Bolarus S.A.
2 248 6 1

Opinie o Bolarus S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

zguba
 Opinia

Wiele można powiedzieć o bolarusie, ale jest to firma, która nie dyskryminuje ludzi. Pracują starzy, pracują młodzi i wszyscy się jakoś dogadują. To właśnie lubię w tej pracy. Czasem każdy potrzebuje jakiejś pomocy, a tu nikt pod nikim nie kopie dołków.

Pomocna?
Mieczysław
 Opinia
@zguba 01.02.2019 11:25

Mam przez to rozumieć, że nowo zatrudniony pracownik w firmie Bolarus może liczyć na odpowiednią pomoc i wsparcie w swoich pierwszych dniach zatrudnienia? Jest to dosyć istotna kwestia w przypadku osób młodych, które dopiero rozpoczynają swoją karierę zawodową, dlatego bądź tak uprzejmy i napisz, czy w firmie panuje na tyle dobra atmosfera, że można być spokojnym o ewentualną pomoc innych osób. Zachęcam do odpowiedzi.

Pomocna?
TakNie
NAJLEPSI
 Opinia
@Mieczysław 02.02.2019 14:03

No to oczywiste, że zaczynając nikomu nie jest łatwo, szczególnie jak się zmienia pracę, w której się przepracowało wiele lat (mój przypadek). Ja akurat trafiłem na produkcję, źle nie było, ale wiadomo, trochę potrzebowałem czasu, aż nauczyłem się wszystkich swoich obowiązków, trzeba tu wspomnieć, że otrzymałem odpowiedni czas potrzebny na to. Nikt nie wymagał ode mnie już na stępie Bóg wie czego. Ale jeśli komuś sie nie chce robić to też nie ma co liczyć na to, że wszyscy będą nad tym kimś stali i za niego robili robotę. Trzeba pokazać, że sie chce i sie starać, a wtedy dostaniemy należytą zapłatę i pomoc ludzi.

Pomocna?
Mlody
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Mieczysław 02.02.2019 14:03

Na pomoc można liczyć ale wśród pracowników. Umiesz liczyć.licz na siebie

Pomocna?
TakNie
kryzysowy
 Opinia
@Mlody 16.03.2019 22:08

No a wśród kogo Ty byś chciał liczyć na pomoc w miejscu pracy jak nie na pracowników. Wiadomo, że nie ma co tego nadużywać, ale jak coś trzeba to nikt nie jest z problemem sam. Chyba, że nie jesteś w porządku do innych to już inna sytuacja. Ale jak tak patrze to u mnie na dziale chyba każdy się lubi. Jak sie razem spędza codziennie tyle czasu to dobrze być w dobrych relacjach.

Pomocna?
TakNie
lukier
 Opinia

Kurcze, u mnie na dziale nie ma jakiejś słabej organizacji, zdarza się coś nieprzewidzianego, ale szybko idzie uzyskać informacje. Nikt nikomu życia nie utrudnia. W końcu to nasz wspólny interes, żeby nam się dobrze pracowało.

Pomocna?
TakNie
ukrytykrytyk
 Opinia
@lukier 28.02.2019 15:11

Dokładnie. Dlatego też myślę, że osoby, który mają najwięcej pretensji o wszystko, tak naprawdę najmniej robią... Dlatego tak ważne jest jednak, żeby ci kierownicy pilnowali tego porządku, nawet jak się to komuś nie podoba. Bądźmy profesjonalni, to nasza praca.

Pomocna?
puszek
 Opinia
@ukrytykrytyk 01.03.2019 11:16

Kurcze, no są osoby faktycznie, które jeżdżą po tych kierownikach, ale aż się scyzoryk w kieszeni otwiera jak się to słyszy. Niektórzy tylko narzekać potrafią i chyba nie ma się co tym przejmować.

Pomocna?
TakNie
auyi
 Opinia
@puszek 04.03.2019 12:47

No ja też tak myślę. Szczerze mówiąc nie chciałabym nigdy stanowiska kierowniczego. Człowiek ma tyle do ogarnięcia, a jeszcze odpowiada za to jak ktoś coś nawali. A po co mi ten stres.

