brak logo

Tatwedo

Bielsko-Biała

Opinie o Tatwedo

Kamis 2016-03-09 19:40:13
Wybór jest bez znaczenia

Między innymi dlatego chciałem opisać tą sytuację ponieważ niezależnie kogo popieramy to wprowadzona stawka minimalna będzie taka sama na podobnych zasadach. Reasumując w 2016 roku powinny zacząć się prace nad ustawą, a od 2017 lub 2018 stawka minimalna wejdzie w życie i to niezależnie od tego czy wybierzemy Panią Szydło czy też Panią Kopacz.

12 zł brutto dla pracownika ochrony

Obietnica jaką złożyły kandydatki na premierów będą szczególnie pilnowane przez Polskie Stowarzyszenie Pracowników Ochrony ponieważ w naszej branży stawki są jednymi z najniższych. Przejście ze stawek 4-5 zł brutto na 12 zł brutto to bardzo duży skok.

Tego rodzaju rozwiązanie jakie istnieje już w wielu krajach w Europie zachodniej zmniejszyłoby patologie jaka występuje w branży ochrony osób i mienia w kwestii stawek. Jak już wspomniałem stawki w ochronie sięgają 4 zł brutto co daje nam około 2,5 zł netto, a po przepracowaniu np. 200 godzin w miesiącu to daje nam to 500 zł miesięcznie.

