brak logo

T&P Polska Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o T&P Polska Sp. z o.o.

xxx 2010-09-06 20:07:12
jeden( usunięte przez administratora )najgorsza firma na całej żarowskiej strefie, ( usunięte przez administratora )więc panie zastanówcie sie jak macie zamiar się tam przyjąć czy warto . NIGDY NIE WYBIERAJCIE WŁOSKIEJ FIRMY TO NAJGORSZY PRACODAWCA!!!!
4
Pracownik 2010-10-16 07:19:17
Ja pracuje w tej firmie i jestem zadowolona.Jak ktos twierdzi ze jest ( usunięte przez administratora ) to niech sie nauczy sprzatac po sobie bo nikt tego za kogos nie zrobi.Jak ktos nie umie wspolgrac z pracownikami i nie umie byc komunikatywny to twierdzi ze jest balagan a wystarczy przestrzegac regul panujacych i jest ok.Zarobki troche niskie ale nie najgorsze.
1
xxx 2010-11-17 20:28:00
chyba jesteś jedyną osobą której się podoba w tym zakładzie a pisząc słowo "bałagan" to nie chodziło mi o porządki (chociaż porządek w zakładzie też nie jest na najwyższym poziomie) to słowo to tylko przenośnia i każdy kto pracuje w tym zakładzie umie je sobie na swój sposób zinterpretować. Niewiem komu się podlizujesz pisząc pochlebnie o zakładzie ale nie licz że za to dostaniesz premie uznaniową. Życze dalszego zadowolenia z pracy .
1
pracownik 2011-01-16 15:12:14
To co się dzieje w tym zakładzie to jest już przegięcie. Zastraszanie pracowników które można w niektórych sytuacjach już nawet( usunięte przez administratora )kierownika( usunięte przez administratora ) Żeby zwalniać ludzi dyscyplinarnie za jakiś głupi błąd w karcie pracy ( przecież każdy sie może pomylić oni ciągle sie mylą w naliczaniu wypłat). ZWIĄZKI ZAWODOWE W T&P ŻARÓW ZRÓBCIE COŚ Z TYM W KOŃCU W ELEKTROLUXIE POTRAFILI POZBYĆ SIĘ OSÓB KTÓRE NIE POTRAFIŁY PRACOWAĆ Z LUDZMI. CHCEMY DYREKTORA JAKIM BYŁ ( usunięte przez administratora )
Zniesmaczony 2011-05-01 13:56:44
Niestety muszę zgodzić się z większością opinii. Włoskie firmy to jedna ściema. Zastanawiam się jak ta firma funkcjonuje tyle czasu. Przecież tutaj jest taka improwizacja że jeszcze takiej nie spotkałem w swojej karierze zawodowej.
Piszecie wyzysk - ale kto przychodzi do pracy w każdą niedzielę i święta? Obiecali podwyżki 20 zł(dwadzieścia) i jakoś ich nie widzę na swoim pasku. Omamili was tą kasą i potulnie jak baranki przyłazicie w każdy weekend (przykład wtorek 3.Maja - zapewne będzie cała obsada). Więc po co dyrekcja ma się starać i proponować nam coś więcej jak i bez tego ma roboli którzy przychodzą na każde zawołanie.
Hasło "Strajk" słyszę już od kilku lat i jedyne czym się to kończy to informacjami na tablicy ogłoszeń.
Siła związków jest taka jaka załoga. Więc związki nic nie wywalczą skoro załoga sama nie potrafi się zdecydować na stanowcze stanowisko.
Co nie zmienia że nie poleciłbym tej firmy znajomym!!!
anonim 2011-06-03 23:43:14
pracownik - 2011-01-16 15:12:14To co się dzieje w tym zakładzie to jest już przegięcie.( usunięte przez administratora )kierownika ( usunięte przez administratora ) Żeby zwalniać ludzi dyscyplinarnie za jakiś głupi błąd w karcie pracy ( przecież każdy sie może pomylić ( usunięte przez administratora ) ZWIĄZKI ZAWODOWE W T&P ŻARÓW ZRÓBCIE COŚ Z TYM W KOŃCU W ELEKTROLUXIE POTRAFILI POZBYĆ SIĘ OSÓB KTÓRE NIE POTRAFIŁY PRACOWAĆ Z LUDZMI. CHCEMY DYREKTORA JAKIM BYŁ ( usunięte przez administratora )ON UMIAŁ PRACOWAĆ Z LUDŹMI. ON SZANOWAŁ SWOICH PRACOWNIKÓW BYŁA CAŁKIEM INNA ATMOSFERA A NIE TAK JAK TERAZ ŻE PRZYCHODZISZ DO PRACY I NIEWIESZ CZY NIE DOSTANIESZ WYPOWIEDZENIA BO PRZEZ PRZYPADEK O JEDEN BRAK MNIEJ WPISAŁEŚ DO KARTY PRACY.( usunięte przez administratora )najepiej
kil bil 2012-03-16 08:55:00
Niestety najgorsze jest to w T&P ze nic sie nie zmienia pod względem zarobków jak i systemu pracy - oczywiscie na lepsze !
Bo w przeciwna stronę owszem! Wyzysk pracownika został nadal i pogłebia się. Nie ma podwyzek - no chyba, że obowiązków! Tak więc jeżeli ktoś ma ochotę pracować w niedzielę świeta bez dodatków itp - serdecznie zapraszam do T&P
ORZEŁ 2012-08-03 16:59:25
DZIAŁ WTRYSKAREK- operator wtryskarek - bardzo ciezko maja tam ludzie
USTAWIACZ WTRYSKAREK / BRYGADZISTA- zarobki pare tysiecy, jednaj w porownaniu do mojego doswiadczenia jest to najgorsza firma i najbardziej nie doceniajaca ludzi (moze nie firma ale kierownictwo) tak wiec widze ze ciagle tam szukaja ustawiaczy bo co chwile zwalniaja jak cos nie pasi NIE POLECAM!
Ramola 2012-08-05 13:36:00
Pracownik - 2010-10-16 07:19:17

Ja pracuje w tej firmie i jestem zadowolona.Jak ktos twierdzi ze jest ( usunięte przez administratora ) to niech sie nauczy sprzatac po sobie bo nikt tego za kogos nie zrobi.Jak ktos nie umie wspolgrac z pracownikami i nie umie byc komunikatywny to twierdzi ze jest balagan a wystarczy przestrzegac regul panujacych i jest ok.Zarobki troche niskie ale nie najgorsze.
Ja też pracuje w tej firmie i jestem zadowolona.
Ramola 2012-08-05 16:50:29
anonim - 2011-06-03 23:43:14

pracownik - 2011-01-16 15:12:14To co się dzieje w tym zakładzie to jest już przegięcie.( usunięte przez administratora )kierownika ( usunięte przez administratora ) Żeby zwalniać ludzi dyscyplinarnie za jakiś głupi błąd w karcie pracy ( przecież każdy sie może pomylić ( usunięte przez administratora ) ZWIĄZKI ZAWODOWE W T&P ŻARÓW ZRÓBCIE COŚ Z TYM W KOŃCU W ELEKTROLUXIE POTRAFILI POZBYĆ SIĘ OSÓB KTÓRE NIE POTRAFIŁY PRACOWAĆ Z LUDZMI. CHCEMY DYREKTORA JAKIM BYŁ ( usunięte przez administratora )ON UMIAŁ PRACOWAĆ Z LUDŹMI. ON SZANOWAŁ SWOICH PRACOWNIKÓW BYŁA CAŁKIEM INNA ATMOSFERA A NIE TAK JAK TERAZ ŻE PRZYCHODZISZ DO PRACY I NIEWIESZ CZY NIE DOSTANIESZ WYPOWIEDZENIA BO PRZEZ PRZYPADEK O JEDEN BRAK MNIEJ WPISAŁEŚ DO KARTY PRACY.( usunięte przez administratora )najepiej
Dobrze wypisywać takie bzdury,jak pozostaje się anonimowym.Skoro jesteś taki pewny/a tego co piszesz to dlaczego ukrywasz się pod anonimem?
anonim 2013-05-08 10:39:31
ja pracuję na wtryskarkach jest tylko trzech operatorów na tyle maszyn po 10 maszyn na głowe a ma być więcej.Większość prawie to kobiety ,zero klimatyzacji latem prawie 40 stopni pot cieknie po dupie nikt z tym nic nie robi,przerwa jak masz czas to wyjdziesz jak nie to żegnaj przerwo.Zresztą kogo to obchodzi,a zarobki guwniane.pomoże tylko zmiana dyrektora
3
tez anonim;) 2013-05-08 18:15:06
Co rok to gorzej!!!!, wiem bo pracuje w T&P 4 rok, współczuje działowi wtryskarek, na pocieszenie powiem ze 20 maja przyjezdzają nowe wtryskarki z włoch, także na 1 operatora po 13 maszyn na głowe.
Życze wytrwałości. Pozdrawiam [usunięte przez moderatora]
ktos juz niecierpliwy 2013-12-03 16:48:45
To co łysy robi z pracownikami to koszmar. Traktuje nas gorzej jak koreancy polakow pod wroclawiem. Dzien dobry w jego slowniku nie istnieje a co do pieniedzy to najwieksza kutwa jaka widzialem. Na swieta dostaniemy znowu ochlapy bo jak zwykle nie ma pieniedzy a towar codziennie wyjezdza z zakladu. Ale skoro nie ma kasy to poco ta produkcja w soboty i niedziele.
anonim 2013-12-04 14:07:06
zgadzam sie niby kryzys, na podwyżki nie ma a my tyramy wszystkie weekendy, na wszystko mają tylko nie dla nas, a to my w końcu na nich zarabiamy a im jeszcze źle tylko marudzą że za małe normy niedługo to nas łańcuchami do tych maszyn przykują bo już klatke nam zrobili, a najciekawsze jest to jak my teraz mamy uciekać w razie pożaru wszystkie wyjścia ewakuacyjne pozamykane a jak sie wydostaniemy przez jedyne drzwi które będą otwarte to trzeba będzie odbić karte żeby wyjść, miejmy tylko nadzieje że nigdy do takiej sytuacji nie dojdzie.
mam dosc 2013-12-04 20:39:46
Premie swiateczne pewnie beda tak komiczne ze to bedzie wstyd przyznawac sie rodzinie i znajomym. A dla uciszenia nas SUPER WLOSKIE paczki!!!! To tylko w T P
anonim 2013-12-13 23:39:50
Ludzie zatrzymajcie te wtryskarki kto to bedzie liczyl pozniej. Napewno nie bede siedzial po 12 godzin i liczyl a MADRZY LUDZIE beda siedziec w domu
1
fantom 2014-10-25 23:36:41
Pan (usunięte przez administratora) zawsze udaje Greka na spędówkach miesięcznych.Ma gotową odpowiedz na każde sensowne zapytanie.Odpowiada bez sensu. Liderzy panoszą się lepiej jak Kierownicy działów stosują MOBBING ciekawe co powiedzą jak będą w sądzie pracy.Cała zmiana może,zmienić ich stosunek do załogi jak będzie się tłumaczyła przed swoim kierownikiem,który wierzy liderom jak swojej MATCE .Za PIERWSZEGO DYREKTORA czytaj KIEROWNIKA ZAKŁADU TAKIE SUTUACJE NIE MIAŁYBY MIEJSCA.Znał wartość każdego Pracownika którego przyjął do T&p. Pamiętajmy Człowiek jest CZŁOWIEKIEM DO KOŃCA, a nie na krótką chwilę
2
pracownik tp 2014-11-08 21:31:47
Jezeli chcesz pracować na wtryskarkach i mieć 13 maszyn wypisywać zlecenia ile zrobiłaś detali za 1600 zł to przyjdź. włosi potrzebują TAKICH LUDZI. Jak wyprodukujesz złe detale oczywiście musisz to przebrać!!! w ramach czynu społecznego.
1
Były pracownik TP 2016-02-08 17:37:04
Pracowałem w tym zakładzie 3 dni i podziękowałem za współpracę. Na dystansach (maszyna nr. 7) element leci co 20 sekund i nie można odejść od maszyny. Praca przy tej maszynie jest łatwa ale nie ma w ogóle przerwy. Trzeba jeść przy maszynie i prosić się kogoś żeby Was zastąpił żebyście mogli chociażby skorzystać z toalety. Do tego rzadko kiedy ktoś za was stanie bo każdy ma urwanie głowy... Operator wtryskarek ma tyle zadań że kierownik tyle nie ma. Musicie robić sami kartony, zasypywać maszyny, drukować etykiety, sprawdzać jakość, dokonywać samokontroli, a maszyny cały czas produkują i trzeba do nich biegać. OGÓŁEM BEZNADZIEJA. PIENIĄDZE MARNE, A LUDZIE MAJĄ WAS ZA NIC...
NIE POLECAM!
1
anula 2016-03-16 15:22:22
Bałagan totalny, 5S i inne tylko na papierze, ciągle w biegu, brak czasu na śniadanie, które trzeba spożywać przy maszynie a jaśnie nam panujący łysy drze się, że to nie bar to stań przy maszynie za mnie na 15 minut zjem na stołówce a nie jak świnia gdzie naleją i problem rozwiązany, kasa nawet z nadgodzinami to niespełna 2200 zł. Łysy gbur jak przedmówca napisał słowa dzień dobry nie używa nawet do kobiet czy osób dużo starszych od niego. BHP poziom zero, Ukraińcom może to pasuje, ale nam nie, sama mam już dość tego dziadostwa i traktowania nas jak podludzi! Liderka lama o panie zmiłuj się… itd. itd.
3
Anonim 2016-03-20 11:44:06
W tym zakładzie liczy się tylko norma a ludzi mają za nic
ANONIM 2016-04-01 21:42:39
JA PRACUJE NA WTRYSKARKACH JUZ TROCHĘ CZASU TOTALNY [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NIE WAŻNE ŻE ZĘBY WYBIJESZ NA ROZLANYM OLEJU TO JEST NIE WAŻNE ALE WAŻNE JEST TO ŻEBY STOLIK PROSTO STAŁ ZMIANA GŁÓWNEGO KIEROWNIKA WTRYSKAREK TU JEST WAŻNA BO JEST ZIELONY DOSTAWILI NOWE WTRYSKARKI A OPERATORÓW 6 NA PONAD 40 MASZYN TEN CO SIEDZI ZA BIURKIEM JAK BU GO POSTAWIĆ NA KILKA MASZYN DO KIBLA BY NIE WYSZEDŁ BO BY NIE DAŁ RADY CWANIAKI
ANONIM 2016-04-01 21:57:59
MYŚLĘ ŻE WŁOSI NIE WIEDZĄ JAK SIĘ TRAKYUJE LUDZI W ZAKŁADZIE TAK SAMO TE PODWYŻKI LUDZIE ZOSTALI OSZUKANI TRZEBA SIĘ ZA TO ZABRAĆ PAN KIEROWNIK DAWAŁ TYM KTO PRZYPADŁ MU DO GUSTU LIDEREK NAROBILI ANIE ZNAJĄ PODSTAWOWYCH ŻECZY WIEM TYLKO TYLE ŻE WIELU PRACOWNIKÓW WTRYSKAREK ZOSTAŁO POTRAKTOWANYCH JAK ŚMIECI
2
ANONIM 2016-04-01 22:00:56
KULTURĄ NIE GRZESZY PROSTAK
1
kontroler 2016-09-28 12:00:02
Na czym polega kontrola jakości w tej firmie? dużo jest tam pracy na tym stanowisku? jak atmosfera i jakie stawki?
rzyczliwy 2016-10-25 11:12:26
,,liderka"lama i ,,liderka"kaska stworzyły grupy przyjaciół ,,papierosa"które mają specjalne przywileje u nich ,spotykają się na specjalnych audiencjach co godzinnych przy popielniczce a reszta grupy nie palących nadrabia stracony przez nie czas i normę bo wynik musi wyjść na plus
1
Jakiśtam 2016-11-08 22:10:51
Syf kła i mogiła
1
ja 2016-11-09 09:56:02
Lame bym brał.
FANTOM 2016-11-27 18:56:28
Parę lat temu pisałem o spółce T&P petraccini ORAZ DO PRZYLEPKI KIEROWNIK ZAKŁADU krawczyk {MIJAJĄC PRACOWNIKA NIE UMIE POWIEDZIEĆ DZIEŃ DOBRY chyba chowany w czarnej norze gdzieś na zadupiu w odległym zakątku naszego wspaniałego kraju}!Nabijamy kierownikowi ZAKŁADU KASĘ na koncie ROR od zysków ,a on twierdzi ,,że dalej pracujemy nie wydajnie oraz mało efektywnie.MA LIDERKI czyrliderkę w karczmie pokazała na co ją stać ŻENADA ŻENADA ŻENADA ! CZAS SIĘ OBUDZIĆ I ZMIENIĆ JEGO SPOSÓB MYŚLENIA NIE BÓJMY SIĘ .TERAZ PRACOWNIK JEST DLA ZAKŁADU , ANIE ZAKŁAD DLA PRACOWNIKA..
PS.JUŻ WIĘCEJ NIE CHCĘ SIĘ ROZPISYWAĆ O LIDERCE Z KARCZMY...MNIEJ NIŻ ZEROOOOOO?
Zostaw swoją opinię o T&P Polska Sp. z o.o. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie T&P Polska Sp. z o.o.