Dom Pełen Energii Sp. z o.o.

3.2 Dodaj merytoryczną opinię
baner wywiady

Opinie o Dom Pełen Energii Sp. z o.o.

Firma "Dom Pełen Energii" to doskonały wybór dla wszystkich, którzy marzą o wybudowaniu własnego domu. Przede wszystkim, muszę pochwalić terminowość usługi - mój dom został wybudowany zgodnie z planem, a nawet przed terminem. Na szczególną uwagę zasługuje inżynier budowy, który był zawsze dostępny i odpowiadał na każdy mój telefon. Dzięki niemu miałam pewność, że budowa mojego domu przebiega pomyślnie i zgodnie z moimi oczekiwaniami. Niezwykle istotne jest również to, że mimo indeksacji kosztów, udało się dogadać o obniżenie kwoty i wynegocjować, że będzie to jednorazowy koszt. Podsumowując, jeśli szukasz profesjonalnej i rzetelnej firmy budowlanej, która spełni Twoje marzenia, to DPE jest strzałem w dziesiątkę. Serdecznie polecam!

Klientka
@anonim

Przecież od tej opinii, aż kipi fałszem. Nikt tego nie potwierdzi. Na pewno nie byli i aktualni klienci.

Przyjemna i przyjazna atmosfera pracy, a także przemili ludzie, którzy tworzą tę firmę

Ale to jak firma proponuje pracownikowi przejście na formę B2B to nie jest to czasem właśnie bardziej opłacalne finansowo wtedy? Nie znam się to nie wiem ale warto się upewnić. Jeszcze w sumie chcę wiedzieć, czy firma może pomaga pracownikowi w założeniu działalności i w tej całej papierologii?

Janusz Olszewski

Na Dom Pełen Energii natknąłem się w Internecie myśląc o zakupie domu. Od pierwszego spotkania miałem pozytywne odczucia. Zmieniliśmy koncepcję i zakup zastąpił pomysł budowy. Ponieważ nie mam czasu sam zajmować się budową pomysł z Generalnym Wykonawcą przypadł mi do gustu. Przez wszystkie etapy administracyjne zostałem przeprowadzony w zasadzie za rękę. Budowa przebiegała sprawnie, a niezależni fachowcy sprawdzający jakość wykonania poszczególnych etapów nie mieli większych zastrzeżeń. Na samym końcu budowy, tuż przed oddaniem budynku do użytkowania, nastąpiły opóźnienia po stronie DPE, jednak na tym polu firma również wykazała się podejściem proklienckim i wypłaciła kary umowne bez zbędnej zwłoki. Z czystym sumieniem polecam.

ReńkaW
@Janusz Olszewski

No aż jestem pełna podziwu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie jakaś inna bajka :)))

Marcin Mardas

Zakończyliśmy budowę z DPE. Dom 250m2 budowa od stycznia 2020 do grudnia 2020, z małym poślizgiem ale w obecnych warunkach chyba akceptowalnym. Efekt końcowy na prawdę ok. Kontakt z firmą dobry, wszyscy zaangażowani. Polecamy.

Administrator Nowy wpis

Firma Dom Pełen Energii Sp. z o.o. poszukiwała pracowników na stanowisko Przedstawiciel Handlowy. Aplikowałeś na tę ofertę? Możesz wypowiedzieć się na temat zarobków?

@Paproch Nowy wpis

Nie ważne co masz w CV, możesz być nawet "cieciem z piździchowa " z tygodniowym okresem zatrudnienia. Musisz mieć TWARZ i oczy które budzą zaufanie, to jest najważniejsze kryterium. Reszty cię nauczą

Małgorzata Gajdowska Nowy wpis
@@Paproch

Dzień dobry, Bardzo dziękuję za poświęcenie czasu na podzielenie się swoją opinią nt. prowadzonych przez nas rekrutacji. Odnosząc się do tej wypowiedzi chciałabym wyjaśnić Pani/Panu przedstawić krótko jedną z podstaw naszej polityki zatrudnienia. Podczas rozważania każdej kandydatury z uwagą śledzimy historię jej zatrudnienia. Doświadczenie kandydata jest ważne, ale nie na każdym stanowisku jest decydujące. Jak Pani/Pan wie, każda osoba znajdująca się na rynku pracy musi zdobyć swoje pierwsze doświadczenia i nasza firma daje taką możliwość. Ponadto bardzo istotna jest dla nas dobra współpraca z klientami, partnerami i kontrahentami, a także dobra atmosfera w miejscu pracy :) Dlatego też osoby pełne energii, uśmiechnięte i chcące się rozwijać wspaniale uzupełniają nasz zespół. Jeśli jest Pani/Pan osobą, która widzi w sobie te cechy, serdecznie zapraszam do dołączenia do naszego zespołu i przesłania swojego CV na adres: kariera@dompelenenergii.pl Serdecznie pozdrawiam, Małgorzata Gajdowska, Specjalista ds. HR

Natalia Nowy wpis
@Małgorzata Gajdowska

A czy jest jedna rozmowa kwalifikacyjna, czy jednak kilkuetapowa? Myślę nad aplikacją na stanowisko Specjalisty ds. Sprzedaży, znalazłam ogłoszenie na stronie, czy w dalszym ciągu jest aktualne? No i mam pytanie o system pracy, czy jest szansa pracować zdalnie?

łysy

budowa w porządku, wszystko poszlo w miare sprawnie, skończyli nawet przed terminem, generalnie jestem zadowolony

Zarzeczny K.

Polecam. Budowa z Dom Pełen Energii pozwoliła nam odetchnąć po wstępnych nerwach z nietrafionym wykonawcą fundamentów. Słusznie znajomi przestrzegali przed budową gospodarczo. Firma przejęła budowę po stanie zero i doprowadziła do stanu deweloperskiego w uzgodnionym terminie. Oczywiście nie obeszło się bez małych "przepychanek" przy odbiorach i interpretacji tego czym jest usterka do poprawy, ale koniec końców wyszło wszystko ok.

Rekruter zaprosił Cię na rozmowę do firmy Dom Pełen Energii Sp. z o.o.? Jakie warunki Ci zaproponowano? Jakie wymagania ma pracodawca względem osoby pracującej na stanowisku Kosztorysant ? Podziel się swoimi doświadczeniami.
anna_d

Nasza przygoda z DPE rozpoczęła się ponad 2 lata temu. Wówczas przedstawiciel firmy doradzał nam, kiedy jeszcze byliśmy na etapie poszukiwań idealnej działki. Następnie wspierał przy projektowaniu wymarzonego domu, a teraz już jesteśmy na finishu prac deweloperskich. Z czystym sumieniem możemy polecić firmę Dom Pełen Energii. Współpraca z nimi była strzałem w dziesiątkę - na każdym etapie doradzają i pomagają rozwiązać problemy, które pojawiają się w międzyczasie.

Halina

Bardzo serdeczna i profesjonalna współpraca, gotowość na zaspokojenie każdej potrzeby klienta, nowoczesne rozwiazania szybka reakcja

Ewa Jastrzębia Góra

Dziwią mnie te negatywne opinie klientów. Budowaliśmy dom z DPE (łącznie z projektem-wg naszego pomysłu) od marca 2022 do grudnia 2022. Wszystko poszło sprawnie i szybko, pomimo ,że akurat okres mało sprzyjał (wybuch wojny w Ukrainie, braki materiałów, zwyżka cen).Jeżeli nawet trzeba było poczekać na materiały, to potem ekipy "sprężały" się i nadrabiały. Ponadto podwykonawcy (nie rozumiem zarzutu ,że GPE działa podwykonawcami- praktycznie każdy GW tak działa), przynajmniej na naszej budowie byli bez zarzutu. Wszystkie prac wykonane zostały zgodnie z projektem i solidnie. Fakt- tanio nie jest, ale materiały używane są b.dobrej jakości. Po taniości nic się dobrego zrobić nie da.Wiadomo,że jest drożej , ale za komfort zdjęcia całego kłopotu budowy z głowy trzeba zapłacić. Indeksacja też była, były negocjacje i dogadaliśmy się. W końcowym efekcie jesteśmy zadowoleni.