Czas dla pracodawcy

Oczywiście nie spodziewajmy się iż stawki wejdą 2 miesiące po uchwaleniu ustawy ponieważ każdy pracodawca jak i cała gospodarka będą potrzebowały sporo czasu na przystosowanie się do niemalże rewolucyjnej zmiany.
11
Kappal Cieszyn Z.O.S 2016-03-10 16:40:23
ziomal jesteś the best !! kto tam kogo w Pawłowicach posuwał ??? napisz wszystko !
15
ziomal 2016-03-10 19:04:19
a wiec było to tak była noc 2-00 ktos poszedł sobie zobaczyc grafik na posterunek nr 3 szedł otworzył dzrzwi poczym zobaczył jak gosciu obraca
laske z ochrony poczym z wybieg z posterunku nr 3 przerażony w kierunku posterunku nr 4 i wystrachany kierownik o tym sie dowiedział nie chiał nic mowic wiec ją zwolnił bez podania przyczny gosc tak był wystrachany że nie spał całą noc a dyrektor a tym nic nie wiedział !!!!!!!!!!!!!!! dobrze żę nie było tam pracowników budowy smiali by sie z tego pozdrawiam Kierownika niech pilnuje posterunku bo jak jedzie na kontrole to wogule nie jezdzi na posterunki bo mu szkoda opon żałosne
13
pracownik 2016-03-11 19:25:42
kierownicy jeżdżą na kontrole ale nie po wszystkich obiektach sie pokazują bo przeciez to budowa to boją się ze buciki albo auko sobie pobrudzą chorzy ludzie muszą z ksiazkami raportowymi chodzic do nich bo wygodni panowie boją sie błota .CZy dyrekcja tej firmy nie widzi jakie kierownictwo tam pracuje a szczególnie jeden kierowni to porazka zrobi w nocy jedna kontrole i wielce zmeczony na drugi dzien niewolno go budzić
jakby tak człowiek chciał z nim cos załatwić i by go obudził to dostanie ochrzan ta firma to porazka nie dba o ludzi nawet szkoda im 30 gr na długopis i na papier do ksera żeby ludziom grafik dostrczyc przywiozą 1 egzemplarz na 12 ludzi wymagają od ludzi wiele rzeczy a sami są nie potrafią dopełnić swoich obowiązków ta firma to porażka dobrze że juz tam nie pracuje z daleka od takiej firmy i przestrzegam innych przed podieciem pracy w tej firmie uwazajcie
14
ziomal 2016-03-11 20:27:42
jak to ostatnio było kierownik przjeżdza na kontrole nie może busem podjechac pod posterunek bo było slizko to wyskoczył w butach i załozył na nie reklamowki aż mi sie chiało smiac nawet do studzienki wpadł kołęm ale zdążył wyjechac słyszałem nawet że kierownik był w południe na kontroli to tak walił w bude przez 30 minut to nie mog pracownika dobudzic a teraz konczy sie robota to jeden na drugiego patrzy żeby pracowników podjebac do kierownika żeby został w pracy jak wejdze 12 zł bruuto i to napewno od wrzesnia bo jest ustalone to pracownik bedzie dla nich wartosciowy bedą sie bic o wszystkich pracownikach dobrze że jak była sex afera że kierownik budowy tam nie było jak by on to zobaczły to cała firma leży i koniec roboty
a ciekawe co sie stanie jek ludzie z ksążkami idą na gs czy przez ten czas nie opierdolą budowy z sprzętu zakaz laptopów ,telewizji i tabletów co to obóz pracy co tam robic przez 15 h patrzyc cztery sciany i palic faje jakos innych firmach wskazane żeby mniec telewizor bo przynajmniej pracownik nie spi !!!!!!!!!!!!
15
były pracownik tatwedo 2016-03-12 07:19:58
Dbają o swoich o pare malzeństwa wiadomo o kim pisze a inni sa traktowani jak trendowaci,jedna to jezdzi z pieskiem żeby w razie czego piesek szczekal jak podejdzie kierownik do budy żeby mogla pospac.
15
ochrona Bielsko 2016-03-12 08:24:46