Pomocna?
Mlody
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@ukrytykrytyk 01.03.2019 11:16

Tak.polują porządku na hali.żeby nie było śmieci. Bo nic innego nie umia

Pomocna?
TakNie
mol
 Opinia

Może to mocne słowa, ale serio nie widzę dla siebie nigdzie w okolicy lepszej pracy! Tutaj przynajmniej warunki są w porządku. Myślę, że nie ma na co tak naprawdę narzekać. Praca zmianowa, ale da się przyzwyczaić.

Pomocna?
jednak profesjonalni
 Opinia
@mol 06.03.2019 10:37

Na produkcji to tylko taka. Ale ja powiem szczerze, że mnie to chyba najbardziej męczą pierwsze zmiany, bo to się człowiek nie może wyspać. Oj praca biurowa by nie była dla mnie.

Pomocna?
TakNie
miśka
 Opinia
@jednak profesjonalni 08.03.2019 14:38

Mam podobnie. Kiedyś pracowałam na same pierwsze zmiany, też fizycznie i powiem szczerze, że po całym takim tygodniu wstawania weekendy to było za mało, żebym odpoczęła. Całe przesypiałam i zero czasu dla siebie. Teraz może też nie jest to praca lekka, ale przynajmniej chodzę mniej zmęczona i organizm ma kiedy nabierać sił.

Pomocna?
TakNie
Mlody
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@mol 06.03.2019 10:37

Chyba pracujesz w ochronie

Pomocna?
TakNie
Dinozaur
 Opinia

Poza szeregowymi pracownikami reszta to jest pseudo kierownictwo to sami i....... co nie organizują pracy tylko poganiają ludzi i nie myślą jak faktycznie sprawnie organizować prace

Pomocna?
sadysta
 Opinia
@Dinozaur 17.02.2019 12:48

Nie zgodzę się. Nie odpowiadam w imieniu wszystkich działów, ale u mnie to zupełnie nie ma odzwierciedlenia w praktyce. Jeśli chodzi o kierownictwo to ich zadaniem jest pilnowanie, żeby każdy wykonywał swoje obowiązki. Tu nie ma co się dziwić, jakoś porządek trzeba utrzymywać. A osób, które nie pracują jak nikt nie patrzy, nie brakuje :) Myślę, że dobre zmiany każdy powinien zacząć od siebie, a każdemu będzie się lepiej pracowało.

Pomocna?
zbieracz myśli
 Opinia

Nie mówię, że jest to cudowny pracodawca, ale narzekać też nie mam za bardzo na co. Jak to mówią bez szału, ale stabilnie i tego się trzymajmy.

Pomocna?
TakNie
bezproblemowo
 Opinia
@zbieracz myśli 13.02.2019 15:13

A wiadomo coś czy teraz szukają nowych ludzi? Akurat pracowitości mi nie brak :D

Pomocna?
TakNie
Renata
 Opinia
@bezproblemowo 14.02.2019 12:08

Ostatnio jak chłopak szukał pracy to go wzięli, więc może i dla Ciebie znajdzie się miejsce :D będę trzymać kciuki! Z

Pomocna?
TakNie
Sławo
 Opinia

Chciałbym pracować w administracji bo za pozytywne wpisy dostaje się nagrody finansowe. Robiłem tam i wiecie o tym. Jeśli chodzi o współpracowników to było ok. Ale kierownik nie był obiektywny i nie wierzę że się coś zmieniło. Praca była chaotyczna. Komponenty drobne nie opisane należycie. Po palety pod szafy należało chodzić camemu.schematów połączeń elektrycznych nie było wogóle. Kuts miesięczny to czysta komedia pomyłek. Dziś pracuje w firmie zagranicznej. Nie chwalę jej bo nie warto chwalić dnia przed zachodem słońca. Jedno co muszę przyznać to montując specyfik komponenty mam dostarczone a dokumentacja jest szczegółową. Jeśli nie jestem pewien co do dokumentacji to mam pełen wgląd poprzez komputer. Nikt nikogo nie pospiesza i rpbota idzie bo wsystko jest. Jak w bolarusie dyrekcjia nie zadba o wewnętrznych magazynierów to może zapomnieć o rozwoju. A może zapomnieć o rozwoju bo budrzet na stanowiska pracy jest okrojony. Więc to co ktoś piszę że jest fajnie i super to pracownik administracyjny. Albo pracownik produkcyjny który ma obiecane za wypisywanie głupstw premię.

Pomocna?
spalonaona
 Opinia
@Sławo 27.01.2019 19:38

Poprawiłeś mi dziś dzień :') myślę, że nie masz aktualnych informacji. Piszesz jako były pracownik, nie wiedząc jak sprawa wygląda obecnie. Może skoro masz taką dobrą pracę teraz to pisz na ich profilu? Nie pracuję w administracji i nie dostaję też pieniędzy za wyrażenie mojego zdania. Podejrzewam, że reszta opinii również pochodzi od takich osób bo jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś za to płacił. Ale zastanawiam się tylko nad jednym, a może skoro pracujesz u konkurencji to Ci płacą za czarny PR? Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że to już jest karalne. Chyba już dość ludzi tu obraziłeś, a nie wiem co to ma na celu.

Pomocna?
Sławo
 Opinia
@spalonaona 28.01.2019 14:45

Praca którą wykonuje nie jest konkuręcyjna z bolarusem. Poza tym mam kontakt ze znajomymi z Bolarusa i jestem na bierząco ze sprawami firmy. A przez okres kilku miesięcy nie jest możliwa zmiana na taki plus jak piszesz. Jeśli chodzi o wasze firmy konkurencyjne to tak samo postępują w stosunku co do pracownika a może i troszeczkę gorzej.

Pomocna?
nienajmłodszy
 Opinia
@Sławo 28.01.2019 16:59

czyli zwyczajnie rozsiewasz dalej plotki, a nawet nie wiesz czy są prawdą

Pomocna?
tak to ja mogę pracować
 Opinia
@Sławo 28.01.2019 16:59

Nigdy się na tym forum nie wypowiadałem, czasem zdarza mi sie tylko zajrzeć z ciekawości co nowego słychać i powiem szczerze, że jestm zdziwiony co tu zastałem. Firma może nie jest idealna, ale zgadzam sie z niektórymi osobami, że te Twoje komentarze nie wnoszą nic nowego do dyskusji, a wszystkie jakimś dziwnym trafem są hejterskie co już jest bardzo dziwne. Wytykasz nam pisanie pozytywnych komentarzy tymczasem wygląda to tak jakbyś to Ty dostawał pieniądze za hejt i rozsiewaanie jak to dobrze kolega wspomniał plotek. Również jestem ciekawy odpowiedzi co to ma n celu, chyba muszę tu częściej zaglądać.

Pomocna?
Bober
 Opinia
@Sławo 27.01.2019 19:38

Sławo nie przejmuj się tymi komentarzami. Nie ma żadnej super firmy w której zawsze jest fajnie. Jak widzisz o Bolarusie same pozytywne komentarze, pomyśl czemu tak jest? W Bochni jak popytasz ludzi tu i tam to ci wszystko powiedzą. Poza tym ludzie oczekują przede wszystkim dobrych wynagrodzeń a ileż to można w Bolarusie wyciągnąć na produkcji? Piszcie śmiało, klauzuli tajności zarobków przecież nie ma hehe

Pomocna?
chomik 1
 Opinia
@Bober 02.02.2019 19:05

Pokaż mi produkcję, gdzie ludzie zarabiają grube pieniądze i skaczą ze szczęścia. Ja myśle, że jak na ten nasz rynek pracy w okolicy to bolarus jest jednak jednym z lepszych miejsc

Pomocna?
Nigel
 Opinia
@chomik 1 04.02.2019 11:48

No tak bo w Bolarusie latami robią tylko ci co im się nosa zza miedzy nie chce wychylić hehe. A może sami kawalerzy co rodziny nie muszą utrzymać tylko samych siebie? Ale cóż to przecież Bochnia - tu się nie wybrzydza tylko zapiernicza.

Pomocna?
operator
 Opinia
@Nigel 09.02.2019 21:47

Latami dojeżdżałem do Wieliczki i myślisz, że mi było lepiej? Tylko pieniądze i czas traciłem, a tu to przynajmniej mogę być więcej z rodziną. Mów co chce, dla mnie jest lepiej i zgadzam się z chomik1

Pomocna?
zadyszka
 Opinia

Firma jest w porządku w stosunku o pracowników. Mam już swoje lata i wiem, że nie jestem tak produktywny jak młodzi, ale mimo wszystko mam tu swoje miejsce. Firma otwarta na wszystkich.

Pomocna?
TakNie
aniołek
 Opinia

Firma ma swoje wady, ale ma też wiele mocnych stron. Nie wiem skąd niektórzy znajdują tyle powodów do narzekania bo mi się pracuje całkiem okej. Ale w sumie nie każda praca jest dla każdego, to jestem w stanie zrozumieć.

Pomocna?
pudzian
 Opinia
@aniołek 05.02.2019 14:56

Mam podobne zdanie. Nie pracuję od dziś, ale wiem, że trzeba doceniać to co się ma.

Pomocna?
TakNie
polecam
 Opinia

dobra praca, nie ma co

Pomocna?
użytkownik
 Opinia
@polecam 11.01.2019 09:38

Bardzo rozbudowany komentarz, nie ma co XD ale przynajmniej jesteś po dobrej stronie mocy :D

Pomocna?
Paulina
 Opinia
@polecam 11.01.2019 09:38

Dodałeś dość krótki wpis, a na wątku pomocne są wyczerpujące i merytoryczne wpisy. Zachęcam Ciebie do napisana, jakie konkretnie elementy pracy w Bolarus składają się na Twoją opinie? Podziel się z użytkownikami swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi tego pracodawcy.

Pomocna?
TakNie
lokalny szpieg
 Opinia
@Paulina 14.01.2019 20:58

Przepraszam, że się tam wpycham w dyskusję, ale może ja coś opiszę. Pracuję w Bolarusie blisko 6 miesięcy, więc mam już pogląd na warunki zatrudnienia. Mogę się wypowiedzieć głównie o blacharni. Jeśli chodzi o ten dział to jest w porządku, ale nie widziałem, żeby na innych jakoś narzekano. Stawka godzinowa, ustalana indywidualnie na rozmowie o pracę, co miesiąc 15% premii. Godziny pracy też w porządku, nie lubię tylko pierwszych zmian, bo nie mam jak sobie pospać, ale można napić się kawy i da się funkcjonować. Znajomy pracuje u konkurencji i wcale nie ma wyższych stawek, a jak gadaliśmy to miał sporo zastrzeżeń do swoich obowiązków z tym, że nie mamy identycznych stanowisk. Ja polecam.

Pomocna?
wakacyjna
 Opinia

Też polecam Bolarusa, co prawda już nie pracuję, ale dobrze wspominam, fajni, pozytywni ludzie. Za tą atmosferą w pracy będę tęsknić.

Pomocna?
zgadzam się
 Opinia
@wakacyjna 04.01.2019 11:45

zgadzam się w 100% solidna firma

Pomocna?
TakNie
Paulina
 Opinia
@zgadzam się 07.01.2019 16:11

Jakie Twoim zdaniem są pozytywne aspekty pracy w Bolarus? Czy warunki zatrudnienia w firmie spełniają oczekiwania pracowników? Myślę, że użytkowników zainteresują Twoje doświadczenia zdobyte w Bolarus, dlatego zachęcam Ciebie do dalszej aktywności na forum.

Pomocna?
TakNie
garo
 Opinia
@Paulina 07.01.2019 23:44

Za wszystkich wypowiadał się nie będę, powiem jakie są moje odczucia. Moje oczekiwania na pewno w większości są spełnione. Jeśli mowa o pozytywnych aspektach to widziałem, że inni użytkownicy forum większość już wymienili to nie będę niepotrzebnie powtarzał.

Pomocna?
TakNie
worker
 Opinia

Nie jest łatwo znaleźć pracę, zanim trafiłem tu to szukałem chyba z 2 miesiące... także jestem zadowolony z tego co mam

Pomocna?
TakNie
optimistic
 Opinia
@worker 28.12.2018 12:39

No ja przez tyle lat dojeżdżałem z Bochni do Wieliczki, więc wiem o czym mowa. Strata czasu i pieniędzy, nie ma sensu tym bardziej jeśli mamy takich dobrych pracodawców u siebie

Pomocna?
Sławo
 Opinia
@optimistic 31.12.2018 10:13

Dobrych pracodawców???? Który ty z biura jesteś i ile za wypisywanie tych bzdur ci płacą? To uważasz że na przykład to co ja piszę jest (usunięte przez administratora)? To wszystko to pic na wodę. To co mówią ci wszyscy na stołkach jest jednym (usunięte przez administratora).Ale cóż czego można wymagać od polskiego kapitalizmu.

Pomocna?
miejscowy
 Opinia
@Sławo 03.01.2019 07:58

Sławo, poczytałem sobie trochę Twoich postów i powiem szczerze, że nie do końca wiem o co Ci chodzi, a krytykujesz wszystkich pracowników, którzy są choć trochę zadowoleni, a z tego co wywnioskowałem sam już tam nie pracujesz. Nikt nie posądza Cie o kłamstwo, ale chyba każdy może mieć swoje zdanie nie, więc pozwól się innym wypowiadać. A z pracą to sam wiesz, że u nas nie jest łatwo, to nie Warszawka, więc ludzie doceniają to co mają.

Pomocna?
miejscowy
 Opinia
@miejscowy 03.01.2019 12:04

a i pracownik biurowy to też pracownik, więc proszę, nie obrażaj nikogo

Pomocna?
POLECAM
 Opinia

Praca stabilna i tak jak niżej pisali - uczciwa. Mając troche na karku człowiek zaczyna to bardziej doceniać.

Pomocna?
TakNie
;)
 Opinia

Spora firma, więc i sporo pracowników, ja akurat pracuję na magazynie. Nie jest to moja pierwsza praca na tym stanowisku, ale zdecydowania najlepsza ;) warunki bardzo korzystne, uczciwa firma

Pomocna?
Sławo
 Opinia
@;) 11.12.2018 12:43

Zapewne pracowałeś i na produkcji to wiesz jak jedt. Wiesz że z ludźmi dało się dogadać lecz. Panem kierownikiem nie. Powiem tak. Pierwsza robota co bardzo dobrze czułem się tam tylko Pan kierownik nie potrafił ze mną nawiązać dialogu bo nie chciał. I tak to się skończyło.

Pomocna?
dupa
 Opinia
@;) 11.12.2018 12:43

na magazynie jako kto ??! bo wiem doskonale ze zaden magazynier sie nie wypowiada na forum

Pomocna?
Nick
 Opinia
@dupa 19.12.2018 17:05

O widzę, że kolega chce każdego kontrolować :) ja bym nie był taki pewny swego jak Ty. Anonimowo to każdy się lubi wypowiedzieć, nawet chętniej niż zwykle ;) więc nie widzę sensu w tym co mówisz. Miałem okazję pracować chwilę kiedyś na magazynie i nie było źle, nie wiem jak teraz, ale wspominam dobrze.

Pomocna?
k4
 Opinia

z tego co piszecie to nic tylko wracać do firmy poprawiło się i to na lepsze

Pomocna?
Sławo
 Opinia
@k4 16.12.2018 20:54

Powodzenia w powrocie i życzę szczęścia z kierownictwem.

Pomocna?
TakNie
Sławo
 Opinia
@k4 16.12.2018 20:54

Nie wiem jak kiedyś było. Ja nie piszę że polepszyło się. Napisałem że z racji tego iż lubię sprawy związane z elektryką to dla tego mi się podobała praca bo przy instalacji elektrycznej. Jeśli chodzi o współpracowników to co trzeba mi było wiedzieć a nie wiedziałem to otrzymałem od nich odpowiedź, nikt nikomu w drogę nie wchodził ani na złość nie robił. Jedynie kierownik który nie uszanował mnie jako pracownika i potraktował jak (usunięte przez administratora). Więc to czy będzie i dla kogo ta praca dobra to uzależnione jest od tego jak się pracownik będzie zapatrywał i czy cały wielki kierownik go poszanuje.

