Ekoland Sp. z o. o.

Tychy

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 69 ocen.

Opinie o Ekoland Sp. z o. o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ekoland Sp. z o. o.

Gutek

Jak się pracuje? Warto aplikować?

Miki

A co z tysiącem ?

Bemka
@Halinek 06.04.2018 15:11

Podobno ma być w tym tygodniu

Iwona

@ania, na jakie stanowisko aplikowałaś? Podziel się z nami swoją opinią na temat przebiegu procesu rekrutacyjnego, kiedy będziesz już po rozmowie rekrutacyjnej! Trzymam kciuki :) @kaiser, czy możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy w Ekoland Sp. z o. o.? Wspominałeś o dwunastogodzinnej zmianie, czy można pracować również w nocy? Rozumiem że z atmosfery panującej w pracy i stosunków z przełożonymi jesteś zadowolony?

ania
@Iwona 14.03.2018 14:41

Ogólnie szukam pracy i słyszałam, że są przyjęcia na produkcję. Niestety nie było odzewu więc zadzwoniłam i mi powiedzieli, że cv trzeba przez osobiście przynieść, a nie przez Internet. Nigdy nie pracowałam na produkcji ale chce spróbować. A Ty Iwona, też szukasz tam pracy? Ktoś może napisać coś o zakładzie i samej pracy?

Rekrutacje

Szukasz pracy jako magazynier lub operator wózka na terenie Fiata? Co oferujemy: •Zatrudnienie w firmie o stabilnej pozycji na rynku na podstawie umowy o pracę bezpośrednio pod firmą •Atrakcyjne wynagrodzenie • Pakiet premii rocznych A) Premia Efektywnościowa około 580 pln B) Premia Świąteczna około 1000 pln C) Premia Roczna około 1100 pln D) Premia urlopowa 1200 pln •Bogaty pakiet socjalny (, dofinansowanie do przewozów pracowniczych, prezenty mikołajkowe dla dzieci pracowników, dofinansowanie do kolonii i zielonych szkół) •Możliwość przystąpienia do ubezpieczenia grupowego i kasy zapomogowo –pożyczkowej •Możliwość dalszego rozwoju zawodowego i podnoszenia kwalifikacji Zadzwoń 32 325 39 49 Lub napisz maila rekrutacje@sistema.com.pl

ania

Witam. Złożyłam cv do zakładu w Tychach. Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o pracy i warunkach w tym miejscu?

kaiser

Witam, pracuje ponad 3 miesiące w Ekolandzie przez agencję PowerJobs. Robota w porządku jeśli człowiek przyzwyczaji się do 12godzinnej pracy. Z tego co rozmawiałem z innymi to Ekoland dobre osoby przejmuje szybko pod siebie.

byla
@kaiser 26.02.2018 10:27

ekoland przyjmuje wszystkich nawet z ulicy po drodze bys mial to wpadaj liczy sie sztuka wcale nie musi byc przez agencje a jesli pracujesz to chyba widac jakich ludzi przyjmuja ja tam pracowalam rok i to pod ekolandem i powiem jedno nigdy wiecej zeby ludzie z agencji mieli wieksze stawki niz pracownicy ktorzy tyle tam pracuja zenada dlatego co niektorzy po 10tnimstazu odeszli ja rowniez bo to smieszne bylo zadnych wczasow pod grusza do szkoly na ksiazki zero bony na swieta smieszna kwota i ten chory system tam nigdy ludzi nie beda miec braki sa straszne wcale mnie to nie dziwi a jak ktos pisze ze 3500 chyba caly miesiac ale caly po 12 bzdury ludzie nie siejcie propagandy ekoland nie dba o ludzi i tyle w tym temacie teraz pracuje na 2 zm i jest super zero kabli i podlizussow

Ttt

Takie pierdziele piszą tu że aż śmiać się chce 12 gdzie i 4 brygady jak tak fajnie to czemu takie zmiany i czemu brak rąk do pracy i co ze nikt nie stoi nad tobą zakład taki ze wszyscy się podkablowywuja

Prac
@Ttt 11.02.2018 13:00

A pokaż mi taki zakład gdzie pracownicy się nie podpiepszają - chyba że w kiosku ... w tym kraju to narmalka

EMIL

Na dzień dobry zarobek 3500-3600zł brutto czyli około 2500zł na rękę. Tylko, ze praca w systemie czterobrygadowym. Pracujesz dwa dni po 12 godzin później dwa dni wolne. Dwa dni pracujesz, dwa dni wolne i tak w kółko. Więc te 2500zł to wiem czy tak dużo zważywszy na to że pracujesz w czterobrygadówce. Dochodzą jeszcze premie kwartalne, bony na święta, wczasy pod gruszą i takie tam.

Pracownik
@EMIL 13.01.2018 20:47

Zależy jaki jesteś pracowity, jak zrobisz "parę" setek to podejdziesz pod 3 lub więcej..

Bbb

Czy ktoś tam pracuje z Oświęcimia jadę do Katowic na rozmowę i ciekawa jestem jakie warunki pracy są.

Pracownik

Pracuje ram i system 12 godz nie jest zły Tym bardziej ze w porownaniu z innymi zakladami produkcji nie jest to typowa praca fizyczna. Wszystko robi sie na spokojnie nikt nad toba nie stoi z pretensjami ze cos sie zepsuło Sa duzo gorsze prace za mniejsze pieniadze

wola
@Pracownik 24.01.2018 17:36

Cześć mam pytanie czy księżniczki z Tetra pack też robią 12 godzin cz dalej na trzy zmiany po 8 godzin bez weekendów?

Iwona

@Znudzonyjesteś pracownikiem Ekoland ? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy obecnie?

PLUJĄ DO CUKRU
@Iwona 04.04.2017 10:27

P

anonim

(usunięte przez administratora)

Za moment były.

"Slyszałam ,ze to dobra firma więc może warto się zainteresować",poczytaj opinie. No ale spróbuj. Zobacz ile jest ofert w Tychach.

Rektruter

https://www.pracuj.pl/praca/operator-maszyn-i-urzadzen-tychy,oferta,5725136 UWAGA!OFERTA DLA NIEWOLNIKÓW!

Mariusz

Gratki za system 12h na produkcji!. Non stop na stojąco!a i jeszcze jedno teraz to jeszcze jako tako ale jak przyjdzie lato to .............!. Chwalą sobie tylko ci co siedzą na (usunięte przez administratora)!

Mariusz
@Mariusz 25.11.2017 16:19

Ale na szczęście jest masę ofert pracy na strefie.8h pn-pi,weekendy jak już to 100 % płatne i na wypłacie nie nie robią z człowieka idioty.Więc powoli trzeba się pakować kto nie chce się wykończyć i stracić rodziny.Nie jest tan zakład tego wart!

sos

Witam czy warto wogóle tam składać papiery?patrząc na opinie?

Mariusz
@sos 09.03.2017 18:23

NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Iwona

@liniowy udało Ci się wyjaśnić sytuację, o której wspominasz? Co sprawia, że uważasz że kadra ma przyzwolenie na błędy w liczeniu wypłaty? To poważne oskarżenie. Ktoś z innych pracowników firmy mógłby odnieść się do wypowiedzi @liniowy? Macie podobne problemy?

Dawid

Pracowałem tam dosyć krótko... No cóż nie trafilem w czasie :C Jak się zastanawiasz, to spróbuj. To było moja jedno z najlepszych dotychczasowych miejsc pracy. Swietne warunki, ludzie i zarząd bardzo "luźni", a praca nie daje wrażenia, że robisz za bionicznego robota.

Mariusz
@Dawid 02.08.2017 10:34

Rozumie że już nie jest najlepszym znalazłeś jeszcze lepszą?

browar

Do nowych - nie zatrudniajcie się przez Lavoro, tylko albo bezpośrednio pod firmę, albo przez PowerJobs. A ci z was co mają 3 grupę inwalidzka niech nawet nie próbują się do tego przyznawać a tym bardziej zatrudnić przez Lavoro. Jeżeli się zatrudnicie przez Lavoro to nigdy pod Ekoland nie przejdziecie plus będziecie traktowani przez ludzi z Ekolandu jako robole 2 kategorii i tania siła robocza. Lavoro to złodzieje i oszuści!!!!! A jak dla kogoś 2400 brutto plus dodatek nocny za prace na czterobrygadowce bez socjalu i jako pracownik Lavoro to dużo to ten ktoś nie ma ambicji. W Danone płacą sporo więcej. Teraz robię na Browarze i mam średnio 3 tys netto a nie jak przez Lavoro max 1800. Żenada ten Ekoland

Mariusz
@browar 01.09.2017 11:12

3tyś. hmm chyba brutto to tak.

Hrum hrum

Pracownik uniwersalny czyli 24 gdz po 7 dni tyg..

Mieso

System 12- godzinny! Gratuluję pomysłu, posypią się wypowiedzenia!