Pracuję już w DPE od dłuższego czasu. Atmosfera w pracy jest super. Polecam DPE jako pracodawcę

Klient Poznań

Ciekawe, albo miałem bardzo dużo szczęścia, albo większość tych złych opinii jest zdecydowanie nad wyrost. Budowa przebiegała sprawnie, zakończona w 10,5 miesięcy. Indeksacja była, ale nie obwiniam za nią DPE. W końcu zapis w Umowie był i podpisując Umowę miałem świadomość że podwyżka może się zdarzyć. Czasy są jakie są. Obiektywnie to byłoby dziwne gdyby w świetle inflacji nikt się nie zgłosił po rekalkulację. Oprócz tego budowa była prowadzona dobrze, inżynier był ze mną w stałym kontakcie a drobne usterki były na bieżąco usuwane. Jestem bardzo zadowolony i polecam serdecznie!

DG

Praca w Domu Pełnym Energii przyniosła mi bardzo dużo nowych doświadczeń. Ludzie są bardzo życzliwi i pomocni dzięki czemu do pracy przychodzi się z przyjemnością!

Mintaj

Co ma Pani na mysli piszac o umowie rezerwacyjnej? Faktyczna umowe rezerwacyjna czy akapit o tym tytule zawarty w umowie o roboty budowlane? Bo spotkalem sie z ta druga opcja - gdzie zachodzi ryzyko dosc powaznego zakrzywienia przekazu, bowiem w konsumencie podsycane jest poczucie zarezerwowania terminu, natomiast oslabiane jest poczucie zwiazania sie umowa definitywna.

Ktosiek

Napiszę krótko - jako były pracownik. Wielkim prezesom na żadnym pracowniku nie zależy. Premia? Mozna pomarzyć. Rozmowa z pracownikiem? A po co?

Małgorzata Gajdowska
@Ktosiek

Drogi były Pracowniku, Dziękujemy za poświęcony czas na wyrażenie opinii o współpracy z nami. Jeśli faktycznie pracowałeś w Domu Pełnym Energii (nie podpisałeś się), dobrze wiesz, że w firmie obowiązuje przejrzysty system premiowy. Pracownicy są o nim informowani na samym początku współpracy i są regularnie jego beneficjentami. Jak zakładam, wiesz również, że w odróżnieniu do większości firm, wszyscy bez wyjątku jesteśmy na TY („wielcy prezesi”? ), a drzwi do pokojów Zarządu są otwarte i nie ma potrzeby umawiania się przez pośredników, czy jakąkolwiek oficjalną drogą. Dodatkowo dla każdego pracownika dostępny jest również dział HR, który z przyjemnością wspiera pracowników, wysłucha, porozmawia i pomaga rozwiać wątpliwości, czy też znaleźć rozwiązanie. Życzę Ci wielu sukcesów na dalszej drodze życia zawodowego!

Ktosiek
@Małgorzata Gajdowska

Nie uważa Pani że naprawdę nikt, kto czyta te opinie, nie wierzy w Pani przekonania o tej 'cudownej' firmie? Kto pracował, ten wie jaka jeat prawda.

Ktosiek2
@Małgorzata Gajdowska

Z informacji które już chyba są powszechnie znane -zgadzam się z tą opinią negatywną i resztą negatywnych opinii. Budowaliscie w moim sąsiedztwie. Wasz były klient opisując całą historie na temat współpracy z DPE miał łzy w oczach i najgorsze „przecinki” łacińskie w każdym zdaniu. Opinie Są trafne i prawdziwe! Większość opinii 5/5 - opinie fałszywe wystawione przez DPE albo zmanipulowanych klientów. Szczerze i od serca - odradzam podpisywania umów na wykonywanie domów. Nazywać taką firmę GENERALNYM WYKONAWCĄ????? Te loga na bramach i flagi ??? Ludzie , a gdzie jakość prac. Ludzie kredyty biorą a wy taki szajs odstawiacie. Patrząc po waszych budowach, a budowach konkurencji - niestety, ale amatorka, wieczny (usunięte przez administratora) na budowach! Jako obserwator z boku - odradzam! Jako przyszły inwestor - nigdy z tą firmą! Zaproponowałam współpracę sąsiadom z mała firma składająca się z 6 osób- bajka. Wszystko ruszyło i nawet potrafili zaoszczędzić na rzecz wykończenia wnętrz.

