Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2010-02-17 10:19:15 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o AQUATOR SP. Z O.O. - OSTRZESZÓW. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
obiektywny - 2010-06-08 19:59:59 odpowiedz | cytuj
no cóż... jaka płaca taka praca, udają że płacą a pracownicy udają że pracują... ludzie fajni, można z nimi wiele zdziałać, ale firma nie ma pomysłu na siebie, prezes myśli tylko o swoim bezpieczeństwie i bezpieczeństwie żony (taki lokalny nepotyzm), decyzje podejmowane są z dużym opóźnieniem i przesadną ostrożnością, akcjonariusze chyba do końca nie wiedzą co się dzieje w firmie... ogólnie praca spokojna choć czasami dość ciężka ( butle trochę ważą :) ) dla kogoś bez większych ambicji, na przetrwanie, albo na staż...jednym słowem pieniędzy tutaj nie zarobisz, chyba że pasuje ci ok 1400 zł :)
Były pracownik;) - 2010-08-23 21:16:56 odpowiedz | cytuj
zgadzam się z tą wypowiedzią. Brak kompletnej wiedzy o handlu Pana Prezesa, który boi się własnego cienia i dba tylko o losy swojej żony. Zero perspektywy na rozwój w tej firmie, auta z gps, nie można jeździć w weekend nawet do sklepu po zakupy. Praca nie dająca od razu rezultatów trzeba czekać na umowy(wypowiedzenia umów ok 3 miesięcy- co najciekawsze umowa wypowiedzenia Aquatora to tylko jeden miesiąc). Pan Prezes nie ma pojęcia o zarządzaniu ludźmi. Fakt jego kultura osobista jest bardzo wysoka. Aby zarobić jakiekolwiek pieniądze trzeba od razu zatrudnić się z pozyskaną firmą na ok 1000 butli miesięcznie. Jeszcze jedno auta służbowe myje się ręcznie samemu, nie można kupić na kartę BP płynu do spryskiwaczy. Ciekaw jestem jak radzą sobie pracownicy w zimę- leją zwykłą wodę czy też sypią śnieg na szybę, aż rozmoknie. Ludzie w Firmie są ok. Miła atmosfera to tylko tyle bo żadnych pieniędzy tam się nie zarobi. 1400 pln miesięcznie w mieście wojewódzkim to porażka tyle to zarabia sprzątaczka na moim osiedlu. Ale za to dają jeszcze kawę na pracownika i czasami cukier. Nie polecam w żadnym stopniu tej firmy jako pracodawcy - chyba, że stanowisko Pana Prezesa. Mam nadzieję, że zarząd Aquatora w końcu przejrzy na oczy i zabierze Wielkiemu Informatykowi zabawkę, o której i tak nie ma bladego pojęcia. Pozdrawiam serdecznie wszystkich pracowników.
Były pracownik. - 2010-09-28 15:36:24 odpowiedz | cytuj
Witam. W zupełnosci podzielam poprzednie opinie. 1.400 pln za wykonywanie 3 zawodów to kpina - Przedstawiciel - Magazynier - Kierowca/Dostawca. Codzienna kontrola psełdo "kierownika regionalnego" - siedzenie nad raportami GPS i pytanie pracownika krok po kroku co robil poprzedniego dnia... Dramat... Ogólnie praca momentami nie byla trudna, choc bywaly takie dni ze trzeba bylo np 50-60 butli rozwiezc do klientow ( 1 butla to ok 20 kg.) Klienci chetnie przechodzili na usługi firmy na podstawie lepszej oferty finansowej, aczkolwiek jakosc "SPRZETU" jest nizsza niz u konkurencji. Mozna by było rozkrecic ta firme, obsługiwac wieksza liczbe klientow, podpisywac wiecej umów...ale nie było dystrybutorów - wiec o wzsystko trzeba było sie prosic z miesiecznym wyprzedzeniem(choć czasem i to nie skutkowało) NIE POLECAM TEGO PRACODAWCY
xxx - 2010-09-30 22:51:47 odpowiedz | cytuj
Podzielam opinie calej reszty, firma w sezonie nie ma dystrybutorów i brakuje jej butli do nalewania, do tego dystrybutiry ciagle sie psuja wiec wstawia sie dstr po 2-3 razy bo co chwile cos sie z nimi dzieje, co do ilosci i zarobkow to kompletna klapa pracowalem 3 lata w oddziale Aqua na umowe zlecenie bez jakich kolwiek skladek, do tego moj rekord w butlach to 3500 butli w miesiac i 294 w jeden dzien :) skrzywienie kregoslupa na starsoc murowane ;/ i za to 3500 butli 1800 zl a praca wtedy byla od 7-17 . PORAZKA i jeszcze po stokroc PORAZKA!!!!!!!!!!!!!!!!! gnuj nie firma, ale kierowcy od transportu OK :) pozdrawiam ich serdecznie :)
MOZU - 2010-10-06 10:31:08 odpowiedz | cytuj
nie zgadzam się z do końca z powyższymi wypowiedziami, nigdzie nie jest idealnie, pracowałem w wielu firmach i w AQUATORZE nie jest dużo gorzej jak w innych a w wręcz w niektórych sprawach dużo lepiej. Jak się chce pracować to będą efekty a jak nie to nie. W końcu zasady przyjęcia do pracy są jasno określane na wstępie, mnie poinformowano o GPS-ach i ile ważą butle.Z wszystkimi w firmie można się dogadać tylko musi się chcieć pracować i wtedy po jakims czasie nie jest to 1400.
MOZU - 2010-10-06 10:31:22 odpowiedz | cytuj

