Agencja Ochrony Justus

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 588 ocen.

Agencja Ochrony Justus
2 588 6 1

Opinie o Agencja Ochrony Justus

bolo

Firma jak większość firm ochroniarskich stawiająca na jakość i rzetelność w zakresie świadczenia usług ochrony osób i mienia. GAO Justus wyróżnia jednak rzeczowe podejście do problemów, do współpracy z kontrahentami a przede wszystkim merytoryczne rozwiązywanie problemów. Dbałość o warunki pracy agentów ochrony w terenie jest dla GAO Justus zadaniem najważniejszym. Kontakt i pomoc dla koordynatorów ochrony w terenie jest rzeczowy i konkretny.

oburzony
@bolo 10.10.2018 18:03

To są jaja!!! Proszę o interwencję administratora!!! Nie można za darmo zamieszczać reklam. Za powyższy tekst Justus powinien zapłacić i powinien być wyraźnie oznaczony jako reklama.

bolo
@oburzony 11.10.2018 17:57

Proponuję wizytę u psychiatry a oburzenie spadnie po właściwej kuracji..

ppppppppp
@bolo 12.10.2018 13:01

Panie dyrektorze widać, że macie nieczyste sumienia skoro tak atakujecie ludzi. A poziomem chamstwa wystawiacie odpowiednią opinię Justusowi.

aaaaaaa
@ppppppppp 12.10.2018 15:53

Że niby oni mają jakieś sumienia? nigdy w życiu.

obeznany
@bolo 10.10.2018 18:03

Oj teraz dokładnie widać kto kryje się pod nickiem Bolo :) Witamy Panie Dyrektorze Szymczyk

Danuta

Szkoda , że nie można się na tym forum logować jawnie n.p. z Facbooka.Nie wszyscy boją się pokazać swoją twarz i dane. Jeżeli ktoś dobrze wyraża o pracodawcy to już podpadające i ciągła pyskówka . Tak jak z "BOLO" "BOLO" mówi , ze nie jest pracownikiem inni "ze jest" W koło Macieja" Ja tez nie jestem pracownikiem firmy.

JUST
@Danuta 09.10.2018 21:08

Wiadomo, że 'bolo" to pracowni firmy.

bolo
@Danuta 09.10.2018 21:08

Tu Cię popieram Danusiu!...i wyszło by szydło z wora!...a zawsze narzekają Ci!!..co sobą mało prezentują!

ppppppppp
@bolo 10.10.2018 18:08

Panie dyrektorze: musicie mieć strasznie dużo "za uszami" skoro tak atakujecie ludzi.

bolo
@JUST 10.10.2018 15:21

"Bolo" nie jest pracownikiem firmy!!....tyle na teraz

bolo
@Danuta 09.10.2018 21:08

Hahahahah masz rację Danusiu!!.....a tak dla Twojego info???...nie jestem pracownikiem Justusa!!...pozdrawiam

lalala
@bolo 13.10.2018 19:36

Racja: nie jesteś pracownikiem Justusa. Bo jesteś szefem.

bolo
@lalala 15.10.2018 13:55

Twoim mogę być zawsze "lala"...podrawiam

Marek

Ma się coś zmienić od nowego roku czy dalej nic i będziemy (usunięte przez administratora) za tyle samo ?

lalala
@Marek 14.10.2018 19:46

Nic się nie zmieni. Tylko dostosują stawki do minimalnych stawek ustawowych. Bo muszą to zrobić.

Ona

Uważajcie na tę firmę jest mało rzetelna i potrafi nie wypłacać w pełni wypracowanych godzin mało profesjonalna firma ,nie polecałabym zdecydowanie odradzam!!!!Kadry do wymiany ,bo mieszają i nie ogarniają tematu.

Ciastek Zakalec
@Ona 25.09.2018 21:25

Firma to ludzie, a ludzie są różni. Z Justusa odszedłem tylko dlatego że na moim obiekcie docelowym dyrekcja obcięła godziny do minimum. Współpracę z firmą wspominam dobrze. Mundurówka do poprawy.

cez
@Ona 25.09.2018 21:25

zgadza się ja walczę o wypłacenie dodatku za godziny nocne (umowa o pracę) choć wypłaty są o czasie,zobaczę czy będę musiał podawać ich do sądu pracy

bolo
@Ona 25.09.2018 21:25

Firma "JUSTUS" ..jest jedną z najlepszych agencji ochroniarskich w Polsce!!! za rozliczenia z pracownikami , umowy itp odpowiadają koordynatorzy w terenie a nie Kadry Justusa!!..koordynatorzy rozliczają agentów, nanoszą dane do systemu i oni są odpowiedzialni za finansowe rozliczenie agentów w terenie.

olo
@bolo 27.09.2018 13:03

"bolo" - ewidentnie widać, że pracujesz w centrali w Krakowie. Nie zamulaj tego forum

pracownik
@cez 26.09.2018 14:44

Nic ci to nie da. Na nich nie ma żadnej siły.

bolo
@olo 27.09.2018 14:32

Tak myślisz OLO ??...chciałbym tam pracować bo to super agencja!.

cez
@pracownik 27.09.2018 14:37

to znaczy że co,są w zmowie z sądem pracy czy pip-em ?

bolo
@olo 27.09.2018 14:32

Nie pracuję w JUSTUSIE..jestem tylko jej sympatykiem szanowny kolego "olo"!..

bolo
@bolo 27.09.2018 20:18

Niesłusznie krytykujesz kierownictwo JUSTUSA bo nie znasz ludzi tam pracujących!..determinacja i zaangażowanie oraz dbałość o warunki pracy agentów ochrony w terenie jest dla kierownictwa najważniejsza w codziennej działalności. Podziwiam zaangażowanie (usunięte przez administratora) miałem przyjemność poznać obu Panów i rozmawiać z nimi o codziennej działalności GAO Justus oraz przyszłości agencji.

pracownik
@bolo 28.09.2018 14:11

tzw."bolo" - swoim ostatnim wpisem tylko potwierdzasz, że pracujesz w Justusie na odpowiednim stanowisku. To jest forum dla pracowników a nie dla kierownictwa!

bolo
@pracownik 28.09.2018 14:47

Nie pracuję w Justusie na żadnym stanowisku!!!!...pozdrawiam wszystkich na tym forum!....

zainteres
@bolo 29.09.2018 21:12

"bolo" - baju, baju, w Bombaju.

