VOSTER

Zarzecze

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 90 ocen.

Opinie o VOSTER

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VOSTER

Waldemar

Wszystkich obrońców firmy Voster rozumiem bo faktycznie można tam zarobić całkiem przyzwoicie biorąc pod uwagę powiat niżański. Ale z drugiej strony nie usprawiedliwia to poczynań osób z dyrekcji. Mobbing to chyna trafne określenie. No cóż, jeśli sie jednak na to godzicie i nie widzicie w tym problemu to Wasza sprawa. Trzeba się szanować, chyba że ktoś lubi pracować w takiej atmosferze.

ODPUSZCZĘ
@Waldemar 20.02.2018 07:31

Dzięki za info. miałem tam iśc do pracy ale ztego co czytam sobie O D P U SZ CZ Ę.

Ziomal

Wszystkie te wpisy to są tych od składania kartonów albo takie zwykłe pi*zdy.

Pracownik

O kwit z wypłaty trzeba iść do szefa. Kpina jakaś czy co w tej firmie. Nie polecam firma uduś.

Pracuś
@Pracownik 12.02.2018 09:42

Ty "uduś" sam siebie i jak ci tak źle to po co tam siedzisz ? Ja pracuję tu już kilka lat i nie widziałem aby to szef wydawał kwitki a jak nie dostajesz kasy na 10 to sobie zmień bank bo ja zawsze mam 10. Mogło by być lepiej ale to nie 4-brygadówka a wcześniej byłem za granicą i wolę być tutaj a ty spi....... i nie smrodź.

blabla

wlasciciel zaczyna walic w (usunięte przez administratora) kolejny raz nie zaplacil w terminie to ze on nie ma czasu nikogo nie obchodzi kasa ma buc do 10 kazdego miesiaca jeszcze raz bedzie taka sytuacja to sie pip z tbg dowie i zaplaci kare i odsetki

Kaczor

Półtora razy tyle wyciągniesz w Alufelach .... Wystarczy przejść przez ulicę i złożyć podanie :)

bylemtu

cos na temat pracy w stalowej woli natomiast o firmie Andoor zdecydowanie nie polecam kiepskie zarobki nie wiesz co za co masz nawet ci kwita nie dadza wrr a obiecuja kto wie co zeby wziasc z 2000zł to trzeba chodz jedna sobote zrobic kpiny

Pracownik

Nie polecam pracy nikomu w tym zakładzie obiecanki cacanki, a pracownik jak przyszedł z ulicy tak pracuje za te atrakcyjne wynagrodzenie( Śmiech). Układy, układziki.

Pracownik voster

Nie polecam tu pracować. Jedyny plus to jest to że się róbi po 8 godzin. Reszta jest taka że chyba gorzej się nie da.

anonymous

Narubcie sobie sadzeniakow tak z 6 to dostanie view 3000zl

Pracownik

W Vosterze nie jest źle. Jedynym "problemem" jest to, że właściciel musi zrozumieć, iż w dzisiejszych czasach aby zmotywować i zatrzymać pracownika trzeba mu dać jakąś nagrodę czy profit, bo inaczej odjedzie do innej firmy. O starych pracowników trzeba bardziej zadbać. Może jakieś okolicznościowe premie, może jakieś podwyżki? Wtedy na pewno będzie większa motywacja do pracy jak i przykład dla młodszych pracowników, że warto sie starać. A tak, to starzy pracują, bo muszą (często zwiazane to jest z kredytami na zycie...) ale nikogo nie polecają, bo wiedzą, że w okolicy już ogólnie poprostu zarabia się lepiej. Także, Panie Właścicielu - nie jest tragicznie ale zawsze może byc lepiej i to zależy tylko od Pana;)

anonim

(usunięte przez administratora)

kibic
@Z Pamuły 30.12.2017 10:23

kozak w necie, (usunięte przez administratora) w świecie, (usunięte przez administratora) takie pizdeczki!!!