ha ha ha ha ! reklamówki na butach ziomal rowaliłeś mnie, mogłeś zrobic zdiecie tego klienta w tych reklamówkach na butach to byłby hit ! jak ruskie na sybirze ale kolo aż się popłakałem ze śmiechu reklamówkowy potwór z kreskówki dla dzieci !
14
ziomal 2016-03-12 10:36:25
wyglądał jakby szedł na Mount Everest ostatnio nawet pytał sie pracownika żeby mu poszukał samochodu bo mu sie nie che bo jezdził jakim rzęchem nawet zdjecia robią sobie nawzajem i wysłają do tatwedo żeby przetrwac w pracy jest tam jeden taki koscielny ostatnio szedł posterunku nr 3 na gs po wode a auto mniał na gs napełnił wode i poprosił pracownika z gsu żęby go podwóz z wodą swojim autem wiec ten mu żękł ::chyba cie poje..ało zamow sobie Karolinke z pawłowic a koscielny odpowedział co to kurna Taxi wkurzył sie i poszedł chiał oszczedzic swoje auto Jedna baba jedzi tam razem psem yorkiem pewnie spi a pies pilnuje jak kierownik podejdzie to pies bedzie szczekał i odrazu wstanie kierownik jest THE Best
15
Józiu 2016-03-13 08:09:15
Kto na to zezwolił żeby z psiną przychodzić do pracy??? Jeśli dyrekcja zezwala na psiarnie to proponuje skoczyć do schroniska lub sąsiada po psine. Psina będzie czuwać a ty się będziesz wysypiać......czy się siedzi czy się leży wypłata się należy. A może kotka , rybki jak kierownik toleruje to po pupilku i do pracy.
15
do Józia 2016-03-13 13:13:56
masz racje człowieku ! jak tak można zezwalać żeby pracownik brał psa do pracy,jak mam uczulenie na sierść psa wystarczy że dostaniesz wysypkę i masz kilka tygodni L-4 a ile pasożytów przenoszą psy i pełno sierści w robocie ja bym to na waszym miejscu złosił do P.I.P ,NIKT NIE MOŻE ZEZWOLIĆ ANI KIEROWNIK ANI DYREKTOR NA TRZYMANIE W PRACY ZWIERZĄT NIECH DYREKCJA NAPISZE ZAŚWIADCZENIE ŻE WYRAŻA ZGODĘ NA TRZYMANIE PSA W PRACY TEJ PANI A WY BĘDZIECIE WIEDZIEĆ ŻE W P.I.P ZGŁASZACIE NA FIRMĘ O TAKIE NIEDOPATRZENIA.Kobieta jest mądra śpi sobie a pies czuwa no no no no mądra
14
były pracownik Tatwedo 2016-03-13 13:25:11
Była słynna dama z łasiczką a w Pawłowicach mają damę z yorkiem oczywiście jak przystało na damę pracuje tylko na obiektach które jej odpowiadają tam nie pójdzie bo nie ma wc,tam nie pójdzie na 4 bo błoto to jej nie pasuje tam za zimno tam za ciepło tam zły podjazd itp.
14
umowa-zlecenie Pawłowice 2016-03-13 13:33:51
Wysłali zdjęcie do dyrekcji gościa jak śpi na posterunku numer 3 i gościu nadal pracuje wstyd !!! w każdej normalnej firmie już by nie pracował ale ma grupę to go trzymają i jaki to daje przykład innym a taki że można bezkarnie spać na obiektach !!!!
15
ochrona Bielsko 2016-03-13 13:55:54
no krew mnie zalewa a mojego kolegę który tylko lekko się drzemnął kierownik zaszedł i rano zwolnili go dyscyplinarnie !! gdzie tu sprawiedliwość ja się pytam gdzie ????????????????????????????????????????????????????????????
15
Edzio 2016-03-13 18:22:17
A mówią że baby są głupie. Jakby koleś mioł psa to kierownika wyczułby z daleka i dalej by spolł a pies warowoł.
13
Mieszko 1 Bielsko 2016-03-13 19:59:11
Czym można zarazić się od psa? Jakie choroby przenoszą psy?
Czym można zarazić się od psa? Powszechnie znanymi chorobami, takimi jak wścieklizna czy świerzb, lub mniej znanymi chorobami pasożytniczymi: giardiozą czy toksokarozą. Szczególnie niebezpieczne są te ostatnie, ponieważ psy bardzo często są nosicielami tych trudnych do leczenia chorób odzwierzęcych. Sprawdź, jakie choroby przenoszą psy i jak uchronić się przed zakażeniem.