R.krmy - 2011-01-16 12:28:32 odpowiedz | cytuj
czosnek - 2011-01-07 18:54:02

MOZU - 2010-10-06 10:31:22

firma dno

Firma tragiczna. Kierownicy???Wydaje im się, że wszystkie rozumy pozjadali, a woda sodowa już nawet nie trafiła im do głowy a tryska uszami. Zarobki??? Podstawa 1500 zł netto. Jak na dalszy system prowizyjny ok. szkoda tylko, że żeby zarobić z prowizji 500 zł to trzeba mieć miesięcznie sprzedaż na kwotę 10000 zł co daje nam 1000 butli po 10 zł. No i oczywiście wszyscy klienci muszą zapłacić faktury, bo z klienta, który nie zapłaci nie ma prowizji (nawet logiczne, ale nie przy tej podstawie). Telefon i samochód??? Jeśli zmieścisz się w darmowych minutach to wszystko jest ok. Minut jest na tyle, że mi się nie udało przekroczyć. Trochę lipa z samochodem, bo nie można po godzinach pracy nigdzie nim pojechać (dobrze, że ma się go na dojazdy i powroty z pracy i nie trzeba prywatnie pod firmę jechać i wsiadać do służbowego). Ogólnie rzecz biorąc zarobki marne, kierownicy z przerostem formy nad treścią, no i prezes, który chciałby coś zrobić, ale się boi, bo jego premia wtedy mogłaby się nie pojawić lub być mocno uszczuplona a przecież trzeba pieniądze zarabiać na rodzinę. NO WŁAŚNIE!!! Każdy ma rodzinę!!! Prezesie otwórz oczy!!!
washere - 2011-01-30 23:02:46 odpowiedz | cytuj
popieram w 100% przedmowce. Odradzam wszystkim prace w tej firmie. Przelozeni niekompetentni, nic nie robiacy a wiele wymagajacy. Pieniadze tak jak pisze poprzednik - niecale 1500 netto + nedzna prowizja. Nie wierzcie w zapewnienia, typu "woda jest wysmienita", "mamy najlepszy serwis itd itp." - [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda. Woda jest srednia, dystrybutory tragiczne (najczesciej ich brak), czeste awarie, problemy z fakturami, brak płatności, co rano na magazynie uwalisz ciuchy, potem jedziesz rozwiezc wode gdzie spocisz sie jak swinia a przez reszte czasu te ich smieszne "ofertowanie" - niewiele rozniace sie od zwyklego akwizytorstwa. Ta praca z przedstawicielstwem handlowym ma wspolny tylko zapis na umowie o prace ( w dodatku umowa na czas okreslony - 1 rok). W 90% firm do ktorych bedziesz skladal oferte, beda traktowali cie jak wroga i zwyklego akwizytora, ktory probuje sprzedac nikomu nieznany produkt - tak tak bo pozycja Aquatora na rynku jest znikoma, hektary za Edenem czy Darem Natury. Firma w ogole nie dba o marketing i reklame. Mysle, ze wiernie oddalem obraz pracy w Aquatorku. Jezeli pilnie poszukujesz pracy chociaz na przetrwanie - rowniez odradzam, lepiej poszukac w jakims markecie albo mcdonaldzie. Pozdrawiam
washere - 2011-01-30 23:58:16 odpowiedz | cytuj
przepraszam, dopiero teraz dojrzalem blad w mojej wypowiedzi... Sklamalbym mowiac o zarobkach 1500 netto... oczywiscie tak mialo byc po rozmowie kwalifikacyjnej a na papierze dostaniecie 1500 brutto. Na konto wplywac wam bedzie okolo 1440 zl (+ - 50 zl bo niewiadomo od czego to uzaleznione). W tym sa jakies dodatki na pranie ciuchow i premia ( o ile kierownik przyzna wam maksymalne 30%). No i oczywiscie ok 15. kazdego miesiaca wasza prowizja za sprzedaz (oczywiscie o ile faktury beda regularnie oplacane - na co radze nie liczyc). Czyli w pierwszych paru miesiacach okolo 30 zl prowizji. Uwaga ! Praca tam to zmarnowany okres w zyciu ! Niczego sie nie nauczycie, z niczego nie skorzystacie, nic nie osiagniecie ! Praca tylko dla desperatow
aquator siurator - 2011-02-16 19:50:19 odpowiedz | cytuj
niezły produkt - woda. jakościowo całkiem dobra, nie ustępująca w niczym darowi natury czy edenowi. firma natomiast nieudolnie zarządzana, zdemotywowani pracownicy (1400 na rękę), zidiociali kierownicy, wszystko bez jakiejkolwiek wizji rozwoju. aquator? nie, dziękuję - nie piję. nie polecam.
mściciel - 2011-02-23 15:31:47 odpowiedz | cytuj
znajdziemy Was wszystkich
siurator - 2011-02-23 16:10:53 odpowiedz | cytuj
mściciel - 2011-02-23 15:31:47

znajdziemy Was wszystkich

a jak już nas znajdziecie, nie zapomnijcie pocałować nas w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] :-)
mściciel - 2011-02-24 18:41:26 odpowiedz | cytuj
na przyjemność to trzeba sobie zasłużyć, a taki gamoń jak ty to tym bardziej... woda za cieżka, kasa za mała, a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] może trzeba najpierw pokazć jakim jest się dobrym a potem o kasie gadać? a tu matołki bez doświadczenia, wykształcenia a wymagania jakby wszystkie rozumy zjedli
anonim - 2011-02-25 07:30:02 odpowiedz | cytuj
i jedni mają rację i drudzy, i szefostwo jest słabe i kasa marna i nowi pracownicy też do orłów nie należą... po co te awantury?
anonim - 2011-02-25 14:51:16 odpowiedz | cytuj
Jesli chodzi o prowizje to jest tu maly haczyk. Mowia ze masz 5% od uregolowanych faktur swoich klientow. Jak przyjzesz sie w umowie to jest to 5% brutto od ceny netto wartosci rachunkow:) czyli tak naprawde okolo 4%
MOZU - 2011-03-05 18:00:22 odpowiedz | cytuj
jak by nie spojrzeć, firma prężna jak zadek kozy
anonim - 2011-03-16 19:41:05 odpowiedz | cytuj
anonim - 2011-02-25 07:30:02

oczywiscie, popieram w calej rozciaglosci. Dlatego co bardziej ambitni i myślący traktują prace tam jako zło konieczne (praca na przetrwanie) i uciekają po paru miesiącach. Ci co zostają na dłużej i wiążą swoja przyszlosc z Aquatorem do orłów nie należą. Liczyc na rozsądną kasę w tej firmie choćbyś był pracownikiem roku nie ma co.
anonim - 2011-03-16 19:48:18 odpowiedz | cytuj
mściciel - 2011-02-24 18:41:26

a Ty mścicielu drogi jakiego oczekujesz doświadczenia i wykształcenia od pracowników w takiej pracy? Wykształcenie wyższe, do noszenia butli z wodą ? Dla tak prozaicznej pracy jaka oferuje Aquator nie potrzeba żadnego doświadczenia. A wykształcenie wyższe ? Do czego ? Do robienia du** z twarzy przy akwizytorstwie ? Tak jak kolega wczesniej pisal... Ta praca nie ma nic wspolnego z przedstawicielstwem handlowym.
anonim - 2011-03-19 10:35:15 odpowiedz | cytuj
A może powiesz to, że pracownikiem jestem marnym w Ostrzeszowie na zebraniu!!!Co??? Będziesz miał na tyle odwagi, żeby powiedzieć na forum, że pracownicy są beznadziejni i na niczym się nie znają??? Cwaniak z bańką w nosie!!!!
anonim - 2011-04-02 22:51:04 odpowiedz | cytuj
a "kierownicy" to same porażki życiowe...
aquator siurator - 2011-04-10 22:44:47 odpowiedz | cytuj
Jaką ofiarą życiową trzeba być, aby pracować w siuratorze dłużej niż 3 miesiące? Drogi kierowniku... mścicielu nocnikowy... A tu już tyle czasu...
aquator rulez - 2011-04-11 18:41:10 odpowiedz | cytuj
Praca lekka, kierownicy są fajni, samochody świetne i do pełnej dyspozycji, brak limitów na komórki, prezes wyrozumiały i otwarty na problemy, darmowa kawa, cukier (a on teraz taki drogi), pensje bardzo dobre, prowizja jeszcze lepsza, wszyscy sa zmotywowani a tu takie bzdety pieszecie. Jest super, jest super, jest super!!
x