Maly
@kibic 30.12.2017 16:27

Co zabolalo panie p.r

PIP

http://stopnieuczciwympracodawcom.pl/

Kapo

Jeżeli jest tam tak, źle to proponuję nagrywać filmy z kamerki szpiegowskiej, zbierać materiał przez kilka miesięcy ze "smaczkami" tego beznadziejnego zakładu, zwolnić się i zmontować jakiś fajny film na YT...

znowu aktywny pracownik.voster

o tym zakładzie nie można powiedzieć nic dobrego! jak zwykle pracodawca znowu dal popis ściągając ludzi na 3 zmiany w sobotę 23.12.2017 żeby pol wigilii mogli przespać odpoczywając, nastepnie niby firma preznie sie rozwijajaca fundująca kolarstwo a nie stac ich zeby ludzia dac dodatkowa premie na swieta nawet po 200 zl ale robic kaza i jeszcze byc wdziecznym ze wogole mozesz tam robic gdzie w uniwheelsie i nie tylko daja nawet po 600zl o paczkach na mikolaja to nawet nie wspomne! na tle innych firm ta wypada na pierwszym miejscu ale od KONCA!! to jest oboz pracy o postoju to nawet mowy nie ma! bo nabrali zamowien na marekty i wyrobic sie nie moga to ludzi do roboty sciagaja gdzie spotyka sie zaklady ktore do pracy wracaja dopiero 2 stycznia!! ciekawe co pan P wymysli na 6 stycznia swieto znowu zlamanie przepisow??? niektorzy nie ucza sie na bledach...

pracownik.voster
@pracownik.voster 22.12.2017 14:10

Dobrze że Ci nie każą jeszcze w wigilię przyjść!

anonymous
@Pracownik.voser2 22.12.2017 13:15

Odezwal sie p????

Pracownik

VOSTER to firma nagradzana prestiżowymi nagrodami. Jeśli tak bardzo źle jest niektórym to może lepiej jak zmienią pracę i nie będą psuli atmosfery w firmie?

Na szczęście już były
@Pracownik 18.12.2017 08:53

Atmosfere w tej firmie psuły niskie wypłaty i kierowniki od siedmiu boleści. Co z tego, że nagrody... jakim kosztem? Masówka idzie na te markety i tyle, a potem zwroty i reklamacje.

bezrobotny

Jak tam wyplaty. Wymiar pracy . Premie świąteczne i ogólnie atmosfera na magazynie i produkcji

Bodzio
@Nie ma KRAJZYSU 12.12.2017 12:05

Ca za analfabeci tam pracują ? Ten to gimnazjum na pewno nie skończył.

Na szczęście juz były
@bezrobotny 06.12.2017 20:19

Wypłaty różne... pracujesz ogolnie 6 dni w tygodniu. O premiach świątecznych zapomnij. A atmosfera tez różna...

Jhgfd

Voster hehe fajna firma najfajniej zbieralo sie ostatnio kamienie u szefa w polu buhaha , kto może ucieka z tej chorej firmy tymi swietnymi plastykowymi drzwiami

Robol
@XXX 06.11.2017 20:52

Ale kamienie każe zbierać...

xxxxx
@XXX 06.11.2017 20:52

A drzwi w plastikowej okleinie

Maja

@mendi to zależy o jaki typ stanowiska pytasz? Jest wiele zawodów i stanowisk, które ogólnie z powodzeniem mogą zajmować i kobiety i mężczyźni. W przypadku VOSTER może być to ba przykład stanowisko przedstawiciela handlowego. Ale na pewno nie tylko - to jedynie "jedno z".

mendi

A czy jest tam jakaś praca dla kobiet?

Maja

To wątek VOSTERa w lokalizacji Zarzecze @kangur i tutaj rzeczywiście są aktualne oferty pracy. Co do stalowej woli, nie ma na stronie aktualnych informacji. Ale może ktoś z pracowników mógłby w tym temacie pomóc?