SUPER BOLO
@bolo 27.09.2018 13:03

TY weź tym agentom zrób najlepiej loda i to w dodatku w terenie bolo ty ograniczony w używaniu mózgu fiucie:)

bolo
@SUPER BOLO 02.10.2018 04:42

Będziesz pierwszym fiutem palancie, któremu zrobię "lolobolosuperbolo"..gamoniu ograniczony!!

bolo
@zainteres 01.10.2018 16:29

Pomyśl, poucz się języków i zmień firmę!...bo w Bombaju zginiesz!!...

antybolo
@bolo 02.10.2018 18:01

'bolo" - to,że dajesz dowód na swoje (usunięte przez administratora) to nic. Ważne, że pokazujesz jakich chamów i buraków zatrudnia się na ważnych stanowiskach w Justusie.

bolo
@antybolo 03.10.2018 15:40

Chamstwem jest wyrażać takie prostackie opinie o osobach, których się nie zna, to tyle gamoniu!

lololo
@bolo 03.10.2018 16:08

wpis "bolo" to najlepsze świadectwo stosunku kierownictwa Justusa do ludzi.

Danuta
@pracownik 28.09.2018 14:47

Do "Pracownik" Ani "Bolo" ani ja nie pracujemy w Firmie Justus , a wyobraź sobie mamy wiedzę o tym , ż n.p. Szef w Katowicach to "Równy facet" Najlepiej narzekać i oczerniać innych . Przypadłość towarzysząca nieudacznikom.

pracownik
@Danuta 09.10.2018 20:57

Widzę, że nastąpiła kontofensywa kierownictwa i pracowników z Jesionowej. W Justusie jest bardzo źle i dlatego jest tyle krytyki. A najłatwiej kieownictwu powiedzieć, że krytykują sami nieudacznicy.

bolo

Jedna z lepszych firm!

pracownik
@bolo 09.10.2018 11:35

bolo - nie zamulaj tego forum. to forum dla pracowników.

bebe

Agencja Ochrony ERA wydała kolorowy folderek zachęcający do pracy u nich. Widocznie muszą mieć brak chętnych do pracy. Co za czasy!! Agencja ochrony musi wydawać pieniądze na reklamy a nie wybrzydzać z kandydatami!!! Ciekawe, kiedy w Justusie wreszcie spuszczą z tonu.

bolo
@bebe 06.09.2018 13:50

To fakt!...ERA zachęca bardzo pozytywnie!...proszę jednak wejść w szczegóły ofert pracy! zachęcam do poczytania! Co do GAO JUSTUS?? jest to firma bardzo rzetelna borykająca się jak większość firm ochroniarskich z brakami kadrowymi na większości obiektów szczególnie handlowych. Problemem, są jak zawsze finanse występujące zarówno po stronie kontrahenta jak i usługodawcy! dlatego stawki dla agentów są niskie ale bywają porównywalne z innymi agencjami ochrony. Co do innych uwag?? a szczególnie pod adresem kierownictwa GAO w ocenie tutaj piszących są tendencyjne i niesprawiedliwe. Miałem przyjemność poznać Panów z kierownictwa czy jak kto woli z dyrekcji JUSTUSA w Krakowie jak i Katowicach i jestem przekonany, że determinacja i zaangażowanie tych Panów jest zadziwiająca mimo tych wielu trudności ni nie sprawiedliwwej krytyki!! pozdrawiam agentów Justusa

olo olo
@bolo 06.09.2018 20:36

Łubu dubu łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu ... Nie ma to jak włazidupstwo przydupasów prezesa. A może "bolo" to też po prostu jedna z osób negatywnie opisywanych na forum?? Determinacja i zaangażowanie 'tych Panów" nie jest, niestety, nakierowana na dobro firmy, a tym bardziej dobro pracowników. A że mają coraz większe kłopoty z obsadzeniem wielu obiektów. teraz już mało kto chce pracować wyłącznie za minimalną stawkę ustawową. Tym bardziej, że wymagana jest dyspozycyjność, ale się za nią nie płaci.

bolo
@olo olo 07.09.2018 15:13

Drogi "olo olo"..nikomu w du.....ę nie wchodzę bo czytając to co piszesz! odnoszę wrażenie, że włazidupy są zawsze na fali. Ja oceniam ludzi po zaangażowaniu i merytorycznym stosunkiem do swojej pracy! czego Tobie życzę.. pozdro

zzzz
@bebe 06.09.2018 13:50

Tak, w Justusie jest coraz większy problem z nowymi pracownikami. A szczególnie, z sensownymi pracownikami. A mimo to płacą tylko minimalne stawki ustawowe i kantują pracowników jak się tylko da.

