Bewa Sp. z o.o.
2 59 115 5 1

Opinie o Bewa Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Sijaej
 Opinia

Dzien 17.07.2019 godzinq 9:20 bewie odlaczyli prad xD

Pomocna?
TakNie
Czwóreczka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Kiedy ruszy paletyzator na czwórce? Zabezpieczenie są zrobione, maszya również, a ludzie dalej robią 60palet na zmianę ręcznie...

Pomocna?
TakNie
Justyna
 Opinia

Czy mogę prosić o aktualne informacje dotyczące pracy na stanowisku pracownik lini rozlewniczej? Jak sprawa ma sie z tym dojazdem pracowniczym?Atmosfera w pracy, zarobki itd. Z góry dziękuje

Pomocna?
TakNie
Stam
 Rekomendacja

Ogólnie cola original w smaku nie przypomina coli tylko jakaś imitacje

Pomocna?
TakNie
Ewa
 Opinia

Część.Witajcie.Proszę napiszcie ile można zarobić na linii.Tak w etacie,na początku.Ewa

Pomocna?
Tak3Nie
Sekret
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ewa 03.03.2019 09:10

Około 2800zl netto

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
brutto
 Opinia
@Ewa 03.03.2019 09:10

sekret

Pomocna?
TakNie
tiaaa
 Opinia
@Sekret 14.03.2019 14:42

2800 ale brutto

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
sekret
 Opinia
@Ewa 03.03.2019 09:10

Droga (usunięte przez administratora)pan nie przyjmuja tylko na soki kobiety nie sa mile widziane szukaj pracy gdzie cie beda traktowac jak pracownika a nie kogos Tu sa mile widziani panowie pozdrawiam

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ikra
 Opinia
@Sekret 14.03.2019 14:42

a ile godzin w m-cu co z dowozem

Pomocna?
TakNie
Bbb
 Opinia

Czy pod grusza jest wypłacane ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Radek
 Opinia

Nie rozumie dlaczego w takim razie po odejściu z tej złej firmy ciągle tu wracacie? Dobra firma jest dla dobrych pracowników.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Radek 10.04.2019 17:14

Zeby zamiescic przepisy kulinarne :D widocznie Drogi Radku na prawde nie rozumiesz po co ktos tu wchodzi i zamieszcza opinie o firmie ;) ale masz racje- dobra firma jest dla dobrych pracownikow, a na jakosc pracownikow w naszej firmie chyba nikt nie narzeka, prawda? Czy sie myle? ;)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ciesze sie ze nie pracuje w be
 Opinia

Chciala bym cos dodac od siebie nt tej firmy... Mamy 21 wiek, tymczasem wszystko niestety zatrzymalo sie w wieku 20m. Przacujesz, przychodzisz w nieobowiazkowe soboty i niedziele, ale jesli kierowniczka magazynu cie nie lubi to nawet wolnego nie dostaniesz, nawet nie pozwoli ci sie zamienic z kims! Chore to wszystko, czlowiek niewolnik, ta pani nie potrafi zrozumiec nikogo oprocz swoich pupilkow!

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lipa
 Opinia
@ciesze sie ze nie pracuje w be 01.04.2019 19:22

Oooooo jako pracownik sledze to forum od dawna i wreszcie ktos napisal cos konkretnego na temat tej firmy a zwlaszcza jej "ulubionego" dzialu MAGAZYNU. Kiedys kierownictwo magazynu bardzo czesto mowilo: "jak ci sie nie podoba to sie zwolnij", "dziesieciu czeka na twoje miejsce". Skoro tak to czemu wasze ulotki mozna znalezc w szkolach jazdy, na uczelniach a ogloszenia o prace w komunikacji miejskiej???? Czyzby zwyczajnie braklo chetnych do pracy? A moze ludzie uciekaja z tej firmy dlatego ze widza co sie dzieje? Podwyzki nie dla najlepszych pracownikow tylko dla tych co sa "uwazani", urlopy nie dla tych co potrzebuja a dla tych co zyja za pan brat z kierownictwem bo np sie ochlali i zwyczajnie nie moga przyjsc do pracy? Starzy robia za mlodych bo im nie mozna nic powiedziec bo sie zwolnia. A nas mozna traktowac jak... sami sobie powiedzcie. Masz mozliwosc to idz do innej firmy, tutaj stracisz tylko czas i czesc zycia, bo nadgodziny sa obowiazkowe! Inaczej szefowstwo sie obrazi!!!

