brak logo

Digison Polska

Wrocław

Opinie o Digison Polska

ciekawy 2015-04-06 18:28:29
witam, zna ktoś dobrze tę firmę?
4
Anaa 2016-02-11 17:57:20
trzymajcie się z dala od tej firmy. ogromny bałagan, wszystkie ustalenia przestają obowiązywać po kilku dniach, wszystko trzeba mieć na piśmie a i to często nie pomaga. duża rotacja pracowników a tym którzy zostali na dłużej co miesiąc zmienia się stanowisko i obowiązki. ciągła presja i brak czasu. ciągle udowadnianie pracownikom jak mało i źle robią, połączone z totalną kontrolą. ogólnie - nie polecam, a nawet mocno odradzam.
1
feder 2016-02-12 17:49:45
dobrze ze ktos w koncu napisal prawde o tej firmie. ciezko tam nawet wytrzymac do konca okresu probnego. jesli chcecie sie pozbyc poczucia wlasnej wartosci to jest wlasciwe miejsce.
data 2016-02-26 18:57:08
Bardzo nieładnie rozstają się z pracownikami. Nikomu nie przychodzi do głowy pytanie o powody odejścia. O ewentualnych referencjach właściwie można zapomnieć :-(
StaryWyjadacz 2016-03-02 21:40:38
To ciekawe co Pani mówi (piszę Pani wnioskując po samogłosce na końcu nicka).
W firmie jest sporo pracowników z bardzo dużym (ponad 10 letnim) stażem. Wskazywałoby to na to, że są raczej zadowoleni z miejsca w którym pracują. Przykro mi , że w taki sposób okazuje Pani niezadowolenie. Każdy ma do tego prawo. Szczerze życzę powodzenia w znalezieniu tego najodpowiedniejszego miejsca dla Pani.
znawca firm 2016-03-09 14:30:36
ostatnio rotacja handlowców jak na karuzeli w wesołym miasteczku, co 3 miesiące jest nowe ogłoszenie na pracuj.pl
LK 2016-03-10 14:30:28
Witam,

Pozwolę sobie odpowiedzieć na kilka powyższych komentarzy w jednym miejscu.
Otóż z ogłoszenia na pracuj.pl (a ponadto na digison.pl ) wynika nie tyle rotacja co potrzeby w zakresie zatrudnienia nowych, kompetentnych ludzi, których firma potrzebuje do realizowania nowych, ambitnych, bardzo obiecujących projektów, które spotkały się z bardzo dużym zainteresowaniem klientów.
W temacie pozostałych wyżej wymienionych zarzutów (sądzę, że wyrażonych przez jedną osobę a nie trzy) mogę powiedzieć jedynie tyle, że czasami poszukiwanie odpowiedniego miejsca dla pracownika, który nie może sobie poradzić ze zleconymi zadaniami, próby "uratowania" stanowiska pracy, szacunek dla pracownika i chęć znalezienia odpowiednich zadań, takich aby wykorzystać mocniejsze strony pracownika a nie rozstawać się, mogły niestety zostać zrozumiane jako ciągłe zmiany zakresu obowiązków.
Niestety w firmach handlowych zawsze będzie kładziony nacisk na realizowanie celów sprzedaży. Tego nie da się uniknąć.
Kto tego nie rozumie być może nie powinien aplikować na stanowiska związane z handlem. Praca w dziale handlowym zawsze wiąże się z pewnym stresem, napięciem i wymaganiami. Jednocześnie potrafi dawać niesamowicie dużo satysfakcji. Zarówno materialnej jak i niematerialnej.