Skangur

Nie wiecie czasem czy sa przyjęcia do stalowej woli

xxx

jesli temperatura w pomieszczeniu przekracza 28 stopni a w pomieszczeniu brak klimatyzacji pracodawca bez obciecia premii ma prawo nas puscic wczesniej do domu...tak twierdzi Pani z Państwowej Inspekcji Pracy

pracownik

Nie pasuje to się zwolnijcie. Jak dla mnie użalają się osoby którym nie chce się robić i jedynie chcieli by zarobić kosztem innych . W okolicy w każdym zakładzie panuje podobna sytuacja. A wiem ze zarobię więcej niż w zakładach z stalowej woli i w lepszych warunkach

pracownik.voster

Dziwię się, że ktoś kto teoretycznie próbował kreować dobre imię Vostera nagle porównuje go do takiej firmy jak Thoni Alutec. Dziwne i nie zrozumiałe dla mnie. Widocznie brak konkretnej odpowiedzi na powyższe sytuacje. W dzisiejszych czasach podwyższonej konkurencji zakłady powinny oferować pracownikowi zachęcająca ofertę a nie przechwalac się który zakład stosuje większy mobbing.

obiektywnie_patrząc

Do pracownika który cały czas pisze że mu zabierają 500 zł za odmowę soboty. Przyjmijmy że masz średnią płacę ok 3000 zł przy założeniu że byleś w 4 soboty w miesiącu i jak nie przyjdziesz w sobotę to zarobisz 2500 tak ? Przyjrzyjmy się tej wypłacie musisz mieć ok 2200-2400 na umowie czyli ok (1700-1900 na rękę )doliczając za 24 nadgodziny(3x8h) dojdzie ci ok 400-500 zł czyli masz już jakieś 2100-2200 na rękę do tego dochodzi tzw premia produkcyjna (przy założeniu że miałeś 3 soboty na 4 pracujące to powinieneś otrzymać 75% premii jak wiadomo premia zależy od wielu czynników miedzy innymi od wydajności po ilość procentową odpadu jaki w danym miesiącu trafi na kontener.W tym wypadku jeśli masz 75% premii wychodzi na to że dostałeś ok 300 zł premii . MYLISZ POJĘCIE ŻE ZABIERAJĄ MI 500 zł Ty po prostu dobrowolnie ich nie zarobiłeś nie przychodząc w sobotę . LICZĄC dalej mamy dalej kwotę 1700-1900 na rękę i masz już (4x8h) czyli 32 nadgodziny 500-650 zł plus premia 100% w zależności od miesiąca ok 400-700 masz jak nic 3000 koła plus minus to są takie proste wyliczenia aby pokazać w jaki sposób to się dzieje że masz 500 zl mniej logiczne jeśli odmawiam sobotę muszę się liczyć z tym że nie mam 100% premii oraz mniej nadgodzin co za tym idzie automatycznie mniejszą wypłatę...Logiczne .Jak wiadomo każdy ma inną umowę i każdy pracownik ma inną stawkę dlatego różnice mogą być dużo większe przy poszczególnych pozycjach na kwicie ....Każdy pracownik chciał aby w końcu weszły no i są co prawda jeszcze nie na tyle dokładne ale już przynajmniej powierzchowny obraz co i jak z czego masz . Ja osobiście bym i tu uwaga do kierownictwa aby poszerzyć i rozbudować na kwicie z czego składa się nagroda ...tzn Ile premii produkcyjnej ile motywacyjnej czy za dyspozycyjność jak i kreatywność podobno ;) Widać zmiany które idą w lepszym kierunku ale jeśli pracownik nie będzie wiedział za co dostał nagrodę to dalej będzie miał jakieś uwagi co do autentyczności i wiarygodności tego co ma przed oczami . Dziękuję

pracownik_voster
@obiektywnie_patrząc 23.07.2017 15:35

*praktycznie rzecz ujmując jeśli chce zarobić więcej niż 2 tys muszę przepracować w jednym miesiącu półtora miesiąca czyli wszystkie soboty jakie są w miesiącu czyli od 4 do 5 dni czyli dodatkowy tydzień wiec niczym szczególnym ta firma się nie wyróżnia wyżej opisanymi premiami zarobek oscylujący w granicach 3 tys tak zwanymi pięknie brzmiącymi premiami wiąże się z brakiem kontaktów z rodzina ponieważ w domu przebywa się tylko wyłącznie w niedziele( jeśli nie ma akcji). * Owszem kwitki pojawiły się w zakładzie szkoda ze tylko RAZ! wiec zapowiedziane zmiany nie trwały zbyt długo....aż miesiąc! * kolejnym WAŻNYM szczegółem jest przyjście w sobotę na druga zmianę po trzeciej zmianie gdzie nie mam ustawowej ilości godzin odpoczynku tzn . w sobotę schodzę o 7 rano po trzeciej zmianie tego samego dnia pojawiam się na godzinę 15 do 23 na drugiej zmianie (czyli mam tylko 8 godz odpoczynku po całym tyg. trzeciej zmiany) ale żeby było ciekawiej na listę wpisuje się że jestem w pracy dopiero od 23 do 7 rano interesuje mnie co zrobił by kierownik P gdybym miał wypadek na drugiej zmianie gdzie teoretycznie mnie nie ma?

Pracuś
@pracownik_voster 28.07.2017 17:01

Polak narzeka że mu źle. W Alutecu było podobnie lub nawet gorzej bo mobbing i kierownictwo straszne. Aby zarobić 3 tys na rękę w Thoni Akutec to trzeba było mieć 40 nadgodzin (5 sobót). Zwykła wypłata około 2300 zł plus za sobotę (150zł). Tj 150 x 5 + 2300 = około 3 tys. Aha chodząc po 6 dni od poniedziałku do soboty jeszcze czasami trzeba było przyjść w niedzielę na 3 lub 4 - ry godziny czasami się więc przytrafiało pracować 20 dni bez dnia wolnego przy czym niedziela to było max 4 godziny. Taki sposób pracy hartuje człowieka i nic mu już nie jest straszne.

pracownik ...

Art. 1512. § 1. W zamian za czas przepracowany w godzinach nadliczbowych pracodawca, na pisemny wniosek pracownika, może udzielić mu w tym samym wymiarze czasu wolnego od pracy. § 2. Udzielenie czasu wolnego w zamian za czas przepracowany w godzinach nadliczbowych może nastąpić także bez wniosku pracownika. W takim przypadku pracodawca udziela czasu wolnego od pracy, najpóźniej do końca okresu rozliczeniowego, w wymiarze o połowę wyższym niż liczba przepracowanych godzin nadliczbowych, jednakże nie może to spowodować obniżenia wynagrodzenia należnego pracownikowi za pełny miesięczny wymiar czasu pracy. § 3. W przypadkach określonych w § 1 i 2 pracownikowi nie przysługuje dodatek za pracę w godzinach nadliczbowych. Art. 1513. Pracownikowi, który ze względu na okoliczności przewidziane w art. 151 § 1 wykonywał pracę w dniu wolnym od pracy wynikającym z rozkładu czasu pracy w przeciętnie pięciodniowym tygodniu pracy, przysługuje w zamian inny dzień wolny od pracy udzielony pracownikowi do końca okresu rozliczeniowego, w terminie z nim uzgodnionym.

pracownik...

Art. 1511. § 1. Za pracę w godzinach nadliczbowych, oprócz normalnego wynagrodzenia, przysługuje dodatek w wysokości: 1) 100 % wynagrodzenia - za pracę w godzinach nadliczbowych przypadających: a) w nocy, b) w niedziele i święta niebędące dla pracownika dniami pracy, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy, c) w dniu wolnym od pracy udzielonym pracownikowi w zamian za pracę w niedzielę lub w święto, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy, 2) 50 % wynagrodzenia - za pracę w godzinach nadliczbowych przypadających w każdym innym dniu niż określony w pkt 1.

pracownik.voster

Zgodnie z art. 132 § 1 k.p. na podstawie art. 3 dyrektywy Parlamentu Europejskiego nr 2003/88/WE pracownikowi przysługuje 11 godzin nieprzerwanego odpoczynku w ciągu 24 godzinnej doby pracowniczej. Jest to minimalny wymiar odpoczynku pracownika

pracownik.voster

mysle ze zaklad voster powinien zmienic prawnika/radce prawnego poniewaz przepisy kodeksu pracy sa nadal łamane co tydzien. Pracownicy przychodza do pracy z trzeciej na druga zmiane nie ma ustawowego odpoczynku dla pracownika! a ponad to kierownik Pan P nie daje listy do podpisu o obecnosci na 3 zmianie.

pracownik.voster

Mamy polowe czerwca a obietnice nadal nie zrealizowane czy to jest działanie zgodne z prawem??? Firma nadal łamie przepisy kodeksu pracy!! Kiedy beda kwitki z wypłat?? I ta cała obiecana reszta? Kierownictwo nadal nie wyciąga wniosków...