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
prawda
 Opinia
@Lipa 03.04.2019 19:23

czysta prawda nic ujac nic dodac

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bartek
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Byly mag.
 Opinia
@Bartek 24.06.2018 15:25

Prowadzi caly czas ale po co bedziesz aplikowal? Dookola jest kilkanascie firm, ktore placa podobne pieniadze, jest tez kilka ktore placa lepsze. I bedziesz pracowal w normalnych warunkach i z normalnymi ludzmi. Jesli sie przyjmiesz na magazyn, to bedziesz gorzej traktowany niz ukrainiec ktory nie robi nic oprocz balaganu, a i tak na koncu jego pochwala a ciebie opieprza. Nie bedziesz wiedzial jak pracujesz, bo rozklad zmian bedzie w ostatniej chwili, nie bedziesz wiedzial czemu ci zabrano premie i kto to zrobil. Krotko tam pracowalem i uwazam ze zmarnowalem sobie kilka miesiecy zycia. Odpusc sobie

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dhu
 Opinia
@Bartek 24.06.2018 15:25

Czy zna ktoś adres email do kadr do bewy piaski

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia
@Dhu 27.10.2018 23:21

Wszystkie niezbędne informacje związane z kontaktem z firmą Bewa znajdziesz na jej stronie internetowej w zakładce: KONTAKT. Dla ułatwienia Twoich poszukiwań dodaję link: http://www.bewa.pl/index.php?lang=pl&Itemid=133

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jasiek
 Opinia

Czyżby konkurencja tak mocno inspirowała do pisania? Może jest tak dobrze u konkurencji, że chętnie wracacie na forum?

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

W chwili obecnej firma Bewa poszukuje pracownika na stanowisku LABORANT. Nowo zatrudniony pracownik będzie odpowiedzialny za analizy fizyko-chemiczne w firmie. Czy ktoś z Was zastanawia się nad aplikacją na to stanowisko pracy? Może wśród forumowiczów są osoby, które pracowały na tym stanowisku i mogą napisać coś na temat warunków jakie oferuje pracodawca? Zachęcam do wyrażenia opinii na ten temat.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

@@ dziękuję za odpowiedź. Z Twojej wypowiedzi wynika, iż pracodawca nie przyznaje premii w momencie przebywania na zwolnieniu lekarskim. Czy firma Bewa preferuje jedynie świadczenia dodatkowe dla osób, które nie chodzą na zwolnienia? Czy są to jedyne kryteria odnośnie otrzymania premii o której wspomniałeś? Co możesz napisać na temat atmosfery panującej w tym miejscu pracy? Zachęcam do dyskusji.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
@
 Opinia
@Maja 13.06.2018 12:02

firma swiadczenia dodatkowe to wyplacala tylko przez 2 miesiace a potem zniklo Jak wiem i czytalem kodeks pracy nie przewiduje zabieranie premi za przepracowane dni w miesiacu kiedy sie bylo na zwolnieniu lekarskim

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

W swoich opiniach odnosicie się do złej atmosfery pracy w firmie Bewa Sp. z o.o. Towarzystwo Gospodarcze, jednak nikt nie wspomina konkretnie o zarobkach i możliwych premiach u tego pracodawcy. Czy pomimo złej atmosfery, pracownik ma szansę na godziwe wynagrodzenie? @Bylem widzialem, dziękuję za opinię, a co mógłbyś powiedzieć o rotacji pracowników na magazynie w firmie Bewa Sp. z o.o. Towarzystwo Gospodarcze? Czy często są nowi pracownicy? Jak długo przeważnie pracują na tym stanowisku? W internecie brakuje ofert pracy od tego pracodawcy, więc w jaki sposób pracodawca pozyskuje nowe osoby do pracy? Masz może wiedzę na ten temat?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
@
 Opinia
@Maja 20.05.2018 11:41

za wszystko premie zabieraja pojdziesz 4 dni na zwolnienie a premi nie masz za caly miesiac

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bylem widzialem
 Opinia

Praca na magazynie to jakis koszmar- wszedzie porospiepszane palety, balagan, nikt nic nie wie, do madrowania sie to sa pierwsi (majstry i kierownictwo) ale zeby wytlumaczyc cos nowemu pracownikowi to nie licz na to... brak organizacji, przyjmuja cie ale szafke na ubrania to chyba musisz sobie przyniesc z domu? Tak samo na stolowce. Ogulnie lepiej omijac ta firme z daleka, przynajmniej magazyn...

