Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Hewlett-Packard Polska

Opinie o Hewlett-Packard Polska

Pracowałeś w firmie Hewlett-Packard Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
to ja - 2013-07-30 19:04:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Możecie napisać coś więcej o pracy w Globisie, np. jaka atmosfera na AP, czy są nadgodziny?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-02 01:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Co gdybym musiał na chwilę wyskoczyć?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-16 15:04:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tzn idziesz do pracy po to zeby "na chwilke" wyskakiwac z niej tak? Daruj sobie moze poszukiwania pracy w tej firmie ale tez kazdej innej. Po pierwsze ani nie spodoba sie to szefostwu, a tym bardziej nie spodoba sie to twoim wspolpracownikom, bo oznacza to po prostu brak szacunku do innych i ich pracy. Jesli chodzi o jednorazowy wypad w waznym celu to pewnie nie byloby problemu bo w tej firmie pracuja dorosli ludzie.
zdjecie uzytkownika
grzeli18 - 2013-09-19 12:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
hej kto jedzie z tej firmy do holandi w te niedziele ???
zdjecie uzytkownika
zainterseowany - 2014-03-03 21:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mam pytanie do osób pracujących w hp - na jakim poziome należy znać język angielski ażeby dostać pracę?
zdjecie uzytkownika
Krzysio - 2014-04-09 20:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [zainterseowany - 2014-03-03 21:57:23]:
Słyszałem pogłoski że HP będzie zamykać swoje placówki w Polsce. Is that true?
zdjecie uzytkownika
anna - 2014-04-22 12:42:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Administrator / ka grupy na facebooku. Mozliwość zatrudnienia osób na umowę zlecenie lub o dzieło. Elastyczne godziny pracy. Oferujemy bardzo dobre warunki płacowe. Wymagania: komunikatywność, sumienność, zdyscyplinowanie. Praca od zaraz. Krótkie CV proszę kierować pod adres mailowy: oferta24pl@wp.pl
zdjecie uzytkownika
piotr - 2014-05-11 14:55:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
We wszystkich międzynarodowych korporacjach wymagania odnośnie języków obcych są takie same. Trzeba znać język angielski, ew.niemiecki, włoski, francuski bardzo dobrze. Na poziomie minimum B2II ew.C1.
Komunikatywny angielski potrzebny jest do pracy w sklepie, natomiast w firmach IT, bankach ten angielski jest specjalistyczny i nie ma sensu składać podań o pracę w tego typu korporacjach bez perfekcyjnej znajomości, bo nikt tego CV nawet nie przeczyta.
zdjecie uzytkownika
greg - 2014-06-09 15:18:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja zwaracam sie do was z zapytaniem.bylem na rozmowie i czekalem trzy tygodnie do jakiejs wiaodmosci.niestety nikt nie dzownil wiec ja sam postamnowilem zapytac sie w mojej sprawie.doweidzialem sie ze mam bardzo pozytywny feedback od menegera po interview.jednak pani z kadr powiedziala ze nie ma jeszcze wiadomosci bo manager nie podjal decyzji.juz mija miesiac i zastanawiam sie z czego to wynika. bo w tym momenecie jak pytalem czy moge na inne stanowisko to dowiedzialem sie ze w sumie musi sie uknczyc ten proces.wiec nie weim na co sie nastawiac.
zdjecie uzytkownika
do piotr - 2014-06-09 20:49:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nastawiaj się na czekanie :). Wyobraź sobie, że jesteś rekruterem do hp i policz sobie ilu masz najpierw kandydatów, potem ile masz roboty przy wyborze najlepszych, policz rozmowy, potem zbieranie tych danych i wybranie najlepszego. mnie pisanie już zmęczyło, a wyobrażam sobie co musi przechodzić taki rektruter. mam nadzieję, że pomogłem :).
zdjecie uzytkownika
Greg - 2014-06-09 20:56:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak dzieki za info.no co skoro nie mam odpowiedzie ze -nie.to moze jescze jest szansa pomimo iż czekam juz troche ;)
zdjecie uzytkownika
Mamona - 2014-06-25 17:12:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Witam, czy może mi ktoś powiedzieć co nie co o pracy na stanowisku? Scanning Clerk? Ile płacą na początku , czy jest możliwość awansu? Dziękuję
zdjecie uzytkownika
do piotr - 2014-06-27 23:17:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
@Greg, wiesz czekaj, czekaj i szukaj czegoś jeszcze, ale z nastawieniem że HP to Twój główny cel. powodzenia człowieku.
zdjecie uzytkownika
Fox - 2014-07-15 14:23:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bam Bam Bigelow - 2012-12-08 23:35:52]:
Nadgodziny w HP? hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.....dobra beka! To chyba nie w działach IT!