Przestrzegający
@bolo 08.09.2018 07:25

Panie Bolo! W jakim charakterze Pan pracuje w ..justus..?

olo
@Przestrzegający 24.09.2018 16:31

No właśnie. warto byłoby wiedzieć kim jest ten bolo? Kierownik czy tylko koordynator? A może sam prezes z nudów udziela się na forum?

bolo
@olo 25.09.2018 15:49

Rozwieję wasze wątpliwości co do mnie i moich powiązań z JUSTUSEM!! jestem tylko sympatykiem firmy J...i znam doskonale działalność agencji i podziwiam ludzi tam pracujących! od samej góry do samego dołu...czyli do zwykłego agenta w trenie !!..i tyle w tym temacie!..chcesz wiedzieć więcej??..napiszę..pozdrawiam

JUSTUSOWIEC
@bolo 25.09.2018 20:46

tzw. bolo pewnie tak naprawdę pracuje w Krakowie. To chyba tak naprawdę kilka osób z różnych działów centrali piszą pod tym nickiem.

zaniepokojony

Co najmniej od wczoraj Justus w Krakowie nie odbiera telefonów. Może Orange odcięła ich bo znowu nie płacili rachunków? A może tym razem to coś poważniejszego? Czy JUSTUS TONIE?

Przestrzegający

Proszę każdego który zechce podpisać umowę (zlecenie) o prace z firmą justus o zwrócenie uwagi na KARY który są przewidziane w umowie.Żądajcie aby Wam przedstawiono załącznik,który określa wysokość kar i za jakie przewinienia sie one należą.Nota bene- cóż to za praca gdzie straszą cię już na początku karami FINANSOWYMI !

pracownik
@Przestrzegający 24.09.2018 15:34

Chyba trudno dowiedzieć się co jest w tym załączniku, bo firma nie jest zainteresowana w ujawnianiu tego. To jeden z wielu elementów kantowania pracowników.

Nwj

Macie już wypłaty za sierpień ?

krott
@Nwj 25.09.2018 12:18

tak po 12 zaksięgowane w Santader

bodo

Widzę, że na forum toczy się regularna wojna pracowników z szefostwem. Co o tym myśleć? Najlepiej trzymać się od tej firmy z daleka.

bolo
@bodo 19.09.2018 16:14

Emocje są złym doradcą BODO..firma Justus jak wiele innych jest OK..i jak w każdej firmie są złe i dobre rzeczy!! we Wrocławiu zanosi się na bunt i wypowiedzenia z pracy !! z winy?? koordynatora!!!!!!!!!!!!!!!!!

odob
@bolo 19.09.2018 18:50

Napisz jeszcze kim jest ten koordynator. Czy chodzi o opisywanego tu P.K. ?

bolo
@odob 20.09.2018 16:06

Nie chodzi o niego?? czyli o tego PK-----jak pracujesz we Wrocku to nie zadawaj głupich pytań!

rarara
@bolo 21.09.2018 19:36

To w końcu o niego czy nie o niego. Pisz konkretnie bolo.

bolo
@rarara 24.09.2018 14:18

Napisałem! czytaj uważnie. pozdro

FAZI

Witam wszystkich tak sobie czytam i czytam nasuwa sie taka mysl Panowie i Panie jesli my bedziemy w porzadku dla firmy nikt nas tam nie skrzywdzi , osob na ochrone na zlecenie jest mnóstwo , bardzo cieżko sie dostac do JUSTUSA na zlecenie chyba ,że obiekt handlowy , wiadomo tam nie da sie obijac wiec nie mowmy bzdur ze pracujemy , w tej firmie nie ma pracy lżejszej od spania wiec kasa jaką płaca za siedzenie jest ok ja jestem zadowolony i polecam tą firme

azi
@FAZI 22.09.2018 00:36

Łubu dubu, łubu dubu ... To wpis kierownika czy pracownika biurowego? Czy takie wpisy są w ramach obowiązków? Nigdzie nie ma pracy lżejszej od spania. A, że w tej firmie nie wszysko jest tak pięknie to wiedzą wszyscy. Syfu jest za dużo, w tym kantowania pracowników..

Red cherry

Ja polecam. Nigdy przez okres mojej pracy w Justusie nie miałem problemów ani z kasą ani z niczym. Ubrania dają ładne i eleganckie nie zniszczone. I co ważne bardziej w bojowym stylu niż koszula z kołnierzem i półbuty.Koordynator też w porządku idzie się z nim dogadać.Na ogromny plus ze na moim obiekcie mamy młodych sprytnych ludzi a nie dziadków z grupą. Stawka na godzine ok.Jak najbardziej jestem zadowolony tymbardziej że są naprawde dużo gorsze firmy.

krzysztof
@Red cherry 17.06.2018 17:13

Red cherry a mogę się dowiedzieć jakie są stawki??

Red Cherry
@krzysztof 17.06.2018 20:06

Ja mam 10.50 do 154 godziny i 11.40 za każdą powyżej 154. Także serio nie jest źle. Wiem ze są firmy gdzie jest najniższa stawka niezależnie od godzin także w Justusie jest bardzo ok

cez
@Red cherry 17.06.2018 17:13

a ty co masz do ludzi z grupą pajacu?

Red Cherry
@cez 22.06.2018 17:58

Mam dużo. Bo weź sobie wyobraź sytuacje że jestes Ty + dziadek z grupą na obiekcie. Dochodzi do interwencji i co co Ci taki dziadek pomoże?? W poprzedniej firmie miałem taką akcje. Dziadek 68 lat grupa inwalidzka na chory kregosłup ledwo chodzil. Przyszedł (usunięte przez administratora) doszło do ujęcia i ja się z nim szarpie a dziadziuś nie podeszedł nawet ( w sumie nie dziwie się bo ledwo chodził). Całe szczęście że na moim obiekcie właściciel chce sprytnych młodych ludzi bez grupy.

olek
@Red Cherry 24.06.2018 15:35

Jak mi jeszcze powiesz że masz umowę o pracę jako ten bez grupy to ze śmiechu nie wytrzymam. I gdzie się znajdują ci sprytni młodzi ludzie za tak wszawe grosze???

