Cadbury

Bielany Wrocławskie

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 1098 ocen.

Cadbury
4 1098 6 1

Opinie o Cadbury

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

gggggggggggg

napiszcie jaka jest stawka poczatkowa?

PAWEŁ
@No kurde!!!! 10.08.2018 18:49

Ale wy macie do nas pretensje proste... Wiem jak jest bo sporo pracowałem na pakowalni.my musimy wam kolejne tacki przynosić jeśli są złe a nie nikt inny Macie źle czekoladki zgłoś to prowadzącej a nie do tackowych macie pretensje najbardziej niedoceniani ludzie na pakowalni tackowi...

pysiunia

Mówcie ludzie warto wracac do tego zakładu po kilkuletniej przerwie wychowawczej czy dalej siedziec w domu?i na jaki dział najlepiej wrócić?

pysiunia
@Pr. Produkci 25.07.2018 13:14

A na jaki dział najlepiej wrócić?

Pakowalnia

Proszę napiszcie czy mamy odpracować imprezę zakładową bo chodzą różne opinie, czy może zabiorą nam dzień z nadpracowanych dni to by był nie uczciwe bo nie wszyscy byli na imprezie

z
@W 11.07.2018 12:31

Ja mogłam przyjść do pracy !!!!!!!!!!!!!!!!!

rozgoryczony

Ostatnio trochę nabiadoliłem jak to Polak ma w zwyczaju, dlatego dziś jaśniejsza strona firmy: - pensje są wypłacane zawsze na czas (do 10 każdego miesiąca) - do stawki podstawowej doliczana jest premia motywacyjna 15 %, dodatek nocny, dodatek szkodliwy za hałas, do każdej niedzieli +40zł -wypłacane są również wczasy pod gruszą, dodatki świąteczne, nagrody menadżerskie, nagrody za zgłaszane pomysły. Dodatkowo paczki na święta, na dzien dziecka... -raz do roku organizowany jest piknik zakładowy, Wigilia -plusem są klimatyzowane hale, ulga w upalne dni -firma prowadzi rekrutację na stanowiska operatora procesu, operatora technika, koordynatora procesu -jeżeli ktoś przyjmuje się bezpośrednio zwykle po okresie próbnym trwającym 3 miesiące, dostaje się umowę na stałe -pracownicy którzy przyjmują się przez Randstad i Manpower mogą zostać przyjęci na linię na stały grafik, a kolejno przyjęci bezpośrednio przez zakład (oczywiście trzeba się wykazać sporym zaangażowaniem i dać się lubić) -firma zatrudnia również obcokrajowców/ głównie z Ukrainy. Z tego co słyszę to chyba nie jest wymagana znajomość języka polskiego. -firma doplaca do obiadów połowę stawki -darmowe przewozy min. ze Strzelina, dzierżeniowa , Wrocławia, Henrykowa... -na rozmowach wypytują się głównie o zdolności manualne i techniczne, w jakich zakładach się pracowało i co się robiło - stawki dla operatorów procesu około 3200 brutto, stawki dla operatorów techników i koordynatorów procesu od 4000 brutto ( po różnych dodatkach otrzymuje się okolo 300zł mniej na rękę) -stawka może ulec zwiększeniu po wniosku lidera zmiany po ocenie "powyżej oczekiwań" Mam nadzieję że pomocne.

Pracownik
@rozgoryczony 14.07.2018 10:15

Na niektórych działach zabrali szkodliwe przykre !!!

Marcelina

Ten zakład to dno tylko zdrady i obgadywanie innych

Twoj stary
@Marcelina 12.07.2018 07:43

Marcelina ty sie do roboty wez a nie zdrady ci w głowie

Joanna

@Gun @T @Stan proszę Was o merytoryczne komentarze na temat pracy w Cadbury. Nie jest to miejsce do opisywania spraw prywatnych innych pracowników. Napiszcie czy jesteście zadowoleni ze swojej pracy i zaoferowanych Wam warunków. Warto według Was wysłać tam swoje cv? Takie informacje pomogą innym użytkownikom forum w podjęciu decyzji o wyborze ewentualnego miejsca zatrudnienia.

rozgoryczony

Niestety w chwili obecnej ciężko dobrze wypowiedzieć się o firmie... Od kiedy zostaliśmy przejęci przez Kraft, z każdym dniem jest tylko gorzej. - nie inwestuje się w ludzi, brak profesjonalnych szkoleń - brak wykwalfikowanych osób: inżynierów, automatyków, techników, operatorów - plany produkcyjne zwiększane po sztucznych projektach - produkcja pozostawiona samej sobie, działy wspierające zamiast pomagać dodają niepotrzebnej pracy (żle określone priorytety i podział obowiązków) -jakość produktów- tragedia - zarobki co prawda lepsze, ale wciąż zbyt niskie w stosunku do cen rynkowych -atmosfera nerwowa i demotywujące sytuacje (brak reakcji na zgłoszone nieprawidłowości) To że są romanse, to normalka w każdej firmie więc bez sensu się nad tym rozwodzić...

Stan
@T 06.07.2018 12:40

To nie ten lider o którym pisze gun......

Joanna

@rozgoryczony dziękuję za to, że przedstawiłeś konkrety. Proszę, powiedz nam jeszcze czy Cadbury oferuje stabilne zatrudnienie? Jest możliwość uzyskania umowy o pracę? Wspomniałeś, że zarobki się powiększyły, ale czy wypłacane jest tylko wynagrodzenie zasadnicze czy jeszcze na przykład są jakieś premie i inne dodatki? Te kwestie są również bardzo istotne dla osób, które chcą próbować swoich sił u tego pracodawcy. @Pr. Produkci @buhahahah @Malwina @Xyz @... @Juz @TRagedia @Hantuch cieszę się, że jesteście aktywnymi użytkownikami forum, ale bardzo Was proszę o merytoryczne wypowiedzi na temat warunków pracy w Cadbury. Na forum gowork prowadzimy dyskusje o warunkach pracy w firmach, dzięki czemu osoby poszukujące zatrudnienia mogą zorientować się w realiach. Przenoszenie tu wewnętrznych sporów mija się z celem.

misiek

ta firma to wogl najgorsza oszczędności szuka wymysla jakies bosy ze niby bezpiecznie nagrody dyplomy i co dyplom czekolada i dowidzenia nawet nie odczują na bosy nikt nie reaguje na zglaszanie dopiero jak ktos w du.. wejdzie .. najnizsza stawka na bielanach , eurest scina ludzi na kase nikt tego nie kontroluje zupa co chwile popsuta . żeby cos osiągnąć to trzeba pukac albo byc pukanym. czemu nikt nie powie co ostanio sie działo ? jak ludzi inni traktują na system im wjezdzaja ze policja az musi przyjezdzac to nie wina tylko jego ale i kobiet ublizających a szczególnie lidera który nie reagował na zgłoszenia dopiero jak by serio krzywda sie stala to bylo by czemu nikt nie zaregowal no jak nie reagowal po prostu lider mial to gdzies takiego odrazu zdegradowac.. brak słów najlepiej wszystko pod dywan zamiatac. banda pegerusów i nic wiecej

pracownik

Mam pomysł na oszczędności, zabrać pracownikom biura darmową kawę, postawić automaty z kawą w pokoju socjalnym i niech sobie kupują tak jak my zwykli pracownicy. Parę tysięcy kaw w miesiącu by zaoszczędził i hektolitry śmietanki do kawy. Jest oszczędność ??? Jest, a jak. Panie Jarku czas zakończyć tydzień dobroci dla zwierząt. Wszyscy jesteśmy równi !!!!!!!

Pr. Produkci
@buhahahah 19.06.2018 21:15

Stuknij się w głowie co ty wypisujesz

Igor

Cadbury ma opinię bardzo dobrego pracodawcy i może warto to docenić!

Xyz
@Fu 19.06.2018 10:00

To idźcie sobie do agencji i powiedzcie że chcecie fundusz socjalny, nikt nikogo sponsorować nie bedzie

Zuza

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

Janko
@Zuza 04.06.2018 19:05

Agencja raczej...

artur1duda

jak tam Janka miłość się rozwija? To że Andrzejek z Jarkiem nic nie robią w tym temacie skreśla ich jako ludzi.

misia
@Uuuuuu:) 26.05.2018 10:46

no jak jak piekna miłośc druga młodość czego chcieć wiecej?zawsze można zapytajć Janka tak i jego milości bez problemu odpowiedzą napewno.prawda Janek?

Al

Musicie pamiętać że firma może wnieść sprawę do sądu w stosunku do osób oczerniajacych jej wizerunek . Anonimowe wpisy to tylko fikcja która może słono kosztować .

Wiosna ????
@Al 18.05.2018 13:20

Nie tylko firma może to zrobić każdy kto jest oczerniany. Administrator powinien usuwać wszystkie informacje które nie dotyczą firmy A płatkami to niech się zajmą na portalu innego typu.

Joanna

@Patryk, nie jesteś już pracownikiem Cadbury. Co wpłynęło na podjęcie przez Ciebie takiej decyzji dotyczącej zakończenia współpracy z firmą? Pozostali użytkownicy forum chętnie zapoznają się z całokształtem Twojego doświadczenia z tym pracodawcą i stanowiskiem na którym u niego pracowałeś.

Ktos
@artur1duda 26.05.2018 08:31

Stawiam na tl z c650

artur1duda

Panno Joanno, praca w mondelez cadbury czy krafcie jak zwał to brud smród itd... Fajnie to tylko pod panny biurkiem to wygląda. TL trzepią dziewczyny po szatniach na nocnych zmianach, ludzie rozsądni odchodzą niech się panna tym zajmie, a nie pisaniem tutaj głupich zapytań....

anonim

(usunięte przez administratora)

!!!

To Ty reprezentuj jak sie wypowiadasz!!!!

$$$

Nikt tu nie oczernia tylko pisze prawdę. Najniższe zarobki na Bielanach stanowisko żeby dobre dostać to albo znajomości ,albo przez łóżko prawda boli . A jeszcze wyłączenie ciepłej wody w automatach to jakaś paranoja bo się ludzie parzyli? To w domu na kantynie też niech wyłącza..

Joanna

@TRagedia, wypowiedziałaś się jako pracownik biurowy Cadbury. Co wchodzi w skład Twoich obowiązków w tej firmie? Napisałaś również, że w Twoim przypadku nadgodziny nie są płatne. Czy w jakiejś innej formie w takim razie pracodawca docenia swoich pracowników? Czy możesz liczyć na system premiowy?

anonymous

Napiszcie proszę ile można zarobić jako nowy pracownik czy warto zatrudniać się w tym zakładzie

Bystry
@anonymous 10.05.2018 21:30

"...czy warto zatrudniać się..." - wiedz, że to nie ty SIĘ zatrudniasz tylko ciebie zatrudniają. O stanowisko robola musisz walczyć z kilkudziesięcioma innymi chętnymi. Nie bądź naiwny, że nie ma rąk do pracy. Frazesy typu "nie ma kto pracować", " brakuje chetnych do pracy" itp itd są tylko po to żeby wprowadzać kolejne antypracownicze ustawy - uelastycznianie czasu pracy, łatwiejsze rozwiązywanie umów o pracę, wydłużanie czasu pracy itp itd.

Joanna

To forum jest miejscem, do którego zaglądają osoby, które interesują się rozpoczęciem pracy w Cadbury. Chcą wiedzieć jakie warunki zatrudnienia są przez pracodawcę proponowane i np. jaka atmosfera występuje w miejscu pracy. Dlatego proszę Was, abyście dodawali tutaj tylko merytoryczne opinie o firmach jako pracodawcach.

Gin
@Pracownik 11.05.2018 11:36

Ten zakład już dawno powinien być zamknięty. Sztuczne stanowiska , brak pracy za to naprzyjmowali dziewczyny do pakowalni żeby szefostwo miało kogo bzykać...żenada...

anonymous

Proszę napiszcie ile można zarobić jako nowy pracownik

anonymous

Chcialbym się dowiedzieć jak długo marcinek będzie lizał staremu na migu niech go cmoknie w kakaowe oczko

Al

Wszyscy jesteście marionetki w rękach wielkiego koncernu , umysłowi czy fizyczni jeden od drugiego uzależniony.

mt

Powiedzcie jak to jest ze lider z pakowalni, na niedziele urlopów pracownikom nie daje a sam kiedy chce urlop bierze bo jego nowa zdobycz potrzebujaca i zaspokajać musi co by w (usunięte przez administratora) nie kopnęła. Osiem godzin roboty tez jak widać nie ma, bo sterczy przy gwiaździe i zęby nawzajem suszą...aż rzygać się chce. Juz nie wspomnę o tym ze urlop to dama chyba ma gumowy bo wiecznie na nim siedzi! Może tak ktos łaskawie zainteresowałby sie co tam sie wlasciwie dzieje na tej zmianie PANIE DYREKTORZE!!!!

Xyz
@Jack 04.05.2018 16:05

I tak chodzą chore bo im szkoda kasy, a za chorobowe jest liczone osobno, dodatek jest liczony osobno Jak ktoś jest mądry to mimo wszystko idzie na l4 jak jest chory a pazerny na kasę będzie pracować!!

??!!

A czy osoby bedace na macierzynskim tez dostana podwyzke??

Rr
@??!! 23.04.2018 15:35

Po powrocie do pracy

Król

Król myjni chyba nie może się pogodzić z rozstaniem ze swoją zmianą bo ciągle ślini sie do swoich byłych podwładnych.....

;-)
@Król 25.04.2018 06:01

Król myjni :-) hehe

Joanna

Znajdzie się osoba na tym forum, która niedawno uczestniczyła w procesie rekrutacyjnym w Cadbury i mogłaby innym użytkownikom napisać jak ocenia jego przebieg i pytania jakie zostały jej zadane na rozmowie kwalifikacyjnej? Może udzielicie jakichś wskazówek, które pomogą przygotować się do rekrutacji? Zachęcam Was do wypowiedzi w tej kwestii.

paczkowalnia
@Joanna 21.04.2018 21:36

Może zorientuj się w temacie o jakiej rekrutacji piszesz??? jak wszędzie lipa... Nawet pakowalnia na jednej linii pracuje.

Zainteresowana

Jakie są teraz zarobki w man power na rękę?

123
@Zainteresowana 09.04.2018 11:00

Marne brak sezonu Anglia wyszła z uni . Tylko Ukraina robi bo wciskają na siłę na Polaków się wypieli . Lepiej szukać gdzie indsiej

Kuba

Zajmijcie się pracą a nie kto z kim się "sypie" ludzie ogarnijcie się patrzcie na każdego a siebie nie widzicie.

Zostaw opinię o Cadbury - Bielany Wrocławskie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cadbury