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niepolecam
 Opinia
@Bylem widzialem 25.04.2018 09:23

To chyba nie widziales wszystkiego... :D magazyn to ostatani zrzut, jesli masz kolego/kolezanko troche ambicji, idz do innej firmy, gorzej nie mozna trafic :D a co do tych co wymieniles to fakt- danusia rzadzi :D:D:D

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

Wasze opinie o Bewa Sp. z o.o. Towarzystwo Gospodarcze na tym wątku odnosiły się między innymi do braku premii i kiepsko ułożonego grafiku. Próbowaliście w tej kwestii prowadzić jakieś rozmowy z kierownictwem? To samo dotyczy płatnych urlopów. Jaki typ umowy oferuje Bewa i jak są przydzielane premie? Nie wspominacie też nic o atmosferze panującej w pracy, a to przecież bardzo ważna rzecz.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
prawda
 Opinia
@Maja 14.03.2018 14:17

atmosfera jest fatalna /zla /okropna duzo sie o niej pisze coraz gorzej sie pracuje ludzi dzieli sie na rozne kategorje caly czas jest o tym pisane prosze poczytaj wczesniejsze komentarze

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ktos
 Opinia
@Maja 14.03.2018 14:17

Rozmowy były ale nic nie dały kierownictwo widzi tylko swoje zdanie i nie liczą się z pracownikami cały zakład pracuje od pon do piątku a na skokach jakiś śmieszny grafik i jaka kolewiek rozmowa o zmianie trybu pracy kończy się tekstem jak Ci się nie podoba to się zwolnij a podwyżka....a co mało zarabiasz...okres rozliczeniowy masz a że pracujesz cały miesiąc z 2 dniami wolnymi to ich to nie interesuje oni widzą tylko swoje wyniki i nawet nie przejmują się tym że człowiek nie ma kiedy odpocząć każdy ma tyrac albo przekładać zgnite palety z sokiem które fermentuja tak więc nie polecam tej firmy bo tam kariery się nie zrobi nie szanują pracowników tylko ganiaja bo kiedyś Prezes powiedział "tutaj do tej pracy inteligentnych ludzi nie potrzebuje"

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jurecek
 Opinia

Ja tam lubilem ten zaklad. Byłem prawiczkiem jak mnie przyjmowali. Ale tam mnie dobrze. w y d y m a l i.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
@
 Opinia
@Jurecek 23.02.2018 12:36

ha ha ha

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nie pytaj
 Opinia

Aktualna sytuacja wygląda tak starsi stażem pracownicy po podwyżkach ostatnich zostali wydymani bez mydła podczas gdy nowi mają o wiele większe stawki chociaż wiedzą o wiele mniej ale do rzeczy dobrze że się zwolnilem i teraz mam inną lepszą pracę odradzam tą firmę wszystkim którzy nie chcą być (usunięte przez administratora) Sytuacja wygląda tak maszyny (usunięte przez administratora) i wołają o naprawę wszystko zrobione jak najmniejszym kosztem serwis nie ma części zamiennych więc muszą kombinowac również pracownicy po to "by były wyniki" i owe naprawy wyglądają jakby robili to sąsiedzi Co do pracy to jedną linię zdemontowali do połowy chociaż paletyzator działa to ze względów na brak zabezpieczeń układane są ręcznie 5 litrowe butelki przez które nie jedna osoba może się nabawic schorzeń kręgosłupa jednakże ta kwestia jest pomijana przez kierownictwo a co do kierownictwa to jeszcze powróce drugą linią jest aseptyka która woła o pomste do nieba też nie było programów na dane butelki to trzeba było układać ręcznie za piecem a pieniądze są na to szkoda tylko że ludzie się nie postawia bo boją się że wylecą a teraz kierownictwo czyli największy minus ciągle ganiaja albo chcą by pracować szybciej tylko szkoda że NIE widzą że ludzie są zmęczeni i chcą mieć godne pensje a nie ochłapy Ciągłe balangi kosztem pracownika a do tego odmawiają jeszcze urlopów przez widzi mi się a później przymusowo wysyłają bo ludzie mają za dużo urlopów nie wybranych Dalej totalny przemiał na wszystkich działach jeśli chodzi o magazyn bo tam jest (usunięte przez administratora) psujace się skanery brak organizacji oraz upierdalaja premie za wszystko soki natomiast to jedna wielka porażka 4 brygadowka a pensje gorsze od ochroniarza w supermarkecie a jest to praca stojąca a w lato jest katorga Produkcja to majstersztyk jedni leżą drudzy zapieprzaja azorki po nocach albo śpią albo oglądają coś w internecie w tej majstrowce następne są laborantki wspolczuje do dzisiaj im zapieprzaja po całej hali co chwilę albo sprawdzają czy idzie dobrze i nie mają chwili wytchnienia Wszechogolny mobbing (usunięte przez administratora) na siebie i totalne chamstwo w stosunku do pracowników Jednym słowem jeśli chcesz zarobić np. Na zimę lub jakiś krótki okres to złóż podanie chętnie cię przyjmą bo teraz chyba przyjmują każdego ale na dalszą metę lepiej znajdź co innego

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
soki
 Opinia
@Nie pytaj 23.01.2018 19:13

tak to prawda

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Baron13
 Opinia
@Nie pytaj 23.01.2018 19:13

Nic dodać, nic ująć. Jest to szczera opinia. Jeśli ktoś ma choć odrobinę ambicji niech poszuka czegoś innego. Myślę że bez większego wysiłku znajdzie o wiele bardziej wartościową pracę za lepsze pieniążki i gdzie przede wszystkim szanuje a nie gnoji się pracownika.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik
 Opinia
@Baron13 29.01.2018 19:42