Maja

@Anonimuschętnie dowiemy się więcej na temat tego jakim pracodawcą jest VOSTER. Jednak nie jest to miejsce na skupianie się na pojedynczych pracownikach firmy. Przypominam, że komentarze nie mogą łamać zasad regulaminu portalu, w tym między innymi nie mogą naruszać dóbr osobistych.

Anonimus

Pani dyrektor jest niekulturalna, pierwszy raz jak weszła do biura to nawet dzień dobry nie powiedziała, krzyczała, w jeden dzień potrafiła dać zadanie a w drugim wrzeszczała ze ona tak nie mówiła. Prezes w nią zapatrzony jak w obrazek, jej wykształcenie można łatwo sprawdzić nic ciekawego choć dyrektorem została nie wiem czemu. Można sprobować pracy tylko czy kogoś nie zastanawia fakt że co chwilę potrzebują do sprzedaży i logistyki? Było ok dopuki ona się nie pojawiła a póżniej wywaliła osoby które były od samego początku firmy, moim zdaniem były za mądre a ona się ich bała.

Maja

@byly dlaczego tak uważasz? Dla osób, które szukają informacji na temat firmy jako potencjalnego pracodawcy ważne będą wpisy, które powiedzą coś więcej na temat pracy w VOSTER. @ vosterjakie zmiany mają zajść w firmie? Jak wpłynie to na pracowników?

Pracownik magazynowy

Jeśli chcesz pracować w vosterze najlepiej jak nie masz życia prywatnego, obecnie wymiar pracy dochodzi do 16 godzin bo wszystkie zamówienia muszą zostać zrealizowane . Wynagrodzenie na nadgodziny idzie z puli na nagrody(premie). Brak pokwitowan za wypłaty, które zdaniem pani dyrektor nie występują w żadnej firmie. Szef wszystko lekceważy, liczą się tylko jego dziki i sady

voster

Ciekawe Kiedy kietownictwo prowadzi zapowiedziane zmiany? Koniec maja już bliski ☺☺

robot

ha ha ha zarobki zarąbiste,ekipa jeszcze lepsza a atmosfera powala z nóg,

Stolarz

A nie wiecie czy potrzebują tam stolarza do pracy ?Jeździ tam jakiś autobus z niska ?

Maja

A czy firma VOSTER zapewnia pracownikom możliwości rozwoju?

Stolarz

Jestem stolarzem z 10 letnim stazem i Widzę że nie zaciekawa jest tam sytuacja z tą pracą tam a chciałem tam złożyć podanie nie znam ale po komentarzach większość wychodzi na to że alkocholiki same i cwaniaki co by chcieli zrobić z ciebie parobka moze ktoś napisać ile tam taki fachowiec stolarz zarabia ?

pracownik.voster
@Stolarz 06.04.2017 23:24

chlopie jak chcesz zarobic dobre pieniadze to musisz robic co najmniej 4 soboty w miesiacu jak odmowisz przyjscia kierownikowi to uwierz mi ze 500 zl nie twoja...tak zwanej premi hahaha. A sprobuj zachorowac to przez 3 miesiace wezmiesz gola wyplate.

pracownik.voster2

pracownik.voster pisz całą prawdę lub wcale. Owszem, pracuje się w soboty, ale każdy przychodzi dobrowolnie, możesz odmówić, ale kierownik nie daje Ci wtedy tyle nagrody co innym, którzy przychodzą, zresztą jak się przyjmowałem to byłem poinformowany o pracujących sobotach i wiedziałem w co się pakuję. Ponadto podtrzymam to co pisali poprzednicy. Jak Ci nie pasuje to do STW na szlifierkę felgi czyścic.

pracownik.voster

pragne dodac do mojej wczesniejszej wypowiedzi ze mlodzi ludzi to apel do was jako przyszlych ewentualnych pracownikow tej firmy poszukajcie pracy w innym miejscu bo w tej firmie nabawicie sie tylko garba a nie zlotowek na koncie bo zlotowki na koncie przybywaja tylko PREZESOM tej firmy. to takie delikatne ostrzezenie.

pracownik.voster

Ciężko nazwać to zakładem pracy pracujesz 6 dni w tygodniu nie masz czasu na życie prywatne bo w niedzielę wchodzisz z trzeciej zmiany i pół niedzieli przepisz a gdzie czas dla siebie czy rodziny? Za tą pracę płacą jest naprawdę niska a jak źle się odezwiesz to jeszcze Ci obecna bo przyjdzie szef ze swoim magicznym zeszycikiem szczerze odradzam prace w tym zakładzie kierownictwo nie jest zresztą lepsze...

Kendola
@pracownik.voster 15.04.2017 19:33

Wesołych i spokojnych świąt dla wszystkich narzekających i nie zadowolonych oraz życzę wam znalezienia nowej lepszej,lżejszej i lepiej płatnej pracy. PS.ja tu zostaję bo mi pasuje.

pracownik.Voster
@Kendola 16.04.2017 08:45

Wzajemnie zdrowych, wesołych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy dla Szanownego Kierownictwa Zakładu VOSTER , aby ten czas zadumy i świątecznego nastroju wykorzystało na zastanowienie się nad własnymi błędami i dostrzeglo starania innych. A dla nowych pracowników, także nowej lepszej, lżejszej pracy. Pozdrawiam WESOLEGO ALLELUJA :-)

Werty

Nowa firma jest za uniwelles a dokladnie za byłym ATS.Biuro się nie zmieni i pewnie ten syf tutaj będzie.Jak nie ściągnął buractwa z tamtego zakładu to być może będzie inaczej.Miec nadzieje ze pijaki tam zostaną bo tu trzeba będzie dojeżdżać i chlanie się skończy ale zawsze jest PKS i będzie można dalec walić wodę.Chcialem się tu zatrudnić ale po komentarzach co tu wyczytałem to wole [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przy felgach.

Nowy!@
@Werty 01.01.2017 11:22

Proszę o opinie i komentarz nt. Niejakiego. p. Maciąg. Kto to jest w tej firmie ... Za co odpowiada... Dość dziwny człowiek.

robert

a co powiecie o nowej formie w stalowej kolo aluteca? dostalem oferte pracowania tam. i zastaniawiam sie czy isc bo czytajac komentarze...

robert
@robert 26.10.2016 18:38

sory.. o nowej firmie andoor czy tam lepiej niz w zarzeczu? ktos pracuje?

nowek

Świetnie, że zapewniona jest opieka koordynatora a jak dodatkowo jest zapewnione zakwaterowanie to takie wyjazdy wydają się być dość rozsądną opcją, ale wiadomo jakich zarobków można się jeszcze spodziewać? Miały być podwyżki jakieś. Dzięki za odpowiedź

g

wszystkie dobre opinie to tu sobie wypisują ludzie z biura !

cichociemny

Droga/i „ccii” - panująca w firmie Voster, atmosfera nie jest sprzyjająca ani pracy, ani dobrym relacjom z współpracownikami. Warunki finansowe lepsze dla podpierdalaczy. Jeśli czujesz się dobrze w tej roli praca w tej firmie będzie dla Ciebie w sam raz – zawsze to jakieś oderwanie od pracy. Właściciel Cię z pewnością doceni. Reszta to dla nich zwykłe parobki albo robole, których na nic nie stać.

ccii

no właśnie jak aktualnie jest w tej firmie? ze starszych czasów opinie nieciekawe widze, a w tej chwili ktoś coś może więcej napisać?

józio

Wy wszyscy jesteScie ograńiczeni umysłowo ,VOSTER to nie wszystko,są ważniejsze sprawy nie chce mi się na ten temat nawet gadać nara.

Bigos

jose rodrigez 100% racji

Zostaw opinię o VOSTER - Zarzecze

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VOSTER