Robelit Sp. z o.o.

Częstochowa

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 82 ocen.

Opinie o Robelit Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Robelit Sp. z o.o.

Marta

@Ja a czy możesz napisać jednak trochę bardziej konkretnie - co dokładniej źle się dzieję w Robelit? Dla oób, które tu nie pracują to bardzo niepokojące sygnały, które jednak za wiele nie mówią. Tylko konkretne opisy sytuacji, w których Twoim zdaniem pracownicy firmy nie byli szanowani mogą pokazać realia pracy w firmie.

Franek

Firma nie do polecenia nikomu, traktowanie ludzi tragiczne, z dnia na dzień coraz gorzej. Non stop nowi ludzie, bo stara kadra odchodzi. Wieloletni dobrzy pracownicy widzą niekorzystne zmiany, szachrajstwa i mają tego dosyć. Życzę IM wszystkiego dobrego - niech żyją uczciwi! Reszta niewarta niczego - zresztą los im to "wynagrodzi"!

Lusi
@JA 11.05.2017 21:55
Drogi Franku,pod hasłem "niech żyją uczciwi" to Ty chyba długo nie pożyjesz.Twój wpis to jedno wielkie kłamstwo i obr...

Oj wy obrońcy kłamstw i bzdur oraz nieuczciwości. Że też macie sumienie pisać takie herezje. Ale kłamstwo i nieuczciwość wcześniej czy później zostaną wynagrodzone więc dajmy sobie czas...Franek jeśli nadal tam pracujesz to dla własnego długiego i zdrowego życia uciekaj - uwierz w siebie, są jeszcze na rynku uczciwi pracodawcy - POWODZENIA! Pracowałam w tej firmie i wiem co się tam działo. Teraz wreszcie wiem co to jest prawdziwy i uczciwy pracodawca, odżyłam, moje zaangażowanie i pracowitość oraz uczciwość zostały zauważone i są cenione, a ja jestem szanowana i godnie traktowana. Tego niestety w Robelicie nie zaznałam od czasów zmian w zarządzie.

Ja
@JA 11.05.2017 21:55
Drogi Franku,pod hasłem "niech żyją uczciwi" to Ty chyba długo nie pożyjesz.Twój wpis to jedno wielkie kłamstwo i obr...

BZDURA - w firmie źle się działo i nadal dzieje, ludzie uciekają z Robelitu, zmieniają pracę i wreszcie są szanowani i zadowoleni.

Marta

@Lusi mogłabyś napisać konkretnie co Twoim zdaniem w formie było oszustwem? Wchodzi tutaj wiele osób i wypadałoby wytłumaczyć co ma się konkretnie na myśli dla lepszej wymiany informacji między użytkownikami forum.

Dyrektorki kombinatorki

Bo to są dyrektorki kombinatorki

Dyrektorki kombinatorki
@Ja 03.01.2017 17:21
Tak masz rację teraz to są dopiero dyrektorki kombinatorki, tamci to pikuś, teraz to jest władza, że szkoda gadać. Jedna wielka...

Ale mnie chodziło właśnie o tych starych miglanców. Tych nowych nie znam. Moje kontakty z Robelitem ustały w 2013.

Ja
@Dyrektorki kombinatorki 03.01.2017 20:44
Ale mnie chodziło właśnie o tych starych miglanców. Tych nowych nie znam. Moje kontakty z Robelitem ustały w 2013....

Nic nie straciłeś/straciłaś, jest jeszcze dużo, dużo gorzej niż było. Stara kadra normalnych szeregowych pracowników ucieka bo zwyczajnie jest nie do wytrzymania. Tylko znajomki i układy oraz zero szacunku dla ludzi, ale cóż tak to jest jak zarząd jest od przypadku, a nie stanowią go tak jak to być powinno prawdziwi fachowcy i ludzie na poziomie. W biurze zastraszanie, handlowców poniżanie, a na magazynie jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Pamiętający dobre czasy Robelitu

