Ekoland Sp. z o. o.

Tychy

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 74 ocen.

Ekoland Sp. z o. o.
3 74 6 1

Opinie o Ekoland Sp. z o. o.

Brzęczyszczykiewicz

@henia Pn. 6:00-18:00 Wt. 18:00-6:00 Śr. wolne Czw. wolne Pt. 6:00-18:00 So. 18:00-6:00 Nie. wolne Pn. wolne itd. Święta kościelne często są wolne (Boże Ciało, Wszystkich Świętych) i jeśli z grafiku wynika dzień roboczy to najpierw biorą z nadgodzin a później z urlopu.

henia

Witam, szukam pracy na terenach przemysłowych w Tychach i myślałam żeby wysyłać cv do tego zakładu. Jeśli jest tu osoba, która tam pracuje to proszę napisać jak wygląda dokładnie ten system 2/2. Załóżmy poniedziałek i wtorek praca na dzień. Środa wolna, a czwartek już na nockę do pracy czy też wolny?

Tychy

Witam. Czy są przyjęcia na magazyn. Jak wygląda praca, warunki i system pracy ?? Warto aplikować czy lepiej odpuścić sobie tę firmę ???

Operator wózka
@Tychy 30.09.2018 21:50

Odpuść, oczywiście zrobisz jak chcesz. Dostaniesz najniższą krajową plus premia za kapowanie. Praca dwa dni po 12 godzin potem niby dwa wolne w praktyce 1.5 dnia itd itp

Anomin gal

Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.

Iwona

@ps, upominam Cię.Twoja wypowiedź jest niezgodna z regulaminem https://www.gowork.pl/regulamin Na forum GoWork nie wolno nikogo obrażać i należy wypowiadać się w kulturalnej formie. Wpisy sprzeczne z regulaminem mogą zostać usunięte.

Iwona

@Miro, jesteś zainteresowany pracą w firmie Ekoland? Na jakie stanowisko będziesz aplikował? Jeśli chodzi o warunki wynagrodzenia nie mogę Ci pomóc. Jestem moderatorem tego wątku i nie pracuję w tej firmie, więc nie mam takich informacji. Czy ktoś z obecnych pracowników mógłby pomóc @Mirowi i odpowiedzieć na jego pytania? Można liczyć na pozapłacowe dodatki do wynagrodzenia takie jak pakiet socjalny lub kursy i szkolenia? Wasze obiektywne opinie pomagają innym w podjęciu decyzji o tym, czy chcą aplikować do tej firmy.

Miro

Witam jak wygladaja zarobki w firmie ekoland na dzien dzisiejszy? Podstawa i premie ile zazwyczaj wychodzicie?

Iwona

@Mumia, piszesz , że niektórzy pracownicy mają lepsze poparcie w firmie. Masz na myśli awanse? Przecież osoby z odpowiednim wykształceniem, wiedzą i stażem pracy są najlepszym wyborem przy ustalaniu kadry kierowniczej. Napisz coś więcej o warunkach pracy i dodatkach do wynagrodzenia. Czy można na nie liczyć? Jaka według Ciebie jest atmosfera w pracy? Masz dobre relacje ze współpracownikami? Podziel się swoim doświadczeniem pomożesz innym osobom poszukującym pracy.

Iwona

@Pracownik magazynu, piszesz, że pracownicy są awansowani z klucza. Co według Ciebie to oznacza? Wiedza i doświadczenie pracownika jest filarem firmy, więc tacy kompetentni ludzie powinni byś wyróżnieni i zajmować kierownicze stanowiska. Czy mógłbyś napisać więcej informacji o warunkach pracy w firmie? Czy pracodawca dodaje bonusy do wynagrodzenia takie jak premie, szkolenia lub pakiet socjalny? Jak oceniłbyś atmosferę w pracy? Czy relacje z przełożonym są dobre? Każde dodatkowe szczegóły pomagają osobom poszukującym pracy.

Mumia
@Iwona 19.07.2018 07:47

niestety w praktyce jest zupełnie inaczej, znajomości kontakty to się liczy, biorą też ludzi którzy spełniają okreslone kryteria pod względem osobowosci ponieważ takimi łatwiej kierowac.

Iwona

Sprawiedliwa, rozumiem, że niektóre informację o firmie mogą być objęte tajemnicą, ale wypowiadasz się na forum na którym dzielimy się informacjami o pracodawcach i firmach. Jestem moderatorem tego wątku, więc nie znam szczegółów zatrudnienia i nie mam żadnych powiązań z firmą której dotyczy wątek. Na forum Gowork.pl umieszczamy informacje o pracodawcach, warunkach pracy i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Dlatego interesują mnie szczegóły zatrudnienia obecnych pracowników. Dzięki ich opiniom przyszli kandydaci mogą więcej dowiedzieć się o firmie i zdecydować, czy będą aplikować do tej firmy. Każda opinia zostawiona przez Ciebie jest mile widziana i ważna i nie ma znaczenia czy jest pozytywna, czy negatywna. Najważniejsze jest, by wnosiła coś do wątku i pozwalała innym osobom poszukującym pracy wyrobić sobie opinię o pracodawcy.

Magazynier
@Iwona 12.07.2018 18:21

Ja pracuję w tej firmie 12 lat na magazynie i zarabiam 3000-3500 zł. Na magazynie po około pół zarobicie około 2000 zł na rękę. Nie wiem jak na produkcji, z pewnością nieco mniej. Praca w Ekolandzie to 4-brygadowka, więc o wolnych weekendach zapomnijcie. Musicie się zadowolić jednym w miesiącu.

Pracownik magazynu
@Magazynier 12.07.2018 21:21

2000 zł na 4b (usunięte przez administratora) kasa, haha. Jeden weekend w miesiącu a nie czasami na dwa? ????. Jeśli ktoś nie ma ambicji to tam wegetuje i tyle. Bo co można powiedzieć o firmie która awansuje osoby z klucza a nie wiedzy?

tr

Jakie tu bzdury piszą robić zapierdol. ..po 12 gdz kierownicy jak dzieci a pracownicy tylko chodzą i popieram. Siebie fajnie zarobić 3000 tys przez cały prawie miesiąc po 12 gdz super polecam

Iwona

@Sprawiedliwa, takie zachowanie w relacjach miedzy pracownikami jest oczywiście niedopuszczalne. Powinno być to zgłoszone do przełożonego i odpowiednio nagłośnione. Czy możesz napisać coś więcej o firmie? Czy pracownik może liczyć na inne dodatki takie jak pakiet socjalny czy premie? Czy droga awansu dla wykształconych i zasłużonych stażem pracowników jest otwarta? Czekam na Twoja opinię.

Sprawiedliwa
@Iwona 05.07.2018 19:26

Iwona,nie mogę Ci napisać nic o firmie ponieważ od udzielania takich informacji jest zarząd,obowiązuje mnie tajemnica.

Kwiatuszek

Jak wygląda praca na stanowisku operator maszyny na zmianie B?

Sprawiedliwa
@Kwiatuszek 25.06.2018 10:30

Strasznie,jest bardzo źle,zawiść i nienawiść,tak zwany mobing między pracownikami,atmosfera napięta,brak słów,jedno drugiego chce zniszczyć,jeśli masz słabą psychikę to nie dasz rady.

Sprawiedliwa
@Sprawiedliwa 25.06.2018 10:40

Dajmy na to,przychodzi nowa osoba,mistrz kierując ją na daną linie,tłumaczy starszemu pracownikowi,ta osoba ma się przyglądać na początek i uczyć się,starszy pracownik ma objąć opieką nowego pracownika,ale nie jest tak,ta osoba jest szydzona,poniżania,później słychać na stołówce: jutro nie przyjdzie,nie da sobie rady itp. Takie wysmiewanie jedna do drugiej.Kierownik nie karze się spieszyć,bez pośpiechu ma się nauczyć,ale koleżanki zadbają o to aby ta osoba już nie wróciła,kierowników mamy dobrych,to ludzie niszczą ten zakład,praca jest w porządku,w pewnym sensie to co niektórzy pracownicy stosują to można też nazwać sabotażem,działanie na szkodę firmy.

Iwona

@Sprawiedliwa Proszę nie przepraszać, po to własnie jest forum, aby móc dyskutować. Co rozumiesz przez to stwierdzenie z "niszczeniem siebie"? Mówisz o relacjach pomiędzy pracownikami, czy o relacji pracownik - przełożony? Gdybyś mogła napisać nieco jaśniej, to byłoby świetnie. Masz jakieś propozycje zmian w firmie? Może spowodowałoby to zmianę Waszej opinii o firmie.

OPERATOR
@Iwona 28.06.2018 11:54

IWONA KOMU ZGŁASZAĆ KOMU SIĘ ZALIC RACZEJ jak już prezesowi głównemu który żadko bywa u nas w zakładzie kierownicy można liczyć raczej tylko na kierownika z zmiany C i mistrzów zmiany D nie ma co ukrywać konkretne osoby wiadomo że pracownicy starzy zależy którzy różnie podchodzą do nowych osób no bo nic z tego nie maja zależy na kogo się trafi Ale uważam że zaklad pracy jest super tylko że zarobki są niesprawiedliwe bo jeden zarobi 3 tyś A jeden zarobi 1900 a robi to samo

Sprawiedliwa
@Iwona 28.06.2018 11:54

Pani Iwono,tak mówię o relacjach między pracownikami,Upakarzanie poniżanie i nękanie,a to wszystko to różne oblicza mobbingu,Art.94 Kodeksu Pracy wyraźnie podkreśla,że pracodawca jest zobowiązany do przeciwdziałania mobbingowi.Moim zdaniem powinno być zebranie pracowników,bo dużo ludzi ucieka,ledwo zacznie pracować i już się zwalnia,i to przełożonego powinno zainteresować,przeciw praca nie jest zła,to co jest nie tak?

Sprawiedliwa
@Sprawiedliwa 29.06.2018 09:07

Pani Iwono,ja tam pracuję,widzę,obserwuje co się dzieje,ja na szczęście mam silną psychikę,robię swoje i nie dam się nikomu,i nie pozwolę sobie aby ktoś mnie gnebił,ale są wrażliwe osoby które płaczą po kątach,słabe psychicznie,przecież to nie na tym polega,praca powinna dawać nam satysfakcje,a nie strach,idę tam bo muszę,albo nie pójdę bo mam już dość.

Iwona

@Nike Ok, rozumiem już o co chodziło. Skoro twierdzisz, że te osoby nie są chętne do pomocy z jakiegokolwiek powodu, to czy ten fakt został zgłoszony komuś "wyżej" w firmie Ekoland? Jeśli tak - napisz proszę co było dalej. Będę wdzięczna.

Abc
@Iwona 22.06.2018 14:05

Iwona tez jestem operatorem w Ekolandzie i powiem szczerze komu to zglaszać na chyba prezesowi. Uwazam ze jak sie jest juz tym mistrzem i kierownikiem to wiedza na temat maszyn jest wystarczajaca aby np. z owodu braku mechanikow na zmianie pomoc a nie wzruszac ramionami.

Operatorka
@Abc 23.06.2018 06:50

Jestem operatorka w Ekolandzie i uważam że nie ma co wszystkich do jednego worka dawać widzę że jada na mistrzów Ale na przykład mistrz zmiana D Krzysztof ściąga fartuch i robi na maszynie jak tylko trzeba pomaga i zna się na.maszynach

Operator
@Abc 23.06.2018 06:50

Zarobki zależy gdzie się trafi powiem tak nie ma sprawiedliwości bo pracownicy 10 lat pracujący mają niekiedy mniej.niz nowi

Sprawiedliwa
@Iwona 22.06.2018 14:05

Pani Iwono,przepraszam że się wtrące,pisze Pani czy ten fakt został zgłoszony wyżej,ludzie się boją nie chcą zgłaszać,wolą odejść,bo i tak to nic nie da,czy góra tego nie widzi? nie widzą że ludzie uciekają? Dlaczego się nad tym nie zastanawiają? Gdzie jest przyczyna? Ogólnie praca jest fajna,tylko ludzie pracujący tam niszczą się nawzajem,to z tym trzeba zrobić porządek,a wtedy ludzie z chęcią będą przychodzić do pracy,w tak napiętej atmosferze nie da się pracować,przecież tu nie o to chodzi,to ma być praca a nie (usunięte przez administratora) przetrwania.

#Nike

Pracowalam odradzam zmiane D Na butelkach pracuja tak dwulicowe osoby ze nikt tam wytrzymać nie potrafi dluzej Podziwiam osoby z nimi pracujace Cały zaklad to kpina Większość osób na niczym się nie zna Mistrzowie sa smiechu warci Żal żal i jeszcze raz żal

Sprawiedliwa
@#Nike 11.06.2018 23:13

Nie tylko na zmianie D,na zmianie B też są suki,a szczególnie takie dwie,panuje mobing,nieprzyjemna atmosfera,jedną pani uważa się za kierowniczke i stosuje tak zwaną falę,a słoma jej z butów wystaje,sieje nienawiść i zawiść na całej linii,buntuje innych i skłuca ludzi przeciwko sobie,nadawała by się na esesmankę do obozu koncentracyjnego Auschwitz,przez nią zwolnilo się już kilka osób,i dalej tak będzie póki ktoś nie zrobi z nią porządku,a przyjdzie taki dzień,bo to co ona wyprawia to już za dużo,to nie (usunięte przez administratora) koncentracyjny,to praca.

Iwona

@#Nike Na jakiej tak właściwie podstawie twierdzisz, że cały zakład firmy Ekoland na niczym się nie zna? Jest to bardzo poważne stwierdzenie z Twojej strony, dlatego liczę na jakieś konkrety. Z góry za nie dziękuję.

Nike
@Iwona 16.06.2018 17:27

Nie napisalam caly a ze większość Uwazam ze Ci zwani mistrzowie powinnibyc w stanie pomóż choćby w nieznacznym stopniu na maszynie a co niektóry to odrazu zdziwiony co sie dzieje

ciekawy

Jak wygląda praca jako operator wózka. Warto aplikować czy lepiej odpuścić. I najważniejsze jak to finansowo wygląda?

Pracownik magazynu
@ciekawy 03.06.2018 07:36

Daj sobie spokój, praca 12/12 niby potem dwa wolne z czego jeden przekimasz. Kasa łzy w oczach a robisz w temperaturach tropikalnych. Jeden z najgorszych zakładów na strefie. A jeszcze jedno, zakład będzie jeszcze bardziej zautomatyzowany więc wózków siłą rzeczy będą zwalniani. Zasada prosta Worki, najniższy stażem aut. Więc jak widzisz szkoda sobie głowę zawracać, ogłoszeń masa. Powodzenia.

Boluś
@Pracownik magazynu 04.06.2018 09:50

Kolego jeśli zasluzyles na pracę na antresoli to przykro mi bardzo, nie sądzę żeby mieli jakoś zwalniać ludzi, chociaż tak jak mówisz zakład będzie bardziej zautomatyzowany więc raczej nie będą szukać ludzi

domm
@ciekawy 03.06.2018 07:36

No też byłbym ciekawy jak praca na magazynie wygląda Pozdrawiam

Pracownik magazynu
@Boluś 13.06.2018 19:20

Tyle że szukają. Bo ludzie sami się zwalniają. Za tą kasę nikt nie chce zostać, tym bardziej na antresoli.

Iwona

@Pracownik magazynu Skąd posiadasz informację o tym, że operatorzy wózków będą zwalniani w firmie Ekoland? Jest to jakoś potwierdzona przez Ciebie informacja, czy tylko Twój domysł związany właśnie z automatyzowaniem zakładu? Będę zobowiązana za odpowiedź.

Iwona

@work expresss @tymbark fuj Przypominam, że forum nie jest miejscem do obrażania kogokolwiek. Wasze wpisy łamią regulamin i nie zawierają żadnych wartościowych merytorycznie treści, a nam tutaj zależy na tym, żeby każda opinia była jak najbardziej rzeczowa i wiarygodna. Jeżeli jesteście pracownikami firmy Ekoland, napiszcie swoje opinie o tym pracodawcy zgodnie z zasadami panującymi na forum.

tymbark fuj

podobo tam kurczakami sterydowadymi blond piękność robi to s...rwiel. manipuland i wtryskacz, który do soków się spuszcza i podobno na tanie kur...rwy chodzi bo normalne nie chcą mu dać tylko siostry Godlewskie

work expresss

jeden z najgorszych firm w których pracowałam przez agencje work express, żadnych perspektyw na przyszłość Oni tzn pracownicy Ekolandu robią na akord osoba przez agencje nie jak zatrzymasz linie to przyjdzie taki duży Pan napie...lony sterydami czyli ryż z kurczakiem i zapyta się cynicznym głosem czemu mu linie zatrzymałeś odpowiedz mu że ma sper....lać przecież taki frajeroryży mógł tylko ze strachu się zes...rać a ci mistrzowie to porzal się boże to zwykłe darmozjady nieznające się na niczym, debile, jeba....ne (usunięte przez administratora) ludzi z tej firmy a ty sterydziażu się do pornoli gejowskich nadajesz pod tytułem jak je....bać geja

Iwona

@Odradzam A co w sytuacji jeżeli ktoś nie był w firmie Ekoland zatrudniony przez agencję? Wtedy także nie ma możliwości powrotu do firmy, czy wręcz przeciwnie? Będzie to na pewno ważna informacja.

pracownik
@Iwona 28.05.2018 15:30

Biorą każdego bo już brakuje ludzi do pracy , a będzie coraz gorzej. Nikt nie chce pracować 12 godzin.

Odradzam
@pracownik 28.05.2018 16:35

Nie. Nie biorą każdego. Moja znajoma pracowała pod Lavoro czy jakoś tak, chciała wrócić i nie dostała zgody na powrót bo W Ekolandzie panuje zasada, że jak się zwolniłes nie ma powrotu. Nawet teraz.

Zainteresowana

Witam. Mam pytanie. Czy jeżeli pracowałam dwa lata temu pod agencją i wtedy się zwolniłam, to czy teraz mogę zatrudnić się ponownie do pracy w Ekolandzie??? Czy ktoś wie?

Pracownik
@Zainteresowana 01.05.2018 10:57

Biorą jak leci. Tym bardziej teraz w systemie ala 4B. Czytaj 12,12 h potem niby dwa dni wolnego i tak w kółko.

Odradzam
@Zainteresowana 01.05.2018 10:57

Nie. Jeśli ktoś się zwolnił z Ekolandu czy spod agencji to nie ma już powrotu. Przykro mi.

Mariusz
@Odradzam 12.05.2018 20:30

A to ciekawe,inne zasady są na magazynie?. Nikt nie chce robić w takich warunkach i za taką kasę ,wiec biorą jak leci.

Odradzam
@Mariusz 18.05.2018 20:35

@mariusz ale agencje mają podpisane umowy z Ekolandem, że jeśli ktoś się sam zwolnił, nie ma już powrotu.

Iwona

@Odradzam Orientujesz się może czym to jest spowodowane? No i przykładowo, jeżeli pracownik rozstanie się z firmą Ekoland w przyjacielskich stosunkach, to czy również nie ma już do firmy powrotu? Skoro jedna osoba o to pytała, to takich osób może być więcej. Będę wdzięczna za informację.

Iwona

@Zainteresowana, i jak, zdecydowałaś się ponownie aplikować do pracy w Ekoland? Udało Ci się dostać pracę? @Pracownik, długo już pracujesz w Ekoland? Jak oceniasz tego pracodawcę pod względem warunków, jakie oferuje? @Gutek, widziałam, że byłeś zainteresowany pracą w Ekoland. Zdecydowałeś się aplikować do pracy w tym miejscu?

Gutek

Jak się pracuje? Warto aplikować?

Pracownik
@Gutek 19.04.2018 18:50

Jak interesuje cię praca w systemie dwa dni po 12 h,dwa dni wolne.I tak w kółko,zero socjalu,ZAPRASZAMY.

ijifogfuigh
@Gutek 19.04.2018 18:50

nie warto to jest (usunięte przez administratora) chyba ze lubisz sterydziarzy i śródziemnomorską klime kurw wypinających stare dupska też nie brakuje

Miki

A co z tysiącem ?

Sokopijca
@Miki 05.04.2018 14:16

Jest już wyrok https://pl.wikipedia.org/wiki/Wyrok_Europejskiego_Trybunału_Praw_Człowieka_w_sprawie_Alicji_Tysiąc

Halinek
@Miki 05.04.2018 14:16

Nie ma tysiąca...Wie ktoś kiedy będzie ?

Bemka
@Halinek 06.04.2018 15:11

Podobno ma być w tym tygodniu

Iwona

@ania, na jakie stanowisko aplikowałaś? Podziel się z nami swoją opinią na temat przebiegu procesu rekrutacyjnego, kiedy będziesz już po rozmowie rekrutacyjnej! Trzymam kciuki :) @kaiser, czy możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy w Ekoland Sp. z o. o.? Wspominałeś o dwunastogodzinnej zmianie, czy można pracować również w nocy? Rozumiem że z atmosfery panującej w pracy i stosunków z przełożonymi jesteś zadowolony?

ania
@Iwona 14.03.2018 14:41

Ogólnie szukam pracy i słyszałam, że są przyjęcia na produkcję. Niestety nie było odzewu więc zadzwoniłam i mi powiedzieli, że cv trzeba przez osobiście przynieść, a nie przez Internet. Nigdy nie pracowałam na produkcji ale chce spróbować. A Ty Iwona, też szukasz tam pracy? Ktoś może napisać coś o zakładzie i samej pracy?

Rekrutacje

Szukasz pracy jako magazynier lub operator wózka na terenie Fiata? Co oferujemy: •Zatrudnienie w firmie o stabilnej pozycji na rynku na podstawie umowy o pracę bezpośrednio pod firmą •Atrakcyjne wynagrodzenie • Pakiet premii rocznych A) Premia Efektywnościowa około 580 pln B) Premia Świąteczna około 1000 pln C) Premia Roczna około 1100 pln D) Premia urlopowa 1200 pln •Bogaty pakiet socjalny (, dofinansowanie do przewozów pracowniczych, prezenty mikołajkowe dla dzieci pracowników, dofinansowanie do kolonii i zielonych szkół) •Możliwość przystąpienia do ubezpieczenia grupowego i kasy zapomogowo –pożyczkowej •Możliwość dalszego rozwoju zawodowego i podnoszenia kwalifikacji Zadzwoń 32 325 39 49 Lub napisz maila rekrutacje@sistema.com.pl

Zostaw opinię o Ekoland Sp. z o. o. - Tychy

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ekoland Sp. z o. o.