Iwona

@Dawid - a czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Ekoland Sp. z o. o.? Jakie benefity są oferowane przez pracodawcę? I co masz na myśli pisząc, że "nie trafiłeś w czasie"? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Dawid

Pracowałem tam dosyć krótko... No cóż nie trafilem w czasie :C Jak się zastanawiasz, to spróbuj. To było moja jedno z najlepszych dotychczasowych miejsc pracy. Swietne warunki, ludzie i zarząd bardzo "luźni", a praca nie daje wrażenia, że robisz za bionicznego robota.

Mi.
@Dawid 02.08.2017 10:34

Dawid co do kierownictwa to się zgadzam, są spoko, ale.... Zatrudnienie przez agencję Lavoro to porażka.... Premii prawie nie ma, socjalu zero, i co najgorsze dla osób z grupą inwalidzką nie ma możliwości przejścia pod Ekoland, no i sporo mniejsze stawki niż przez PowerJobs, no bo co to jest 1800 netto za system 4B...... plus praca bez żadnych ulg dla osób z orzeczeniem na stanowiskach do takich osób nieprzygotowanych. Chciałam się przenieść pod PowerJobs aby po kilku miesiącach przejść pod Ekoland i usłyszałam, że Ekoland nie chce zatrudnić pod siebie osoby z grupą inwalidzką więc to dyskryminacja!!!!! Czyli możemy my niepełnosprawni z lekkim stopniem robić na nocki ale tylko pod Lavoro ( wg kodeksu pracy osoba z lekkim stopniem niepełnosprawności nie może pracować w porze nocnej!!!!) a pod zakładem to już nas się nie chce?! Więc już od zeszłego roku tu pracuję, ale postanowiłam że do końca sierpnia i odchodzę, nie mam zamiaru być tanim niewolnikiem dla Ekolanndu.

Ciekawa ;)

Oj tam, na pewno nie jest aż tak źle! :) Ja mam za to pytanie do dziewczyn! Jak tam chłopaki u was w zakładzie? Jest na co patrzeć ;)? Mam zamiar wkrótce papiery składać i widzę że o pracy sie nic nie dowiem bo opinie są albo dobre albo fatalne to może chociaż sie o takim szczególe dowiem jak kobieta od kobiety :P Pozdrawiam!!!! :D

Kasia

emma - jak Ci odpowiada praca w czterobrygadowce, 2400 na pewno dodatki standardowe nic poza kodeks to dasz radę, a premia też czasem wpada

emma

to w końcu jak tam jest ? niby mówią że 2400 brutto jest i dodatki za noc plus premie czy to prawda ????

anonim

(usunięte przez administratora)

.......

Też jestem tego zdania niema to jak robić z siebie najlepszego pracownika a na innych cisnąć

Znudzony

Widzieliście co daje SPM w swoich ogłoszeniach! Warunki płacowe: Stawka godzinowa 13,77 pln brutto 15 pln netto dodatku za każdy dzień pracy 300 pln brutto premii miesięcznej 31 pln netto na miesiąc dodatku na pranie odzieży 100% do stawki godzinowej za pracę w weekendy Danone, Żabka i Dayco też podgonili Robi się ciekawie

Cola
@Znudzony 15.03.2017 16:54

Wszędzie lepiej gdzie nas nie ma ha ha ha albo gdzie nas nie chcą

obecny

Pewnie pisała to osoba z biura napiszcie lepiej prawde!czemu ludzie uciekają.....

Ptysio

Jak czytam komentarze typu "po co zatrudniać osoby niepełnosprawne albo tzw odpadki" to mi się nóż w kieszeni otwiera ... Jak można mówić tako drugim człowieku??! No i co że niepełnosprawny czasami te osoby są lepsze niż ludzie zdrowi! A gdzie mają iść takie osoby bez pieniędzy bo państwo nie da ?? Pod most?? Ogarnijcie się, trochę kultury i zrozumienia dla drugiego człowieka. Czy to naprawdę tak dużo? ?

Ptysio

Jak czytam komentarze typu "po co zatrudniać osoby niepełnosprawne albo tzw odpadki" to mi się nóż w kieszeni otwiera ... Jak można mówić tako drugim człowieku??! No i co że niepełnosprawny czasami te osoby są lepsze niż ludzie zdrowi! A gdzie mają iść takie osoby bez pieniędzy bo państwo nie da ?? Pod most?? Ogarnijcie się, trochę kultury i zrozumienia dla drugiego człowieka. Czy to naprawdę tak dużo? ?

Zostaw opinię o Ekoland Sp. z o. o. - Tychy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ekoland Sp. z o. o.