zdjecie uzytkownika
Fox - 2014-07-15 14:25:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowy - 2013-02-15 20:32:53]:
Nie masz szans na rozwój. HP takich jak ty ma za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie daje im szansy!
zdjecie uzytkownika
cx - 2014-07-15 14:28:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nigdy WIĘCEJ DO hp! dno, dno, DNO!! BRAK POSZANOWANIA DLA CZŁOWIEKA I JEGO PRACY, ZERO DOCENIANIA I MAŁE WYPŁATY. Do tego najlepiej zatrudnić studenta za małą kasę, za 2 miechy zwolnić i zatrudnić nowego! Taką mają taktykę!
zdjecie uzytkownika
do cx - 2014-07-15 17:37:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [cx - 2014-07-15 14:28:47]:
ale czlowieku przciez studenci to nie podludzie, a czasem nawet mocniej nam sie chce pracowac niz "dorosłym" pracownikom. mam pytanie o prace New Sales Reporting Junior Analyst, czy jest mozliwosc przejscia od pazdziernika na elastyczny tryb jak wroce na studia?
zdjecie uzytkownika
Majk - 2014-07-17 18:54:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
EMEA Sales Compensation Business Consultant
wie ktoś coś więcej na temat tego stanowiska i zarobków?
zdjecie uzytkownika
zwierz - 2014-07-21 10:53:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-08-16 15:04:39]:
normalka w IBM ze sobie wyskakujesz.
zdjecie uzytkownika
Portugalia - 2014-07-21 14:30:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siemanko. Pojawiła się oferta pracy na obsługę klienta z językiem portugalskim. Mega zawyżone są te wymagania, ale jakimś fuksem się jeszcze w nich łapie. W sumie dobrze, że jednak pojechałem na tego Erasmusa do Lizbony, certyfikat języka portugalskiego w try miga spróbuję zrobić. Tylko mam kilka pytań o typy umów i czy HP nie jest takim typowym korpo. Czytam komentarze, trochę narzekacie na godziny i to, że duża rotacja. Nie zgadzam się z tym, że jak ktoś przyjdzie na chwilę i potem zmienia pracę to nie szanuje zespołu. Porównajcie to do Śląska Wrocław :), przychodzi taki zawodnik i robi na siebie i na projekt (czyli zespół). W takiej właśnie kolejności to się odbywa. A nie na odwrót. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Hep - 2014-12-15 03:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę że temat trochę umarł ale może ktoś mi tu pomoże jeszcze, wiecie czy certyfikat z portugalskiego o którym mówi @Portugalia jest konieczy i wymagany, bo jakoś nigdzie o nim nie znalazłam nic a tu czytam że kolega o nim wspomina, trochę mnie to zdezorientowało, czy od kogoś kto już pracuje w H-p wymagali go?
zdjecie uzytkownika
ryszard - 2015-01-28 12:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no jeśli jest wymagany to wydaje mi się, że raczej jest również koniecznością, chyba, ze są jakieś inne certyfikaty z portugalskiego na tym samym poziomie, którym można jakos tutaj zastąpić, ale nie spotkałem się osobiście z takim przypadkiem nigdy jednak, więc nie do końca /wam napisze czy istnieje w praktyce taka możliwość.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-03-31 12:02:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W pełni rozumiem, że język jest do pracy u nich koniecznością, tylko zastanawiam się czy może jest opcja zamiany tego portugalskiego na na przykład angielski, przecież jest to komunikatywny jezyk na całym świecie, więc chyba nie byłoby problemu żeby to właśnie nim się posługiwać w hewlett - pockard, a na pewno ułatwiłoby to rekrutacje
zdjecie uzytkownika
Dus - 2015-04-24 19:14:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy mam rację,że pracując w HP chociażby jako Financial Analyst można spodziewać się jakiś dodatków w postaci dopłat do multisportu bądź multikafeterii?
zdjecie uzytkownika
hpemployee - 2015-04-26 22:01:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracujac na kazdym stanowisku w HP (lacznie z z obsluga skanera)ma sie finansowana karte multisport - placi sie od niej jedynie podatek dochodowy - jakies 15 zl miesiecznie
zdjecie uzytkownika
gimli - 2015-06-30 19:55:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to multisport w bardzo dobrej cenie, obecnie pracując płace znacznie więcej. Może w takim razie hewlett packard nie jest taki zły i dba o pracowników. Chociaz niektóre wcześniejsze komentarze raczej lekko mówiąc odradzają tutaj pracę. Sam nie wiem, czy zaryzykować, bo przecież może to się skończyć różnie, ale kto nei ryzykuje ten nie wygrywa.
