Opinie o Ekoland Sp. z o. o. w Tychy

Poniżej znajdziesz opinie byłych i obecnych pracowników o pracodawcy Ekoland Sp. z o. o.. Zobaczysz poniżej również opinie kandydatów do pracy w firmie Ekoland Sp. z o. o. na temat rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Przemysł spożywczy - produkcja napojów bezalkoholowych

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Ekoland Sp. z o. o. w Tychy

baner wywiady
Mario

Ten Zakład to jakieś NIEPOROZUMIENIE..... Coraz gorzej, ludzie się zwalniają, idą do pracy jak do komory gazowej.... Ludzi mało na liniach i na wózkach, a mimo tego kompletnie nikogo nie szanują i płacą Psie pieniądze... Mimo tego że robisz swoje to i tak Cie zwolnią bo się prosisz o należne zwiększenie stawki... Masakra... Nie radzę tam iść :/

Weronika
@Mario

Napisałeś 'coraz gorzej'... Czyli co się zmienia na gorsze jeśli chodzi o warunki pracy w Ekolandzie i dlaczego? Chodzi o wynagrodzenie, zakres obowiązków, atmosferę? Co konkretnie masz na myśli?

okno na świat

Jak pracujesz i robisz robotę za innych za free, gdzie inni za twoją ciężką pracę zgarniają dobre pieniądze to słyszysz że jesteś super pracownikiem wręcz niezastąpionym. Prawda jest jednak inna - w jednej chwili zastąpią Cię innym pionkiem i nikt o tobie nie będzie pamiętać.

Agnieszka
@okno na świat

A czemu trzeba robić robotę za innych? Po co w takim razie te osoby, co nic nie robią? :D

eko

nie rozumiem braku pomocy dla kogos kto ledwo co sie zatrudnił? (usunięte przez administratora) tyle lat pracują, a zamiast pomoc to tylko smiech, porazka nie kazdy od razu wszystko wiedzial;-)

@eko

Rozumiem, że przełożonemu o tym nie wspominałeś? :/ Bo może przydałoby się?

Lol Nowy wpis

Siema, jak wygląda praca na produkcji? Widziałem ogłoszenie na operatora. Jak to jest z podwyżkami inflacyjnymi? Dali coś? Ile na start płacą?

Alicja Nowy wpis
@Lol

Naprawdę widziałeś ogłoszenie, co podali w ofercie dla zatrudnionych? Nie było nawet widełek? Ja nie mogę znaleźć niczego takiego w sieci, dlatego pytam ciebie. Wiadomo, do kiedy trwa rekrutacja?

Hv Nowy wpis

Pracowałem na UR budowlanka niepolecam ty pracujesz inni ściemniają jest taki Marcinek z Mysłowic grubasek nierób.a i super Majster Super Menn wszystko wie gdzieś tam trochę podlizali budowlanki i mega fach majstry zero wiedzy na temat technologi ale dobre wrażenie jest ok.powodzenia

Jg

Również niepolecam pracy pracowałem jako elektryk i powiem wam że żałuję straconego czasu utrzymanie ruchu tam to porażka szukajcie pracy lepiej gdziekolwiek ale nie w tej firmie jednym słowem wyzysk.

Kamil Nowy wpis
@Jg

Niepolecam również tej firmy kto ciekawy niech pójdzie i się przekona szkoda czasu.

Ekoland Sp. z o. o. wystawiła w ostatnim czasie ogłoszenia na Lento.pl. Na chwilę obecną szukają do pracy jako Pracownik Administracyjny.

Czy w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej w firmie Ekoland Sp. z o. o. padły pytania dotyczące Twojego poprzedniego zatrudnienia? Jeśli tak, to jakie? Podziel się swoimi wrażeniami z rekrutacji na stanowisko Pracownik administracyjny, branża odpadowa.
logo firmy Młodszy Specjalista ds. Automatyki
Tychy
Ruland Engineering & Consulting Sp. z o.o.
(19 opinii)
Time2Work Sp. z o.o.
(95 opinii)
Aplikuj na wiele ofert
Hgg

Firma to pomyłka unikajcie tego zakładu rotacja ludzi gorsza niż w MC Donald układy i układziki praca beż rozwoju wykorzystają cie jak lubisz robić na innych to idź i się przekonaj

@eko

Rozumiem, że przełożonemu o tym nie wspominałeś? :/ Bo może przydałoby się?

@Beata

Przełożonemu? Chyba kogoś tu poniosło, przełożonemu ale chyba przez kolano hahaha, tam nie wiadomo kto rządzi, tam nie ma z kim rozmawiać, tam trzeba walczyć i gryźć, albo się zwolnić bo psycha siądzie, trzeba czuwać i nie dać sobie świni podrzucić, i gryźć to wtedy te sępy mają do ciebie dystans, nie rozmawiać za dużo z nikim, wtedy nie wiedzą na co cię stać i mają dystans, mogą tylko szeptać między sobą różne bzdury, ale jak nie wiedzą czego się mają po tobie spodziewać to lepiej dla ciebie, twój spokój.

Klient
@Beata

moze po prostu niech ludzie maja troche empatii do kogos nowego? tylko obserwuja i sie smieja, a co nowa osoba ma zrobic? do kierownika sie poskarzyc ze kazdy sie z niej smieje? mysl :/

@eko

No nie wiem od czegoś są przecież. Ale ktoś tu pisał, że nie wiadomo kto rządzi tutaj. Czyli tak potencjalnie jak coś to kto reprezentuje wszystkich? Jakaś osoba jest wskazana?

okno na świat

Agnieszka
@okno na świat

@Agnieszka

Te osoby owszem robią, ale loda swoim przełożonym, i nie tylko, tam jest kolesiostwo, ludzie podzieleni, na tych co robią i na tych co patrzą i się śmieją na stołówce z tych co za nich muszą tyrać, tak jest, a zmiana b jest w tym najlepsza, tam to dopiero kolesiostwo, jedna przed drugą się popisuje, utopi cię w łyżce wody, do siebie się uśmiechają ale chodzą na siebie kapować, zachowują się jakby brały udział w konkursie na największego kapusia, przescigują się chore umysłowo która ma większe plecy, za parę groszy zrobią wszystko nawet loda w kiblu, to nie mit to jest fakt, (usunięte przez administratora) a ten wiecznie nie najedzony kierowniczek boi się z khs-u wychylić, bo jak zejdzie ze schodów to się zasapie i znów jest głodny, nic nie wie co się dzieje i nie chce wiedzieć, bo żarcie ważniejsze, ten pożal się Boże mistrz kręci nim jak może, wciska brednie i wymyśla bajki, bo trzeba załatwić koleżance premie, normalni ludzie tam długo nie pracują, być poniewieranym? Obsada na tej zmianie to porażka, sępy i (usunięte przez administratora) pozdrawiam.

Robot magazynowy
@Kama

Na magazynie prawie tak samo, co do lodów nie wiem ????

Śmieszne!
@Agnieszka

Po co? A po to, żeby zbierały kasę za pracę innych głupich i bardzo naiwnych, aczkolwiek człowiek wykształcony nie zawsze mądry…Olśniony starym leśnym runem;) ale o tym w następnym odcinku.

@Śmieszne!

W następnym odcinku? A kiedy się pojawi? ;p

Buhaha

Halo co tu tak nudno? Piszcie coś bo nie mam co czytać, siedzę pod maszyną i mi się nudzi mechanicy są zajęci i nie przychodzą do mnie mistrzuniu mój też mnie olał, nie ma komu tyłka obrobić no pisać mi.

@Buhaha

A to Wy tak możecie sobie na telefonach siedzieć?

Ahn

Nigdy nie zgadzająca się kasa. Gdzie kasa za nocki, za nadgodziny

@Ahn

Tak? :( A to chyba szefostwa trzeba o to pytać jak już? Chyba, że ktoś z forum wie dlaczego to tak się odbywa? Serio nie płacą za nocki i nadgodziny?

@Beata

A ja myślę kochana że to raczej ty powinnaś wiedzieć, no cóż, raz sprzedaż kogoś to później leci jak z płatka i kasę masz, to tak się odbywa, liżesz (usunięte przez administratora) to masz kasę, nie liżesz tyłka to niewiem jak byś się sterała i tak nie zarobisz, bo twoją kasę weźmie taka właśnie konfitura, która leży pod maszyną z telefonem, i dzwoni żeby ludzi jej dać bo sobie nie radzi, a na ciebie zawsze coś znajdą żeby Ci zabrać, i tyle w temacie.

@Kama

Aha?xd Kto tutaj wymyślił tego typu zasady, to nie przesada jakaś? Chcesz przez to powiedzieć, że nowi właśnie do czegoś takiego tutaj się adaptują? Każdy?

Weronika
@Mario

jolo

Pewnie jedna z tych co chciała zarobic siedząc na stołówce. Roboty się chyć a nie siedzieć przed telefonem i głupoty pisać

Lolo19

Szanowna Emi nie rozumiem Pani zbulwersowania?! W żadnej firmie nie panują idealne warunki pracy , więc jeżeli nie odpowiadają Pani w tym zakładzie to jest jeszcze duży szereg innych w Tychach..., proponuję o zapoznanie się z regulaminem i kwestią ochrony danych osobowych na takich stronach gdyż musi Pani być albo nie rozwazna w tym co robi albo tak zdesperowana że nie liczy się z konsekwencjami...pozdrawiam

@Lolo19

Czy ja gdzieś tu wymieniłam nazwiska? Przepraszam bardzo! Ręce mi odpadały z bólu, człowiek robił podczas gdy inni romansowali, o wypraszam sobie, nawet nie zawsze miałam przerwę.

@jolo

Pewnie jesteś jednym z tych leżących pod maszyną z telefonem, uderz w stół a nożyczki się odezwą.

Hi hi
@Emi

Kurde Emi czemu ktoś usunął cała prawdę jaka napisałaś co tam się dzieje w Ekolandzie ????

@Emi

Pani chyba nie rozumie przeznaczenia takich stron o opiniach , sytuacje o których mowa zgłasza się przełożonym w danej chwili , natomiast nie jest poważnym i odpowiedzialnym zachowaniem to co Pani tu na forum "wylewa".Nie wymieniono nazwisk jednak padły imiona i konkretna zmiana A to już jest oczernianie i podważanie czyjegoś wizerunku.Osoby o których wyżej mowa mają prawo zgłosić to odpowiednim organom i wyciągnąć z tego tytułu konsekwencje. Dodam iż jeżeli jest Pani tak rzetelnym i sumiennym pracownikiem który poświęca swoje należne przerwy na posiłek to napewno każdy kolejny pracodawca będzie zachwycony tym faktem , nie będzie natomiast zachwycony oczernianiem wizerunku firmy na forum publicznym .Wiele osób w sposób nie korzystny ocenia pracę w tym zakładzie jednak nadal tam pracują więc proszę wybaczyć Ale nie widzę logiki postępowania?! Jeżeli człowiek czuje się źle w danym miejscu to szuka lepszej alternatywy, tu natomiast widzę tylko próbę udowodnienia i pokazania "Jaka to ja jestem nieszczęśliwa " życzę Pani tak wspaniałej pracy , jakim jest Pani wspaniałym pracownikiem

@Lolo19

Imiona jakie imiona? Nie jednemu psu burek na imię, popatrz jakie są tu złe opinie, coś w tym musi być. Na szczęście mam inną pracę gdzie jestem doceniona, bo chodzenie na siłę w stresie do pracy to nie jest fajne. Mam prawo wyrażać swoją opinię, po to chyba to jest, czyż nie? Wyrażać prawdę, nie opowiadać bajki jak fajnie jest, pozdrawiam.

@Emi

Zgadzam się z Panią iż jest to strona do wyrażania opinii ...jednak proszę zwrócić uwagę że chodzi tu o opinię na temat warunków pracy , zarobków, profitów z tytułu stażu itp . Droga Pani przykro mi stwierdzić Ale myli Pani pojęcia, opinia to opinia A oczernianie i obrzucanie zniewagami ludzi , wymieniając przy tym ich imiona oraz brygadę to nie opinia o danej firmie .Zarówno nie dziwi mnie iż dopiero po zwolnieniu się z danego zakładu wyciąga Pani "brudy" publicznie, nie ma co się wstydzić tchórzostwa, wiele ludzi na to cierpi ???? życzę wielu sukcesów i zdrowia, bo jak Pani wspomniała......przyda się ????

Kama

Acha,tzn. że jesteście świadomi tego co się dzieje,i dalej w to brniecie,więc już wystarczy,nie mam pytań.To nie jest zabawne,raczej żenujące.Bawi cię to,a mi ciebie żal,i tej twojej głupoty,i tego niedostatku rozumu przejawiającym się brakiem inteligencji.nic dziwnego że taka jest twoja odpowiedz,z takim słabiutkim ograniczonym rozumem nic mądrego powiedzieć nie potrafisz.Wpuścili bydło na salony i robią co chcą,a jak się nie podoba to się zwolnij.tylko co to będzie jak bydło nie dostanie swojej paszy lub ją ukrucą.

Hahaha
@jolo

Głupota to cię zrobiła i zapomniała wyrzucić, roboty się chyć? Do szkoły pod górkę było? Takich jak ty to ja kijem z lasu wyganiałam, więc sznuruj swoje wary, i milcz bo nikt cię nie zapraszał do dyskusji.

Alicja

Nie zwracaj uwagi na spam. Lepiej byś napisał coś o tym, jak tam się realnie pracuje. Bo jesteś pracownikiem? Chyba?

Paweł
@Alicja

Pudło, ja jestem właścicielem tej firmy.

Sebastian
@Paweł

I co tam było napisane? Bo niestety zostało to usunięte ;( Możesz teraz nieco rozważniej dobierać słowa? :)

Hahaha
@Paweł

Oj, to bardzo kiepsko ci idzie zarządzanie tą firmą, a raczej nazwałabym tym wysypiskiem (usunięte przez administratora)

Ta firma to nieporozumienie. Spędziłem tam trochę czasu i odwalałem robotę za innych, gdzie to inni zarabiali a ja byłem w ciemnej (usunięte przez administratora) Najlepszym tekstem wsród starych pracowników było to, że dobrze jest mieć w swoim CV wpisane Maspex. Zgadzam się w 100% pod warunkiem, że nie chcesz iść nigdzie indziej do pracy - masz wpisane Maspex nikt nie chce Cię zatrudnić w nowej firmie, bo pracodawcy wiedzą co jest tam grane. Kwestia finansowa to śmiech na sali. Człowiek odwala robotę za innych za śmieszne pieniądze. Pierwsza lepsza propozycja pracy na takim samym stanowisku w innym zakładzie i na starcie 1500 brutto więcej. Jeżeli ktoś chce pracować na innych w zamian za małe pieniądze i dobrą atmosferę w biurze i odwalać robotę za innych to polecam.

Edyta
@Były pracownik

nie rozumiem, czemu firma maspex w cv to jakieś złe działanie i nikt nie chce potem niby zatrudnić ? czy sam spotkałeś sie z taką sytuacją ze ktos odmowil ci pracy przez to czy tylko takie plotki słyszałeś?

@Edyta

Zrozum jedno że Maspex to nie jest jakiś cud świata. Przeciętna firma wypromowana przez marketing i swoje małpki i nic więcej. Firma wsród innych zakładów pracy nie ma dobrej opinii.

Szczery
@Edyta

W tej firmie nie ma żadnych standardów i wszystko jest robione na tu i teraz. Idąc do innej poukładanej firmy, która ma pewne działające standardy starzy pracownicy ze stażem 10+ nie odnajdą się w nowej organizacji. Przykładów jest wiele od DT po kadry - pewne osoby zmieniły pracę (lub złożyły wypowiedzenie) jednak po czasie wróciły, bo nowe miejsce okazało się być czymś co ich przerosło

wspólczucia
@Szczery

Jeśli jest jak mówisz, że ktoś się zwolnił z firmy w której jest chaos i brak procedur poszedł do firmy w której wszystko było jasno i klarownie poukładane i z tego zrezygonował i wrócił do was to tylko świadczy o tej osobie, ze woli pracować w chaosie i pracować z dnia na dzien tzw - jakoś to będzie. I nie ma w tym nic złego, nie każdy lubi i jest gotowy na podnoszenie jakości swojej pracy. Wszak za jakością idą też umiejętności, ale o tym w nastepnym odcinku.

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w Ekoland Sp. z o. o.?

Operator

w firmie zarobki poniżej średniej, panuje wszędobylskie (usunięte przez administratora) od mistrzów poprzez kierowników aż po dział techniczny. Atmosfera ogólnie kiepska, z działem technicznym i mechanikami można się dogadać (zależnie od ich humoru), chyba tak naprawdę jedynym normalnym działem są informatycy którzy nigdy nie robiom pod górkę i pomagają jak człowiek człowiekowi. Cris - staż 5 lat.

krzysztof
@Operator

pomocna informacja

Czy pracownicy Ekoland Sp. z o. o. mają możliwość uczestnictwa w jakichś formach integracji?

jasne
@Pytanie

Jak pojdziesz z kolega na (usunięte przez administratora), to masz taka szanse nie ma co.

Marcin
@jasne

Czyli integracja odbywa się prywatnie po godzinach pracy. Szkoda, ze nie ma firmowych imprez, bo wtedy można się fajnie zgrać i zaprzyjaźnić. Próbowałeś zagadać do kierownika, żeby zdobył fundusze na wspólne wyjście integracyjne? Może się uda?

Pelno
@Marcin

Ty się słyszysz człowieku co za bzdury piszesz? Kierownik to niby kto? właściciel? że Ci ma fundować jakieś imprezy? kolejna sprawa jak taki kierownik by nawet coś takiego załatwił, wiesz jak morały załogi by spadły w innych działach? Idź wróć i graj dalej w simsy boś za dużo się komiksów naoglądał.

Teresa
@Pelno

Dlaczego jesteś taki oburzony? Nie rozumiem. Chyba jesteś oderwany od rzeczywistości. W wielu firmach imprezy integracyjne to norma, nawet kilka razy w roku.

Bbb
@Teresa

Nie w tej firmie, jakby były związki to by walczyły o ludzi a tak to lipa

Baska
@Teresa

taa jasne, pewnie u ciebie w pracy 4 razy do roku jezdzicie na majorke i tam macie imprezy. bierz pol dawki tego co ci lekarz zalezil co gwiazdzozysz.

X:)
Klient

Cześć czy ktoś wie jak się pracuje w dziale BHP? Zastanawiam się czy warto złożyć papiery?

OK
@X:)

Możesz złożyć papiery ze swoim wypowiedzeniem i to zanim rozpoczniesz pracę. Czas start.

Robot Magazynowy

Nie polecam,zakład zamknięty dla nie myślących.

Xman
@Robot Magazynowy

Czemu na ekoland narzekaja tylko przegrywy z magazynu aha bo nic nie poyrafia tylko jezdzzzic wozkiem tyl przod i mysla ze beda kokosy zarabiac xD

Xman
@Xman

a ty nawet i tego nie potrafisz. i kto jest lepszy?

Magazyn
@Xman

Gościu nawet prawka nie ma a co dopiero uprawnienia UDTu????

Już

Już dawno zrobiłem wypad. Teraz wypłata ponad 4 tysie - dzięki za radę było warto.

Mike tyson

Jestem z tobą ja Niemcy wyplata 10.000 tys /m lakier nikt przemysłowy... Pozdr

CzłowiekZagadka

Ja na tetrach tez okolo 4 zarobie i nie narzekam

Rafa
@Już

A gdzie teraz pracujesz ? Są może przyjęcia ?

Czy Ekoland Sp. z o. o. zapewnia kartę multisportu?

Tak

Sebastian
@Ja

Na jakie inne benefity można liczyć w Ekoland Sp. z o. o. i ile wynosi tu wynagrodzenie? Mam nadzieję że podzielisz się swoją wiedzą na ten temat, takie szczere wpisy zawsze są pomocne dla innych użytkowników i mocno pomagają w podjęciu decyzji o aplikowaniu do firmy.

Eko25
@Sebastian

Można liczyć wypłatę formie 2400 a 3700zl zależy od godzin pracy produkcji bo za wyjechane normę masz dodatek jest karta multisport za 70zł dofinansowanie po 6zł na dzień soki bez limitu za rok przepracowany 1000zł karty podarunkowe paczki mimo że liche ale są. Robota głupiego

Ekoland
@Eko25

Zapomniałeś jeszcze o paleniu papierosów. Jest całkowity zakaz przez 12h, nie ma palarni i nie mozna wychodzić poza zaklad w czasie pracy. No chyba ze jesteś z jakiejś firmy zewnętrznej, wtedy to robią co chcą

Ekoland
@Eko25

I właśnie to jest niesprawiedliwe bo jeden się narobi na lini że żygać się od wszystkiego i idzie na jedną przerwę a inni całą zmianę na telefonie i dalsze trzy godziny na przerwach bo linia sama jedzie a zarobi jak rumun

@Ekoland

Czyli, że w Ekolandzie nie macie przerw? Każdy pracownik ma prawo do wykorzystania przerwy w sposób jaki mu się podoba, oczywiście jeżeli jest to legalne:) Czy zgłaszaliście problem do kogoś?

@Ekoland

Mógłbyś dla mnie opisać typowy dzień pracy na linii? Czy zarobki w Ekolandzie są adekwatne do zakresu wykonywanej pracy?

@Dominika

Dominiko, nie są adekwatne. U wszystkich znajomych słyszę ze ten dostał podwyżkę ten to ten tamto. A my dalej bez podwyżek i soki przed końcem terminu na wydawce która jest 3 razy do roku. Dostaniemy 300zł za szczepienie? A coroczny tysiąc wyparował... Wstyd! Zakład się obudzi jak masowo polecą wypowiedzenia.

Rumun
@@Ekoland

@Ekoland Nie straszcie masowymi wypowiedzeniami. Zwolnicie się i gdzie pójdziecie? Znowu zaczynać od najniższych stawek i harować jak Nigga na plantacji? I znowu narzekać? I znowu szantażować zwolnieniem?

Bbb
@Rumun

Zwolniłam się i na start mam to samo co za miesiąc z premiami i progami. Dwa światy.

Jakie jest podejście kierownictwa do pracowników w Ekoland Sp. z o. o.?

@Pytanie

Robią z ludzi (usunięte przez administratora) Nie szanują. A wypłata to raczej jałmużna....

Dominika

Nie rozumiem "widełek" zarobków w ogłoszeniu. Ekoland napisał od 2800 złotych do 10000 złotych. Czy ktoś może mi wyjaśnić na jakiej podstawie decydują o podstawie? Rozbieżność jest jak dla mnie trochę duża. Podaje link: https://www.gowork.pl/oferta-zewnetrzna/pracownik-administracyjny-branza-recykling-odpadow,nuzle.pl947d8fdb906873ae1357df32d9cf84df,brodnica

Etap 1
Etap 2

Zostaw merytoryczną opinię o Ekoland Sp. z o. o. - Tychy

• Jak się pracuje w Ekoland Sp. z o. o.?

Zobacz opinie na temat firmy Ekoland Sp. z o. o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 12.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Ekoland Sp. z o. o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 9, z czego 1 to opinie pozytywne, 6 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

gemius

Wyniki badania GEMIUS/PBI dla wybranych węzłów w Styczniu 2023r.

Ranking Użytkownicy
(real users)