logo POLBAU

POLBAU

Opole

Opinie o POLBAU

Weronika 2017-04-05 11:26
@Rafalop, mój komentarz skierowany był do użytkowników @czarny1313 oraz @janusz gwóżdż
1
czarny1313 2017-04-05 16:25
Panie operatorze z Częstochowy . Przepracował Pan 3 miesiące i raczej nie ma Pan uprawnień do tego by kogoś pouczać.
Weroniko ! Obiecuję, że to już ostatni raz.
Rafalop 2017-04-06 09:23
Kolejny przykład na zabieranie praw przez pracowników i przez POLBAU. Jak można zauważyć dyskriminacja jest obecna w tej firmie.
Nie polecam tego pracodawcy.
1
Jarek 1972 2017-04-20 10:53
Witam mam pytanie czy kierownik Smykowski jeszcze pracuje w Polbau
1
Ekspert 2017-04-30 17:24
A od kiedy pracownik płaci za hotel i ubranie robocze. To czyste złodziejstwo żeby z poborów potrącać pięniądze. Jest to obowiązek pracodawcy.
7
uradowany 2017-05-01 14:03
Wszedłem tu pierwszy raz i zajefajnie czyta się te wszystkie komentarze.Czuje się tutaj taki polski klimat.Szczególnie spodobała mi się wypowiedż Pani o nicku Ypot z 2017-03-10 o swoim mężu.Faktycznie trzeba być debilem mając kogoś takiego za żonę.Ale i tak pojadę na spotkanie 9 maja.
6
kawosz 2017-05-08 21:00
Koniecznie napisz jak było na rozmowie i jakie kokosy obiecują.
Zastanawiam się nad pracą w tej firmie ... Dziwi mnie fakt, że tak często poszukują operatorów, że rekrutacja odbywa się na zasadzie przesłania dokumentacji, która przy pierwszym poziomie rekrutacyjnym w ogóle nie powinna być wymagana.
1
Machete 2017-05-16 08:03
A wiecie, że Adam Elegancki po tylu latach bycia "wiernym" pracownikiem firmy Polbau uciekł do jakiś Turko-Greków, no ale nie zabalował tam dlugo i... zniknął?
Czy Polbauek ma jeszcze zamiar dorwać jakieś kontrakty poza Niemcami?
2
Zenek 2017-06-06 15:55
Niedawno tam pracowałem i wiecie co? Tam pracują same ochlajtusy z orawy ludzie którym przyrosły młotki do rąk typowe robole wierni majstrom wylać beton i do Lidla po tanie wino i piwo z plastika a w weekend najtańsza wódka raz na pół roku do domu zaliczyć Maryske oddać kasę i dalej na export. Typowy polbauowiec cóż im z życia zostanie?
6
Rafalop 2017-06-06 18:44
Karzdemu pracownikowi nalezy sie odszkodowanie za choćby brak należytej odzieży roboczej która to wchodzi w skład w Środki ochrony indywidualnej które mają chronić zdrowie i życie pracowników. Placach bodowy mają spełniać odpowiednie przepisy, ochrona zmyslu słuchu. W tej firmie dostajecie zatyczki które w żaden sposób nie chronią Was przed hałasem a używając ich można powaznie zachorować np. Zapalenie opon mózgowych, przez wtykanie brodow do kanau sluchowego...
Niech sprawa trwa 3 lata walczcie o swoje.
1
czarny1313 2017-06-07 08:47
Powiedz kto tak naprawdę uprawiał mobbing wobec Ciebie ? Czy to nie Ty sam ?
stefan 2017-06-07 09:32
13.50 brutto a początek? a nie jest w Niemczech stawka 14.70? gdzie się podziewa 1.20? plus 240 za nocleg w 5 osobowym pokoju?
4
Rafalop 2017-06-07 10:14
Czarny1313 jestem ciekawy kim jesteś????
Przy mobingu zapomniałeś jeszcze o kilku innych rzeczach np. Oszustwo. To sam sobie odpowiedz na swoje pytanie. Niedługo bedzie rozprawa
1
czarny1313 2017-06-12 09:55
14,70 € brutto to w Niemczech stawka dla operatora żurawia wieżowego czyli dla Facharbeitera. A dla Helfera jest stawka 13,50 € brutto. Poczytaj sobie przepisy, o ile umiesz po niemiecku. Pozdrawiam
2
czarny1313 2017-06-12 09:58
Kim jestem ? Twoim utrapieniem. Pracowaliśmy razem u Pana Kurkiewicza.
1
stefan 2017-06-21 10:19
to dlaczego znajomi królika mają 14,70 albo i więcej a ''obcy'' nie?
dodam ,że ci znajomi w tym są fachowcami bo pracują w polbau,
nigdzie indziej raczej by sobie nie dali rady,o pracy w polsce nie wspominając!!!!
stefan 2017-06-21 10:24
pierwsza umowa 13.50 druga na dwa lata 14.70 poczytaj ogłoszenia
pytam raz jeszcze :
dlaczego znajomi dostają stawki a inni nie?
nie pisz mi o fachowości
józefdupa 2017-06-21 11:56
14.70 to stawka dla pracownika wykwalifikowanego(tzn.fachowca) nie tyko operatora!!!
czarny1313 2017-06-27 19:00
Stefan pamiętaj proszę, że Polsce pisze się z dużej litery. Trzeba szanować ojczyznę.
czarny1313 2017-06-27 19:03
Właśnie poczytałem ogłoszenia Polbau. I wyobraź sobie nigdzie nie pisze nic o I czy też II umowie. Pisze stawka od 13,50 do 15,00 €/godz. brutto. Masz chyba trochę wzrok zamglony. Może nie pij już tyle, co ? Pozdrawiam
Swn 2017-06-28 22:46
Witam wszystkich z tej str Bartek :) mam zamiar niedługo odwiedzić ta firmę w charakterze operatora żurawia. Opiszę mi ktoś terazniejsza sytuację firmy??? Ile godzin n rękę itd itp???
1
Rafalop 2017-06-29 17:45
Pracowalem dla nich na tym samym stanowisku to ty tam chcesz pracować bartku.
... pozwalem ich do sadu pracy oraz bylem zobligowany do tego aby złożyć zawiadomienie (konfidentować) na prokuraturę.