Jakie choroby odzwierzęce przenoszą psy? Jak się przed nimi chronić? Od psa można zarazić się chorobami pasożytniczymi czy chorobami skóry. Wiele z nich przez weterynarzy czy parazytologów (lekarzy zajmujących się chorobami pasożytniczymi) jest nazywanych "chorobami brudnych rąk". Dlatego człowiek może stać się ofiarą tych chorób, jeśli nie zastosuje się do podstawowych zasad higieny w kontakcie z psem. Aby uniknąć zakażenia, wystarczy myć ręce po zabawie z pupilem i unikać sytuacji, w których pies może polizać nas po twarzy lub rękach. Ważne są też okresowe szczepienia zwierzęcia.

CZYM MOŻNA ZARAZIĆ SIĘ OD PSA? JAKIE CHOROBY PRZENOSZĄ PSY?
Toksokaroza
Jest to bardzo trudna do wyleczenia choroba pasożytnicza, wywoływana przez nicienie Toxocara canis (glistę psią). Do zakażenia dochodzi nie tylko w wyniku kontaktu z psimi odchami (gdzie może znajdować się ponad 200 tys. jaj), lecz także podczas zabawy z pupilem. Jaja pasożyta są małe i lepkie, dlatego łatwo przyczepiają się do futra psa. Glista psia staje się inwazyjna dopiero po upływie 6 - 15 dni od wydalenia z przewodu pokarmowego psa, dlatego sprzątając świeże odchody psa, bardzo trudno się zarazić. Jednak przebywające w glebie jaja mogą zachowywać zdolność do zarażenia nawet przez kilka lat, dlatego toksokarozą można się zarazić także poprzez kontakt z zakażoną ziemią.

Po dostaniu się do organizmu człowieka, jaja przekształcają się w larwy, które bytują w różnych narządach wewnętrznych: nerkach, wątrobie, a nawet mózgu, co może skończyć się śmiercią. Zespół larwy wędrującej trzewnej najczęściej objawia się bólami głowy, drgawkami, bólami brzucha, wysypką, gorączką i, w zależności od tego, gdzie zagnieździł się pasożyt, powiększeniem śledziony, wątroby, bólem oka, nagłymi zmianami w zachowaniu (ulokowanie w mózgu). Pomimo mechanizmów obronnych żywiciela, pasożyty mogą przeżyć w organizmie człowieka, tj. zachować zdolność do dalszych wędrówek, nawet przez 10 lat!

Aby uniknąć kontaktu z inwazyjnymi jajami, należy przestrzegać podstawowych zasad higieny. Należy także pilnować dzieci, które mają w zwyczaju zjadać piasek lub ziemię (tzw. geofagia). Najlepiej przebywać z nimi na ogrodzonych placach zabaw czy piaskownicach. Szczenięta należy szczepić u weterynarza (podawanie leku należy rozpocząć, gdy ukończą one 2. tydzień życia).

Bąblowica
Bąblowica to rodzaj tasiemczycy powodowanej przez tasiemca bąblowcowego jednojamowego (Echinococcus granulosus) lub rzadziej tasiemca wielojamowego (Echinococcus multilocularis). Dojrzałe larwy (bąble), podobnie jak larwy wywołujące toksoplazmozę, po dostaniu się do organizmu człowieka bytują w wielu narządach, np. w wątrobie czy nerkach. Larwy są osłonięte grubą osłonką, w której znajduje się płyn. W przypadku pęknięcia, może dojść do krwotoku wewnętrznego.

Człowiek może zarazić się tasiemcem bąblowcowym poprzez połknięcie jaj znajdujących się w kale i moczu psów. Bąblowiec przez wiele lat nie daje żadnych objawów, tylko rośnie, osiągając niekiedy 30 cm średnicy. Rozwijające się po kilku miesiącach, a nawet latach, od zakażenia objawy są głównie wynikiem ucisku rosnącej larwy na tkanki i podobne są do wolno rosnącego guza nowotworowego. Mogą to być, w zależności od lokalizacji larwy, żółtaczka (wątroba), krwiomoczem, zaburzeniami czynności nerek (nerki), krwioplucie, kaszel, duszność (płuca), zaburzenia psychiczne (mózg).

Aby uniknąć zakażenia, należy przestrzegać zasad higieny (często myć ręce, prać w wysokiej temperaturze rzeczy, z którymi miał kontakt pies, itp.)

Giardioza
Jest to choroba pasożytnicza wywoływana przez pierwotniaki z gatunku Giardia intestinalis (wiciowce). Pasożyty zazwyczaj atakują młode psy, u których choroba objawia się wymiotami, cuchnącymi zielono-brązowymi biegunkami.

U człowieka do zakażenia może dojść w wyniku kontaktu z odchodami zakażonego psa. U dorosłych i dzieci objawy zakażenia przypominają objawy zatrucia pokarmowego (nudności, brak apetytu, gwałtowne, wodniste, sfermentowane stolce, niewielka gorączka). U dzieci choroba dodatkowo doprowadza do zaburzenia trawienia tłuszczów i węglowodanów, co w połączeniu z odwodnieniem może skutkować niedożywieniem organizmu.

Jak uchronić się przed pasożytem? Należy przestrzegać podstawowych zasad higieny i chronić żywność i wodę przed zanieczyszczeniem odchodami zwierzęcymi. Cysty G. intestinalis są oporne na działanie więk
13
Mieszko 1 Bielsko 2016-03-13 20:05:42
Jak któremuś z was wyskoczy na ciele chodzby mała chrostka to możecie zaskarżyć tatwedo że od psa macie uczulenie lub zakażenie gdyż to firma zezwoliła Pani trzymać pieska w pracy w Pawłowicach.
11
Pracownik Tatwedo Bielsko 2016-03-13 20:25:25
Poczytałem i jestem w szoku o tych PAWŁOWICACH
1-PRACOWNIKOWI JAK JEST ZIMNO KIEROWNIK PROPONUJE MU ŻEBY ROZPALIŁ SOBIE OGNISKO,2- SEX AFERA 3-KOBIETA Z PSEM NA OBIEKCIE.4- MAŁŻEŃSTWO PRACUJĄCE W OCHRONIE Z CHODAMI U KIEROWNIKÓW.5-PRACOWNIK SFOTOGRAFOWANY NA SPANIU PRACUJE NADAL.6-KIEROWNICY NIE PRZYJEŻDZAJĄCY NA KONKRETNE OBIEKTY,7-PRACOWNIK POD MOSTEM PIJE PIWO I GRILLUJE,8-PRACOWNICY OPUSZCZAJĄ POSTERUNKI ŻEBY IŚĆ Z KSIĄŻKAMI DO PODPISANIA BO KIEROWNIKOM NIE CHCE SIĘ PODJECHAĆ NA OBIEKTY !!! CO TO MA BYĆ W BIELSKU BY TO NAWET NIE BYŁO DO POMYŚLENIA DLA MNIE SZOK ! NAPRAWDĘ SZOK ! GDZIE JEST DYREKTOR NOC Z TYM NIE ROBI ???
14
Pracownik Tatwedo 2016-03-15 07:41:12
Firma Tatwedo nie dba o swój wizerunek bo nic z tymi faktami nie robi.
12
TATWEDO BIELSKO 2016-03-16 17:21:52
JAK TAK POZWALAJĄ BRAĆ ZWIERZĘTA DO ROBOTY RO JA SOBIE WEZMĘ ANAKONDĘ NAPEWNO CHĘTNIE WINIE SIĘ WOKÓŁ KIEROWNIKA...
10
kodeks Pacy 2016-03-16 17:48:50
Tylko licencjonowany pracownik ochrony może posiadać psa obronnego na obiekcie i to psa który ma certyfikat przeszkolenia i wydaną zgodę pisemną przełożonego oraz zgodę zleceniodawcy a posiadanie psa na obiekcie który to pracownik nie spełnia w/w warunków jest rażącym naruszeniem prawa i b.h.p
10
pracownik Bielsko 2016-03-16 18:21:26
JA PYTONA ZAWSZE NOSZĘ PRZY SOBIE W ROZPORKU.
7
pracownik TATWEDO 2016-03-19 20:11:04
TAK SZANUJOM PRACOWNIKÓW TRAKTUJOM GORZEJ JAK PSY ,A Z KULTUROM KIEROWNICY SOM NA BAKIER UPOKARZAC ,ZGNOIC ,WYZWAC TO ICH NATURA WYCHOWANIE OD RODZICÓW.CHAMSTWO ,CHAMSTWO I JESZCZE RA CHAMSTWO DOBRZE ZE SIE ZWOLNILEM Z TEGO SYFU !!!!!!!
6
Pracownik Bielsko 2016-03-21 12:28:17
Wysłali zdjęcie do dyrekcji gościa jak śpi na posterunku numer 3 i gościu nadal pracuje wstyd !!! w każdej normalnej firmie już by nie pracował ale ma grupę to go trzymają i jaki to daje przykład innym a taki że można bezkarnie spać na obiektach !!!! CHŁOPIE MASZ RACJĘ WSTYD I HAŃBA !!! FIRMA POWINNA TEGO CZŁOWIEKA ZWOLNIC DAJĄC PRZYKŁAD INNYM ŻE NIE MOŻNA SPAĆ NA POSTERUNKACH !!!!!!!!!
16
były pracownik 2016-03-21 14:39:33
Zwolnić śpiącą królewnę Józefinę z budowy w Pawłowicach !!!!!!! może czeka na pocałunek księcia żeby się obudzić !
16
baśń o ochronie w Pawłowicach 2016-03-21 22:03:20
Wielka wrzawa,radość i euforia cieszy się okolica
Jak mówią wszyscy w Pawłowicach będzie obwodnica
Będą koparki,ciężkie maszyny beton stal i drogi
Trzeba tego pilnować kto się tego podejmie Boże drogi
Znalazła się z daleka firma ochroniarska z Tatwedo
Cóż to za firma co reprezentuje miejscowi nie wiedzą
I zaczęła pilnować firma z daleka teren budowy
Lato pod mostem ochroniarz grilluje patrzą miejscowi
W ręku trzyma trunek co się potocznie piwem zowie
Super ta praca i tak można drapią się po głowie
Pojawiła się kobieta z pieskiem tak sobie w pracy
Lecz po to by piesek pilnował kiedy pani śpi moi rodacy
Księżniczka Józefina podczas kolejnego spania
Pięknie się układała do sfotografowania
Była pózna noc i młoda Pani w pracy się nudziła
Więc do pracy kochasia lubego sobie sprowadziła
Nakrył ich podczas namiętnej na podłodze kopulacji
Pracownik z innego obiektu bo był już po kolacji
Szok przeżył zobaczywszy na podłodze nagą parę
Że jąkał się biedaczek przez dni pare
Cóż kochani moi co na to wszystko kierownik wielki
Olał problemy i schował się jak ślimak do muszelki
Na koniec baśni jest morał smutny lecz prawdziwy
Że Dyrekcja nie reaguje na te wszystkie dziwy !
22
ziomal 2016-03-22 16:15:15
niech dyrekcjia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] te Królewne Jozefine albo niech go kierownik zwolni
Jozefina ma auto [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i chyba bedzie jechał piechtolotem!!!!!!!!!!!!!!
