logo Norma 2000

Norma 2000

Zabrze

Opinie o Norma 2000

okna 2010-10-03 10:26:44
Praca w tej firmie to parodia. Premie, jeśli już wypracujesz są płacone "pod stołem". Dyrektor handlowy to megaloman jakich mało. Poniża innych w rozmowie z tobą a siebie wywyższa pod niebiosa. Szef zaślepiony kompletnie firmą i albo wie jakich ma dyrektorów i na to przyzwala albo nie. Kasa - szkoda gadać. Imprezy firmowe - ładnie wygląda tylko patrząc z boku. Produkty - jeśli trafisz na bubel to klienta będziesz mieć na karku przez cały okres gwarancji. Ogólnie ciśnienie na wynik ale kasa tylko dla wybranych. Resztę podobnie jak klientów firma ma w [usunięte przez moderatora]
mARII 2011-01-03 12:12:46
Fajnie że jest ta strona ,bo już miałam wysyłać tam cv ,ale nie mam zamiaru trafić od jednej psychopatki do drugiego psychopaty.No cóż w naszym kraju [usunięte przez moderatora] jest na porządku dziennym
xman 2011-02-10 11:35:25
Witajcie, byłem na rozmowie w Normie 2000.Doradca klienta czyli zwykły sprzedawca.Zarobki 1 mc 1200 zł 2 i 3 jeżeli się utrzymasz, ponieważ 1 wszy to weryfikacja kto się nadaje to 1400zł.Jeżli będziesz w czołówce sprzedawców to 1500 zł. podstawy.Praca po 9 godzin dziennie plus 2 soboty.Premia od sprzedaży dla "grupy pod stołem" więc nie dowiesz się czy dotałeś tyle ile inni.Na papierze zarobki wyglądały interesująco...ok 2 tys zł. Ja odmówiłem gdyż nie pasuje mi praca do 18 później jeszcze ewentualne pomiary oraz soboty...Dyrektor regionalny wydawał się spoko ale z pewnością baaaardzo wymagający i pewny siebie.Firma zapewnia szkolenia w fabrykach oraz imprezy integracyjne z vodą na stole.
joł 2011-02-10 20:59:46
E to ty z [usunięte przez moderatora] rozmawiałeś. Jak zwykle pewny siebie to mało powiedziane. Dyrektor jak z koziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] fujarka. Chwalił się że go chcieli do Maspexu wadowice ale odmówił? Kasa to jakaś kpina. Oni selekcję robią juz od roku ale kto mógł i się zorientował to stamtąd uciekł. A impreza firmowa to zwykłe mydlenie oczu i długie przemowienie kandziory. potem wszyscy udają jak się fantastycznie bawią.
Rypią i klientow i pracownikow.
s197 2011-03-17 08:46:30
ooo, widzę portal życiowych nieudaczników :) buahahahha, żadna praca takim jak Wy nie pasuje :) pokażcie co potraficie a potem oczekujcie kasy, a nie odwrotnie :) pracowałem tam jakiś czas - nie było rewelacji, ale też tragedii nie było. Fakt - wymagają, ale wiedzą co mówią.
answer 2011-04-03 18:05:10
Chyba [usunięte przez moderatora] napisał:)
Jeśli tak to widać że ma za dużo czasu, a jeśli nie to człowieku nie wiesz co mówisz albo celowo siejesz farmazony.
No proszę 2011-09-16 05:31:12
I znów szukają jelenie do pracy. Ogłoszenie na necie. Rozwój czy brak kadry bo pouciekali?:))))
GROSZU 2012-02-01 16:47:41
A JA KOCHAM SWOJĄ PRACĘ!!! LUBIĘ PRACOWAĆ W SOBOTY. W NIEDZIELĘ CHODZĘ NA SPACERY I LUDZIOM ULOTKI ZOSTAWIAM. TO BYŁEM JA PANIE PREZESIE. [usunięte przez moderatora]
nie warto 2013-08-24 23:49:26
Ta firma jest jak [usunięte przez moderatora], kiedy już nacisnąłeś spłuczkę i myślisz że masz je z głowy po pewnym czasie daje o sobie znać i znów ciśniesz klocka - po prostu nie potrafi się skończyć. Czytam ich stronę i hasło "niezobowiązujący pomiar" mnie rozbawiło. Fakt może i jest on niezobowiązujący ale pracownicy są miesiąc w miesiac straszeni że zostaną zwolnieni bo za mało pracują i że kandziora poszuka innych tylko kto bedzie robic u ciebie szefie za takie pieniadze jak pozwalniasz tych co maja maly obrot? Z tego co wiem, to obroty lecą niestety w dół. Ale tak to jest gdy pracownikowi nie płaci się tego co należne i odmawia tego co jest jego swiętym prawem - po prostu kadra ma w [usunięte przez moderatora] wynik i stwarza pozory lub pracuje z minimalnym wysiłkiem.
2
paranoja 2014-02-13 14:41:39
