logo POLBAU

POLBAU

Opole

Opinie o POLBAU

exPOLBAU 2017-02-28 07:53
Taaaa....
"Oszukali i okradli" - tak zwykle mówili ci, którzy nie mogli wyjść z autobusu o własnych siłach po tym jak zajechali do Eurajoki po raz pierwszy. Pakowali ich do domu automatycznie. To co taki pijus miał w domu powiedzieć? Że zapił i go pierwszego dnia wywalili z roboty? Pewnie, że nie! Okradli! Oszukali! Wywiezli do lasu i pobili!

Zero honoru.
3
olo45 2017-02-28 21:23
to tak realnie to ile można zarobić w miesiącu ? dobrze by było wiedzieć czy warto pozbywać się obecnej pracy
exPOLBAU 2017-02-28 22:03
1600 E na reke max.
olo45 2017-03-01 17:42
to jak to się ma do 11 euro na godzinę przy ponad 200 godzinach?
exPOLBAU 2017-03-01 20:49
Nijak. A za hotel i ciuchy kto zapłaci?
Weronika 2017-03-02 12:00
@olo45 myślę, że jeżeli myślisz o aplikowaniu to zawsze warto :) Wszystkiego z pewnością dowiesz się podczas rozmowy kwalifikacyjnej.
4
exPOLBAU 2017-03-02 14:13
Nie, niewarto i uwierz mi Weroniczko, ze niczego sie nie dowiesz. A to co Ci tam wcisna to pic na wode fotomontaz.

P.S. Ciekawi mnie - to jakas zautomatyzowana akcja? Czy rzeczywiscie team gowork-team nagle komentuje wzszystkie tematy?
czar 2017-03-06 07:16
Niby jesteś exPOLBAU a piszesz bzdury. Rozmowy kwalifikacyjne są zawsze tylko i wyłącznie z kandydatami do pracy jako nadzór. Z fizycznymi kandydatami nie prowadzi się takich rozmów. Cała rzecz polega na tym by wysłać CV na adres mailowy a w odpowiedzi dostałe się dokumenty do wypełnienie. I na podstawie tych dokumentów zostaje się przyjętym albo i nie do pracy. Cała filozofia. Jest rzeczą oczywistą, że jeżeli ktoś pracuje jako spawacz-ślusarz to nie może być przyjęty na stanowisko cieśli ale to można stwierdzić na podstawie dokumentów. Oczywiście później taki odrzucony melduje się tutaj i pisze jak to go firma źle potraktowała i nie przyjęła do pracy. Cóż ? Życie.
1
majster 2017-03-07 08:32
czytam i nie dowierzam sami jestescie sobie winni ze tak zasówacie godzic sie na wszystko chlac i użalac sie jak to wam zle kiedys było inacze był jeden za drugim i nikt niemiał prawa szmacic pracownika a dzis tylko patrza jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do kierownika i zgoda na niewolnictwo ,dziadkowie gdyby wstali z grobu to padliby odrazu bo nie za taki kraj i ludzi walczyli .Ludzie obuciće sie życie jest takie krutkie a my sami sobie jeszcze wnim piekło gotujemy troche szacunku....
1
Ypot 2017-03-10 09:45
Boże, mąż się zastanawia nad pracą w tej firmie i jak czytam te komentarze to utwierdzam się w przekonaniu, że zarówno mąż jak i wszyscy co tu pracują to debile . Jak ktoś podstaw ortografii i gramatyki nie zna to świadczy, że to zwykły robol, który w Polsce do łopaty się nadaje i w DE też . Skończyloscie tylko podstawówkę czy nawet tego nie ?To cud że czytać umiecie. Tylko Polak Polaka może zatrudnić w takich warunkach o których piszecie . Ludzie czego się spodziewacie? Umiecie język niemiecki ? Nie . To albo idziecie jako robol do Polaka/Niemca albo dajcie sobie spokój . A mąż jak widać nie różni się od debila jak chce tu pracować. Kokosy chcecie zarabiać jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] umiecie. Tylko nieudacznicy się w takich firmach zatrudniają. I w agencjach pracy . A Ci co pozytywne komentarze piszą to chyba przydupasy jakiegoś kierownika albo z biura piszą .
2
czarny1313 2017-03-11 11:04
Jestem cieśla od 17 lat a od 15 pracuje w Polbau. I wcale nie uważam się za jakiego przydupasa. Kobieto, Ty do garów i dzieci a nie do pisania opinii. Jednej godziny byś na budowie nie wytrzymała a do dyskusji to pierwsza ! Ja znam gramatykę i ortografię i skończyłem tylko zawodówkę. I wcale nie uważam , że jesteśmy tylko do łopaty. Chociaż Pani to nawet łopaty bym do ręki nie dał !
7
FVTGYHJ 2017-03-11 20:29
PRACODAWCA Z SOSNOWCA TO JAKIES KURIOZALNE NIEPOROZUMIENIE, TRZEBA MU ZAPŁACIC ZA SKŁADKI, JEGO PIZZE, A NAWET PODZIELIC SIE WYPOSAZENIEM DOMU ABY NAZWANO ULICE W TYM KURIOZALNYM MIEŚCIE JAK WYPOSAŻENIE DOMU PRACOWNIKA, TO MIASTO TO NIEWYPAŁ PODOBNIE JAK JEGO PAZERNI PRACODAWCY Z DZIWNYCH RODZIN Z DZIWNYM WYGLADEM JAK Z ŻYDOWSKIEGO LOMABRDU, TO JAKIEŚ NIEPOROZUMIENIE, KARŁOWATE DŁONIE TO RÓWNIEZ JAKIEŚ DZIWNE ZJAWIDKO, CIEKAWE CZY NIE MOŻNA BY TAK NAZWAĆ ULICY W SOSNOWCU ???? CELEM OBRONY PRAW PRACOWNIKA
czarny1313 2017-03-13 15:21
Kolego, czy aby na pewno to jakaś opina o Polbau ?
1
Weronika 2017-03-17 11:45
Myślicie o zatrudnieniu w POLBAU? Na stronie firmy znajdziecie wszystkie aktualne oferty pracy http://polbau.pl/pl/strony/praca/ Które ze stanowisk jest dla Was?
3
janusz gwóźdź 2017-03-30 16:48
Polbau to aktualnie najlepsza polska firma na rynku niemieckim a majster Józef Syjud najlepszym majstrem w niemczech , oby został jak najszybciej samodzielnym kierownikiem budowy!!!
felix 2017-03-30 19:31
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o chopinie
Rafalop 2017-03-30 19:35
Zamknąć Polbau!!!!
Weronika 2017-03-31 09:48
@Rafalop, dlaczego? Powiedz więcej na ten temat.
czarny1313 2017-04-01 18:31
A skąd ty możesz o tym wiedzieć jak zwolnili Cię dyscyplinarnie za picie gorzały ?
Weronika 2017-04-03 13:06
Chcecie poznać POLBAU bliżej? Przydatne informacje możecie znaleźć na ich stronie internetowej: http://polbau.pl/pl/strony/o-firmie/
Rafalop 2017-04-03 15:03
Ile płacą tobie za to ze tu piszesz?? Nie zaprzeczaj!!! Za co zamknąć?? Jestesmy ludzmi a nie śmieciami za to!!!
Pochwalilas sie ze PROKURATURA wzięła was pod lupę.
Weronika 2017-04-03 15:13
@Rafalop, o czym mówisz? Nie współpracuję z POLBAU. Jestem redaktorem serwisu GoWork.pl - więcej o moim zadaniu możesz dowiedzieć się klikając myszką w ikonkę mikrofonu, zamieszczoną przy moim nicku. Chętnie również poznaję Waszą opinię na temat pracy w tym miejscu oraz dzielę się z Wami informacjami, które znajduję.
Rafalop 2017-04-03 15:21
Przepraszam. Za oszczerstwa w stosunku do twojej osoby. Firma POLBAU jest wzieta pod lupę za szczegulne zaniedbania z bhp, oszustwa, stwazanie besposredniego zagrozenia dla zycia i zdrowia grupy osób, mobbingu, dyskryminacji, oraz innych z Kp kk kw kc.
Pozdrawiam
czarny1313 2017-04-03 16:09
Rafalop na Boga ! I czemu Ty takie głupoty piszesz ? Powiedzieć o Tobie, że jesteś palant to mało, ale poprzestańmy na tym. A propos : szczególnie to wypada napisać przez ó a nie u.
Pozdrawiam Cię gamoniu. A czytelnikom radzę nie brać serio jego opinii.
janusz gwóźdź 2017-04-03 18:20
hej hej ktoś mnie zwolnił za picie gorzały? jesteś pewien ? to przedstaw mi się z imienia i nazwiska
janusz gwóźdź 2017-04-03 18:25
teraz piszę na poważnie proszę podać swoje imię i nazwisko
1
Rafalop 2017-04-04 08:17
1 nie obrazaj, nie zachowuj siejak prostak i ham
2 nie wzywaj imienia nadaremno
3 powinieneś prZeprosić za obrazanie lecz ludzie tacy jak ty to tylko potrafią używać epitetów.
czarny1313 2017-04-04 08:39
Następnym razem jak będziesz pisał cokolwiek to weź proszę słownik poprawnej polszczyzny oraz słownik ortograficzny i staraj się nie robić tylu podstawowych błędów, bo to wstyd. Ja skończyłem zawodówkę i staram się szanować mój język. A gamoniem językowym niestety jesteś.
czarny1313 2017-04-04 08:43
Przepraszam. Rzeczywiście to nie była gorzała. Po prostu porzuciłeś pracę.
Rafalop 2017-04-04 09:16
Ja tak.
Niezfadzam sie na to co robią
Weronika 2017-04-04 09:52
Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat pracy w POLBAU. Forum nie służy do obrażania poszczególnych pracowników.
czarny1313 2017-04-04 11:02
To będzie b. trudne. Polacy mają to do siebie, że wolą komuś przyłożyć niż wdawać się w merytoryczne dyskusje. Tak naprawdę to w żadnym komentarzu nie doszukałem się konkretów pracy w Polbau np. uczciwe opisanie warunków pracy i płacy. Wystarczy, że majster kogoś opieprzy na nieróbstwo to wtedy zaraz pokazuje się negatywny komentarz na temat firmy. Tacy jesteśmy.
1
Weronika 2017-04-04 11:13
Dlatego może ktoś mógłby powiedzieć więcej na temat warunków pracy w POLBAU? Jakie pozytywy dostrzegacie pracując w powyższej firmie?
Rafalop 2017-04-04 11:19
Ty mnie obraziles. I dalej nic.ok
czarny1313 2017-04-04 11:38
Pozytyw to taki, że od 1989 roku firma istnieje na niemieckim rynku i ma się dobrze. Ja od 15 lat w niej pracuję i wiem co to Allach, Bonn , Mainz czy Deizisau. Nigdzie nie jest idealnie. Ale ja jestem tu by pracować i nie narzekać i zarabiać na utrzymanie swojej rodziny. Pewnie, że hotele nie są idealne, że i karaluchy się znajdą . I co ? Mam się na firmę obrazić ? Jeden kierownik czy majster jest normalny a drugi nie. Też mam się obrazić i pisać o tym jak bardzo mnie Polbau "skrzywdził" ? Bzdura. Pokażcie mi drugą taka firmę, która urządziła na hotelach kuchnie z polskim kucharzem . A ludzie jeszcze narzekają . Obiad to wydatek ok. 4 € i jest dla niektórych za dużo. Bywają tacy (niestety), którzy wolą pogrzebać w śmietnikach na zapleczach LIDL czy też innego taniego sklepu i zaopatrywać się w jedzenie. Ktoś napisze, że to bzdury. Niestety nie. Żeby był jasne : to nie jest tak , że ja tylko chwalę Polbau. Ja tylko szanuję Polbau za to, że jej szef, mając 75 lat chce dawać jeszcze zatrudnienie ludziom a nie zlikwiduje jej po prostu i pojedzie sobie odpoczywać w ciepłych krajach. On już nie musi zarabiać, bo już zarobił. To my musimy zarabiać.
2
czarny1313 2017-04-04 11:45
Jeżeli czujesz się naprawdę obrażony to chętnie do Ciebie przyjadę (akurat na Święta będę w Polsce) i osobiście Cię przeproszę. Podaj tylko namiary.
Rafalop 2017-04-04 11:49
POLBAU cała prawda.
Pracują tam ludzie od początku istnienia firmy będą jej bronić za wszelką cenę.
Jeśli chcesz podjąć pracę w tej firmie gorzej nie mogłeś trafić.
W slamsach są lepsze warunki bytowe niż na "hotelu w monachium"
grzyb wilgoć robactwo szczury
Od firmy nie dostaniesz Prawidłowego zabezpieczenia BHP, ty jako nowy pracownik, będziesz poniżany, udowodnić ci że jesteś śmieciem, czerpią z tego przyjemność, na pewno nie wszyscy ja tak miałem.
jako pracownik szeregowy nie dostaniesz nawet wody zimnej zimą. Operatorzy nie mają przerwy, są zmuszani do pracy z narażeniem ludzkiego żucia i zdrowia.
Rafalop 2017-04-04 11:51
wystarczył by głupie sorry. i nic więcej.
uznam to za przeprosiny. nie musisz się fatygować
czarny1313 2017-04-04 12:31
Żebyś wiedział. Do końca swoich dni będę bronił Polbau. I zachęcam do pracy w tej firmie. O ile tylko chcecie pracować rzetelnie. Wiesz, co ? Jedź do Monachium i powiedz to tym 100 ludziom, którzy tam mieszkają , że ich hotel to slamsy i niech wszyscy się natychmiast obrażą i jadą do domu (o ile kiedykolwiek widziałeś slamsy). Będziesz tak odważny ? Ja Ci zafunduję bilet. Ja akurat od dwóch tygodni jestem na Allachu i nie narzekam. Slamsy to są fawele w Brazylii. A w Monachium to są normalne miejsca noclegowe.
Zresztą jeżeli będziemy się sugerować tylko komentarzami to lepiej siedźmy w domu na bezrobociu albo róbmy fuchy i nie myślmy o eksporcie.
A propos co to znaczy " prawidłowe zabezpieczenie BHP ? Nie bardzo wiem o co chodzi ? Czy to oznacza, że jak wchodzisz na żuraw to musisz mieć szelki ?
janusz gwóźdź 2017-04-04 18:33
pojechałem do innej pracy moje ty ''czarne'' słoneczko, szkoda tylko że nie wiem kim jesteś bo planowałem sobie że opłacisz mi wakacje w tym roku!! szkoda ale tak sobie myślę że ty i Rafał to macie obsesję na punkcie Polbau
janusz gwóżdż 2017-04-04 18:39
ala może się przedstawisz?,bo kim jest Rafał to wiem ale ciebie do nie mogę sobie wydedukować
czarny1313 2017-04-04 20:08
Za krótko pracowałeś byśmy mogli się spotkać.
czarny1313 2017-04-05 08:15
Jak byś uważnie czytał wszystkie komentarze to pewnie byś zobaczył , że kiedyś się przedstawiłem : mam na imię Jurek.
Rafalop 2017-04-05 09:27
Najważniejsze co zależy do operatora to pracować w taki sposób aby nikomu nic sie nie stało. Polbal robi wszystko aby ktoś ucierpiał.
Weronika 2017-04-05 10:28
Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat POLBAU. Powyższa dyskusja odbiega od pożądanego tematu.
Rafalop 2017-04-05 11:18
To jest merytoryczne dla operatorów. Beda wiedzieć aby unikać.
Weronika 2017-04-05 11:26
@Rafalop, mój komentarz skierowany był do użytkowników @czarny1313 oraz @janusz gwóżdż
1
czarny1313 2017-04-05 16:25
Panie operatorze z Częstochowy . Przepracował Pan 3 miesiące i raczej nie ma Pan uprawnień do tego by kogoś pouczać.
Weroniko ! Obiecuję, że to już ostatni raz.
Rafalop 2017-04-06 09:23
Kolejny przykład na zabieranie praw przez pracowników i przez POLBAU. Jak można zauważyć dyskriminacja jest obecna w tej firmie.
Nie polecam tego pracodawcy.
Jarek 1972 2017-04-20 10:53
Witam mam pytanie czy kierownik Smykowski jeszcze pracuje w Polbau
Zostaw swoją opinię o POLBAU - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLBAU