VeriFone European Shared Services Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 46 ocen.

Opinie o VeriFone European Shared Services Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VeriFone European Shared Services Sp. z o.o.

Lidia

@ Dffgg piszesz, że osoby z doświadczeniem mogą oczekiwać odVeriFone European Shared Services Sp. z o.o. dobrego wynagrodzenia. W takim razie, na jakie mogą liczyć osoby, które są dopiero na początku ścieżki zawodowej? Jak oceniasz tempo w jakim zdobywa się doświadczenie w tej firmie? Trudno jest awansować?

Violetta

Witam, dostałam propozycję wzięcia udziału w rekrutacji na stanowisko Order Administrator / Customer Service Specialist. Mam bardzo duże doświadczenie w Obsłudze Klienta. Interesują mnie głównie 2 rzeczy : na jakie widełki finansowe mogę liczyć? czy praca z domu po przeszkoleniu jest możliwa? Z góry dziękuję. Violetta

Dffgg
@Violetta 20.10.2017 13:49
Witam, dostałam propozycję wzięcia udziału w rekrutacji na stanowisko Order Administrator / Customer Service Specialist. Mam ba...

Pytanie o widełki bez informacji o dziale do którego aplikujesz, twoich kompetencji itp itd jest nieco pozbawione sensu. Lepiej nie idź na rozmowę jeśli myślisz tylko o kasie . Jednakże verifone płaci b. dobrze osobom doświadczonym.

JU

Witam serdecznie, Verifone respektuje konstytucyjną wolność każdego człowieka do wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Jednocześnie jednak nie wyrażam zgody na bezkarne obrażanie i pisanie nieprawdy o którymkolwiek Pracowniku. W związku z tym podjęłam natychmiastowe kroki prawne wobec wpisu, który zawiera informacje nieprawdziwe, obraźliwe i naruszające dobre imię jednego z Pracowników, a tym samym jest przestępstwem ściganym na mocy kodeksu karnego. Wypowiedzi na portalach internetowych mogą wypełniać znamiona następujących przestępstw, unormowanych w kodeksie karnym: a) przestępstwa określonego w art. 212 § 2 kodeksu karnego: „Kto za pomocą środków masowego komunikowania, pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności.”. Karą przewidzianą za dopuszczenie się powyższego czynu jest grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2; b) przestępstwa określonego w art. w art. 216 § 2 kodeksu karnego: „Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.”;

Troll

Nie zycze wrogowi tego miejsca pracy... uciekajcie z GLa. Head of Gl nie zna roznicy pomiedzy Credit a Debit ahhha Pozdro

Szukający pracy

Zdecydowanie wchodzą tu osoby poszukujące pracy, a po tych komentarzach nie wiem czy warto tracić czas na składanie aplikacji. Poza tym słyszałam że połowa osób jest na jakiś zewnętrznych kontraktach.

Pracownik
@Szukający pracy 15.09.2017 08:14
Zdecydowanie wchodzą tu osoby poszukujące pracy, a po tych komentarzach nie wiem czy warto tracić czas na składanie aplikacji....

Totalna nieprawda. Jest 90 osób - na umowach o prace na czas nieokreślony po okresie próbnym oraz z tego co kojarzę obecnie 1 kontraktor - po prostu osoba z agencji pracy tymczasowej potrzebna na krotki okres czasu.

pozdrawiam

gdyby pensje były dobre to i wartościowi pracownicy by zostali :)

M.

Na portalach piszą pojedyncze niezadowolone jednostki, a pozostali pracownicy, ponad 100 osób, którzy pracują tutaj od jakiegoś czasu i są zadowoleni nie wchodzą na te strony i nie sprawdzają opinii, bo po co. Ostatnio przy okazji polecania kolegi z byłej pracy dowiedziałam się o tych komentarzach właśnie od niego. Bazowanie na komentarzach kilku procent, którym się nie podobało nie jest najrozsądniejsze, ale każdy ma swój rozum i wolny wybór. Jak dla mnie atmosfera jest fajna, jest dużo eventow, w które sami możemy sie angazować. i organizować je. Jednocześnie jest tez dość kameralnie w porównaniu do dużych molochów typu BPO i dodatkowo można się zdecydowanie więcej nauczyć. Uważam, ze jest to miejsce godne polecenia dla kogos, kto szuka pracy w SSC.

Anna
@M. 21.08.2017 13:34
Na portalach piszą pojedyncze niezadowolone jednostki, a pozostali pracownicy, ponad 100 osób, którzy pracują tutaj od jakiegoś...

Czy jesli na 20 dobrych znajomych 17 z nich szuka pracy i jest niezadowolonych nadal smiesz twierdzic ze warunki sa dobre a wypowiadaja sie tylko zdesperowani? Osobiscie nie jest mi zle bo mam wszystko w d.. i planuje zmiane pracy:)

Nie polecam

Odradzam. Jakoś o innych firmach nie ma tylu negatywnych opinii, a powinno to dawać do myślenia.

Lidia

@Pracuję tu od ponad roku, żeby poznać firmę i wypowiedzieć się na jej temat- tu masz rację, trzeba w niej popracować. Dobrze, że firma daje możliwość rozwoju, przynajmniej są szanse na stałe zatrudnienia. Co do zatrudnień, czy w tak dużej korporacji oferują umowę o pracę? Można liczyć na dodatkowe pakiety socjalne?

Pracownik

W verifone ssc pracuje około 180 osób. Wystarczy 1-2 wiecznie nieusatysfakcjonowane z rożnych powodów z pretensjami do wszystkich i o wszystko z zamiłowaniem do wpisów i gotowe :) ci zadowoleni nie piszą bo po co. Firme i atmosferę w 90% tworzą wszyscy pracownicy nie tylko team leaderzy itd- tym którym nie chce sie tej atmosfery tworzyć pewnie wpisują tu negatywne opinie. Z ręka na sercu moge powoedziec w swoim imieniu pracując od wielu lat ze firma stwarza wszelkie warunki zeby było fajnie - nie wszyscy chca z tego korzystać bo lubią siać ferment i narzekać . I tyle. Kazdy człowiek jest inny i ma inne oczekiwania. I dobrze.

Yu

Jestem jednym z "bardziej doświadczonych" pracowników i mogę powiedzieć, że rzeczywiście doświadczonych mało, bo SSC w Polsce od niedawna zaczęło bardzo intensywnie się rozwijać i w przeciągu pięciu lat ilość pracowników wzrosła niemalże 10-cio krotnie. Korpo jak korpo - ma swoje plusy i minusy, ludzie są różni, ale nie ma mowy o mobbingu, toksycznej atmosferze (chyba, że ktoś sam w okół siebie taką tworzy). Dla mnie jest to wspaniałe środowisko pracy i uwielbiam ludzi z którymi pracuję.

Yu
@SF 06.07.2017 16:46
Czy często i chętnie pomagasz nowym pracownikom w wykonywaniu ich obowiązków? Atmosferę pracy tworzą ludzie, więc nowy pracowni...

Zawsze pomagam nowym pracownikom i komukolwiek kto potrzebuje pomocy. Nie mogę się wypowiadać za innych, ale według mnie nikt nie ma tu złej woli. Wierz mi, nie po to zatrudnia się ludzi, żeby ich zniechęcać. Nikt nie ma w tym żadnego interesu. Pozdrawiam serdecznie.

SF
@Yu 07.07.2017 12:05
Zawsze pomagam nowym pracownikom i komukolwiek kto potrzebuje pomocy. Nie mogę się wypowiadać za innych, ale według mnie nikt n...

Cenna informacja dla kandydatów, ale negatywne komentarze pojawiają się, więc trudno nie mieć wątpliwości. Argument dot. zatrudniania jest ważny, ale nie oznacza, że firma jest przyjazna. Jeśli jeden pracownik odchodzi, to na jego miejsce zatrudnia się nowego - normalna sytuacja. Negatywne uwagi dotyczą managerów, team leaderów i jakiejś grupy pracowników, którzy manipulują innymi i to ich należy zdyscyplinować, jeżeli traktują firmę jak własny folwark.