W przypadku tych dwóch byłych dyrektorków lewizna to zdecydowanie za słabe określenie ich podłych działań. Z fajnej firmy zrobili gnój, a teraz całą winę zwalają na zarząd. Sami skrywają się pod nickami Arczi, Robol Robolitu, Antek itp. i wszystko jasne. Pamiętam jakby to było wczoraj jak latali do właściciela Robelitu obiecując, że wprowadzą nowe standardy do firmy i ją rozwiną itp., bo na czytali się książek dla akwizytorów. Zrobili to tylko po to by wygryźć poprzednią dyrektorkę. A sami w tym czasie robili juz konkurencję. Nieuczciwi, bezwzględni i fałszywi. Wielu kolegom i koleżankom, z którymi przepracowali tyle lat, zepsuli miejsce pracy swoimi działaniami.

Jeszcze pracownik
@Pamiętający dobre czasy Robelitu 02.01.2017 22:59
W przypadku tych dwóch byłych dyrektorków lewizna to zdecydowanie za słabe określenie ich podłych działań. Z fajnej firmy zrobi...

Tak wiemy o tym. Póki co, niektórzy jeszcze wytrzymują pracę tutaj. W tym ja. Ale degrengolada zaczęła się właśnie od nieuczciwych działań poprzednich dwóch dyrektorów. Też pamiętam jak latali do starego. Popsuli nam pracę, płacę i życie.

A ja też coś dodam

Oj nowy dyrektor wykosił i wykończył dwóch ze starej kadry, nie mogli się pewnie dogadać w robieniu lewizny. Ale ani starych ani nowego mi nie żal, to ludzie bez serca i bezwzględni. Choć ten nowy już wprawdzie nie nowy to chyba ich i tak jednak bije na łeb, najbliższego jak by trzeba pewnie utopił by w łyżce wody.

JAFFI

Ciekawy wątek z tymi dyrektorami. Czekamy na więcej szczegółów.

Na mieście chodzą słuchy

Była. Poruszyłaś ciekawy wątek. Na mieście chodzą słuchy, że bardzo aktywnie działają na tym forum. Ciekawe dlaczego, prawda?

Była

Witam. A czy wiecie może co porabiają byli dwaj dyrektorzy Robelitu? Parę lat temu zarzekali się jak to wprowadzą do firmy nowe standardy i wyprowadzą ją na szerokie wody. Zrejterowali czy co?

Rumba

Źle się dzieje w firmie. Brak poszanowania dla pracowników, coraz gorsze warunki pracy - nękanie psychiczne jest najgorsze. Odechciewa się i czas zacząć szukać czegoś lepszego. Myślałam, że co poniektórzy się opamiętają i zmienią, ale nadzieja prysła. Nic dobrego się nie dzieje i zero szans na poprawę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Arczi

Bo ludziom jeszcze resztkami sił zależy na tej pracy. Choć co miesiąc, dwa jakiś człowiek ucieka i nie ogląda się za siebie. Ostatnio uciekł kierownik logistyki, handlowiec i magazynier a i nie zapominajmy o dyrektorach handlowych którzy odeszli sami bo mieli dosyć chorych rządów. To samo za siebie mówi wszystko. Pozdro wspaniali pracownicy i lizusy.

AURIT LTD
@Arczi 15.08.2016 21:28
Bo ludziom jeszcze resztkami sił zależy na tej pracy. Choć co miesiąc, dwa jakiś człowiek ucieka i nie ogląda się za siebie. O...

Z tymi dyrektorami to uważaj, bo prawda może okazać się bardzo zaskakująca. Sami tkwili w tych "chorych układach" jak to ująłeś, a może nawet je tworzyli?

Arczi

Robolit zwany w pewnych kręgach Robelit "NIE POLECAM". Firma nie rozwojowa dla pracowników, Brak podwyżek (10lat), Brak premii (ale regulamin premiowania jest :D) Brak socjalu (był ale dyrektor se zabrał ;D) Ale Mercedesy nowe są :D W firmie kryzys jest ale sztuczny tworzony przez zarząd, a opowiadanie ze na rynku budowlanym jest kryzys to brednie.

robol Robolitu
@Arczi 13.08.2016 02:09
Robolit zwany w pewnych kręgach Robelit "NIE POLECAM". Firma nie rozwojowa dla pracowników, Brak podwyżek (10lat),...