Pomocna?
TakNie
Sławo
 Opinia

Wiecie. Jeszcze raz dodam ponowną opinię na temat działu elektrycznego firmy Bolarus. odkreślam. Współpracownicy są ok, praca jak dla mnie była wyśmienita gdyż lubię elektrykę i wszytko co jest z nią związane. Jak przy każdej produkcji wiadomym jest że ilość się liczy. Jednak Pan kierownik zmiany który miał czas na stanie z boku i patrzenie się na pracownika po pół godziny. Nie miał czasu aby wysłuchać czemu był i jaki był problem. Teraz jakiś młody piszę że z panem kierownikiem jest dialog, to śmieszne, no chyba że po tym jak Pan kierownik mnie wykopał i dostał pouczenie od góry to zmienił swoje podejście do ludzi. Jeśli tak to chodziarz tak się przysłużyłem nowym pracownikom aby Pan kierownik potrafił nawiązać dialog.

Pomocna?
od dawna
 Opinia
@Sławo 08.12.2018 22:07

ja w 100% mogę polecić, dobry, rozsądny pracodawca, a co do kierownika to nigdy nie miałem z nim problemu

Pomocna?
Słao
 Opinia
@od dawna 10.12.2018 10:27

Oczywiście. Pan kierownik święty a robol nie dobry. Piszesz że nigdy z nim nie miałeś problemu. A może nim jesteś? Jak przrz miesiąc zauważyłem to nikt go nie lubiał na produkcji i z nikim tak na dobrą sprawę nie porozmawiał. Ja wiem że przez tego Pana straciłrm pracę. Nie dał żadnych szans na dialog potraktował mnie przy współpracownikach jak (usunięte przez administratora). A wy piszecie że ten pan jest ok. Może dla wybranych ale widziałem jakie relację miał ten pan z innymi.

Pomocna?
od dawna
 Opinia
@Słao 11.12.2018 12:44

Słuchaj, dla mnie jest najważniejsze, że pieniądze się zgadzają, możesz mieć inne zdanie, ale ja jestem zadowolony i serio uważam, że nie mam na co narzekać. No i tak jak Ty lubię tę pracę.

Pomocna?
Sławo
 Opinia
@od dawna 12.12.2018 12:40

To czemu nie pracuje? Pieniądze nie był dla mnie priorytet. Liczyła się dlamnie praca i dobre stosunki ze współpracownikami. A to że Pan kierownik potrafił doprowadzić do nerwowej atmosfery to każdy wie. Nie tylko pieniądzmi człowiek żyje. Nie wiem ile zarabiasz i nie chce wiedzieć. Ale stosunki międzyludzkie to podstawa w firmie. Jakby Pan kierownik potrafił porozmawiać to bym dalej pracował. Ale jak mnie potraktowałjak zero to nie moja wina. Szanowałem od początku tego Pana. Nawet wcześniej odeszłem z popredniej pracy niż było na umowie i tylko dla tego aby robić toco lubię. A jak zauważyłem że jest dialog i współpraca między pracownikami to to jeszcze bardziej podniosło mnie. I co za to otrzymałem? Dużego kopa w cztery litery.