@Ktosiek2

Szanowna Pani, Dziękuję, że znalazła Pani czas, aby podzielić się swoją opinią na temat świadczonych przez nas usług budowlanych. Bardzo mi przykro słyszeć wspomnianym niezadowoleniu znanych Pani Klientów. Jeśli spotkała się Pani z taką sytuacją, uprzejmie proszę o bezpośredni kontakt ze mną oraz przekazanie moich namiarów Inwestorom, obiecuję osobiście zaangażować się w wyjaśnienie zgłoszonej w ten sposób sprawy. W odniesieniu do pozostałej część Pani wypowiedzi proszę pozwolić, że poruszę tylko jedną z przedstawionych przez Panią kwestii, gdyż większość została już wyjaśniona przez nas w innych wątkach. Jako że nie jest Pani naszą Klientką, chciałbym krótko powiedzieć o podpisywanej z nami umowie, aby rozwiać wątpliwości związane z sugerowanym przez Panią niewielkim wpływem Inwestora na proces budowlany. Umowa z Inwestorem określa szczegółowo zakres prac, a także wskazuje na odpowiedzialność Domu Pełnego Energii za proces budowlany w każdym jego aspekcie, m.in.: bezpieczeństwa, terminowości, jakości czy udzielanej gwarancji i rękojmi. Inwestor w trakcie budowy na bieżąco zgłasza swoje sugestie dedykowanemu inżynierowi. Co ważne, ma on prawo oceny wykonywanych przez nas robót po każdym z głównych etapów budowy, pisemnie go akceptując lub nie. Zdarza się, że po danym etapie Inwestor zgłasza zastrzeżenia, które zostają wprowadzone do protokołu, a tym samym zobowiązuje nas w ramach umowy do stosownych działań. Gdyby jednak nastąpiła sytuacja, że usterki lub wady nie zostałyby zauważone na poszczególnych etapach czy przy odbiorze końcowym, zgodnie z umową oraz obowiązującym prawem (art. 568 § 1 Kodeksu Cywilnego) w okresie kolejnych 5 lat Inwestor może je zgłosić, a my jako podmiot świadczący usługi budowlane, mamy obowiązek dokonania skutecznej ingerencji. Nie wywiązanie się w jakimkolwiek przypadku z tego obowiązku naraziłoby rzecz jasna naszą firmę na konsekwencje prawne. Wobec powyższego, nie mogę zgodzić się z sugerowaną przez Panią niską jakością naszych usług czy brakiem możliwości czynnego udziału Inwestora w procesie budowlanym. Jeśli nadal ma Pani odmienne zdanie, zapraszam do osobistego kontaktu ze mną, chętnie odpowiem na Pani pytania i wątpliwości. Pozdrawiam, Piotr Filipiak, menedżer działu marketingu marketing@dompelenenergii.pl

Jak wygląda praca u nich w przedsiębiorstwie Dom Pełen Energii Sp. z o.o. w miejscowości Poznań? Są jakieś nowe miejsca? Oczekujemy na nowe komentarze. Może pojawi się osoba aktualnie pracująca, bo nie wiemy jak obecnie jest u nich?

Nikt
@Administrator

Niekompetentne osoby odpowiedzialne za rekrutację pracowników

Franek
@Nikt

Hej, mógłbyś rozwinąć co masz na myśli? Czym się objawia niekompetencja tych osób?

Halina
@Nikt

No właśnie. Coś wiecej o rozmowie o prace, jak wygladala ta niekompetencja? moze dla wiekszosci dla sie ta rozmowe przejsc i sie po prostu nie przejmowac HR ?

Nikt
@Nikt

Niekompetentne bo szukajace osob za pol darmo i przemial pracownikow co miesiac. Wystarczy sledzic facebook i strone, co chwile nowe osoby zatrudniane. Żal.

Klientka
@anonim

Urszula
@Pracownik

Dla mnie też atmosfera zawsze jest ważna jeśli chodzi o pracę. A zarobki u was też są zadowalające? Można liczyć na docenienie ze strony pracodawcy?

@Urszula

Zarobki nie powalają, a na dodatek prawie wszystkim pracownikom proponują B2B, bo przecież UoP to relikt PRLu ;)

@Były pracownik

I tak wszyscy na b2b się pchają drzwiami i oknami? no to warunki jednak muszą być spoko. Był ktoś kto specjalnie firmę pod nich otwierał?

@Jolanta

Może Pani się zatrudnić. Pół roku i się okaże, czy warunki są "spoko" ;) Ja nie słyszałem, żeby tam się dzie pchali drzwiami i oknami. Rok, dwa lata temu i owszem. Ale to już nie ta sama firma.

Anna

Co to znaczy?

@Anna

To znaczy, że inny jest stan faktyczny od tego kreowanego w mediach społecznościowych.

@Były pracownik

Drogi Były Pracowniku, Dziękuję za podzielenie się opinią na nasz temat. Jako osoba odpowiedzialna i biorąca bezpośredni udział we wszystkich rekrutacjach przeprowadzanych w Domu Pełnym Energii nie mogę się jednak zgodzić z przytoczonym twierdzeniem. Proponujemy pracownikom wszystkie formy zatrudnienia dostępne w polskim prawie i zawsze dostosowujemy się do oczekiwań kandydata. We wszystkich działach firmy mamy pracowników zatrudnionych na podstawie umowy o pracę, współpracujących na podstawie umowy zlecenie, czy też B2B. Nigdy nie zdarzyło nam się zrezygnować czy to z kandydata, czy też z pracownika z powodu formy współpracy. Specyfika branży budowlanej jest taka, że bardzo często zgłaszają się do nas kandydaci już posiadający własną działalność, którzy poszukują stabilnego i wiarygodnego partnera, który zapewni regulowanie należności w terminie. Również, w naszych ogłoszeniach dostępnych na portalach rekrutacyjnych zawsze określamy jaką formę współpracy na danym stanowisku proponujemy. Pozdrawiam serdecznie, Małgorzata Gajdowska specjalista ds. HR

ATP Budownictwo

Z firmą Dom Pełen Energii współpracujemy od wielu lat przy wykonywaniu posadzek. Na pochwałę zasługuje profesjonalna kadra kierownicza, terminowość i dokładność wykonywanych robót zgodnie z warunkami zawartymi w umowie. Z całą pewnością możemy polecić firmę Dom Pełen Energii jako solidnego i profesjonalnego wykonawcę. Pozdrawiam ATP Budownictwo Sp. z o.o.

Michu

Prace w Dom Pełen Energii oceniam pozytywnie. Wynagrodzenia są jednymi z niższych w branży, jednak atmosfera w pracy wiele rekompensuje. Że względu na realizację budynków w różnych technologiach można się sporo nauczyć.

Olga
@Michu

Czemu wynagrodzenia są tu tak niskie w porównaniu do innych? Firma zapewnia jakieś inne możliwości zwiększenia go? Np. jakieś premie, nadgodziny?

Klient

Firma bazuje na podwykonawcach, biorą najtańszych na rynku, a i tak dorzucają marżę do ich wynagrodzenia. Z terminami jest różnie, głównie obsuwy, może jedną albo dwie rzeczy wykonali na czas. Inżynier opiekujący się budową zawalony robotą, pojawia się na budowie dopiero po siarczystym opr. Żądają dopłat do wszystkiego, jak się z nimi nie wykłócisz to ssają kasę jak pijawki, na wszystko trzeba uważać, być ciągle na budowie bo inaczej robią niechlujnie. Ciągle o czymś zapominają i udają głupiego, że tego nie było w umowie. Na każdym kroku trzeba ich pilnować.

@Klient

A tak z cztstej ciekawości, który oddział prowadził budowę?

Klient
@Pytanie

pomorskie

@Klient

Szanowny Panie, Dziękujemy za podzielenie się niniejszą opinią. Ze względu na jej anonimowość niestety trudno nam w pełni odnieść się do wspomnianych przez Pana zdarzeń. Jeżeli natomiast faktycznie jest Pan naszym Klientem, zapewne posiada Pan wiedzę o tym jak działamy oraz komu Inwestor może zgłaszać każdy problem, który wymaga naszej uwagi. Poza inżynierem bezpośrednio odpowiedzialnym za daną budowę, sprawy tego wymagające można na bieżąco zgłaszać regionalnemu menedżerowi technicznemu lub menedżerowi oddziału, którego zapewne miał Pan okazję poznać przy okazji podpisywania umowy. Ponadto jako Inwestor otrzymuje Pan po każdym zakończonym etapie zapytanie od zespołu zajmującego się badaniem satysfakcji Klienta o to, czy jest Pan zadowolony zarówno z przebiegu procesu budowlanego, jak i komunikacji z naszymi pracownikami, w tym przede wszystkim z inżynierem. To doskonały moment na szczerą rozmową, z której nasi Inwestorzy chętnie korzystają, a my wyciągamy wnioski, aby jeszcze lepiej prowadzić budowy naszych Klientów. Gdyby nie czuł się Pan usatysfakcjonowany powyższymi wyjaśnieniami, zapraszam do bezpośredniego kontaktu ze mną - postaram się odpowiedzieć na Pana zapytania. Pozdrawiam, Piotr Filipiak, menedżer działu marketingu marketing@dompelenenergii.pl +48 501 511 000

abc

Może Pan podać konkretne przykłady?

Zorro

Dokladnie, raczej niczego dobrego nie nalezy sie spodziewac po nich, klienta najpierw usidlą zmanipulują i odpowiednio zredagowana umowa podporzadkuja, a potem w "majestacie prawa" traktuja jak swoja wlasnosc. Nie sluchajcie ani slowa, wiecej prawdy w TVP1 dzis. Umowy ktore proponuja klientom nie maja w ogole na celu budowy domu, jest to produkt uboczny, ktory chlopaki maja w tak zwanym powazaniu, a umowa jest po to, zeby trwac i wiazac strony. Umowa ma na celu umozliwic DPE szerokie mozliwosci poglebiania zazylosci panow zarzadcow z zawartoscia portfela "klienta", dokonywania indeksacji i nakladania haniebnych, drakonskich kar umownych i innych kosztow z pola malym druczkiem. Nieszczesnik, ktory podpisze taka umowe szybko przekona sie, ze te mile rozmowy to byl tylko marketing, natomiast to co zaczyna sie pozniej... zastraszanie, klamstwa, manipulacja i brak mozliwosci zakonczenia wspolpracy bez narazania sie na żądania zaplacenia haraczu umownego. Mętne kalkulacje, rozliczenia z gory, odbiory jednostronne. Z reszta w sensie doslownym ta firma nie zajmuje sie budowa domow, pracuja wylacznie podwykonawcy, za to DPE trudni sie posrednictwem oraz sprawianiem wrazenia (kompetentnego podmiotu o przyjaznym nastawieniu). Dla tego ostatniego celu maja nawet swoich internetowych oplacanych zwolennikow, pelniacych warte na forach i "spieszacych ze sprostowaniem" :D natomiast... Gotowka, ktora tak lubia indeksowac, sadzac po opiniach tu umieszczonych, przeplywa obfitym strumieniem od klientow a z drugiej strony cos kapie niektorym podwykonawcom...tak to jest gdy ktos robi cos wylacznie dla pieniedzy jako celu samego w sobie. Na szczescie takie bańki szybko pękają i ta też wkrotce pęknie. Wystarczy spojrzec na profile DPE na portalach internetowych. Na wiekszosci same 5/5. Redagowane pod linijke, nie zdziwilbym sie gdyby szablony udostepniali klientom w umowach jak maja pisac zeby kary nie dostac. Co ciekawe, przyjemniaczki w oficjalnych dokumentach zawieraja nawet roszczenia typu usuniecia prawdomownych (dla nich niekorzystnych) wpisow pod rygorem kary "ułomnej" wartosci niezlego samochodu. A to kryte jednoczesnie zapisem o zakazie udostepniania komukolwiek tej tresci pod rygorem kolejnej kary... smutne to, ze przegladajac te profile widzimy ile osob jest podatnych na metody "twardego biznesowego pressingu" zwanego inaczej blefem, szantazem, manipulacja i jest w stanie dac sie im ciemiezyc pod grozba jakiejs kary wzietej z miejsca gdzie plecy tracą swą nazwę od dolu. Klienci przyparci do muru z pozycji sily, odczuwaja silny stres, w zwiazku z czym nie widza perspektywicznie ze prawdziwym zagrozeniem jest nie ta "straszna" kara, a dalsza wspolpraca- prowadzaca do ruiny finansowej. I oni doskonale wiedza jak uspic czujnosc a potem na tyle zakrzyczec druga strone, zeby pograzona w strachu pozwalała sie traktowac jak juczne zwierze. PS Jak tam prace nad blogiem?

@Zorro

Szanowny Panie Zorro, Dziękujemy za czas, który poświęcił Pan (lub Pani) na wyrażenie opinii o nas. Pojawiło się w niej kilka niesłusznych stwierdzeń, zatem ze względu anonimowość tej wypowiedzi, pozwolimy sobie na kilka słów komentarza właśnie tutaj. Z przytoczonej opinii wnioskujemy, że nie jest i nie był Pan naszym Klientem. Najprawdopodobniej nie widział Pan również umowy, jaką zawieramy z Klientami, ponieważ wskazywane przez Pana zapisy się w niej nie pojawiają. Tylko przykładowo: 1. W naszych umowach nie ma zapisów „małym drukiem”. Zamiast tego staramy się możliwie przejrzyście i szczegółowo określić obowiązki zarówno nasze, jak i Inwestora. Przytoczone przez Pana zapisy byłyby bezprawne. 2. Mamy nadzieję, że żaden z naszych Klientów nie poczuł się „zmanipulowany”. Szczegółowe ustalenia związane z zakresem prac i odpowiednimi zapisami w umowie trwają od kilku tygodni do nawet kilku miesięcy. To czas na spokojne przemyślenie zapisów, bardzo konkretne pytania do nas oraz zasięganie opinii o poszczególnych zapisach oraz ich konsultowanie z innymi. Klienci skrzętnie ten czas wykorzystują, ponieważ chcą mieć pewność, że w umówionej cenie otrzymają spodziewany efekt końcowy. 3. Wspomniane przez Pana „zastraszanie, kłamstwa, manipulacja” to poważne zarzuty. Firma od lat funkcjonująca na rynku i budująca swoją renomę nie mogłaby sobie pozwolić na ten styl pracy. Gdyby takowe okazały się prawdą, oznaczałoby nie tylko to koniec funkcjonowania takiego podmiotu gospodarczego, ale też pociągnięcie konkretnych pracowników do odpowiedzialności karnej. 4. I wreszcie kwestia opinii o nas. Jak Pan zauważył w większości są one pozytywne, ale nie wszystkie. Te pierwsze nie są pisane „pod linijkę”, o czym świadczy ich różnorodność i opisywane doświadczenia inwestorów. Do tych drugich przede wszystkim otwarcie się odnosimy (podobnie jak i do niniejszej), a te mające umocowanie w rzeczywistości traktujemy jako konstruktywną krytykę i staramy się wyciągać z niej wnioski związane z naszą dalszą pracą. Gdyby zechciał Pan wyrazić swoją opinię, którą moglibyśmy odnieść do konkretnych spraw, serdecznie zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z nami mailowego (kontakt@dompelenenergii.pl) lub telefonicznego (501 511 000). Mamy nadzieję, że bezpośrednia rozmowa rozwieje Pana wątpliwości, a nam pomoże w naszej codziennej pracy. Serdecznie pozdrawiamy.

ReńkaW
@Dom Pełen Energii

Piszecie bzdury!!!!!!!!!!!!!, opine są zakupione , nie można na stronie wpisać nic poniżej 5 gwiazdek

@ReńkaW

Szanowna Pani @ReńkaW. Dziękuję Pani za podzielenie się na tym forum opiniami na nasz temat. Jest ich całkiem sporo i trudno odnieść się do każdej z nich z osobna, natomiast proszę pozwolić, że odpowiem na Pani powyższą wypowiedź. Opinii nie zakupujemy - jest to działanie nie tylko nielegalne, ale świadczące o krótkowzrocznym podejściu to prowadzonej działalności. Świadczyć o tym mogą m.in. negatywne opinie o nas, które również można znaleźć w Internecie. Nad każdą z nich ubolewamy, ponieważ staramy się nasze budowy prowadzić profesjonalnie, a ewentualnie pojawiające się błędy na bieżąco korygować. Niestety nie mam też informacji (nie tylko od Pani, ale także z innych źródeł) o istnieniu stron blokujących negatywne komentarze. Takich blokad nie ma na najpopularniejszych platformach wymiany opinii, w tym także na GoWork. Gdyby była Pani zainteresowana bezpośrednim podzieleniem się swoimi opiniami oraz wyjaśnieniem wątpliwości, które Pani opisuje, będę Pani bardzo wdzięczny za kontakt. Serdecznie pozdrawiam, Piotr Filipiak, menedżer działu marketingu. marketing@dompelenenergii.pl 501 511 000

Anna B

Właśnie kończymy stan deweloperski. Póki co jest ok. Obecnie są prowadzone intensywne prace przed odbiorem domu, który został wyznaczony na 7.10.22.

@Anna B

Ogólnie to wygląda pozytywnie ale czy ja dobrze zrozumiałam, że odbiór ma być już jutro? To o jakie intensywne prace tu chodzi, że do jutra mieliby zdążyć?

Jolanta

Ciekawa jestem jak wrażenia po odbiorze? Bo niestety feedbacku żadnego nie było

Ania B.

Odbiór został przeniesiony na 24.10

Pomorze
@Jolanta

Przecież to opinia osoby od DPE - cały internet jest nimi zapchany, kolejni ludzie się dają nabrać.. TO FIRMA BAZUJĄCA NA PODWYKONAWCACH! To nie jest firma budowlana, dorwą klienta i dopiero dla niego szukają jakiejkolwiek ekipy budowlanej, ich jedynym kryterium jest znalezienie najtańszego PODWYKONAWCY.

@Pomorze

Szanowna Pani/Panie @Pomorze. Dziękuję za podzielenie się swoją opinią. Jeśli Pan/Pani pozwoli, odniosę się do niej krótko: 1. Opinie zamieszczone w niniejszym wątku nie są naszym dziełem. Być może Pani/Pana opinia wynika z wcześniejszych negatywnych doświadczeń z praktykami innych podmiotów. My komunikujemy się otwarcie, jako Dom Pełen Energii, co i tu niniejszym czynimy. 2. Pisze Pan/-i także o podwykonawcach. Oczywiście, korzystamy z pomocy współpracujących z nami specjalistycznych firm. Jednak, jeśli jest Pan/-i naszym Klientem, zapewne doskonale wie, że zgodnie z umową jaką zawieramy, ponosimy 100% odpowiedzialność nie tylko za wybudowany dom, ale i to, co dzieje się na budowie, w tym także za ew. błędy czy opóźnienia naszych współpracowników. Pani/Pana wypowiedź zaś dotycząca "najtańszych podwykonawców" jest niestety nieprawdziwa. Bazujemy na współpracownikach sprawdzonych i solidnych, ponieważ jak wskazaliśmy wyżej, ponosimy pełną odpowiedzialność za nowy dom. Wiązałoby się to także z koniecznością wykonania poprawek po naszych współpracownikach. Proszę także pamiętać o udzielanej przez nas gwarancji i rękojmi na nowy dom - taka polityka bardzo szybko okazałaby się nieekonomiczna. Gdyby miał/-a Pan/-i życzenie, aby porozmawiać bezpośrednio i wyjaśnić ewentualne nieporozumienia, serdecznie zapraszam do kontaktu ze mną: Piotr Filipiak, menedżer działu marketingu marketing@dompelenenergii.pl 501 511 000

Etap 1
Etap 2

Zostaw merytoryczną opinię o Dom Pełen Energii Sp. z o.o. - Poznań

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

• Jak się pracuje w Dom Pełen Energii Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Dom Pełen Energii Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 11.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Dom Pełen Energii Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 10, z czego 6 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Dom Pełen Energii Sp. z o.o.
Przejdź do nowych opinii