brak logo

HIP Poland

Bielany Wrocławskie

Opinie o HIP Poland

MM 2010-11-17 19:32:14
Zarobki marne,a pan dyrektor firmy to sknera.Ludzie pracują ponad swoje siły i nic z tego nie mają.A jak pracować nie będziesz to ci powiedzą że drzwi są otwarte.
pomarańczowy 2012-09-28 00:29:02
Pan dyrektor to człowiek wyjątkowo (usunięte przez administratora) chociażby dlatego że wymyślił palarnię dokładnie przy wejściu do budynku firmy przez które muszą wchodzić inni pracownicy pomimo że druga palarnia jest w środku. Na spotkaniu organizacyjnym przy przyjęciu do pracy dowiedziałem się że jest to palarnia ale nie oznakowana. Okropnie mnie to wkurzyło ale co miałem zrobić w tym kraju większość wejść do czego kolwiek jest palarnią chyba że jest to buda dla psa to wtedy nie. Prawo pracy wyowiada się w tej kwestii w ten sposób. Palarnia powinna być miejscem oddalonym tak aby niepalący nie byli narażeni na wdychanie dymu. Ja bardzo nie lubiłem tego miejsca pracy dlatego że jak w sporej liczbie polskich zakładów pracy ludzie są tam wlgarni. Nie akceptuję zapachu palaczy ale niktórzy śmierdzą na dużą odległość. Trochę lat pracowałem w Polsce i nie przypominam sobie takiej sytuacji żebym miał tak często problem z cuchnącymi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mi. Niestety jeden z nich w podkoszulku zielonym co oznacza w ubraniach służbowych brygdzistę śmierdział na odległość nie do wytrzymania przez niego chciało mi się często rzygać. Taki zapach u niego się pojawiał jak wracał z przerwy na papierosa których ta firma palaczom wyjątkowo nie żałuje . Ja nie kryłem tego że nie mogę koło niego wytrzymać i mówiłem ale on okropnie śmierdzi.Tam duża ilość brygadzistó pali. Wiedziałem że nie będę mógł tu normalnie pracować. Ochroniarzom przy którymś razie powiedziałem że trzeba pozwać pana dyrektora do inspekcji pracy w sprawie palarni przy drzwiach wejściowych do firmy. Jak można by się domyślać umowa moja nie została przedłużona. Niestety wiem że teraz większość firm tak wygląda. Rząd chciał wprowdzić zakaz palenia w czasie pracy. W wielu krajach on funkcjonuje i tam palą czasami w ubikacji ale przy tym zakazie wiele palaczy go nie łamie i tam da się żyć i pracować bo poza pracą w wielu miejscach na zachodzie na chodnikach palaczy nie ma w ogóle a w samochodach palą gdy szyby są zasunięte. Zastanawiam się nad tym czy Polska jest krajem w zasadzie już tylko dla patologii a normalniejsi muszą uciekać z kraju gdeś indziej.
MiKi 2014-02-21 14:32:32
Ludzie co wy gadacie ... aż słabo mi się robi ... :/
Pracowałem w tej firmie i sobie chwale chociaż nie zwolnili bo kryzys i cięcia (fakt faktem dyrektor to ... i zawsze gardził ludzkim losem! ale nie o niego tu chodzi)
Praca na nadgodziny się trafi ale musi być duże zamówienie.
Co do wynagrodzenia to nie jest złe (zawsze było to owiane tajemnicą i nawet kazali podpisywać druki ze nikomu się nie ujawni swojej stawki)
Ja zaczynałem w niebieskiej koszulce jako zwykły pracownik linii
Po 6 miesiącach Pan kierownik dał mi awans "na zieloną koszulkę) a po kolejnych 3 miesiącach zostałem w żółtej koszulce (wyżej się nie dało) :)
Fajne jest to że zanim zatrudnili kogoś z zewnątrz to jest nabór z hali produkcyjnej i biur (przynajmniej tak było za moich czasów)
Jak otwierali firmę to ja się zatrudniłem i wtedy to był chiński [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Nikomu nie wolno było się odezwać. Nie było mowy o tym żeby na kogoś spojrzeć bo chiński władca od razu zwalniał ludzi albo wywalała na koniec hali i trzeba było gradować noże!!!!
TO BYŁY CIĘŻKIE CZASY A NIE TO CO TERAZ ZE JAKIEMUŚ ... PRZESZKADZA DYM Z FAJEK!
RĘCE OPADAJA JAK TO CZYTAM.
IDZ CZŁOWIEKU DO BIURA PRACOWAĆ A NIE TRUJESZ (usunięte przez administratora):/