korposzczur

Przed podjęciem tam pracy sprawdziłem tu opinie, ale jednak zdecydowałem się spróbować, co było błędem, ale mam nauczkę na przyszłość. Generalnie nie polecam, beznadziejne kierownictwo (i chyba przez to jest tam tak źle), duża rotacja, przez co brak doświadczonych pracowników, non stop ktoś odchodzi, a sporo ludzi jest naprawdę w porządku. Firma nie dba o pracownika i ogólnie toksyczne korpo. Jeśli nie szkoda Ci nerwów to przekonaj się na własnej skórze. Powodzenia wszystkim szukającym pracy, oby nie Verifone ;)

SF
@korposzczur 05.07.2017 19:40
Przed podjęciem tam pracy sprawdziłem tu opinie, ale jednak zdecydowałem się spróbować, co było błędem, ale mam nauczkę na prz...

beznadziejne kierownictwo.... i wszystko jasne!

Pracuję tu od ponad roku
@korposzczur 05.07.2017 19:40
Przed podjęciem tam pracy sprawdziłem tu opinie, ale jednak zdecydowałem się spróbować, co było błędem, ale mam nauczkę na prz...

Wszedłem na to forum po raz pierwszy w życiu. No i bardzo się cieszę, bo pewnie nie wybrałbym tej pracy, gdybym poczytał te wszystkie głupoty...;) o forum dowiedziałem się od naszych new-joinerów, którzy poczytali te hejterskie bzdurki, ale jednak zdecydowali się podpisać umowę. Ja ze swojego wyboru jestem bardzo zadowolony - tak jak większość osób. Oczywiście zdarzają się osoby, zfrustrowane (zazwyczaj z natury). Ale z kolei również ich towarzystwo nie zawsze pasuje większości, więc odchodzą i dobrze... bo mąciły fajną atmosferę. Generalnie, nie wiem czy istnieje idealna korporacja... wg mnie nie. Ta też nie jest idealna. Ale wg mnie jest bardzo dobra. Jest tu masa świetnych osób, z którymi mam przyjemność pracować na codzień, chodzić na lunche i nawet spotykać się czasem prywatnie. Ja pracuję w GLu. Veri dało mi fajne szanse na rozwój i zbilansowanie życia prywatnego i zawodowego. Ja lubię ludzi z którymi tu pracuję. Lubię Verifone

Opinie Verifone

Drodzy kandydaci, oraz wszystkie osoby zainteresowane Verifone SSC w Warszawie. Bardzo cenimy sobie Wasze opinie i nieustannie staramy się poprawiać nasze warunki pracy oraz klimat w organizacji, dlatego bardzo dziękujemy za każdą konstruktywną wypowiedź. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu poprzez pocztę elektroniczną: opinie@verifone.com . Z chęcią osobiście odpowiemy na wszelkie pytania, zastrzeżenia, a także podejmiemy odpowiednie kroki w przypadku konstruktywnych uwag. Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do kontaktu.

pracownik

chciałbym żeby w mojej firmie 1 team leader przypadał na 2-3 pracowników… średnio team ma u nas ok. 7-9 osób, co rzeczywiście jest mniej niż średnia w innych firmach. Dzięki temu nasi team leaderzy mają więcej czasu dla nas. Jak w każdej firmie możesz znaleźć dobrych i złych. To w dużej mierze kwestia oczekiwań i osobistych preferencji…

SF
@pracownik 29.06.2017 15:32
chciałbym żeby w mojej firmie 1 team leader przypadał na 2-3 pracowników… średnio team ma u nas ok. 7-9 osób, co rzeczywiście j...

Co masz na myśli "kwestia oczekiwań i osobistych preferencji"? Czy sugerujesz, że jeden pracownik chce dobrego przełożonego, a drugi złego? Trudno mi w to uwierzyć, ale jak piszesz co człowiek to inna bajka, więc może masz rację. Czy przy rekrutacji pytają o takie preferencje?

pracownik
@SF 30.06.2017 14:39
Co masz na myśli "kwestia oczekiwań i osobistych preferencji"? Czy sugerujesz, że jeden pracownik chce dobrego przeło...

