brak logo

Orwat Filtertechnik

Mysłowice

Opinie o Orwat Filtertechnik

gosc 2016-01-16 15:05:11
witam Pracuje w tej firmie już jakiś czas i jestem zadowolona z pracy w tej firmie pod kontem zarobków i pracowników . Atmosfera bardzo fajna. praca od pon-pt . czytając niektóre komentarze nie wiem o czym mowa.
Tylko zaznaczmy ze orwat ma dwie hale .
pozdrawiam
magda 2016-01-22 21:26:52
Do gość:na jakie stanowiska zatrudniają kobiety?jaka jest możliwość żeby dostać się w szeregi firmy??
rrrz 2016-02-01 19:17:48
Ostatnia wypłata za ciężką fizyczną pracę to 1400zł , żyć nie umierać i oklaski dla kierownika za sukces i motywowanie załogi do pracy.
2
rrrz 2016-02-02 16:25:19
I płaca na poziomie najniższej krajowej takiego pracodawcy trzeba unikać , to jest praca dla byłych kreatywnych górników .
1
Ja 2016-02-04 16:31:44
Podwyżki??? Chyba tylko w biurach dla tych, co na stołkach siedzą. A robole zarabiają trochę powyżej minimum!!!!
rrrz 2016-02-10 11:57:34
Ale płaca dla pracowników fizycznych to totalne dno nawet w ochronie zarabia się lepiej . Unikać jak ognia takiego pracodawcę .
1
Wyzysk=Orwat 2016-02-10 16:35:02
Orwat to jedna z wielu firm na niskim poziomie, jeśli chodzi o zatrudnianie i warunki pracy . Nie oferuja nic specjalnego, zero socialu, zarobki na poziomie najniższej krajowej, niepewne jutro, częste zwolnienia i duża rotacja pracowników, którzy jeśli tylko nadarzy się taka okazja uciekają z Orwata. Atmosfera dno, kapusie, szczególnie z mojego Sosnowca, a szkoda, pozdrawiam Jacka np. Jeśli ktoś chce tam spędzić całe życie albo emeryturę to powodzenia i trochę współczuję.
1
rrrz 2016-02-11 14:36:27
W biedronce płacą 2200 netto i to jest norma już nie wspomnę ile płacą na tyskiej strefie .
2
Vader 2016-02-11 18:20:50
Troche chyba pan prezes teraz przesadzil z tymi 1500 netto. Niech pan sie obudzi , jest 2016 a nie 2006 rok, zarobki sie zmieniaja. Wiadomo, firma z szanujacym szefem oferuje takze socjal i inne bonusy motywacyjne. I to jest standard na rynku.
1
AIC 2016-02-27 20:16:53
To co napisał halinof może i obowiązywało ale jakieś 10 lat temu.
Osoba pisząca te komentarze nie ma pojęcia o obecnym rynku pracy.
Może warto zainteresować się faktem że ludzie pracujący tu x lat otrzymują taką samą pensję co nowo przyjęci i to jest naprawdę przykre. Obecna stawka najniższa na halach produkcyjnych to ok 13/14zł ale są to stawki na start i ludzie po okresie 6 miesięcy dostają podwyżki niestety w Orwacie nie ma tego typu profitów... po 5, 10 czy 20 latach stawka się nie zmieni...
masha 2016-02-28 14:09:58
Stawki są niższe ...bo po 12 zł /h to dopiero zarobek.
opinia 2016-02-28 15:51:56
Od pan z biura - warrrrra !!!!!!
AIC 2016-02-28 18:38:03
Źle mnie zrozumiałaś mówiłem o halach produkcyjnych innych firm.
W Orwacie stoją zarobki... na poziomie tych sprzed 8/10 lat.
rrrz 2016-03-02 14:37:54
To jest powolny upadek bo jeśli w formach ochroniarskich można już więcej zarobić to jak to sobie tłumaczyć .
oj bodzio 2016-03-07 09:26:13
Tu nie ma co liczyć na większe zarobki. Kobitki pracują tu po 10 lat i mają stawki jak nowo przyjęte, z fajnej firmy robi się powoli dno. Szkoda bo ludzi mają fajnych
trele 2016-03-07 17:43:20
Zdecydowanie odradzam
2
pppx 2016-04-18 10:10:32
Polecam zmianę pracy konkurencja płaci od 20 do 30 zł brutto , a ofert jest dostatek .
1
Jacek 2016-04-24 22:08:53
Zaraz prezes napisze "niby" jako anonimowy pracownik że wcale tak nie jest,że warto przyjść popracować, przekonać samemu że jest wspaniale, zarabia się kokosy, są nowe narzędzia, miła atmosfera bez kapusiostwa, bez kamer i że w ogóle najlepsza firma w mieście.
1
egon 2016-04-25 18:30:27
nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka, pan kierownik już nie pracuje...
2
józek 2016-05-13 17:30:21
Poszukują nowego kierownika produkcji - nie orientujesz się dlaczego zwalniają starego . Ile można na tym stanowisku zarobić
Imigrant z niemiec 2016-05-16 10:44:59
No nie zarobisz dużo i dostaniesz wrzodów żoładka jeszcze a może nawet osiwiejesz :D A na serio, to chyba dziwne że co pół roku zmieniają kierownika???
2
Sony 2016-05-17 23:13:43
Każda normalna firma oferuje umowę o pracę, nic nowego nie odkryłeś. No to leć, biegnij, aplikuj, byle szybko, w podskokach dzieciaku. Szczęścia życzę.

P.S. Myślisz że nikt nie widzi że pozytywne opinie piszesz tylko tu i jako jedyny tutaj i że nagle jacyś obrońcy się znaleźli, także tacy z poza firmy?
Sprawa jest oczywista, kim jesteś.
1
rrrz 2016-06-07 14:00:27
Kto był kumaty to odszedł przez brak szacunku pracodawcy względem pracowników.
3
Pacjent 2016-06-12 12:06:41
Zarobki dno!
Atmosfera dno!
Itp...itd...
4
pracownik Orwat 2016-06-12 23:06:56
Niestety ale jeżeli nic się w finansach nie zmieni,
to ludzie mający tu jakieś doświadczenie zaczną odchodzić,
Firma rozwija się w złym kierunku zamiast bonów... mamy koszulki...
a co do wymówki że pieniądze z bonów poszły na zapomogi... ciekawe komu...
a jeżeli są potrzebne zapomogi... to można wyciągnąć wnioski że ludzie mało zarabiają.
5
Standardowo 2016-06-20 17:14:06
Chyba hurtowe odejścia się szykują:)
Ktoś będzie musiał wziąść się sam za robotę!!!
Dziś dwie ...jutro też; ) a to dopiero początek tygodnia. Hehe
1
Zainteresowana 2016-07-03 17:05:02
Wnioskuję z wypowiedzi że opisujecie filtracje oraz warunki tam panujące ...
A co slychac na klimie w takim razie ? Bo mysle nad podjeciem pracy na tym dziale ale sie waham...przeczytalam wszystkie strony opinii i bylo malo przyjemnie :( czy teraz jest dobrze?dajcie znać pracownicy tego działu. Pozdrawiam
aaabbbbeeee 2016-07-03 22:03:08
Ludzie którzy zamierzają się zatrudnić nie mają pojęcia że pracuje się tu na 2 halach,
a jak chcesz szpiegować to przyjdź na daną halę.
3
Laka 2016-07-07 15:36:49
Urzad pracy mowi co innego ze sa dwie hale produkcyjne wiec nie rozumiem dlaczego sie naskakuje na pytajacego.
1
zdziwiony 2016-07-17 12:46:37
jak można tam pracować na stałe zarabiając najniższą krajową? z lenistwa, czy z obawy przed zmianami? bo są tam kobiety, które staż mają niemały ??? jeszcze na trzy zmiany nie osiągając 2000 ? ludzie co wy ze sobą dajecie robić?
6
Lipton 2016-07-19 17:16:11
Czyli jednym slowem trzeba szukac innego zajecia by nie byc tania siłą roboczą.
7
X 2016-08-17 22:14:57
Przyjdź sobie do biura popracować Powodzenia życzę A pracuje się tam 8.5 godziny
2
wkurzony klient 2016-08-21 14:34:53
Tak bardzo biedne siedzą w klimatyzowanym biurze i narzekają nie wiedzieć na co .Pracownicy na halach pracują w pocie czoła i mokrych gaciach przy wiatrakach.Przerwa tylko 15 minut i dalej do roboty, bez możliwości zrobienia sobie kawki i podjadania kiedy się chce.A o pieniądzach nie wspomnę .
7
kaktus 2016-09-12 15:42:50
tak dostaniesz bilet do muzeum pożarnictwa obok orwata stoi!
4
Zykzak 2016-09-22 18:31:41
Są w tej firmie takie miejsca gdzie możesz udawać że pracujesz ...wystarczy że obstawisz się materiałami potrzebnymi do wymaganej produkcji...dokumenty ..rysunki..itd i czujesz się jak w domku czując aromat gorącej kawki :) dniowka leci .