ARCZI jesteś WIELKI, ubóstwiam Cię. Brawo za szczerość i realne opisanie tego co się dzieje - a jest naprawdę bardzo źle. Wszystko to szczera prawda, lepiej bym tego nie napisał. Trzymaj się

anonim

(usunięte przez administratora)

Arczi

A zapomniał bym. Przez zachowania zarządu atmosfera pomiędzy pracownikami jest również kiepska. Wieczne kłótnie wojny walki i plączę pomiędzy działami to norma. Nawet idą zakłady kiedy to wszystko pierdolnie i się rozpadnie. Ja niebawem uciekam bo mam dosyć.

Tomi

Znam ta firmę i nie polecam tam szukać pracy. Atmosfera tragiczna, pensja marna, nawet wkład do długopisu otrzymać to droga przez mękę i stos procedur.

Jobi
@Tomi 25.07.2016 22:49
Znam ta firmę i nie polecam tam szukać pracy. Atmosfera tragiczna, pensja marna, nawet wkład do długopisu otrzymać to droga prz...

Je też prowadzę własną firmę i wiem, że atmosferę w pracy tworzą sami pracownicy , czy są aktywni, czy pomagają sobie wzajemnie itp. Często widzę jak słabi pracownicy uznają się za najmądrzejszych uznając jednocześnie innych za głupich i co gorsze okazują to. Pensje są zawsze takie na jakie jest firmę stać i jaki ktoś daje wkład do firmy. Ja też w swojej firmie ograniczam koszty jak tylko się da aby przetrwać i ludzie u mnie to rozumieją. Widać są to mądrzy ludzie i bardzo się z tego cieszę.Tomi-widzę że należysz do ludzi którzy niewiele rozumieją z działania firmy. Chyba masz w tym jakiś cel aby takie banialuki wypisywać, albo masz bardzo poważny problem ze sobą. Jest to problem wszystkich nieudaczników życiowych

Odys
@Jobi 26.07.2016 18:44
Je też prowadzę własną firmę i wiem, że atmosferę w pracy tworzą sami pracownicy , czy są aktywni, czy pomagają sobie wzajemnie...

Oj widzę że zarząd się uaktywnil, tylko winni się bronią. Zamiast pisać farmazony dajcie ludziom podwyżki, a nie tylko sobie podnoście pensje i nie mówcie głupot że jest kryzys. Zarząd łowi się jak może najwięcej i to mądrzy ludzie maja rozumieć? Coś chyba nie tędy droga do racjonalnego zarządzania.

PDK

sweet - Obecnie prowadzone są 2 rekrutacje równolegle: Logistyk i Handlowiec w Dziele Inwestycji. Aplikację należy składać na mail: rekrutacja@robelit.pl Wg swoich kompetencji i doświadczenia aplikuj na to co potrafisz/ chcesz robić i w czym czujesz się dobra/dobry. Stawiamy na ludzi młodych, przebojowych - chcących uczyć się, nie znających słowa " nie da się"; ludzi, którzy chcą wnieść realny wkład w rozwój firmy. Forum to nie miejsce do pisania o zarobkach. Napiszę tylko, że umowa na cały etat, realny system premiowy zależny od wyników działu jak i osobistego zaangażowania i wkładu w rozwój firmy. Masz chęci i jesteś zaangażowany/a - zarabiasz i spokojnie możesz pracować 20 lat. Nie masz, nie chce Ci się - rozstajemy się i wylewasz żale na forum. Wszytko oczywiste i w temacie.