Pomocna?
Sławo
 Opinia

Czytam te wypowiedzi i każdy piszę ogólnie o całej firmie, to dziwne gdyż ludzie przydzieleni są do danych sekcji więc skąd taka wiedza na temat jakości pracy całej firmy. Sami się szanowni Państwo ośmieszacie ci z biura. Normalny pracownik nie wypowie się o całej firmie bo nie może znać całej firmy. Ja napiszę obiektywnie. pracowałem tam miesiąc. Jeśli chodzi o współpracowników to atmosfera była dobra, dobra komunikacja z brygadzistą. Natomiast nie można powiedzieć tego samego o kierownictwu. Z tym Panem nie ma praktycznie żadnego dialogu, nie można wytłumaczyć mu danej sytuacji. Ja pracowałem w dziale elektrycznym przy montażu. Praca jak dla mnie była super bo lobię bawić się w kabelkach. Jeśli czegoś nie wiedziałem pytałem innych i dostawałem odpowiedź. Jednak Szanownemu Panu kierownikowi moja praca była za wolna. Ale nie sprawdził co jest tego powodem, nie interesuje tego Pana nic co powinno się usprawnić. Jak zwróciłem o to uwagę dostałem przysłowiowego kopniaka. Reasumując jak dla mnie praca była super choć zarobki nie były najlepsze ale ja to ignorowałem bo lubiłem to pracę. Atmosfera między pracownikami w miarę ok. Ja osobiście miałem dobry kontakt z ludźmi. A praca zakończyła się przez to że Pan kierownik zaczął mnie traktować jak najgorsze zło bo mu coś nie pasowało a tym czymś było to że nie robiłem setek szaf w godzinę. Szkoda mi tej roboty, naprawdę ale przy takiej atmosferze z Panem kierownikiem to nie dałoby się pracować dalej. Jak by kierownictwo było bardziej komunikatywne z ludźmi i potrafiło wysłuchać człowieka to by było wszystko ok. Jeśli ktoś szuka pracy przy elektrycznych urządzeniach bo to lubi i nie zależy mu na tym jak go będzie kierownik traktował ani też nie zależy na stawce to ta praca jest jak najbardziej dla takiej osoby.

Pomocna?
mlody
 Opinia
@Sławo 04.12.2018 15:29

cos tu nie rozumiem, ja tez pracuje krótko ale teraz dostalem nową umowe i chociaż nie ma rarytasów to tez nie ma zle. Ludzie są ok i jak miałemproblem to i kierownik potrafił wysluchać i pokazać jak to zrobić. Ja polecam.

Pomocna?
Sławo
 Opinia
@mlody 05.12.2018 17:36

Kogo wysłuchać? Jak był problem to ciągle kierownik uciekał i nie miał czasu, o czym ty w ogóle bredzisz, chyba że mówisz o szefie produkcji, bo raczej o kierowniku to nie.

Pomocna?
Sławo
 Opinia
@mlody 05.12.2018 17:36

A rozumiem. młody to nikt inny jak nasz kochany kierownik zmiany. No różnych się praktyk chwyta aby się wybielić, a dzięki Panu straciłem pracę którą lubiłem i współpracowników którym Pan nie równa się.

Pomocna?
SWÓJ
 Opinia

Pracuję na blacharni i szału nie ma, ale już mam wprawę, robię co do mnie należy i nie mam z niczym problemów

Pomocna?
TakNie
zdobywamdoświadczenie
 Opinia
@SWÓJ 06.12.2018 14:50

na blacharni nie jest źle, przeniosłem się z innego działu i tu mi się bardziej podoba, ale wiadomo trzeba sie wszystkiego nauczyć, jeśli chodzi o atmosfere to ludzie i z poprzedniego działu i ci z blacharmi całkiem spoko, da sie pogadać, pomagają

Pomocna?
TakNie
placek
 Opinia

Praca stabilna i dająca możliwości rozwoju, uczciwe warunki, uczciwy pracodawca, nie mam zastrzeżeń

Pomocna?
TakNie
Sławo
 Opinia
@placek 07.11.2018 16:25

Można wiedzieć o jakiej firmie piszesz? Jeśli chodzi o właściciela firmy to się nie wypowiadam bo człowieka nie znam więc głupot pisał nie będę, natomiast jeśli chodzi o kierownictwo to nie ma z Panem kierownikiem żadnego dialogu nawet aby wyjaśnić sprawę problemu z czasem pracy wykonywanym. Współpraca z ludźmi jest ok.

Pomocna?
TakNie
123
 Opinia
@Sławo 04.12.2018 15:35

ja nie mam problemu z komunikacją i na kierownika złego słowa nie powiem, z każdym się dogaduję bez problemu

Pomocna?
TakNie
ooo
 Opinia

czasem bywa ciężko, szczególnie jak sie dopiero zaczynało, ale mona sie wszystkiego nauczyć. Ludzie są pomocni więc można liczyć na wsparcie

Pomocna?
TakNie
Sławo
 Opinia
@ooo 15.11.2018 10:01

To prawda. Jak pracowałem to kogo o co poprosiłem to pomógł. Aby tak przychylni byli kierownicy jak współpracownicy to byłoby ok. Ale neistety.

Pomocna?
TakNie
riko
 Opinia

Widzę, że opinie na temat pracy są pozytywne i zastanawiam się czy rekrutować,tak ogółem polecacie?

Pomocna?
TakNie
prac828
 Opinia
@riko 03.12.2018 15:47

Jasne, mogę Ci śmiało polecić tą pracę :) rekrutuj :D

Pomocna?
TakNie
barto
 Opinia

Pracuję od niedawna i podoba mi się, może praca nie jest zbytnio rozrywkowa, ale nie ma nudy

Pomocna?
TakNie
ponczek
 Opinia
@barto 29.11.2018 15:56

potwierdzam, jak dla mnie dobrze sie pracuje, ja robie na blacharni, kierownik ogarnięty, organizacja, przepływ informacji też spoko

Pomocna?
TakNie
nick
 Opinia

praca całkiem spoko, pracuję na blacharni, podział na zmiany (6-14, 14-22), czasem nadgodziny w sobotę, ale nie częściej niż raz w miesiącu

Pomocna?
TakNie
ZWYKŁYmietek
 Opinia

fajna atmosfera, pracy nie brakuje, czasem jest ciężko, ale jak ktoś robi co do niego należy to widać efekty, moim zdaniem dobry pracodawca..

Pomocna?
TakNie
princepolo
 Opinia

jak dla mnie jest ok

Pomocna?
TakNie
ambitnie
 Opinia

Na moim stanowisku nie ma kokosów, ale staram się jak najwięcej ogarniać, żeby móc sie starać o lepsze stanowisko. Firma chętnie rekrutuje wewnętrznie, więc trzeba korzystać

Pomocna?
ok
 Opinia
@ambitnie 19.11.2018 09:49

Dobre podejście, też zaczynałem bez większego szału, a teraz wszystko się kręci jak trzeba

Pomocna?
TakNie
SZCZERZE
 Opinia

Duży zakład, dużo możliwości, trzeba je tylko umieć wykorzystać :) doświadczenia potrzebnego w branży można tu nabrać bardzo dużo, więc warto składać CV i próbować!

Pomocna?
TakNie
potworek
 Opinia

Dobry i stabilny pracodawca, nie brakuje szacunku do pracowników, atmosfera jest przyjemna, nie ma "napięć", praca w tym zespole to przyjemność!

Pomocna?
TakNie
pracuś
 Opinia

Uczciwe warunki, a nie jakieś śmieciowe umowy! Praca dająca stabilizację i satysfakcję, mi sie podoba

Pomocna?
TakNie
szalony
 Opinia

Pracowałem wcześniej na podobnym stanowisku teraz, ale zwolniłem się przez brak dalszych możliwości rozwoju

Pomocna?
TakNie
inżynier
 Opinia
@szalony 08.11.2018 10:42

I właśnie dlatego też doceniam bolarusa, daje możliwość rozwoju. Człowiek cały czas się uczy i zdobywa wiedzę, a w tej branży trzeba być na bieżąco, do najłatwiejszych nie należy, ale to też jeszcze zależy od stanowiska :)

Pomocna?
TakNie
tamten
 Opinia

Czasem ktoś narzeka, ale Bolarus to całkiem niezły pracodawca, dla mnie jest najważniejsze, że dotrzymuje warunków umowy, które swoją drogą mi odpowiadają i pieniądze zawsze są na czas

Pomocna?
konkrety
 Opinia
@tamten 03.10.2018 13:33

Też myślę, że to dobra praca, trzeba doceniać to, że mamy stabilne warunki. Ja w tej pracy lubię jeszcze atmosferę, co jak co, ale ludzie są pozytywni :)

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o Bolarus S.A. - Bochnia

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bolarus S.A.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.