Odnośnie tej firmy to można by było dużo pisać, tylko czy warto. Szef nie szanuje w ogóle pracowników a jak już kogoś szanuje to tylko ludzi którzy wcale nic nie robią - taka prawda. Połowa dobrych ludzi odeszła z tej firmy bo przejrzeli w końcu na oczy. Nie można wiecznie straszyć ludzi tym że nie będzie wypłaty. Najpierw trzeba szanować ludzi aby wymagać od nich wyników. Może najwyższa pora aby ten człowiek przejrzał na oczy bo kiedyś może być za późno jak odejdą Ci najlepsi, choć chyba już nie wiele ich zostało. Gratulacje dla tych którzy mieli odwagę i w końcu się przeciwstawili.
paranoja 2014-02-13 14:48:44
A biuro Bytom najlepiej omijać szerokim łukiem - nie umieją sobie z niczym poradzić i nic załatwić na czas. Znajoma na reklamację czekała ponad pół roku bo nie było samochodu - taka firma a nie ma samochodu aby załatwić temat - porażka. A uważają się że są najlepsi - nie wiadomo czy śmiać się czy płakać
adziu 2014-02-14 12:50:13
Witam, proszę podajcie mi jakie tam są teraz zarobki na stanowisku: sprzedawca, kierownik biura? Warto sobie zawracać głowę?
hehe 2014-03-18 22:28:39
Szef tej firemki trafi kiedyś na takiego co jak usłyszy że nie dostanie wypłaty, to zrobi odpowiedni donos gdzie trzeba i kandziora bedzie mieć pozamiatane.(usunięte przez administratora)Jednak nie mozna miec wszystkich ze wszystkich urzędów w kieszeni.
micki 2014-05-24 10:43:04
KTO TYLKO MOŻE NIECH SIE STRZEŻE TEJ FIRMY A ZWŁASZCZA BIURA HANDLOWEGO W BYTOMIU NA UL. RYCERSKIEJ. KOSZMAR. NIE DOSYC ŻE BEZNADZIEJNY MONTAŻ OKIEN TO NA DODATEK ZERO REAKCJI NA REKLAMACJE. JAK BRAĆ KASE TO SUPER ALE PÓŹNIEJ TO TOTALNA OLEWKA. JEST TYLE INNYCH FIRM ŻE JUZ W ŻYCIU U NICH NIC NIE ZAMÓWIĘ!!!! PARTACZE!!
lelo 2014-05-24 10:50:19
To przydałby sie lamparskiego brac za ..... Wielki szefunio bez kompetencji i żadnego wpływu
kapo 2014-06-12 06:56:59
To wszystko co tutaj ludzie wypisuja to autentyczna prawda, piszcie opinie bo naprawde ta firma powinna zniknąć z rynku, nie można tak ludzi [usunięte przez administratora] nie teraz kiedy rynek jest zapełniony takimi firmami. Dla mnie to jakaś porażka i pomyłka a nie żadna firma!!!!
DIABLO 2014-06-18 21:17:58
NORMA 2000 NIE "PROFORMA 2000" TAKA NAZWĄ POWINNA SIE LOGOWAC TA BEZNADZIEJNA FIRMA NA CZELE Z SALONEM Z KATOWIC BOCHEŃSKIEGO.OKNA NIEMAJA PISEMNEJ GWARANCJI TYLKO SCIEMA EKIPY Z SALONU A JAKOSC TYCH BRUKMANOW TO JEST WIELKIE PRZEZYCIE KTORE W POLACZENIU Z FANTASTYCZNA FIRMA MONTAZOWA DAJE NIEZLEGO KOPA W ADRENALINIE I ZAWAŁU SERCA.PANOWIE OBIECUJA CUDA WIANKI A KLIENT DOSTAJE ROZPACZ I ZENADE.ALE REKLAMACJA W OGOLE TO JEST JAK SEN NOCY LETNIEJ.OMIJAC TA FIRME Z JAK NAJWIEKSZYM LUKIEM CHYBA ZE CHCESZ MIEC WYLEW I OKNA ZOSTANA CI TYLKO W PAMIECI.
King 2014-08-20 15:28:58
LUDZIE OMIJAJCIE TĄ firmę Z DALEKA A ZWŁASZCZA W BYTOMIU I ZABRZU OBIECUJĄ GRUSZKI NA WIERZBIE PRZY PODPISANIU UMOWY A POTEM SIĘ TEGO WYPIERAJĄ.REKLAMACJA-TO DO PANA BOGA NO BO NIE DO NICH. MONTAŻ-KOMPLETNA PORAŻKA LUDZIE POD WPŁYWEM ALKOHOLU, WIEDZA O BUDOWLANCE I POZIOMIE 0 WYNOSI ZERO. KLIENT MA ZAMÓWIĆ ZAPŁACIĆ I "WYNOCHA" JAK TO SIĘ ZWRÓCIŁ DO MNIE.JAKI PAN TAKI KRAM. DLATEGO JEŻELI KTOŚ CHCE SIĘ PRZEKRĘCIĆ Z NERWÓW SERDECZNIE POLECAM PROBLEMY I NERWY GWARANTOWANE.
King 2014-08-20 15:35:46
LUDZIE OMIJAJCIE TĄ firmę Z DALEKA A ZWŁASZCZA W BYTOMIU I ZABRZU OBIECUJĄ GRUSZKI NA WIERZBIE PRZY PODPISANIU UMOWY A POTEM SIĘ TEGO WYPIERAJĄ.REKLAMACJA-TO DO PANA BOGA NO BO NIE DO NICH. MONTAŻ-KOMPLETNA PORAŻKA LUDZIE POD WPŁYWEM ALKOHOLU, WIEDZA O BUDOWLANCE I POZIOMIE 0 WYNOSI ZERO. KLIENT MA 1) ZAMÓWIĆ 2) ZAPŁACIĆ I 3)"WYNOCHA" JAK TO "SZEF" SIĘ ZWRÓCIŁ DO MNIE. ALE CO SIĘ DZIWIĆ JAKI PAN TAKI KRAM. DLATEGO JEŻELI KTOŚ CHCE SIĘ PRZEKRĘCIĆ Z NERWÓW SERDECZNIE POLECAM PROBLEMY I NERWY GWARANTOWANE.
norbert 2014-11-30 14:02:39
W ogóle zauważcie, ze nagle nastała cisza na tym forum? Czy coś niedobrego dzieje sie z firma, czy jednak wszystko po staremu? Bo dla mnie narzekanie ustalo, co może (choć nie musi) wskazywać na znaczną poprawę warunków. Jak z tym jest, ktoś wie może, bo pracuje w norma 2000, a nie słyszał cos od znajomego?
Kasia 2014-12-03 22:56:52
Wy bałwany jedne ,kto komu dogodził na tej ziemi. Cieszcie się z tego ,że są firmy jak NORMA 2000, które dają ludziom prace w tym kraju ,a nie muszą pracować za granicą jak czarne murzyny.Ile małych firm podupada ,nikt się tym niemartwi,że ludzie idą na bruk.Żaden jeszcze szef w pracy nikomu nie dogodził,ludzie by chcieli za darmo pieniądze, a jak już trzeba coś wypracować to jest to wielki problem"POLSKA NATURA".
groszu 2014-12-10 14:06:46
kocham tę pracę i nie wstydzę się tego. szczególne pozdrowienia dla pana rolanda i dla pana adama. to byłem ja! główny pomiarowiec firmy
antygroszek 2014-12-29 11:42:47
najbardziej miarodajna opinia o tej firmie jest fakt ze główmy dyrektor odszedł z tej firmy do jednego z producentów stolarki otworowej. Takich szefów których nie stać podpisać umowy na takie zarobki jakie pracownik dostaje a podpisujących umowy na minimum i resztę płacących pod tzw stolem, powinno się dożywotnio pozbawic możliwości prowadzenia jakiejkolwiek działalności. A za groźby nie wyplacenia pensji częste i drobiazgowe kontrole odpowiednich urzędów wraz z wysokimi mandatami z klauzula natychmiastowej wykonalnosci.
cyfra 61 2015-09-25 20:22:47
ja dobre 10 lat temu wymieniałam okna w NORMIE 2000 , wszystko było oki , no i zapadła decyzja że trzeba wymienić okno w kuchni , no i oczywiście poszukałam salonu NORMY w Zabrzu , pan umówił si ę na pomiar i nie przyszedł , nie zadzwonił , po kilku godzinach zadzwoniłam podziękowałam za taką współpracę i nawet nie usłyszałam słowa przepraszam , no a że się napaliłam dzwonię do BYTOMIA a tam pan powiedział ze skoro mieszkam w Rudzie to mam sobie załatwić w Zabrzu , więc mu mówię jak mnie tam potraktowali no i dowiedziałam się ze oni sobie w drogę nie wchodzą bo mają rejonizację , pan powiedział ze mam sobie sama pomierzyć okno przyjechać do Bytomia I PODPISAĆ UMOWĘ TO WTEDY MI WYMIENIĄ , chyba go poj.....bało , szkoda bo to moje stare okno z NORMY jest naprawdę fajne ,ma szare uszczelki , nie żółknie ....ale już się wyleczyłam ..te salony powinni pozamykać albo wymienić pracowników....bo ich praca wpływa na wizerunek firmy NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cyfra61 2015-09-26 19:55:09
eddie , ja się nie obraziłam ,ale uważam ze nie tak powinno sie traktować klienta ,to dzięki nam - klientom mają pracę.... każdy wymienia wtedy kiedy może sobie na to pozwolić , a oni swoim zachowaniem zniechęcili mnie całkowicie .Pozdrawiam
andi 2016-01-06 13:13:29
Po przeczytaniu tych wszystkich opini to teraz juz wiem ze jestem kolejna ofiara tej firmy jest to poprost katastrofa i jak mozna cos takiego reklamowac!!!!!!Mialem montaz drzwi i wyglada to jakby ktos dopiero zaczynal montaz a to juz jest skonczone!!!!!Dwa razy drzwi wypadly z zawiasow!czy w koncu ktos moglby sie zainteresowac ich dzialalnoscia????Jest to naciaganie a ceny to miaja tez niesamowite!!!!!Krotko mowiac FIRMA KATASTROFA!!!!!Nie polecam ich nikomu a usluga byla wykonana w Oswiecimiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
andzia 2016-02-14 21:32:17
LUDZIE OMIJAJCIE TE FIRME Z DALEKA SZCZEGOLNIE ZABRZE TRAKTOWANIE KLIENTA PO ZAKUPIE DRASTYCZNE NAJLEPIEJ PLAC I NICZEGO NIE REKLAMUJ. WIEM CO MOWIE BO ZANIEDLUGO BEDZIE ROK JAK NIE MOZNA SIE NICZEGO W TEJ FIRMIE DOPROSIC MONTAZ TRAGEDIA OKNA DOJEZDZAJA USZKODZONE BO FIRMA MONTAZOWA BEZ KOMPETENCJI ZERO ZABEZPIECZEN W TRANSPORCIE. NAJZABAWNIEJSZE STWIERDZENIE ERWISANTA TEJ FIRMY KTORE MNIE ROZWALILO POPROSTU TO ZE REGULACJA OKIEN PO MONTAZU NALEZY DO KLIENTA PARANOJA FIRMA. SADZE ZE MOJA SPRAWA BEDZIE MIEC FINAL W SADZIE BO NIE POZWOLE SIE OSZUKIWAC PRZEZ TYCH OSZUSTOW. NIE POLECAM NIKOMU TEJ FIRMY CHYBA ZE LUBI SIE DENERWOWAC I MA KUPE CZASU I PIENIEDZY BY WYWALCZYC REKLAMACJE. DZIS ZALUJE ZE NASZE DROGI ZBIEGLY SIE Z TA FIRMA NIGDY WIECEJ
1
Marcin 2016-03-04 16:29:49
Dziwne, że większość negatywów wpisywana jest w tym samym stylu (interpunkcja, słownictwo, gramatyka a właściwie jej brak) co sugeruje, że:

- opinie pisze konkurencja
- opinie pisze ten sam wzburzony klient
- opinie pisze ten sam były pracownik

Serwis gowork.pl ma chyba za zadanie zamieszczanie opinii o warunkach pracy w danej firmie a nie opinii o jakości świadczonych usług.

Pracuję w Normie 2000 od ponad 8 lat i na zarobki czy też warunki nie narzekam.
1
klient 2016-05-10 23:46:41
nie sadze ze to co piszesz jest [prawda nie jestem konkurencja tylko zle potraktowanym kientem waszej firmy i nie polecam jej nikomu banda oszustow i nic wiecej
Iwona 2016-09-28 17:25:25
W 2012 roku wstawiałm od nich dwa kona pokojowe i kuchenne Oknow kuchni prawe skrzydło od poczatku sie zacinało nie szło zamknąć Niestety potem sie wyprowadziąłm robiłam remont i zgubiłam fakture Po 4 latach znalazłam I pisze o reklamacje niby okna na 10 lat gwarancji i łaskawi ktos mi odpowiedział ze musze zapłacic kase by naprawili mi prawe skrzydło bo okres gwarancji minął Szajs dokumentny Nie p[olecam !
hj 2016-09-28 21:25:04
jak to gdzie Ty t oferty pracy od nich widziales hm/
Zostaw swoją opinię o Norma 2000 - Zabrze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Norma 2000