Jozefina Precz z pawłowic jak chesz to moge ci dac za darmo kawałek wykładziny i wersalke i telewizor żebys mocno spał
10
Bolek 2016-03-22 16:19:06
Kierowniku jak chesz to moge ci poróbac drewno do rozpalenia ogniska i kup sobie lepszego grata do jazdy !!!!!!!!!!!!!!!!!
12
były pracownik 2016-03-24 13:27:25
Zamiast usuwać nowe wpisy to lepiej usuncie śpiącą królewnę Józefinę z Pawłowic,usuwanie wpisów nic nie daje bo problemy pozostają !!!
17
były pracownik 2016-03-26 15:19:50
TO JEST NIE UCZCIWE WOBEC INNYCH PRACOWNIKÓW KTÓRZY CAŁĄ NOC CZUWAJĄ I NIE ŚPIĄ MARTWIĄ SIĘ O POWIERZONY TOWAR A TAK KRÓLEWNA JÓZEFINA PRZYJDZIE I ŚPI TO NIE UCZCIWE I NIE MORALNE !
13
były pracownik 2016-03-28 22:55:10
Panie kierowniku ..T.to do pana pan powinien zmienić zawód bo pan nie nadaje sie do tej funkcji którą pan teraz wykonuje nawet pan grafika na 10 osób nie umie ułożyć śmiechu to warte czy dyrekcja nie zauważyła albo nie chce widzieć że pan sie nie nadaje na kierownika mozna o pana funkcji ksiazkę napisac może pan albo firma zastanowi sie czy pan faktycznie nadaje sie na kierownika może pan zajmuje komuś miejsce pracy może jest inna osoba która nadaje sie na stanowisko kirownika trzeba miec powołanie a nie tytuł kierownika i tak się budowa niebawem skończy ciekawe co z panem dalej będzie życze powwodzenia
10
Pracownik Pawłowice 2016-03-29 13:19:18
Dobrze wiemy kto to wszystko pisze kierownik jest jaki jest a ty nie nadawałeś się na pracownika ochrony dobrze że się zwolniłeś bo mamy już spokój a o nas się nie martw lepiej martw się o siebie w nowej pracy jak tam się poznają na tobie jaki jesteś to będziesz bezrobotny i zostaw wszystkich w spokoju.Żyj i daj żyć innym.
9
Pracownik Bielsko 2016-04-06 01:17:01
Śmiejcie się z niego macie banana na twarzach ale to on się śmieje z was bo ma pracę i to pewną pracę a wasza się już kończy i pryśnie jak bańka mydlana i patyk na patyk tobołek i do domu budowa dobiega końca !
9
Pracownik 2016-04-15 22:30:25
Prześpij się dobrze
3
ADELA 2016-04-20 19:08:56
KIEROWNICZKI OD SPRZĄTANIA ZNAJĄ SIĘ NA SPRZĄTANIU JAK WILK NA GWIAZDACH
1
do Adela 2016-04-23 14:21:56
Nie trzeba się znać wystarczy spojrzeć jak kto sprząta dokładnie czy byle jak niestety ale sprzątać też trzeba umieć to nie takie proste a jak ci nie pasuje to do domu !
5
pracownik 2016-05-17 15:38:56
TAK OD 1 STYCZNIA WEJDZIE STAWKA 50 ZŁ NA GODZINĘ NA UMOWĘ -ZLECENIE ZA SIEDZENIE NA D...E !!!
9
Pracownik 2016-05-26 02:24:45
Całej chorej sytuacji w ochronie i nie tylko w ochronie są winni emeryci którzy mają po 3000-5000 zł emerytury i "pracują" za 3-5 zł !!!!!!!!
14
Były na szczęście pracownik 2016-07-05 21:39:39
Omijajcie tą firmę z daleka .Firma ustawiona wyłącznie na zyski z PFRON od niepełnosprawnych.PFRON czyli Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych wyciągnąć z funduszu jak najwięcej dla swoich korzyści majątkowych.Dawanie urlopów wypoczynkowych oraz urlopów rehabilitacyjnych na grafik bez zgody pracownika na grafik ale już P.I.P czyli Państwowa Inspekcja Pracy w Rybniku oraz Katowicach jest tym powiadomiona o nieprawidłowościach w tej firmie gdzie ludzie niepełnosprawni nie mają warunków do pracy ,brak ubikacji w pracy a jak już są to toy-toye
nie przystosowane do niepełnosprawnych ,praca bez światła bez wody i firma nie przywozi wody gdy są takie upały będą wzywani pracownicy byli i obecni z obwodnicy Pawłowice a kto powie nie prawdę to ma 5 lat za fałszywe zeznania wasz wybór ,wasze życie ,wasza cela.Niepełnosprawni pilnujący budowy siedząc w samochodach gorzej jak Cyganie ale wszystko firmie się podliczy już zgłoszono sprawę do programu INTERWENCJA Z POLSATU są bardzo zainteresowani super programem jaki mogą nakręcić o tak wspaniałej firmie.
12
kiepura 2016-07-11 03:16:51
AJ tam AJ tam
2
były,może nie były,może jeszcze pracujący na pewno 2016-07-13 21:12:25
Nagrywajcie wszystkie rozmowy z kierownikami telefonem wszelkie rozmowy i jak kierownik przyjedzie na pogadankę ja tak robię i mam fajne nagrania przydadzą się
10
do kierowników i zarządu 2016-07-21 23:05:55
Kryją się za ścianą pozorów
Każdy z nich uników zna sto
Ale nikt nie sprawdził na pewno
Jak blisko czasem na dno


