brak logo

Cargill Polska

Bielany Wrocławskie

Opinie o Cargill Polska

mariusz 2013-08-04 22:59:29
Pracodawca wporzadku. Placa nawet przed czasem.
Jak na obecne czasy firma ok
Sa pewne niedociagniecia ale gdzie ich nie ma.
xxl 2013-11-21 18:09:40
Kiedyś była to bardzo fajna firma z przyjazną atmosferą, która się skończyła kiedy kierownictwo zostało w rękach Polaków. Zniknęła solidarność zaczęło się podpieprzanie. Warunki oferowane należy uznać za niezłe. Płaca na czas, niezły socjal-w tym opieka medyczna dla pracownika i rodziny. Kto do tej pory liczył na tylko na ZUS szybko to doceni. Żeby do czegoś dojść trzeba mieć giętki kręgosłup i mało skrupułów. Tak jak wszędzie....prawie wszędzie
13
mama 2014-12-12 00:12:45
polecam, kontrola jakości surowców jest, pasze w cenie adekwatnej do jakości, bo mają dobre kontrakty - to duży gracz na rynku zbóż i soi
toledo 2015-06-03 12:23:45
ile można zarobić na stażu?
w 2015-07-29 20:45:57
Firma dobra dla posłusznch i chcących zarabiać śmieszne pieniądze zostawać po godzinach , nie mieć życia prywatnego i cieszyć się z podwyżki inflacyjnej!
Ogólna rotacja, zdolniejsi odchodzą bo nie mają szans na awans przez zasiedzenie przełożonych po 5 , 10 lat na jednym stanowisku....pozostali siedzą i stukają w klawiaturę. Duża liczba starszych osób zwłaszcza z CFN z racji przejęcia firmy Provimi...zatem sami sobie dodajcie jaki jest poziom.
Wielka korporacja a w zamian oferuje bardzo niewiele. Lepiej pracować w mniejszej firmie, na lepszym stanowisku i za większe pieniądze!!!.
7
akra 2015-08-09 14:08:21
Wystarczy wejść na ich stronę na pracuj.pl - są ogłoszenia.
Firma się rozrasta w PL , coraz więcej osób TEŻ odchodzi.
Zwłaszcza jeśli chodzi o stanowiska handlowca, kier. sprzedaży itp.

