brak logo

Lubinex

Lubin

Opinie o Lubinex

zdzich 2010-06-14 22:50:12
To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zadkład pracy(usunięte przez administratora) ,praca ponad siły często kończąca się rentą.Zarobki poniżej krytyki bo wszystka kasa idzie do niemca.Wpuścił bym tam buldożery,zrównał z ziemią i posadził marchewke.
szwaczka 2010-08-09 18:58:31
Niestety to czysta prawda chłop z budowy nie przyjdzie tak zajechany a utrata zdrowia gwarantowana fizycznego ale i pychicznego:[
zdzich 2013-06-27 20:46:14
Niech on się trzyma z daleka od tego syfu,lepiej niech idzie do zieleni miejskiej.Robiłem tam pare lat i prawie straciłem zdrowie ale w pore sie opamietałem,a dozór i resza toooo...,nawet ostatnio w te upały zabroniono pracownikom uzywać wiatraków przy pracy bo p(usunięte przez administratora) twierdzi że prąd drogi.Ja poszedłem do kopalni i teraz w porównaniu z tym co tam miałem to teraz mam sanatorium:-)
1
zdzich 2013-07-03 15:59:45
Zarobki były i nadal są w wysokości najniższej krajowej.A ludzie którzy wypracują za mały akord (bo ciagle obcinają ceny operacji) to musza dopłacac do swioch pensji jak dostana wypłate,muszą iśc do kasy zakładowej i wpłacić brakujaca część bo np:brakło na jakies tam potrącenia.Wszystkim radze żeby omijali te pseudo zakład jak(usunięte przez administratora)
Zdzich 2013-07-05 18:00:38
Dostają,dostają np:do wypłaty ma być 1200 zł(najniższa krajowa),pożyczka z kasy zakładowej do oddania150 zł.składka na związki zawodowe 50 zł zostaje 1000zł a pensja na wypłate musi być 1200 i pracownik w tym wypadku idzie do kasy zakładowej 200 żeby zakładowi papierowo zgadzało sie z fiskusem i taka lipa.Tak ma znaczna część szarych pracowników,w tym też umysłowych.Moja znajoma poszła na emeryture kilka lat temu i ma nie całe 900 zł. emerytury po 30 latach pracy w tej pseudo firmie.Pani ''prezes'' , ''kierowniki'' i reszta nierobów oczywiście takiej mieć nie będzie !!!
zdzich 2013-07-09 22:00:50
No pewno że mogą ale po co ludziom dac zarobić skoro trzeba niemcowi i sobie kabze liczoną w tysiącach byle tylko ludziom nie dać.Pod koniec lat 90-ty prezeska zarabiała ''tylko 20 000''zł a ja 700 zł i robiłem o wiele wiecej niz ona a teraz to kto wie ile bierze?Podobnie maja kierowniki co tylko ludzi wykorzystują do granic mozliwoźci i jeszcze im skaczą do oczu.Dziadostwo jakiego nigdzie nie widziałem a w kilku miejscach pracowałem.Zakład do likwidacji żeby ludzi oswobodzić.
zdzich 2013-07-10 17:19:37
Raczej na to bym nie liczył,chyba że zmieniło by się kierownictwo.
zdzich 2013-07-24 16:05:55
prawdopodobieństwo że ktoś da sie odsunąć od koryta jest żadne.Jak na poczatku pisałem ;buldożery,zrównać z ziemia i posadzić marchewke.
Michał 2014-05-14 18:36:05
Czy lubinex ma obecnie jakies kłopoty, czy cos w tym stylu, bo ich strona internetowa nie działa, domena jest na sprzedaż.
1
Michał 2014-06-18 20:14:55
Może ktos cos jednak wie, bo Lubinex nadal jest wpisany w krsie, także nie wydaje mi sie by mieli przestać działać, tylko ta www.
to ja 2014-10-30 00:11:33
jest masakrycznie w tej firmie jeśli można ją tak nazwać :((((((((((
Łukasz 2014-12-28 22:27:01
Robilem w tej firmie panie brygadzistki to jedna madzejsza od drugiej tyle ze jak bym dal im pociagnac jeden wuzek z szmatami to by im oczy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyszly a sraly sie oto ze za wolno sie robilo albo ze nie sluchalem polecen tych glupich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tyle ze jedna mowila co mam robic a druga dawala ci robote na juz a najbardziej to mnie wkorwialo to ze wszystko PILNE!!! na juz ale jak mialo cos wyjechac z magazynu to w ostatniej chwili to blokowali bo inna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest pilniejsza od drugiej i tak w kolko ogolnie to dno
1
tadtadtad12@o2.pl 2015-01-28 09:27:29
Witam
Mam prośbę, żeby wypisać plusy i minusy w firmie "Lubinex".
Ta firma zajmuje się szyciem odzieży, głównie spodni dżinsowych?

