Marwit
5 450 6 1

Opinie o Marwit

NINA

Czy to prawda,że nowy dyr (usunięte przez administratora)robi czystkę????? Kolejne osoby odchodzą z firmy,kolejne składają wypowiedzenia i nikt już nie ma zamiaru być poniżany w tej firmie???? Słyszałam ,że jedyny e mail jaki przychodzi codziennie to ........ "Dziękuję i zapraszam na ciasto" nie dobrze to wygląda co ?

KOTka
@NINA 22.02.2018 10:32

STASEK....jest to świetny chłop.. robi co chce...czyli nic. jak wszyscy jego poprzednicy....przyjmuje do pracy swoich kolegów i koleżanki.. które mają ten sam pomysł na Marwit..zwolnić wszystkich..zwolnić wszystkich.. zwolnić wszystkich... zwolnić wszystkich....zwolnić wszystkich...zwolnic wszystkich... zwolnić wszystkich.....zwolnić wszystkich.....

Stachura
@NINA 22.02.2018 10:32

Jest super, kiedyś, jakiś czas temu pisał ktoś, że od Centrali jest totalny (usunięte przez administratora) i nowotwór zżera ich od środka. Ale kierownik jeden z drugim ci powie jest super, rewelka. Dział marketingu, przepraszam go w tej firmie nie ma, obejrzeć proponuję kto reklamuje na Facebooku Cymes! Hello, budzimy się.... Pewnie i tak nikt nie zareaguje bo jest super!!!!!! Grunt, że jest niby, sztuczna sprzedaż!!!!! Sylogis dziękujemy!!!!!!!!

Smok Wawelski
@NINA 22.02.2018 10:32

W Cymesie też zwalniają , na Krakowie pozbyli się tzw. Słowika , zasłużonego w konkurencji zdobywcy. Napsuł nam krwi na Krakowie . Dobrze , że zwolnili go tak szybko , bo gdyby dalej tam był, to moglibyśmy iść z torbami. Na sklepach sieciowych napsuł nam krwi , w kółko obniżki zamówień , a Cymes tylko wystawki za wystawkami.

Marwiciak
@Smok Wawelski 04.03.2018 01:31

Słowik!!!! Uspokój się... Nikt tu Cię nie chce.. Marwit był za tym byś był jak najdłużej bo sam cymesa zakopałeś... Teraz już poxamiatane.. Idź ty sobie koziołeczku szukaj swego Pacanowa ????????????????????????????????

wyzwolony
@Smok Wawelski 04.03.2018 01:31

odnosnie krakowa to widze ze to cos podobnego do sytuacji na slasku w marwicie... jak ja rezygnowalem to wszyscy najdluzej jezdzacy kierowcy sie zwalniali bo sie z zarzadzajaca tym oddzialem nie da wspolpracowac... a od znajomego slyszalem ze juz naweylt przedstawiciele maja dosc tej baby. W tej firmie najwiecej do powiedzenia maja ci ktorzy najmniej robia.

Marwiciak
@wyzwolony 10.03.2018 21:15

Dziwnie piszesz , bo kierowcy jak jeździli tak jeżdżą. Więc nie wiem po co piszesz te bzdury? Poza tym to nie (usunięte przez administratora) i każdy ma prawo odejść jeżeli czuje taką potrzebę. Tak się dzieje wszędzie i jest to naturalne. Więc proponuje dużą melisę i zachowanie spokoju... Zapewniam że wszystko jest pod kontrolą.

bez sciemy
@Marwiciak 28.03.2018 09:14

hahaha tak, tak... wszystko jest pod kontrolą tylko ciekawe dlaczego w ostatnich 2 latach 20 z 30 tras zmieniło włascicieli?! :D powiem ci dlaczego... bo zarządzaniem zajmują sie ludzie ktorzy powinni co najwyzej zajmowac sie zarzadzaniem salonem fryzjerskim na wsi.

Marwiciak
@bez sciemy 31.03.2018 23:44

Kłamiesz.. Po prostu nie masz pojęcia i łżesz jak pies... Ciekawe po co. akurat wśród kierowców Marwit ma najmniejszą rotację. Ale wystarczy trochę chęci by to sprawdzić przed pisaniem bzdur..

Karo
@NINA 22.02.2018 10:32

Czy w centrali ktoś jeszcze pracuje?? W tym tygodniu kolejne dwie lub trzy ofiary prawie prezesa..... Bo gość oprócz tego co mówią w Marwicie że jest kolega Prezesa, nic innego nie wnosi.. No może destrukcję rozpierduchę i jakieś wojenki między biurkami. Nikt w biurze że sobą już nie rozmawia bo Stas lubi jak jeden na drugiego donosi, wtedy ma chłopi a zajęcie. Długo to już nie potrwa.. Ostatni (mam nadzieję że nie operacyjny) gasi światło...

były UT
@Marwiciak 01.04.2018 16:13

Twoj dzisiejszy wpis to chyba najlepszy prima aprilisowy zart jaki w zyciu zrobiles. "Nie ma rotacji wsrod kierowcow" HAHAHAHAHA ! chciałeś chyba powiedzieć - NIE MA MIESIĄCA BEZ ZMIANY KIEROWCÓW. Nie mydl oczu i się nie osmieszaj.

anonymous
@były UT 02.04.2018 21:28

Skoro jesteś były UT , to oznacza jak sądzę ,że Cię w Marwicie już nie ma,więc nie masz pojęcia co piszesz... pamiętaj! kto sieje wiatr....zbiera burzę.

robol
@bez sciemy 31.03.2018 23:44

No to ciekawe co piszesz .... czyżby zazdrość ? czy może Ciebie ktoś posunął ? i w sumie to jeżdże tu kilka lat i z Twojego wpisu wynika że zwolniło się więcej ludzi niz jest w sumie wszystkich w oddziale ... puknij się chłopie i nie piedrol, jak Ci żal to kup se misia

Dobra zmiana
@robol 05.04.2018 11:28

To sobie jezdzij dalej jak marionetka, pacynka. Ja trochę szukałem nowej pracy i warto. Zero Zus, US, napraw auta, OC, paliwa, zero urlopu obciążenia nie ze swojej winy. Co zyskalem, umowa o pracę, urlop, odprowadzane składki i przede wszystkim normalność i na rękę prawie pięć.....! Jest różnica, ja ją odczulem i to bardzo!

JÓZEK
@Dobra zmiana 06.04.2018 21:23

Ty chyba w ZOO z popychacz dla Goryli robisz... pół życia dymałeś w Marwicie za kierowce i nie wpadłeś ,że obok dostajesz 5000 za to ,że nadstawisz4litery gorylowi.... Patrz jakim jesteś tempokiem..

robol
@Dobra zmiana 06.04.2018 21:23

świetnie ze tak ci poszło ! to po jakiego hu.. sie tu wypowiadasz, poszedłes to siedz po cichu i nie pisz madrosci życiowych , bo wychodzisz na psa ogrodnika.

inny ut
@robol 10.04.2018 12:28

a Ty madralo ze wsi chyba nie rozumiesz znaczenia wyrazenia pies ogrodnika... broni sie kierownictwo broni :D nieudacznie.

normalny
@inny ut 13.04.2018 22:03

Powiem ci chłopie że nie wiem czy kierownictwo się broni oni mają na wszystko (usunięte przez administratora) a juz na pewno na to że obrażasz wielu z nas przez to co piszesz , polecam odpocząc w długi weekend , przyda Ci sie i nawet możesz na wieś pojechać .... szczerze polecam

ZIBI
@wyzwolony 10.03.2018 21:15

No i zwolnili tą babę. chyba ktoś w końcu przejrzał na oczy.

prawdziwy
@ZIBI 28.11.2018 12:44

mowa o carycy Katarzynie? :D

Były
@ZIBI 28.11.2018 12:44

Jeśli myślisz i tej babie co ja to się sama zwolniła Zrobiła miejsce dla ludzikow Pana K... Teraz razem kręcą na kilka frontow tylko patrzeć jak będą kasa z chodnika podnosic.....trwajcie dalej w głupocie, ja 8 godzin kasa na konto i luz

DUCH

Witam, czy ktos wypowie die na temat współpracy z Marwit em jako przewoźnik? Jakie stawki itp?

Olo
@DUCH 15.10.2018 00:48

Od roku bardzo się poprawiło, w temacie zarobków... Niektórym nawet o 50%.. Więc nie ma co narzekać... A przyszły rok ma być jeszcze ciekawiej.. I chłopaki poodbuerali nowe wózki więc jest ok. Uważaj na trasy wiejskie. Poza miastami trasy są dużo słabsze i mniej chłopaki zarabiają..

ZIBI
@DUCH 15.10.2018 00:48

Tak , potwierdzam co OLO pisze... niestety nie dopisał,że roboty w hu... wiecej Ale prawdą jest że z roku na rok duże podwyżki i jak ktoś dobrze z pasterką popracuje,albo ma tak jak ja dobrego SH to 10K wystawi fakturę w miesiącu da się żyć, a i widziałem zdjęcia nowych fiatów co chłopaki pobrali ,chyba sam wezmę bo wypas mega.

prawdziwy
@ZIBI 28.11.2018 12:37

hahaha propaganda niczym na Ukrainie... ciekawe ktory kierownik z ktorym te komentarze pisze bo pracowalem w tej firmie ladnych kilka lat mająć różbe rejony i nigdy 7 tys netto nie widzialem nie mowiac juz o 10 :D a po rotacji kierowcow w oddziale wnioskuję że inni podobnie mieli. Wciskanie ciemnoty i na zywo i na necie to chleb powszedni kierownictwa tej firmy.

Edyta
@prawdziwy 30.11.2018 21:54

Każdy pracownik może mieć różne doświadczenia z tym samym pracodawcą. W związku z tym chyba sam przyznasz mi rację, że w takim wypadku nie należy tak wszystkiego upraszczać. Jak długo już nie pracujesz w Marwit? Może od czasu Twojego odejścia sytuacja w firmie znacznie się poprawiła.

Bajkopisarz
@prawdziwy 30.11.2018 21:54

Dokładnie, małe miasta, miejscowości to żenada, kpina! Proste, jak pojawia się oferta pracy, współpracy na daną trasę to wiadomo dramat! Ale jest jeden w tej firmie, bajkopisarz, oderwany od rzeczywistości " Kasa leży na chodniku ". On wie o kim piszę! Wchodzę do sklepu i już dwie palety sprzedałem.... w następnym kolejne dwie...

Edyta
@Bajkopisarz 08.12.2018 17:40

Cieszę się, że dołączyłeś się do obecnej dyskusji. Jednak już zostaw powyższą kwestię i zacznij opisywać warunki zatrudnienia, jakie oferuje się pracownikom firmy Marwit. Czy nowym pracownikom organizuje się tam jakieś kursy wdrażające do wykonywania pracy?

Andrrzej
@Edyta 09.12.2018 11:24

A dorzuci ktoś jakieś info o pracy w planowaniu i zakupach jako specjalista ?

Przewoźnik

Nic się nie poprawiło jest coraz gorzej obiecują tylko koszty idą w górę a stawki w dół a kierowniczka oddziału to jakieś totalnie nieporozumienie wogule się nie zna na robocie nie polecam pracy jako przewoźnik to samo zarobisz w normalnej pracy

Ja
@Przewoźnik 06.12.2018 05:59

Cóż. System robi swoje

Kierowca z Marwitu
@Przewoźnik 06.12.2018 05:59

Jesteś z konkurencji że takie Bzdury piszesz bo nikomu nikt nie obciął stawki a nawet dodał. ja pracuję tu 5 lat i od kiedy wszedł system zrobił się (usunięte przez administratora) ale od dwóch lat się uspokoiło i kasa zaczeła rosnąc - i to u wszystkich u kilku nawet o połowę wiec naprawdę zamiast bredzić głupoty - pisz prawdę. duzo kierowców odchodzi bo robota męcząca ale jak już ktos poukłada to jest całkiem całkiem napewno lepiej niż u konkurencji. co do kierowniczki to u nas tez jest i tez się nie da z nią gadac ale robi swoje.

Andrzej

Cześć Jest ktoś w stanie opisać jak wygląda sytuacja w pracy w zakupach i planowaniu ? Jako specjalista ?

taki jeden
@Andrzej 05.12.2018 12:58

ustaliłem spotkanie na 5.12, przyjeżdżam 63 km rano i co? Pani kadrowa mówi,ze dzwoniła do mnie kilka razy żeby odwołać spotkanie tylko ,że dzwonila pod zły numer. Reasumując , jeżeli masz za dużo czasu i pieniędzy to aplikuj. Pani kadrowa przeprosiła i ok, ale jak jest się kierownikiem i umawiam się z kimś na spotkanie a potem na godzinę przed odwołuje się to znaczy ,że ma się ludzi w głębokim....

Andrzej.
@taki jeden 06.12.2018 11:28

no to faktycznie smutna sprawa. Umówiłeś na kolejne czy odpuszczasz ? Zastanawiam się ile tam można zarobić i jak wygląda tam praca. I jak z kierownikiem się żyje.

taki jeden
@Andrzej. 06.12.2018 12:46

odpuszczam, jak jest taka organizacja lepiej w to nie wchodzić bo co będzie dalej?

taki jeden
@Andrzej. 06.12.2018 12:46

Smutna prawda jest taka, że jak firma nie szanuje ludzi to wartościowi pracownicy odchodzą. I współpracuj potem z tymi co zostali hehe :)

Andrzej
@taki jeden 06.12.2018 14:02

Dzięki za info. Może ktoś jeszcze podzieli się tematem pracy w zakupach i planowaniu w Marwicie ??? Na jakie zarobki można liczyć ? Jak z benefitami ? Czy często są nadgodziny ? Jak szefostwo ? Jakie są KPI?

Andrzej
@Andrzej 05.12.2018 12:58

podbijam temat

Kandydat

WITAM, CZY KTOS MOZE PRZYBLIZYC WARUNKI PRACY DLA PH( PODSTAWA, PREMIA, BENEFITY, AUTO)? Z GORY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI

Olo
@Kandydat 23.11.2018 14:16

4000 podstawy brutto plus premia miesięczna 600 i kwartalny tu różnie ok 3000 albo zero jak nie robisz planu. Skoda van 2 osoba, tablet smartfon i generalnie jest co robić..

Przedstawiciel
@Olo 23.11.2018 18:02

Jak by bylo tak jak opisujesz to przedstawiciele nie zmieniali by sie tak czesto. Kolejny kandydat na przedstawiciela przyjdzie, popracuje, rozczaruje, zobaczy ze wszystko mija sie z prawda i L4.

Postać
@Olo 23.11.2018 18:02

Skoda, tablet, smartfon sie tylko zgadza.

Kandydat
@Postać 24.11.2018 08:18

Rozumiem, że skoda z kratką, a jeśli chodzi o użytkowanie samochodu prywatnie, jak to wygląda?

Edyta
@Olo 23.11.2018 18:02

Takie warunki współpracy wydają się być nie tylko w porządku, ale i przede wszystkim bardzo uczciwie. A samo wynagrodzenie można już spokojnie uznać za godne. A czy w Marwit dostajecie ponadto jakieś dodatki pozapłacowe, na przykład dofinansowanie do wczasów, itp?

Olo
@Edyta 24.11.2018 11:32

Nie. Nie ma żadnych poza płacowych benefitow.. Ale uważam, że wynagrodzenie jest dobre, system bardzo przejrzysty i warunki ok. A jeżeli ktoś nie lubi pracować i jest wiecznie na L4 jak podaje kolega, to nie ma różnicy czy zarabia 2, 3 czy 5 jeżeli jest podlego zdrowia. :)

Olo
@Kandydat 24.11.2018 09:09

Limit km ustalony indywidualnie,zsumowany prywatna i służbowo. Opłata zgodna z polskim prawem ok 100zl miesięcznie.

Olo
@Przedstawiciel 24.11.2018 02:47

A jest inaczej?? Po cholerę mieszkasz ludziom? Skoro napisałem 100% prawdy? Pójdzie na rekrutację i mu potwierdza.

Przedstawiciel
@Olo 24.11.2018 14:24

Owszem. Na rekrutacji mu potwierdza tak jak napisałes a w rzeczywistosci bedzie rozczarowany ze jest inaczej. Wiec kto miesza?

Rekut
@Kandydat 23.11.2018 14:16

Byłem wczoraj na rekrutacji... To prawda 4000 plus premia miesięczna i kwartalny. Skoda z kartą, lipa z takim autem. Benefitow brak. Zobaczymy.

Przedstawiciel
@Rekut 27.11.2018 19:04

Powodzenia. Popracuj chociaz z miesiac dluzej niz Twoi poprzednicy :) I oby to co Olo napisal sie sprawdzilo, zebym to ja byl w bledzie. Odezwij sie jak juz wdrążysz sie w temat.

Edyta

@DUCH Super, że zainteresowałeś się podjęciem pracy w firmie Marwit. Nie jestem tam pracownikiem, a zatem nie udzielę Ci informacji, ale @Witia sporo wie na temat tego pracodawcy, wiec może zechce Ci pomóc. A już złożyłeś u nich swoje dokumenty i czekasz na weryfikację, czy jeszcze czekasz?

Edyta

@Witia Należy przyznać, iż jest to już naprawdę dobre wynagrodzenie. Jak długo i na jakim stanowisku jesteś zatrudniona w firmie Marwit? Czy na takie wynagrodzenie, o którym wspomniałaś mogą liczyć także nowo zatrudnieni pracownicy, czy raczej trzeba posiadać już jakiś staż pracy?

Gregory

A jak z pracą na stanowisku magazyniera, operatora wózków widłowych ? Jak zarobki itp :)

Witia
@Gregory 05.09.2018 02:08

Ok 3000 na rękę, atmosfera świetna..... Pełna automatyka, luzik..