Red Cherry
@olek 24.06.2018 18:10

Mam umowę o pracę - coś dziwnego ? Minimalna + reszta na zleceniu.

cez
@Red Cherry 24.06.2018 15:35

to miej pretensję do pracodawcy i uważaj bo i ciebie może kiedyś pokręcić

ochroniarz
@Red cherry 17.06.2018 17:13

To nie jest prawda, że ubrania dają ładne i eleganckie nie zniszczone. Tak jest tylko "na papierze". Naprawdę, to dają zawsze używane ubrania i nawet używane buty. Nieraz widziałem, jak ludzie dostawali tak stare i sprane ciuchy, że to skandal. Ktoś zawsze bierze kasę za nowe ubrania ... Znam przypadek, że facet na umowie o pracę przez przeszło 4 miesiące nie mógł się doprosić o ubranie robocze i musiał pracować w swoim prywatnym ubraniu. Nie dostał nawet t-shirta...

Joker
@Red cherry 17.06.2018 17:13

Bojowe...bez jaj.a co do umowy,zlecenie nie niższa niż 13.70 ale Pan będzie miał 12 na rękę!To niech to napiszą w umowie a nie jakieś (usunięte przez administratora) że u nas niema kar.pierwsza wypłata prawie po 2 m-cach.będziesz chciał się zwolnić to 21 dni wypowiedzenia i zgodnie z umową 13.70 brutto.qurwa wdepnołem w to (usunięte przez administratora)

Ktoś 2018
@Red cherry 17.06.2018 17:13

Hehe nowe ubrania ,eleganckie tratatata stare ubrania,wyprane co prawda,ale używane tak tak najlepiej zatrudnic pracownika jak najtanszym kosztem a czerpac za niego kokosy bo się ma dofinansowanie z PFRONu itd.

też ktoś
@Ktoś 2018 18.09.2018 18:52

To co pisze "Ktoś 2018" to całkowita prawda. Nic ująć a sporo złego o tej firmie można dodać.

bolo
@cez 26.06.2018 11:06

Bez grupy to sobie możesz mieć....tylko zlecenie! co do reszty? popieram myślenie "CEZ"

Ktoś2018

Najgorsza firma z jaką miałam do czynienia leca w kulki równo brak umowy,brak wypłaty za przerobione dni no ja dziękuję za taką pracę.

zzzz
@Ktoś2018 21.08.2018 23:13

W sumie - nic nowego. Jak zwykle w tej firmie. Ludzie: składajcie skargi do PIP.

cez
@Ktoś2018 21.08.2018 23:13

zgadza się,rżną na kasie bezczelnie nie płacą dodatku nocnego na umowie o pracę

zaz
@cez 22.08.2018 17:10

Tak jest. Może ktoś się wreszcie weźmie za tą firmę. A co do składania skrg do PIP-u. Nie trzeba nawet wysyłać listu. na stronie IPP -u https://katowice.pip.gov.pl/pl/ należy wybrać e-skarga i tu wpisać swoją skargę.

bolo
@Ktoś2018 21.08.2018 23:13

Firma Justus to jedna z najlepszych firm ochroniarskich w Polsce! Twoje problemy wynikają raczej z zasad działania koordynatora??..albo odstawia lipę albo nie panuje nad podległymi obiektami. Te problemy są owocem tego, że koordynator nie jest w stanie zapanować nad zakresem powierzonych mu obowiązków. Pisanie do PIP.. u nic nie zmieni, lepiej i jak już chcesz pisać, to pisz do kierownictwa firmy Justus aby zwiększyła liczbę koordynatorów w terenie. Powodzenia!..zostań w Justusie bo warto!

cez
@bolo 24.08.2018 19:34

totalne guano a nie firma,złodzieje bezczelnie nie płacą dodatku nocnego na umowie o pracę który przysługuje z urzędu i teraz nie wiem czy odzyskam kasę za 6 miesięcy a koordynatorka wali głupa że ona nie zajmuje się tymi sprawami tylko kadry

Ktoś2018
@bolo 24.08.2018 19:34

@bolo byc może byla to wina zlego koordynatora a konkretnie p.A ktorej mile nie wspominam po pierwsze wykorzystywala mnie mialam robic maks 7h a robilam różnie 7,8,10 w dodatku nawet przerwy nie mialam a mam prawa az do dwoch 15min do tego wiecznie mnie zbywala z umową ,ze przywiezie na nastepny raz etc w dodatku za jaka stawke godzinowa robilam tego sama nie wiedzialam a jak rzekomo zamknelam gre w kulki w ktora ona grala to gdy dzwonilam do niej i dopominalam sie o zaplate o te dni które przepracowalam to zero odzewu wiecznie zajęte,albo mnie zwyczajnie bloknela a jak zadzwonilam do siedziby firmy żeby wyjasnic zaistniala sytuacje to oznajmili,że ja nawet w tej firmie nie pracowalam czyli co robilam na czarno czy aby tak postępuje się z niepełnosprawnymi z których czerpie się korzyść ???Dziękuję za taką ,,firme"

Ryszardo

Przyznam szczerze ze Justus jest obecnie jedną z najlepszych firm w kraju. Czyste przejrzyste warunki pracy sprzęt i wyposażenie zawsze na czas. Pieniądzw również zawsze zgodne i na czas (pracuje 5 rok i ani razu nie było opóznien) Polecam śmiało.

Ochroniarz
@Ryszardo 19.05.2018 17:43

Ile Ci płacą za takie wpisy? Pracuję krócej niż 5 lat, ale dość długo, aby mieć pojęcie, jakie to złodziejstwo. Zwłaszcza, jak okradają zleceniowców na składkach emerytalnych. Jak to wygląda z ubraniami roboczymi.

