logo Hewlett-Packard Polska

Hewlett-Packard Polska

Wrocław

Opinie o Hewlett-Packard Polska

Wrocław 2012-08-27 15:23:33
no wiesz co? to idź na rozmowę do P&G, 2-3 etap w Poznaniu, ostatni w Warszawie. Rozmowa 4 godzinny( 50:50 angielski/polski) pytanie w HP w porównaniu do P&G przedszkole. 3 Menedżery, każdy pyta te same 20-25 pytań, co poprzedni i sprawdza czy tak samo powiedziałaś i nie kłamiesz. Jak wychodziłam stąd to już nie pamiętałam jak mam na imię.
Dziwie mi ze tut każdy pisze o nudno pracę i klepanie faktur - tak ale to nie najgorsze zajęcie dla stażystów, a dla ludzie z doświadczeniem niema czego aplikować na takie stanowiska, próbujcie czegoś ambitnego, ale kto wie czy poradzicie sobie na poważnych stanowiskach , jak chcecie aby było ciekawe, dobre oplatane zajęcie, ale bez nadgodzin i ciągłych wymagań !!! Chcecie rozrywki - idźcie do Zoo, a tam trzeba pracować. Btw 2-3 lata doświadczenia to nie tak dużo, a fluent English już dawno nie jest czymś specjalnym, każdy 2 go zna. Pozdrawiam
Kuba 2012-09-01 14:08:04
To prawda praca w HP Globis to 4 liga jedynia (usunięte przez administratora)prezentuje wyzszy poziom.Tani pracownicy obslugujacy ksiegowosc wielkich firm za grosze.Do tego menagerki/owie bez zadnego doswiadczenia zyciowego i Hindus nie potrafiacy wymowic 3 zdan po Polsku.Zenada.Dobrze,ze malo ukrainek ale i one pewnie nie dlugo zatsapia naszych.Nie polecam praca bez zadnych perspektyw strata czasu i nerwow.
ooak 2012-09-30 23:27:37
Stresujaca praca i jeden wielki balagan. Pracownicy ciagle sie zwalniaja, a kierownictwo nie rozumie czemu, bo wydaje im sie, ze wszystko jest tak cu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie... I jeszcze te \\\"super wazne\\\" panienki, ktorym wydaje sie, ze sa niewiadomo kim, bo pracuja w korporacji...
VIKOR 2012-10-15 19:51:25
Strata czasu. No moze dla masochistow i dla studentow to szczyt marzen. Pracownicy to poganiane pionki na tasmie z wszystkich mozliwych stron. Menadzerowie i supervisorzy kompletnie nie przyg. do ogarniecia takiego mrowiska. Niedobor pracownikow; dematywacja pracownikow ; balagan; nadgodziny. 200% normy bedzie za malo albo dostaniesz co najwyzej uscisk dloni prezesa. Myslacy przemysla, niedowiarkow czeka nauka na wlasnych bledach. Szczerze odradzam.
Ola 2012-10-18 13:46:41
Pracuje w HP, w Globisie juz prawie 3 lata. To nieprawda, ze praca jest manualna id la niemyslacych- przychodzi taki studencik bez doswiadczenia to dopstanie byle (usunięte przez administratora), ale jak sie czlowiek potrafi wykazac, to zostanie to docenione. Mam za soba awans i niezle zarobki, a klepacze, ktorzy czekajaj az ktos im pod nos podsunie rozwiazania jak sie rozwinac i korzystac z dobr firmy, niech odchodza do innych firm. IBM czy CS, gdzie bedziecie „strszymi klepaczami”, co chwile zmeiniajacymi forme. Chcesz sie rozwijac?!!! Kup sobie ksiazke , ucz sie zycia. Bo z idiotow, ktorzy po studiach mysla, ze beda mieli wszystko, to nic nie ebdzie.
3
sig 2012-10-31 11:34:17
Nie pracuję w HP, ale w innej korporacji. Zgadzam się z opinią, że rozwija się tylko ten, który tego chce i coś sam w tym kierunku robi. Organizacja nie jest od tego, aby ludzi ciągnąć za uszy. Polecam wziąć odpowiedzialność za siebie i swoją naukę, a nie szukać winnych tego, że czegoś nie dostaliśmy na gotowo.
1
Bam Bam Bigelow 2012-12-08 23:35:52
nadgodziny niewiarygodne,spokojnie wam wyjdzie 30 dni roboczych w miesiacu...hp karmi jak w armii...ewenement
1
hulk hogan 2012-12-08 23:44:50
ja siegnalem po 32 nadgodziny kolego
Nowy 2013-02-15 20:32:53
Witam. Czytam sobie te opinie, nic nie rozumie... jestem ambitną osobą, która chce się uczyć. Nie skończyłem studiów, ale mam doś w customer service, mówię niestety tylko w dwóch językach obcych. Czy to znaczy że nie mam szans na rozwój - to na czym tak naprawdę mi zależy?
Czy negatywy może piszą tylko zadufane i zbyt pewne siebie osoby, które "są wszechwiedzące"?
Czy może rzeczywiście nic nie można osiągnąć?
rita 2013-02-17 19:21:13
osiagnac w tak duzej firmie napewno cos mozesz a wyzej wypisane okolicznosci pewnie zalezą od tego do jakiego działu i na jakich ludzi trafisz. ze znajomoscia dwoch jezykow obcych bedziesz dobrym kandydatem do pracy powodzenia
1
Employee 2013-04-02 20:17:50
Najgorszy dział w Globisie to Vat Reporting, praca zadaniowa (czyli nadgodziny nie płatne do odebrania, tak dużo pracy że nie można ich odebrać bo nie ma czasu), mało płatna 2200 zł, stresująca, atmosfera w dziale nie jest najlepsza, duża rotacja, zdecydowanie nie polecam VAT REPORTING w Globisie !!!!!!!!!!!
2
Adas 2013-04-02 20:21:15
Piszcie w jakim dziale pracujecie i jakie macie zarobki, czas skonczyc z tajemnica wynagrodzenia, która jest niezgodna z prawem pracy.

Purchase Administrator Specialist / Globis - 2200 zł netto
2
S2134 2013-05-13 21:04:39
edittee - 2012-06-13 15:42:27

Odbywałam w HP 3 miesięczny staż w Globisie.

Potwierdzam wszelkie benefity, które ktoś tutaj wcześniej wymieniał (marchewki w pudełeczkach robią furorę ;) ).

Atmosfera pracy była bardzo przyjazna, mili, pomocni ludzie - na czele z managerem.

Praca owszem chwilami trochę nudna i polegająca na wklepywaniu czegoś do systemu, ale (przynajmniej w moim dziale) występowało wiele przypadków, które rozwiązywaliśmy czasem nawet i dwa dni. Także nie zawsze jest nudno :) Nikt mnie nie zmuszał do zostawania po godzinach, i szczerze mówiąc rzadko widziałam, żeby ktoś ze stałych pracowników siedział po godzinach.



Generalnie bardzo miło wspominam okres stażu, nauczyłam się wielu rzeczy i poznałam super ludzi.



Nie wiem jak wygląda praca w renomie czy na grunwaldzie, ale w Globisie było bardzo pozytywnie.
Marcheweczki akurat potrafiły być skisłe :/
anomin 2013-07-18 19:08:06
5 k na reke
1
nowa333 2013-07-29 08:05:38
witam. jakich zarobków mogę oczekiwać jako Accounts Payable Specialist jeśli mam 4 lata doswiadczenia??
6
to ja 2013-07-30 19:04:58
Możecie napisać coś więcej o pracy w Globisie, np. jaka atmosfera na AP, czy są nadgodziny?
2
anonim 2013-08-16 15:04:39
Tzn idziesz do pracy po to zeby "na chwilke" wyskakiwac z niej tak? Daruj sobie moze poszukiwania pracy w tej firmie ale tez kazdej innej. Po pierwsze ani nie spodoba sie to szefostwu, a tym bardziej nie spodoba sie to twoim wspolpracownikom, bo oznacza to po prostu brak szacunku do innych i ich pracy. Jesli chodzi o jednorazowy wypad w waznym celu to pewnie nie byloby problemu bo w tej firmie pracuja dorosli ludzie.
grzeli18 2013-09-19 12:21:12
hej kto jedzie z tej firmy do holandi w te niedziele ???
3
zainterseowany 2014-03-03 21:57:23
Witam, mam pytanie do osób pracujących w hp - na jakim poziome należy znać język angielski ażeby dostać pracę?
9
Krzysio 2014-04-09 20:38:10
Słyszałem pogłoski że HP będzie zamykać swoje placówki w Polsce. Is that true?
13
anna 2014-04-22 12:42:53

Administrator / ka grupy na facebooku. Mozliwość zatrudnienia osób na umowę zlecenie lub o dzieło. Elastyczne godziny pracy. Oferujemy bardzo dobre warunki płacowe. Wymagania: komunikatywność, sumienność, zdyscyplinowanie. Praca od zaraz. Krótkie CV proszę kierować pod adres mailowy: oferta24pl@wp.pl
1
piotr 2014-05-11 14:55:53
We wszystkich międzynarodowych korporacjach wymagania odnośnie języków obcych są takie same. Trzeba znać język angielski, ew.niemiecki, włoski, francuski bardzo dobrze. Na poziomie minimum B2II ew.C1.
Komunikatywny angielski potrzebny jest do pracy w sklepie, natomiast w firmach IT, bankach ten angielski jest specjalistyczny i nie ma sensu składać podań o pracę w tego typu korporacjach bez perfekcyjnej znajomości, bo nikt tego CV nawet nie przeczyta.
2
greg 2014-06-09 15:18:54
ja zwaracam sie do was z zapytaniem.bylem na rozmowie i czekalem trzy tygodnie do jakiejs wiaodmosci.niestety nikt nie dzownil wiec ja sam postamnowilem zapytac sie w mojej sprawie.doweidzialem sie ze mam bardzo pozytywny feedback od menegera po interview.jednak pani z kadr powiedziala ze nie ma jeszcze wiadomosci bo manager nie podjal decyzji.juz mija miesiac i zastanawiam sie z czego to wynika. bo w tym momenecie jak pytalem czy moge na inne stanowisko to dowiedzialem sie ze w sumie musi sie uknczyc ten proces.wiec nie weim na co sie nastawiac.
Greg 2014-06-09 20:56:54
Tak dzieki za info.no co skoro nie mam odpowiedzie ze -nie.to moze jescze jest szansa pomimo iż czekam juz troche ;)
1
Mamona 2014-06-25 17:12:58
Witam, czy może mi ktoś powiedzieć co nie co o pracy na stanowisku? Scanning Clerk? Ile płacą na początku , czy jest możliwość awansu? Dziękuję
8
Fox 2014-07-15 14:23:55
Nadgodziny w HP? hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.....dobra beka! To chyba nie w działach IT!
Fox 2014-07-15 14:25:00
Nie masz szans na rozwój. HP takich jak ty ma za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie daje im szansy!
cx 2014-07-15 14:28:47
Nigdy WIĘCEJ DO hp! dno, dno, DNO!! BRAK POSZANOWANIA DLA CZŁOWIEKA I JEGO PRACY, ZERO DOCENIANIA I MAŁE WYPŁATY. Do tego najlepiej zatrudnić studenta za małą kasę, za 2 miechy zwolnić i zatrudnić nowego! Taką mają taktykę!
Majk 2014-07-17 18:54:06
EMEA Sales Compensation Business Consultant
wie ktoś coś więcej na temat tego stanowiska i zarobków?
5
zwierz 2014-07-21 10:53:24
normalka w IBM ze sobie wyskakujesz.
ryszard 2015-01-28 12:07:44
no jeśli jest wymagany to wydaje mi się, że raczej jest również koniecznością, chyba, ze są jakieś inne certyfikaty z portugalskiego na tym samym poziomie, którym można jakos tutaj zastąpić, ale nie spotkałem się osobiście z takim przypadkiem nigdy jednak, więc nie do końca /wam napisze czy istnieje w praktyce taka możliwość.
piotr 2015-03-31 12:02:04
W pełni rozumiem, że język jest do pracy u nich koniecznością, tylko zastanawiam się czy może jest opcja zamiany tego portugalskiego na na przykład angielski, przecież jest to komunikatywny jezyk na całym świecie, więc chyba nie byłoby problemu żeby to właśnie nim się posługiwać w hewlett - pockard, a na pewno ułatwiłoby to rekrutacje
hpemployee 2015-04-26 22:01:01
Pracujac na kazdym stanowisku w HP (lacznie z z obsluga skanera)ma sie finansowana karte multisport - placi sie od niej jedynie podatek dochodowy - jakies 15 zl miesiecznie
Tomasz 2015-07-31 21:00:53
jakie pytania zadawane sa na rozmowie kwalifikacyjnej po angielsku? czy jest ona tylko przeprowadzana telefonicznie czy ta na miejscu rozwniez jest w jakims jezyku obcym?
2
olalalala 2015-08-21 22:41:48
Niesiety, dwa różne działy i wszędzie liczyły się układy "po pracy" niż faktyczna wiedza...Trzeba było podpowidać kierownikowi o co chodzi bo nie dawał rady....:P Pytania na rozmowie, tendencyjne....mozna się nauczyć też tych po angielsku....i nie trzeba mowić jakimś wyszuaknym językiem, aby płynnie. Ja pracowałem na rynek francuski...i mowiłem po francusku 3 zdania w miesiącu. Accounts Payable są w killu działach więc nie pytajcie o atmosferę bo wszędzie inaczej. Są tez ludzie zadowoleni, ale jedyny plus tej pracy to tanie multi i kontakt z językiem, gł. Angielskim.
Małgorzata 2015-10-21 16:45:33
Witam,
aplikuję do HP i jestem po rozmowie kwalifikacyjnej przez telefon, która moim zdaniem poszła dobrze. Obecnie czekam na odpowiedź, czy mógłby ktoś przybliżyć jak aktualnie wygląda praca w tej korporacji na stanowiskach związanych z administracją?
Małgorzata 2015-10-22 08:19:07
Myślę, że pierwszy etap selekcji polega na rozmowie przez tel z HR-owcami z Warszawy po angielsku, żeby wykluczyć bezjęzykowców.
Podam linka z pytaniami- duża część pytań i przykładowych odpowiedzi które zadano mi podczas rozmowy przez tel.
(usunięte przez administratora)
6
doris.ka 2016-01-04 21:02:15
praca ok. gorzej z warunkami. zapomnijcie o miejscu parkingowym. w tej firmie przywileje dostaja wylacznie managerowie. hp wynajelo biuro w centrum miasta i jedynie nielicznym pracownikom przyznalo miejsce parkingowe.
1
kandydat 2016-01-06 19:06:35
na jakie zarobki można liczyć rezerwując hotele dla klientów z Rosji?
Informacja zwrotna 2016-02-22 22:11:10
Brak informacji zwrotnej po rozmowie rekrutacyjnej... można by spodziewać się lepszych standardów rekrutacyjnych po tak znanej firmie.
Informacja zwrotna 2016-03-16 10:21:02
Pracowników zatrudniają specjaliści z kadr, nie rekruterzy. Nie jest też wymówką ilość zatrudnianych ludzi. Dziesiątki tysięcy to przesada, rekruter zajmuje się kilkoma rekrutacjami w danym przedziale czasowym, a wyspecjalizowanych kandydatów nie przerabia w setkach. HP nie ma wielkiej rotacji. Udzielenie informacji zwrotnej kandydatom to obowiązek rekrutera (pracowałem w zawodzie i udzielałem informacji zwrotnej). Wystarczyłby e-mail "informujemy, iż wybrano innego kandydata. Dziękujemy za poświęcony czas" i po sprawie.
HP TO BADZIEW 2016-04-16 16:17:00
Ha! Jeśli praca w tej śmiesznej firmie jest taka jak ich sprzęt to NIE DZIĘKUJE SZKODA CZASU I NERWÓW NA TEN (usunięte przez administratora) BADZIEW. Komputery są okropne, awaryjne źle dobrane karty graficzne, robione na szybko ekrany. Nie wiem jakieś cioty to robiły to samo inne czyli drukarki i a szkoda gadać...

W sumie:
-Robić a się nie na robić
-Brać kasę za fuszerkę

to idź i pracuj w tym domu wariatów
Norbert 2016-07-21 10:50:52
Jakie zarobki w HP?
8
Były pracownik 2016-10-12 23:51:46
Praca w korporacji służy do tego, żeby zdobyć jak najwięcej umiejętności przydatnych też w innych firmach i zmienić pracę na lepiej płatną. Tak dużo szybciej dostać znaczącą podwyżkę, bo czekanie na podwyższę w tej samej firmie to tylko obiecanki-cacanki.
Norbert 2016-10-14 00:53:04
Przeciwnie. To właśnie najlepsi szybko zmieniają pracę, bo gdzie indziej dostają wyższe zarobki, niż to czego można się tu doczekać nawet po podwyżce.
edek 2016-10-16 10:48:58
To może napiszesz @norbert konkretną stawkę bo coś czuje, że ty masz chyba duże wymagania co do wypłat
Zainteresowany 2016-11-02 13:05:02
HPE Warszawa - czekam ok. 2 tygodnie na calla sprwadzającego poziom niemieckiego. Czy to standard? Wiadomo coś o backlogu jeśli chodzi o rekrutacje?
Dzięki!
Zainteresowany 2016-11-02 13:05:47
HPE Warszawa - czekam ok. 2 tygodnie na calla sprwadzającego poziom niemieckiego. Czy to standard? Wiadomo coś o backlogu jeśli chodzi o rekrutacje?
Dzięki!
Wro 2016-11-11 12:17:25
Hej, czy ktoś ubiegał się o stanowisko Sales Compensation Manual Data Analyst? Ile można dostać i czy w trakcie rozmowy przeprowadzane są jakieś testy sprawdzające wiedzę (poza językiem)?
Niezadowolona 2016-11-20 11:50:17
Pracowałam niespełna rok i przekonałam się, jakim wysysaczem energii jest ta firma. Mydlenie oczu na rozmowie o podwyżkach i podniesieniu płac po okresie próbnym. Tak naprawdę niesprawiedliwa stawka, mocno zróżnicowana pomiędzy pracownikami na tych samych stanowiskach. Dodatkowo dokładanie co chwile coraz to nowych obowiązków, bez jakichkolwiek profitów. Może jest to dobra opcja aby zacząć pracę na umowie i cieszyć się z karty multisport, "opieki" medycznej, ale niekoniecznie na dłuższy czas. Nie bez powodu znaczna część pracowników ucieka do innych korporacji, po zdobyciu doświadczenia w HPE.
Zostaw swoją opinię o Hewlett-Packard Polska - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hewlett-Packard Polska