Edyta

@UK Rozumiem. To może poprosiłbyś jakiegoś znajomego, który zna polski, żeby Ci pomógł? @Gregory Nie odniosłeś się do moich poprzednich pytań. Odpowiesz na nie teraz? Jeśli jesteście zainteresowani podjęciem pracy w Marwit, to bardzo dobrze się składa, bowiem firma prowadzi aktualnie rekrutację https://marwit.pl/kariera/oferty Możecie starać się o pracę w charakterze chociażby automatyka utrzymania ruchu czy specjalisty ds. obsługi klienta. Ktoś spróbuje aplikować?

Edyta

@Gregory Fajnie, że chciałbyś rozpocząć pracę w Marwit. Aplikowałeś już, czy nadal z tym czekasz? Informacje, o które pytasz warto już ustalić na etapie rozmowy kwalifikacyjnej. Powodzenia! Może jednak któryś z pracowników tej firmy zachciałby podzielić się aktualnymi informacjami na jej temat? Przypominam Wam, iż może to pomóc osobom, które szukają w niej zatrudnienia.

UK
@Edyta 06.09.2018 12:42

Nam Ukraincom trudno pisac polski jezyk

Gregory
@UK 07.09.2018 03:53

Tak, Tak polaczku :)

Edyta

@Kamil To może Ty podasz nam jakieś wiarygodne informacje na temat warunków współpracy z Marwit? Byłeś albo jesteś ich pracownikiem? @prawie PH Rozumiem Twoje rozżalenie. Jednak pamiętaj, że kwestia zarobków to już sprawa raczej indywidualna. Może mógłbyś nam jeszcze napisać coś o samych warunkach zatrudnienia, które oferuje ten pracodawca?

Bartek

Są różne zdania na temat firmy. Ja wiem, że to bardzo dobry pracodawca. Pewnie opinia zależy od tego jak się pracuje!

prawie PH

Praca na stanowisku przedstawiciela w tej firmie to jakieś totalne nieporozumienie... minimalna krajowa to wszystko na co można liczyć !!! bo premia którą kierownik mydli oczy na rozmowie kwalifikacyjnej jest zazwyczaj nierealna do osiągnięcia a nawet jesli to jest to niewspółmierne do nerwów jakie trzeba stracić na "współpracy" z kierownikiem oddziału. Z tego co wiem od kierowców to na Slasku każdy nowy przedstawiciel pracuje 2-3 miesiace i ma dość ludzi ktorzy tu drygują. Praca z klientem na sklepach też leży i kwiczy jak świnia na wsi bo właściciele sklepów też tego mają dość, że co wizytę jest nowy przedstawiciel.... PARODIA !!! Ponoc w rok przewinelo sie juz z 10 przedstawicieli tak, że to świadczy o warunkach jakie panują. Szkoda czasu i nerwów.

obecny
@prawie PH 17.07.2018 22:13

nie obrażając nikogo przedstawiciel w tej firmie to leń i śmierdzący nierób... jeszcze chce kase za to dostawać . Przychodzą jakies wypacykowane lalusie i wydaje im sie ze świat jest ich .... i jeszcze im (usunięte przez administratora) za to płacić ... no super Kierowca to ogniwo które napędza te firmę a reszta to darmozjady i bawiące się w zarządzanie osóbki. fakt ze ostatni dwie sztuki przedstawicieli w kato to szkoda słów ... telefon w temacie a gdzie jechać a co zrobić a mógłbys sprzedać i najlepiej jeszcze za wypacykowanego pojechac. no sie nie dziwie ze nie pracują ja na swojego nie narzekam ... nawet mi pomógł kasę w teamie zarobić ... szacun

Kriss
@prawie PH 17.07.2018 22:13

Kim Ty jesteś ze piszesz takie bzdury? Poprzedni handlowcy pracowali po kilka lat a jeden z nich dalej pracuje w innym charakterze więc chyba tak źle nie jest. Po wtóre zawsze zdarzają się niewypały czyli goście tacy jak ty co za friko chcą kasę i myślą że praca w handlu to blyszczenie i udawanie że jest się zajefajny. Ale jedno mogę powiedzieć bo już widziałem te dwa zjawiska które zostały zatrudnione w Kato Świat się zmienia na dobre. Pani Kasiu czekamy na kolejną imprezę oddziałów.

prawda kole w oczy
@Kriss 19.07.2018 21:43

Ha Ha Ha tak, tak... jeden pracuje kilka lat bo po za tym ze jest przedstawicielem to ma jeszcze na boku 2 trasy nie na siebie dla niepoznaki... i szkoda ze szanowny kolega zapomnial jeszcze dodac ze na ktorych zdaza sie ze rozwozi towar samochodem sluzbowym OSOBOWYM ktory ma z firmy jako przedstawiciel :D ciekawe jak przechodzi sprawdzenie temperatury transportu :D

obecny
@prawda kole w oczy 26.07.2018 20:07

Widze ze (usunięte przez administratora) pogania .... z jakimi dziadami przyszło jeździć, potem się dziwić że nie ma pomocy nawet pośród kierowców jak w siebie nawzajem walą. Jak nie bylo młodych ciuli nie było dziadostwa a teraz jeden na drugiego a na rampie nawet cześć nie powiedza ..... szkoda słów

ZIBI
@prawda kole w oczy 26.07.2018 20:07

zakompleksiony kundlu... pies jak nie ma co robić to jaaaja liże a ty piszesz jakieś bezsensowne bzdury. ciekawe czemu twarzą w twarz tego nie powiesz tylko tu walisz takie bzdury. a wiem dlaczego bo jestes prostakiem i nigdy nic w zyciu nic nie osiągniesz.

o jak boli
@ZIBI 27.07.2018 18:42

Jak widac ktoś powyżej napisał prawdę bo zabolało... no chyba, że nie zabolalo tylko poziom kultury jest u Ciebie na tak niskim poziomie.

Kamil

Konkurencja bardzo inspiruje do pisania tych bzdur?