Nick112
@Ochroniarz 24.05.2018 15:24

Pracuję 3 lata i również wiem jakie to (usunięte przez administratora) każdy pewnie się dziwi i powie mi "to po co tu jeszcze pracujesz" no bo nie którzy wyjścia nie mają. Justus to największy przekręt w historii ludzkości..... można dużo pisać, ale po co. Najlepiej uciekać jak najdalej.

anonymous
@Nick112 25.05.2018 09:52

A o Tobie to chyba cały Tom książek... Racja?

anonymous
@Ochroniarz 24.05.2018 15:24

Zacznij emerycie jeździć po sanatoriach, jak Ci źle. Bo mi źle w ochronie nie jest. Zawsze wszystko na czas.

anonymous
@Ochroniarz 24.05.2018 15:24

Kiedy jedziesz do sanatorium? Emerycie? Mi się wypłata zgadza zawsze to mogę jechać z Tobą. Nie narzekam na firmę i prace na obiekcie. Firma w porządku.

JUSTUSek
@anonymous 14.09.2018 16:30

Zastanawiam się, czy to kierownicy czy koordynatorzy wpisują takie pochwały o Justusie.

Pilny

Pracuję w Agencji Ochrony Justus i będę zachwalał pracę ponieważ to jest bardzo dobra firma i fajna praca.

Smerf
@Pilny 08.10.2017 09:56

Zgadzam się z tobą w 100procentach

byly
@Pilny 08.10.2017 09:56

Gówno prawda.To jest agencja oszustów i złodziei Oszukują osoby niepełnosprawne nie płacąc im dodatku. za pracę w nocy na umowie o prace

YeBaNY rusek xd
@byly 13.10.2017 22:31

Dokładnie ze to oszuści. Złodzieje tyle w temacie. Na ZUS PUE sprawdzajcie jak was kręcą

Smerf
@byly 13.10.2017 22:31

To się zwolnij ja pracuję tu trzy lata i z kasą nigdy nie było problemu ZUS też mam odprowadzany.Mam wrażenie że pracujemy w różnych firmach

pracownik JUSTUSA
@Smerf 18.10.2017 02:08

Może etatowcom płacą ZUS normalnie, ale tym na zleceniu nie.

cez
@byly 13.10.2017 22:31

no właśnie ja pracuję od września 2017 i nie mam zapłaconego dodatku za godz.nocne,zapewne zgłoszę to do PIP-u

nowy
@cez 24.02.2018 17:10

na umowa zlecenie nie ma za nocki czytaj kodeks

anonymous
@cez 24.02.2018 17:10

Leć jak nie znasz kodeksu. Już teraz leć, bo PIP akurat czeka na Ciebie. Nie znając kodeksu możesz klamkę pocałować.... ????

prac
@anonymous 14.09.2018 16:39

Widzę, że dzisiaj bardzo aktywni byli pracownicy biurowi lub kierownicy z Justusa. Dzieje się coś w firmie lub wokół niej?...

Zibi

Ja pracuje w Justusie od maja 2017 - jest w porządku - kasa na czas- koordynator pan Artur najlepszy - jeśli jest się w porządku i nie zawala pracy to można na niego liczyć w razie wpadki - zawsze się wstawi za swoim zespołem. Na razie słowa nie mogę powiedzieć a trafiłem do Justusa z Argusa z Biedronki - z piekła do nieba.

anonim
@Zibi 15.07.2018 19:07

Opinie takie jak Twoja pisane sa przez koordynatorow, kierownikow, dyrektorow, praciwnikow biurowych tej firmy. Minimalna stawka, rozmiarów odpowiednich brak, szereg obowiazkow wykraczajacych poza umowe. Dbanie o wymiane prasokontenerow, noszeenie rzeczy na eventy, pomoc paniom z marketingu.

pracownik
@anonim 13.09.2018 15:44

Masz całkowitą rację. Zgadza się w 100 %.

bb

justus to najwiekszy (usunięte przez administratora) ,dno i pracujesz na 2 etaty a otrzymujesz grosze

anonymous
@bb 26.05.2018 08:24

Boś chłopie chyba nigdy się nie napracowal. Żyjesz czasami jeszcze: Czy się stoi czy się leży 2000 się należy? Mózgu nie masz? Nie masz pojęcia chyba w ogóle co to znaczy pracować. Najlepiej leżąc w wyrze chyba? Żałosny jesteś!!!!

Ka

W innym miejscu można przeczytać takie opinie, jak poniżej. Zwróćcie uwagę, że powtarzają się negatywne opinie o Kluku i Zencu. Pewnie czytają to osoby z kierownictwa Justusa. Niech wezmą to pod uwagę: Kochający justus katowice 25.08.2018 15:05 O czym wy w ogóle piszecie. Co to jest Agencja Ochrony Justus!? Zbieranina dziadków na rencie emeryturze i inwalidów z grupami co w razie czego G.......O! mogą. A ten Kluk i Zenc i ten dyrektorek co w tym gabineciku wyglądają jak wycięci z komiksu bazują na ludziach słabych schorowanych i bezradnych to prostaki i wieśniaki. Ale Eldorado się im skończy jak odbiorą się im do D...py fachowcy bo to zbieranina SB eków UB eków itp itd Kocham JUSTUS pomocna (5) odpowiedz Też kochający J 27.08.2018 18:41 @Kochający justus katowice 25.08.2018 15:05 Masz całkowitą rację. pomocna (2) odpowiedz

bolo
@Ka 29.08.2018 15:24

Piszesz dużo!...ale mało w tym prawdy..

zzzzz
@bolo 31.08.2018 16:16

A co jest nieprawdą?

bolo
@zzzzz 03.09.2018 14:12

Wystarczy dobrze pracować a Twoja opinia o Justusie będzie na pewno inna! Co do pochodzenia czy przeszłości zatrudnianych osób nie to jest najważniejsze dla kierownictwa Justusa bo liczy się motywacja i chęć dobrej pracy.

olo
@bolo 04.09.2018 15:47

Nie wystarczy dobrze pracować. Mam nadzieję, że kierownictwo Justusa weżmie sobie do serca prezentowane tu opinie. Nie jest tajemnicą, że Justus ma coraz większe problemy ze znalezieniem pracowników. Za minimalną stawkę ustawową nikt nie chce już pracować. Chyba, że same - za przeproszeniem- "lewusy" i chorzy, których nikt nie chce w normalnych firmach.

Maniek

Pracowałem do dzis w Justusie kasa zawsze była na czas . Nie mogę narzekać na tą firmę. minus to dział kadr w głównej siedzibie wsystkich bym tam wy.......

Hanna

W swoich wpisach wspominacie, że niektóre osoby pracują na umowę zlecenie, a niektóre na umowę o pracę. Czy zatrudnione osoby mają wybór, czy to pracodawca ustala, jaką umowę podpisać? A może wszystko zależy od miejsca? Napiszcie, czy atmosfera jest przyjazna i czy pracownicy mogą liczyć na pakiet socjalny.

ochroniarz
@Hanna 15.06.2018 11:57

Umowę o pracę dostają wyłącznie osoby, które mają orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu umiarkowanym i znacznym. Osoby, które mają orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu lekkim lub nie mają orzeczenia o niepełnosprawności dostają wyłącznie umowy zlecenia. Z osoby z orzeczeniami w stopniu umiarkowanym i znacznym dostają po prostu wyższą kasę z PFRON-u co miesiąc. najbardziej preferowane są osoby, które mają znaczny stopień niepełnosprawności i dodatkowo kod, który daje dodatkowe pieniądze. Na przykład kod 02- P. To choroby psychiczne. Za osobę, która ma orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu znacznym z kodem 02-P dostają co miesiąc 2400 złotych. Czyli mają takiego pracownika za darmo. Takie osoby są zupełnie inaczej traktowane. Mogą spóźniać się, wychodzić wcześniej, pić w pracy itp. na wszystko przymyka się oczy. Co najwyżej przenosi się takie osoby co jakiś czas na kolejne obiekty, jak wywołają jakąś aferę. Nie ma żadnego pakietu socjalnego. Atmosfera jest fatalna.

cez
@ochroniarz 18.07.2018 15:59

wszystko zgadza się ale mając kod R-05 czyli ruchowy z umiarkowaną niepełnosprawnością dostaję najniższą krajową i nic więcej,nawet za nocki bezczelnie nie płacą,tak jest bynajmniej w małopolsce

ochroniarz
@cez 02.08.2018 12:16

Niezależnie od kodu wszyscy dostają najniższą krajową i nic więcej. Za nocki nie płacą dodatków.

bolo
@Hanna 15.06.2018 11:57

Umowa o pracę dotyczy osób z grupą inwalidzką z właściwym kodem niepełnosprawności. I tyle w tym temacie. Co do reszty Twoich pytań?? atmosfera jest ok! tylko wtedy, kiedy trafisz na właściwego koordynatora, który ma pojęcie o kierowaniu ludźmi, rozumiejącego ich problemy i potrzeby, potrafiącego być obiektywnym w zakresie swoich wymagań dotyczących świadczonych usług ochrony. mam nadzieję, że Ci pomogłem??

ochroniarz
@Hanna 15.06.2018 11:57

Umowę o pracę dostają tylko i wyłącznie osoby, które mają orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu umiarkowanym i znacznym. Osoby, które mają orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu lekkim lub nie mają orzeczenia o niepełnosprawności dostają wyłącznie umowy zlecenia. Od zeszłego roku firma przejmuje obiekty od innych firm ochroniarskich, bo oferuje najniższe stawki. Atmosfera jest fatalna. Co do wpisu "bolo" : "właściwy koordynator" to właściwie pojęcie nieznane w tej firmie. W biurze katowickim pracuje bodajże 13 koordynatorów. Sensownych jest może ze dwóch ..

aaa
@ochroniarz 03.08.2018 14:13

a skąd wziołes 13 kordynatorów na katowice chyba łacznie w całym justusie może jest z 20 osób.

Kato
@Hanna 15.06.2018 11:57

Oto fragment postu w innym miejscu: Jean Claude Ja Wam Dam 25.07.2018 23:19 Firma JUSTUS z Katowic a min. P. Kluk i P. Marcin chcieli mnie w tym miesiącu wyrolować na 6 dniówek czyli rachunek jest około 720 PLN. Potem jeżdżą po Hiszpaniach i Grecjach i grzeją jajca w słoneczku. Jeszcze jak się upomnę o swoje to mają pretensje że mi się nie chce robić. Niech kretyn jeden z drugim stoi na 30 stopniowym upale to zobaczymy jak ciecie wytrzymają. Ale są ludzie którzy wiedzą co to znaczy Memento mori. Do grobu te czułe tego nie wezmą. Omijajcie JUSTUS Katowice. Są jeszcze uczciwe firmy. A jak nie dostanę forsy to są jeszcze na świecie dobrzy ludzie co je odzyskają. To są negocjatorzy. pomocna (5) odpowiedz Ferdek Kiepski 26.07.2018 01:25 @Jean Claude Ja Wam Dam 25.07.2018 23:19 Nie tylko tobie taki numer wycieli. To są ich praktyki. Łapią za piwo spanie jak się nie dasz pomiatać albo powiesz żeby frajerzy się walili. Nie dawno byli cieciami tylko porobili jakieś tam licencje dostali gaz rozweselający bo na coś poważniejszego niepozwalały im ubytki w główkach i teraz świrują pawiana. Robię na kolejowej to znam tego Marcinka. Dali mu alkomat i łazi jak ciota z gwizdkiem. Nie daj się pomocna (0) odpowiedz bbb 08.08.2018 14:26 @Jean Claude Ja Wam Dam 25.07.2018 23:19 Ja też słyszałem sporo negatywnych opinii o P. Kluku. Od obecnych i byłych pracowników Justusa. Strasznie pomiata pracownikami. Widać, że po prostu gardzi ludźmi. To były ciężarowiec - podnosił ciężary. Może za dużo brał sterydów i rzuciło mu się na mózg. Jak cię chcieli oszukać, to walcz. Nie daj się. Ale wiedz, że nie będzie łatwo. Spotkałem sporo pracowników Justusa, którym czegoś nie wypłacono. I zawsze jest tak, że jak czegoś od razu nie wypłacono, to już nigdy... pomocna (0) odpowiedz Tam:https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,851657

cez
@Hanna 15.06.2018 11:57

jeśli masz stopień inwalidztwa to masz umowę o pracę

Janusz Kozak Kozakiewicz
@Kato 09.08.2018 14:18

Jan clod van dam....ty jesteś zwykłą pałą co ma problemy psychiczne. Czy przypadkiem nie miałeś dostać lub nie chcieli ci dać etatu w Justus? Aaaaaa.....nie bo aż tak głupich nie biorą. Sprawa prosta jeśli coś ci są winni idziesz do PiP i sprawę załatwią za ciebie, ale jeśli to twoja chora psychika coś sobie ubzdurała to wypisujesz głupoty w internecie. Poza psychiką masz też problemy z erekcją...wiem bo twoja żona co wieczór mi to powtarza. Zajmij się lepiej swoją babą rogaczu a nie cwaniacz w internecie ;-)

bbbb
@Janusz Kozak Kozakiewicz 14.08.2018 17:31

Takie obraźliwe odpowiedzi powinno się usuwać - to do Administratora. Do tego co podpisuje się Janusz Kozak Kozakiewicz: jeżeli nie masz merytorycznej odpowiedzi na zarzuty - wobec ciebie - to przynajmniej nie obrażasz. A że Justus przyjmuje głupich to powszechnie wiadomo.

bolo
@bbbb 16.08.2018 15:57

Głupole trafiają się wszędzie to ogólnie wiadomo, co do Justusa??..nie obrażaj firmy!...to tyle w tym temacie!!

11111
@bolo 19.08.2018 20:53

Tej firmy nie trzeba obrażać. Sama się obraża. jaki jest poziom pracowników widać choćby po wpisach "bola".

bolo
@11111 20.08.2018 14:15

Spoko!....ja Justusa nie obrażam raczej przeciwnie! bo to dobra firma tylko koordynatorów maja do (usunięte przez administratora) a we Wrocławiu szczególnie.

12344321
@bolo 20.08.2018 15:14

A jest znów jakiś nowy?? Ja koordynatora u siebie nie widziałem od lipca

punane

Nie polecam. Pracowałem w ochronie sklepu w Komornikach pod Poznaniem. Chciałem sobie zarobić na wakacje. Podpisałem umowę, po czym koordynator powiedział, ze zostanie do mnie odesłana po przesłaniu do siedziby w Krakowie. Minęły 2 miesiące, zero odzewu. Mało tego: nie dostałem wypłaty, czego rzekomym powodem było podanie złego numeru konta. Po ponownym przesłaniu pieniądze zostały przelane na konto mojego kolegi (także tam pracującego) z dopiskiem „rozliczcie się między sobą”. Do tej pory nie mam ani grosza z pracy, ani umowy w domu.

aaaa
@punane 20.08.2018 13:48

To normalne w justusie, że nie dają umów.

jbl
@punane 20.08.2018 13:48

hahah nie możliwe - ale ściema, jak już komuś nie nalicza wypłaty z błędu Twojego lub ich to pieniądze wypłacają w gotówce, musisz podpisać dokument kasowy, że środki przyjołeś. Jak mogą na koto kolegi przesłac środki... chyba, że byłeś karany i (usunięte przez administratora) Cię z roboty to może z grzeczności przelali środki.

Kobieta 1234
@punane 20.08.2018 13:48

Zgadzam się z Toba,że w tej firmie w uja lecą ja robilam na markecie Jan i przerobilam tam ponad 3 tygodnie i zadnej umowy nie dostalam,wiec postanowilam zrezygnowac z pracy bo nikt nie bedzie mnie zbywal z umową.W porównaniu z innym pracodawca umowe mialam do 7 dni roboczych a tu no szkoda gadac i jeszcze podpisywalam sie na grafiku nie wiem po co jak i tak za to co przerpbilam to kasy nie otrzymalam.Firma do bani!

momo

a na umowę o pracę do którego jest wypłata? i czy na czas?

cez
@momo 09.08.2018 17:55

10-ego i o czasie

bolo
@momo 09.08.2018 17:55

Justus to jedna z lepszych firm ochroniarskich, wypłaty zawsze w terminie o ile Twój koordynator nie zawali nie przekazując danych do systemu w terminie. pozdro

bolo
@momo 09.08.2018 17:55

Zawsze jest w terminie!...co do wysokości? zależy co koordynator naniesie do systemu płacowego!!... a z tym bywa różnie. Dobry koordynator to jest jak wygrana w lotto...kasa na czas i we właściwej wysokości!!! a na teraz np. we Wrocławiu to niestety pobożne życzenie.

kato
@bolo 19.08.2018 21:01

W Justusie z koordynatorami raczej kiepsko. W Katowicach jest koordynatorów, a tylko1 , no może 2 jest w porządku. Wiem, że dużo skarg jest na P. Kluka. Ostatnio działa także we Wrocławiu.

jbl
@momo 09.08.2018 17:55

Umowa o pracę ETAT wypłata do 10 każdego mc. Umowa zalecenie wypłata do 25 następnego mc. zawsze robią na styk i raz środku zaksięgują się 25 raz 26 - gorzej jak jest weekend i wypada 25 np. w sobotę, wtedy czekasz do poniedziałku. Polecam mieć konto w ING, księgowanie jest natychmiast.

bolo

Czy ktoś zna tego nowego koordynatora na Wrocław?? pytam bo mam wrażenie, że to dziwny facet.

jhg
@bolo 24.07.2018 14:56

(usunięte przez administratora) a nie dziwny... szkoda gadać

Radek

ma ktos wypłatę w ing?