(usunięte przez administratora)
2
prawie 2015-11-03 23:12:04
Witam Wszystkich

A ja na bieżąco pozwolę sobie odnieść się do CAŁEJ FIRMY CARGILL. Miałem obiecaną pracę na wysokim stołku. Nadmienię, że kwalifikacje mam, utwierdzano mnie w tym przekonaniu. Obiecano złote góry, wypłatę, szkolenia, auto itp. Nic tyko do śmierci tam pracować. W zasadzie wystarczył podpis na umowie albo nawet więcej bo podpis był tylko, że wraz z umową dostałem WYPOWIEDZENIE i tu nie ma pomyłki. Umowa był taka jak uzgodniliśmy, ale minutę po jej podpisaniu wręczono mi wypowiedzenie. Sama sytuacja był o tyle komiczna, że nikt nie był mi w stanie wyjaśnić o co chodzi. Na szczęście udało mi się odkręcić wypowiedzenia, które musiałem złożyć aby u "tych oszołomów" podjąć pracę. Pamiętajcie NIGDY nie palcie za sobą mostów. Nigdy nie wiadomo gdzie trafimy. Prezesem, dyrektorem, kierownikiem się bywa a człowiekiem się jest. Chciałbym kiedyś takiego spotkać w szpitalu gdzie moja nerka lub inne poświęcenie ratuje mu życie. Ja jestem gotów to zrobić dla każdego. Ciągnąc temat - SORRY za kolokwializm, ale wolałbym dostać w przysłowiowy ryj zamiast czegoś takiego jak umowę wraz z wypowiedzeniem bez powodu po miesiącu mamienia obietnicami itp. Najgorsze było w tym wszystkim to, że tam w zasadzie nikt nie jest kompetentny. Wielokrotnie miałem do czynienia z podobnymi sytuacjami z 2 strony lady i zawsze starałem się zachować honorowo. Tam wg mnie pracuje kupa (tak to dobre słowo) ludzi z kompletnym brakiem elementarnej kompetencji. Jeśli będę miał możliwość kiedykolwiek coś im zepsuć zrobię to z ogromną satysfakcją - taką samą wielką jakim szacunkiem ich do dzisiaj obdarowywałem. Banda bezpłuciowych, bezhonorowych istot (na człowieczeństwo trzeba sobie zasłużyć). Ocena ogólna tylko niedostateczny - niżej się nie da. Nie znam ich jako pracodawcy, ale samo podejście do sprawy i jej załatwienia - DNO.
9
nic z tego 2015-11-04 11:24:40
na dzień dzisiejszy przymierzali się do rekrutacji ale wszystko odwołane, szkoda że czasami w ostatniej chwili jak czytamy, ogólnie branża paszowa nie stoi najlepiej i może to jest powodem powstrzymania ruchów, firma może i ciekawa ale ...
ja123 2015-11-11 15:15:08
Cargill ma w PL kilka oddziałów. Zamieszczanie tutaj swojej opinii bez podania konkretnej lokalizacji i działu w którym się pracuje jest bez sensu i tylko wprowadza ludzi w błąd!
Sam pracuję w Bielanach Wrocławskich w rafinerii i jestem zadowolony. Nie wypowiadam się za ludzi z pszenicy, biura, dur i innych bo mają inne zasady pracy, inne odczucia i inne potrzeby.
1
.... 2015-11-12 15:15:45
TAK PIENIADZE SA NA CZAS Z TYM PROBLEMU NIE MA I O UMOWE MOZNA SIE STARAC
wader 2015-12-09 18:54:13
Pracowac pracowac nie dyskutowac monitorki!!
Glupie ...je!
x 2015-12-29 15:40:56
Pakiet socjalny czyli wakacje pod gruszą, dofinansowanie na dzieci, fundusz rekreacyjno sportowy, dodatkowe posiłki pracownikom fizycznym w okresie zimowym. Zarobki nie są adekwatne do wykonywanych obowiązków i odpowiedzialności
12
Biały kołnierzyk 2016-01-05 15:28:57
A może Twoja przeszłośc i opinia na Twój temat zmusiła kogoś do rtakiego zachowania? Pracuje w Cargillu i wiem jedno, oczekuje się od pracowników szczerości i uczciwości. A u Ciebie chyba jej zabrakło.
wr 2016-03-29 14:36:42
Proszę wziąć pod uwagę, że istnieje coś takiego jak rekrutacja wewnętrzna, wtedy pierwszeństwo mają pracownicy już zatrudnieni ,a na rynek "wypuszcza się " ogłoszenia na które nikt nie chce aplikować. Taka jest polityka dużych firm nie tylko tej. Czasem ukazuje się ogłoszenia na pracuj.pl, ale finalnie i tak pracę dostaje ktoś z wewnątrz....
Rekrutacja jak w większości firm jest na stanowiska doradcy/handlowca.
1
wr 2016-04-04 18:44:11
Na pewno? a skąd wiesz pracujesz tam "ilonka"?....
1
m 2016-05-02 22:03:40
to wszystko przez aldone z szela
5
Stan 2016-05-18 09:04:11
Nie ma ofert ponieważ Cargill to nie ta sama firma. Ci co przychodzą to sie po
dwóch tygoniach zwalniają, atmosfera leży pensje od 5 ciu lat te same socjal coraz uboższy.
2
diablo 2016-05-29 08:45:28
Skonczylo sie eldorado niexhca placic to wzkazniki izo trza im zmniejszyc
2
Stan 2016-06-03 00:23:56
Liczyć zawsze możesz Cargill też dobrze liczy a raczej polski zarząd
1
Jeje 2016-06-06 08:21:08
To popracuj tam trochę to zobaczymy jak sie wypowiesz a z reszta porozmawiaj z ludźmi tam pracującymi.
A tak w ogóle to kto jak nie Polacy cały czas sie podlizują zachodowi i potrafią tylko ciąć koszty stałe i oszczedzać na byle czym.
A pracownicy na szarym końcu obudź sie to korporacja hello.
4
Zainteresowany 2016-06-06 11:48:38
Czesc, moze mi ktos powiedziec w jakim systemie pracuje sie na bielanach na produkcji 4-brygady czy 3?

Ewentualnie ile placa operatora?
Key 2016-06-06 18:00:54
12h/24h/15dni w miesiącu coś w ten deseń
Robert 2016-08-23 13:49:07
Witam
Ile zarabia tam operator procesu technologicznego?
Jeśli czterobrygadówka to jaki dokładnie system?
Płacą za nadgodziny? Jaka atmosfera w pracy?
Nie wiem czy jest sens się przenosić do nich.
Maciek 2016-08-26 22:37:17
Operator procesu na dzień dobry dostaje 2900brutto ludzie pracujący parę lat mają kilka stówek więcej.
Socjal z roku na rok coraz mniejszy, teraz zostało już w zasadzie tylko to co jest niezbędnym minimum.
Wymagania rosną cały czas a pensja jest korygowana co najwyżej o inflację i to przy dobrych wiatrach.
Praca w systemie 4 brygadowym 365dni w roku 24/h.
Ogólnie atmosfera coraz mniej przyjemna, co bardziej rozgarnięci wieją gdzie się da reszta przegląda ogłoszenia. Odradzam osobą które chcą się rozwijać, nie ma na to żadnych szans, ewentualnie jeśli ktoś lubi mieszkać w pracy jest możliwość pracy w nadgodzinach.
4
Kazik 2016-08-30 15:21:10
Zależy gdzie na operatora, ja słyszałem od kolegi , że na operatora płacą więcej. A poza tym jeżeli socjal o którym pisze Maciek to absolutne minimum to nie dziwi mnie jego opinia. Ok, może i dofinansowanie do prywatnej opieki stało się standardem , ale np. pakiety żywieniowe czy dofinansowanie do rekreacji już nie.
Juras 2016-09-05 17:06:10
A mógłby ktos napisać mi cos więcej na temat stanowiska operatora - najlepiej ktoś z wewnątrz na priv? Widziałem ofertę na to stanowisko.
zygm 2016-09-22 21:05:32
szału nie ma w wypłatach...3000 to troche mało ale wiem, ze chcą coś podnieść na wstępie. czterobrygadówka tez nie za bardzo ale wiem że dają za to jakies tam dodatki. Socjal podobno przyzwoity...leczenie, ubezpieczenia, jakieś bony... to trochę lepiej niż inni dają. Charakter pracy inny niż w automotivie, pensje też lepsze niż w montowniach wokoło wrocławia. Jakby mnie chcieli to bym chyba poszedł, troche daleko od miasta ale jakies autobusy tam chyba jeżdza.
nikt 2016-09-29 17:57:52
Może jest to i prawda co piszesz ale ludzie którzy tam pracują może są normalnymi ludzmi ...........ja tez pracuje w tej firmie i nie chciał bym porównać pracy w tej firmie i nazwać po imieniu ..........ale powiem tak omijajcie ta firmę szerokim łukiem
Dera 2016-10-11 00:16:55
Hej ja123 jestes cieniasem najwyższego sortu. Podpisałeŝ umowę o pracę i teraz narzekasz. Dlaczego nie uniesiesz się honorem i nie pójdzIesz do innej roboty tylko zakulisowo narzekasz na firmę. Potrafisz tylko to bo jesteś malutki i na nic cie nie stać. Pewnie gdzie indziej nie masz szans..... Marnotka. Człowiek honoru jeśli czuje się pokrzywdzony to działa nie narzeka. Ty jesteś dno. Chomiczek psik psik.... Ja świadomie podpisalam umowe. I może to nie jest najlepsza praca jaka mogę sobie wymarzyc ale wywiązuje się z umowy. I nie narzekam bo wiem że jak mi źle to trzeba szukać cos innego. Do ciebie pisze ja123 .... Oby Twoje dzieci były bardziej w życiu odwazne niż tchórzliwy bezimienny tatko ktory bezimiennie potrafi oceniac bo na nic innego cieniasa nie stac.
er 2016-10-11 11:35:28
Hej, wiecie czy niedługo pokażą się u nich jakieś oferty pracy?
www 2016-12-03 12:46:16
Jej już nie ma w Cargillu:)
www 2016-12-03 12:46:31
Jej już nie ma w Cargillu:)
Zostaw swoją opinię o Cargill Polska - Bielany Wrocławskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cargill Polska