Marwit

Zławieś Wielka

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 365 ocen.

Opinie o Marwit

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marwit

NINA

Czy to prawda,że nowy dyr Stanisław robi czystkę????? Kolejne osoby odchodzą z firmy,kolejne składają wypowiedzenia i nikt już nie ma zamiaru być poniżany w tej firmie???? Słyszałam ,że jedyny e mail jaki przychodzi codziennie to ........ "Dziękuję i zapraszam na ciasto" nie dobrze to wygląda co ?

KOTka
@NINA 22.02.2018 10:32

STASEK....jest to świetny chłop.. robi co chce...czyli nic. jak wszyscy jego poprzednicy....przyjmuje do pracy swoich kolegów i koleżanki.. które mają ten sam pomysł na Marwit..zwolnić wszystkich..zwolnić wszystkich.. zwolnić wszystkich... zwolnić wszystkich....zwolnić wszystkich...zwolnic wszystkich... zwolnić wszystkich.....zwolnić wszystkich.....

Bronek

A jak tam ma się dyro Alek?

Klein
@Bronek 12.02.2018 16:38

Alek poprzejeciu władzy nowego Dyrektora odszedł

Rudy 102
@Klein 14.02.2018 22:44

Nie pasował do zespołu :)

Miki

Widać, jak ta firma schodzi na psy poprzez osoby zarządzające, sylogis itp. A jest jeden w tej firmie który kłamie i wkreca szczególnie nowym kierowcom jak w centrali jest super, ekstra. A rak zzera Marwit w zarodku, czyli w centrali!!!!

majczaj1711
@JÓZIK 05.02.2018 12:20

Ty już odstawiłeś tabletki??? Kilka razy ten sam wpis nie świadczy o tym raczej////

JÓZIK
@majczaj1711 19.02.2018 20:15

po poziomie tekstu , uznałem , że po pierwszym razie nie zrozumie... po trzecim tez nie.. taki to ciołek...

Violetta

Dajcie sobie spokój z firmą Marwit. Może i firma ma pięknie przystrzyżony trawnik, piękne auta przed firmą ale w środku już jak tam jesteś to zobaczysz co znaczy "pożar w firmie" Oszczędności na wszystkim. Nawet jak chcesz kupić papier do drukarki to musisz uzyskać akceptację "Łysego". Atmosfera jest taka że można siekierę wieszać w powietrzu. Ja tam byłam zobaczyłam i nigdy więcej. Jedynie mi Prezesa szkoda bo chłop naprawdę mądry gość zbudował tą firmę od początku ale Aktualni dyrektorzy plus poprzednia ekipa wyprowadziła firmę w krzaki i teraz lipa straszna.

Klein
@Marwiciak 12.02.2018 11:48

Skoro tak fajnie jest to dlaczego jest taka rotacja w ludziach?

Nick
@Klein 14.02.2018 22:47

Dlaczego? Dlatego że jest fajnie.

Wizytówka firmy

Zadajcie sobie wszyscy, jedno proste pytanie? Kto piszę udziela się na tym konkretnym forum? Otóż, tylko Ci którzy mieli, mają do czynienia z tą firmą, nie klienci,czyli kto, kierowcy, właściciele sklepów i mydlacy oczy kierownicy i ala przedstawiciele. Ja skupie się na tych ostatnich, czyli przedstawicielach. Cóż oni nie obiecują za stand, wystawke i wieksze miejsce w lodówce? Faktury marketingowe, gratisy, wykup strat! I jak to wygląda później, echo, nie odbieranie telefonów, omijanie sklepu, stek kłamstw. Mam do czynienia z wieloma przedstawicielami z różnych firm, ale Marwit to totalna pomyłka. Przedstawiciele kręcą i.... Żal kierowców, bo na nich są później wylewane tzw. Pomyje. W końcu przedstawiciel to wizytówka firmy, a jaką są przedstawiciele Marwitu? Żałosna.

UT
@Zdziwiony 25.01.2018 23:52

A to że kierownika na żadnym sklepie nie znają a przedstawicieli tylko na 5 z 40 sklepów to chyba już powszechnie wiadomo i prezes chyba też już jest tego świadomy?! kierownik oddziału jest w tej firmie od wypełniania tabelek w laptopie siedząc w domu a przedstawiciele od wpadania raz na jakiś czas na sieciowe punkty których każdy ma kilka na trasie tak więc detaliczne sklepy nie mają pojęcia o istnieniu takiego stanowiska jak kierownik oraz przedstawiciel.

Popieram
@Wojtuś 28.01.2018 21:07

Nie stek bzdur, ale szczera do bólu prawda. Popieram ją w 100 %. Faktyczny obraz przedstawicieli w tej firmie.

Frajer

Moderatorze Edyto do wpisu w tym miejscu skłonił mnie brak odpowiedzi z twojej strony na e-mali wysłany 10.01.2018r o treści " Uprzejmie informuję, że doszło ,w moim mniemaniu, do nieporozumienia . Otóż, prowadząc dość burzliwą i merytoryczną dyskusję , nikogo nie obrażając trzymając się określonych regulaminem reguł jakież zdziwienie mnie ogarnęło widząc brak mojego wpisu. Wpis podpisany Frajer był odpowiedzią na wpis : Renifer 27.12.2017 17:43 @ Pirat z Karaibów ze strony : https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,2200 06 I był umieszczony przed wypowiedzią: Kumpel GIBONA 30.12.2017 18:32 w wątku Dyrdymały BARDZO PROSZĘ O PRZYWRÓCENIE MOJEJ WYPOWIEDZI. Z poważaniem Wierny obserwator tego forum

Życie
@BARANI ŁEB vel FRAJER 23.01.2018 21:37

Nie dość że frajer to jeszcze bezczelny... Żal. Pl

Ty wiesz co chciałem napisać
@Życie 25.01.2018 11:32

SAMO ŻYCIE CZŁOWIEKU, SAAAMO ŻYCIE :-) :-) :-) Jest takie mądre przysłowie "jeśli wejdziesz między wrony, musisz krakać jak i one" więc rozumiesz ... Słowo Frajer to pseudonim a nie sposób na życie g£@&!e ma swoją genezę poczytaj wcześniejsze komentarze. To forum nie do chamskich słownych przepychanek powstało a wylecieć z niego za niewygodny (dla kogoś) wpis jest ,jak widzisz ,niezwykle łatwo . Koniec tematu

Edyta

@Wojtuś, chcę Cię zapewnić, że żadne relacje nie łączą mnie z Marwit. Pracuję dla gowork.pl i pełnię funkcję moderatora tego forum. Moim zadaniem w tym miejscu jest pozyskiwanie aktualnych informacji na temat firm jako pracodawcy oraz m.in. aktywne uczestnictwo w dyskusji. Dlatego o wiele kwestii dopytuję, aby z tych informacji mogli korzystać użytkownicy, którzy chcieliby zacząć współpracę z tą firmą.