Kierowca bombowca

Sweet. Dodaj sobie zarobki kierownika logistyki i handlowca (prawie kierownika), ktorzy wypowiedzieli umowy i ci wyjdzie pensja, ktorej nie dostaniesz. Telefon i komputer dostaniesz. Socjalu brak. Ubezpieczenie grupowe jako opcja do potracenia z wyplaty. New. A jakie to sa te ciekawe projekty? No i w ktorym miejscu sie firma rozwija?

anonim

(usunięte przez administratora)

Iwo

Jak wiesz, że są "narzędzia pracy" to nie wiesz jaka pensja? Trochę dziwne pytanie i jakby ośmieszasz się tylko pisząc bezsensu. Na za wiele nie licz i dobrych warunków pracy, płacy i atmosfery też nie oczekuj.

anonim

(usunięte przez administratora)

Luiza

Jak pracujesz krótko to niewiele wiesz co było i jak jest aktualnie, powyższe częste negatywne wypowiedzi o czymś świadczą. Całe szczęście ja się wyrwałam z tego wszystkiego i jestem przeszczęśliwa.

Feliks

Oj źle się dzieje w Robelicie, dobrzy i wieloletni pracownicy uciekają, w takich warunkach nie da się godnie pracować. Szkoda - taką dobrą firmę zmarnowały nowe rządy i jednocześnie niekompetentni pazerni ludzie.

new
@Feliks 04.07.2016 17:46
Oj źle się dzieje w Robelicie, dobrzy i wieloletni pracownicy uciekają, w takich warunkach nie da się godnie pracować. Szkoda -...

Co ty za brednie wypisujesz, nie wiadomo o co ci właściwie chodzi i sam chyba nie wiesz.Normalne jest, że pracownicy czasem zmieniają pracę z różnych powodów.Z tego co słyszałem o firmie ,to od jakiegoś czasu znacznie się poprawiło, płacą zawsze w terminie, realizują ciekawe kontrakty, ogólnie firma się rozwija mimo kłopotów na rynku, które dotykają przecież każdej firmy.Popatrz na to obiektywnie a nie wylewaj pomyj na swojego pracodawcę , bo świadczy to źle tylko o tobie. Jeśli ci nie pasuje to zrób coś raczej ze sobą.

ON

Nadzieja dla tej firmy to za mało. to co dobre już za nimi, teraz jest tylko coraz gorzej i poprawy nie widać, a wręcz przeciwnie. Podsumowując NIE POLECAM mieć do czynienia z firmą Robelit Sp. z o.o.

Antek

Kiedyś to była dobra firma, pod nowymi pseudo rządami jest tragedia. Pracownik w ogóle się nie liczy. Tylko kombinacje, ściągają swoich znajomków nierobów. Ktoś w końcu powinien zrobić z tym PORZĄDEK! Firma dąży powoli do upadłości.

Antek

Kiedyś to była dobra firma, pod nowymi pseudo rządami jest tragedia. Pracownik w ogóle się nie liczy. Tylko kombinacje, ściągają swoich znajomków nierobów. Ktoś w końcu powinien zrobić z tym PORZĄDEK! Firma dąży powoli do upadłości.

zmęczony

Ja mam dosyć tej firmy, tam już nie da się spokojnie pracować od prawie dwóch lat i niestety nic się na lepsze nie zmienia tylko coraz gorzej. Ludźmi pomiatają, a władza tylko łowi się w kasie i wzajemnie adoruje. Trzeba szukać innej roboty i uciekać stamtąd, ja już nie mam siły i nerwów. Zresztą trzeba się też szanować, zasługuję na coś lepszego!!!

zęczony

Ja mam dosyć tej firmy, tam już nie da się spokojnie pracować od prawie dwóch lat i niestety nic się na lepsze nie zmienia tylko coraz gorzej. Ludźmi pomiatają, a władza tylko łowi się w kasie i wzajemnie adoruje. Trzeba szukać innej roboty i uciekać stamtąd, ja już nie mam siły i nerwów. Zresztą trzeba się też szanować, zasługuję na coś lepszego!!!

Rysiek

Mój kolega tam pracował, niedawno znalazł inną pracę i wreszcie odżył. Mówił, że teraz jest przeszczęśliwy, że wreszcie wyzwolił się z tego (usunięte przez administratora)Nieprzyjemna atmosfera, notoryczny mobbing i bezzasadne uwagi. Tylko znajomków poważają, a resztą pomiatają.

Mucha

Zdecydowanie nie polecam tej firmy... Kiedyś człowiek przychodził z chęcią do pracy teraz przychodzi jak na skazanie...

anonim

(usunięte przez administratora)

Misiek

Ale popelina - chyba wam płacą za te brednie.

V

Dajcie spokój - szkoda nerwów i czasu na Robelit. Kto może niech szuka roboty gdzie indziej - chyba wszędzie lepiej niż tam. Prezeska WCALE NIE BYWA w swojej firmie i ma ją oraz wieloletnich pracowników w nosie, a ci co niby rządzą tylko patrzą jak tu się nie narobić a obłowić kręcąc jak się da. Tak źle to jeszcze nigdy nie było w tej firmie jak teraz.

HEJ

Jesteś jak zwykle "fałszywie uroczy" - zarówno w necie jak i w pracy.

VV

O ! Miodek frustrat też się tu znajdzie . Miło się robi

niezależny obserwator tego cyrku

fLustracja ciekawe słowo - co ono oznacza??? Frustrację to znam, ale fLustrację już niestety nie. Ktoś jest tak oczytany i inteligentny, że nawet prostych słów napisać nie umie poprawnie - może warto skorzystać ze słowniczka ortograficznego zamiast się ośmieszać? Zlepek słów "po za tym" pisze się następująco POZA TYM - to tak na marginesie mądrej powyższej wypowiedzi!

Rafalski
@niezależny obserwator tego cyrku 01.10.2015 20:36
fLustracja ciekawe słowo - co ono oznacza??? Frustrację to znam, ale fLustrację już niestety nie. Ktoś jest tak oczytany i inte...

Oj. Widzę, że nawet prezes konkurencyjnej spółki interesuje się tym forum. Brawo, brawo.

VV

Oj,oj jak nerwowo... BRAWO!!!

V

Da sie zauważyć jakim jestes pracownikiem i jak bardzo wyrwanym z rzeczywistości, jak ty wypisujesz takie rzeczy na swojego długoletniego pracodawcę i jeszcze z tym nic nie zrobiłeś tylko mocny w necie jesteś ,zamiast sie zwolnić albo iść do sądu pracy to obsmarowujesz. Napisz coś pochwalnego i konkretnego o swojej pracy i zaangażowaniu.Może sie nie nadajesz jak cie awans żadnen nie spotkał .Z tego co widzie to nawet z magazynu na biuro można awansować i doceniane są starania moje i moich kolegów, póki sie robi swoje to jest wszystko ok.Po za tym z tego co widać jaki jesteś po tym co piszesz to posługujesz sie niezbyt rozwiniętym stylem wypowiedzi. To chyba z oczytania wynika. Atmosferę masz złą bo pewnie sam ją zanieczyszczasz. Może warto zasięgnąć opini specjalisty w zakresie flustracji i wrzechotaczającej niesprawiedliwości

Lilek

Nie polecam pracować w firmie Robelit. Niemiła i niezdrowa atmosfera, brak szacunku dla pracowników.

Koleś
@Lilek 27.07.2015 22:40
Nie polecam pracować w firmie Robelit. Niemiła i niezdrowa atmosfera, brak szacunku dla pracowników.

W 100 % zgadzam się, atmosfera beznadziejna. Pracuję tam od samego początku istnienia firmy - od ostatniego roku jest tragedia. Szkoda - kiedyś było inaczej - dużo lepiej... Brak słów co się wyrabia.

kierownik

Firma poszukuje kierownika magazynu .Wie ktoś może ile można zarobić na tym stanowisku? Jakie są warunki pracy ?

Rob

Jako pracodawca Super. Atmosfera ekstra. Jeśli robisz swoje, można tu spokojnie popracować kawał czasu.

pracownik
@Rob 15.10.2013 17:03
Jako pracodawca Super. Atmosfera ekstra. Jeśli robisz swoje, można tu spokojnie popracować kawał czasu....

Niestety to są już NIEAKTUALNE i NIEPRAWDZIWE informacje. BARDZO dużo się zmieniło niestety na niekorzyść.

Zostaw opinię o Robelit Sp. z o.o. - Częstochowa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Robelit Sp. z o.o.