Ziko Apteka Sp. z o.o.
3 314 6 1

Opinie o Ziko Apteka Sp. z o.o.

AT

Rekrutacja - stanowisko menadżerskie w centrali. Pani z Hr zadaje pytania, rozmawia, a pani (usunięte przez administratora)zatopiona w swoim laptopie - brak interakcji, słabe.

Klaudiusz
@AT 03.10.2018 13:53

AT a może to było celowe działanie? Menadżerowie muszą radzić sobie z różnymi niekomfortowym sytuacjami. Nieaktywny wręcz nieobecny uczestnik spotkania jest jedną z nich.

chora

Powiem tak do tej pory miałam dobre zdanie o tej aptece bo jest trochę tania ale po tym co ostatnio mnie spotkało przekracza wszelkie granice . Panie farmaceutki nie potrafiły odczytać leków na recepcie po czym oznajmiły że dwa leki będą dostępne jutro przychodzę jutro a one twierdza że jeden z nich nie przyszedł i musi być zamówiony. Człowiek się szybciej przekręci na drugi świąt niż otrzyma pomoc. Diabeł mnie podkusił by tam iść. Więcej tam nie pójdę .Stałam tam pół godziny z 39 stopniową gorączka a nie potrafiły nic załatwić . Ciekawe czy jeszcze czy dobrze odczytały receptę. Pójdę do lekarza z tymi lekami i ciekawe co mi powie

paulka
@chora 21.02.2018 16:11

lecz się psychiatrycznie

Mariusz
@chora 21.02.2018 16:11

Myslę, że gorączka oscylowala w okolicach ścięcia białka - takie mam odczucie po wpisie :)

anonymous
@Mariusz 27.02.2018 13:25

Czysta TROLA odpowiedź , takich ludzi nie stać na barwniejszy wpis, intelekt za niski na poważniejszą odpowiedź ?

pacjentka
@chora 21.02.2018 16:11

szkoda, że sama nie wiedziałaś na co potrzebujesz leki. Jak lekarz bazgrze to ciężko odczytać, ciekawe czy ty odczytujesz recepty bezbłędnie

Kasia

Czy możecie mi powiedzieć, jak pracuje się w Dziale Księgowości?

Aneta

@Julisia czy jesteś zadowolona z pracy w Ziko Apteka? Czy możesz powiedzieć coś więcej na temat doceniania personelu i atmosfery panującej wewnątrz firmy? Mogłabyś to odnieść do obecnych ofert o pracę ( https://www.gowork.pl/praca/ziko-apteka-sp.-z-o.o.;pr ) i napisać, na co warto zwrócić uwagę przy rekrutacji i co będzie pomocne w przyszłej pracy.

Krysia
@Aneta 17.05.2018 10:11

Aneta, odezwij się na adres: slodziaki55@gmail.com Opowiem Ci sporo:)

JULISIA
@Aneta 17.05.2018 10:11

Witam Ja pracowałam w Warszawie i trafiłam na personel krótko mówiąc niezgrany. Kierownik apteki faworyzował pewne osoby i mimo to, że pacjenci mnie doceniali wiedzę i fachowość, to ja czułam się mało komfortowo. Wszystko zależy od kierownika regionalnego i tego w aptece. Przy przyjęciu pensje indywidualnie się negocjuje co zależy od stażu pracy i doświadzenia. Trzeba przestrzegać licznych procedur. Nie raz nie co głupich. Ale to ludzie w aptece tworzą atmosferę w jakiej się pracuje. Nawet grafik bywa czasem zwariowany, jak codziennie musisz przychodzić na inną godzinę. Apteka jak jest mała to nie ma normalnych zmian, a bywają dziwnie ustawione środki bea okresu urlopowego. To jest kiedy ilość magistrów nie odpowiada ilości techników. Każda apteka to inny świat. Zależy gdzie się trafi. Pozdrawiam i życzę sukcesów. Ja się cieszę, że nie współpracuję w ZIKO.

JULISIA
@Aneta 17.05.2018 10:11

witam Zaletą jest to, że świadczenia płacą na czas do 10tego i robią szkolenia wewnętrzne nie tylko ze sprzedaży czy komunikacji ale też z farmakologii np. nadciśnienia tętniczego. Tak to nie cenią personelu szczególnie i atmosfera zależy od zespołu od managera do pomocy aptecznej. Albo masz zgrany zespół albo kupę idiotów, donoszących na siebie. Rekrutacje odbywają się w innych aptekach czasami jeśli lokalizacja docelowej ma jakieś mankamenty. Proszę przejść się do tej do której będzie koleżanka skierowana do pracy. Na papierze wygląda wszystko wspaniale, ale czy kierownik nie jest idiotą to wyjdzie w praniu materii. Procedury ZIKO są najważniejsze i trzeba ich chorobliwie przestrzegać i wykonywać normy i targety. Wesoło nie jest chyba nigdzie. Ja zamierzam po 20 latach praktyki iść na studia zarządzania i zmienić zawód na inny. Mam farmacji w Polsce dość. Zyczę sukcesów w Ziko.

Ziczka

@KIKI Może byś napisała co takiego firma oczekuje od Ciebie, że uważasz to za wyzysk? Czy po prostu miałam pracować?

ALA
@Ziczka 16.05.2017 08:54

Magister może spokojnie zarobić z premią 4 tys a technik 3 tys, to chyba nie możemy mówić o wyzysku...

benia
@ALA 30.05.2017 14:09

ciekawe gdzie mgr zarobi 4000.... chyba w Warszawie

A co tam
@benia 09.08.2017 16:55

W Poznaniu? Wszędzie. W Swarzędzu dostają ok 5500 z wliczonymi premiami. Jak robią dużo nadgodzin to ok 6500 max wychodzi w Swarzędzu.

Hula
@A co tam 26.06.2018 19:11

A jak to wyglada w Krakowie ? Jackie sa stawki i premie dla kier a jakoe dla mgr

Ziko Apteka Sp. z o.o.
pracodawca
@A co tam 26.06.2018 19:11

Tylko, że w Swarzędzu nie ma ZIKO APTEKI....

Dermokonsultantka

Może coś o Ziko Dermo. Zakres obowiązków dermokonsultantki jest obszerny, więc niech przyszłą kandydatkę nie zmyli opis stanowiska, z którego wynika, że praca w ZikoDermo to tylko obsługa Pacjenta. Do naszych obowiązków należy także wprowadzanie faktur, przyjmowanie towaru, rozkładanie go na półkach, kontrola dat ważności dermokosmetyków, kontakt z przedstawicielami handlowymi (co nie zawsze jest łatwe), upominanie się o brakujący towar, fakturę lub o wymianę produktu uszkodzonego. Wszystkie prace tyczące się części drogeryjnej należą do dermokonsultantki (ek) (nie tak, jak w przypadku apteki,gdzie pomoc apteczna odpowiada za wprowadzanie faktur, dostawę i porządek). Wiadomo- apteka ma o wiele więcej Pacjentów, więc technicy i magistrzy mają co robić, ale chcąc zobrazować- ludzie pracujący w aptece i w drogerii mają tyle samo obowiązków, różni je tylko charakter "powagi" między sprzedażą leku , a produktu kosmetycznego... Ale też przychodzą do nas ludzie chorzy- łuszczyca, atopia, alergia. Dobranie odpowiedniego produktu wymaga wiedzy kosmetologicznej i dermatologicznej. Praca w ZikoDermo ma dużo plusów- szkolenia-a więc rozwój. Na szkoleniach dostajemy kosmetyki- a więc testowanie nowych produktów. Prawie co miesiąc są organizowane konkursy odsprzedażowe, co zwiększa motywacje i pozwala wygrać kolejne dermokosmetyki (oczywiście jeśli się postarasz) . Zaczynając pracę w ZikoDermo mogę śmiało obiecać,że po roku 80% kosmetyków będzie przetestowana na Twojej skórze :) A co za tym idzie- Twoja sprzedaż jest wiarygodna, bo sama wiesz co jak działa. Atmosfera? W moim miejscu pracy bardzo przyjazna. Dzięki temu nie mam syndromu niedzieli :) Pensja- czytając i porównując płace w innych aptekach i firmach kosmetycznych pensja w Ziko nie jest wysoka, ale zdrowie psychiczne jest bezcenne, także wszystko można przeżyć.

Patka
@Dermokonsultantka 19.03.2018 21:34

Dobry wieczór. Może wie Pani cos o wolnym etacie ? :) pozdrawiam !

Julisia

Witam Firma jako monstrum farmaceutyczne rozwija się i dokonuje zmian. Pensje i świadczenia płaci na czas, a reszta zależy gdzie się trafi na jakie warunki lokalowe i osobowe i jaki zespół ludzi. Można trafić fatalnie i wiele zależy od lubienia lub nie lubienia przez Kierownika lub Dyrektora. Nikt dzisiaj za darmo nie płaci, ale jeśli nie docenia kompetencji i doświadczenia ludzi to ludzie zmieniają pracę i potem inny personel pracuje po 12 godzin, wiem to z własnego doświadczenia. Radzę sprawdzać dokładnie miejsce gdzie się będzie pracować i jakie są warunki nawet lokalowe, gdzie indziej są prowadzone rozmowy kwalifikacyjne. Wynagrodzenie się negocjuje jak są w dużej potrzebie to dadzą tyle ile chce kandydat.

Wiki

Podpowiedzcie czy firma może rekrutuje aktualnie?

Ziko Apteka Sp. z o.o.
@Wiki 23.04.2018 18:26

Wszystkie aktualne procesy rekrutacyjne można znaleźć na stronie ZIKO: https://www.ziko.pl/oferty-pracy/ Zapraszamy do zapoznania się z nimi oraz udziału.

anonymous

ile konkretnie zarabia dermokonsultantka w Ziko?

Milena

Dobra firma i dobra praca dla tych którzy dobrze pracują.

Beata

Witam , praca w Ziko może kilka lat temu była dość satysfakcjonujaca na tą chwilę wiele w firmie się zmieniło... każdy powoli odchodzi. Jak się nie docenia pracowników którzy pracują kilka lat , a więcej zarabia osoba która przychodzi nowa to niestety nikt nie bedzie się na to godził. Ja pracowałam w Ziko 2 lata jako technik farmacji firma się rozwija tylko kosztem pracowników, bo coraz więcej osób siedzi po 12 h bo nie ma personelu do pracy... a oferty ciągle aktualne. (usunięte przez administratora) Niestety firma ziko dba o swoje interesy kosztem pracowników, dlatego też postanowiłam zmienić prace;)

anonymous
@Beata 25.09.2017 08:52

Ile płacą technikowi na rękę?

Jack

Często korzystam z uslug apteki Ziko w Krakowie. Obsługa rewelacyjna panie obdarzone wysokim profesjonalizmem o niesamowitej urodzie bardzo sympatyczne kompetentne. Aż miło chorować. Jacek z laską. Ortopedyczną...

Aaa

Ile zarabia farmceuta na pelny etat? Mam nadzieje, ze przeczytam wreszcie odpowiedz, ze jej nikt nie usunie..... Po godzinie studiowania mam wrazenie, ze tu duzo jest cenzurowane. Chce przyjechac na rok do Polski i poznac polska farmacje. Probuje znalesc informacje ile sie netto zarabia i czy to wystarczy na wynajecie miedzkania, jedzenie itp. Duzo pracy i nadgodziny sa nie tylko w Polsce. Po kilku Latach w publicznej aptece jesli jest prywatny wszedzie dochodzi Sie do wniosku, ze Sie jest wykorzystywanym. Tam gdzie ja zyje Wielu farmazeutow Po kilku Latach pracy kupuje wlasna apteke. Tylko mamy ktore kilka godzin chca pracowac ze wzgledu na Dzieci pracuja na etat kilka godzin...... Czy w Polsce sa tylko sieci czy tez jest mozliwosc kupienia i prowadzenia wlasnej apteki. W aptekach prowadzonych przez wlascicieli sa czesto tam gdzie mieszkam lepsze warunki pracy niz w sieci.

Stella

Bardzo dobrze się pracuje. Patrząc na forum i tą ciszę tylko taki wniosek przychodzi do głowy.

wołow

ciekawe jak tam się pracuje

Ziczka

Świetna sieć aptek, sporo młodych osób pracujących w nich. Jak wszyscy wiemy młodzi są niecierpliwi i chcą dużo!!

Waldi

Czy nie można napisać coś pozytywnego o firmie Ziko Apteka?

Aneta

@Beata, dzięki za adekwatną opinie, dotyczącą warunków pracy, wcześniej rozmawialiśmy właśnie o procesie rekrutacyjnym i rzeczywiście mało osób narzekało, więc z tymi zarobkami by się zgadzało. A powiedz czy jako wieloletni pracownik ubiegałaś się od Ziko jakiejś podwyżki?

Zonia

Jak ktoś dobrze pracuje to z cała pewnością nie będzie narzekał na firmę. Lojalnośc obowiazuje w obie strony

Aneta

Wcześniej była już o tym mowa @Nowa, na pewno zarobki są uzależnione właśnie od Twojego wykształcenia i doświadczenia, więc trudno będzie podać konkretną kwotę. Odnośnie samego procesu rekrutacyjnego, to warto na pewno przeczytać wywiad na goworku, ostatnio Ziko odpowiadało tam właśnie na takie pytania.

Aneta

@bylypracownik a jak dawno temu pracowałeś w firmie i dokładniej - w jakiej lokalizacji? Warunki lokalowe mogą się zmienić, szczególnie kiedy Ziko Apteka się rozwija i punktów powstaje coraz więcej.

Nowa

Super firma , wiem, że jako pracodawca są również spoko.

Bylypracownik

Wszystkie rozmowy na tenat innych pracowników i ogólne odbywają się w lazienkach i kuchniach, bo w pokoku nie wolno rozmawiac. Atmosfera w biurze jest fatalna, warunki lokalowe tez, prafa na zmiany. Ucieklem stamtad szybko, bo poziom intelektualny wiekszosci pracownikow jest zenujacy.

Aneta

@zuza a jakie dokładniej szkolenia udało Ci się odbyć dzięki zatrudnieniu w Ziko Apteka? To bardzo ważne informacje dla tych pracowników, którzy są na początku swojej kariery zawodowej.

Monika

Nie wierzę,że jak ktoś rozmawia to może wylecieć z pracy. Chyba, że więcej rozmawia jak pracuje to słusznie bo nikt nie chce za nikogo pracować. Opinie o aptekach Ziko są dobre, dobrze to wróży firmie szczególnie przy tak dużej konkurencji jaka jest teraz.

Ona28

Nie liczą się kompetencje tylko to czy ktoś nas lubi. A jeżeli sam wolisz rozmawiać z kimś spoza pokoju to bedziesz posądzony o plotkowanie i przekazywanie informacji na zewnątrz, co będzie skutkowalo zwolnieniem.

Aneta

Zarobki @benia zapewne wahają się i zależą od posiadanych kwalifikacji. Ważniejsze dla osób, które poszukują pracy jako magister farmacji w Ziko jest czy obiecywane szkolenia mają miejsce i czy rzeczywiście można podnieść swoje kompetencje?

zaza
@Aneta 11.08.2017 10:04

Szkolernia nie dość, że są, to do tego są fajne i z tematów przydatnych w pracy z pacjentem.

zajka

Każda firma bez odpowiednich wyników finansowych może mieć kłopoty. Żeby dobrze zarabiać musimy ciężko pracować.

Nowa

Może ktoś ma wiedzę czy stanowisko ds. personalnych w Krakowie jest jeszcze aktualne? Bardzo zależy mi na pracy w ZIKO ale chciałabym coś więcej wiedzieć przed rozmową. Jak sie pracuje w Krakowie?

magdalenka

Witam, aplikowałam właśnie na stanowisko dermokonsultantki w Ziko. Czy pracował ktoś na tym stanowisku? Jakie jest wynagrodzenie, czy jest wypłacane na czas? Jaka atmosfera, szefostwo? Czy jest jakiś okres próbny, jaki rodzaj umowy? Wybaczcie tyle pytań, jestem dopiero na początku kariery.

Zostaw opinię o Ziko Apteka Sp. z o.o. - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ziko Apteka Sp. z o.o.