-zrób jak chcesz ja odradzam.
1
czarny1313 2017-07-03 08:47
Rafale, to że jesteś konfidentem to każdy wie. Nie musisz się tym chwalić.
Kierownik 2017-07-03 14:58
Panie Bartku Sawin ! Jeżeli nie chce Pan jechać z Polbau to nikt Pana nie zmusza. Ale wypada zadzwonić i powiedzieć, że Pan rezygnuje a nie wyłączać telefon udając, że nikogo nie ma. Firma te ponad 180 PLN jakie wydała na bilet dla Pana przeżyje, ale to co Pan zrobił to jest typowo polskie.
Rafalop 2017-07-03 17:36
Komuś kupujecie a innym nie. To ze walcze o swoje tez. Firma jest nieuczciwa.
Kierownik 2017-07-04 07:59
Panie Rafale Janeczek ! Ta uwaga była skierowana do Pana Bartka i Pan raczej nie powinien się odzywać. Proszę pozwolić by te 700 ludzi, pracujących w Polbau powiedziało czy firma jest uczciwa czy tez nie. Jeden sfrustrowany Pan Janeczek ? Damy radę !
Pozdrawiam (mimo wszystko)
3
Szczęśliwiec 2017-07-07 10:53
Nie "pisze", tylko "jest napisane!"

Gamoniu :P

O kruca! Sawin, Janeczek - jedziecie ostro! Cholera, aż się boję, że "Kierownik" i mnie sczai i co wtedy będzie? :D.