Nietykalni żyją pośród nas
Nietykalni oszukują czas
Nietykalni ciągle jeszcze są
Nietykalni, skamieniałe zło
11
kompas 2016-08-13 06:05:32
co od stycznia będzie się działo w firmie ??
5
czaszka11 2016-10-06 16:51:48
ja tam wwasze bzdury kture wypisujecie na forum ogulnym nie wierze jatam jestem zadowolony z pracy w tej firmiee i polecam ja wszystkim moji dwaj bracia pracuja w tej firmie po dzien dzisiejszy i nie narzekaja
ja tez zlozylem papiery do tej firmy
kieszeń 2016-10-11 22:58:52
kture , ogulnym , moji ,zlozylem , wwasze,JAK JUŻ COŚ CZŁOWIEKU PISZESZ TO NIE KOMPROMITUJ SIĘ PISOWNIĄ TO ŚWIADCZY O TWOIM WYKSZTAŁCENIU !! ,WIDAĆ ŻE MASZ 3 KLASY PODSTAWÓWKI !!
5
mahoń 2016-10-17 22:58:25
W końcu dwuskładnikowe zarobki są dla mnie najważniejsze, ale czy wypłata jest aby adekwatna do powierzanych zadań? Chyba miały się pojawić jakieś premie do podstawy co znacznie umila zatrudnienie. Dzięki
pokrzywdzony b.pracownik 2016-10-30 00:52:49
Popieram w 100%
1
b.sprzątaczka 2016-10-30 01:27:35
Też to przerabialam gdy tam pracowałam. Zrobili ze mnie ofiarę a jak osmielilam się poskarzyc że mnie ktoś prześladuje i oczernia,to usłyszałam od przełożonych że mam się nad sobą zastanowić. Już tam nie pracuje ale żałuję że nie podałam ich do sądu o mobbing . A świadkowie? Było ich sporo ale wszyscy się bali stanąć w mojej obronie. Teraz po czasie to zrobilabym inaczej - nikogo bym się nie pytała czy coś potwierdzi w sądzie ale po prostu bym podała świadków - dostaliby wezwanie i w sądzie musieliby powiedzieć prawdę bo większy jest strach przed fałszywym zeznawaniem niż przed pracodawcą. Może po takim sądzie i wyroku za gnebienie pracowników to w końcu zaczeliby traktować ludzi jak należy.
Nie polecam tej firmy. Omijajcie ich z daleka.
5
b.sprzątaczka 2016-10-30 01:45:38
Pewnie pracujesz w energetyce? Owszem,kierownik jest ok ale ci,co są nad nim, to szkoda gadać... od pewnego czasu już nie pracuję w tej firmie choć praca b.mi się podobała. W tej firmie panuje chaos,brak dyscypliny i konsekwencji . Jeśli pracownik jest grzeczny i kulturalny a co gorsza nie potrafi zakurwować ,to był najlepszym celem dla tych,co lubia sie na kimś wyrzywac aby sie dowartosciowac. To nieważne,że ktoś jest uczciwy i sumiennie wykonuje polecenia - ważne, że nie potrafi rzuca [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie umie się bronić.
Zazdroszczę Ci że przez te lata potrafilas się utrzymać w tej firmie. Widocznie umiesz się bronić. To i dobrze ☺ powinnaś zorganizować wewnętrzne szkolenie dla tych,którzy nie posiadają takich umiejętności.
2
za niedługo były ochroniarz... 2016-10-30 02:31:49
No i właśnie o to chodź!!!!
Uważam sie za uczciwego i odpowiedzialnego pracownika a takich dyrekcja nie ceni. Szukam nowej pracy i wiem że ja znajdę bez problemu bo mam grupę.
chcę jeszcze dodać abyście nie wkladali wszystkich kierowników do jednego wora bo znam paru nowych kierowników i nie powiem o nich złego słowa. Jak macie coś do kogoś,to piszcie konkretnie do kogo bo robicie krzywdę tym,co na to nie zasługują.
2
niebieskooka 2016-10-30 18:19:37
To prawda kierownik ,kierownikowi nie równy,są tam też osoby dobre z ludzkim podejściem.Niestety są też tacy,których bawi szkodzenie i poniżanie innych.Mają się dobrze bo są nietykalni i nikt nie ruszy ich ze stołka.Jak chce to każdemu umie gębe przypiąć nawet dobremu pracownikowi.Tacy ludzie najwięcej szkodzą firmie bo opinia idzie w świat.Chodzenie po sądach przez jednego idiote jest upokarzające.Czasami los sam potrafi wymierzyć sprawiedliwośc.Szefowie doceńcie dobrych pracowników.Nie pozbywajcie się ich tak łatwo bo na to miejsce może przyjść ktoś o wiele gorszy.
2
Zostaw swoją opinię o Tatwedo - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tatwedo