Wojtuś
@Edyta 22.01.2018 18:17

pisząc słowo piszesz - nie miałem na myśli konkretnie Ciebie.... :) dotyczy każdego z nas , każdy kto pod różnym nic opisuje kiedy chce i co chce , bez żadnej kontroli i żadnego uwiarygodnienia... szkoda , przy braku anonimowości - było by ciekawiej ... albo pusto po wpisach ....

Edyta

@Wojtuś, uważasz, że to forum nie jest rzetelnym źródłem informacji na temat Marwit jako pracodawcy? Jeżeli jesteś pracownikiem tej firmy, to może w takim razie, mógłbyś napisać o niej parę słów, odnosząc się do własnego doświadczenia?

Wojtuś
@Edyta 20.01.2018 16:33

a jakim ? skoro piszesz anonimowo , to jaki jesteś wiarygodny i dla kogo ? możesz być kierowca kierownikiem , albo podpisać sie prezes i obiecać wszystkim podwyżki.. no i co ? kto biednemu zabroni bogato żyć.... :)

Edyta

Proszę Was o to, abyście pamiętali, że to forum, na którym jesteście aktywni służy do wymiany między użytkownikami opinii o firmach jako pracodawcach. Dlatego jeżeli jest jakaś kwestia warta poruszenia i która dotyczy warunków pracy w Marwit, to proszę Was o rozpoczęcie merytorycznej dyskusji na jej temat.

KOKSU
@Nick 20.01.2018 06:03

Ale kto ? Najpierw zadaj sobie proste jedno pytanie.... kim chcę być w życiu... i zacznij to robić.... a teraz zastanów sie czy jesteś w stanie rozróżnić kto i jako kto tu pisze... No nie... wiec kto i czego ma dię bać.. jak by Marwit się czegoś obawiał to zatrudnił by blogera i z regularnością co 5 minut wpisywał by na forum laurkę , cukrował i chwalił firmę pod niebiosy .....dlatego że forum jest anonimowe jest guzik warte niestety. Wiec konkludując , cokolwiek tu ktoś nie napisze , nikt poważnie tego jie traktuje... No chyba że nie ma mózgu , ale ba to wpływu nikt nie ma:)

Wojtuś
@Nick 20.01.2018 06:03

Pewnie ze wszystkie tu wypociny piszą frustraci , zakompleksioni kierowcy lub zajefajni kierownicy z Marwitu... każdy pisze co chce bo jest anonimowy.. forum to (usunięte przez administratora) i stek bzdur.

Zosia

GRATULUJĘ firmie Marwit PROMOCJI W sklepach ROSSMANN, puste półki promocja 2+2........pewnego dnia trafiłam na dostawę soków i oczom nie wierzyłam - w dostawie był jeden sok, pewnie gdybym go kupiła , trzy przywieźli by mi do domu.....hahahaha

Anonim
@prawdomówny 19.01.2018 22:05

Racja. Jaka była sprzedaż kiedyś a jaka jest teraz? Czym sklepy mają handlować? Jednym sokiem? Który stoi na półce wśród innych produktów to nikt na niego nawet uwagi nie zwraca. Szczerze.

Anonim
@Anonim 20.01.2018 03:18

Wiem wiem wiem Napiszecie ze "widocznie się nie sprzedaje" Jakoś trzy lata temu się sprzedawał. A sklep ten sam.

Edyta

@Sylogis, jestem moderatorem forum gowork.pl Moim zadaniem w tym miejscu jest pozyskiwanie aktualnych informacji o firmach jako pracodawcach i aktywność w dyskusji. Może korzystając z okazji, opisałbyś swoje dotychczasowe doświadczenie wynikające ze współpracy z Marwit?

Paweł

Byłem na rozmowie rekrutacyjnej, poświęciłem mój czas i pieniądze na paliwo aby przyjechać. Powiedziano mi, że pewna pani oddzwoni z informacją zwrotną. Minął miesiąc, nikt nie oddzwonił. Czy to normalne? Czy tak się tam traktuje potencjalnych pracowników? Ciekawe czy zamiast potencjalnych pracowników mają pomysł aby zatrudniać na chwilę ukraińców, którzy po miesiącu im uciekną do Niemiec.

Cwaniacy
@szczeromówny 16.01.2018 22:30

Popieram, nie zaczynajcie współpracy z tą firmą. Cwaniacy, którzy doprowadzą was do ruiny. Pięknie śpiewają na początku, a potem o co Ci chodzi, ja tak nie mówiłem! Prawda drodzy kierownicy???

Zero tolerancji
@Paweł 17.01.2018 00:05

Kolego podaj gdzie byłeś na rekrutacji , lub do jakiego działu , by tę blądi szerokim łukiem omijać ????????????

.

Dyrdymały!!!! Współpracuję z kierowcami z firmy Marwit , współpracuje z handlowcami. Nigdy nie było z nimi żadnych problemów! Ba , powiem więcej chętnie przystąpię do kolejnej. C.mes;)

Kumpel GIBONA

Zamiast Frajer nazwij się BARANIM ŁBEM - zamiast pisać bzdury-najpierw poczytaj trochę. sklepów spożywczych w Polsce jest ok 100 000 tak sto tysięcy , a sieci w porywach stanowią 15% , to jak masz pojecie ile sklepów jest dużych w których nikt nie sprzedaje?? A wiesz ile Marwit ma klientów?? może w porywach 12 000 - to jak bez studiów policzysz to Ci wyjdzie jak wiele jest możliwości ?? wystarczy chcieć . A nie łazić i jazgotać .. PS. Kumpel Gibona Cię Nie pozdrawia!

BARANI ŁEB vel FRAJER
@Kumpel GIBONA 30.12.2017 18:32

Cytując słowa ,poszukaj sobie kogo, "Racja jest jak (usunięte przez administratora) , każdy ma swoją"

Jak zwykle

Ciekawe, czy znowu po świętach będzie konkretne łowienie zwrotów? Pewnie tak, ale system działa, jak zwykle. To jest nudne, wręcz żenujące. Obraz tej firmy i ich chorego systemu. Brawo Ty, brawo Wy...

Kierowca
@Rok do roku 22.12.2017 23:29

Fakt faktem ludzi duuuuuuzo było w sklepach, to wszyscy o tym wiedzieli nie tylko kierownicy wszechwiedzacy. Ale w takie dni przedświąteczne to akurat soki, surówki to nie są towarem niezbędnym w święta. Ja więcej zwrotów przywiozlem niż wywiozlem. Czy widział ktoś z was jakiś produkt Marwitu na wigilijnym stole?

ZIBI
@Jak zwykle 21.12.2017 22:30

u mnie zwrotów prawie nie było... może dla tego,że mam dużo sieci,a sklepy małe zablokowałem przed tygodniem. Więc dzisiaj miałem tylko kratkę. nie ma co narzekać,bo jak pamiętacie kiedyś płaciliśmy za zwroty, a nikt nie był w stanie przewidzieć czy się sprzeda czy nie. teraz o to mamy spokój.

Inteligentny system

I jak tam? Panie i Panowie, kierowcy, szanowni UT. Jak wam system nalicza asortyment na danym punkcie? Jest dobrze czy raczej tendencja spadkowa? Wycina produkty do zera? Klienci zadowoleni z dostaw?

UT
@Inteligentny system 12.12.2017 05:59

Ale Kumpel Gibona Ci napisze ze jest wszytko ok. Gdzie jest Ok? Gdzie? Żaden z kierowców Ci tego nie powie bo nie jest ok. I Ty też kumplu Gibona o tym wiesz.

Frajer
@Carrefour 21.12.2017 22:37

Bo oni teraz tej żółtej kulson w czarne piegi dają zarobić. A tak w ogóle to Wesołych Świąt.

Frajer

Najpierw się starasz ,proponujesz klientowi, dbasz o temperaturę przechowywania, wystawiasz przed nos ,zachwalasz, cuda wymyślasz aby tylko klienta przekonać do zakupu soków MARWIT (bo to przecież twój zysk jest) , liczysz na kartkach stosunek towaru dostarczonego do sprzedanego i zwroty ( aby cię Mariwit w trąbę nie robił) .Tracisz przy tym dziesiątki godzin (a przecież mógłbyś w tym czasie być na spacerze z dziećmi, na basenie albo normalnie z pilotem w ręce przed TV czas spędzić ) . Ale nie ty na tyle ufny i głupi jesteś ,że liczysz te papierki( bo przecież firma z którą współpracujesz tyle lat , przetrwałeś najgorsze chwilę, na sto procent Cię nie wystawi). I przychodzi oczekiwany od lat system, który zamiast dostarczyć ci wiecej czasu wolnego, rozkłada ci sprzedaż w mgnieniu oka . Dodatkowo nadchodzi dzień gdy zaczynasz się zastanawiać dalszego Ci sprzedaż Marwitu siadła , bo może to ty gdzieś błąd popełniłeś a system jest cudowny i zaglądasz do tej żółtej "kulsonki" z czarnymi piegami na czerwonym tle i już wiesz twój towar TAŃSZY TAM JEST . Dodatkowo po jakimś czasie przyjeźdza CZESIO D€&! £ , który informuje Cię ( bo przecież chłop ma już tak wyprany mózg, że mu się indywidualnie myślenie wyłączyło ), że to sieć jest i musi mieć taniej. A g@₩#o prawda. Dlaczego ?Już tłumaczę: 1. Gdy sieciówki wchodziły na Polski rynek obiecywały, że jak nie bedzie pośredników to towar będzie tańszy. A tymczasem wszyscy pośrednicy wyzdychali a ceny towarów bez jakiś rewelacji są, a całą marzę pochłania sieć (i o to tu od poczatku chodziło ). 2. Duże sklepy miały być budowane na obrzeżach miast( do czasu aż pewien i@#¤ta nie wymyślił inaczej). 3. Pozwolenie na budowę wydawał urząd miasta (patrząc przy tym na interes lokalnych przedsiębiorców z których czerpano zyski dla miasta , obecnie miasto czerpie zysk od sieci tylko z podatku gruntowego a przy degradacji lokalnego rynku handlowego ,kura znosząca złote jaja zdechła) i tak było do 2007 gdy to następny cwaniak id@#¤a wymyślił( po to aby już nikt nigdy do urzędasa w tej sprawie pretensji nie miał) ,że takich inwestycji nie można powstrzymywać a urząd miasta jest jedynie od klepnięcia papieru pozwolenia na budowę. Więc chopie CZESIU DE@#£U nie opowiadaj dyrdymałów ,że duży musi mieć taniej bo nie musi a jedyne co musi to słono zapłacić za degradacje rynków lokalnych i okradanie nas Polaków na kwotę min 70 MLD zł rocznie(dane na 2014 r teraz pewnie jest więcej ) jak nie wiesz ile to jest 70 MLD to Ci powiem że to tyle jakby 500+ nie było 500 tylko 1600+. CZŁOWIEKI NIE DAJCIE SIĘ DMUCHAĆ I DOIĆ PRZEZ SIECI. Więc MARWICIE "kulson" życzę Ci owocnej współpracy z tą żółtą "KULSON" i innymi sieciówkami a czego ci nie życzę to sytuacji w jakiej się znalazł Wawel . Bo ciężkie pieniądze będą Ci potrzebne aby odbudować zlany i zdradzony detal. Życzliwy . Ps. Pozwoliłem sobie lekko zmodyfikować nalepkę na drzwiach (ale o to nie powinniście mieć do mnie pretensji) było napisane " Tu kupisz soki Marwit" teraz napis brzmi "Tu nie kupisz soki MARWIT bo to nielojalna firma jest" . Prawda, że teraz lepiej ???

Frajer
@Frajer 04.12.2017 18:59

Własciciel strony usunął jeden z wpisów wobec powyższego moje wypowiedzi: Frajer 06.12.2017 18:10 i nastepna Frajer 06.12.2017 19:39 TRACĄ SENS.

Frajer
@Gibon 07.12.2017 06:38

Oj chamski wpis kolegi Ci usunęli jaaaka szkoooda :-))

Daro

Koniec sączenia jadu . W końcu to mi to lotto co się u was dzieje. Powodzenia

Synuś
@Daro 06.11.2017 13:30

To się koledze ulało ale w sumie dobrze napisałeś.

:-Daro
@Pozdrawiamy Cie czule 06.11.2017 13:46

LOL . ALE SIĘ UUUUBAAAWIIIŁEM. :-) ;-) :-D :-))

Synuś

Czytam te wszystkie wpisy i czytam. I do takich wniosków doszedłem : Prezes zadowolony jest z tego durnego systemu kadra kierownicza również (pewnie mniej pracy przez to mają ha,ha,ha) . Sęk w tym jak przekuć ich zadowolenie w żywą gotówkę dla osób ,które zasuwają na ten sukces. Ano straśnie trudno jest. Bo zawsze tak było i jest ,że jak się chce z dużym pohandlować to na maluczkich zarobić trzeba. I ot cała filozofia. Więc będą Ci głęboko w oczka patrzeć. Mydlić oczy zachecać wymyślać niestworzone rzeczy. Ale jeżeli nie masz jakiejś praciotki ,prawujka, kierowniczki kierownika z którym hektolitrów wódy nie wypiłeś takiego ziomala . To czystą robotą ,pracą to się jedynie garba dorobisz. I tak jest wszędzie nie tylko w Marwicie. ????????????