Oj gnoi sie coraz bardziej pracownikow a rzadza wybrani i leza

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kiero
 Opinia
@Nie pytaj 23.01.2018 19:13

Na sokach 4brygadowka haha to jakiś nielegalny system popatrzeć na ten grafik to jest chore

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
..?
 Opinia

Zmiany nadeszły terz w drugim zakładzie pracy. Jurajska zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
@
 Opinia
@..? 02.02.2018 09:45

mozesz nam opisac troche

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
bezrobotny
 Opinia

Na jakie stawki godz. można liczyć ( od - do ) oczywiście brutto. Chodzi mi głównie o magazyn

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Górnik
 Opinia

Siema Pracowałem w Bewie ponad półtora roku i to bylo zmarnowane półtora roku. Wyplaty w sezonie okolo 1800-1900 na rękę bez sobót a poza sezonem czyli od wrzesnia do maja 1400-1600 na rękę, praca ciężka, premie za byle główno zabierają, a ta pinda Danusia tylko ręce zaciera żeby komuś zabrać premie. 2 miesiące temu znalazłem inna robote i w końcu odzylem. Praca w weekendy bo jesli sie np wykreslisz i nie przyjdziesz to poleca po premi, a jesli zas przyjdziesz to i tak na wyplacie Ci premie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiec [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ujmując wszystko w dwa słowa " Robota [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;. NIE POLECAM

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
88marian88
 Opinia
@Górnik 20.10.2017 00:48

Prawda

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Soki
 Opinia

Teraz układamy soki 5 litrowe bajka....

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bewowiok.
 Opinia
@Soki 23.03.2017 14:07

Pamiętam dwojeczka :D garba się dorobić idzie. Nie polecam, omijać szerokim łukiem. A no i czwóreczka :D

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Hipster
 Opinia

A czy bewa zapewnia ubrania robocze

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bewowiok
 Opinia
@Hipster 26.11.2017 17:52

Tak zapewnia, ale jak cie wyślą w nocy w nich na magazyn do przepakowania towaru, to współczuję ;)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

@nikt, a możesz w takim razie opisać jak to wygląda? Na forum brakuje konstruktywnych opinii na temat Bewy, które pozwoliłby każdemu wypracować swój punkt widzenia na temat pracy tutaj. Jeśli możesz opisać plusy i minusy całej sytuacji, inni będą wdzięczni za taki przekaz.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
@
 Opinia
@Maja 21.08.2017 14:19

WSZYSTKO PO ZNAJOMOSCI JAK MASZ TO MASZ UWAZANIE SZKODA PISAC TAK BYLO JEST I BEDZIE

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lol
 Opinia

Irku daj sobie spokój z zakładem szkoda czasu.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Irek
 Opinia

Podpowiedzcie czy warto aplikować? Miałem nadzieję, że na forum się czegoś dowiem ale nic z tych rzeczy.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nikt
 Opinia

fajnie by to bylo

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ignacy
 Opinia

Jak są oszustwa to napisać do Ministerstwa do Warszawy to z kolesiostwem zrobią porządek , a nie żeby zwykli pracownicy cierpieli...

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
120657
 Opinia

Jak wygladaja zarobki? 2000 brutto + premia czy jak ? Czy praca w weekend jest obowiazkowa, czy dla tych którzy chcą? I czy pracuje sie np. w wigilie czy sylwestra?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Produkcja
 Opinia

Zaczął się sezon letni to i zaczął sie motłoch w bewie. Ludzie pracują na nie do końca sprawnych maszynach, których sie nie naprawia bo to nie jest w planach prezesa G. Jedno wielkie zamieszanie, wszystko na już, każdy próbuje ogarnąć rozwalone maszyny a na to wszystko wpada prezes i gania ludzi zeby sprzątać. Pracownik zaczyna spełniać zycenia jaśnie Pana a za jego plecami sypia sie butelki na ziemie, bo zamiast pilnować rozklekotanych maszyn to jedzie na szczocie. I tak to ani nie idzie produkcja ani nie jest posprzatane. Nowi pracownicy maja stawki jak ci co robią po 2-3 lata, chore! Chodzę tam do pracy zwyczajni odje**ć 8 godzin a codziennie szukam innej roboty.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
problem
 Opinia
@Produkcja 03.06.2017 10:19

szukasz i prosisz boga zeby nieznalezc ha ha praca jest jakbys szukal to bys znalazl

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maja
 Opinia

@Sokia możesz opowiedzieć więcej o tym jak wygląda praca w firmie? Chętnie usłyszymy o Twoim doświadczeniu w Bewa.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Bewa Sp. z o.o.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny