brak logo

P.P.H. CERKAMED

Nisko

Opinie o P.P.H. CERKAMED

Anna 2015-04-11 16:13
widzialam ogloszenie-potrzebują technologa chemika.Czy możecie przybliżyć mi jak pracuję sie na tym stanowisku. Jakie zarobki? Czy ma się swobodę w dzialaniu,czy szefostwo się do wszystkiego wtrąca.
14
Taki ktos 2015-07-15 20:45
a hahaha nie zarobisz 3 tysiace zaczynajac na tym stanowisku. 2 na reke tak,ale nie 3. Masz rzeczy do zrobienia, na ktore masz termin plus to co wyskoczy przelozonemu w danej chwili a na co on jest " za dobry " by sie tym zajmowac. Ale jak to wszedzie - podpasujesz komus to wiele rzeczy bedzie ci wybaczone
gosc 2015-10-29 21:29
A ja radzę nie czytać tych opinii, tylko złożyć cv i iść na rozmowę o pracę, a potem samemu ocenić jak jest. Tutaj wypowiadają się głównie ludzie, którym się nie udało, więc nic dobrego nie napiszą.
3
kama 2015-11-05 17:41
Firma nie przyjmuje uczniów/studentów/absolwentów na staże.

Atmosfera jest straszna. Można powiedzieć, że wchodzisz w gniazdo zmij. Pracownicy nie sa szanowani
6
gosc 2015-11-06 11:14
moje stanowisko administracyjne,nie narzekam a studentów nie przyjmują, na staże też nie, skąd masz takie wieści?
1
nikt 2015-12-11 18:03
To prawda że atmosfera w tej pracy jest tak ciężka, że siekierę można powiesić.Wieści idą w świat i niedługo nikt tam nie będzie chciał pracować
7
taki ktoś 2015-12-13 09:44
Jeśli ktoś musi się rozliczyć ze swojej niekompetencji, to dla takiej osoby atmosfera zawsze będzie ciężka... to może lepiej pójść sprzedawać w sklepie? Chociaż tam też nie gwarantuję lekkiej atmosfery - klienci bywają upierdliwi..
1
Ja 2015-12-13 20:54
Jeśli ktoś musi się przyznać do swojej niekompetencji, to dla niego zawsze atmosfera będzie ciężka... No cóż... Takie życie...
bodo 2016-06-20 13:05
Jak tam jest teraz, jeśli chodzi i dział jakości? Bo dostałem zaproszenie na rozmowę, a przed tym kupę rzeczy do przyswojenia (wszystkie produkty, opakowania itp. itd.)
1212 2016-07-18 21:45
Do rozmowy trzeba się przygotować i poświęcić na to sporo czasu.Trzeba nauczyć się na pamięć wszystkich produktów firmy. Właściwości, działanie, pojemności,skład. Rozmowa bardzo profesjonalna, kilka zadań do rozwiązania sprawdzające kreatywność umiejętność rządzenia sobie w trudnych sytuacjach oraz umiejętność wyciągania wniosków na podstawie analizy opisanej technicznym językiem. Mimo że pracy nie dostałam i rozmowę uważam za dosyć trudną moja ogólna ocena jest bardzo pozytywna. Bardzo żałuję że nie otrzymałam tej pracy bo liczyłam się z tym, że pracodawca jest wymagający ale wolę pracować w wymagającym ale też profesjonalnym zeapole. Odpadłam że względu na mój słaby angielski.
1
ewa 2016-09-19 11:22
Jakie tam są stanowiska pracy?
romek 2016-09-19 16:46
Tak zachwalasz @1212 to jakie tam są warunki? Bo widziałem ofertę na ph-owca i nic na ten temat nie było..
xoxoxo 2016-12-01 17:01
Czy mógłby ktoś przybliżyć pytania z rozmów kwalifikacyjnych a przede wszytkim jak to wyglada? Jak sprawdzają angielski ?
9
LOL 2017-02-14 21:33
Mam pytanie. Znowu pojawiło się ogłoszenie, że potrzebują technologa. Niedawno było ogłoszenie na to stanowisko. Czy to jest nowe stanowisko czy tam jest taka rotacja pracowników? Technolog się zwolnił (lub został zwolniony) i szukają osoby na jego miejsce.
mimi 2017-02-23 06:35
jest tak jak napisales/as
1
lol 2017-02-23 19:20
A możesz coś więcej napisać o tym stanowisku technologa? Dlaczego odchodzą?
pruchnica 2017-02-26 13:18
Masz na myśli CHINY ?
MówięJakJest 2017-02-26 18:37