Edyta

@Kissme W jaki sposób firma Marwit :oszukuje na umowach"? Mogłabyś nam to w szczegółach wyjaśnić, bowiem są to bardzo istotne kwestie i poważne zarzuty? A jeśli chodzi o komputery, to myślę, że jakbyś komuś zgłosiła usterkę, to chyba nie byłoby problemu z naprawą. @MARUDY Widzę, że wiesz coś na temat Marwit. Jesteś ich pracownikiem?

kissme
@Edyta 01.07.2018 10:14

Niestety, obowiązuje tajemnica. Ale radzę wszystkim czytać dobrze umowy, patrzeć na pensję zasadniczą i zauważyć przy premii słowo "do"

Chris

Nie polecam! Podejście do potencjalnego pracownika na poziomie -1. Rekrutacje przeprowadzane schematycznie, przez osoby nie mające pojęcia jak powinno się przeprowadzać. A na koniec mimo zapewnień brak odpowiedzi zwrotnej. Szczególnie tyczy się to pani z działu logistyki.. porażka.

STANLEY
@Chris 17.06.2018 18:12

Uwierz mi że naprawdę nic nie straciłeś. W tym dziale ludzie wymieniają się co chwila

kissme
@Chris 17.06.2018 18:12

zgadzam sie, rekrutacja prowadzona na zasadzie (czekasz,czekasz wchodzą dwie osoby) i mówią OPOWIEDZ COŚ O SOBIE na tym u mnie byl koniec

Kissme

Oszukuja na umowach. Komputery sie wieszaja, pracownicy sie zwalniaja, chodza na l4. Radzilbym uwzac na ta firme i uwaznie czytac umowy!!! Podkreslam UWAZNIE!!!wymagania sa duze, a zarobki oczywiscie jak wszedzie. Jesli macie zamiar isc jako pracownik administracji/do biura to odpuscie ta firme. Jest wiele innych oferujacych ludzkie warunki

MARUDY
@Kissme 26.06.2018 20:14

Ale to że ludziom się nie chce pracować i idą na L4,to wina pracodawcy? Poza tym jest tak dużo ludzi w biurach co siedzą i grzebią w nosie,że nikt nie zauważa, tych ,którzy się zwolnili lub poszli na L4. A co komputerów-to zgłoś do IT-oni i tak nie mają czasu i masz pół dnia z głowy,poczytasz facebooka i 15.59 do domu,a kasa i tak wpadnie.

Edyta

@STANLEY a jaki jest Twoim zdaniem powód takiej rotacji pracowników? Czy to kwestia atmosfery czy może zarobków? Marwit proponuje jakieś bonusy do pensji? Pieniądze wypłacane są w terminie? Proszę, podziel się z nami swoją opinią i doświadczeniem w pracy dla tego przedsiębiorstwa. Dzięki temu, zainteresowani użytkownicy zdobędą większe rozeznanie.

Natalia

Słyszałem, że firma ma bardzo dobrą opinię jako pracodawca!!

STANLEY
@Natalia 17.06.2018 18:16

Rzeczywiście rewelacja.......

Stasek Go Home
@Natalia 17.06.2018 18:16

Potwierdzam. Jako Pracodawca,nie licząc łysego,jest OK.

Administrator

Zechciałby ktoś z Was podzielić się swoim doświadczeniem, które zdobył w firmie Marwit?

Pan Madrala

Wszyscy tu stekajacy na firmę nie ważne jaka czy to marwit czy inna. Macie wybór i prawo stać się kimś takim jak Prezes on to zbudował a co wy robicie uzalacie się w internecie. I tym się różnią ludzie jedni działają inni stekaja. A do których ty należysz?

Synuś
@Pan Madrala 24.04.2018 23:26

A wiesz czemu stękają bo dziwnie się żyje w kraju gdzie zdecydowana większość ma wyrąbane na wszystko, bo Polska to dziwny kraj . To kraj w którym nikt nie głosuje na PIS a pewnie w najbliższych wyborach będzie miał ponad 50%poparcia. To kraj katolicki gdzie Kościoły świecą pustką . To kraj w którym nikt nie robi zakupów w dyskontach tylko zaparkować nie ma gdzie . To kraj w którym wydanie 10 złotych w sklepie prywatnym bardziej boli niź wydanie 200złotych w dyskoncie. To kraj w którym wszyscy szydzą z 500+ jednocześnie wyciągają ręce po tą kasę. To kraj w którym jest źle, fatalnie i najlepiej wszyscy by stąd wyjechali ale jednocześnie wszyscy jeżdżą na zagraniczne wakacje i w każdej rodzinie są 2-3 samochody . To kraj w którym wszyscy są tak tolerancyjni jak młot udarowy. To kraj w którym może jeden na 100 kierowców mrugnie Ci że jedziesz bez świateł choć wie że jest to i w jego interesie . To kraj w którym największa bzdura powtórzona 10 razy staje się prawdą. To kraj w którym przysłowie "chroń nas Panie Boże od przyjaciół, z wrogami sam sobie poradzę" nabiera nowego znaczenia. A będzie jeszcze gorzej.

Słuszna zmiana
@Pan Madrala 24.04.2018 23:26

No właśnie, każdy ma wybór! Ja go dokonałem i zakonczylem wspolprace z firmą Marwit. Może nie zostałem prezesem, ale nie żałuję, przeciwnie dokonałem bardzo słusznego wyboru i podjąłem mądra decyzję. Marwit to już dla mnie wspomnienie. Czuję, że godnie żyję....

anonymous

Potencjalny pracowniku. Jeżeli masz : dobrą prace w normalnych warunkach, płace na czas itd. daj sobie spokój z tą firmą. Szczerze :) mówi to człowiek który był i nie chce wracać :)

Anonim A
@anonymous 03.03.2018 20:28

Dziadostwo się robi coraz większe. Tylko patrzeć jak to niedługo pier%*§£€

Marwiciak
@anonymous 03.03.2018 20:28

Człowieku... Widać że w du&$ie.... Byłeś i g&$no widziałeś.. wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i tyle...

jeszcze pracujący
@anonymous 03.03.2018 20:28

Potwierdzam autora wpisu! nie warto sie w to pakować bo robi sie totalne dno z każdej strony w tej firmie a dostawca jest na samym koncu teho łancucha i obrywa z każdej strony... szczegolnie jak jego kierownikiem jest warzywo tzn burak / buraczka. Mobbing i straszenie karami na każdym kroku ! dzień w dzień durne maile nie posiadające ładu i składu pisane przez słabo wykształconą osobę która te stanowisko otrzymała chyba w prezencie gwiazdkowym bo za kompetencje i pracowitość na pewno nie.

nieufny

uwaga na promocje oskoły kierowcy maja płacone tylko 0,30 gr za karton, bo tak zadecydował dyro, robią z kierowcami co chcą, żenada

Kasa na chodniku
@nieufny 01.03.2018 09:47

Ważna to jest informacja dla nowych, bo kierownik wkreci, że zrób wystawke najlepiej jak najwieksza, zarobisz. Kto zyska kierownik, ala, niby przedstawiciel bo wyrobia plan, a kierowca karton 0.30 groszy. Kasa leży na chodniku!!!!! To już zakrawa o kpine!!!

Anonim
@nieufny 01.03.2018 09:47

Niektórzy to wogole nie mają za to płacone.

Bronek

A jak tam ma się dyro Alek?

Namysłów
@Bronek 12.02.2018 16:38

Też jestem ciekaw , pamiętam to jeszcze z browaru w Namysłowie

Klein
@Bronek 12.02.2018 16:38

Alek poprzejeciu władzy nowego Dyrektora odszedł

Rudy 102
@Klein 14.02.2018 22:44

Nie pasował do zespołu :)

Miki

Widać, jak ta firma schodzi na psy poprzez osoby zarządzające, sylogis itp. A jest jeden w tej firmie który kłamie i wkreca szczególnie nowym kierowcom jak w centrali jest super, ekstra. A rak zzera Marwit w zarodku, czyli w centrali!!!!

JÓZEK
@Miki 04.02.2018 19:19

Jak odstawisz tabletki,to napisz raz jeszcze. bo piszesz takie nonsensy,że nie wiadomo o co ci chodzi. niepotrzebny zamęt siejesz.

JÓZEK
@Miki 04.02.2018 19:19

Jak odstawisz tabletki,to napisz raz jeszcze. bo piszesz takie nonsensy,że nie wiadomo o co ci chodzi. niepotrzebny zamęt siejesz.

JÓZIK
@Miki 04.02.2018 19:19

Jak odstawisz tabletki,to napisz raz jeszcze. bo piszesz takie nonsensy,że nie wiadomo o co ci chodzi. niepotrzebny zamęt siejesz.

JÓZIK
@Miki 04.02.2018 19:19

Jak odstawisz tabletki,to napisz raz jeszcze. bo piszesz takie nonsensy,że nie wiadomo o co ci chodzi. niepotrzebny zamęt siejesz.

JÓZIK
@Miki 04.02.2018 19:19

Jak odstawisz tabletki,to napisz raz jeszcze. bo piszesz takie nonsensy,że nie wiadomo o co ci chodzi. niepotrzebny zamęt siejesz.

JÓZIK
@Miki 04.02.2018 19:19

Jak odstawisz tabletki,to napisz raz jeszcze. bo piszesz takie nonsensy,że nie wiadomo o co ci chodzi. niepotrzebny zamęt siejesz.

majczaj1711
@JÓZIK 05.02.2018 12:20

Ty już odstawiłeś tabletki??? Kilka razy ten sam wpis nie świadczy o tym raczej////

JÓZIK
@majczaj1711 19.02.2018 20:15

po poziomie tekstu , uznałem , że po pierwszym razie nie zrozumie... po trzecim tez nie.. taki to ciołek...

Violetta

Dajcie sobie spokój z firmą Marwit. Może i firma ma pięknie przystrzyżony trawnik, piękne auta przed firmą ale w środku już jak tam jesteś to zobaczysz co znaczy "pożar w firmie" Oszczędności na wszystkim. Nawet jak chcesz kupić papier do drukarki to musisz uzyskać akceptację "Łysego". Atmosfera jest taka że można siekierę wieszać w powietrzu. Ja tam byłam zobaczyłam i nigdy więcej. Jedynie mi Prezesa szkoda bo chłop naprawdę mądry gość zbudował tą firmę od początku ale Aktualni dyrektorzy plus poprzednia ekipa wyprowadziła firmę w krzaki i teraz lipa straszna.

Kolega
@Violetta 01.02.2018 18:24

Podziękować można też za to Sylogis-owi. Nie było tego @#?:)(#@ i było dobrze. A teraz tylko niektórzy twierdzą że jest dobrze. Włącznie z Łysym.

Marwiciak
@Violetta 01.02.2018 18:24

Dzięki. Poruszyłaś wątek zakompleksionego wariata którego z każdej firmy za mobbing wyrzucili. A tu prezes zgodnie z akcją PRZYGARNIJCIE KROPKA Trzyma nieudacznika życiowego tylko po to by zaoszczędzi łatwo na papierze do xero i srał taśmie w kiblu... No i na mydle, bo po sr... nawet rąk nie myje..... Nikt mu już ręki nie podaje. Stasiu kończy waść wstydu oszczędź...

Frajer
@Marwiciak 03.02.2018 21:19

Koleś aaaleś teeekst palnął , a długo Waść nad nim dumałeś ????? Skup się lepiej na robocie bo z tego co czytam na tym forum to huk roboty przed Tobą. Ps Moderatorze!!!!!!! Korzystając z okazji przypominam ,że jesteś mi winien przywrócenie wpisu (Ty wiesz którego )

Karo
@Frajer 05.02.2018 13:12

(usunięte przez administratora) Ty wiesz co ???????????? idź ty koziołeczku szukaj swego Pacanowa.. To co pisze marwit iskra to nic... On publicznie grzebie w jajach... Więc się nie ma co dziwić że dziewczyny traktują to jako systemy mobbingowe. Ja już nigdy sama do biura jego nie wejdę.

Kakon
@Violetta 01.02.2018 18:24

Masakra z Wami

REKRUTER
@Violetta 01.02.2018 18:24

niestety mijacie się z prawdą. Firma świetnie prosperuje , rozkwita w oczach . Rośnie w siłę i to dzięki ludziom , którzy tam pracują. Prawda każdy ma wady - ale siła Marwitu to wspólny kierunek rozwoju , wspólne plany i wspólne marzenia. a takie wpisy co niektórych ludzi , którzy nie chcieli pracować na wspólne dobro i odeszli , lub zostali usunięci - powodują tylko zamęt i wywołują ogólnie pojęty chaos , który dezinformuje ludzi , którzy chcieli by coś rzetelnego poczytać. A teraz wszyscy na pączki do kuchni... pączki z marchewką...