Synuś
@Synuś 20.11.2017 15:04

*:-)) :-)) :-)) :-))

PRAWUJ
@Synuś 20.11.2017 15:04

Zmień tabletki!! i to szybko :)

FARBOWANE LISY

Jak ja to czytam. Smutek i żal ogarnia serce moje. Jeden kierowca podszywający się za Ajenta, sklepikarza troszczącego się o Marwi , to jak z programu Nie do wiary . Kolejny kierowca próbujący mądrze pisać(nie udanie) podszywający się za kierownika czy dyrektora. Kolejny kierownik pisze niedbale podpisuje się UT, konkurencja pisze chyba już za wszystkich od sklepikarza po Kierowcę i dalej mogę wymieniać kolejne przykłady i opowieści dziwnej treści, jak to konkurencja zdobywa wszystko , Marwit się zamyka i na końcu zostanie tylko MATRIX, albo przyjdzie Kononoeicz i nie bedzie już nic. Panowie nie szkoda Waszego czasu? Nakręcacie się i innych , tylko po co? Myślicie , że Prezes Marwitu nie potrafi policzyć? I wierzycie w brednie, że gdyby system nie przynosił „złotych jaj” to ktoś by go na siłę tu trzymał? Czy naprawdę jesteście tak naiwni , że ktoś kto prowadzi tak ogromną firmę poczyta te wpisy( mijające się z prawdą ) i wyłączy system, bo komuś coś się wydaje? Szanowni Państwo - odpowiedz jest prosta i jedyna słuszna NIE!!! Dlatego wróćmy w spokoju do swoich zajęć , nie nakręcajmy spirali nienawiści i pomódlmy się w zadumie o lepsze plony marchwi w przyszłym roku, by Wszystkim żyło się dostatnio. Bóg z Wami.

Baton
@LINIOWY 02.11.2017 10:14

Kompromitujesz się, zapamiętaj sobie, że dla góry z Marwitu, kierowcy to motloch, tepaki, oszuści, kretacze... Biuro dostaje i pije soki! Zrozumiano???

Liniowy
@Baton 18.11.2017 18:27

No to faktycznie jesteś BETON! I to ze zbrojeniem... tzn chodzi mi o Twój zakuty łeb:( Zawsze powtarzam nie wiesz , nie pisz , nie truj , żyj swoim życiem.

Ostrożność

Jeśli, jeżeli pojawi się oferta pracy dla tej firmy, to pamiętajcie, że ktoś próbował, starał się, ale po 3-6 miesiącach doszedł do wniosku, że jest to nieopłacalne. Dla tej firmy zysk jest, ale dla Ciebie dramat. Podsumowując, nowe oferty pracy to efekt tego, że ktoś wcześniej zrezygnował, bo zarobek praktycznie żaden. Zastanówcie się, nieraz, niedwa, ale więcej. Nikt nie rezygnuje, kiedy to jest opłacalne.

Chodnik
@UT 12.11.2017 19:20

Trochę poprawki, jest jeden w Marwicie, który twierdzi, że pieniądze leżą na chodniku.... Małe trasy, często zmieniający się kierowcy to sygnał, że się nie opłaca i zysk żaden.

prawdomówny
@UT 12.11.2017 19:20

Po to, żeby nie ściemniać innym, nie świadomym że jest pięknie i każdy kto tu przyjdzie za chwilę będzie bogaty bo to NIE PRAWDA ! skoro ktoś odchodzi to znaczy że jednak się nie stał bogaczem dzięki tej firmie więc nie wiem w jakim celu ktoś tu chce mydlić oczy innym. Są rejony które się opłacają i są takie na których co chwilę się zawsze będzie właściciel zmieniać bo są nierentowne... chyba, że w końcu trafi się emeryt który z nudów za 1000 będzie chciał spędzać inaczej czas niż siedząc w domu.

Edyta

@Ostrożność rozumiem, że Marwit nie odpowiada Ci jako pracodawca tylko pod względem wynagrodzenia i ta kwestia jest jedynym powodem, żeby zrezygnować ze współpracy z tą firmą. W takim razie, mógłbyś napisać jakie pozytywy wynikają z pracy w Marwit? Jakie jeszcze warunki zatrudnienia oferuje ten pracodawca swoim pracownikom?

Mariolcia
@Edyta 12.11.2017 14:08

Skoro chcesz: Pracodawca oferuje nieograniczone fundusze z pakietu socjalnego (ograniczone tylko pojemnością twojego konta). Darmowy dostęp do najlepszych lekarzy specjalistów. Natychmiastowy dostęp do najnowszych osiągnięć medycznych (ultrasonograf, tomografia komputerowa, rezonans magnetyczny , kliniki w Stanach. Austrii itd.). Nieograniczony dostęp do wszystkich w kraju klubów fitness. Weekendowe wyjazdy na narty w Alpy. Czterdzestodniowy płatny urlop. Pietnastodniowy darmowy pobyt na Haiti lub w Dubaju lub w dowolnej części świata (inclusive oczywiście). Bezpłatna pomoc prawna ( najlepsze papugi w kraju). Raz w roku wyjazd do Las Vegas lub Monako (bez konsekwencji finansowych). Wymiana samochodów dostawczych (raz na 5lat) itd,itd,itd . No nieee idzie przechwaaalić.:-)) :-)) :-)) :-))

Mariolcia
@Edyta 12.11.2017 14:08

To taki subtelny żarcik oczywiście jest.:-) :-) :-) Ps . dotyczy wpisu z 23.24 * Monako ma być Monte Carlo * najlepsze papugi ma być najlepsi prawnicy

Mariolcia

Mam pytanie do KIEROWCÓW: w jaki sposób jesteście opłacani po wejściu na sieci, czy macie z tego tytułu dodatkowe dopłaty (tytułem utraconego zysku z detalu). Czy macie płacone jakąś stałą kwotę za odwiedzenie punktu. Tylko szczerze proszę. Chce obnażyć nieprawdopodobne skąpstwo tej firmy bo wejście na te czerwone w kropki musi kosztować horrendalną kasę więc gdzieś musili przyoszczdzić. A jakoś nie chce mi się wierzyć że kadra kierownicza zgodziła się na obciecie pensji.

DRIVER
@Mariolcia 12.11.2017 09:03

Mariolcia ??? co Ty piszesz ? jakie obcięcie pensji? przecież My sami obsługujemy to w kropki co piszesz i zarabiamy na tym więcej niż na trzech sklepach detalicznych , więc chyba masz znikomą wiedzę w tym temacie.

Mariolcia
@UT 12.11.2017 14:27

Jeżeli tak to wygląda to OK. Tak napisałem bo są firmy ,które nie płacą za obsługę sieci a tylko wymagają.

JA

To jakby już ktoś miał serdecznie dość tego głupiego Marwitowskiego gadania że bedzie lepiej to ja Wam mówię , że nie będzie Bo ty im człowieku mówisz że ci obrót spada a on/ona ci odpowiada , że mają mniejsze zwroty . To w sumie dobrze - wyrabiajcie obrót i targety na zwrotach będzie prościej. A TU MACIE LINK PH PRZYJEŻDŻA NA NASTĘPNY DZIEŃ I PRZYNAJMNIEJ PRZEZ JAKIŚ CZAS BĘDZIECIE DOCENIANI https://www.swiezesoki.pl/kontakt---swiezesoki.pl---cymes.html

Daro
@Kiedyś 04.11.2017 23:15

Dziękuję za wsparcie.

Daro
@Jaaa 04.11.2017 08:54

Oj przepraszam widzę że mam do czynienia z człowiekiem "cyferką" bo tak o was mówią. Ślepy los sprawił, że trafiłaś/eś na maratończyka wiec proooszę Ciiię.... Jeżeli nie wozicie na sklepy ilości choćby mininimalnych (tylko maxymalnie zredukowane ) ,wasz PH w sumie nie wiem co robi (przez 7lat współpracy ja człowieka na oczy nie widziałem), macie spadek w ilości obsługiwanych klientów, nie rozwiązujecie problemów a tylko je nawarstwiacie, wasi kierowcy nie kryją niezadowolenia ze współpracy. To jest mi trudno uwierzyć ,że mimo wszystko udaje wam się bilans zapiąć z wynikiem dodatnim. Choć szczerze tego życzę. Pozdrawiam.

Daro

W trzy miesiące doskonały algorytm rozłożył mi sprzedaż Marwitu (redukcja sprzedaży o ponad 80%) walkę z systemem prowadziłem od jakiegoś roku (MAJĄ ALGORYTM USTAWIONY NA UWALENIE SPRZEDAŻY) . A w Marwicie twierdzą że jest Ok . To jak jest ok to im podziekowałem za współpracę . Czego i wam życzę. Ps. Oni teraz do kogoś innego już miałczą. Murzyn zrobił swoje murzym może odejść. ALE NADEJDZIE DZIEŃ ......????????????

LORD VADER
@Daro 02.11.2017 12:25

MASAKRACJA. To wygląda jak heroiczna walka dobra ze złem , czujesz się jak Han Solo w walce mocami zła ? nieprawdopodobne. Co Wy jaracie ?

Daro
@LORD VADER 03.11.2017 09:54

TAKIEGO TOWARU I TAK NIE DOSTANIESZ. A w sumie masz racje chyba mnie pogięło bo zacząłem przejmować się losem firmy w której wszyscy myślą że są pępkiem świata. :-) :-) :-)

Ajent

Współpracuje z Marwitem około 10-11 lat i wcześniej było wszystko okej, chciałem tyle i tyle soków i były, czegoś nie chciałem nie było sprawy, ale to co się dzieje gdzieś od ponad dwóch lat to nieporozumienie. Albo pustki w lodówce, albo napchane na siłę. Jak się nie mieści to do chlodni i zabrane później jako przeterminowany. O co chodzi, czy nie może być jak dawniej że to sklep decydował o towarze a nie dostawca? Dostawców było przez te lata z trzech i kolejny rezygnuję. Powoli też chcę zakończyć współpracę i sprobowadz Cymesu lub Vive.

Daro
@UT 26.10.2017 11:37

Słodki jesteś...... Ale tak między nami to głubszej wypowiedzi dawno nie czytałem

Daro
@Dostawca 26.10.2017 11:08

Przykro mi ale nie zrozumiałeś tematu . POOWWOOLI proszę o przeczytanie tekstu kolegi/koleżanki i nie kompromituj się człowieku.

ZIC

Ciekawe czy kiedyś ktoś się zastanowi dlaczego nikt tu nie chce pracować????? walneło papierami 3 kierowców i jak myslicie mają kogoś nowego? no nie, trasy nie jeżdzą klienci przechodzą do konkurencji a dyrekcja dalej uważa że zarabiamy za dużo ? to niech sami jeżdżą.... ja się stąd zmywam...

doświadczony ut
@ZIC 19.10.2017 08:43

a najlepsze ze w tej firmie się nie szanuje ludzi z kilkuletnim doświadczeniem. Wolą pozbyć się pewnych i obeznanych UT niż w jakiś sposób takich ludzi przytrzymać. Odchodzą osoby które wydawało się że będą w tej firmie zawsze bo angażowali się w to na 200%... no ale lepiej wymienić całą załogę i zatrudniać desperatów za marne stawki co 3 miesiące nowych... taka jest w tej chwili filozofia tej firmy. Po odliczeniu wszystkich kosztów prowadzenia działalności trzeba mieć wyjątkowo dobrą trasę aby na czysto na koniec miesiąca zostało 2000 - 2500 zł. Większość tras niestety jest o wiele gorsza i jak tylko dla nowego UT okres ochronny się kończy to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

Zeus
@ZIC 19.10.2017 08:43

To prawda! U nas nie ma kierowców,pozwalniali handlowców są kierowniki albo jest albo go nie ma bo go nie widzę. Nie zatrzymali kierowców bo sami są najlepsi i tak sie na tym przewieźli Bo konkurencja zabiera wszystkich i rośnie w sile Niedługo beda mieć więcej tras niż Marwit

wreszcie!!!!

Wreszcie Prezes poszedł po rozum do głowy!!!!!!Wywalili kierownika z Łodzi i teraz kierownikiem będzie jeden z nas-kierowca z oddziału a pierwsze co zrobi zobaczycie wywali ten chory system!!! i zrobi porządek! !!!Panie Prezesie w każdym oddziale są zaangażowani kierowcy i dajcie nam władzę a postawimy tą firmę na nogi - warunek jest jeden wywalić ten chory system, przez niego nikt z nas nie zarabia.a potem wszystkich najmądrzejszych kierowniczków ,dyrektorków i pieniądze będą płynęły strumieniami do prezesa i naszej kieszeni.

kierowca od kilku lat
@wreszcie!!!! 17.10.2017 11:31

Popieram kolegę! jeszcze kilka innych oddziałów tak wyczyścić z kierowników i przedstawicieli którzy generują tylko koszty nie dając firmie nic od siebie po za zamówieniami które przypisują sobie mimo że UT je robi i dać więcej do powiedzenia tym z kierowców którzy już mają kilka lat doświadczenia i znają poprzednie systemy a sprzedaż wróci do normy.

UT

Jak sklepy mają być rentowne? Jak ma się towar sprzedawać. Jak to jest śmiech. Jeździsz na sklep z marchewką a czasami system da jakiegoś np ananasa. Faktura jest mała, kierownik krzyczy reanimuj!!! Ale jak? Na sklepie to nawet pustej półki nie ma bo w miejscu gdzie miały stać soki to stoi inny towar żeby dziury nie było. Ten system to porażka. Teraz to kierownictwo ma problem nie kierowcy. My wozimy tak jak system chce.

UT

Nie pozwólcie sobie na zaniżanie stawek. Jak wszyscy tak będą postępować to kierownictwo będzie bezradne.

emigrant

Na śląsku polityka była chyba "najlepsza" ! :)) kierowniczka oddziału mieszkająca 100 km od magazynu załadunkowego - zero pojęcia o tym co się na trasach dzieje :D bo nigdy nie widziałem żeby na jakiejś jechała - na mojej przez 2 lata ani razu :) na żadnym sklepie jej nie widzieli nigdy podobnie jak przedstawicielki... bo kombinowała jak koń pod górę aby się też nie narobić ale zarobić :D za to straszenie drv w mailach i inne tego typu mobbingi mailowe były na porządku dziennym. Polecam stanowisko kierownika lub przedstawiciela w tej firmie ! wymagana jedynie umiejętnośc obsługi skrzynki mailowej :D ewentualnie prawo jazdy aby wykorzystywać limit km w samochodzie służbowym :)

weteran ut
@A co mi tam 16.10.2017 05:16

Te teksty "Nie podoba Ci się to nie pracuj" i że stawki nie były zaniżane od niepamiętnych czasów to są teksty kierowników! takie słowa słyszy się na spotkaniach i tutaj też da się łatwo rozszyfrować czy to napisał zarozumiały kierownik podszywający się pod kierowców czy prawdziwy ut. Tylko kierownik może twierdzić, że jest super, że nie zarabiają ci którym się nie chce pracować i inne takie.... mi się chce, mam tyle sklepów ile trzeba a i tak odłożyć nie ma z czego więc jak auto mi padnie albo po prostu będzie już rocznikowo starym trupem to nie wiem czym wtedy będę wozić te 2 soki na każdy sklep. System też według kierowników od zawsze działa wspaniale, ogranicza zwroty i w ogóle wszystko cudownie od jego wejścia tylko nie wiem dlaczego sklepy które kiedyś dostawały i sprzedawały po 10 - 20 soków teraz dostają 2 marchewki i nic innego. Faktury na dekadę były po kilkaset złotych a teraz na siłę muszę się prosić aby im zwiększyć dostawy bo jak nie to sklep zostanie całkowicie zablokowany?! Panie Prezesie !!!! wywal pan wszystkich odpowiedzialnych za wprowadzenie i działanie tego systemu!!! pamiętam czasy przed wejściem tego gó.... i wtedy każdemu zależało na jak największych zamówieniach, sprzedaży i każdy zarobił więcej a teraz ten system ciągnie Marwit na dno!! podtrzymują to wszystko tylko sieci i zwiększony w stosunku do paru lat wstecz asortyment bo gdyby porównać sprzedaż z wtedy do tej która jest teraz na sklepach niesieciowych to firma jest bankrutem.

A co mi tam
@weteran ut 17.10.2017 07:53

Cała prawda. A kto myśli inaczej niech lepiej nic nie pisze bo napisze bzdury. Kierownicy. Jak UT przestanie jeździć Wy też posadę stracicie. Liczyć się z tym? Wasza pensja zależy od nas.

nienaiwny

teraz jesteśmy wykorzystywani do rozkręcenia biedronek... jak się sprzedaż rozkręci to ogrody przejdą na dostawy centralne a pozniej cala reszta asortymentu wiec niech sobie nikt z biedronkami nadziei nie robi. Praca w tej firmie jako dostawca opłaca się już tylko emerytowi który chce sobie dodatkowo dorobić i się nie nudzić w domu.

bankrutujący przez marwit ut

Na śląsku to samo!! zmieniają stawki na coraz gorsze i co zebranie to nowe twarze!! firma sie sypie ! stawki obcinają wszędzie gdzie się da mimo że już i tak są żenująco niskie! też się rozglądam już za inną pracą bo z trasy po opłatach zostaje mi 2 tys ale w dobrym miesiącu!! jaki sens jak tyle się zarobi wszędzie bez działalności...

Wspomnienie
@bankrutujący przez marwit ut 05.10.2017 22:01

Kaufland, Lidl wspomnienie. Jeszcze trochę to będą obsługiwane warzywniaki, sklepiki osiedlowe, ale co tam nic się nie dzieje. 2 tys na czysto będzie wspomnieniem.

Wawa

Porażka w Wawie już zaczyna się sypać wszystko a to dopiero początek zobaczymy co dalej kierowcy odchodzą za grosze nikt nie będzie pracował pozdrawiam kierownictwo tak dalej trzymajcie pracy jest pod dostatkiem więc nam krzywdy nie robicie!!!!

Anonimowy

Pracowałem kilka lat na oddziale Gdańsk. Wszystko to co opisują - jak domniemam koledzy po fachu to prawda. Jeszcze tak niedawno pracowałem dla firmy Marwit, tak poucinali stawki że niestety musiałem się wycofać bo po odliczeniu kosztów zostawało nieco ponad 2 tysiące na ręke, przy dobrym miesiącu 3 - ale to rzadkość. Niektórzy nie rozumieją, że ludzie mają lizingi, zus, us itd. Myślą, że jak przeleją 7tyś złoty to nasz zarobek na czysto, żenada. Dodam, że na oddziale Gdańsk nie został ani jeden kierowca ze starej gwardii. teraz pracownicy na tych trasach współpracują z firmą nie dłużej niż półtorej roku. Jak trafił się dobry kierownik albo przedstawiciel to przeważnie też uciekali po pierwszej wypłacie.

szczery lolo

Dobry wieczór, szukałem czegoś nowego o Marwicie a widzę - w byłej firmie bez zmian..... ja miałem "przyjemność" jeździć na śląsku i szczerze - NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!! w tym oddziale rączka rączkę myje !!!!! przedstawiciele nie dość że byli na etacie w Marwicie .......... to po cichu dostawali od kierowniczki jeszcze trasy a działalność rejestrowali na kogoś innego dla niepoznaki !!!!!!!!!!!! i żeby było śmieszniej jeszcze na tych swoich trasach byli sami dla siebie przedstawicielem co można by było podciągnąć pod działanie na szkodę innych osób świadczących usługi transportowe bo logiczne że bardziej się "opiekowali" swoją trasą niż obcych UT..... a co najśmieszniejsze...... w razie problemu z kierowcą jak zachlał albo zrezygnował kto z sokami jechać w trasę miał jak nie sam przedstawiciel - cichy właściciel trasy..... zamiast zająć się tym do czego zobowiązywało go stanowisko przedstawiciela??????!! wolne lub L4 i heja z soczkami po sklepach....... aktualnie nie mam kontaktu więc nie wiem jak sprawy się mają..... choć po komentarzach widać.... chyba wiele się nie zmieniło..... ta firma w oddziałach z dala od centrali to wolna amerykanka i kolesiostwo kierowników i innych pracowników!!!!!!

wkurzony

War - nie tylko w warszawie taki problem - jestem z innego regionu i potwierdzam, że zarządzaniem zajmują się ludzie którzy tej pracy (jako dostawca) w praktyce nigdy nie mieli przyjemności poznać i obciążają Nas za sprawy na które nie mamy wpływu - np wkur... klienci nie chcący przyjmować tego co im bezsensowny system nalicza (10 surówek z jednego smaku itp) a jak się zgłasza zmianę to na każdym kroku firma robi problem, żeby takie zmiany wprowadzać a za odmowę przyjęcia kary lub drv! Szanowni spasieni kierownicy by może sami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ruszyli w rynek i przekonali się jakie zdanie mają właściciele sklepów o tym "wspaniałym" systemie i o tym jak kierowcy mają związane ręce odnośnie wprowadzania zmian na sklepach.

Kabaret
@wkurzony 10.09.2017 13:59

W pełni się zgadzam z opinią kolegi. Do nikogo z tzw. góry nie dociera, że ten system to kabaret. Dostawy do Rossmann surówek to jest hit!

War

W Warszawie tragedia jedna.... Każdy ma mieć 42 punkty albo obcinka ze sztuki mało tego drv za zwroty i odmowy przyjęć. Naszym oddziałem zarządza banda tempych imbecyli teraz nasze zarobki spadły naprawde na minimum. Z trasy ciężko się utrzymać dużo by tu pisać szkoda słów

Darek
@War 29.08.2017 15:20

Witam jeżeli kolega jest tak odważny w anonimowym pisaniu , to mam nadzieję , że będzie na tyle odważny , by umówić się na spotkanie z kierownikiem oddziału lub regionu , bardzo chętnie wysłuchamy co ktoś ma do powiedzenia , poza obrażaniem . pozdrawiam . DK

piter

haha ten komentarz wyżej to zapewne któregoś kierownika :D bo tylko na tym stanowisku tyle lat da się wytrzymać zgarniając kokosy za "pracę" bez nadzoru prezesa. Szczerze mówiąc nie znałem nikogo na swojej działalności z kierowców pracującego w tej firmie dłużej jak 3 lata.... Ewentualnie przedstawiciel zgarniający niezłą kapuchę bo jest też właścicielem trasy na działalności kogoś z rodziny dla niepoznaki co również bywało w zwyczaju za czasów mojej pracy w tej firmie... ciekawe czy kierownicy to robili za przyzwoleniem prezesa.

Driver
@piter 04.08.2017 23:33

Piter nie wiem skąd jesteś , ale zmartwię cie,u nas w oddziale większość kierowców pracuje od ponad 5 lat a duża cześć powyżej 10 , dlatego zawsze powinno pisać sie o tym co dotyczy nas , a nie wypowiadać sie za wszystkich. Codo handlowców niestety nie mam dobrych wspomnień , nie pomagali , bo nigdy nie było ich kiedy byli potrzebni ,ale teraz to juz chyba żadnego nie ma ,albo jacyś nowi są, nie przyzwyczajam sie.

Były. Handlowiec

Nikomu nie polecam! Handlowiec zarabia marne grosze. Praca charytatywna. Atmosfera w firmie bardzo nie przyjemna. Kierownik obiecuje gruszki na wierzbie, a potem 1500 zł netto. A wymagania jakbyś conajmniej 4000 tys zarabiał. Rotacja handlowców jest ogromna, bo każdy ucieka za lepszą pensją. W momencie odejścia z firmy, same problemy i traktowanie jak wroga. Tragedia

były niewolnik
@Były. Handlowiec 25.07.2017 02:01

Potwierdzam i również nie polecam!! marne grosze a pod telefonem trzeba być całą dobę!! praca i w nocy i w dzień !! za 1500 zł jak nie wyrobisz premii !! a wyrobić zazwyczaj baaardzo ciężko!! śmiech na sali!!! kierownicy traktują i handlowców i kierowców jak bydło! kierownicy wyżej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają! jak już ktoś jest na wypowiedzeniu to strach się bać ! potwierdzam, że traktuje się jak wroga takiego osobnika. A niech ktoś odważy się odezwać i przedstawić swoje racje to już całkiem jest skreślony i ma codziennie pod górkę!

Obecny pracownik
@były niewolnik 02.08.2017 17:40

Po co piszesz bzdury ? Pracuje tu z 10 lat , większość z nas w oddziale pracuje długo . A ktoś przychodzi nic nie robi i nagle chce zarabiać od razu kokosy ?? Gościu za nie robienie nikt Ci nie zapłaci . A co do Hanfliwcow , wiem ze w oddziałach pracują po kilka lat i msją sie dobrze .. Jak se pościelisz .... tak się wyśpisz ... tak po prostu ...

Edyta

@Bolek, w takich dużych firmach nie sposób o to by rotacje nie istniały. Firma posiada wiele oddziałów na terenie kraju więc pracownicy wszędzie są potrzebni, poza tym nie tylko w sezonie prowadzone są rekrutacje z uwagi na to ,że firma jest producentem żywności. Aktualną ofertą pracy jest obecnie Przedstawiciel Handlowy.

Bolek

A z czego wynika tak duża rotacja na stanowiskach średniego i wyższego szczebla???

Zainteresowana

Witam, Możecie coś napisać o pracy na produkcji? Jak wyglądają zmiany, czy weekendy wolne? Na czym dokładnie polega praca?

Poszukujący

Witam Szukają kierowcy z chłodnią do Warszawy. Podpowiedzcie , czy warto się starać ? Czy praca jest stała , czy trzeba samemu szukać klientów ? Bo jak czytam tu forum to opinie są tak skrajne jakbym o dwóch różnych firmach czytał.

Bolomanolo
@Wawa 25.04.2017 13:24

Skończmy może wreszcie temat systemu, są e-maile, telefony, prośby, sztuczne spotkania, zebrania i nic to nie zmienia. Jest super, nic złego się nie dzieje. Ten sylogis to bubel, niewypał, w całej historii firmy. Nikt głośno się nie przyzna, ale zwroty to masakra, zero logicznego myślenia, ale kto jest winien kierowcy, kierowcy, kierowcy....

STiG
@Bolomanolo 27.04.2017 21:12

Popieram!! Bez sensu klepać o systemie skoro go nie zmienimy. Jest i pewnie bedzie , ale jedyne co dobre w tym systemie to skaner i brak papierów! Siedziałem godzinę po przyjeździe do domu a teraz luzik...no chyba ze nie skanują sie zwroty , to masakra . Ogólnie mówiąc ja nie ruszam systemu a system mi nie szkodzi, klientów przekonałem i teraz jest spokój , choć kilku straciłem szkoda..

prawdomówny

Ja to się dziwię, że jeszcze żadne media nie zainteresowały się tym jak duże ilości towaru są wyrzucane i marnowane w tej firmie... a Panu prezesowi dziwię się, że jeszcze nie wypie.... tych wszystkich kierowników oddziałów i regionalnych za to jak podbijają zamawiane ilości generując tak duże zwroty... a z przedstawicielami potwierdzam !! praktykują teraz zasadę, że kierowca nie ma wysyłać zamówień ze swojego konta tylko wszystko co chce zamówić ma przekazywać telefonicznie przedstawicielowi aby on z własnego konta to zamawiał bo podobno w centrali mają dość nieróbstwa przedstawicieli... więc PH czyt. nieroby znalazły sobie sposób na to aby dalej być nierobami i wymyśliły że wprowadzają kierowcom zakaz zamawiania przez skaner pasterek i będą wykorzystywać pracę kierowcy - kierowca zbiera zamówienia - przekazuje je telefonicznie nierobowi a nierób zamawia ze swojego konta tak aby było że nierób coś robi.

południowy sok
@Stary 19.04.2017 08:13

Potwierdzam!! powinno sie tym nierobom zabrac telefony! moze wtedy by sie zabrali do roboty bo teraz ich praca polega tylko na dzwonieniu po sklepach aby zebrac zamowienia i nękaniu UT telefonami czy juz zamowil, gdzie zamowil, ile zamowil i ile jeszcze MUSI zamówić.. a ja sie pytam od czego jest przedstawiciel? od czego oni są? od czego są oni?!? od wydzwaniania do UT czy od wizyt na sklepach?!

Karlik
@prawdomówny 18.04.2017 22:40

Co Ty za bzdury wypisujesz ? U nas Handlowcy wykonują kawał dobrej roboty ! Załatwiają wszystkie tematy z trudnym klientami , dokładają asortyment i co najważniejsze zdobywają nowych klientów . Mnie średnio dwóch w miesiącu przybywa i tych najsłabszych wywalam. Wiec to co piszesz to albo bzdura , albo Twój handlowiec jest do wymiany!

Rok do roku

Jak ja lubię te niezapomniane chwilę po okresie poswiatecznym.... Co roku to samo, ale generalnie nic się nie stało... Kierowcy nie mogą zabrać zwrotów, sklepikarze patrzą z niedowierzaniem z lekką ironią... Ale cóż nic się nie stało, nic się złego nie dzieje . System działa, jest dobrze.

george

Widziałem ogłoszenie na brygadzistę w dziale produkcji w Marwicie. Czy możecie powiedzieć coś więcej o tym. Jakie orientacyjne zarobki, jaka atmosfera pracy?

bezrobotny

Słyszałem od znajomego, że przedstawiciele aby "robić" wyniki nie męcząc się za bardzo (bo znają po 3-4 sklepy na trasie) wpadli na super pomysł - kasowania zamówień, które zrobił kierowca i przepisywania ich na swoje konto tak aby w systemie widniało, że te zamówienie swoją "ciężką" pracą zrobił przedstawiciel. Chyba muszę aplikować na takie stanowisko, Panie prezesie.... znajdzie się miejsce dla jeszcze jednego nieroba?

STAN

nie ma co opowiadać , bo z tego co się orientuję w każdym oddziale są różne zarobki , ale nie powinniśmy tu pisać , czy zarabiamy 1000 zł czy 10000 , bo przecież , każdy wie za co pracuje i nikt nie został przywiązany drutem do marwitu . bo jak ktoś nie zarabia , to nie pracuje , a tu jak widzę piszą rozgoryczeni ludzie którzy nawet nie wiedzą co to ciężka praca , a z drugiej strony chyba kierownicy , agituja jak jest zajefajnie w tych soczkach. a prawda jest taka że dla jednych jest dobrze a dla drugich nie i jest tak wszędzie czy nam się podoba to czy nie w każdej firmie ludzie zarabiaja różne pieniiadze i sztuka jest tak poukładać sobie pracę by zarabiać i mieć ochotę do pracy - tak niewiele a tak wiele...

UT

Nie wciskaj ciemnoty kolego bo mam trasę na południu i ani ja ani inni znajomi nie wystawiają 2000 za dekadę. Tyle to może się uda wystawić JEDNORAZOWO jak jest 9-10 dni pracy w dekadzie a takie dekady się zdarzają raz na 2 miesiące. I wcale nie pracujemy po 5 godzin tak jak to stwierdził "znawca" trochę wyżej tylko o wiele więcej a wynagrodzenia nam tego nie rekompensują !

Kierowca
@UT 12.03.2017 13:38

Na Południu ? Chyba Czech. Prostu rachunek ! Robisz 50 pkt , wystarczy dwa razy w tygodniu obsłużyć i system nalicza , wiec masz 50*15 =750 zł teraz jak dobrze zakręcisz z kiero to ja np mam 200 km razy 0,6 tj 120 dziennie i z samych tych dwóch pozycji mam na dekadę 1600 do 1900 zł a gdzie prowizja? To albo nie umiesz liczyć albo chcesz komuś ciemnotę wcisnąć! Dobrze koledzy piszą ze teraz zarobi są o niebo lepsze i spokojnie 2500 na dekadę miżna wyciągnąć i na pewno nie za 5 godzin , bo ja po 7-8 dziennie napierdzielam , ale wiem za co!

umiejący liczyć
@Kierowca 12.03.2017 16:03

sam przyznałeś, że w tej firmie można wystawić fakture max 7500 miesięcznie a i tak z prowizji 600 zl na dekadę jest mało realne no ale niech Ci będzie... robiąc 200 km dziennie masz ok 100 zł dziennie na paliwo więc miesięcznie ok 2400 zl. Zostaje Ci już tylko 5000 z ktorych trzeba odjąc zusu 1300, księgową 200, naprawy (amortyzacja) minimum 300, ubeezpieczenie 150. Po odjęciu zostaje 3000. Wiem, wiem zaraz napiszesz jak to sobie nie wykombinowałes z zusem, księgowa i ze paliwo kupujesz od tirowcow na lewo... ale nie na tym to ma polegac zeby kombinowac na lewo i prawo i krecic z kierownikiem zeby co kolwiek zarobic. Majac swoja dzialalnosc bez urlopu, bez L4 i jezdzac swoim autem - miec po oplatach 3000 optymistycznie liczac to lekko smieszne pieniadze bo na wymiane auta na nowsze za kilka lat nie uzbierasz.

Prawdomowny kierowca

Mialem w tej firmie dwie trasy, poza tym dobry kontakt z wieloma kierowcami w oddziale i nikt z nas nigdy nie dostawal nawet 8 tys nie mowiac o 10 tys wiec takie bajki szanowny pan wyzej powinien czytac swoim dzieciom na dobranoc. Dodam ze kazda z tras ktorych zarobki znam jezdzila minimum 7 godzin wiec prosze innym oczu nie mydlic super warunkami jak sie solidnie pracuje bo takie w tej firmie nie Istnieja. Trasa wywozaca najwieksze ilosci na nowym systemie wystawia faktury w granicach 6 tys. Wyjatki zarabiajace wiecej to przypadki w ktorych ktos obsluguje duze hurtownie na pasterke. Reszta klepie biede bo pozaciagali kredyty na samochody i teraz nie maja wyjscia, musza zap... za marne grosze zeby je splacic

Bardziej prawdomówny kierowca
@Prawdomowny kierowca 12.03.2017 00:13

Diwne rzeczy piszesz . Bo obecnie ani jedna trasa nie wystawia mniej niż 2000 na Dakar a są trasy które pewnie dwa razy więcej , to ciekawe w której konkurencji jeździsz że tak słabo płacą. Od pewnego czaubzarobki mocno sie poprawiły a i sama praca zdecydowanie spokojniejsza , tylko te piepszonevskanery , jak Nubijczycy nie było , to by było idealnie.

Zostaw opinię o Marwit - Zławieś Wielka

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marwit