Prezes Zarządu Digison Polska sp. z o.o.
1
Anaa 2016-03-22 19:04:43
nowe ambitne projekty? raczej paniczna próba utrzymania stanu osobowego, bo co chwila ktoś odchodzi i przez to brakuje rak do pracy. a brak szacunku i sprzeczne decyzje ciężko nazwać szukaniem miejsca dla pracownika.
kto nie rozumie na czym polega praca z ludźmi, może w ogóle nie powinien nimi zarządzać.
1
wszystko w temacie! 2016-03-23 15:43:33
polska partyzantka branży elektronicznej!!!
z rynku 2016-03-31 15:08:05
praktycznie swoimi działaniami lub ich brakiem sprowadzili do podziemia markę elektroniki Hyundai na polskim rynku! nigdzie jej nie widać ani nic o niej nie słychać! jak więc można ocenić działania tej firmy?
realista 2016-04-01 14:03:49
chyba brutto haha a to na wrocławskie warunki kupa śmiechu! może zatrudnijcie Ukraińców bez języka polskiego, oni za tyle chętnie pracują !
rynkowiec 2016-04-05 01:18:25
"zabetonowali" markę Hyundai na polskim rynku!
znam temat 2016-05-16 22:45:16
że to jeszcze nie padło to chyba cud!!! pewnie Czesi pompuja kasę i dokładają do tego biznesu, ale kiedyś im się to w końcu znudzi i będzie pozamiatane na szybko
Ali G 2016-07-01 16:35:29
czytam niektóre opinie i oczom nie wierzę. pracę tam można polecić chyba tylko wrogowi. maleńka firma, gdzie nikt do końca nie wie, co ma robić i przez to wszyscy robią wszystko. tandem prezes i dyrektor to dwójka najbardziej niekompetentnych managerów, z jakimi można pracować. szefostwo ma problem z pracownikami, po prostu nie lubią pracować z ludźmi i pracowników traktują jak zło konieczne. ulubioną odpowiedzią prezesa jest "bez sensu", a dyrektora "NIE".

prowizja jest, ale warunki jej przyznawania zmieniają się czasem kilka razy w kwartale, więc nigdy do końca nie wiadomo czy wpadnie (a zmiany są po to, żeby nie wpadła). obroty co miesiąc sporo niższe od targetu, więc wcale dobrze nie idzie, a spotkania handlowe polegają na roztrząsaniu porażek, zamiast na planowaniu działań do przodu.

a co do pozytywnych opinii tutaj, to na 100% żaden z byłych i obecnych pracowników nie poleca pracy w tej firmie, ale jeśli ktoś chce spróbować, to droga wolna, ale kilku ostatnich nowych ludzi uciekło najdalej po kilku dniach :)
3
tito 2016-08-21 22:05:35
Muszą oferować stabilne zatrudnienie, bo nikt się nie pali do pracy tutaj. A rekrutacja jest prowadzona ciągle, na stronie cały czas wisi ogłoszenie.
1
Blade 2016-09-07 20:44:32
dziwna sprawa, że każda negatywna opinia jest bardzo szybko przykrywana przez pozytywną. i te wszystkie pozytywne maja podobny styl i błędy. czyżby właściciel czuwał i pisał fałszywe pozytywne opinie? nieładnie
2
Blade 2016-09-08 16:30:35
właśnie to miałem na myśli. firma sama sobie pisze pozytywne opinie. strasznie źle musi się tam pracować :D
Wiatrak 2016-10-03 15:59:02
@fiona, aplikuj śmiało, prowadzą stałą rekrutacje i zatrudniają wszystkich jak leci. ogłoszenie na pewno aktualne.
rynkowiec 2016-10-11 19:27:48
Konkrety?
- ciągła kontrola, wszystkie maile są czytane, a rozmowy odsłuchiwane, często nawet na żywo
- zerowa swoboda działania, wszystko pod dyktando
- w zimie jest zimno, bo piec CO nie wyrabia, a ogrzewania z klimy nie można włączyć, bo piec się wyłączy
- popołudniami siedzimy przy lampkach za 5 zł, bo firma nie chce wydać pieniędzy na mocniejsze oświetlenie sufitowe
- czasem urządza się polowanie na myszy, bo przychodzą z ogrodu za budynkiem
- o urlop trzeba walczyć, bo zawsze jest za dużo do zrobienia i wynik do poprawienia, dotyczy to też L4
rynkowiec 2016-10-12 10:13:52
oszczędności to rzecz, której jest tutaj pod dostatkiem. chociaż to dziwne skoro firmie idzie tak dobrze, jak w kilku komentarzach tutaj :)
no i jak lubisz w pracy zmarznac i stracić wzrok i są to małe ważne powody to wysyłaj cv.
Dawid 2016-10-12 10:47:39
@rynkowiec jakoś nie wydaje mi się, żeby faktycznie warunki pracy w Digison Polska były aż tak złe i szkodliwe. Nie widzę w tej chwili jakiejś masowej rotacji pracowników, zresztą nie widzę żadnej oferty pracy. Także chyba jednak pracownicy chętnie tu zostają...
Zostaw swoją opinię o Digison Polska - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Digison Polska