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-07-31 21:00:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gimli - 2015-06-30 19:55:05]:
jakie pytania zadawane sa na rozmowie kwalifikacyjnej po angielsku? czy jest ona tylko przeprowadzana telefonicznie czy ta na miejscu rozwniez jest w jakims jezyku obcym?
zdjecie uzytkownika
Gośka - 2015-08-01 00:37:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Tomasz niestety w tej kwestii nie pomogę, bo nie orientuję się szczerze mówiąc, ale z tego, co wiem to Hewlett-Packard to solidna firma, jako pracodawca. Chociaż w sumie jako producent sprzętu komputerowego też są niczego sobie. Właśnie korzystam z ich kolejnego laptopa i jestem zadowolona. A znam pracownika od nich i chyba jest zadowolony z pracy.
zdjecie uzytkownika
olalalala - 2015-08-21 22:41:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niesiety, dwa różne działy i wszędzie liczyły się układy "po pracy" niż faktyczna wiedza...Trzeba było podpowidać kierownikowi o co chodzi bo nie dawał rady....:P Pytania na rozmowie, tendencyjne....mozna się nauczyć też tych po angielsku....i nie trzeba mowić jakimś wyszuaknym językiem, aby płynnie. Ja pracowałem na rynek francuski...i mowiłem po francusku 3 zdania w miesiącu. Accounts Payable są w killu działach więc nie pytajcie o atmosferę bo wszędzie inaczej. Są tez ludzie zadowoleni, ale jedyny plus tej pracy to tanie multi i kontakt z językiem, gł. Angielskim.
zdjecie uzytkownika
henio - 2015-09-04 15:48:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siema wszystkim! wlaśnie sam zastanawiałem sie jak jest sprawdzana u nich znajomość jęzków, ale to dobrze jak nie trzeba mówić tak w 100% płynnie. Wydaje mi się, że teraz będa nowe przyjęcia, ostatnio była oferta u nich na Supply Chain Buy/Sell Financial Analyst i to była całkiem niezła oferta pracy.
zdjecie uzytkownika
Małgorzata - 2015-10-21 16:45:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
aplikuję do HP i jestem po rozmowie kwalifikacyjnej przez telefon, która moim zdaniem poszła dobrze. Obecnie czekam na odpowiedź, czy mógłby ktoś przybliżyć jak aktualnie wygląda praca w tej korporacji na stanowiskach związanych z administracją?
zdjecie uzytkownika
nela - 2015-10-21 19:49:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O prosze nie wiedziałam, że hewlett packard robi najpierw rozmowę rekrutacyjną przez telefon. @Małgorzata, a możesz napisac jakie pytania ci zadawali, tak orientacyjnie by wiedzieć na co sie przygotować. Byłabym tez wdzięczna za opis kolejnych etapów rekrutacji, jeśli oczywiście ktoś coś wie. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Małgorzata - 2015-10-22 08:19:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Myślę, że pierwszy etap selekcji polega na rozmowie przez tel z HR-owcami z Warszawy po angielsku, żeby wykluczyć bezjęzykowców.
Podam linka z pytaniami- duża część pytań i przykładowych odpowiedzi które zadano mi podczas rozmowy przez tel.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Fajkas - 2015-11-25 19:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam, u nich to na pewno w zależności na jakie stanowisko się aplikuje, no ale nie ma co ukrywać, że doświadczenie i wykształcenie marketingowe jest mile widziane, poza tym w strukturach firmy jest duża szansa na to, że można awansować, więc generalnie warto ubiegać się o pracę u nich ;) pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
doris.ka - 2016-01-04 21:02:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
praca ok. gorzej z warunkami. zapomnijcie o miejscu parkingowym. w tej firmie przywileje dostaja wylacznie managerowie. hp wynajelo biuro w centrum miasta i jedynie nielicznym pracownikom przyznalo miejsce parkingowe.
zdjecie uzytkownika
erre - 2016-01-05 00:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Fajkas jeżeli chodzi o prace u nich w firmie to maja teraz dwie oferty, na stanowsiko Junior Global Procurement Specialist oraz Marketing Project Lead
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2016-01-06 19:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na jakie zarobki można liczyć rezerwując hotele dla klientów z Rosji?
