brak logo

EFOR GROUP SP. Z O.O.

Toruń

Opinie o EFOR GROUP SP. Z O.O.

Faza 2014-05-10 07:55
A nadal na rozmowach obiecują "gruszki na wierzbie??" Jak się słucha co to u nich jest, jak jest i co mają, a jaka atmosfera, a i że rozwinąć się będzie można(jak ten papier toaletowy)to normalnie super firma, tylko w takiej pracować. Tylko jak się popracuje, to po tygodniu można się zorientować, że zostało się nabitym w butelkę i trzeba szukać pracy bo inaczej to można zwariować tą"super atmosferą"...
NIE POLECAM !!
Robert 2014-05-15 00:53
Bardzo słaba firma, coraz gorsza atmosfera, nie ma żadnych wizji na rozwój, według mnie dobrych ludzi się tam wyrzuca(usunięte przez administratora)
Faza 2014-05-27 10:18
`Większość ludzi piszących posty na tym portalu już zapewne nie pracuje w tej kiepskiej firmie.-)) Wyciągnęli wnioski i odeszli do lepszych firm mających jakąś pozycję na tym rynku...
były 2014-05-27 10:53
Firma uważa się za lidera rynku, co niestety nie jest prawda. Top managment zapatrzony w siebie, bez wiedzy technicznej. Serwisanci pozostawiają wiele do życzenia (polowa nie zna podstaw serwisu ogrzewania - z reszta jak managment...) Jak się sam nie wykłóciłem o to żeby mnie wysłali na szkolenie to nie było o nich mowy. Ludzie koordynujący pracę mają blade pojęcie o tym co robią serwisanci. Liczy się robienie jak największe liczby przeglądów. Awarie są nie lubiane bo to burzy pięknie poukładany grafik. Jazda po kilka razy na jeden obiekt do różnych tematów jest standardem bo to są kolejne zlecenia i liczy się ich ilość a w drugiej kolejności jakość wykonania. Duża rotacja ludzi w firmie o czymś świadczy - i nie koniecznie o brakach wiedzy. Mogłabym napisać wiele na temat tej Firmy ale szkoda mi marnować mój czas i klawiaturę. Firmy nie polecam
??? 2014-06-23 09:46
"Serwisanci pozostawiają wiele do życzenia (polowa nie zna podstaw serwisu ogrzewania - z reszta jak managment"
Ale pojechałeś po pracownikach technicznych. Może ta połowa co to nie zna się na ogrzewaniu to są elektrycy? Bo przecież serwisanci to hydraulicy i elektrycy.
Jeśli dobrze rozumiem, Ty jako wyjątkowy fachowiec posiadłeś wiedzę teoretyczną i praktyczną zarówno w hydraulice jak i elektryce. Skoro wypowiadasz się również na temat koordynatorów, to rozumiem, że ich pracę również poznałeś? Niedoceniony omnibus.
Firma nie jest idealna ale jedziesz po kierownictwie, po koordynatorach i z techników też robisz byle co. To już przesada.
były 2014-08-29 21:54
Kuźwa przecież ta gnida ta deo nie zna się na niczym , żeby nie był bratem prezesa dawno by w tej firmie nie pracował frajer sierżant ludowego wojska.
Fijjołek 2014-09-30 20:36
jaki z niego koordynator ...dostał stołek ten tłumok odporny na wiedzę to na nim siedzi dokąd będzie mógł, a ze wszyscy są winni tylko nie on - gnida,to dopóki ma kim to się zasłania chłopina... ? zlew ludowego wojska z nowego dworu.
były 2014-10-02 20:06
Powiedzenie sierżanta gnidy - koordynator Efor o problemach meldować po wykonaniu zadania poto masz telefon głupku.
były 2014-10-05 13:21
Nie reklamuj tej marnej firmy na tym forum.
Sierżant Gnida na czele, obsługuje kible w JW nowy dwór i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma w portach..)
adwokat 2014-10-13 09:53
Szanowni Państwo,
powyższe wypowiedzi obnażają brak kultury osobistej i poszanowania osób. Ponadto naruszają dobro osobiste i godność osoby obrażanej, jak i również znieważają ją. Dla Państwa dobra informuję, iż takie sytuacje są w polskim prawie unormowane i chronione zarówno w KK jak i KC. Zgodnie z art. 216 § 1 Kodeksu karnego, zgodnie z którym „kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności”. Uprzejmie informuję, iż jeśli nie zaniechają Państwo swoich niezgodnych z prawem działań, zostanie wniesione przeciwko Państwu postępowanie sądowe zgodnie z art. 216 § 5 Kodeksu karnego.
Pozostaję z wyrazami szacunku.
Radca 2014-10-14 19:52

Zastanów się, dzięki komu możesz wykonywać ten zawód dzięki tym, którzy codziennie muszą z łóżka wstać o godz 6.00 rano i gnać do pracy za 1200zł. Nikt z tych ludzi nie był za granicą, nikt nie widział z nich nadmorskich kurortów. Każdy z nich ubiera się w lumpexach. Codziennie martwi się, jak wyżywić rodzinę, co włożyć do garnka i jak patrzy się w chamską twarz gówniarza Sierżanta Gnidy , i pomyśli sobie ile on zarabia pieniędzy ten tłumok.
Paweł Fijołek 2014-10-15 18:48
Nazywam się (usunięte przez administratora), jestem byłym pracownikiem firmy Efor. I oświadczam że. Nie mam nic wspólnego, z wpisem gdzie ktoś posłużył się moim nazwiskiem. Na temat byłej firmy wypowiadać się nie chcę i nie będę, natomiast uważam że jeżeli ktoś się wypowiada, a tym bardziej były pracownik powinien mieć odwagę podpisać się własnym nazwiskiem.
Paweł Fijołek
Herr 2014-10-25 21:25
Zastanawiam się, czy rzeczywiście jakie wynagrodzenie jest możliwe przy osiąganiu dobrych wyników. Wytężona praca powinna być doceniana, tym bardziej, że Warszawa to świetne miejsce by znaleźć wykwalifikowanych pracowników. Efor na pewno nie może sobie pozwolić na przeciętność oferując tyle usług poprzez zarządzanie techniczną obsługą nieruchomości po dostarczanie usług serwisowych. Pracownicy muszą być wykwalifikowani, a co za tym idzie (według mnie) powinni zarabiać pieniądze adekwatne do obowiązków oraz prowadząc 24 godzinną obsługę.
J.W 2014-11-02 12:20
Trzymajcie się z daleka od "Sierżanta Gnidy" zwanego też "Tłumokiem" Używajcie własnych głów I starajcie się zdobyć jak najwięcej wiedzy- samodzielnie. I na pewno nie tutaj..)) Koordynator jest OK!!
tomek 2015-01-21 01:45
Hej, czy w ogóle Efor group często robi rekrutacje, czy nie ma co liczyć tu na etat? Możecie napisac jak tu wyglądają tak zwane rozmowy rekrutacyjne? O co takiego moga mnie zapytać, czy dają jakieś testy do rozwiązania, czy robią rekrutacje w grupach? Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję za informacje.
zielona dolina 2015-01-24 10:56
konserwator nic nie robi na osiedlu pali papierosy strasznie kaszle już biedny chyba płuc nie ma i cały czas rusza buzią może jest chory chłopina pewnie mu się u nas nudzi.
Ross 7 2015-01-31 14:27
Ten konserwator to porażka na tym osiedlu EFOR powinien zmienić na innego o wiele większych umiejętnościach , ten facet regularnie w dużych ilościach pali papierosy żuje gumę może tabak na osiedlu w kotłowni rdza się wdała.
Ela 22 2015-02-01 11:45
" najgorszym problemem jest koordynator Tadeusz z Efor facet to kretyn na niczym się nie zna i dlaczego sprawuje tą funkcje tylko przynosi wstyd tej firmie myślę, że już niedługo zrezygnujmy z jego usług ..)
Ross 24 2015-02-20 22:14
Potwierdzam ten konserwator to porażka firmy technicznej EFOR
Lola 2015-04-16 19:11
konserwator jeździ po osiedlu starym mercedesem z otwartego okna wydostają się kłęby dymu zatruwa nam powietrze na osiedlu sukinsyn dlaczego nie zabronią mu palić papierosów w pracy, czasami grzebie w śmietnikach jakby czegoś szukał.
Czy ruda administratorka nie może nic z tym zrobić
1
Zarząd 2015-04-26 12:17
Witam
W imieniu mieszkańców złoże wniosek o zmianę konserwatora Osiedla Zielona Dolina, ponieważ nie wywiązuje się ze swoich obowiązków
Ross 22 2015-06-15 20:16
Ostatnio robiono modernizacje w kotłowniach Rossiniego 14-22 nie wiem z jakiego powodu ale w moim mieszkaniu zniknęły szumy w grzejnikach i teraz mogę spokojnie spać w sypialni, dziękuję Panu konserwatorowi,że właściwie ustawił cały układ i jak powiedział rachunki za ogrzewanie znacznie się zmniejszą " zobaczymy"yRrL
Lola 2015-12-19 07:55

Cosik nie widzę konserwatora, który palił duże ilości papierosów i strasznie kasłał czy jest na zwolnieniu lekarskim, po osiedlu chodzi inny konserwator, którego nie znam,może ktoś napisze co się stało z poprzednim konserwatorem.
Rycho 2016-02-05 20:52

witam
Kuźwa przecież ta gnida sierżant ta deo nie zna się na niczym, i wyrzucił mnie z pracy ten dupek, hydraulika z 25 letnim stażem.
Paweł 2016-02-06 13:15
Zarobki 2500zł do ręki ma pani pracująca w biedronce i ma też umowę o pracę.
Hydraulik z 25 letnim stażem też tyle miał zarobić w EFOR to jakaś pomyłka,
ciekawe ile zarabia sierżant gnida zwany tłumokiem, co przynosi wstyd firmie
Pozdrawiam wszystkich eforowców, którzy tam jeszcze pracują.
J.W 2016-02-08 20:59
(...) nie narzekaj na efor bo nie masz na co, jak mam nie narzekać skoro w tej firmie jest tylko trzech lub czterech konserwatorów ,którzy posiadają odpowiednią wiedzę i wykształcenie resztę trzeba pilnie douczyć bo są głąby.... i nie wykonują swojej pracy dobrze,ponieważ nie potrafią........
anonim 2016-02-12 21:22
podobno sierżant gnida jest mgr.inżynierem tak mówią w JW to na,której uczelni zdobywał wiedzę ten tłumok.
anonim 2016-02-13 16:52
Wszystkich informacji o warunkach zatrudnienia udziela podobno sierżant gnida zwany tłumokiem więc napisz do niego, dostaniesz konstruktywną odpowiedz.
waldi 2016-02-23 19:47
@grześ masz racje co do tego, że dopiero przekonasz się o prawdzie na własnej skórze, bo jeden się odnajduje w firmie, a drugi nie. Ja teraz zamierzam tu aplikować jako technik serwisu. wymagane jest jedynie minimum 2-3 letnie doświadczenie na podobnym stanowisku w obsłudze technicznej budynków lub w utrzymaniu ruchu w dziale technicznym jeżeli w Efor taki jest.
Seba 2016-02-23 19:59
Może trochę prawdy o tej firmie a nie bajek, w serwisie 600km tygodniowo to normalka, można zapomnieć o nadgodzinach 10-12h dziennie normalka, pracuje się samemu nawet nie ma kto drabiny potrzymać, dyżur 2 razy w miesiącu 7dni 24h i lecisz o 3 w nocy sam do usunięcia awarii , praca tylko dla tych co nie mają rodziny, zarobki bez rewelacji , za dyżur dostajesz osobno pod stołem.
Seba 2016-03-02 21:12

@pom twierdzisz,że w serwisie EFOR na dyżurze jeździ się po dwóch jak w gazowni czy elektrowni. Trzeba czytać z zrozumieniem. (...) dyżur 2 razy w miesiącu 7dni 24h i lecisz o 3 w nocy sam do usunięcia awarii, elektrycznej, gazowej, innej.
Seba 2016-03-04 20:11
@czarek umowa zlecenie i najniższa krajowa ,informacji w sprawie zatrudnienia udziela sierżant gnida zwany tłumokiem
anonim2 2016-03-15 13:47
Co wy tu za głupoty wypisujecie, pracuje w firmie juz ze siedem lat. Zawsze jest trzech ludzi na dyżurach i jak jedziesz załączyć bezpieczniki czy zresetować piec to potrzebnych jest dwóch? Dyżury są płatne normalnie ze skladkami a pensja to zalezy od uzgodnień. Na osiedlu pracujesz sam chyba ze ci potrzebna pomoc to dzwonisz i z reguły ktos przyjeżdża do pomocy. Dyżury są dobrowolne, chcesz to bierzesz nie chcesz to nie bierzesz.
JW 2016-03-15 21:46
@anonim2 chyba w tej firmie nie pracujesz tyle lat bo piszesz bzdury na dyżurach jest tylko elektryk i hydraulik i każdy jeździ osobno
1
anonim2 2016-05-12 21:35
teraz jest elektryk hydraulik i bramiarz a były czasy że był elektryk, dwóch hydraulików, złota rączka i CCTV więc pracuję tu kilka lat.
JW 2016-10-10 11:08
witam
działalność efor chyli się ku upadłości, tracą obiekt po obiekcie rusiniak i gwiazda nie dadzą chyba rady powstrzymać tego procesu ostatnio odeszło dwóch dobrych pracowników zatrudniają ukrajnców nie mających pojęcia o warunkach pracy w Polsce
JW 2016-10-17 14:52
@dfg w centrali jest głośno i o tym mówią administratorzy osiedli zarządzających.
,sierżant Gnida" nie jest już koordynatorem
JW 2016-10-22 16:26
@rO co z tego,że zatrudniają nowych pracowników nie mających doświadczenia na obiektach za 2500 netto bez uprawnień energetyczny ,konserwatorzy na osiedlu Lewandów 2 oraz Rossiniego nie mają uprawnień gzowych jeden z odeszłych niedawno pracowników EFOR będący na częstych dyżurach 24 godzinnych nie miał uprawnień g]azowych a naprawiał skrzynki gazu zasilające kotłownie w gaz średniego ciśnienia. Dyrektor rusiniak nie zna się dobrze na elektryce to jeszcze nie instalacjach gazowych nie ma zielonego pojęci to on odbierając osiedla wykazał się niekompetencją stąd te broblemy
1
JW 2016-10-25 13:28
Witam
Z Rezydencji obsługi EFOR też zrezygnował BOSS JW. Rusiniak nie dał rady jak wybudował dom
1
Gaz 2016-11-02 09:18
@ Koziołek powiem więcej rusiniak tak dobrał reduktor gazu w punkcie redukcyjno pomiarowym gazu na osiedlu Słoneczny Park - Kręczki ul. Lucerny 1 , musieli go zadrutować , ponieważ nie utrzymywał stabilnego ciśnienia gazu. Warto powiadomić zarząd wspólnoty i pogotowie gazowe ,żeby spowodowali wyminę reduktora gazu na właściwy, w takim stanie punkt redukcyjno-pomiarowy gazu pracować nie powinien.










1
Gaz 2016-11-07 10:34
Witam,
rusiniak to cienki bolek z lubelszczyzny
1
Gaz 2016-11-16 17:29
A z jakiej miejscowości na Lubelszczyźnie pochodzi rusiniak i tak pozbędą się niedługo tego słoika " Warszawiaka" i gwizdy takie wieści krążą w centrali JW. BOSS nie toleruje nieudaczników w rezydencji dlatego zrezygnowali z usług EFOR. Niedługo kończą się umowy na eksploatacje kluczowych osiedli Lewandów 1 i 2 oraz Rossiniego. Szkoda mi jedynie specjalisty od kotłowni to był bardzo dobry fachowiec Nie zażyło się żeby nie rozwiązał problemów z funkcjonowaniem kotłowni osiedlowych.
1
Były 2016-11-21 13:48
Nie bardzo rozumiem, jak można pracować w firmie i wypisywać takie bzdury na współpracowników i kolegów no chyba ,że kolega piszący powyżej właśnie z niej odszedł po raz drugi i wyżala się i sprzedaje informacje na zewnątrz chcą chyba ukryć własną nieudolność.
Ela 22 2016-11-24 12:38

witam,

potwierdzam, że konserwator specjalista od kotłowni był bardzo dobrym fachowcem
szkoda tylko,że stracił pracę przez nie kompetentnych koordynatorów, łącznie z dyrektorką serwisu, których w Efor nie brakuje szkoda mi go bardzo.
1
Paweł 2016-11-29 09:33
Znałem jego bardzo dobrze to on zrobił porządek z kotłowniami na osiedlu Zielona dolina , Lewandów 1i 2 , Dzieci Warszawy napracował się dużo chłopak a jak zrobił swoje to zlikwidowali mu etat i musiał odejść. Szkoda mi jego to był naprawdę bardzo dobry fachowiec.
pozdrawiam wszystkich z Eforu.
1
Paweł 2016-12-06 18:32
czy ten dokument dotarł do zarządcy i został zweryfikowany, czy Efor ponosi odpowiedzialność za niewypełnienie zobowiązań umowy
3
Rycho 2016-12-07 15:46
Już nadciągają czarne chmury na Efor ,kto przejmował te osiedle od poprzedników nie widząc tych usterek jak znam życie to rusiniak , teraz już nic nie zrobi z tym projektem gwiazda serwisu. Dobrze było,żeby zabrał głos na tym forum bardzo dobry serwisant od kotłowni, ale on nie udziela się na tym forum , za krzywdę jaką wyrządził mu Efor trzeba się zemścić i powiedzieć prawdę jak pracują koordynatorzy w tym jeden tłumok odporny na wiedzę z Noego Dworu.Sukcesów w tej branży na pewno nie osiągnie w takim składzie EFOR jak będzie się pozbywać się wykształconych i kompetentnych
serwisantów , a naprawdę odeszło ich dużo. Mnie też zwolnił koordynator tadeo hydraulika z 25 letnim stażem na obiektach
1
Pełnomocnik 2016-12-12 20:37
Szanowni Państwo,
strona gowork.pl jest miejscem oferującym Państwu możliwość napisania opinii na temat danej osoby prawnej. Opinie jednak powinny zawierać jakkolwiek konstruktywną wypowiedź. To nie jest miejsce na wylewanie swoich żali, na oczernianie, obrażanie oraz wyśmiewanie innych osób. Zostali Państwo zwolnieni bądź odeszli Państwo sami ze względu na złe warunki pracy? - może czas zastanowić się nad własnymi błędami, nad własnym niesumiennym podejściu do pracy? Pracodawca bez powodu nie wypowiada umów o pracę. Najtrudniejszym jest samemu stwierdzić, że się zawaliło. Mimo to polecam samokrytycyzm, może pozwoli to Państwu w końcu ruszyć do przodu. Pisanie na forach internetowych tygodniami, miesiącami, a nawet co poniektórzy latami niepochlebnych opinii o byłym, a dla niektórych obecnym pracodawcy jest pokazywaniem Państwa problemu, problemu z zostawieniem tego, co było i pnięciem się dalej, do przodu w Państwa karierach, pełnych sukcesów i osiągnięć. Ponadto, skoro było tak źle to chyba dobrze, że już Państwo nie muszą tam pracować? :)
W drodze przyjaznej porady, dodam iż zniesławienie zarówno osoby fizycznej (czyli wszystkich tych osób obrażanych i oczernianych powyżej) jak i również osoby prawnej (jaką jest sama spółka
tj. Efor Group Sp. z o.o.) jest przestępstwem uregulowanym w art. 212 § 1 Kodeksu karnego, zagrożonym karą grzywny, karą ograniczenia wolności bądź karą pozbawienia wolności.
Jako pełnomocnik Spółki współpracuję już z portalem, w celu ustalenia tożsamości osób wypełniających znamiona wskazanego przestępstwa. Została również zrobiona dokumentacja fotograficzna powyższych wpisów, która zostanie dołączona jako dowód w sprawie o zniesławienie. Pozew zostanie wniesiony, jeżeli nie zaprzestaną Państwo pisania opinii nieprawdziwych oraz takich, które mogą poniżyć lub narazić na utratę zaufania w opinii publicznej.
2
Gaz 2016-12-21 11:40
Kto ma chociaż trochę oleju w głowie w życiu nie pójdzie do tak ' wspaniałej ' firmy jaką jest EFOR. Wykorzystywanie pracownika na poziomie hard. Już nie wspomnę o tym, że nieważne jak będziesz się starać, a i tak będzie źle. I tu nie chodzi o bycie leniwym.
Większość ekipy, z którą pracowałam była fajna. Nie wszyscy moim zdaniem pasowali do tej roboty. Mój punkt widzenia może być nieobiektywny, ponieważ (być może niepotrzebnie) podchodzę do kwestii technicznych trochę ambicjonalnie..
1
Kostek 2016-12-31 11:30
Z tej firmy Efor to już nic dobrego nie będzie, może od razu nie padnie ale z dna zrobi się dno i
metr śmierdzącego mułu.
1
Zostaw swoją opinię o EFOR GROUP SP. Z O.O. - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EFOR GROUP SP. Z O.O.