Zorro
@REKRUTER 08.02.2018 13:58

Oj, oj skończ Pan wstydu oszczędź! Faktycznie jest super, sylogis kładzie firmę na łopatki! I tak na marginesie wpisy prawdziwe to także sugestie obecnych pracowników, współpracowników. Przestań pisać bajki, bo to nie to forum. Polecam Tobie forum dotyczące bajek, baśni... Nie pozdrawiam oczywiście.

Marchew
@REKRUTER 08.02.2018 13:58

Proponuję abyś zamiast pączków kupił sobie 0.5 napoju 40% i popijaj sobie marchewka Efekt murowany... Obłuda, fałsz to twój post, raczej stek bzdur.

REKRUTER
@Marchew 08.02.2018 21:33

TO WŁAŚNIE BOLI.... że Was już tu nie ma , a firma sobie dalej radzi... dziwne co ? nie trzeba być geniuszem , by troszeczkę pomyśleć .... Czy gość taki jak Prezes Marwitu - który zbudował takie imperium - pozwoliłby na to by system za kilka milionów nie zarabiał na siebie ? myślicie ,że ktoś inwestował by trzeci rok w system , który się nie zwraca ? naprawdę ... tylko trochę pomyślcie , naprawdę niewiele , a wtedy wyjdźcie już z tego klosza zakłamania i najlepiej odejdzie jak najdalej stąd... a wszystkim będzie żyło się lepiej.

REKRUTER
@Zorro 08.02.2018 21:26

sztuką jest iść do Prezesa , lub Dyrektora i powiedzieć mu co się myśli... tak to jest odwaga cywilna..... a bluzganie po forum... cóż. oznaka słabości... tak właśnie zachowują się na co dzień zakompleksione szare myszki... nie wróżę Ci powodzenia..niestety..... ale chyba Ty to sam/sama wiesz.

Zubr
@REKRUTER 09.02.2018 10:14

Była dotacja z UE była, był przychód był... Spójrz, zrób, oczywiście nie pokażą Tobie analizę, jak było przed sylogis, a jak jest obecnie. Takie jest ładne powiedzenie ...... księgowość! W centrali atmosfera tragedia, przedstawiciele brak słów, sklepy detaliczne wycinane, Rossmann faktury, sprzedaż skandal, surówki hit. Tak jest super? Trochę pokory, bo jest z tą firmą cieniutko!

Brawo
@Zubr 09.02.2018 20:54

Brawo, brawo, szczera prawda mocna!!!!! Szacun.

REKRUTER
@Zubr 09.02.2018 20:54

chłopie co Ty wygadujesz ? celowo w[prowadzasz wszystkich w błąd ? Od kiedy dotacje z Unii są pożytkowane na bieżące działania ? Masz ty o tym jakiekolwiek pojecie ? potem piszesz o surówce w Rossmanie , bo jakiś desperat napisał jeden post , że jest za dużo , a drugi za mało ... a zastanawiałeś się jak jest u pozostałych 200 ??? no pewnie że nie.... a ja radzę najpierw coś sprawdzić , a potem bez sensu siać zamęt ... pamiętaj... Kto sieje wiatr... zbiera burze...

Klein
@REKRUTER 11.02.2018 17:58

@Rekruter Stasiu ??

LORD VADER
@Violetta 01.02.2018 18:24

REKRUTER ma rację... dokładnie wszystko jest pod kontrolą... a jeżeli komuś się coś wydaje , bo przeczytał na forum, to niestety , żyć będzie w biedzie , smrodzie i ubóstwie. Pan Prezes wie co robi - to on ryzykuje swoim majątkiem,swoim dorobkiem życia i swoją osobą, więc jak zatrudnia Stasia,Józia czy Halinę... nic Wam do tego - naprawdę weźcie się za swoje obowiązki i "nie uczcie ojca dzieci robić".

LORD VADER
@Klein 11.02.2018 21:06

ZONG :(

Marwiciak
@Violetta 01.02.2018 18:24

A ja Wam powiem jedno. Jestem zadowolony z pracy tutaj. I mam nadzieję jeszcze tu popracuję. Choć męczy mnie dojazd, to da się żyć. i powiem Wam na koniec, przestańcie (usunięte przez administratora) że jest tak źle skoro nie wiecie jak pracuje się gdzie indziej. Ja przyszłe z korporacji gdzie każdy jest tylko numerkiem.,trybkiem w maszynie i jazdy na na Ciebie wyj...czy to Ci się podoba czy nie... Nie zna czyszczenie nic. więc szanuj Stasia swego możesz mieć gorszego.

Klein
@Marwiciak 12.02.2018 11:48

Skoro tak fajnie jest to dlaczego jest taka rotacja w ludziach?

Nick
@Klein 14.02.2018 22:47

Dlaczego? Dlatego że jest fajnie.

Wizytówka firmy

Zadajcie sobie wszyscy, jedno proste pytanie? Kto piszę udziela się na tym konkretnym forum? Otóż, tylko Ci którzy mieli, mają do czynienia z tą firmą, nie klienci,czyli kto, kierowcy, właściciele sklepów i mydlacy oczy kierownicy i ala przedstawiciele. Ja skupie się na tych ostatnich, czyli przedstawicielach. Cóż oni nie obiecują za stand, wystawke i wieksze miejsce w lodówce? Faktury marketingowe, gratisy, wykup strat! I jak to wygląda później, echo, nie odbieranie telefonów, omijanie sklepu, stek kłamstw. Mam do czynienia z wieloma przedstawicielami z różnych firm, ale Marwit to totalna pomyłka. Przedstawiciele kręcą i.... Żal kierowców, bo na nich są później wylewane tzw. Pomyje. W końcu przedstawiciel to wizytówka firmy, a jaką są przedstawiciele Marwitu? Żałosna.

tadam
@Wizytówka firmy 25.01.2018 23:13

Jako kierowca potwierdzam słowa powyżej! wielu się już przedstawicieli przewinęło a większość to były niestety zakute łby albo BEZCZELNE nie umiejące rozmawiać na poziomie lalunie co wyżej s... niż (usunięte przez administratora) mają. Ale czego sie spodziewć jak kierownik mało inteligentny to nie zatrudni mądrzejszego od siebie przedstawiciela tylko jeszcze bardziej nieogarnięte ciele. Barany zatrudniają jeszcze większych baranów - taka prawda.

Zdziwiony
@tadam 25.01.2018 23:27

Przepraszam, że włączę się do dyskusji. W firmie Marwit są przedstawiciele? Ja osobiście przez ponad 10 lat nie poznałem nikogo. Myślałem że kierowca to przedstawiciel, dostawca. A kierownicy też u was są, bo też nie poznałem i nie usłyszałem przez telefon? Widzę, że ta firma naprawdę schodzi na dno

Wojtuś
@Wizytówka firmy 25.01.2018 23:13

co za stek bzdur i kłamstw niestety.. przedstawiciele to też ludzie i zdarzają się mniej i bardziej rozgarnięci , mniej lub bardziej mądrzy i w końcu zdarzają się mniej lub bardziej uczciwi... To samo dotyczy kierowców , kierowników i właścicieli sklepów - jak ktoś ma do czynienia z kierownikami , właścicielami czy sprzedawcami - to zapewne wie że barany po drugiej stronie lady to częsty widok... więc jak ktoś ma problemy emocjonalne i wydaje mu się że Amerykę odkrył, to niestety go rozczaruję.... nic ciekawego nie wniósł do tego forum.

UT
@Zdziwiony 25.01.2018 23:52

A to że kierownika na żadnym sklepie nie znają a przedstawicieli tylko na 5 z 40 sklepów to chyba już powszechnie wiadomo i prezes chyba też już jest tego świadomy?! kierownik oddziału jest w tej firmie od wypełniania tabelek w laptopie siedząc w domu a przedstawiciele od wpadania raz na jakiś czas na sieciowe punkty których każdy ma kilka na trasie tak więc detaliczne sklepy nie mają pojęcia o istnieniu takiego stanowiska jak kierownik oraz przedstawiciel.

Popieram
@Wojtuś 28.01.2018 21:07

Nie stek bzdur, ale szczera do bólu prawda. Popieram ją w 100 %. Faktyczny obraz przedstawicieli w tej firmie.

Frajer

Moderatorze Edyto do wpisu w tym miejscu skłonił mnie brak odpowiedzi z twojej strony na e-mali wysłany 10.01.2018r o treści " Uprzejmie informuję, że doszło ,w moim mniemaniu, do nieporozumienia . Otóż, prowadząc dość burzliwą i merytoryczną dyskusję , nikogo nie obrażając trzymając się określonych regulaminem reguł jakież zdziwienie mnie ogarnęło widząc brak mojego wpisu. Wpis podpisany Frajer był odpowiedzią na wpis : Renifer 27.12.2017 17:43 @ Pirat z Karaibów ze strony : https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,2200 06 I był umieszczony przed wypowiedzią: Kumpel GIBONA 30.12.2017 18:32 w wątku Dyrdymały BARDZO PROSZĘ O PRZYWRÓCENIE MOJEJ WYPOWIEDZI. Z poważaniem Wierny obserwator tego forum

Życie
@Frajer 23.01.2018 05:58

Widzisz. Całe życie frajer:)

BARANI ŁEB vel FRAJER
@Życie 23.01.2018 13:08

Bujaj się.

Życie
@BARANI ŁEB vel FRAJER 23.01.2018 21:37

Nie dość że frajer to jeszcze bezczelny... Żal. Pl

Ty wiesz co chciałem napisać
@Życie 25.01.2018 11:32

SAMO ŻYCIE CZŁOWIEKU, SAAAMO ŻYCIE :-) :-) :-) Jest takie mądre przysłowie "jeśli wejdziesz między wrony, musisz krakać jak i one" więc rozumiesz ... Słowo Frajer to pseudonim a nie sposób na życie g£@&!e ma swoją genezę poczytaj wcześniejsze komentarze. To forum nie do chamskich słownych przepychanek powstało a wylecieć z niego za niewygodny (dla kogoś) wpis jest ,jak widzisz ,niezwykle łatwo . Koniec tematu

Edyta

@Wojtuś, chcę Cię zapewnić, że żadne relacje nie łączą mnie z Marwit. Pracuję dla gowork.pl i pełnię funkcję moderatora tego forum. Moim zadaniem w tym miejscu jest pozyskiwanie aktualnych informacji na temat firm jako pracodawcy oraz m.in. aktywne uczestnictwo w dyskusji. Dlatego o wiele kwestii dopytuję, aby z tych informacji mogli korzystać użytkownicy, którzy chcieliby zacząć współpracę z tą firmą.

Wojtuś
@Edyta 22.01.2018 18:17

pisząc słowo piszesz - nie miałem na myśli konkretnie Ciebie.... :) dotyczy każdego z nas , każdy kto pod różnym nic opisuje kiedy chce i co chce , bez żadnej kontroli i żadnego uwiarygodnienia... szkoda , przy braku anonimowości - było by ciekawiej ... albo pusto po wpisach ....

Edyta

@Wojtuś, uważasz, że to forum nie jest rzetelnym źródłem informacji na temat Marwit jako pracodawcy? Jeżeli jesteś pracownikiem tej firmy, to może w takim razie, mógłbyś napisać o niej parę słów, odnosząc się do własnego doświadczenia?

Wojtuś
@Edyta 20.01.2018 16:33

a jakim ? skoro piszesz anonimowo , to jaki jesteś wiarygodny i dla kogo ? możesz być kierowca kierownikiem , albo podpisać sie prezes i obiecać wszystkim podwyżki.. no i co ? kto biednemu zabroni bogato żyć.... :)

Zostaw opinię o Marwit - Zławieś Wielka

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marwit