zdjecie uzytkownika
olalala - 2016-01-07 12:35:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kandydat proszę napisz o jakim stanowisku pracy konkretnie piszesz. ja startuję na marketing project lead bo mam zdolności copywriterskie których wymagają
zdjecie uzytkownika
gonzales - 2016-01-22 21:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firmy HP nie trzeba nikomu przedstawiać (chyba ze ktoś pełnej nazwy nie kojarzy), świetnie się składa że trafiłem na te stronkę teraz kiedy szukają mnóstwo specjalistów do wrocławia. chyba znajdę coś dla siebie i spróbuję, wam też polecam
zdjecie uzytkownika
bike - 2016-01-25 18:19:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gonzales - 2016-01-22 21:34:33]:
HP myślę , że zna każdy zwłaszcza z ich produktów . Laptopy z tej firmy myślę że miało w swoich rękach większość z osób odwiedzających to forum. pozdro
zdjecie uzytkownika
efrgthjuklw - 2016-02-06 17:12:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej wiecie co ja natkanlem sie od nich na oferte na stanowisko Senior Statutory Accountant ale w ogloszeniu napisali ze trzeba znac jezyk francuski..moze ktos chetny?
zdjecie uzytkownika
Qwe - 2016-02-13 12:25:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No jasne, że firma HP jest bardzo znana :) Ja mam drukarkę ich firmy, tak samo jak i laptop i wszystko super śmiga. Myślę, że fajnie się zatrudnić w tak znanej i cenionej firmie, tym bardziej, że prowadzą rekrutację na stanowisko sales specialist in Software. Dają umowę o pracę i bardzo fajny socjal, w tym prywatną opiekę medyczną.
zdjecie uzytkownika
Informacja zwrotna - 2016-02-22 22:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brak informacji zwrotnej po rozmowie rekrutacyjnej... można by spodziewać się lepszych standardów rekrutacyjnych po tak znanej firmie.
zdjecie uzytkownika
edek - 2016-02-23 08:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może ktoś w HR zapomniał? zdarza się najlepszym @informacja zwrotna może masz jakieś info na temat tego czy kogos szukają bo ogłoszeń brak ale jak byłes na rozmowie to moze cos ruszylo
zdjecie uzytkownika
towo - 2016-03-09 20:21:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko zwróć uwagę @Informacja zwrotna, że tak duża firma zatrudnia tysiące pracowników, a na rekrutację przychodzą dziesiątki tysięcy... weź ich obsłuż wszystkich.
zdjecie uzytkownika
Informacja zwrotna - 2016-03-16 10:21:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [towo - 2016-03-09 20:21:42]:
Pracowników zatrudniają specjaliści z kadr, nie rekruterzy. Nie jest też wymówką ilość zatrudnianych ludzi. Dziesiątki tysięcy to przesada, rekruter zajmuje się kilkoma rekrutacjami w danym przedziale czasowym, a wyspecjalizowanych kandydatów nie przerabia w setkach. HP nie ma wielkiej rotacji. Udzielenie informacji zwrotnej kandydatom to obowiązek rekrutera (pracowałem w zawodzie i udzielałem informacji zwrotnej). Wystarczyłby e-mail "informujemy, iż wybrano innego kandydata. Dziękujemy za poświęcony czas" i po sprawie.
zdjecie uzytkownika
loki - 2016-03-20 15:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Qwe, też uzywam ich drukarki, jest bardzo fajna, chociaz stara. Jednak ceny tuszy mają wysokie, ale mozna je regenerować. Zastanawiam się nad aplikowaniem jako Accounts Payable Specialist, ale wymagaja niemieckiego, a u mnie z tym średnio.
zdjecie uzytkownika
HP TO BADZIEW - 2016-04-16 16:17:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ha! Jeśli praca w tej śmiesznej firmie jest taka jak ich sprzęt to NIE DZIĘKUJE SZKODA CZASU I NERWÓW NA TEN (usunięte przez administratora) BADZIEW. Komputery są okropne, awaryjne źle dobrane karty graficzne, robione na szybko ekrany. Nie wiem jakieś cioty to robiły to samo inne czyli drukarki i a szkoda gadać...

W sumie:
-Robić a się nie na robić
-Brać kasę za fuszerkę

to idź i pracuj w tym domu wariatów
zdjecie uzytkownika
leszko - 2016-04-19 15:21:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@HP TO BADZIEW, ja tam jestem zadowolony z ich drukarki. Uzywa HP deskjet'a takiego najtańszego. Owszem ceny tuszy sa wysokie, ale łatwo je regenerować, czy są zamienniki na rynku. Raz miałem problem z instalacja ich drukarki ze skanerem, dołączyli 2 metrowy kabel usb i nie wykrywalo sprzetu, podmianka na kabel 1 metrowy wystarczyła - napiecie na porcie USB było wyższe i dopiero instalacja się udała. Także kazdy problem jest do rozwiązania.
zdjecie uzytkownika
tuk - 2016-05-07 21:43:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
leszko, mnie bardziej zastanawia jak wygląda praca na serwisie. Gdzieś słyszałem, że nie ma tyle roboty ile się można spodziewać czyli sprzęt nie psuje się jakoś przesadnie

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Hewlett-Packard Polska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hewlett-Packard Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert