Cadbury

Bielany Wrocławskie

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 1100 ocen.

Cadbury
4 1100 6 1

Opinie o Cadbury

Diablica

Tam romansów dużo jest Szymon operator ma. Żonę a kochankę na boku :) ona ma męża cyrki Beata h :) pracowałam 3tygodnie a wszystkiego się dowiedziałam pozdro

Ona
@Diablica 17.11.2018 10:08

Oni się w ogóle nie kryją!

Deryl
@Diablica 17.11.2018 10:08

Z Jordanowa też ma narzeczonego i dziecko a z liderem się szlaja .

Janko
@Diablica 17.11.2018 10:08

Diablica szkoda Ci że Ciebie nikt nie poderwal i nie przeora? Nie wasza sprawa a w butach innym do łóżka chcecie wejść

Nowa
@Deryl 17.11.2018 23:18

Którego lidera uszczęśliwia bo tam chyba nie ma w kim wybierać ??

Dilejt
@Nowa 18.11.2018 07:56

Prawda nie ma . Ale jak się leci na kasę lidera.... to nawet z brzuchem jest piękny....

zwolniona

Firma Mondelez ma w głębokim powazniu polaków.Sasiedzi zza wschodniej granicy maja prace a ludzi z podfirmy wszytkich zwolnili czy ze stalego czy z elastycznego grafiku.Tłumacza sie brakiem produkcji ktora na pakowalni idzie pełna para na trzy linki. Niech kazdy sam oceni czy warto tam pracowac

A
@zwolniona 08.11.2018 16:27

Niszczą nasze cmentarze zabierają pracę a nasz rząd nic sobie z tego nie robi wstyd gdzie kierownictwo zakładu chyba że też z Ukrainy.

Lechu
@A 08.11.2018 20:01

Będzie zonk jak wszyscy Ukraińcy nagle do Niemiec wyjadą... Ale będzie wycie bo pracowników nie ma.... Oj będzie wycie i płacz

A
@Lechu 09.11.2018 07:13

Hindusi już czekają wyszkolimy i też Angela ich zabierze .

Pracownik
@zwolniona 08.11.2018 16:27

Przykro nam my wolimy agencję niż ukraińców

Animal
@Pracownik 09.11.2018 17:17

Nie wszyscy na jajkach juz nie jeden lata za Ukraina. Nawet zmiany sobie zamienia żeby tylko poderwać a jeszcze do niedawna na inny dział biegał. Wiec nigdy nic nie wiadomo. Miłość jest ślepa a one szukają biednych głupców na obywatelstwo.

Ja
@Animal 11.11.2018 00:02

Piszesz o konkretniej osobie ? Czy osobach ?

Agnes
@zwolniona 08.11.2018 16:27

Praca patologiczne raz jest raz nie ma pracy jesteś na tel jak dziw.... Masakra nie polecam tam pracować maszyna się zepsuje to liderka na ciebie zgania Nie polecam pol etatu i wogole

Rozgoryczony
@zwolniona 08.11.2018 16:27

Ukraińcy też pracują do 17 także nie jest tak jak piszesz. Ale faktycznie zauważyłem specjalne traktowanie ludzi z Ukrainy. Dlaczego? Bo pewnie umowa z Pollux była skonstruowana niż ludzi pracujących przez Manpower/Randstad.

pacownik

Proszę mi wytłumaczyć dlaczego my pracownicy mamy uczyć nowych przecież nie mamy za to płatne i do tego liderzy i prowadzący straszą nas zwolnieniami ( jak wam się to nie podoba to możecie się zwolnić ) i to jest podejście do pracownika! zero szacunku a pracownikom z ukrainy i agencji to wolno wszystko skarżą na każdym kroku

antek macierewicz
@pacownik 06.09.2018 15:58

Prosisz i masz ;) Po pierwsze, jakże głęboko mamy zakorzenione w główkach, że wiedza, którą kiedyś ktoś nam przekazał w analogicznym dla siebie okresie, i wiedza, którą sami zdobyliśmy często dużym wysiłkiem, należy do nas i tylko do nas. I najlepiej nikomu nic nie mówić , bo nie daj Boże będzie "lepszy" od nas.(przecież nikt by tego nie przeżył!) A ponieważ tak jest, to nikt nie zdaje sobie sprawy, że każdy lepiej wprowadzony i ukształtowany pracownik sprawia, że powinno się nam wszystkim pracować lepiej, łatwiej i przyjemniej. No chyba, ze jest leniem do kwadratu, albo cwaniakiem zza "winkla", wtedy nic nie pomoże. Po drugie, Liderzy i Prowadzący straszą Was, bo czują się bezkarni, a często nie mają podstawowej wiedzy na temat zarządzania zespołami, jakiejkolwiek formy empatii, a często wiedzy na temat samej produkcji. Oczywiście uogólniam, więc nie dotyczy to wszystkich. Co do zatrudniania "upaińców" to oczywiści można dyskutować, że brakuje pracowników, ale generalnie to jest skandal, że więcej płaci się i dopłaca na tych jakże "wymagających" pracowników ze wschodu, kiedy za takie same stawki można by było znaleźć polskich pracowników. Ale po co ? Musi zarobić i "upainiec" i pośrednik. "Ty bądź gotowy, choć w połowie tak jak oni.........bo zło nie umiera nigdy"

Lechu
@pacownik 06.09.2018 15:58

A Ciebie kto uczył? Jak ja się przyjmowalem wrzucili mnie na tacki i rób bez nikogo pomocy Na linkach macie dużo pomocy i nauki więc twój komentarz jest zbyteczny...

antek macierewicz
@Lechu 12.09.2018 08:32

Drogi (usunięte przez administratora), rozumiem Twoją irytację, ale wyraźnie napisałem, że często tzw. Liderzy i ich "maskotki" nie mają żadnej wiedzy na ten temat, dlatego wrzucają od razu na linię, no chyba, że to prosta robota. A w przypadku tacek to raczej używać trzeba półkuli mięśniowej, a nie mózgowej. To taki żarcik. Mój komentarz jest wręcz niezbędny właśnie dla takich jak Ty. To Ty jesteś siłą napędową tej firmy i od Ciebie zależy jaki sobie umościsz swoje miejsce pacy i wychowasz zastępcę. Pozdrawiam Cię gorąco. Wierzę, że dasz radę. P.S........mnie uczyli świetni pracownicy, wiele im zawdzięczam i dziękuję za to, ale nośnikiem mojego sukcesu była chęć bycia jeszcze lepszym pracownikiem i lepszym człowiekiem.

Pracownik
@antek macierewicz 10.09.2018 17:05

Zgadzam się z Tobą w drugiej części !

xxx
@Lechu 12.09.2018 08:32

Ja jak zaczynałam to mnie też rzucili na taśmę i nikt mi nie pomagał tylko były krzyki że żle robię , jeśli mamy uczyć to niech zwolnią taśmę a nie mamy zasuwać za dwóch ,a pensja jest tylko jedna ( na migu jest porażka )

ooo
@Lechu 12.09.2018 08:32

U nas na migu uczenie wygląda tak że zasuwamy na nich

Kleks
@ooo 21.09.2018 12:01

Co wy wiecie o pracy agencyjni madrale szkoda mi was.

Pracownik

No fakt,to prawda.zapomniales dodac ze nie tylko on sie ustawil. U Gabry...jest jego pani na diecie.2 przerwy bo posilki o wyznaczonej godzinie jada.na kartoniarce pracuje a operatora procesu ma.Juz nie wspominając o zapasach czekolady i scieżek w pustkowie.Takim to sie zyje.

Pracownik
@Kleks 21.09.2018 18:21

O agencji wiemy tyle , że robią co chcą wybierają sobie linie na której będą pracować .Wychodzą przed czasem z lini a zarabiają więcej od firmowych

B
@Pracownik 02.10.2018 17:16

To się zwolnij i pracuj przez agencję.Oni przynajmniej nie mają czasu na romanse bo w tym zakładzie normą są zdrady.

Xyz
@B 05.10.2018 11:06

A tobie żal że ciebie nikt nie chce? Agencyjne też romansuja dla scislosci

Jepetto
@Xyz 05.10.2018 19:51

,B ,ma rację co do zdrad w tym zakładzie np.Mojego kolegi partnerka pseudo operatorka ma romans z chłopakiem swojej koleżanki tylko czekają na dogodne sytuacje jak jej nie ma w pracy albo jest zajęta przy lince . Żenada.Jeden jeleń w domu drugi na lini siedzi.

Ginger
@Jepetto 05.10.2018 20:54

To jest ich prywatna sprawa, tobie do łóżka nikt nie zagląda więc zajmij się praca

Jepetto
@Ginger 06.10.2018 03:33

Co boisz się że się dowie twój i twoja koleżanka że aż na zmianie nocnej śledzisz forum co o tobie piszą ja twojego "męża" znam od dziecka i niech lepiej się nie dowie bo sama byłam świadkiem jak takich siuskow jak twój kochanek to musiało startować do niego 10 i wynik był tylko jeden sama się domysl.

Ginger
@Jepetto 06.10.2018 11:35

I tu się myślisz nie znasz mnie i nie sądzę że poznasz bo z takimi plotkarami się nie zadaje, zajmij ie się swoim życiem a nie innych jak jest im tak dobrze to ich sprawa, a sądząc po wpisie to mochcerek na łbie już jest i nie na nocce tylko przed jedynka weźcie się ogarnijcie

Ginger

Patrzcie wróżka się znalazła, Odrazu wie kto robił wpis, idiotki najpierw pomysł potem pisz

Jepetto
@Ginger 06.10.2018 15:51

Znam cię bardzo dobrze twój Jar.. też ci w końcu pozna i to wtedy ty się ogarniesz.

Ginger
@Jepetto 06.10.2018 16:55

Jak widać nie znasz, więc uwazaj

Ginger
@Jepetto 06.10.2018 16:55

I weź się lepiej za robotę a nie interesujesz się (usunięte przez administratora) Innych

Humen
@Ginger 06.10.2018 15:52

A żebyś wiedział wiem kto to pisał. Więc siedź lepiej cicho.

Ginger
@Humen 07.10.2018 00:14

Nacpaleas bądź Nacpaleas się czegoś? Nie masz pojęcia kim jesteś więc z takimi tekstami do swoich znajomych bo ja się ciebie nie boje

Jepetto
@Ginger 06.10.2018 15:51

Może i mocherek ale grzeczny a nie pustak blondyna skoro tak wam dobrze to powiedz swojemu że masz romans w pracy może mu się spodoba pomysł trójkąta .Ja już poczyniam pewne kroki żeby się dowiedział.

Jepetto
@Ginger 06.10.2018 15:51

Bym zapomniała sztuczna blondyna.

Jepetto

To po co się udzielasz M(usunięte przez administratora)

Jepetto

Gdybyś była inteligentna to (usunięte przez administratora)to taka metafora a zainteresowana wie o co chodzi .

Ginger
@Jepetto 07.10.2018 20:01

Zajmij się swoją (usunięte przez administratora) a nie cudzą, Widać że zazdroscisz dziewczynie i tyle

Humen
@Ginger 07.10.2018 15:15

Ha ha :) bo co zrobisz mi coś ? Już się boję :)

Ginger
@Humen 07.10.2018 22:43

Ja nie, ale osoba która opisujesz i której życiem się interesujesz pewnie ci kudly powyrywa

Humen
@Ginger 08.10.2018 16:00

Jasne :)

marika
@pacownik 06.09.2018 15:58

ja Ci wytłumaczę bo wszędzie tak jest było i będzie ,A jak to się mówi trafi kosa na kamień kiedyś co zapomnieliscie jak wy napisaliście i wyżywaliscie się na ludziach znawcy i mistrzowie produkcji ja to nie zapomne tych działów i tych babek jezus jakie one ważne pakowaczki słodyczy no szczyt ich aspiracji zawodowych hihi ale Cóż miałam okazję odwiedzić czekolady już na dość wysokim stanowisku o jak też miałam zdanie o tych co najwięcej skakaly tak się sprawdziło minelo z 7 lat A one nadal czekoladki pakują hehe

Ona

Po ile wy macie lat ?? Zajmijcie się domem sprzątaniem gotowaniem dziećmi i swoimi problemami. Ona zdradziła ona weszła do samochodu a ty byłaś/eś materacem i wiesz co robili. Jak zazdrościcie róbcie to samo.Poprostu żenada.

Ginger
@Ona 09.10.2018 15:26

Cały czas to powtarzam ale lepiej wieszać psy, zazdrość przez nic przemawia bo nikt ich nie chce

Dajlama
@Ona 09.10.2018 15:26

I być zwyklą szmatką? Tylko (usunięte przez administratora) wchodzi do związku dwóch osób. Jesteś pewna że to pisała kobieta? I skąd wiesz że mam dzieci ? Już jednego wróżbita w telewizji mamy :)

Ona
@Dajlama 17.10.2018 10:59

To ona wchodzi do dwóch związków ,a nie Ty. Jak jej zazdrościsz rób to samo albo powiedz jej w twarz co Cię boli.

Ginger
@Dajlama 17.10.2018 10:59

Niski poziom masz skoro tak uważasz, To jest ich prywatna sprawa a skoro tak myślisz o niej to kim on jest? Szmatką męska! Zajmij się swoim nudnym życiem a nie obgadywaniem innych. Skoro jest im dobrze to ich sprawa a jak nie pasuje to zmień zakład i nie wchodź na forum

Dajlama
@Ginger 17.10.2018 13:04

Zakład świetny. Nic tylko walenie po kątach. Praca jest od pracy a nie od uprawianie romansów na boku. A potem problem bo maszyny nie mają 100% wydajności. Niektórzy zostali inaczej wychowani. Jak nie pasi Ci obecny związek to odchodzisz a nie zdradzasz. Tak robi tylko tchórz i nieudacznik.

Ginger
@Dajlama 17.10.2018 17:28

Zajmij się sobą, widać mocherek

Dajlama
@Ginger 17.10.2018 18:46

Pewnie też zdradzasz bo w życiu byś takich głupot nie pisał I tak zaciekle bronił :) co tu gadać jak się mieszka na wsi to większych ambicji raczej nie macie...

Ginger
@Dajlama 18.10.2018 15:35

Jak cie tak bardzo boli co robi ta osoba to powiedz jej to w twarz a nie na forum (usunięte przez administratora) obrabiasz i nie obrażaj ludzi ze wsi bo miasto wym też słoma z butów wystaje

Demonika
@Kleks 21.09.2018 18:21

Wszystko wiemy co. Tam. Się dzieje zdrady sex pijaństwo w. Weekendy N nockach gdy nie ma. Biura wszystko wolno

Pracownik
@Xyz 05.10.2018 19:51

Agencyjne dopiero romansują ! bo chcą się dostać do firmy !!!

Ja
@Pracownik 09.11.2018 17:15

A które to takie?? Bo jedna odeszła i coś jej nie wyszło.

B

Koleżanka co wchodzi do dwóch łóżek trochę się zdziwiła bo jej się dowiedział udaje że nic się nie dzieje ale jest na tyle beszczelna że dalej w pracy lata jak samiczka pieska

Bler
@B 31.10.2018 17:29

Muwimy o jordanowie slaskim?

B
@Bler 31.10.2018 23:07

Kierunek Legnica.

Joanna
@B 31.10.2018 17:29

Na forum powinno się rozmawiać o warunkach zatrudnienia i wszystkim tym, co związane jest ze świadczeniem pracy. Nie jest to dobre miejsce do podnoszenia tematów dotyczących prywatnych spraw pracowników. Proszę Cię o nieodbieganie od głównej tematyki, ponieważ tylko rzeczowe wpisy pomagają zainteresowanym osobom w podjęciu decyzji, czy wysłać w dane miejsce CV.

A
@B 31.10.2018 17:29

W dziewczynie tego typu odzywają się pierwotne instynkty natury nie oszukasz pokarm i prokreacja jest najważniejsze tylko szkoda jej partnera tylko tego legalnego

Pracuje tu
@Joanna 02.11.2018 22:14

Brak pracy galaktyka zwalnianie ludzi z pod firmy to się dzieje w firmie. Może najwyższy czas się zastanowić nad zmianą ludzi na stanowiskach co żądzą w firmie bo na rynku pracy są rekiny co nas zjedzą. I zlikwidować nieuzyteczne stanowiska a opłacane

Gumis
@Bler 31.10.2018 23:07

Ta z Jordanowa dalej się zadaje z tym liderem .

Boy

Porażka co tam się dzieje odradzam brak pracy grafik na 2 3dni hahahha

Joanna

Cadbury prowadzi obecnie rekrutację do fabryki w Bielanach Wrocławskich. Poszukiwane są osoby na cztery stanowiska: Operator Technik https://app.enjoymdlz.pl/AdvertView.aspx?aid=1208&rurl=https0x3A0x2F0x2Fapp.enjoymdlz.pl0x2Fadvertsearch.aspx.0x Operator Maszyn https://app.enjoymdlz.pl/AdvertView.aspx?aid=1199&rurl=https0x3A0x2F0x2Fapp.enjoymdlz.pl0x2Fadvertsearch.aspx.0x Magazynier https://app.enjoymdlz.pl/AdvertView.aspx?aid=1211&rurl=https0x3A0x2F0x2Fapp.enjoymdlz.pl0x2Fadvertsearch.aspx.0x Operator Procesu https://app.enjoymdlz.pl/AdvertView.aspx?aid=1197&rurl=https0x3A0x2F0x2Fapp.enjoymdlz.pl0x2Fadvertsearch.aspx.0x Czy ktoś z obecnych pracowników mógłby coś podpowiedzieć przyszłym aplikantom i napisać jak wyglądają realia pracy na tych stanowiskach? Przypominam, że wymiana informacji o warunkach zatrudnienia jest główną funkcją tego forum.

Demonika
@Joanna 27.10.2018 17:01

Tak (usunięte przez administratora) brak. Organizacji wiecznie jakieś. Problemy krzyki wykorzystywanie nie polecam

Joanna

@Dajlama na forum podawanie imion, inicjałów i innych informacji wskazujących na konkretną osobę zatrudnioną w firmie, jest zabronione przez regulamin. Złamanie zakazu może skutkować skasowaniem komentarza przez administratora serwisu. Zapoznaj się proszę z panującymi tu zasadami: https://www.gowork.pl/regulamin

Joanna

@Jepetto @Humen @Ginger przypominam, że forum Gowork służy do prowadzenia dyskusji na tematy związane z rynkiem pracy, a nie do plotkowania na temat współpracowników i obrażania się nawzajem. Proszę Was o wypowiedzi związane z warunkami zatrudnienia w firmie Cadbury. Tylko merytoryczne komentarze są pomocne dla osób szukających pracy.

Ginger
@Joanna 08.10.2018 10:58

To forum nigdy nie spełni swojej funkcji dopuki interesują się życiem i łóżkiem innych

Mirek

Witam. Jaka jest stawka dla nowo zatrudnionych? Czy są przyjęcia na magazyn? Jakie są wymagania? Pozdrawiam

Joanna

@Rozgoryczony, a czy orientujesz się jak wygląda kwestia przejścia z zatrudnienia przez agencję na zatrudnienie bezpośrednio przez Cadbury? Jeżeli jest to możliwe, to po jakim czasie? Czy wtedy jest podpisywana wtedy umowa o pracę? @antek macierewicz, proszę Cię, abyś nie używał wulgaryzmów na forum oraz byś nie podawał imion osób zatrudnionych w firmie, ponieważ jest to niezgodne z regulaminem. Wpisy takie jak Twój zgłaszane są do administratora i mogą być usunięte.

Rozgoryczony
@Joanna 27.09.2018 22:35

Temat bardzo delikatny z tego względu, że pracodawca nie chce obniżać pewnych standardów podczas zatrudnienia ,ale jest zmuszony do tego ponieważ nie ma komu pracować. Osoby, które są ,ciekawe', mogą być zatrudnione od zaraz, ale liderzy często gęsto albo boją się wyjść z wnioskiem o zatrudnienie albo są blokowani poprzez marszrutę( czyli ilość osób przypisanych do danej maszyny/działu). Obecnie wielu osobom kończy się umowa u pośrednika,ale czy dostaną szansę... Rada dla pracodawcy - jeżeli chcecie mieć wykwalfikowaną kadrę zainwestujcie w porządne szkolenia a nie zakładacie nam indeksy na oceny.

Rita

Ile czasu dni trwa na poczatku szkolenie i jak to wyglada

Marcelina

Ten zakład to dno tylko zdrady i obgadywanie innych

Pati
@Marcelina 12.07.2018 07:43

Głównie liderzy szczególnie na nockach jak nie ma szefostwa....

Twoj stary
@Marcelina 12.07.2018 07:43

Marcelina ty sie do roboty wez a nie zdrady ci w głowie

Far away
@Marcelina 12.07.2018 07:43

Ten zakład to (usunięte przez administratora) Koniec kropka.

gggggggggggg

napiszcie jaka jest stawka poczatkowa?

Manpower
@gggggggggggg 12.06.2018 14:39

14.50zl za godzinę

Fu
@Manpower 14.06.2018 17:16

Czyli co agencja dalej bez podwyżek?

Manpower
@Fu 16.06.2018 15:24

W tamtym roku było 14????????????

Maniana
@Fu 16.06.2018 15:24

Jeszcze wam mało pracownicy z firmy maja mniej! Jak nie pasuje to do biedronki. Ale z tego co nam wiadomo to czesc juz tam była i za ciezko bo tam praxowac trzeba nie to co na jajkach,cukierkach,albo na migu. Jak ktoras tam pojdzie to juz na jazdym innym dziale bedzie jej za ciezko!!!!

Pracownik gorszego sortu
@Maniana 17.06.2018 14:21

Mają mniej??? A to ciekawe, doliczyć wakacje pod grusza+kasa na święta na jeden ciul wychodzi... A i imprezę też za darmo wam nie zrobili... A nie wspomnę jak się fajnie z urlopami wychodzi... Zresztą, skoro firma tak kiepsko płaci przejdź do Manpower ;D jeśli ktoś to czyta i chce się zatrudnić to polecam, każdemu coś nie pasi jak nie dział to osoby... Jak dla mnie najlepszy dział to pakowalnia...i pozdrawiam wszystkich z tego dzialu

Xyz
@Pracownik gorszego sortu 20.06.2018 17:26

To jest robione z naszej kasy, niech pod firmą też wam zrobi fundusz...

Pracownik
@Pracownik gorszego sortu 20.06.2018 17:26

Co Ty piszesz na jaki ciul wychodzi wy macie 0 300 a nawet o 400 zł więcej miesięcznie a wczasy pod gruszą i bony na święta to raptem 500 i 300 to 800 zł a wam wychodzi licząc po 300 to 3600 więc chyba więcej a i robicie co chcecie a po tyłku dostajemy my

xxx
@Fu 16.06.2018 15:24

Za to co robicie to i tak macie za dużo

Prac
@Pracownik 28.06.2018 17:29

Dokładnie przychodząc juz wiedzą na jaki dział iść żeby było lżej a jak nie tam trafia to chorych udają!!! Już pomijając fakt że na bani albo nazwami często przychodzą...

m
@gggggggggggg 12.06.2018 14:39

Głodowa .

Neon
@m 26.07.2018 18:31

Przestańcie pisać bzdury że aż tak macie źle na firmie.... A do roboty się weźcie a nie narzekacie...

PAWEŁ
@Prac 30.06.2018 09:03

Pracowałem przez prawie 9 miesięcy na tackach. I ani razu na bani nie byłem. I nie obijakem się więc przestańcie pieprzyc że ludzie z agencji są złe... To wam przy taśmach czekoladki nie pasują bo źle owakie... Pracowałem tyle czasu więc mogę sporo powiedzieć jak się na pakowalni robi

No kurde!!!!
@PAWEŁ 10.08.2018 16:52

Nam nie pasują?????!!!!! To nie Ty dostajesz opierdziel za braki, bo złe czekoladki są na tackach!

PAWEŁ
@No kurde!!!! 10.08.2018 18:49

Ale wy macie do nas pretensje proste... Wiem jak jest bo sporo pracowałem na pakowalni.my musimy wam kolejne tacki przynosić jeśli są złe a nie nikt inny Macie źle czekoladki zgłoś to prowadzącej a nie do tackowych macie pretensje najbardziej niedoceniani ludzie na pakowalni tackowi...

pysiunia

Mówcie ludzie warto wracac do tego zakładu po kilkuletniej przerwie wychowawczej czy dalej siedziec w domu?i na jaki dział najlepiej wrócić?

Pr. Produkci
@pysiunia 24.07.2018 10:01

Warto

pysiunia
@Pr. Produkci 25.07.2018 13:14

A na jaki dział najlepiej wrócić?

Pakowalnia

Proszę napiszcie czy mamy odpracować imprezę zakładową bo chodzą różne opinie, czy może zabiorą nam dzień z nadpracowanych dni to by był nie uczciwe bo nie wszyscy byli na imprezie

W
@Pakowalnia 10.07.2018 10:14

Dzień imprezy to zwykły dzień pracujący.Wiec trzeba wypisać na ten dzień albo urlop,nadpracowane dni lub opracować. A kogo obchodzi czy był na imprezie, miał dzień wolny jak wszyscy

z
@W 11.07.2018 12:31

Ja mogłam przyjść do pracy !!!!!!!!!!!!!!!!!

rozgoryczony

Ostatnio trochę nabiadoliłem jak to Polak ma w zwyczaju, dlatego dziś jaśniejsza strona firmy: - pensje są wypłacane zawsze na czas (do 10 każdego miesiąca) - do stawki podstawowej doliczana jest premia motywacyjna 15 %, dodatek nocny, dodatek szkodliwy za hałas, do każdej niedzieli +40zł -wypłacane są również wczasy pod gruszą, dodatki świąteczne, nagrody menadżerskie, nagrody za zgłaszane pomysły. Dodatkowo paczki na święta, na dzien dziecka... -raz do roku organizowany jest piknik zakładowy, Wigilia -plusem są klimatyzowane hale, ulga w upalne dni -firma prowadzi rekrutację na stanowiska operatora procesu, operatora technika, koordynatora procesu -jeżeli ktoś przyjmuje się bezpośrednio zwykle po okresie próbnym trwającym 3 miesiące, dostaje się umowę na stałe -pracownicy którzy przyjmują się przez Randstad i Manpower mogą zostać przyjęci na linię na stały grafik, a kolejno przyjęci bezpośrednio przez zakład (oczywiście trzeba się wykazać sporym zaangażowaniem i dać się lubić) -firma zatrudnia również obcokrajowców/ głównie z Ukrainy. Z tego co słyszę to chyba nie jest wymagana znajomość języka polskiego. -firma doplaca do obiadów połowę stawki -darmowe przewozy min. ze Strzelina, dzierżeniowa , Wrocławia, Henrykowa... -na rozmowach wypytują się głównie o zdolności manualne i techniczne, w jakich zakładach się pracowało i co się robiło - stawki dla operatorów procesu około 3200 brutto, stawki dla operatorów techników i koordynatorów procesu od 4000 brutto ( po różnych dodatkach otrzymuje się okolo 300zł mniej na rękę) -stawka może ulec zwiększeniu po wniosku lidera zmiany po ocenie "powyżej oczekiwań" Mam nadzieję że pomocne.

Fu
@rozgoryczony 14.07.2018 10:15

Paczki na święta dla wszystkich? Imprezy zakładowe też?

Krystian
@Fu 14.07.2018 12:36

Dla pracowników firmy. Czasami podfirma też dostaje paczki ale rzadko. Imprezy zakładowe to tylko i wyłącznie dla firmy.

Krystian
@Krystian 14.07.2018 12:50

PS. Operator procesu ma 2.800zl brutto, a nie 3.200 :/

Rozgoryczony
@Krystian 14.07.2018 12:54

Krystian strzelam że jesteś nowoprzyjętym pracownikiem, niebawem powinni Ci wyrównać stawkę do reszty operatorów.

Rozgoryczony
@Krystian 14.07.2018 12:50

Krystian ma racje, niestety ludzie pracujący przez pośrednika robią na gorszych warunkach, no ale w zasadzie to logiczne. Z czegoś te firmy żyją...

Blade
@rozgoryczony 14.07.2018 10:15

Wszystko co opisał rozgoryczony to prawda. Potwierdzam. Stawki pracowników mogą się różnic bo są zależne od wiedzy i umiejętności.

Pracownik
@rozgoryczony 14.07.2018 10:15

Na niektórych działach zabrali szkodliwe przykre !!!

Joanna

@Gun @T @Stan proszę Was o merytoryczne komentarze na temat pracy w Cadbury. Nie jest to miejsce do opisywania spraw prywatnych innych pracowników. Napiszcie czy jesteście zadowoleni ze swojej pracy i zaoferowanych Wam warunków. Warto według Was wysłać tam swoje cv? Takie informacje pomogą innym użytkownikom forum w podjęciu decyzji o wyborze ewentualnego miejsca zatrudnienia.

rozgoryczony

Niestety w chwili obecnej ciężko dobrze wypowiedzieć się o firmie... Od kiedy zostaliśmy przejęci przez Kraft, z każdym dniem jest tylko gorzej. - nie inwestuje się w ludzi, brak profesjonalnych szkoleń - brak wykwalfikowanych osób: inżynierów, automatyków, techników, operatorów - plany produkcyjne zwiększane po sztucznych projektach - produkcja pozostawiona samej sobie, działy wspierające zamiast pomagać dodają niepotrzebnej pracy (żle określone priorytety i podział obowiązków) -jakość produktów- tragedia - zarobki co prawda lepsze, ale wciąż zbyt niskie w stosunku do cen rynkowych -atmosfera nerwowa i demotywujące sytuacje (brak reakcji na zgłoszone nieprawidłowości) To że są romanse, to normalka w każdej firmie więc bez sensu się nad tym rozwodzić...

E.T.GoWork
@rozgoryczony 28.06.2018 15:35

Brawo za merytoryczny komentarz. Przyracasz wiarę w sens tego portalu.

T

Romansowała i robi do dalej czemu cały czas przy biurku siedzi i inni za nią robią ? Ma się układy jeździ się do niej ona do niego jak mąż w pracy lub odwrotnie

Stan
@T 06.07.2018 12:40

To nie ten lider o którym pisze gun......

Joanna

@rozgoryczony dziękuję za to, że przedstawiłeś konkrety. Proszę, powiedz nam jeszcze czy Cadbury oferuje stabilne zatrudnienie? Jest możliwość uzyskania umowy o pracę? Wspomniałeś, że zarobki się powiększyły, ale czy wypłacane jest tylko wynagrodzenie zasadnicze czy jeszcze na przykład są jakieś premie i inne dodatki? Te kwestie są również bardzo istotne dla osób, które chcą próbować swoich sił u tego pracodawcy. @Pr. Produkci @buhahahah @Malwina @Xyz @... @Juz @TRagedia @Hantuch cieszę się, że jesteście aktywnymi użytkownikami forum, ale bardzo Was proszę o merytoryczne wypowiedzi na temat warunków pracy w Cadbury. Na forum gowork prowadzimy dyskusje o warunkach pracy w firmach, dzięki czemu osoby poszukujące zatrudnienia mogą zorientować się w realiach. Przenoszenie tu wewnętrznych sporów mija się z celem.

misiek

ta firma to wogl najgorsza oszczędności szuka wymysla jakies bosy ze niby bezpiecznie nagrody dyplomy i co dyplom czekolada i dowidzenia nawet nie odczują na bosy nikt nie reaguje na zglaszanie dopiero jak ktos w du.. wejdzie .. najnizsza stawka na bielanach , eurest scina ludzi na kase nikt tego nie kontroluje zupa co chwile popsuta . żeby cos osiągnąć to trzeba pukac albo byc pukanym. czemu nikt nie powie co ostanio sie działo ? jak ludzi inni traktują na system im wjezdzaja ze policja az musi przyjezdzac to nie wina tylko jego ale i kobiet ublizających a szczególnie lidera który nie reagował na zgłoszenia dopiero jak by serio krzywda sie stala to bylo by czemu nikt nie zaregowal no jak nie reagowal po prostu lider mial to gdzies takiego odrazu zdegradowac.. brak słów najlepiej wszystko pod dywan zamiatac. banda pegerusów i nic wiecej

pracownik

Mam pomysł na oszczędności, zabrać pracownikom biura darmową kawę, postawić automaty z kawą w pokoju socjalnym i niech sobie kupują tak jak my zwykli pracownicy. Parę tysięcy kaw w miesiącu by zaoszczędził i hektolitry śmietanki do kawy. Jest oszczędność ??? Jest, a jak. Panie Jarku czas zakończyć tydzień dobroci dla zwierząt. Wszyscy jesteśmy równi !!!!!!!

TRagedia
@pracownik 05.07.2016 19:14

Albo lepiej!!! Zabrać pracownikom z produkcji darmowy dojazd do pracy. Ludziom z biura nikt nie podstawia autobusów! Nikt nie zwraca za bilety/ za paliwo. Auta mają tylko managery... Weź się puknij w łeb...

koko
@TRagedia 31.03.2018 20:29

sam się puknij w swój łeb,biurowcy maja kawe za darmo i to kiedy chcą a zwykły pracownik musi placic,woda do picia tez na halach do (usunięte przez administratora) a teraz jeszcze ciepła zakrecili bo jakiś burak pić nie potrafi. Obiadki o 12 full wypas a dla zwykłego pracownika co?ochłapy...Co my gorsi jesteśmy od biurowców?raczej nie bo to my ciężko zasówamy często i gęsto bez możliwości wyjścia do toalety

Jack
@TRagedia 31.03.2018 20:29

Zabierz ludziom darmowy dojazd a nikt tu nie będzie pracował... Chyba że biurowcy..

koko
@Jack 07.04.2018 07:34

juz to widze jak biurowe modelki z tipsami na lince siedza ????????,odrazu mogliby zaklad zamknac

Hantuch
@koko 07.04.2018 08:16

Niech ruszają pazurkami tyleczki maja spore ruch dziewczyną się przyda z biur... Żeby nie fizyczni biurowcy tak by nie cwaniakowali kto a biurowców robi-pracuje? Fizole proste Sprezaja się i Cisna na premie dla biurowców czy lidera z pakowalni.. Nawet do klopa nie ma jak wyjść na pakowalni bo liczy się norma... Mondelez

TRagedia
@Hantuch 07.04.2018 20:02

Wy serio uważacie, że bez Was by się posypało??? A kto Wam zamawia produkty?? Kto planuje Wam pracę? Kto pracuje nad nowymi produktami?? Wy?? A kto Wam zabronił studiować i uczyć się angielskiego żeby pracować w biurze i "pić darmową kawkę"???? Dalej !! do szkoły!!! Do biur też są rekrutacje i chętnie zobaczę jak sobie radzicie i jacy zadowoleni chodzicie na obiadki o 12!!! buuhahah

Szczera
@TRagedia 04.05.2018 21:34

Myślisz że na lince pracują ludzie bez skończonej szkoły? Nie wszyscy mieli takie szczęście żeby iść na studia. Widać że papier rozumu ci nie dał. A co do zamówień to moglibyście sobie to wsadzić gdzieś gdyby nie ludzie którzy gracją fizycznie, więc może trochę szacunku dla nich!!!

Day
@Szczera 05.05.2018 16:01

Bez zamówień nie ma produkcji proste. Już nie wspomnę że bez odpowiedniego planu środków na te zamówienia pracy na produkcji by nie było.

Eldo
@Day 05.05.2018 19:23

Gdyby nie ludzie na produkcji... Produkcja by nie szła... Kto by pracował? Ukraińcy ochroniarze biurowcy czy zarząd firmy? Biurowcy robią swoją robotę ale dzięki pracownikom produkcji jeszcze zakład chodzi...

Rick
@Eldo 07.05.2018 10:54

Ja pitole nie mając produktów zamówionych i zaplanowanych przez biura nic nie wyprodukujesz.

Anka
@Rick 08.05.2018 09:29

I po co ta licytacja. Zarówno jedni jak i drudzy są potrzebni, bo bez ich pracy zakład nie ma racji bytu. Zarówno jedni jak i drudzy, powinni być godziwe wynagrodzeni za swoją pracę. Inna sprawa, że jest w tym zakładzie przynajmniej na produkcji kilka sztucznych"stanowisk" które są całkowicie zbędne, stworzone w niewiadomo jakim celu.

TRagedia
@Szczera 05.05.2018 16:01

Produkcja widzi tylko, że w biurze się pije "darmową kawkę". A Wasze darmowe dojazdy ? Biurowym nikt nie daje, nie zwraca. Policzcie co się bardziej opłaca. Dostawać darmową kawę, czy dojazdy. Chętnie się zamienię. Wy idziecie po 8 godzinach do domu i laba. Nikt do Was nie wydzwania, nikt nie zawraca głowy, nie pisze emaili ( oczywiście za darmo, bo nam nikt nie płaci za nadgodziny). I Wy śmiecie powiedzieć, że dziunie w biurach tylko kawkę piją? Zapraszamy. Nikt nie broni aplikować. P.S. Aby iść na studia, pracowałam za granicą po szkole średniej żeby na nie zarobić, więc Szczera- jak chcesz stawać, do polemiki- to się musisz bardziej postarać.

Janko
@TRagedia 13.05.2018 22:09

Cwana na forum. Zapraszamy m in na pakowalnie wykażesz się

TRagedia
@Janko 17.05.2018 17:29

ehh...... żal dyskutować... żal... A poważnie myślałam, że reprezentujecie sobą nieco wyższy poziom.. Zapraszamy na DARMOWĄ KAWKĘ...Porozmawiamy PO ANGIELSKU o Waszych super pomysłach.. ..

Juz
@TRagedia 21.05.2018 18:51

Myślę że jesteś na tyle inteligentna i dasz sobie już du-siana z tymi docinkami typy angielski pewnie pracowalas na zmywaku na wyspach .Teraz w biurze bo spodobalas się jakiemuś starszemu panu ale nie ważne z kim liczy się za co -pozdrawiam.

...
@TRagedia 21.05.2018 18:51

Wpadniemy na "darmową kawę" i z miłą chęcią porozmawiamy po angielsku. W ramach tego my zapraszamy na miesiąc do pracy na pakowalnie :)

Xyz
@TRagedia 13.05.2018 22:09

Wy sobie idziecie do toalet kiedy chcecie a na produkcji musimy prosić żeby ktoś nas raczył zastąpić, biura idą na obiad i dostają super jedzenie a dla nas ochlapy byle co co zimne, zapraszamy na tydzień do nas to wtedy możemy rozmawiac

Malwina
@... 22.05.2018 13:48

Czekoladek nie wezmą do rączek bo tipsy przeszkadzają a panowie nie wezmą tacek z czekoladą bo ciężkie...

buhahahah
@Malwina 24.05.2018 10:24

buuuhahahah tipsy są nie mode. Jakbyś pracowała w biurze, to byś wiedziała!! Aha i mamy siłę bo chodzimy się też lansować na siłownię dzięki WIP karnetom bo zarabiamy tyle, że nas stać bo przecież darmową kawę pijemy w pracy, to nie musimy kupować do domu, to oszczędzamy na tym krocie! buuhahahah

Pr. Produkci
@buhahahah 19.06.2018 21:15

Stuknij się w głowie co ty wypisujesz

Igor

Cadbury ma opinię bardzo dobrego pracodawcy i może warto to docenić!

Fu
@Igor 17.06.2018 21:07

Pokazali to jacy są dobrzy i sprawiedliwi w grudniu jak dzielili ludzi na lepszych i gorszych przy paczkach na święta.... Agencyjni nawet cukierka nie dostali i to w ludziach z agencji siedzi... Robili tak samo a nic nie dostali...

Pracownik
@Fu 19.06.2018 10:00

Macie większe stawki robicie co chcecie i gdzie chcecie i jeszcze narzekacie przykre .

@@##@@
@Fu 19.06.2018 10:00

Paczki na Święta były robione z Funduszu Socjalnego ....a więc z naszych pieniędzy... tak że pretęsje w tym przypadku kierujcie do Manpower i Randstad bo to oni powinni Wam zapewnic coś na Święta...

Xyz
@Fu 19.06.2018 10:00

To idźcie sobie do agencji i powiedzcie że chcecie fundusz socjalny, nikt nikogo sponsorować nie bedzie

Zuza

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

someone
@Zuza 04.06.2018 19:05

Tak, prowadzi

Janko
@Zuza 04.06.2018 19:05

Agencja raczej...

artur1duda

jak tam Janka miłość się rozwija? To że Andrzejek z Jarkiem nic nie robią w tym temacie skreśla ich jako ludzi.

Uuuuuu:)
@artur1duda 26.05.2018 08:11

Co was to obchodzi !!!Zajmijcie się swoim życiem i swoimi problemami. Interesuje was co,kto z kim i dlaczego. Problemów nie macie swoich. Ktoś powinien się Wami zająć .

misia
@Uuuuuu:) 26.05.2018 10:46

no jak jak piekna miłośc druga młodość czego chcieć wiecej?zawsze można zapytajć Janka tak i jego milości bez problemu odpowiedzą napewno.prawda Janek?

Al

Musicie pamiętać że firma może wnieść sprawę do sądu w stosunku do osób oczerniajacych jej wizerunek . Anonimowe wpisy to tylko fikcja która może słono kosztować .

Rick
@Al 18.05.2018 13:20

Ale jak jest oczerniana? Fakty i prawda boli? Zarobki kiepskie podział pracowników na lepszych i gorszych... Przypomnijmy. W święta w grudniu. Agencja bić nie dostała nawet cukierka.. wymagacie wiele a od siebie nic

Wiosna ????
@Al 18.05.2018 13:20

Nie tylko firma może to zrobić każdy kto jest oczerniany. Administrator powinien usuwać wszystkie informacje które nie dotyczą firmy A płatkami to niech się zajmą na portalu innego typu.

Joanna

@Patryk, nie jesteś już pracownikiem Cadbury. Co wpłynęło na podjęcie przez Ciebie takiej decyzji dotyczącej zakończenia współpracy z firmą? Pozostali użytkownicy forum chętnie zapoznają się z całokształtem Twojego doświadczenia z tym pracodawcą i stanowiskiem na którym u niego pracowałeś.

Patryk
@Joanna 18.02.2018 23:45

Zakończyłem współpracę, ponieważ dotarło do mnie, że wymagania są zbyt duże a mój potencjał niestety za mały. jest mi przykro, że nie dałem rady sprostać zadaniom, jakie przede mną postawiono. Nadaję się tylko do Amazona albo jakiegoś LG bo tu trzeba naprawdę pracować. Poziom jest za wysoki.

bolivar
@Joanna 18.02.2018 23:45

On sobie jaja robi... InInformacja bezużyteczna

artur1duda
@Joanna 18.02.2018 23:45

Joanno nie jestem już pracownikiem mondeleza, na co wpłynął mobbing, kłamstwa kierownictwa, i posuwanie pracownic przez tl po kątach.

Stawiam na tl z c650.
@artur1duda 26.05.2018 08:31

Ktos

Ktos
@artur1duda 26.05.2018 08:31

Stawiam na tl z c650

artur1duda

Panno Joanno, praca w mondelez cadbury czy krafcie jak zwał to brud smród itd... Fajnie to tylko pod panny biurkiem to wygląda. TL trzepią dziewczyny po szatniach na nocnych zmianach, ludzie rozsądni odchodzą niech się panna tym zajmie, a nie pisaniem tutaj głupich zapytań....

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownica

W pełni popieram !!!

Hmmm ciekawe
@Pracownica 25.05.2018 21:47

Oczernianie kogoś na forum jest karane i wy jako osoby myślące nie zdajecie sobie z tego sprawy. To juz podchodzi pod paragraf i nikt z was nie jest tu anonimowy.

!!!

To Ty reprezentuj jak sie wypowiadasz!!!!

$$$

Nikt tu nie oczernia tylko pisze prawdę. Najniższe zarobki na Bielanach stanowisko żeby dobre dostać to albo znajomości ,albo przez łóżko prawda boli . A jeszcze wyłączenie ciepłej wody w automatach to jakaś paranoja bo się ludzie parzyli? To w domu na kantynie też niech wyłącza..

Joanna

@TRagedia, wypowiedziałaś się jako pracownik biurowy Cadbury. Co wchodzi w skład Twoich obowiązków w tej firmie? Napisałaś również, że w Twoim przypadku nadgodziny nie są płatne. Czy w jakiejś innej formie w takim razie pracodawca docenia swoich pracowników? Czy możesz liczyć na system premiowy?

Zostaw opinię o Cadbury - Bielany Wrocławskie

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cadbury