Trzech technologów i osoba z działu handlowego odeszły z pracy w przeciągu kilku dni, to mówi samo za siebie... . Rotacja pracowników jest bardzo duża, dlatego ciągle pojawiają się nowe ogłoszenia. Są plusy i minusy jak w każdej pracy. Atmosfera jest ciężka. Nie polecam.
16
pierwiastek 2017-03-02 15:32
Dlaczego ludzie odchodzą? Dostałam zaproszenie na rozmowę właśnie na stanowisko technologa i też mnie zastanawia ta rotacja pracowników. I w ogóle ile zarabia się tam na stanowisku technologa?
1
ona 2017-03-02 21:18
również dostałam zaproszenie na rozmowę, też jestem ciekawa jak tam jest
Rozczarowana 2017-03-24 21:01
Bardzo niekompetentny zespół przeprowadzający rozmowe kwalifikacyjna.
4
Rozczarowana 2017-03-24 21:03
Brak kompetencji i szacunku
4
kicia 2017-03-27 17:54
jak wrazenia po rozmowie? ciezko było?
Agnieszka 2017-03-30 15:14
@Rozczarowana, dlaczego odniosłaś takie wrażenie? Jakie pytania usłyszałaś?
taki ktos 2017-04-09 18:28
Nie dziwi mnie brak kompetencji osób prowadzących rozmowę kwalifikacyjną. Jak wcześniej ktoś napisał, technolodzy zostali zwolnieni/zwolnili się, a co za tym idzie nie ma osób, które mają wykształcenie chemiczne/technologiczne lub (jeśli są) są to osoby nowe, które zostały ledwo co zatrudnione i nie spodziewałabym się u nich doświadczenia w tej dziedzinie.
5
Rozczarowana 2017-04-10 22:06
Skoro ktos nazywa sie kierwonikiem do spraw jakości w firmie produkujacej materialy stomatologiczne i nie zma sie na technologi oraz chemi to swiadczy w jakim stanie jest firma. Jak ktos taki ma oceni poziom wlasciwej wiedzy? Na podstawie wygladu, charakteru? Jak ktos taki moze podejmowac rozmowe rekrutacyjna?
Odczuc mozna byla brak wiedzy od tych osob.
14
BYŁAM 2017-04-20 08:57
Byłam, przeżyłam....NIGDY WIĘCEJ, PORAŻKA
7
Po rozmowie 2017-04-20 09:24
Szukaja "kreatywnych" a moim zdaniem boja sie przyjac kogos kto wykazuje sie chociaz odrobina inteligencji. Zeby nie okazal sie madrzejszy od nich.
7
Agnieszka 2017-05-04 13:53
@BYŁAM skąd Twoje negatywne nastawienie do P.P.H. CERKAMED? Uargumentuj swoją wypowiedź. Na jakim stanowisku byłaś zatrudniona? Czekamy na Twoją opinię.
6
Cinocenty 2017-05-19 12:55
A ja jestem świeżo po rozmowie kwalifikacyjnej i szczerze dziwią mnie powyższe hejty na P.P.H. Cerkamed. Rozmowa przebiegała w jak najlepszej atmosferze,rzetelnie,merytorycznie. Panie z działu HR dbają ażeby szybko rozładować napięcie. Ogólnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
1
Dot. 2017-05-19 17:19
A ja myślę, że krytykują sposób rekrutacji osoby, którym nie poszło i pracy w Cerkamedzie nie dostały. Zwykle tacy zawsze mają najwięcej do powiedzenia. Ciekawe co prowadzący te rozmowy
mogliby powiedzieć na temat ich kompetencji, poziomu wiedzy itd. Hahaha pewnie mogłoby być ciekawie.
Cinocenty daj znać czy dostałeś tam pracę. Czy tylko mi się wydaje, że dostanie...?
Po rozmowie 2017-05-21 09:25
Komentarz napisala Pani z HR. To samo slyszalem na rozmowie. Cinocenty nikt nie pisze o atmosferze tylko o KOMPETENCJACH.
3
NN 2017-06-27 12:31
Nie rozumiem, dlaczego czepiacie się rozmów kwalifikacyjnych. Jak dla mnie rozmowa odbywała się na wysokim poziomie. Jak komuś zależy na pracy to się nauczy tych produktów i rzetelnie się przygotuje, jeśli komuś nie zależy, to po co potencjalny pracodawca ma marnować dla niego czas? Wiadomo, może panie rekrutujące nie mają wiedzy z każdej dziedziny (kto ma?), ale ja jestem raczej przyjemnie nastawiona, mimo tego, że pracy nie dostałam. Podobno duże szanse na podwyżki i premie, także może warto spróbować? Pracę zawsze można zmienić.