Jedni wola ludzi, którzy są bardzo dynamiczni, jak wulkan energii, inni wola bardziej spokojnych i stonowanych. Niektórzy lubią ciągła i bliska współprace z Team Leaderem, inni cenią sobie przestrzeń i samodzielność. To mam na myśli, mówiąc o preferencjach. Wiadomo, ze każdy team leader jest trochę inny, ale nie spotkałem się, żeby ktoś u nas bardzo narzekał na swojego przełożonego. Dla mnie osobiście jest ok i nigdy nie miałem tutaj żadnych problemów przy współpracy z przełożonym. To co na pewno cenie to wyrozumiałość i elastyczność. Czy na rekrutacji o to pytają? Szczerze mówiąc nie pamiętam, czy padło to pytanie. Jednak w trakcie rekrutacji można wyczuć z jakim typem osoby się rozmawia i stwierdzić, czy chce się z kimś takim współpracować.

GG

Teamliderem można tam zostać z konieczności a nie dzięki umiejętnościom. Co czwarta osoba tam ma dopisany tytuł TL co kompletnie nie oznacza że jest bardziej doświadczoną, kompetentną, wyważoną osobą niż inne. Skoro teamy mają po 2-3 osoby to teamliderów jest kilkunastu.

Verifone

Najlepiej aplikujcie na obecnie otwarte stanowiska oraz na rozmowy rekrutacyjne, by zdobyć własne zdanie o firmie, a nie bazować na krzywdzących, subiektywnych opiniach. Chętnie odpowiemy na wszelkie pytania, ale najlepiej jest po prostu przyjść do firmy i np. bezpośrednio porozmawiać z którymkolwiek z pracowników. Wielu jest bardzo zadowolonych z atmosfery i pracy. Jest u nas szansa na rozwój, zdobycie doświadczenia i poznanie ciekawych ludzi.

nowa oferta pracy

Jest oferta do AP z językiem norweskim na pracuj.pl? polecacie ? Dobre zarobki ? Tak widzę, że nieciekawe są opinie i nie wiem czy sie zglosic ?

Verifone

Wszystko zależy na jaką spółkę do obslugi trafisz...

SF
@Verifone 20.06.2017 09:15
Wszystko zależy na jaką spółkę do obslugi trafisz...

Wszystko zależy na jakich ludzi trafisz. Jeżeli Team Leader nie jest wiarygodny i pomocny, to kiepski z niego manager.

Verifone
@SF 21.06.2017 09:13
Wszystko zależy na jakich ludzi trafisz. Jeżeli Team Leader nie jest wiarygodny i pomocny, to kiepski z niego manager....

Przyznaję rację a łatwo tam na kiepskich trafić. Ogólnie nie polecam.

Dno

Dosyć specyficzne podejście TL-ów - w rozmowie w cztery oczy - wszystko fajnie pięknie, przy zespole lub przy osobach na wyższym stanowisku -jesteś do niczego - niespójne i demotywujące zachowanie,

Nie polecam

Pelno jest ludzi na nieodpowiednich stanowiskach, biora wszystkich jak leci, pracownicy zmieniaja sie co trzy miesiace na spolkach to i balagan jest.

Pracownik

Nie ma żadnego mobbingu, co za hejtowe bzdurki.... A ogłoszenia stale sa i bedą, bo firma zwiekszyła zatrudnienie przez ostatni rok o 30 osób bo ciagle sa tranzycje i intensywnie sie rozwija

SF

Komentarze są jak najbardziej potrzebne, bo poznajemy firmę na podstawie opinii jej pracowników. Każdy sam dokonuje wyborów, więc dopiero po jakimś czasie można i należy zweryfikować negatywne komentarze tu umieszczone. Stałe poszukują kogoś do ssc i to jest dziwne. Jeśli jednak czyta się komentarze, że kadra nie potrafi zarządzać, panuje mobbing, hr nie potrafią wszystkiego "ogarnąć", naśmiewanie się z innych, itp., to źle to wygląda i skłania do zastanowienia się " Co tam się dzieje?" Nie ulega wątpliwości, że miła, przyjazna i pomocna atmosfera w pracy to podstawa sukcesu firmy i uznania jej jako solidnego pracodawcy. Czy verifone chce być tak postrzegane na rynku pracy?

Nowy prac.

Polecam pracę w zespole GL. Są tam fajni ludzie i super atmosfera.

Knte

Dobre zarobki, generalnie przyjaźni ludzie i możliwość rozwoju w zakresie rachunkowości. Cieszę się, że nie kierowałem się powyższymi, zaskakującymi mnie, komentarzami i przyjąłem ofertę Verifone.

Byly pracownik

Najpierw nalezy tam zatrudnic prawdziwe HRy a dopiero potem kompetentne osoby mogą decydować kto powinien zostac managerem. Firmy nie polecam. Strata czasu. Lepiej isc gdzie indziej niz marnowac czas tam. Nie maja nic do zaoferowania pracownikowi.

SF

Macie jakieś propozycje dla pracodawcy? Może swoje uwagi należy zgłosić do hr? Zastanawiające, jakimi kryteriami kierują się kadry przy obsadzaniu stanowisk, na których należy wykazać się "miękkimi umiejętnościami" przy zarządzaniu ludźmi?

Najgorszy pracodawca roku

Slabi BRAK podejścia do ludzi

po rozmowie rekrutacyjnej

jakie wynagrodzenie dostaje młodszy księgowy jakieś widełki ?

Sfrustrowana

powtórzę po innych, ale to prawda - brak doświadczonych i kompetentnych pracowników, słaby sprzęt, problem z nierównym traktowaniem pracowników, duża ilość nadgodzin, zbyt duża rotacja - co odbija się na całym zespole.

I.

Ciesze sie, ze odeszlem. Fatalne miejsce pracy, a team leaderzy sa na niskim poziomie. Good luck!

zawiedziony
@I. 24.04.2017 21:38
Ciesze sie, ze odeszlem. Fatalne miejsce pracy, a team leaderzy sa na niskim poziomie. Good luck!

potwierdzam, toksyczna atmosfera, slaby management, który nie umie zarządzać ludźmi. zero możliwości, zero szkoleń plus nieodpowiedni ludzie na niektórych stanowiskach.

Zniesmaczony

Toksyczna atmosfera, nie ma perspektyw i wszyscy odchodza. Bardzo slaby management.

zainteresowana

Na jakie wynagrodzenie można tam liczyć brutto ?

były pracownik
@zainteresowana 24.04.2017 19:13
Na jakie wynagrodzenie można tam liczyć brutto ?

nie radzę tam się zatrudniać.

Dorota

Poczatki nie wygladają dobrze. Hr nie ogarnia zupełnie. Nie ma nawet portalu, zeby sprawdzic swoj urlop. Mozna zaczac prace bez badan lekarskich...co mega mnie zaskoczylo! Wczesnijesze firmy nie dopuscily mnie do pracy bez badan a tutaj freedom. Czasami slyszy przekleństwa Team Ledera, a obgadywanie wszytskich dookola. "O prześle Ci ten mail nie uwierzysz jaki idiota" itp itd... Pozdrawiam, D.

zawadzka

duża rotacja, brak doświadczonych pracowników i perspektyw. Nie oszukujmy się, to tylko shared service a nie żadna firma.

kuba

hej no pewnie ze to jest zależne nie ma co się oszukiwać :D tylko ważne żeby jednak to było prawda??

anonim

(usunięte przez administratora)

Szczerze

Co? "przyjacielskie relacje" co to za bajeczka? :D:D:D. Kto tam pracował to dokładnie wie jaka tam jest atmosfera, ludzie sami się zwalniają bo nie wytrzymują. Taka prawda.

anonim

(usunięte przez administratora)

szczera

duża rotacja, sami się zwalniają.

Szczery

Trudno o dobrą ocenę - spora rotacja.

toxic

Duza rotacja, ludzie tylko mysla jak uciec z tej firmy. Atmosfera bywa toksyczna w zaleznosci na jakich przelozonych sie trafi, a trafic latwo. Pieniadze calkiem dobre ale nerwy jeszcze wieksze, nie polecam jesli ktos mysli o dluzszej wspolpracy.

volcanic

- toksyczna atmosfera - duża rotacja - typowa korporacja w negatywnym tego słowa znaczeniu

abc

Niestety bardzo duża rotacja

admin

Wiesz jak wyglądają umowy w firmie VeriFone European Shared Services Sp. z o.o. i czy można liczyć na dłuższą współpracę? Czekamy na Twój komentarz.

Zostaw opinię o VeriFone European Shared Services Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VeriFone European Shared Services Sp. z o.o.