Hanna

@Red cherry, a jaki rodzaj umowy zawarłeś? Czy możesz sam ustalić swój grafik, czy jest on z góry narzucony. Wspominasz też o ubraniach roboczych, czy pracodawca zapewnia inne niezbędne rzeczy? Czy pracownicy mają zapewniony posiłek lub też wyższe stawki za pracę w nocy?

bolo
@Hanna 22.06.2018 12:29

Posiłek??...zapewnia kodeks pracy na wybranych stanowiskach przy umowie o pracę!...umowa zlecenia...odpada

Red Cherry
@Hanna 22.06.2018 12:29

Już odpowiadam: grafik ustala dowódca obiektu ale po konsultacji z pracownikami także jest sprawiedliwie i bez przekrętów. Godzinowo też prawie równo. Co do umundorowania to tak jak pisałem czyste nowe i ładne. Inne rzeczy są wszystkie radiotelefony telefon służbowy itd itp. Generalnie wszystko co potrzeba. Co do stawek w nocy noc nie mówie gdyż na moim obiekcie ich nie robimy więc nie wiem. A co do posiłku to tak jak kolega wyżej pisze należy się tylko w określonych przypadkach według kodeksu.

ochroniarz
@Hanna 22.06.2018 12:29

Nie ma mowy o żadnych posiłkach. Nic nie dają. Nie jest prawdą, że umundurowanie jest czyste i nowe. Nigdy nie dają nowych ubrań. Chyb, że ktoś ma jakieś znajomości lub układy ekstra. zawsze są to rzeczy mniej lub bardziej zniszczone - nieraz bardziej. I nie zawsze czyste. Znam przypadki, jak ludzie musieli otrzymane ciuchy oddawać przed użyciem do czyszczenia chemicznego. Na swój koszt. Za pracę w nocy nie ma żadnych dodatków czy lepszych stawek. dają wyłącznie minimalne stawki przewidziane przez ustawę.

cez
@ochroniarz 18.07.2018 15:43

zgadza się wszystko,za nocki nie ma dodatku a ciuchy dają używane i stawka najniższa krajowa jeśli chodzi o umowę o pracę

Hanna

@anonymous, rozumiem, dziękuje za Twoją opinię. Z pewnością będzie ona bardzo przydatna dla użytkowników forum a także dla osób, które planują podjąć zatrudnienie w firmie. Czy możesz powiedzieć nam coś na temat benefitów pozapłacowych w firmie? Czy takie są lub były dostępne dla pracowników? Jeśli tak to w jakiej formie?

ochroniarz
@Hanna 12.07.2018 14:26

Nie ma żadnych benefitów pozapłacowych. Płacą wyłączie - podkreślam: wyłącznie - minimalną stawkę ustawową. I nic więcej. Osobom na umowach o pracę nie płacą dodatków za pracę w nocy. W tej firmie jest generalnie opinia, że "jak ci nie zabiorą, to na pewno nie dadzą".

Hanna

@bolo, czy pracujesz obecnie w Agencji Ochrony Justus? Czy dla pracowników dostępne są benefity pozapłacowe? Jeśli tak to w jakiej formie? @cez, czy jesteś pracownikiem firmy? Wypowiesz się na temat atmosfery panującej w tym miejscu?

anonymous
@Hanna 04.07.2018 18:28

Tak pracuję w AO Justus!! ..co poza wynagrodzeniem firma oferuje?? nie wiem, bo nie pytałem!.. płacą w terminie. Co do atmosfery w firmie??? jest OK!!...nie trafiają jednak w dobrych koordynatorów!!....jak się pojawi ktoś kompetentny!..to po kilku dniach rezygnuje!! W maju był we Wrocławiu Pan koordynator Jurek?..i już miałem nadzieję na stabilizację w pracy!!....... i na nadziei się skończyło!..

3miasto

Ja polecam Justusa. Pełne wyposażenie niezła stawka i zawsze na czas. Jedna z nielicznych firm ochroniarskich jakie polecam.

jaki
@3miasto 14.06.2018 20:13

O tak!!...pokazał się w maju nowy koordynator!...super gość!..profesjonalista... i facet z ja...i z wyczuciem, taktem i doświadczeniem!!..co się z nim dzieje??...może ktoś wie???

jaki
@3miasto 14.06.2018 20:13

Pokazał się w maju nowy koordynator z prawdziwego zdarzenia!!!!..fachowiec, facet z "jajami" gość, który czuje temat w temacie ochrony fizycznej!!...gdzie się podziewa??? może ktoś wie?????...

bolo
@jaki 22.06.2018 21:08

Jaki ma rację!! to był Pan Jurek! z tego co wiem zrezygnował, bardzo szkoda bo mało jest koordynatorów, którzy tak merytorycznie i po ludzku traktują swoją pracę!

Prw

Wyplata byla juz ?

judex
@Prw 22.06.2018 18:18

Będzie 25 go czerwca!!

Wszyscy dostali wyplaty juz ?
@judex 22.06.2018 20:51

Hfs

Hfs
@judex 22.06.2018 20:51

Wszyscy dostali wyplaty ?

SQL
@Hfs 25.06.2018 11:17

TAK - co z głupie pytanie

Góral

Pracuje w Justusie na Dolnym Śląsku. Praca w porządku stawki też. Idealny kontakt z Panią Koordynator B. Wszystko na czas bez problemów i opóźnień. Ja jestem na tak :)

Zostaw opinię o Agencja Ochrony Justus - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Justus