brak logo

Przedsiębiorstwo Budowlane WID-BAS

Konstancin-Jeziorna

Opinie o Przedsiębiorstwo Budowlane WID-BAS

oszukani 2010-12-14 15:53:29
ja będę chciał odzyskać swoje pieniądze, może ktoś się do mnie dołączy. Razem będzie łatwiej oszukaniwidbas@wp.pl.
lllll 2010-12-16 14:11:40
czy ktoś zna jeszcze jakieś strony na temat tej firmy? mnie również [usunięte przez moderatora]
Góra Kalwaria 77 2011-02-14 19:35:15
Ja też czekałem na pieniądze za ostatnią fakturę, ale uprzedzili mnie, że Gmina wstrzymuje się z zapłatą. Ważne, że dostałem kasę. To nie pierwsza sytuacja, że mi albo mojemu bratu( też ma firmę remontową) nie zapłacił zleceniodawca w terminie, no ale teraz taka kiepska sytuacja w budżetówce. Jak ktoś nie chce w niej robić to niech będzie podwykonawcą dewelopera- wtedy to się będzie martwić czy kasa w ogóle będzie.
anonim 2011-02-15 15:22:19
No masz rację, ja robiłem na Bemowie u dewelopera i powiedział mi, że dopóki nie sprzeda kilku chociaż mieszkań to kasy nie zobacze. A w gminach teraz kasy nie maja, bo jeszcze ten vat podnieśli, to niby wiadomo, ze nie prędko wypłacą. Co się porobiło w tym państwie?!
ja mam u nich uregulowane faktury, protokoły przyjęte, więc nie mogę narzekać.
zibi 2011-02-16 19:12:50
Polecam
anna kat. 2011-02-17 19:41:17
Ja również jestem zadowolona ze współpracy z firmą ( usunięte przez administratora ) Mam nadzieje, że on jest równie zadowolony z pracy moich pracowników. Zachęcam.
Były kierownik budowy 2011-02-18 02:03:28
Widzę że znowu panowie prezesi piszą pozytywne opinie. Nie słuchajcie i nie czytajcie takich głupot. lepiej trzymać się z daleka. Chyba,żę komuś na pieniądzach nie zależy.
andrzej 2011-02-20 14:07:36
Jeszcze nie spotkałem tu firmy, o której nie byłoby negatywnych czy obraźliwych komentarzy. Z kilkoma ( usunięte przez administratora )już współpracowałem i nie narzekam, wiec wszystkim szukającym opinii na temat konkretnych firm polecam zapytać podwykonawców, którzy faktycznie z nimi współpracowali.
anonim 2011-02-22 12:57:57
andrzej - 2011-02-20 14:07:36

Jeszcze nie spotkałem tu firmy, o której nie byłoby negatywnych czy obraźliwych komentarzy. Z kilkoma
Dokładnie a szczególnie tych, których doprowadzili do bankructwa. Zanim ktoś podejmie współpracę z tą "niby firmą" radzę wcześniej zasięgnąć opinii w środowisku - najlepiej np. wybrać pierwszą lepszą firmę elektryczną z tutejszego regionu a jak już to pisać umowę na swoich warunkach!!!
jeden z wielu oszukanych 2011-03-26 17:08:45
Wszystkie budowy które robi zawala, Płochocin , Ożarów, Sochaczew ,osiedle w Żabiej Woli też w Legionowie termin mocno zagrożony . Na wszystkich budowach niespłaceni podwykonawcy. Stanowczo odradzam współpracę zarówno inwestorom jak i podwykonawcą. Jeżeli lubicie adrenalinę związaną z terminowośćią wykonania prac i terminowośćią zapłaty to polecam. Kontakty z prezesami oraz "dyrektorem" ( usunięte przez administratora ) /zwracam uwage na cudzysłów :/ należą do przyjemności porównywalnych z rwaniem zęba bez znieczulenia. Kolegom którzy twierdzą że gminy nie maja kasy to nie prawda jak ogłaszają przetarg musza mieć kase . Inaczej nie mozna tego zrobić grozi za to dwa lata za kratami na mocy ustawy zamówienia publiczne. To Widbas daje niskien ceny zeby wygrywać przetargi a potem nie ma na wypłaty dla podwykonawców I to by było na tyle jak mawiał ( usunięte przez administratora )
anonim 2011-03-28 00:16:46
Nie wiem skąd tyle nienawiści i kłamliwych opinii. Ja jako prezes firmy ( usunięte przez administratora )prowadzę dla firmy Wid-Bas prace na Legionowie - szkoła nr.1, Ożarów, Halinów oraz Żabią Wolę i Podkowę Leśną. Ceny nie są za wysokie ale jakoś zawsze mam pieniądze na koncie na czas ( mam 30 dniowy termin płatności ).( usunięte przez administratora ) czy też kierownikiem budowy nie mam, żadnych problemów, z odbiorami tak samo. Natomiast jak jesteście tak swietnie zorientowani to opóżnienie w Legionowie wynika nie z winy Wid-Basu tylko ( usunięte przez administratora )który był generalnym podwykonawcą i to on nie zapłacił kasy na Legionowie a nie Wid-Bas. Tak samo jest z tym całym Dąb Dachem.( usunięte przez administratora )i.
anonim 2011-03-28 17:42:07
Owszem, ma Pan rację mówiąc ze zamawiający musi mieć pieniądze na przetarg. Ale nie wie Pan, że teraz samorządy otrzymane z budżetu pieniądze zamrażają na lokaty i mają świetne profity z procentów. Dlatego nie mają najmniejszego zamiaru zrywania lokat i nie płaca w terminie. To całe( usunięte przez administratora )na którym bogacą się burmistrzowie, starostowie i cała reszta. Dlatego takie problemy teraz w budżetówce. Współczuję wszystkim, którzy muszą szarpać się z zamówieniami publicznymi.
pracownik 2011-03-29 20:05:15
no a ( usunięte przez administratora )codziennie obiecuje pieniądze w legionowie na szkole i od stycznia do dziś ich nie ma!!!
kolejnyoszukany 2011-03-30 16:49:00
Ja już na kasę już nie liczę nie wiele utopiłem ale wystarczy. Za Młodzieszyn nie dostaną ani złotówki dostaną kary za przekroczenie terminu mieli termin na listopad cztery miesiące do tyłu . Podobno jakieś firmy szarpią sie ze starostwem żeby zapłacił im zamiast Widbasu , pewnie guzik z tego bedzie. Kasy na Legionowo nie ma i nie będzie .Z tego co mówią dostana ponad milion kary. ( usunięte przez administratora )
prima aprilis 2011-04-01 08:35:57
Dowcip na dzisiaj :

"Wid bas spłaci wszystkich podwykonawców "


Hahahahahahahahahahahaha
Mecenas 2011-04-02 10:36:58
Artykuł 647-1 § 2. KC z którego wynika że generalny wykonawca ma obowiązek zgłaszać podwykonawców. Jeżeli wasz Widbas tego nie robi wy to robicie zgłaszając się do zamawiającego .W takiej sytuacji musi zabezpieczyć środki gdyż również bierze odpowiedzialność o d chwili złożenia takiej informacji. Wynika z tego że każdy wykonawca który tego nie uczyni łamie prawo T( usunięte przez administratora )
Legionowo podwykonawca 2011-04-17 21:10:42
Tak się złożyło, że nie mogę się zgodzić z opiniami, gdyż na Legionowie gonią termin i płacą podwykonawcom. Termin zawiniony byl z winy generalnego podwykonawcy. Pojawiły się nowe firmy i robota idzie i pieniądze tez na czas. Więc ne wiem skąd te wasze opinie ?? Robię wentylację i jakoś nie mam żadnych zastrzeżeń. Radzę wiedzieć niż pisać głupoty
Oszukany 2011-04-27 20:25:54
Odpowiedź pracownika zastraszonego przez ( usunięte przez administratora )
PODWYKONANCA 2011-04-27 20:29:27
ZDECYDOWANIE ODRADZAM, POZYTYWNE KOMENTAŻE PISZĄ PRACOWNICY FIRMY WID-BAS, KTÓRZY ZE STRACHU ZATRZYMANIA WYNAGRODZENIA MUSZĄ TAK PISAĆ A I TAK CZEKAJĄ NA WYPŁATY ( usunięte przez administratora )
anonim 2011-05-01 15:46:47
Proponujemy zmianę dyrektora, jest do niczego.
kuba 2011-05-03 19:35:35
No tak( usunięte przez administratora ) kolejny pracownik biurowy firmy wid-bas więc i wypowiedź pozytywna ale tylko na forum nie radzę nikomu kontaktu z tą ( usunięte przez administratora )na budowie bowiem napewno mu uszy uschną od słownictwa tej osoby, kompletny brak szacunku dla starszych od siebie pracowników a znajomość budownictwa zerowa.
anonim 2011-05-27 18:59:23
Firma WID-BAS wystąpi o udostępnienie komputerowego adresu IP w stosunku do wpisów które powodują zniesławienie lub naruszają dobra osobiste firmy. Dotyczy to wpisów dotychczasowych i przyszłych.

Autorzy anonimowych postów muszą być świadomi odpowiedzialności za słowo, a ustawa o ochronie danych osobowych zezwala na udostępnienie danych osobowych, jeżeli są niezbędne do osiągnięcia prawnie usprawiedliwionych celów.
Marcin 2011-05-30 21:37:53
WItam, opowiem co nieco o firmie Wid Bas. Mianowicie, zaczłąem z nimi współpracować mimo opinii czytanych na niniejszym forum. Podstawa do dobrej współpracy to dobra umowa. Zostałem wpisany jako podwykonawca agłoszony ii zaakceptowany przez urząd. Spóżnili mi się z zapłatą 4 dni najdłuzej więc jak są takie opóznienia to każdy przeżyje. Termin na Legionowie zagrożony - zapraszam na budowę. Skąd wy biezrecie takie wiadomości. Młodzieszyn - rozliczony. Żabia Wola, Podkowa Leśna - ludzie nie sluchajcie opinii pojedżcie na budowy zobaczcie i porozmawiajcie. A tym niedouczonym co nie wiedza że jak sie jest wpisanym to gdyby Wid-Bas mial nie zapłacić to zapłaci Gmina bo tak mówi ustawa o zamówieniach publicznych. Idżcie do prawników - sprawdżcie najpierw a nie wygłupiajcie sie i nie piszcie głupot. Pozdrawiam( usunięte przez administratora ) Jak się z nimi robi interesy i się dotrzymuje terminów to są w porządku. 30 dniowy termin płatności w dzisiejszych czasach to norma. Ciesze się, że ludzie na nich najeżdżali bo przynajmniej nie było kolejek po umowy na wykonawstwo i nie trzeba yło urządzać pokazówek kto ile zejdzie z ceny jak w Warbudzie.
anonim 2011-06-15 17:08:14
No nie wierze znowu leja panowie z Widbasu słodycz. Można pisać wiele. Wystarczy zapytać w promieniu 50 km i wszyscy o ile kojarzą tą firmę to tylko ze złej strony!!!. Myślę, że nawet nie douczony człowiek po kilku dzieisęciu komentarzach wyrobi sobie odpowiednią opinie. Co by tu już nie napisać jedno jest pewne. ( usunięte przez administratora )Trzeba pisać z głową a nie na ilość....
oszukany 2011-06-16 14:37:37
( usunięte przez administratora )] bazujący na działaniu niezgodnym z prawem stosowne w tym temacie doniesienie trafiło do ( usunięte przez administratora )ZANIM ZACZNĄ( usunięte przez administratora )IECH POSPRZĄTAJĄ SWOJE PODWÓRKO
oszukany-2 2011-06-16 18:22:17
Nigdy nie wypowiadałem się na takim forum ale z uwagi na postępowanie tej firmy to muszę przestrzec innych. Otóż popieram ( usunięte przez administratora )co do przywłaszczania sobie przez WID-BAS nie swojej dokumentacji i wykorzystywania jej do własnych celów, właśnie to moją dokumentację w bezczelny sposób przywłaszczyli sobie i przekazali do Urzędu Dzielnicy Warszawa Ochota w celu dalszych rozliczeń ( usunięte przez administratora )
anonim 2011-08-18 17:46:35
( usunięte przez administratora )r /> Jeszcze podszywają się pod innych, żeby wpisywać pozytywne opinie! Zdecydowanie odradzam kontakty z firmami pod szyldem WID-BAS.
wykonawca legionowo 2011-08-18 22:00:56
Jestem wykonawcą robót wykończeniowych na bud.w Legionowie byłem światkiem odbiorów przez sanepid. Obiekt został odebrany i mogą użytkować.Podwykonawcą płacą zaliczki co mnie żdziwiło czytając te wpisy.Boiska na ukończeniu ,drogi i parkingi wykonane do wrzesnia zakończona będzie hala sportowa w takim tempie prac !!!!!!!!!!
Dzwigary z drewna klejonego robią wrażenie :) standard wykończenia na 5+ , kolorowe sale dydaktyczne ,toalety każda w innej glazurze.Jestem obserwatorem dzień w dzień bo tam działam! Nikt się nie skarży na kasę bo płacą i zgłaszają podwykonawców do urzędu .Zapraszam na OBIEKT. :) super szkoła
anonim 2011-08-19 15:05:23
wykonawca legionowo - 2011-08-18 22:00:56Jestem wykonawcą robót wykończeniowych na bud.w Legionowie byłem światkiem odbiorów przez sanepid. Obiekt został odebrany i mogą użytkować.Podwykonawcą płacą zaliczki co mnie żdziwiło czytając te wpisy.Boiska na ukończeniu ,drogi i parkingi wykonane do wrzesnia zakończona będzie hala sportowa w takim tempie prac !!!!!!!!!! Dzwigary z drewna klejonego robią wrażenie :) standard wykończenia na 5+ , kolorowe sale dydaktyczne ,toalety każda w innej glazurze.Jestem obserwatorem dzień w dzień bo tam działam! Nikt się nie skarży na kasę bo płacą i zgłaszają podwykonawców do urzędu .Zapraszam na OBIEKT. :) super szkoła( usunięte przez administratora )lub innego pracownika Wid-basu. Drobna poprawka: WSZYSCY się skarżą na brak płatności i NIKT nie został zgłoszony do gminy jako podwykonawca.
pracownik wid bas - etat 2011-08-19 17:57:46
W [usunięte przez moderatora] pracuje od 6 lat zawsze dostawałem wynagrodzenie, taraz sa trudności ,płacą zaliczki i wyrównania - da sie żyć . nie jest zle
mają nowych kierowników którzy wymagają i sa solidniejsi od poprzednich[usunięte przez moderatora]
anonim 2011-08-20 08:27:44
Też pracowałam na [usunięte przez moderatora] i jak czytam, że firma[usunięte przez moderatora] jest dobrym płatnikiem, to szlak mnie trafia, ponieważ ja od dwóch miesięcy nie otrzymałem zapłaty za swoją pracę (cały czas walczę o nią i na pewno nie zostawię tej sprawy ot tak), a co do zgłaszania w Gminie, to ja jako podwykonawca na 1000% nie zostałem zgłoszony, ponieważ to sprawdzałem.
Zgodzę się tylko z jedną rzeczą, a mianowicie z tym , iż prace posuwają się, ale naiwniacy zatrudniani przez [usunięte przez moderatora]
anonim 2011-11-11 21:21:17
Wszystkich chętnych do współpracy z tą firmą chcę przestrzec albowiem ta firma to nic innego jak tylko ( usunięte przez administratora )zatrudniają podwykonawców i ludzi (bez rejestrowania), zwlekają z płatnościami aż w końcu wogóle nie płacą. Wystarczy wyszukać opinie w internecie oczywiście pozytywy piszą zatrudnieni ( usunięte przez administratora )
nieznajomy 2011-11-21 17:55:07
firma beznadziejna nie płaca kasy w terminie ciagle trzeba sie prosic jeszcze sa mi winni kase za pazdziernik i nikt nie odbiera dosłownie wszystko w ( usunięte przez administratora ) maja nie polecam nikomu tej firmy szkoda czasu i zdrowia dla niej .( usunięte przez administratora )
ktos 2011-11-22 12:27:13
ja pracuje troche dłuzej i do tej pory kasy nie dostałam ( usunięte przez administratora )
pracująca 2011-11-22 15:25:45
Witam, dołączam również. Nie mamy wypłat za październik na kilku obiektach i nikt od nas nie odbierra telefonów. Mamy rachunki, rodziny i dzieci. A traktowani jesteśmy jak?
tynki 2012-01-09 13:00:26
Nie płacą podwykonawcą, co widać po ich budowach na których nic się nie dzieje.
KORBI 2012-01-16 19:48:08
anonim - 2011-11-11 21:21:17

Wszystkich chętnych do współpracy z tą firmą chcę przestrzec albowiem ta firma to nic innego jak tylko( usunięte przez administratora )zatrudniają podwykonawców i ludzi (bez rejestrowania), [usunięte przez moderatora]Wystarczy wyszukać opinie w internecie oczywiście pozytywy piszą zatrudnieni ( usunięte przez administratora )
Widzę, że[usunięte przez moderatora] bardzo boi się prawdy o sobie i swoich zaufanych [usunięte przez moderatora] TO ( usunięte przez administratora )
nie całkowicie anonim 2012-01-16 20:15:14
[usunięte przez moderatora] Nie mamy wypłat za październik na kilku obiektach i nikt od nas nie odbierra telefonów. Mamy rachunki, rodziny i dzieci. A traktowani jesteśmy jak?[usunięte przez moderatora]( usunięte przez administratora )[usunięte przez moderatora] Prawda? Niedługo o [usunięte przez moderatora] firmie będą krążyć identyczne opinie. Czy rejestruje[usunięte przez moderatora]swoich pracowników?
kamil 2012-02-29 12:01:17
Jako pracownik firmy która miała NIE-przyjemność bycia podwykonawcą tej firmy odradzam Państwu jakąkolwiek współpracę z firmą [usunięte przez moderatora]. Przedsiębiorstwo nie zapłaciło nam na wykonane prace, mimo że mamy bezusterkowy i terminowy protokół odbioru[usunięte przez moderatora].
Podnosimy.com.pl 2012-03-13 20:50:37
Firma pół roku nie jest w stanie zapłacić 1000zł za wykonaną dla nich usługę. Nie polecamy!

[usunięte przez moderatora]
Agnieszka 2013-09-18 09:47:22
Bardzo proszę o kontakt wszystkie Osoby, które pracowały przy realizacji [usunięte przez moderatora] i nie otrzymały wynagrodzenia od[usunięte przez moderatora] lub otrzymały takie wynagrodzenie od [usunięte przez moderatora].
Chcemy pozwać[usunięte przez moderatora] i trzeba ludzi, którzy powiedzą jak było naprawdę. Jak[usunięte przez moderatora] podwykonawców i[usunięte przez moderatora]
artur 2013-12-26 14:01:17
Ten sas? a oni jeszcze coś wogóle działają?
Jan 2013-12-26 14:02:33
A czy Wid-bas wogóle jeszcze funkcjonuje??
tomek 2014-12-29 16:26:32
wydaje mi się, ze firma miała tylko jakieś bardziej przejściowe problemy niż takie poważniejsze.. bo fakt, że funkcjonuje, nie można takich pochopnych wniosków od razu wysuwać moim zdaniem na pewno zmniejszyli kilka działów, ale na pewno jest tak, że teraz mniej pracowników jest zatrudnionych ale jednak działają.
piotr 2015-01-31 23:53:56
takimi problemami to bym się nie przejmował, bo powiedzcie mi proszę, jaka firma w obecnych czasach nie miewa przejściowych problemów co? no chyba właśnie nie ma takiej. Myślę że skoro to przedsiębiorstwo budowalne wid-bas jest nadal rentowne i wypłacalne to wszytsko jest w porządku i spokojnie można do nich aplikować, ja mam taki zamiar
franco 2016-04-21 20:32:56
No oni to już nic nie będą budować
Współczuje Piotrowi że go licytują
http://www.komornikwpiasecznie.pl/1926-2/
Elo 2016-04-21 20:37:32
Piotr da sobie rade już znalazł prace w restauracji boretti na grochowskiej
(usunięte przez administratora) nawet jest na jednym ze zdjęci jak podaje pizze, no ale żadna praca nie hańbi
FokusSmok 2016-08-23 18:06:34
A co się aktualnie dzieje z Piotrem Styczyńskim ??? dojechał go ktoś??
Zostaw swoją opinię o Przedsiębiorstwo Budowlane WID-BAS - Konstancin-Jeziorna
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo Budowlane WID-BAS