2
LOLO 2016-09-30 09:49:39
Jest ogłoszenie na pracownika działu zakupów i zastanawiam się czy aplikować...macie może informacje ile można zarobić? jakiś socjal? karta multisport lub coś podobnego? opieka medyczna?
1
LOLO 2016-10-10 16:31:33
Nie aplikowałem. Po przeczytaniu forum jakoś mi przeszło. mam co robić i choć nie jest różowo to odpuszczam choć i tak chwiałbym wiedzieć co firma daje z tego o co pytałem.
MOCARZ 2016-10-11 11:17:54
O zarobkach w wyższych sferach to nic mi nie wiadomo.Ale jeśli chodzi o sport to owszem jest na przeciwko zakładu mini siłownia na powietrzu no,a latem można skorzystać z basenu.Opieka medyczna to tu trzeba mieć końskie zdrowie ,siłę tura, no i nerwy ze stali .
5
Bic 2016-10-14 16:37:12
Agnieszka chyba ty urwalas się z choinki huehue he bo to co piszesz to totalna bzdura!!!!
3
Obserwator 2016-10-15 16:02:59
A nawąchała się pani tych toksycznych worków i pomyliło się trochę w główce.No chyba że, ma obiecaną premię za zwerbowanie kogoś na produkcję.Bo chyba chętni się skończyli.
4
X 2016-10-15 16:19:12
Bardzo dobry komentarz
Ciekawe skąd ludzie na produkcji wiedzą ile ci w biurach zarabiają To na jakaś zbiorowa histerię wygląda Albo jakiś ciężki kompleks
4
Pronto 2016-10-17 21:13:30
Hmm pojęcia nie mam ile zarabia takowy specjalista ds sprzedaży więc nie pomogę...
Zadowolony Pracownik 2016-10-18 16:58:13
Praca - Fajna i ciekawa
Ludzie- super wszędzie, zarówno w biurach jak i na produkcji czy też na magazynie
Atmosfera - pozytywna -niezależnie od działu
Szef - ludzki i wyrozumiały
Kierownicy działów - dobrze współpracujący z pracownikami
Bony świąteczne - w standardzie
Niespodziewane dodatki jak lody pączki itd.- rzadkie w innych firmach
Wigilie - wspominane pozytywnie przez wszystkich

Osobom poszukującym pracy -polecam bez wahania


10
Name 2016-10-26 17:19:04
Przedszkole.
4
Agnieszka 2016-10-28 06:28:24
Biurowe damy motto dla nas never look back!
3
agnes 2016-11-20 15:38:30
Jak dojechać z Katowickiej do zakładu Orwat ? daleko to ? jest możliwość dojazdu autobusem? czy tylko autem?
nie oceniaj mnie 2016-11-21 15:03:32
AGNES -szukaj lepiej innej pracy. Tolerowany tam jest mobing na jednej ze zmian..... Szczerze nie polecam a wiem co mowie bo troszke czasu tam spedzilem......
4
Bliss 2016-11-23 12:24:25
Bzdura do potęgi!!
Work 2016-11-23 16:04:18
Możesz opisać o co chodzi ?
Latix 2016-11-23 19:10:03
Rozwiń swoją wypowiedź bo też mam trochę do powiedzenia w tym temacie tylko nie wiem czy to chodzi Tobie o Klime czy Filtracje .
2
Zostaw swoją opinię o Orwat Filtertechnik - Mysłowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orwat Filtertechnik