Też słyszałam, że duża rotacja pracowników, jak w większości przedsiębiorstw w Stalowej niestety.
Ja 2017-07-17 19:51
Nie polecam! Kiepska atmosfera pracy!
3
ERR 2017-08-22 15:19
"Jak komuś zależy na pracy to się nauczy tych produktów i rzetelnie się przygotuje, jeśli komuś nie zależy, to po co potencjalny pracodawca ma marnować dla niego czas?"
To podejście jednostronne, a co z tego ma potencjalny pracownik? A pracodawcy nie powinno zależeć na pracowniku? Nie powinien szanować czasu potencjalnych kandydatów? Kto to widział, aby uczyć się wszystkich produktów i być z tego przepytywanym. Jak w szkole. Miałam aplikować do tej firmy na stanowisko handlowe, ale szkoda mi czasu. Nigdy nie spotkałam się z takim podejściem. Owszem przygotowywałam prezentacje na kolejny etap rekrutacji (w kilku innych firmach), ale dotyczyły one określonej części asortymentu. To było bardzo fajne i logiczne podejście, ale uczyć się na pamięć wszstkiego na samą rozmowę. Jestem bardzo zaskoczona w negatywny sposób.
3
ja 2017-08-25 10:36
Czy mogę prosić o podanie więcej informacji - interesuje mnie praca na stanowisku handlowca?
Jakie jest średnie wynagrodzenie, jakie warunki pracy, czy jest dodatkowy socjal (np ubezpieczenie medyczne, karta sportowa) czy atmosfera jest faktycznie taka ciężka :)
Cinocenty 2017-08-29 14:23
Dostałem pracę w Cerkamed. Pracuję tu od trzech miesięcy i jestem pozytywnie zaskoczony profesjonalizmem. Na sukces firmy składa się tutaj praca każdego pracownika, każdy jest tu doceniany. Nie ma jednostek, które chcą się wybić przed szereg. Atmosfera jest jak najbardziej w porządku, chyba że komuś wydaje się, że praca to same wakacje to długo będzie szukał i zamieszczał nie jeden komentarz negatywny nt firm. Podsumowując, miałem do czynienia z kilkoma firmami-Cerkamed proponuje mi rozwój w dziedzinie sprzedaży, są tu bardzo ciekawi ludzie, a miejsca jakie można zwiedzić na globie to już wisieńka na torcie.
4
Taka ja 2017-08-30 21:04
Do firmy wciąż ktoś dochodzi i zatrudnienie wzrasta. Firma coraz bardziej się rozwija i nie dziwi że wymagania nie maleją. A w tym miejscu swoją żółć i złośliwość wylewają Ci, którzy się nie nadali. Pracuję w tej firmie już sporo czasu i nigdy nie żałowałam że tu przyszłam. Fakt - w pracy daję z siebie wszystko, ale firma odpłaca mi tym samym.
1
Zara 2017-08-30 21:32
Ja się nauczyłam produktów, bo wiem, że jak bardzo zależy na czymś i zrobi się wszystko na 100% to jest duża szansa. I właśnie dostałam wiadomość że mam te prace.
Wczesniej czytałam tutaj komentarze i żałuję, bo przez to bardziej sie bałam, a nie było czego.
Rozmowa była w miłej atmosferze, pytania raczej z życia i na myślenie, zadanie z wyciągania wniosków, parę rzeczy do powiedzenia swoimi słowami, żeby było wiadomo, czy rozumiem różne definicje, a z produktów to tak ogólnie. Niedługo zaczynam pracę i jestem bardzo dobrej myśli.

1
dobra sobie 2017-08-31 11:26
Wszystko zależy w jakim dziale pracujesz :) Niektóre działy są doceniane tak naprawde nie wiadomo za co, a inne niezauważalne .
1
Witek 2017-08-31 12:06
Jak tylko czekasz, to raczej nic wyjątkowego cie nie spotka. I raczej nikt cie nie zauwazy.Jak w życiu.
Może jednak inni robią coś wyjatkowego, tylko ty nie chcesz tego widzieć. Najłatwiej jest narzekać.
1
Agnieszka 2017-08-31 12:16
@Witek a Ty jakie masz doświadczenia z P.P.H. CERKAMED? W jakim dziale pracujesz? Teraz firma poszukuje głównego technologa i specjalistę do spraw zarządzania jakością (http://cerkamed.pl/praca). Wiesz coś na temat tych stanowisk? Mógłbyś coś doradzić osobom aplikującym na nie?
zoja 2017-09-01 10:12
Cześć.
wysłałam aplikację na stanowisko przedstawiciela handlowego.
Czy jakiś handlowiec może wypowiedzieć się na jakim poziomie są jego średnie zarobki, jakie plany sprzedażowe trzeba zrobić aby otrzymać premię. Czy te plany są do zrealizowanie.
Piotr Butryn 2017-09-01 23:08
Polecam pracę w firmie Cerkamed każdemu, kto lubi nowe i ambitne wyzwania. Pracuję od prawie roku i jak przychodziłem, to nie miałem pojęcia o stomatologii. Dziś z perspektywy, wydawałoby się krótkiego czasu mogę powiedzieć, że zrobiłem bardzo duże postępy zarówno w wiedzy stomatologicznej jak i w organizacji pracy oraz w znajdywaniu niestandardowych rozwiązań sprzedażowych. Myślę, że stało się tak dlatego, że firma ciągle się rozwija w wielu kierunkach i cieszę się dziś, że mogę być tego częścią i mieć swój wkład.

Co jest dla mnie bardzo ważne - Cerkamed ożywia całą branżę stomatologiczną. Pomysły, które są wdrażane bardzo intrygują nie tylko stomatologów, ale również ludzi spoza branży. Wiele osób z niedowierzaniem patrzy, że firma ze Stalowej Woli potrafi rywalizować z wielkimi korporacjami. Dzieje się tak dlatego, że ludzie w firmie myślą w sposób nieszablonowy i innowacyjny.

Obecnie praca w Cerkamedzie jest dla mnie najciekawszym wyzwaniem zawodowym jakie do tej pory podjąłem.
10
Maciej Baniuch 2017-09-03 20:18
Pracuję w dziale sprzedaży zagranicznej od 4 miesięcy.
Podczas rozmowy kwalifikacyjnej byłem mile zaskoczony, ponieważ przebiegała w sposób ciekawy
i merytoryczny w luźnej atmosferze. Nauka pojęć stomatologicznych czy substancji chemicznych może nie jest łatwa ale biorąc pod uwagę perspektywy - naprawdę warto się przyłożyć!
Cerkamed to firma, która potrzebuje ludzi kreatywnych i przedsiębiorczych - tutaj każdy pracownik wnosi w nią swój własny wkład. Pomysły i zaangażowanie w pracy są bardzo szybko zauważane
i doceniane. Młody zespół pracowników stwarza przyjazną atmosferę.
Cerkamed błyskawicznie się rozwija. Jest rozpoznawalna w środowisku stomatologicznym w kraju jak
i na wielu zagranicznych rynkach.
Podsumowując, polecam pracę w Cerkamed każdemu kto nie boi się wyzwań i chciałby pracować
w ciekawej firmie.
5
zoja 2017-09-05 14:01
firma oferuje pakiet benefitów?istnieje możliwość wykupienia karty multisport lub ubezpieczenia medycznego?
Ja 2017-09-11 19:16
Kiedyś pracowałem w Cerkamedzie. Przez pierwsze miesiące pracy byłem bardzo zadowolony - potem niekoniecznie !!! Pracuje teraz w innej firmie za lepszą kasę, atmosfera bez porównania. Dobrze że ten etap mam już za sobą! Ogólnie nie polecam!
6
Agnieszka 2017-09-18 10:05
@Ja tutaj opisana atmosfera jest dobrze, Twoja opinia jest odmienna. Możesz powiedzieć coś na ten temat więcej? Jakiś pracownik firmy P.P.H. CERKAMED może odpowiedzieć na pytania użytkownika @zoja?
JJ 2017-09-18 12:31
Firma oferuje darmowe zabiegi spa/fizjoterapia w siedzibie firmy dla pracowników firmy. Co jakiś czas są rozdawane darmowe wejściówki do klubów sportowych. Można również przystąpić do grupowego zakładowego ubezpieczenia.
1
Zawiedziony brakiem profesjonalizmu 2017-09-19 20:54
Cześć Wam,

Ja z tą firmą mam bardzo niedobre doświadczenia na etapie rekrutacji. Brak informacji do samego końca, po 3 rozmowach nie wiedziałem jakie są zasady. Moje oczekiwania finansowe nigdy nie zostały skomentowane, a prowadzący rekrutacje zapraszali mnie na kolejne spotkania. Dostałem tą pracę i dopiero wtedy dowiedziałem się że podstawa to 3500 zł netto i 4% prowizji od sprzedaży. Przeciętny handlowiec sprzedaje na poziomie 20 tyś. Czyli średnie wynagrodzenie ok 4,5 tysiąca. Czuje się delikatnie ujmując wprowadzony w błąd, ponieważ ta oferta wysoce odbiega od przedstawianych oczekiwań.
Później firma HR zgania winę na Cerkamed a Cerkamed na HR. Nie ma z kim rozmawiać. Gdyby komunikacja ze strony firmy była jasna, moglibyśmy uniknąć niepotrzebnych kosztów i straconego czasu już podczas pierwszej rozmowie telefonicznej.
Nie polecam.
2
Zostaw swoją opinię o P.P.H. CERKAMED - Nisko
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.H. CERKAMED