Jak nie jest sie leniem albo kapryśną ... co do papierosów to praca nie meczy :)
produkcja "molding" pracował na 4 brygadówce a linie od pon. do pt na 3 zmiany.
Są dni że trzeba się narobić bo chodzi duzo maszyn a jest mało ludzi albo jest duże zamówienie ale jak ktoś pracował wcześniej na produkcji to wie jaka to praca.
ziuta 2014-12-07 14:11:55
pracuje w tym zakladzie juz 5 lat i wcale nie jest tak rozowo nadgodzin juz nie ma i premie tez zabrali zostala tylko tzw frekfencyjna 150zl brutto i nawet jak masz 1 dzien L4 to ci zabieraja calosc wiec jak na te czasy i te harowke ktora w tej chwili jest to zarobki 1800 zl nie sa jakims wielkim pieniadzem gdzie naprawde trzeba sie narobic bo pan planista opracowuje plany na np20000 nowego produktu a ludzie sa w stanie przerobic 15000 i gdzie tu logika
nic by nie bylo,to nie PRL,teraz wywala 2015-07-22 12:41:45
przyjma se nowych za pol darmo na smieciówce z Human Pro
bolo 2015-07-24 13:25:11
jakie sa stawki?
Ziuta 2015-07-27 19:58:35
Stawka jest 2100 zl brutto
Ziuta 2015-07-27 20:05:26
Moze sa to umowy smieciowe ale teraz im wyrownali stawki do stałych pracowników a ogólnie to po pol roku pracy zaklad przejmuje pracownika
asia 2015-07-29 19:12:49
sa przyjecia do pracy?
ziiuta 2015-08-01 14:40:20
caly czas sa przyjercia
ziuta 2015-08-01 14:43:53
caly czas sa przyjecia ale tylko przez agencje pracy
asia 2015-08-10 12:04:01
jak z dojazdami z jakich miejscowosci i gdzie przystanki?
prosze o info
ziuta 2015-08-15 16:19:29
dojazdy sa z wroclawia strzelina bielawy i pieszyc
franek 2015-08-16 19:29:41
jaka atmosfera w firmie panuje bo kraza rozne opinie?
ziuta 2015-08-17 18:14:01
w sumie atmosfera jest ok mozna w miedzy czasie sie posmiac i pozartowac z ludzmi a czasem jest wrecz przebojowo
franek 2015-08-19 13:10:52
kolezanka wczoraj byla pierwszy dzien i mowila wrecz odwrotnie...
linia tak zapierdzielala ze nie wyrabiala sie a pracowala wczesniej w anglii
na lini produkcyjnej
stawka jest miesieczna a tak naprawde to typowy akord...
Ziuta 2015-08-19 18:10:14
To ta twoja koleżanka chyba bardzo się wysoko ceni skoro chce nadążyć w pierwszy dzień w pracy za pracownikiem który pracuje kilka lat a po drugie nie jest to akord tylko zdaza się ze linia stanie na chwilę i trzeba później nadrobić zaległości
Ziuta 2015-08-20 20:29:55
Umowy smieciowe są ale tylko dla operatorów monterow dla technikow utrzymania ruchu sa od razu od firmy stawka nie wiem to jest tajemnica poliszynela
Ziuta 2015-08-20 20:34:54
Tak to prawda sa bezpłatne dojazdy z Wrocławia bielawy pieszyc i Strzelina
nowa 2015-08-27 21:08:13
firma kogucik
zwalniaja przyjmuja kto odpowiada za ten balagan???
teraz bedzie praca po 10 godzin plus dojazdy czyli gosc we wlasnym domu !!!
upraszczajac amazon nr.2
marta 2015-08-28 18:39:23
a ja mam spoko nie dawalam rady to mnie przeniesli na boduma i mam w d...piie
fizoli z lini 6000
pozdro
Ziuta 2015-08-30 09:28:36
To fakt ktos wszystko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a robole musza zasuwac i odpowiadac za kogoś
bolo 2015-08-30 15:10:20
nastepna opinia panienki ze spora nadwaga ktora porusza sie mucha w smole
a moze to tlenione wloski wplywaja na logiczne myslenie
mamusia tez tylko potrafi zajmowac sie plotkami
Ziuta 2015-08-31 17:58:51
Mam nadzieję że mowisz o linii 6000 ze zmiany p Barbary
Ziuta 2015-08-31 18:04:23
W Amazonie pracuje się 12godz tak dla przypomnienia
beka z hip 2015-09-01 19:20:03
Tak dla przypomnienia w amazonie pracuje sie 10.5 godziny
sa trzy przerwy dwie po 15 min.
i jedna polgodzinna praca odbywa sie w klimatyzowanej hali
w hip klima dziala tak ze wykrecasz skarpetki po pracy
ziuta 2015-09-02 14:01:13
to ja juz nie wiem o co tutaj chodzi skoro jest tak zle to szukam innej pracy np w zmazonie skoro sie tak nim chwalisz bo narzekac to kazdy potrafi a ipolecam prace w jednym z lg tam dopiero jest jazda pozdro
bolo 2015-09-02 15:24:45
tak linia 6000 p.Barbary
nienosna plotkara to ta nowa tleniona gruba z bielawy
ziuta 2015-09-04 12:16:00
to nie tylko tleniona jest plotkara tam duzo jest lizuskow p Basi co niektorzy sa heppi ze odeszli z tej linii
1
Ziuta 2015-09-20 07:50:43
Bardzo mądre słowa
bolo 2015-09-22 16:49:39
jezeli podloga i sufit to to samo to atmosfera w tej firmie - montowni stoi na bardzo wysokim poziomie
1
ziuta 2015-09-23 20:26:35
ja pracuje w tej firmie 6 lat i atmosfera w firmie bywala roznie jak to sie mowi raz pod wozem raz na wozie ja ogolnie nie narzekam jak sie ma troche mordy to ogolnie da sie wytrzymac
Aldi 2015-11-11 22:51:14
Po pół roku firma przejmuje? to chyba nie ta bajka ludku. Ja juz 1,5 roku zasuwam przez agencje i pies z kulawą nogą sie nie zainteresuje
bolo 2015-11-12 17:32:06
pol roku to bajka dla naiwnych - firmie wygodniej zatrudniac przez agencje
tajemnica poliszynela jest ze pracownicy agencyjni sa traktowani jak drugiej kategorii
1
Ziuta 2015-11-12 17:57:35
No nie wiem czy pracownicy agencji sa zle traktowani wyrownali im place do stalych pracowników to czego jeszcze chca a po drugie firma ledwo zipie moze jeszcze chcieli by podwyżek?
2
bolo 2015-11-12 18:56:05
a gdzie tam podwyzki?
wystarcza nam sama satysfakcja ze pracujemy dla swiatowej firmy za garsc ryzu
bolo 2016-02-04 15:04:20
nie pisz bzdur @Amm umowy smieciowe przez agencje tymczasowa human pro na miesiac czasu nazywasz stabilnym zatrudnieniem najpierw sie przyjmij i popracuj nastepnie napisz opinie
pspa 2016-05-13 16:15:06
No najlepsi ludzie tam mają umowę o pracę @lenka to fakt.
Zostaw swoją opinię o HIP Poland - Bielany Wrocławskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HIP Poland