logo POLBAU

POLBAU

Opole

Opinie o POLBAU

janusz gwóźdź 2017-03-30 16:48
Polbau to aktualnie najlepsza polska firma na rynku niemieckim a majster Józef Syjud najlepszym majstrem w niemczech , oby został jak najszybciej samodzielnym kierownikiem budowy!!!
felix 2017-03-30 19:31
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o chopinie
Rafalop 2017-03-30 19:35
Zamknąć Polbau!!!!
Weronika 2017-03-31 09:48
@Rafalop, dlaczego? Powiedz więcej na ten temat.
czarny1313 2017-04-01 18:31
A skąd ty możesz o tym wiedzieć jak zwolnili Cię dyscyplinarnie za picie gorzały ?
Weronika 2017-04-03 13:06
Chcecie poznać POLBAU bliżej? Przydatne informacje możecie znaleźć na ich stronie internetowej: http://polbau.pl/pl/strony/o-firmie/
Rafalop 2017-04-03 15:03
Ile płacą tobie za to ze tu piszesz?? Nie zaprzeczaj!!! Za co zamknąć?? Jestesmy ludzmi a nie śmieciami za to!!!
Pochwalilas sie ze PROKURATURA wzięła was pod lupę.
Weronika 2017-04-03 15:13
@Rafalop, o czym mówisz? Nie współpracuję z POLBAU. Jestem redaktorem serwisu GoWork.pl - więcej o moim zadaniu możesz dowiedzieć się klikając myszką w ikonkę mikrofonu, zamieszczoną przy moim nicku. Chętnie również poznaję Waszą opinię na temat pracy w tym miejscu oraz dzielę się z Wami informacjami, które znajduję.
Rafalop 2017-04-03 15:21
Przepraszam. Za oszczerstwa w stosunku do twojej osoby. Firma POLBAU jest wzieta pod lupę za szczegulne zaniedbania z bhp, oszustwa, stwazanie besposredniego zagrozenia dla zycia i zdrowia grupy osób, mobbingu, dyskryminacji, oraz innych z Kp kk kw kc.
Pozdrawiam
czarny1313 2017-04-03 16:09
Rafalop na Boga ! I czemu Ty takie głupoty piszesz ? Powiedzieć o Tobie, że jesteś palant to mało, ale poprzestańmy na tym. A propos : szczególnie to wypada napisać przez ó a nie u.
Pozdrawiam Cię gamoniu. A czytelnikom radzę nie brać serio jego opinii.
janusz gwóźdź 2017-04-03 18:20
hej hej ktoś mnie zwolnił za picie gorzały? jesteś pewien ? to przedstaw mi się z imienia i nazwiska
janusz gwóźdź 2017-04-03 18:25
teraz piszę na poważnie proszę podać swoje imię i nazwisko
2
Rafalop 2017-04-04 08:17
1 nie obrazaj, nie zachowuj siejak prostak i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> 2 nie wzywaj imienia nadaremno
3 powinieneś prZeprosić za obrazanie lecz ludzie tacy jak ty to tylko potrafią używać epitetów.
czarny1313 2017-04-04 08:39
Następnym razem jak będziesz pisał cokolwiek to weź proszę słownik poprawnej polszczyzny oraz słownik ortograficzny i staraj się nie robić tylu podstawowych błędów, bo to wstyd. Ja skończyłem zawodówkę i staram się szanować mój język. A gamoniem językowym niestety jesteś.
1
czarny1313 2017-04-04 08:43
Przepraszam. Rzeczywiście to nie była gorzała. Po prostu porzuciłeś pracę.
Rafalop 2017-04-04 09:16
Ja tak.
Niezfadzam sie na to co robią
Weronika 2017-04-04 09:52
Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat pracy w POLBAU. Forum nie służy do obrażania poszczególnych pracowników.
czarny1313 2017-04-04 11:02
To będzie b. trudne. Polacy mają to do siebie, że wolą komuś przyłożyć niż wdawać się w merytoryczne dyskusje. Tak naprawdę to w żadnym komentarzu nie doszukałem się konkretów pracy w Polbau np. uczciwe opisanie warunków pracy i płacy. Wystarczy, że majster kogoś opieprzy na nieróbstwo to wtedy zaraz pokazuje się negatywny komentarz na temat firmy. Tacy jesteśmy.
2
Weronika 2017-04-04 11:13
Dlatego może ktoś mógłby powiedzieć więcej na temat warunków pracy w POLBAU? Jakie pozytywy dostrzegacie pracując w powyższej firmie?
Rafalop 2017-04-04 11:19
Ty mnie obraziles. I dalej nic.ok
czarny1313 2017-04-04 11:38
Pozytyw to taki, że od 1989 roku firma istnieje na niemieckim rynku i ma się dobrze. Ja od 15 lat w niej pracuję i wiem co to Allach, Bonn , Mainz czy Deizisau. Nigdzie nie jest idealnie. Ale ja jestem tu by pracować i nie narzekać i zarabiać na utrzymanie swojej rodziny. Pewnie, że hotele nie są idealne, że i karaluchy się znajdą . I co ? Mam się na firmę obrazić ? Jeden kierownik czy majster jest normalny a drugi nie. Też mam się obrazić i pisać o tym jak bardzo mnie Polbau "skrzywdził" ? Bzdura. Pokażcie mi drugą taka firmę, która urządziła na hotelach kuchnie z polskim kucharzem . A ludzie jeszcze narzekają . Obiad to wydatek ok. 4 € i jest dla niektórych za dużo. Bywają tacy (niestety), którzy wolą pogrzebać w śmietnikach na zapleczach LIDL czy też innego taniego sklepu i zaopatrywać się w jedzenie. Ktoś napisze, że to bzdury. Niestety nie. Żeby był jasne : to nie jest tak , że ja tylko chwalę Polbau. Ja tylko szanuję Polbau za to, że jej szef, mając 75 lat chce dawać jeszcze zatrudnienie ludziom a nie zlikwiduje jej po prostu i pojedzie sobie odpoczywać w ciepłych krajach. On już nie musi zarabiać, bo już zarobił. To my musimy zarabiać.
4
czarny1313 2017-04-04 11:45
Jeżeli czujesz się naprawdę obrażony to chętnie do Ciebie przyjadę (akurat na Święta będę w Polsce) i osobiście Cię przeproszę. Podaj tylko namiary.
Rafalop 2017-04-04 11:49
POLBAU cała prawda.
Pracują tam ludzie od początku istnienia firmy będą jej bronić za wszelką cenę.
Jeśli chcesz podjąć pracę w tej firmie gorzej nie mogłeś trafić.
W slamsach są lepsze warunki bytowe niż na "hotelu w monachium"
grzyb wilgoć robactwo szczury
Od firmy nie dostaniesz Prawidłowego zabezpieczenia BHP, ty jako nowy pracownik, będziesz poniżany, udowodnić ci że jesteś śmieciem, czerpią z tego przyjemność, na pewno nie wszyscy ja tak miałem.
jako pracownik szeregowy nie dostaniesz nawet wody zimnej zimą. Operatorzy nie mają przerwy, są zmuszani do pracy z narażeniem ludzkiego żucia i zdrowia.
Rafalop 2017-04-04 11:51
wystarczył by głupie sorry. i nic więcej.
uznam to za przeprosiny. nie musisz się fatygować
czarny1313 2017-04-04 12:31
Żebyś wiedział. Do końca swoich dni będę bronił Polbau. I zachęcam do pracy w tej firmie. O ile tylko chcecie pracować rzetelnie. Wiesz, co ? Jedź do Monachium i powiedz to tym 100 ludziom, którzy tam mieszkają , że ich hotel to slamsy i niech wszyscy się natychmiast obrażą i jadą do domu (o ile kiedykolwiek widziałeś slamsy). Będziesz tak odważny ? Ja Ci zafunduję bilet. Ja akurat od dwóch tygodni jestem na Allachu i nie narzekam. Slamsy to są fawele w Brazylii. A w Monachium to są normalne miejsca noclegowe.
Zresztą jeżeli będziemy się sugerować tylko komentarzami to lepiej siedźmy w domu na bezrobociu albo róbmy fuchy i nie myślmy o eksporcie.
A propos co to znaczy " prawidłowe zabezpieczenie BHP ? Nie bardzo wiem o co chodzi ? Czy to oznacza, że jak wchodzisz na żuraw to musisz mieć szelki ?
janusz gwóźdź 2017-04-04 18:33
pojechałem do innej pracy moje ty ''czarne'' słoneczko, szkoda tylko że nie wiem kim jesteś bo planowałem sobie że opłacisz mi wakacje w tym roku!! szkoda ale tak sobie myślę że ty i Rafał to macie obsesję na punkcie Polbau
janusz gwóżdż 2017-04-04 18:39
ala może się przedstawisz?,bo kim jest Rafał to wiem ale ciebie do nie mogę sobie wydedukować
czarny1313 2017-04-04 20:08
Za krótko pracowałeś byśmy mogli się spotkać.
czarny1313 2017-04-05 08:15
Jak byś uważnie czytał wszystkie komentarze to pewnie byś zobaczył , że kiedyś się przedstawiłem : mam na imię Jurek.
Rafalop 2017-04-05 09:27
Najważniejsze co zależy do operatora to pracować w taki sposób aby nikomu nic sie nie stało. Polbal robi wszystko aby ktoś ucierpiał.
Weronika 2017-04-05 10:28
Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat POLBAU. Powyższa dyskusja odbiega od pożądanego tematu.
Rafalop 2017-04-05 11:18
To jest merytoryczne dla operatorów. Beda wiedzieć aby unikać.
Weronika 2017-04-05 11:26
@Rafalop, mój komentarz skierowany był do użytkowników @czarny1313 oraz @janusz gwóżdż
1
czarny1313 2017-04-05 16:25
Panie operatorze z Częstochowy . Przepracował Pan 3 miesiące i raczej nie ma Pan uprawnień do tego by kogoś pouczać.
Weroniko ! Obiecuję, że to już ostatni raz.
Rafalop 2017-04-06 09:23
Kolejny przykład na zabieranie praw przez pracowników i przez POLBAU. Jak można zauważyć dyskriminacja jest obecna w tej firmie.
Nie polecam tego pracodawcy.
1
Jarek 1972 2017-04-20 10:53
Witam mam pytanie czy kierownik Smykowski jeszcze pracuje w Polbau
1
Ekspert 2017-04-30 17:24
A od kiedy pracownik płaci za hotel i ubranie robocze. To czyste złodziejstwo żeby z poborów potrącać pięniądze. Jest to obowiązek pracodawcy.
5
uradowany 2017-05-01 14:03
Wszedłem tu pierwszy raz i zajefajnie czyta się te wszystkie komentarze.Czuje się tutaj taki polski klimat.Szczególnie spodobała mi się wypowiedż Pani o nicku Ypot z 2017-03-10 o swoim mężu.Faktycznie trzeba być debilem mając kogoś takiego za żonę.Ale i tak pojadę na spotkanie 9 maja.
5
kawosz 2017-05-08 21:00
Koniecznie napisz jak było na rozmowie i jakie kokosy obiecują.
Zastanawiam się nad pracą w tej firmie ... Dziwi mnie fakt, że tak często poszukują operatorów, że rekrutacja odbywa się na zasadzie przesłania dokumentacji, która przy pierwszym poziomie rekrutacyjnym w ogóle nie powinna być wymagana.
1
Machete 2017-05-16 08:03
A wiecie, że Adam Elegancki po tylu latach bycia "wiernym" pracownikiem firmy Polbau uciekł do jakiś Turko-Greków, no ale nie zabalował tam dlugo i... zniknął?
Czy Polbauek ma jeszcze zamiar dorwać jakieś kontrakty poza Niemcami?
1
Zenek 2017-06-06 15:55
Niedawno tam pracowałem i wiecie co? Tam pracują same ochlajtusy z orawy ludzie którym przyrosły młotki do rąk typowe robole wierni majstrom wylać beton i do Lidla po tanie wino i piwo z plastika a w weekend najtańsza wódka raz na pół roku do domu zaliczyć Maryske oddać kasę i dalej na export. Typowy polbauowiec cóż im z życia zostanie?
3
Rafalop 2017-06-06 18:44
Karzdemu pracownikowi nalezy sie odszkodowanie za choćby brak należytej odzieży roboczej która to wchodzi w skład w Środki ochrony indywidualnej które mają chronić zdrowie i życie pracowników. Placach bodowy mają spełniać odpowiednie przepisy, ochrona zmyslu słuchu. W tej firmie dostajecie zatyczki które w żaden sposób nie chronią Was przed hałasem a używając ich można powaznie zachorować np. Zapalenie opon mózgowych, przez wtykanie brodow do kanau sluchowego...
Niech sprawa trwa 3 lata walczcie o swoje.
czarny1313 2017-06-07 08:47
Powiedz kto tak naprawdę uprawiał mobbing wobec Ciebie ? Czy to nie Ty sam ?
stefan 2017-06-07 09:32
13.50 brutto a początek? a nie jest w Niemczech stawka 14.70? gdzie się podziewa 1.20? plus 240 za nocleg w 5 osobowym pokoju?
3
Rafalop 2017-06-07 10:14
Czarny1313 jestem ciekawy kim jesteś????
Przy mobingu zapomniałeś jeszcze o kilku innych rzeczach np. Oszustwo. To sam sobie odpowiedz na swoje pytanie. Niedługo bedzie rozprawa
czarny1313 2017-06-12 09:55
14,70 € brutto to w Niemczech stawka dla operatora żurawia wieżowego czyli dla Facharbeitera. A dla Helfera jest stawka 13,50 € brutto. Poczytaj sobie przepisy, o ile umiesz po niemiecku. Pozdrawiam
2
czarny1313 2017-06-12 09:58
Kim jestem ? Twoim utrapieniem. Pracowaliśmy razem u Pana Kurkiewicza.
1
stefan 2017-06-21 10:19
to dlaczego znajomi królika mają 14,70 albo i więcej a ''obcy'' nie?
dodam ,że ci znajomi w tym są fachowcami bo pracują w polbau,
nigdzie indziej raczej by sobie nie dali rady,o pracy w polsce nie wspominając!!!!
stefan 2017-06-21 10:24
pierwsza umowa 13.50 druga na dwa lata 14.70 poczytaj ogłoszenia
pytam raz jeszcze :
dlaczego znajomi dostają stawki a inni nie?
nie pisz mi o fachowości
józefdupa 2017-06-21 11:56
14.70 to stawka dla pracownika wykwalifikowanego(tzn.fachowca) nie tyko operatora!!!
Zostaw swoją opinię o POLBAU - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POLBAU