Opinie o Ziko Apteka Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ziko Apteka Sp. z o.o.

Ziczka
użytkownik zarejestrowany

Świetna sieć aptek, sporo młodych osób pracujących w nich. Jak wszyscy wiemy młodzi są niecierpliwi i chcą dużo!!

Waldi
użytkownik zarejestrowany

Czy nie można napisać coś pozytywnego o firmie Ziko Apteka?

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@Beata, dzięki za adekwatną opinie, dotyczącą warunków pracy, wcześniej rozmawialiśmy właśnie o procesie rekrutacyjnym i rzeczywiście mało osób narzekało, więc z tymi zarobkami by się zgadzało. A powiedz czy jako wieloletni pracownik ubiegałaś się od Ziko jakiejś podwyżki?

Zonia
użytkownik zarejestrowany

Jak ktoś dobrze pracuje to z cała pewnością nie będzie narzekał na firmę. Lojalnośc obowiazuje w obie strony

Beata

Witam , praca w Ziko może kilka lat temu była dość satysfakcjonujaca na tą chwilę wiele w firmie się zmieniło... każdy powoli odchodzi. Jak się nie docenia pracowników którzy pracują kilka lat , a więcej zarabia osoba która przychodzi nowa to niestety nikt nie bedzie się na to godził. Ja pracowałam w Ziko 2 lata jako technik farmacji firma się rozwija tylko kosztem pracowników, bo coraz więcej osób siedzi po 12 h bo nie ma personelu do pracy... a oferty ciągle aktualne. (usunięte przez administratora) Niestety firma ziko dba o swoje interesy kosztem pracowników, dlatego też postanowiłam zmienić prace;)

Aneta
użytkownik zarejestrowany

Wcześniej była już o tym mowa @Nowa, na pewno zarobki są uzależnione właśnie od Twojego wykształcenia i doświadczenia, więc trudno będzie podać konkretną kwotę. Odnośnie samego procesu rekrutacyjnego, to warto na pewno przeczytać wywiad na goworku, ostatnio Ziko odpowiadało tam właśnie na takie pytania.

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@bylypracownik a jak dawno temu pracowałeś w firmie i dokładniej - w jakiej lokalizacji? Warunki lokalowe mogą się zmienić, szczególnie kiedy Ziko Apteka się rozwija i punktów powstaje coraz więcej.

Nowa
użytkownik zarejestrowany

Super firma , wiem, że jako pracodawca są również spoko.

Bylypracownik

Wszystkie rozmowy na tenat innych pracowników i ogólne odbywają się w lazienkach i kuchniach, bo w pokoku nie wolno rozmawiac. Atmosfera w biurze jest fatalna, warunki lokalowe tez, prafa na zmiany. Ucieklem stamtad szybko, bo poziom intelektualny wiekszosci pracownikow jest zenujacy.

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@zuza a jakie dokładniej szkolenia udało Ci się odbyć dzięki zatrudnieniu w Ziko Apteka? To bardzo ważne informacje dla tych pracowników, którzy są na początku swojej kariery zawodowej.

Monika
użytkownik zarejestrowany

Nie wierzę,że jak ktoś rozmawia to może wylecieć z pracy. Chyba, że więcej rozmawia jak pracuje to słusznie bo nikt nie chce za nikogo pracować. Opinie o aptekach Ziko są dobre, dobrze to wróży firmie szczególnie przy tak dużej konkurencji jaka jest teraz.

Ona28

Nie liczą się kompetencje tylko to czy ktoś nas lubi. A jeżeli sam wolisz rozmawiać z kimś spoza pokoju to bedziesz posądzony o plotkowanie i przekazywanie informacji na zewnątrz, co będzie skutkowalo zwolnieniem.

Aneta
użytkownik zarejestrowany

Zarobki @benia zapewne wahają się i zależą od posiadanych kwalifikacji. Ważniejsze dla osób, które poszukują pracy jako magister farmacji w Ziko jest czy obiecywane szkolenia mają miejsce i czy rzeczywiście można podnieść swoje kompetencje?

zaza
@Aneta 11.08.2017, 10:04
Zarobki @benia zapewne wahają się i zależą od posiadanych kwalifikacji. Ważniejsze dla osób, które poszukują pracy jako magiste...

Szkolernia nie dość, że są, to do tego są fajne i z tematów przydatnych w pracy z pacjentem.

zajka
użytkownik zarejestrowany

Każda firma bez odpowiednich wyników finansowych może mieć kłopoty. Żeby dobrze zarabiać musimy ciężko pracować.

Nowa
użytkownik zarejestrowany

Może ktoś ma wiedzę czy stanowisko ds. personalnych w Krakowie jest jeszcze aktualne? Bardzo zależy mi na pracy w ZIKO ale chciałabym coś więcej wiedzieć przed rozmową. Jak sie pracuje w Krakowie?

magdalenka

Witam, aplikowałam właśnie na stanowisko dermokonsultantki w Ziko. Czy pracował ktoś na tym stanowisku? Jakie jest wynagrodzenie, czy jest wypłacane na czas? Jaka atmosfera, szefostwo? Czy jest jakiś okres próbny, jaki rodzaj umowy? Wybaczcie tyle pytań, jestem dopiero na początku kariery.

Ziczka
użytkownik zarejestrowany

Pracuję w jednej z aptek Ziko i nie rozumiem dlaczego tak niektórzy narzekają? Nikt nie jest wyrzucany bez poważnego powodu, żadna firma nie odważy się na takie działania.

Ziczka
użytkownik zarejestrowany

@KIKI Tak piszesz żeby zrobić złe wrażenie o firmie a w sumie nie wiadomo dlaczego tak uważasz? Czy masz podstawy do oceniania negatywnie szefów? Myślę, że nie nadawałaś się do tej pracy, musiałaś odejść i niestety nie możesz pogodzić się z tym faktem!

Ziczka
użytkownik zarejestrowany

@KIKI Może byś napisała co takiego firma oczekuje od Ciebie, że uważasz to za wyzysk? Czy po prostu miałam pracować?

ALA
@Ziczka 16.05.2017, 08:54
@KIKI Może byś napisała co takiego firma oczekuje od Ciebie, że uważasz to za wyzysk? Czy po prostu miałam pracować?...

Magister może spokojnie zarobić z premią 4 tys a technik 3 tys, to chyba nie możemy mówić o wyzysku...

benia
@ALA 30.05.2017, 14:09
Magister może spokojnie zarobić z premią 4 tys a technik 3 tys, to chyba nie możemy mówić o wyzysku......

ciekawe gdzie mgr zarobi 4000.... chyba w Warszawie

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@Konik dziękuję za czujność. Poniżej zamieszczam link ponownie, tym razem powinien wyświetlać się bez problemów: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,47926,0,0,praca_w_ziko

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@Barbrachętnie dowiemy się więcej na temat tego, co sprawia, że jesteś zadowolona z pracy w Ziko Apteka. Co możesz powiedzieć osobom zastanawiającym się nad pracą w firmie? O tym, co ZIKO zapewnia pracownikom można dowiedzieć się w zakładce Praca w ZIKO (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,47926,0,0,praca_w_ziko), chętnie jednak poznamy plusy pracy również z Twojej perspektywy.

Konik
@Aneta 09.05.2017, 08:52
@Barbrachętnie dowiemy się więcej na temat tego, co sprawia, że jesteś zadowolona z pracy w Ziko Apteka. Co możesz powiedzieć o...

Może drobnostka ale link obejmuje nawias i przecinek przez co nie działa ;)

Barbra
użytkownik zarejestrowany

Ziko Apteka fajna firma, jestem zadowolona z pracy.

Konik

Witam, czy ktoś pracował w Ziko jako Koordynator ds. Trade Marketingu? Mam w perspektywie przeprowadzkę z łódzkiego do wielkopolski, a widzę, że także jest to teren działania koordynatora. Na jaką podstawę i premie można liczyć w Ziko? Jakie narzędzia pracy zapewnia pracodawca i jak wygląda dzień pracy, tzn. czy są to wyjazdy dzienne czy np kilkudniowe? Z góry dziękuję za informacje.

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@Stella obecnie firma poszukuje Technika Farmacji do pracy w Warszawie. Zamierzasz wysłać swojej CV?

Stella
użytkownik zarejestrowany

Ziko Apteka nie ma nowych ofert pracy a ja bardzo chciałam tu pracować, słyszałam, że to fajna firma. Może ktoś ma informacje o nowych przyjęciach w Warszawie lub w okolicach. Trochę dziwią mnie wpisy,ale nigdzie nie jest idealnie.

aaa...
@Stella 09.04.2017, 20:19
Ziko Apteka nie ma nowych ofert pracy a ja bardzo chciałam tu pracować, słyszałam, że to fajna firma. Może ktoś ma informacje o...

Ziko Apteka ma oferty pracy na Warszawę i okolice: http://www.ziko.pl/oferty-pracy/

Anonim

Pracuję w tej firmie 3 lata. Krótko mówiąc z koordynatorem nie ma żadnego kontaktu, kierownik zmienia się co rok lub nawet nawet częściej, nie ma szacunku do pracownika, nie można usiąść bo to źle wygląda a przecież to nic pracować 8h na nogach dzień w dzień...kolejka wychodzi za drzwi i zakręca za róg a nikomu nie przyjdzie do głowy żeby zatrudnić nowe osoby na miejsce tych których zwalniają lub przenoszą. Pracownicy wyczerpani tracą chęć do efektywnej pracy a targety zrobić trzeba (śmiech). Nowo otwarte apteki są bez dostatecznej obsady przez co spada jakość obsługi pacjenta, nie ma czasu żeby poznać potrzeby osoby potrzebującej fachowej porady. I jeszcze te śmieszne wizyty szkoleniowca Ziko...nie ma możliwości wprowadzenia tego wzorca farmaceuty który przedstawia nam ten ów szkoleniowiec przy takiej liczbie pacjentów dochodzącej nawet do 150 osób na osobę.

KIKI
@Anonim 08.04.2017, 20:17
Pracuję w tej firmie 3 lata. Krótko mówiąc z koordynatorem nie ma żadnego kontaktu, kierownik zmienia się co rok lub nawet nawe...

Tez pracowałam w ZIKO i odeszłam widząc co się dzieje. To co napisałeś jest 100% prawdą.

Anna

Praca w aptece (magister) -nie bierzesz zwolnienia nie choruje jesteś ok -próba kontaktu z panią koordynator równie owocna co wysłanie gołębia pocztwego z nadzieją ze ten sam przyleci -co kierownik to inne zasady realizacji recepty PLUSY: -kasa na czas, szkolenia kosmetyczne często, jak ktoś jest obrotny to nadgodziny sobie fajnie ogarnie, zespół (to już kwestia losowa) raczej stały ale ciężko po przyzwyczajeniu do pracy w sieciowce przejść gdzieś indziej...

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@Zonia jak długo pracujesz już w firmie? Co możesz powiedzieć o firmie Ziko Apteka Sp. z o.o. jako pracodawcy?

Zonia
użytkownik zarejestrowany

Bardzo dobra firma, znam bo pracuję dla nich od poczatku.

lutka

a przyjmują do działu HR w ZICO

Zielona
użytkownik zarejestrowany

Pracuję dla Ziko i jestem bardzo zadowolona. Myślę, że osoby piszące na portalu nie maja wiedzy jak może przebiegać praca w złych warunkach. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, to stare powiedzenie ma wiele mądrości.

Ziczka
użytkownik zarejestrowany

ZICO ma się dobrze i niech tak trzyma. Ja tu pracuję i zależy mi na pracy. Nie mogę spokojnie czytać wpisów maruderów.

Monika

Chciałabym zapytać jak wygląda test i zadania z excela do działu logistyki?

Monika

Chiałabym zapytać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna do działu logistyki? chodzi mi o test oraz zadania z excela?

Rambo

Pracowałem w firmie 2 lata. Płaca bardzo dobra. Możliwość awansu. Szefostwo sympatyczne, naprawdę idzie się dogadać w wielu kwestiach. Pracodawcę polecam, sa naprawdę jednym z lepszych na rynku i pewnym. Maja swoje wymagania, standardy, ale jeśli oczekujemy porządku, płacy w terminie to Ziko będzie dobrym wyborem. Ja polecam.

sdv
@Rambo 16.11.2016, 20:41
Pracowałem w firmie 2 lata. Płaca bardzo dobra. Możliwość awansu. Szefostwo sympatyczne, naprawdę idzie się dogadać w wielu kwe...

To dlaczego już nie pracujesz?

romek
użytkownik zarejestrowany

No to skoro oprócz dobrej podstawy dorzucają jeszcze jakieś premie @wiktoe, to się wcale nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. Ciekawe jest to czy wypłata jest u nich terminowa, wiadomo? Zawsze trzeba na czas opłacać rachunki, a to rzadkość w dzisiejszych czasach.

Ziko Apteka Sp. z o.o.
pracodawca
@romek 11.10.2016, 13:14
No to skoro oprócz dobrej podstawy dorzucają jeszcze jakieś premie @wiktoe, to się wcale nie dziwię, że ich oferty pracy są tak...

Wynagrodzenia w naszej firmie są zawsze wypłacane terminowo.

jola

Mam pytanie, ile zarabia w Ziko technik z kilkuletnim stażem pracy?

Tuha

Jest prowadzona rekrutacja na Kierownika Dystrybucji w Krakowie, czy może Ktoś się podzielić informacjami na temat atmosfery pracy, zarobków i innych warunków pracy w pionie logistyki

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

kierownik w ziko

kierownicy aptek ziko mają bardzo fajne zarobki i normalną pracę bez wiszącego właściciela nad głową

France
użytkownik zarejestrowany

Jeśli jest taki kierownik jest potrzebny to szczerze powiem, że chciałbym spróbować, jakie wymagania?

gosc

:(:(:(

Magister

W Ziko jest OK. Pracuję 4 miesiąc jako Magister Farmacji i jestem bardzo zadowolona. Umowa o pracę, dobre wynagrodzenie + premia, jasne zasady i dobra organizacja pracy. Mamy zgrany zespół i dobrą atmosferę. Polecam.

kasia

Nieważne jakie macie doświadczenie i wiedzę tylko z kim się zadajecie. W czasie przerwy nie wolno rozmawiać z innymi pracownikami biura, jedynie z osobami z pokoju bo nie daj Boże komuś tym podpadniecie i się okaże, że rozmawiacie z osobą, która nie znoszą osoby z Twojego pokoju. Takie sa realia biura Ziko Apteki.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

pracownik ziko

jest umowa o pracę :) warunki dość korzystne, a współpracownicy bardzo fajni, nawet atmosfera między pracownikami innych zikowskich aptek też jest ok :)

Pracownik-aptek

minusy: -praca jak na stacji benzynowej: target, sprzedaż przykasowa -coraz mniejsze poszanowanie pracownika- liczy się tylko zysk -apteka ziko kiedyś była dobrą marką, teraz stała się siecią jak każda inna, robiąca pracowników i pacjentów w trąbę, a prezesi zacierają ręce bo zyski rosną (pracownicy pracują za marne groszę, a pacjenci kupują wszytstko co im "dobrze wyszkolony" farmaceuta wciśnie) plusy: -prywatna opieka, pakiet sportowy -dodatkowo płatne niedziele -szkolenia

Nowa
@Pracownik-aptek 29.02.2016, 12:30
minusy: -praca jak na stacji benzynowej: target, sprzedaż przykasowa -coraz mniejsze poszanowanie pracownika- liczy się tylko...

Witam, Mam pytanie, na ile netto może liczyć w Krakowie W ZIKO mgr farmacji oraz kierownik apteki z kilkunastoletnim stażem (jeśli to ma znaczenie...)?

bzyku

a pomoc apteczna ? jak wyglada grafik i ile placa ?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ja

jakie warunki?

Ziko Apteka Sp. z o.o.
pracodawca

Apteki ZIKO nie zmieniają właściciela, nikt ich nie wykupuje ani nie przejmuje. Wszystkie informacje na ten temat są nieprawdziwe.

abc

Czy słyszał ktoś o wykupywaniu Ziko przez Dr.Maxa?

MK

Dzień dobry, mam pytanie czy tak duża sieć jaką jest Ziko daje swoim pracownikom bony świąteczne?

KASA
@MK 21.12.2015, 10:11
Dzień dobry, mam pytanie czy tak duża sieć jaką jest Ziko daje swoim pracownikom bony świąteczne?

NIE

Imogenn
@MK 21.12.2015, 10:11
Dzień dobry, mam pytanie czy tak duża sieć jaką jest Ziko daje swoim pracownikom bony świąteczne?

Nie, nie ma ani bonów ani premii świątecznych.

Zostaw opinię o Ziko Apteka Sp. z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ziko Apteka Sp. z o.o.