Zastanawiam się nad złożeniem CV i listu motywacyjnego do tej firmy, na stanowisko "serwisant sprzętu szwalniczego".
Mógłby ktoś napisać:
- ile się zarabia na początku i po okresie próbnym?
- jaka jest ekipa?
- ciężka to praca?
- co mniej więcej się wykonuje na tym stanowisku?
- jakie są warunki pracy? Poziom hałasu jest duży? Nosi się zatyczki, lub słuchawki?

Ogólnie o wszystkim co powinienem wiedzieć o tej firmie...
Chcę legalnie i dobrze pracować na rzecz firmy i żeby firma odwdzięczyła się tym samym...

Proszę o szybką i wyczerpującą odpowiedź :)
Anonim 2015-04-09 22:06:39
Witam.

Odnośnie pytania przedmówcy o zarobkach i warunkach pracy, to jeśli jeszcze nie zdecydowałeś się na pracę w tej firmię to omijaj ją szerokim łukiem. Pracowałem tam krótko, w minionym roku, na stanowisku które pokrywa się z tym o które pytasz. Na szczęście szybko znalazłem inne zatrudnienie, nieopodal w lepszych i na lepszych warunkach.

Do rzeczy, praca jest ciężka fizycznie i psychicznie. W moim przypadku, jak na takim stanowisku, stawka była mocno zaniżona, przy dobrych wiatrach wychodziło około 1800 na ręke. Pracując tam borykasz się ze stałym brakiem narzędzi, części zamiennych, materiałów, w międzyczasie musisz rzeźbić w tym co zostało ze starych maszyn szwalniczych których średnia wieku wynosi 15-20 lat. Awarie maszyn są na porządku dziennym co jest często powodowane regenerowaniem do upadłego różnych podzespołów, najniższym kosztem. Dodatkowo, jeśli zdecydujesz się na pracę tam, na tym stanowisku, to bardzo możliwe że twoim zwierzchnikiem będzie starszy facet który niejednemu zatruł już życie. Bardzo trudny człowiek któremu jak nie przypadniesz do gustu to będziesz miał z nim ciężko.

Jeśli chodzi o ogólną kwestie pracy w tej firmie chodzi to nie ma w niej rozwoju i przyszłości, zakład stoi w czasie, nie rozwija się. Średnia wieku ludzi z działu utrzymania ruchu jest stosunkowo wysoka gdyż składa się z ludzi którzy zapuścili tam już korzenie, młodzi pracownicy często się zmieniają. Nie ma żadnych kursów lub szkoleń, jeśli nie masz do czegoś uprawnień a to potrafisz to to robisz. Tak na prawdę to robisz tam wszystko co jest związane z większością zagadnień technicznych zaczynając od urządzeń grzewczych a kończąc na elektronice.

Nie polecam.
5
naok 2016-05-15 15:17:46
blak, nie każdemu takie warunki chcą dać proszę ja ciebie. Oczywiście osoba, która ma więcej doświadczenia ma lepszą pozycję do negocjacji, a osoba młoda wciąż powinna trochę ogłady i doświadczenia zebrać i może wówczas lepiej by to wyglądało. Dajcie znać jak rekrutują...
Zostaw swoją opinię o Lubinex - Lubin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lubinex