Ekoland Sp. z o. o.

Tychy

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 73 ocen.

Ekoland Sp. z o. o.
3 73

Opinie o Ekoland Sp. z o. o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ekoland Sp. z o. o.

tr

Jakie tu bzdury piszą robić zapierdol. ..po 12 gdz kierownicy jak dzieci a pracownicy tylko chodzą i popieram. Siebie fajnie zarobić 3000 tys przez cały prawie miesiąc po 12 gdz super polecam

Iwona

Sprawiedliwa, rozumiem, że niektóre informację o firmie mogą być objęte tajemnicą, ale wypowiadasz się na forum na którym dzielimy się informacjami o pracodawcach i firmach. Jestem moderatorem tego wątku, więc nie znam szczegółów zatrudnienia i nie mam żadnych powiązań z firmą której dotyczy wątek. Na forum Gowork.pl umieszczamy informacje o pracodawcach, warunkach pracy i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Dlatego interesują mnie szczegóły zatrudnienia obecnych pracowników. Dzięki ich opiniom przyszli kandydaci mogą więcej dowiedzieć się o firmie i zdecydować, czy będą aplikować do tej firmy. Każda opinia zostawiona przez Ciebie jest mile widziana i ważna i nie ma znaczenia czy jest pozytywna, czy negatywna. Najważniejsze jest, by wnosiła coś do wątku i pozwalała innym osobom poszukującym pracy wyrobić sobie opinię o pracodawcy.

Magazynier
@Iwona 12.07.2018 18:21

Ja pracuję w tej firmie 12 lat na magazynie i zarabiam 3000-3500 zł. Na magazynie po około pół zarobicie około 2000 zł na rękę. Nie wiem jak na produkcji, z pewnością nieco mniej. Praca w Ekolandzie to 4-brygadowka, więc o wolnych weekendach zapomnijcie. Musicie się zadowolić jednym w miesiącu.

Iwona

@Sprawiedliwa, takie zachowanie w relacjach miedzy pracownikami jest oczywiście niedopuszczalne. Powinno być to zgłoszone do przełożonego i odpowiednio nagłośnione. Czy możesz napisać coś więcej o firmie? Czy pracownik może liczyć na inne dodatki takie jak pakiet socjalny czy premie? Czy droga awansu dla wykształconych i zasłużonych stażem pracowników jest otwarta? Czekam na Twoja opinię.

Sprawiedliwa
@Iwona 05.07.2018 19:26

Iwona,nie mogę Ci napisać nic o firmie ponieważ od udzielania takich informacji jest zarząd,obowiązuje mnie tajemnica.

Kwiatuszek

Jak wygląda praca na stanowisku operator maszyny na zmianie B?

Sprawiedliwa
@Sprawiedliwa 25.06.2018 10:40

Dajmy na to,przychodzi nowa osoba,mistrz kierując ją na daną linie,tłumaczy starszemu pracownikowi,ta osoba ma się przyglądać na początek i uczyć się,starszy pracownik ma objąć opieką nowego pracownika,ale nie jest tak,ta osoba jest szydzona,poniżania,później słychać na stołówce: jutro nie przyjdzie,nie da sobie rady itp. Takie wysmiewanie jedna do drugiej.Kierownik nie karze się spieszyć,bez pośpiechu ma się nauczyć,ale koleżanki zadbają o to aby ta osoba już nie wróciła,kierowników mamy dobrych,to ludzie niszczą ten zakład,praca jest w porządku,w pewnym sensie to co niektórzy pracownicy stosują to można też nazwać sabotażem,działanie na szkodę firmy.

Iwona

@Sprawiedliwa Proszę nie przepraszać, po to własnie jest forum, aby móc dyskutować. Co rozumiesz przez to stwierdzenie z "niszczeniem siebie"? Mówisz o relacjach pomiędzy pracownikami, czy o relacji pracownik - przełożony? Gdybyś mogła napisać nieco jaśniej, to byłoby świetnie. Masz jakieś propozycje zmian w firmie? Może spowodowałoby to zmianę Waszej opinii o firmie.

Sprawiedliwa
@Sprawiedliwa 29.06.2018 09:07

Pani Iwono,ja tam pracuję,widzę,obserwuje co się dzieje,ja na szczęście mam silną psychikę,robię swoje i nie dam się nikomu,i nie pozwolę sobie aby ktoś mnie gnebił,ale są wrażliwe osoby które płaczą po kątach,słabe psychicznie,przecież to nie na tym polega,praca powinna dawać nam satysfakcje,a nie strach,idę tam bo muszę,albo nie pójdę bo mam już dość.

Iwona

@Nike Ok, rozumiem już o co chodziło. Skoro twierdzisz, że te osoby nie są chętne do pomocy z jakiegokolwiek powodu, to czy ten fakt został zgłoszony komuś "wyżej" w firmie Ekoland? Jeśli tak - napisz proszę co było dalej. Będę wdzięczna.

Sprawiedliwa
@Iwona 22.06.2018 14:05

Pani Iwono,przepraszam że się wtrące,pisze Pani czy ten fakt został zgłoszony wyżej,ludzie się boją nie chcą zgłaszać,wolą odejść,bo i tak to nic nie da,czy góra tego nie widzi? nie widzą że ludzie uciekają? Dlaczego się nad tym nie zastanawiają? Gdzie jest przyczyna? Ogólnie praca jest fajna,tylko ludzie pracujący tam niszczą się nawzajem,to z tym trzeba zrobić porządek,a wtedy ludzie z chęcią będą przychodzić do pracy,w tak napiętej atmosferze nie da się pracować,przecież tu nie o to chodzi,to ma być praca a nie (usunięte przez administratora) przetrwania.

#Nike

Pracowalam odradzam zmiane D Na butelkach pracuja tak dwulicowe osoby ze nikt tam wytrzymać nie potrafi dluzej Podziwiam osoby z nimi pracujace Cały zaklad to kpina Większość osób na niczym się nie zna Mistrzowie sa smiechu warci Żal żal i jeszcze raz żal

Sprawiedliwa
@#Nike 11.06.2018 23:13

Nie tylko na zmianie D,na zmianie B też są suki,a szczególnie takie dwie,panuje mobing,nieprzyjemna atmosfera,jedną pani uważa się za kierowniczke i stosuje tak zwaną falę,a słoma jej z butów wystaje,sieje nienawiść i zawiść na całej linii,buntuje innych i skłuca ludzi przeciwko sobie,nadawała by się na esesmankę do obozu koncentracyjnego Auschwitz,przez nią zwolnilo się już kilka osób,i dalej tak będzie póki ktoś nie zrobi z nią porządku,a przyjdzie taki dzień,bo to co ona wyprawia to już za dużo,to nie (usunięte przez administratora) koncentracyjny,to praca.

Iwona

@#Nike Na jakiej tak właściwie podstawie twierdzisz, że cały zakład firmy Ekoland na niczym się nie zna? Jest to bardzo poważne stwierdzenie z Twojej strony, dlatego liczę na jakieś konkrety. Z góry za nie dziękuję.

Nike
@Iwona 16.06.2018 17:27

Nie napisalam caly a ze większość Uwazam ze Ci zwani mistrzowie powinnibyc w stanie pomóż choćby w nieznacznym stopniu na maszynie a co niektóry to odrazu zdziwiony co sie dzieje

ciekawy

Jak wygląda praca jako operator wózka. Warto aplikować czy lepiej odpuścić. I najważniejsze jak to finansowo wygląda?

Pracownik magazynu
@Boluś 13.06.2018 19:20

Tyle że szukają. Bo ludzie sami się zwalniają. Za tą kasę nikt nie chce zostać, tym bardziej na antresoli.

Iwona

@Pracownik magazynu Skąd posiadasz informację o tym, że operatorzy wózków będą zwalniani w firmie Ekoland? Jest to jakoś potwierdzona przez Ciebie informacja, czy tylko Twój domysł związany właśnie z automatyzowaniem zakładu? Będę zobowiązana za odpowiedź.

Iwona

@work expresss @tymbark fuj Przypominam, że forum nie jest miejscem do obrażania kogokolwiek. Wasze wpisy łamią regulamin i nie zawierają żadnych wartościowych merytorycznie treści, a nam tutaj zależy na tym, żeby każda opinia była jak najbardziej rzeczowa i wiarygodna. Jeżeli jesteście pracownikami firmy Ekoland, napiszcie swoje opinie o tym pracodawcy zgodnie z zasadami panującymi na forum.

tymbark fuj

podobo tam kurczakami sterydowadymi blond piękność robi to s...rwiel. manipuland i wtryskacz, który do soków się spuszcza i podobno na tanie kur...rwy chodzi bo normalne nie chcą mu dać tylko siostry Godlewskie

work expresss

jeden z najgorszych firm w których pracowałam przez agencje work express, żadnych perspektyw na przyszłość Oni tzn pracownicy Ekolandu robią na akord osoba przez agencje nie jak zatrzymasz linie to przyjdzie taki duży Pan napie...lony sterydami czyli ryż z kurczakiem i zapyta się cynicznym głosem czemu mu linie zatrzymałeś odpowiedz mu że ma sper....lać przecież taki frajeroryży mógł tylko ze strachu się zes...rać a ci mistrzowie to porzal się boże to zwykłe darmozjady nieznające się na niczym, debile, jeba....ne (usunięte przez administratora) ludzi z tej firmy a ty sterydziażu się do pornoli gejowskich nadajesz pod tytułem jak je....bać geja

Iwona

@Odradzam A co w sytuacji jeżeli ktoś nie był w firmie Ekoland zatrudniony przez agencję? Wtedy także nie ma możliwości powrotu do firmy, czy wręcz przeciwnie? Będzie to na pewno ważna informacja.

Odradzam
@pracownik 28.05.2018 16:35

Nie. Nie biorą każdego. Moja znajoma pracowała pod Lavoro czy jakoś tak, chciała wrócić i nie dostała zgody na powrót bo W Ekolandzie panuje zasada, że jak się zwolniłes nie ma powrotu. Nawet teraz.

Zainteresowana

Witam. Mam pytanie. Czy jeżeli pracowałam dwa lata temu pod agencją i wtedy się zwolniłam, to czy teraz mogę zatrudnić się ponownie do pracy w Ekolandzie??? Czy ktoś wie?

Odradzam
@Mariusz 18.05.2018 20:35

@mariusz ale agencje mają podpisane umowy z Ekolandem, że jeśli ktoś się sam zwolnił, nie ma już powrotu.

Iwona

@Odradzam Orientujesz się może czym to jest spowodowane? No i przykładowo, jeżeli pracownik rozstanie się z firmą Ekoland w przyjacielskich stosunkach, to czy również nie ma już do firmy powrotu? Skoro jedna osoba o to pytała, to takich osób może być więcej. Będę wdzięczna za informację.

Iwona

@Zainteresowana, i jak, zdecydowałaś się ponownie aplikować do pracy w Ekoland? Udało Ci się dostać pracę? @Pracownik, długo już pracujesz w Ekoland? Jak oceniasz tego pracodawcę pod względem warunków, jakie oferuje? @Gutek, widziałam, że byłeś zainteresowany pracą w Ekoland. Zdecydowałeś się aplikować do pracy w tym miejscu?

Gutek

Jak się pracuje? Warto aplikować?

ijifogfuigh
@Gutek 19.04.2018 18:50

nie warto to jest (usunięte przez administratora) chyba ze lubisz sterydziarzy i śródziemnomorską klime kurw wypinających stare dupska też nie brakuje

Miki

A co z tysiącem ?

Bemka
@Halinek 06.04.2018 15:11

Podobno ma być w tym tygodniu

Iwona

@ania, na jakie stanowisko aplikowałaś? Podziel się z nami swoją opinią na temat przebiegu procesu rekrutacyjnego, kiedy będziesz już po rozmowie rekrutacyjnej! Trzymam kciuki :) @kaiser, czy możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy w Ekoland Sp. z o. o.? Wspominałeś o dwunastogodzinnej zmianie, czy można pracować również w nocy? Rozumiem że z atmosfery panującej w pracy i stosunków z przełożonymi jesteś zadowolony?

ania
@Iwona 14.03.2018 14:41

Ogólnie szukam pracy i słyszałam, że są przyjęcia na produkcję. Niestety nie było odzewu więc zadzwoniłam i mi powiedzieli, że cv trzeba przez osobiście przynieść, a nie przez Internet. Nigdy nie pracowałam na produkcji ale chce spróbować. A Ty Iwona, też szukasz tam pracy? Ktoś może napisać coś o zakładzie i samej pracy?

Rekrutacje

Szukasz pracy jako magazynier lub operator wózka na terenie Fiata? Co oferujemy: •Zatrudnienie w firmie o stabilnej pozycji na rynku na podstawie umowy o pracę bezpośrednio pod firmą •Atrakcyjne wynagrodzenie • Pakiet premii rocznych A) Premia Efektywnościowa około 580 pln B) Premia Świąteczna około 1000 pln C) Premia Roczna około 1100 pln D) Premia urlopowa 1200 pln •Bogaty pakiet socjalny (, dofinansowanie do przewozów pracowniczych, prezenty mikołajkowe dla dzieci pracowników, dofinansowanie do kolonii i zielonych szkół) •Możliwość przystąpienia do ubezpieczenia grupowego i kasy zapomogowo –pożyczkowej •Możliwość dalszego rozwoju zawodowego i podnoszenia kwalifikacji Zadzwoń 32 325 39 49 Lub napisz maila rekrutacje@sistema.com.pl

ania

Witam. Złożyłam cv do zakładu w Tychach. Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o pracy i warunkach w tym miejscu?

kaiser

Witam, pracuje ponad 3 miesiące w Ekolandzie przez agencję PowerJobs. Robota w porządku jeśli człowiek przyzwyczaji się do 12godzinnej pracy. Z tego co rozmawiałem z innymi to Ekoland dobre osoby przejmuje szybko pod siebie.

byla
@kaiser 26.02.2018 10:27

ekoland przyjmuje wszystkich nawet z ulicy po drodze bys mial to wpadaj liczy sie sztuka wcale nie musi byc przez agencje a jesli pracujesz to chyba widac jakich ludzi przyjmuja ja tam pracowalam rok i to pod ekolandem i powiem jedno nigdy wiecej zeby ludzie z agencji mieli wieksze stawki niz pracownicy ktorzy tyle tam pracuja zenada dlatego co niektorzy po 10tnimstazu odeszli ja rowniez bo to smieszne bylo zadnych wczasow pod grusza do szkoly na ksiazki zero bony na swieta smieszna kwota i ten chory system tam nigdy ludzi nie beda miec braki sa straszne wcale mnie to nie dziwi a jak ktos pisze ze 3500 chyba caly miesiac ale caly po 12 bzdury ludzie nie siejcie propagandy ekoland nie dba o ludzi i tyle w tym temacie teraz pracuje na 2 zm i jest super zero kabli i podlizussow

Ttt

Takie pierdziele piszą tu że aż śmiać się chce 12 gdzie i 4 brygady jak tak fajnie to czemu takie zmiany i czemu brak rąk do pracy i co ze nikt nie stoi nad tobą zakład taki ze wszyscy się podkablowywuja

Prac
@Ttt 11.02.2018 13:00

A pokaż mi taki zakład gdzie pracownicy się nie podpiepszają - chyba że w kiosku ... w tym kraju to narmalka

EMIL

Na dzień dobry zarobek 3500-3600zł brutto czyli około 2500zł na rękę. Tylko, ze praca w systemie czterobrygadowym. Pracujesz dwa dni po 12 godzin później dwa dni wolne. Dwa dni pracujesz, dwa dni wolne i tak w kółko. Więc te 2500zł to wiem czy tak dużo zważywszy na to że pracujesz w czterobrygadówce. Dochodzą jeszcze premie kwartalne, bony na święta, wczasy pod gruszą i takie tam.

Pracownik
@EMIL 13.01.2018 20:47

Zależy jaki jesteś pracowity, jak zrobisz "parę" setek to podejdziesz pod 3 lub więcej..

Bbb

Czy ktoś tam pracuje z Oświęcimia jadę do Katowic na rozmowę i ciekawa jestem jakie warunki pracy są.

Pracownik

Pracuje ram i system 12 godz nie jest zły Tym bardziej ze w porownaniu z innymi zakladami produkcji nie jest to typowa praca fizyczna. Wszystko robi sie na spokojnie nikt nad toba nie stoi z pretensjami ze cos sie zepsuło Sa duzo gorsze prace za mniejsze pieniadze

wola
@Pracownik 24.01.2018 17:36

Cześć mam pytanie czy księżniczki z Tetra pack też robią 12 godzin cz dalej na trzy zmiany po 8 godzin bez weekendów?

Iwona

@Znudzonyjesteś pracownikiem Ekoland ? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy obecnie?

PLUJĄ DO CUKRU
@Iwona 04.04.2017 10:27

P

anonim

(usunięte przez administratora)

Za moment były.

"Slyszałam ,ze to dobra firma więc może warto się zainteresować",poczytaj opinie. No ale spróbuj. Zobacz ile jest ofert w Tychach.

Rektruter

https://www.pracuj.pl/praca/operator-maszyn-i-urzadzen-tychy,oferta,5725136 UWAGA!OFERTA DLA NIEWOLNIKÓW!

Zostaw opinię o Ekoland Sp. z o. o. - Tychy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ekoland Sp. z o. o.