No nic. Grunt, że ja się już nie muszę z wami wszystkimi użerać, bom się jeno siwych włosów dorobił.
(No dobra, euro tyż wpadło ;) ).
3
Operator 2017-07-09 10:53
Panowie jakie sa warunki pracy jako operator zurawia wiezowego kat 1z
Żuraw i Czapla 2017-07-10 13:35
Siedzisz w kabinie na 30m cały dzień, słonko świeci, pocisz się jak prosiaczek, musisz siku do butelki robić, a z radia cały czas słyszysz: "SZNELA! SZNELA!" i kręcisz tym interesem jak szalony!
6
ŻuroŻarł 2017-08-10 14:31
Ej! I co z tą rozprawą sądową? Bo coś nagle ucichłeś, a tak ostro wojowałeś!
Rafalop 2017-08-10 17:23
Sprawa jest w sadzie okregowym sadu pracy w opolu jeszcze duzo wody musi upłynąć. Mam nadzieje ze oszuści zapłacą mi za oszustwo.
Stanowczo odradzam pracy jako operator IZ.
KorpoSzczur 2017-08-11 07:03
Co to jest operator IZ?
Nikt za nic nie zapłaci. Skoro szef firmy ma w rodzinie prezydenta RP, to włos mu z jego siwej głowy nie spadnie.

Heh, ponoć Niemcy się sypią.
Ludzi nie ma, nikt już za te marne grosze nie chce za Polbauem na zachód jechać :D.
1
Rafalop 2017-08-11 19:56
Żurawie wiezowe.
zawiedziony 2017-08-13 17:54
Ej, no ale rozwiń skrót co?
operator13 2017-08-14 09:41
Ale ty nie wystąpiłeś o oszustwo, tylko o mobbing. Pracowałeś 2 miesiące i zażyczyłeś sobie pięćset tysięcy złotych odszkodowania. Nie walnąłeś się gdzieś w głowę ? Nie rób nam wody z mózgu ! Jeżeli nie potrafisz rzetelnie informować ludzi to usuń się z forum.
Papużka 2017-08-15 11:54
Zaraz, zaraz, stop, chwileczkę. Skoro w USA można za poparzenie się gorącą kawą wydoić miliony to czemu nie spróbować w PL? Owszem, to nie Ameryka, ale jak Rafałek znajdzie dobrą papugę, świadków, itd. to kto wie - może jakaś fajną emeryturkę od Polbauku wycycka.

Operator jak sprawa nie jest utajniona, to możesz zrzucić jakiś szczegółami, chętnie poczytam(y).

A pamiętacie jak "Batman" po przejściu na emeryturę zasądził Polbau na 100 tys. euro? Z tego co pamiętam, to Prezio chciał na jakąś ugodę iść, ale chyba A. to olał i walczył dalej. CIekawe jak to się skończyło, wie ktoś?
1
hombre 2017-08-16 09:12
Hej Panowie, interesują mnie opinie o pracy w Polbau. Jakie są warunki pracy, jak z płatnościami? Pozdrawiam
Phi 2017-08-16 09:20
Chyba se jaja robisz: masz 16 stron, 836 postów/opinii, a Ty z takim textem? Wstyd!
Co za roszczeniowe społeczeństwo, już się nawet klikać nie chce, tylko wszystko pod ryj podstawić!
hombre 2017-08-16 09:24
16 stron pisania o niczym. Szukam aktualnych opinii od normalnych użytkowników forum a nie bezczelnych i chamskich patoli!
operator13 2017-08-16 12:21
Nawet nie piszesz jaki masz zawód. Warunki pracy takie jak na budowach. Raz jest lepiej a raz gorzej. Raz trafisz na mądrego majstra a raz na głupola. Tego się nie da ograć. Przeciętnie walczysz 10 godzin a w sobotę 6. Nie możesz mieć zbyt dużo nadgodzin bo niemiecki fiskus zje Cię podatkami. Wypłata na konto miedzy 10 a 15 następnego miesiąca. Duży plus to, że są kuchnie z polskimi kucharzami a obiad kosztuje 3-4 €. Faktycznie, zamiast pisać rzetelnie to wdajemy się w "polskie piekiełko". Zakwaterowanie raz lepsze raz gorsze. Hilton to nie jest, ale po to przyjechaliśmy by zarobić, bo rodzinkę jakoś trzeba utrzymać.
Polbau4Ever 2017-08-16 15:24
No dobra, podstawowe pytanie: kadra czy fizyczny?
Bo to wtedy niebo a ziemia panie :D.

olo45 2017-08-16 15:59
Zgadzam się z kolegą na podstawie tego forum nie można sobie wyrobić poglądu o firmie, przekrój polskiego społeczeństwa, nieroby piszą swoje a pijaki swoje, ale trafiają się też konkretne posty, mimo wszystko zdecydowałem się aplikować na cieślę, bo jak mawiają Rosjanie pożyją uwidzimy
Rafalop 2017-08-17 10:03
O oszustwo, mobing, narazanie grupy osub na utratę zdrowia. ( bhp ) pozwany nie zapewnia nawet zimnej wody zimą.
Polew 2017-08-17 12:53
BUAHAUHAUAHAH!
ZIMNA WODA ZIMĄ mnie rozwaliła :D.

Oj chłopie, idź lepiej, bo normalnie jeszcze ja Cię o odszkodowanie za spowodowanie raka oczu i pęknięty brzuch pozwę :D
JanuszWąsaty 2017-08-17 13:01
Tam i tak wszytskich biorą jak trzeba, dostaniesz się, luzik. A opinie o firmie? Przecież ogólnie niepochlebne: w Niemczech giną godziny, syf na barakach, za które na dodatek trzeba płaić (niektóym przeszkadzało dodatkowo, że trzeba samemu sprzątać, lol), jedzenie płatne. Ok, zarobić idzie, ale czy warto się użerać za 1500E? Ja byłem rok w 2010 w Finlandii i z tam był wypas, bo i żarło za darmo i 10 godzin roboty + wolne weekendy, a miałem po 1700 na miesiąc (zbrojarz). A pijacy i nieroby są wszędzie, ja miałem fajowską ekipę i w robo i na baraczkach. Majstry różne, ale do przeżycia.
1
Rafalop 2017-08-17 15:40
Wlasnie na takich jak ty ta firma żeruje. Zdodnie z prawem polski mają nam zapewnić chociaż napoje cieple zimą.
I mimo tego ze caly czas nie którzy robią sobie z mojej osoby żart lecz jak wygram proces wam też bedzie lepiej.
Rafalop 2017-08-17 15:41
Wlasnie na takich jak ty ta firma żeruje. Zgodnie z prawem polski mają nam zapewnić chociaż napoje cieple zimą.
I mimo tego ze caly czas nie którzy robią sobie z mojej osoby żart lecz jak wygram proces wam też bedzie lepiej.
TU-Polew 2017-08-18 08:00
Człowieku!

Ty jesteś jakiś oderwany od rzeczywistości czy jak?
Napisałeś:

ZIMNE napoje ZIMĄ
ZIMNE ZIMĄ!
ZIMNE...
ZIMĄ

Czaisz?

Jak wygrasz proces to NAM też będzie lepiej?
Niby jak - podzielisz się swoim półmilionowym odszkodowaniem? :D.
operator13 2017-08-18 12:44
Wiesz co ? Daj sobie siana ! Może dobry psychiatra by się Tobie przydał bo robisz "bokami"
Rafalop 2017-08-21 12:30
Jak nie wiesz co to jest sarkazm to szkoda.
Zostaw swoją opinię o POLBAU - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLBAU