prawo do własnego zdaania takie opinie są potrzebne bo omal się tam nie zatrudniłam
Kierownik 2017-04-27 18:14
Przeglądam opinie i tak naprawdę NIC totalnie NIC się nie dowiedziałem, typowe hasła nierobów typu "niefajnie bo tak" Potrafi ktoś w zwięzły sposób napisać jakieś konkrety ? typu. Pracuje na linii od roku zarabiam 5 tyś na rękę w tym są trzy święta i 20 nadgodzin, praca zmianowa dosyć ciężka , nie ma przerwy na papierosa. Praca nadzorowana przez system kamer oraz kierownika. TYLE !!! Proszę odpisywać konkretnie i nie używać wulgaryzmów.
1
Katarzynka 2017-04-30 13:19
Słabo z godzinami nadliczbowymi, chcielibyśmy coś więcej przyrobić, a tu nie można. Rozliczenie trzymiesięczne.... i tu jest duży problem. Czekasz kwartał na wypłacenie własnych ciężko zapracowanych godzin i Jesteś oszukana... Brakuje sporo godzin...
Paulina 2017-05-04 14:16
@Katarzynka według Ciebie wynagrodzenie nie zawsze jest adekwatne do przepracowanych godzin. Czy była to jednorazowa sytuacja, czy pojawia się to częściej?
jacek 2017-05-12 21:44
Witam, jak wygląda praca na dziale utrzymania ruchu? Mam spore doświadczenie w serwisie maszyn spożywczych.
Ave 2017-05-17 09:37
Widzę, że na Kierowcę c+e nadal nikogo nie znaleźli ciekawego, a to już chyba z 3 miesiące poszukiwań ;) Byłem osobiście na rozmowie, stawka ok. 3000 zł netto na tym stanowisku, ale ciekawi mnie czy również na innych stanowiskach jest taka "ciekawostka" jak jeden dzień L4 i nie ma premii? Jeśli tak, to no ja rozumiem, że niektórzy nadużywają tego sposobu na dni wolne od pracy, ale przecież jeśli ktoś faktycznie zachoruje, to co? Kara za to, że ma czelność zachorować? Nie wiem czy to jest odpowiednie rozwiązanie... PS. Nie przyjęli mnie do pracy, widocznie 2 lata doświadczenia, to troszeczkę za mało ;)
2
Zostaw swoją opinię o STOKSON - Chorzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOKSON