2.8/5

• Nowa Wieś Wrocławska

3. Opinie o pracodawcach Bielany Wrocławskie
  5. Opinie o Sonko

Opinie o Sonko Bielany Wrocławskie

Nie przegap nowości o Sonko!

One

09.09.2025 09:02

A co tam w dziale sprzedaży. Ktoś tym kieruje? Ludzie odchodzą. Zostają tylko ci z przysłowia "mierny, ale wierny".
    Konstruktor

26.02.2026 23:02

Ale kogo Ty możesz mieć w Opolu z naszej kadry? Jak nasza kadra dopiero się zwalnia i każdy rzuca wypowiedzeniemia? Masz na myśli rafałka?

Robot

12.06.2026 13:23

Wasza byla kierowniczke jalosci P

Porobiony

01.06.2026 14:09

Bardzo źle traktuję się w tej firmie pracownika,kierownik jest złym człowiekiem.

Porobiony

14.05.2026 18:25

Chcesz robić za śmiecia,to ta firma jest idealna.

Kania

20.05.2026 11:41

Zawsze możesz zostać psyjacielem taty, ewentualnie łechtać ego bombla i założysz fartuch.
    PracownikProdukcji

17.04.2026 18:30

Ja mam takie pytanie, kiedy skończy sie pobłażanie dla ludzi którzy dzień w dzien przychodzą wczorajsi albo nawet dzisiejsi. Szczególnie kiedy DUR zacznie na to reagowac, serio nie czujecie że wasz ziomek jest non stop na rauszu? On śrubki nie potrafi w rękach utrzymać. Przecież on jeździ samochodem, tragedia ma się wydarzyć zebyście zareagowali?
    #OperatorProdukcji
    XYZ

27.03.2026 21:17

Trzeba jednak przyznać, że ta trójca potrafiła stworzyć sobie z Sonko prywatny folwark. Z mojej strony szacun. Pozbyli się wszystkich, którzy widzieli za dużo i mogli im zaszkodzić. Chociaż z drugiej strony kto by Ich wysłuchał?

27.02.2026 21:30

#KierownikBhp
    Zaciekawiony

02.03.2026 13:19

No właśnie gdzie jest druga połowa? Jak takie pytanie może zostać bez odpowiedzi? Nie będę mógł zasnąć.
    Rafał Trzaskowski

05.03.2026 04:27

Tyle pytań bez odpowiedzi ile opinii zostało usuniętych. Odpowiedzi co tydzień w piątek wieczorem. Zapraszam i pozdrawiam.

29.07.2025 15:02

Czy to prawda że Sonko już zatrudniło firmę zewnętrzną do rekrutacji osób? Już tak się fama rozniosła że nikt nie chcę zatrudniać się bezpośrednio?
    Konstruktor

26.02.2026 23:31

Znam tylko jedną taka osobę, chociaż osobą bym ja nie nazwał Kaleń.... Tylko on potrafi być takim ...ujem żeby komuś umilić życie. Tymbardziej że jemu jako nowemu kierownikowi Utrzymania Ruchu, zaczyna się odrywać od Kierownika Produkcji. Kto to widział żeby kierownik produkcji był jednocześnie kierownikiem utrzymania ruchu. Mam nadzieję że Daniel (usunięte przez administratora) Ciebie z hukiem albo poddasz się jak poprzedni kierownik ptaszek.
    Gdynia

27.02.2026 22:03

Wróbla wykończyli, teraz następny "specjalista" przyszedł. Prezesowi chyba już nie zależy na tej firmie.

03.01.2026 00:41

#SpecjalistaDsZakupow
    Ala

17.02.2026 11:14

Co masz na myśli? Ogłoszenie znowu wisi, praktycznie co 3 miesiące wrzucają nowe.
    NowyPracownik

12.08.2025 18:26

Witam wszystkich, tych mniej zadowolonych i tych bardziej. Byłem ostatnio na rozmowie na stanowisko automatyka w firmie zewnętrznej. Z tego co udało mi się ustalić, głównie sterowniki B&R, ustaliłem że jest to właśnie SONKO. I teraz pytanie czy warto tam pracować? Po opiniach wygląda to jak taki typowy (usunięte przez administratora) pracy i kolesiostwo. A jak faktycznie wygląda praca w durze w SONKO? Czy ktoś może się wypowiedzieć o atmosferze? Pozdrawiam

08.09.2025 08:36

To nie jest prawda. To marzenia pani kadrowej, albo tak jej kazał napisać prezes.
    Folwark

26.09.2025 06:57

To, co zostało przedstawione w oficjalnym komunikacie firmy, jest jednym wielkim kłamstwem. W przypadku obsady stanowiska kierownika DUR nie było absolutnie żadnej rekrutacji – ani wewnętrznej, ani zewnętrznej. Cały „proces” odbył się w ukryciu, wyglądał raczej na ustawkę niż na cokolwiek, co można by nazwać przejrzystym działaniem. Nowa osoba została wybrana jeszcze przed odejściem poprzedniego kierownika, a pracownicy zostali postawieni przed faktem dokonanym. Gdyby firma rzeczywiście chciała być transparentna, każdy zainteresowany miałby możliwość aplikowania. Zamiast tego stanowisko przypadło osobie z grona popleczników, bez wymaganych kompetencji, doświadczenia czy wiedzy technicznej do zarządzania działem. Takie praktyki to farsa, która nie ma nic wspólnego ani z uczciwością, ani z profesjonalizmem. To układy, zakulisowe decyzje i jawne lekceważenie pracowników. Rozumiem, że mój komentarz nie jest przychylny pracodawcy, ale trudno inaczej, skoro jasno ukazuje istniejące koneksje oraz brak realnej chęci dopuszczenia osoby kompetentnej z zewnątrz. W ogóle mnie to nie dziwi osoba z zewnątrz jest niewygodna dla pewnych osób które wypromowały nowego "kierownika". Nie jest to jednak na rękę trzem „ziomkom”, którzy wolą obsadzać stanowiska w swoim gronie, zamiast kierować się doświadczeniem czy wiedzą kandydatów. I powiem wprost – cieszę się, że nie muszę pracować w tak toksycznym środowisku, gdzie lojalność wobec „swoich” liczy się bardziej niż kompetencje, a transparentność to tylko puste słowo w marketingowych komunikatach.

19.09.2025 21:37

Przykro mi, że pracuje w takim bajzlu. Nie idzie zliczyć ile komentarzy zostało usuniętych, pewnie z drugie tyle ile jest obecnie... I jak u nas ma być lepiej, jak wolą się maskować, zamiast coś zmienić na lepsze...
    Nowy pracownik

20.09.2025 21:23

To się zwolnij. Po co w dalszym ciągu pracujesz w tej firmie. Nikt Cię do tego nie zmusza. A skoro pracujesz to chyba jednak opowiada. Masakra

21.09.2025 13:11

Proszę święta trójce (Ta..e, B..bla, Ł.....go) o nie dodawanie komentarzy, rozumiemy wszyscy że chcecie podnieść średnią ocenę. Dla was powinien być brokat zamiast mydła tfu.. wazeliny. Nie pozdrawiam

16.05.2025 09:11

DupaDupa

18.07.2025 07:04

Góra myśli, myśli? Serio, myśli? Jakbym ktoś tam na górze myślałem to nigdy by pan ptaszek nie został kierownikiem utrzymania ruchu. Mam nadzieję że teraz ktoś tam na górze poszedł po rozum do głowy ale też jakimś przesadnym optymistą to bym nie był xD. Jest jak jest, tak jak ktoś napisał co ma oshee do sonko, pomijając to że sobie je kupili. Nic sonko pod marką oshee nie wyprodukowało były tylko niewypały bombla i (usunięte przez administratora) pieniędzy na uruchamianie złomu. Nie polecam firmy, no chyba że ktoś lubi jak ktoś Ciebie (usunięte przez administratora) z błotem i pogania batem.
    Andrzej

01.08.2025 12:37

Patrząc co tam się dzieje to masz rację. Lepszego kierownika nie będzie bo firma padnie
    Oshee

14.07.2025 16:49

Jest lepiej, nie ma tego oshee, jak ktoś chce to warto zacząć tu robotę.
    Hala

17.07.2025 07:51

Nie wiedzą co napisać, bo ludzi nie ma do pracy, a kto przychodzi i zobaczy to potrafi nie wytrzymać dwóch dni. Co miało oshee do produkcji, jak żadnego produktu ich tam nie robiliśmy, dla zwykłego pracownika na produkcji i utrzymania ruchu, nie miało to znaczenia. Dalej tam zarządzają Ci sami nie kompetentni ludzie, bez różnicy kto jest właścicielem firmy. Niestety po zmianie właściciela, do grona udało im się wciągnąć kolejnego, na niekorzyść dla ogółu pracowników na hali. Samo przez siebie mówi, jak to podwyżki ludzie dostali takie, że po podpisaniu aneksu, na wyciągu bankowym żadnej zmiany. Polecam również jak lubisz codziennie wysłuchiwać jak to będzie dobrze, lepiej, a wymagań coraz więcej, płaca ta sama, atmosfera nędzna. Poszli tak daleko w swoich działaniach, że pracownicy kilkuletni oraz ci z doświadczeniem pouciekali, bo mieli dość takiego traktowania 😊
    Potwierdzam

14.07.2025 16:51

Gdyby nie godziny na produkcję i nocki dałbym 5 a tak 4

27.06.2025 05:18

Panie pawle bo już mi twoi szpiedzy ćwierkają za oknem, sam odpuszcisz? Słyszałem że byłeś na sorze, współczuję osobiście nic do ciebie nie mam tylko Ty się nie nadajesz na to stanowisko, ludźmi nie potrafisz zarządzać wiedzy to ty masz tyle o utrzymaniu ruchu co te moje wroble za oknem. Chłopie daj sobie spokój zdrowie nie jest warte tych paru złotych. Wcześniej czy później i tak bąbel z tatusiem rzucą ciebie na pożarcie rekinów jako kozła ofiarnego, chcesz tego? Dam Tobie hmm tydzień czy chcesz dwa tygodnie? Uwierz mi że nie chcę Ciebie mieć na sumieniu, jak już wylądowałeś na sorze, Paweł odpuść i sam zrezygnuj z tego stanowiska. Dam Tobie dwa tygodnie. Mówię poważnie odpuścić sam się zwolnij bo rozpetam taką burzę że będą lecieć głowy jak w średniowieczu na krucjatach. 14 lipca to będzie dobry dzień na rozpetanie burzy w sonko, akurat będzie to poniedziałek
    M

27.06.2025 12:53

Lepiej dbać o zdrowie niż pracować w zawodzie o którym nie ma się pojęcia. Zeby być kierownikiem DUR trzeba mieć pojęcie techniczne i spore doświadczenie pracy w takim dziale i jakiekolwiek doświadczenie w kierowaniu grupą specjalistów ( nie zołnierzy, pracowników produkcji ) - inaeczej nie ma mowy o sukcesie, nawet z pomocą króliczka i kogo tam jeszcze. Chyba, że to ma być nauka bez względu na koszty i straty....

27.06.2025 05:48

Każdy widzi że nie dajesz sobie rady, nawet teraz za oknem twoi szpiedzy mi ćwierkają że kiepski z ciebie kierownik, Paweł nie jest wstydem przyznać się do porażki, wstydem jest w to brnąć. Przykład tylko w teori jakbym miał takiego dowódcę jak ty to hmm wybuchł by obok niego przypadkowo granat, generalnie byśmy ciebie odstrzelili bo nikt za kimś takim jak ty nie pójdzie w ogień

27.06.2025 04:48

I jeśli zaszedłeś w wojsku gdzieś wyżej niż starszy szeregowy to jestem pełen podziwu, jak miałeś ludzi pod sobą to też tak uciekali na potęgę? Jak byś był moim dowódca w wojsku to wolałbym pójść pod sąd wojskowy niż pójść za toba,nie bez powodu po wojskowej emeryturze kosiłeś łąki, szkoły oficerskiej na bank nie skończyłeś,byłeś zwykłym trepem co wyżywa się na innych bo tobie w życiu nie wyszło. Zobacz jak zarządzasz ludźmi, ledwo masz kim obstawić zmiany. Byś się nie ośmieszał i sam zrezygnował z tego stanowiska dla dobra sonko, a uwierz mi że może w wojsku nie byłem ale mam tyle samo zaparcia i tak mi zaszliście z bombelkiem, tatusiem że ja was zniszczę. Cała trójka wyladuje na zbity pysk I to wam obiecuje,a i przy okazji tego bhpoca pociągnięcie ze sobą. I to wam obiecuje.

25.06.2025 03:16

Oczywiście nie ma to jak pisanie na telefonie, generalnie przegraliśmy ta walkę ale trzeba przyznać że była śmieszna, owocowała w dużo zwrotów akcji, prawię tak sama wartka akcja jak w "klanie", ba o bądź może i nawet "na wspolnej". Zawsze Ci sami intryganci grają od początku, wiem bo mi babcia mowi ale nie będę przytaczał słów babci. Powiem tak sonko wygrało bitwę, a ile wam ludzi zostało na produkcji? Ten komentarz też wykasujecie jako wulgarny?

27.06.2025 04:21

To jest taktyczny odwrót, myślę że pan były wojskowy wie co to znaczy no chyba że magazynu pilnował. Dlatego cytuje z internetu "planowane i kontrolowane wycofanie się z danej pozycji lub sytuacji, często w celu zmiany strategii lub uniknięcia niekorzystnego starcia"

27.06.2025 04:28

To nie jest tak że ja im odpuszczę, ja tą trójce zniszcze tylko potrzebuje czasu na obmyślenie strategii jak ich mądrze zniszczyć, dlatego póki co wygrali potyczkę bo bitwą bym tego nie nazwał. Także widzimy się panie kosił łąki na bitwie. Już widzę że strateg z ciebie żaden, dorobiłeś się chociaż starszego szeregowego?

25.06.2025 02:57

Chciałbym wszystkim podziękować za łapki w górę, jest to dla mnie naprawdę takie ckliwe, zresztą łapekw góręnie dostajesięza nic, a komentarzy nie kasuje bez powodu. Niestety muszę przyznać że wszystkie komentarze zostaną wcześniej czy później usunięte, przegraliśmy tą walkę. Schodzimy na chwilę do podziemia żeby się przegrupować i uderzymy w nich z całą siłą. Wiem (usunięte przez administratora) głupoty, no ale przyznajcie że chociaż śmieszne
    Rodrigo

31.01.2025 00:59

Długo czekał Pan prezes żeby się pozbyć Pana A dopiero jak calu DUR ROZWALIŁ. Brawo za decyzję szkoda ze tak późno

01.02.2025 13:01

Dokładnie, szkoda że tak późno.

10.06.2025 03:07

Rozwalił dział DUR to pan P.W. nie ma tam do czego wracać, kierownik z koziej (usunięte przez administratora) nic nie ogarniam. Do tego jest uzależniony od Taty i Bąbla bo oni jego "namaścili" na to stanowisko. A jak się namaszczali to ja już nie wnikam nic nie mam do gejów.
    Rodrigo

27.05.2025 11:25

W tej firmie nie ma szacunku dla ludzi wogóle. Dlatego nikomu o niczym nie mówią. Ludzie w oczach kierownictwa to tylko robole.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sonko?

Kontakt - Sonko

Ryżowa 1 55-040 Bielany Wrocławskie

Branża główna: Przemysł młynarski

FacebookIconInstagramIcon

23.05.2025 18:08

Zakład na Ryżowej idzie pod młotek,teran sprzedany deweloperowi, oczywiście pracowników nikt o niczym nie informuję.

25.05.2025 21:21

Na Ryżowej pracują ludzie w wieku przedemerytalnym, może z szacunku dla nich warto byłoby coś powiedzieć na ten temat? Gdzie oni znajdą pracę?

08.05.2025 16:03

Nynuś

10.05.2025 10:22

A co do kompetencji mają faktury?
    ŁąkiŁąki

10.05.2025 21:22

Tylko tyle Ciebie zainteresowało z tej wypowiedzi? Hmm Tato? Bombelku? Łąkowy?

05.05.2025 02:23

Śmieszna sprawa, odkąd nie ma tego kierownika o którym się tak źle mówi, a pojawił się nowy co kosił łąki, jakie ten chłop ma doświadczenie? Żadne. To się ludzie dopiero zaczną z duru zwalniać, zostaną same takie niemotki jak Piotruś i jak ten ruski ma? Właśnie o to chodzi nikt typa nawet nie kojarzy, bo albo spędza czas w kiblu albo na palarni. Rozszczeniowy ukrainiec
    Pasikonik

29.04.2025 12:08

Jeżeli szukasz pracy na lata, masz kompetencje, doświadczenie i ambicje, to nie polecamy Sonko jako pracodawcy.

23.04.2025 00:09

KosiŁąki

27.04.2025 11:16

W imieniu DURu przyjmuję to jako komplement, mamy też mnóstwo innych ksyw a że tematów do śmiechu nie brakuje to przynajmniej jest zabawnie. Aczkolwiek odkąd mamy kierownika Łąkowego to przestało to już być aż tak zabawne, śmierdzi to kolesiostwem i kumoterstwem.
    PASIKONIK

28.04.2025 23:00

Sama prawda. Układ zamknięty. Jeżeli myślisz o pracy na lata, to nie w Sonko.

25.04.2025 22:27

KosiŁąki

28.04.2025 13:07

Jak tak dalej to będzie zmierzać w tym kierunku w którym to teraz zmierza to w durze nie będzie nawet jak obsadzić 4 brygadówki. Chyba nasi kierownicy czy tam przełożeni będą musieli zakasać rękawy i wreszcie wziąć się za robotę, pieniądze to każdy potrafi brać. Wtedy zobaczymy jaką mają wiedzę praktyczną a szczerze to jakoś w nich nie wierzę że dadzą radę. Także nic tylko patrzeć jak ten "statek" tonie

29.03.2025 12:03

Praca w Domki jest na tyle atrakcyjna, że tylko z jednej zmiany (8 osób)wypowiedzenia złożyły trzy osoby,good job.
    Pan d

22.10.2024 22:16

Wypowiedzi tego kierownika nie mają ładu i składu brak wiedzy i umiejętności brak zarządzania ludźmi obiecywanie różnych rzeczy które się nie spełnia ją oskarżanie innych ludzi to cały kierownik duch
    mechanik

28.02.2025 13:51

Stara śpiewka czyli zwalanie winy na tych, których nie ma. Przez 2 lata nie miałem żadnej podwyżki . Za to kierowników mi przybyło. Teraz mam dwóch co trzymają się za rączki i nawzajem się chwalą. Niedobrze się robi.

22.03.2025 14:21

Jarząbek to nowy kierownik DUR. Można nie mieć wykształcenia i doświadczenia, ale można być przyjacielem króliczka i wszystko jasne ( króliczek Bąbel żeby było jasne ).
    D.k

08.02.2025 15:04

Piszecie o panie A a więcej szkody i złego zrobił pan D w firmie
    Sasza

31.01.2025 23:02

Podejscie pana D do ludzi doprowadzilo do tego ,ze jeden operator musi obslugiwac 2. 3 linie na raz.A i tak na koniec dowiaduje sie,ze bylo zle.

26.01.2025 15:57

Kierownik produkcji wprowadził obowiązek proszenia kierownika zmiany o wyjście na przerwę .Niedlugo trzeba będzie zakładać pieluchy.
    PAN A

23.01.2025 13:44

Czy Ktoś z zarządu pójdzie po rozum do głowy i dojdzie do wniosku, że ten człowiek totalnie psuje atmosfere w firmie?!?!?! Ludzie się go boją, człowiek specjalnie mieszał ludzie żeby nie mieli jak ze sobą dojeżdżać do pracy!\ Mimo jego błędów zwala to na dostawców. Tak się nie da pracować! pozdrawiam P.S. Ten człowiek narobił więcej szkód niż pożytku dla tej firmy!
    Kanada

08.01.2025 14:54

Komentarze innych pracowników interesują ludzi,oprócz twoich kierowniku produkcji.

08.01.2025 21:25

To ile jest tych kierowników produkcji? Jak mnie pamięć nie myli był jeden.

27.07.2023 18:18

Czytając komentarze i widząc, jak dokładnie są usuwane te negatywne komentarze i zostawiane jedynie te wybielające, już mnie nie dziwi to, że w moim ryżu do sushi od Sonko były insekty!!!! Sonko nawet nie wycofało tej wadliwej partii, bo po co? Lepiej TRUĆ LUDZI, bo zyski muszą się zgadzać, prawda? Otóż opinie wraz ze zdjęciami wlecą również na popularne grupy społecznościowe. Takie chamstwo trzeba surowo karać a ja nie odpuszczę!!!! Odpowiednie instytucje państwowe już rozpatrują moją skargę.
    Komentator

21.12.2024 22:04

Kolego, jeżeli w ryżu są insekty to surowiec z pewnością jest czysty i nie trujący. W przeciwnym razie nie byłoby tam insektów. Powinieneś być bardziej precyzyjny. Pozdrawiam.

08.01.2025 15:29

Dziękujemy za zgłoszenie swojej opinii i bardzo nam przykro, że spotkała Pana/Panią taka sytuacja. Traktujemy takie sprawy niezwykle poważnie. Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań, aby nasze produkty spełniały najwyższe standardy jakości i bezpieczeństwa. Jeśli problem dotyczył konkretnej partii produktu, prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem jakości ([email protected]), abyśmy mogli szczegółowo wyjaśnić sprawę i podjąć odpowiednie kroki. Zależy nam na pełnej transparentności, dlatego nie usuwamy komentarzy, które są zgodne z zasadami kulturalnej komunikacji.

07.01.2025 10:17

Dlaczego są usuwane komentarze ludzi którzy tam pracowali i mówią prawdę ?

31.12.2024 21:11

Cześć ,odkąd pamiętam nigdy niebyło w firmie Sonko na produkcji jakiś wielkich zarobków ,ale atmosfera wyrównywała to wszystko .A teraz od 2,3 lat nie ma atmosfery i nie ma zarobków.Szkoda czasu.

06.01.2025 20:14

Kolego ja pracowałem tam ponad 3 lata temu. Ty mówiący o atmosferze że tam coś rekompensowała… pracowałeś w tym zakładzie ? Miałeś do czynienia z kierownikiem produkcji? Nie pracując tam mam kontakt z ludźmi którzy tam zostali. Atmosfera to była z 10 lat temu

21.11.2024 12:36

Zajrzyj za kulisy naszej reklamy Lekkie Przekąski!

Produkcja reklamy to prawdziwa sztuka – godziny kreatywnej pracy, scenografia pełna naturalnych składników ???? i zgrany zespół w akcji. Chcieliśmy pokazać, że zdrowe jedzenie może być pyszne i inspirująco.
    Spójrzcie na kilka ujęć zza kulis – dużo kolorów, dobrej energii i odrobina improwizacji. Efekt? Historia, która inspiruje do wyborów pełnych smaku i zdrowia.
    (1) Opublikuj | Kanał | LinkedIn
    XD

24.01.2024 23:52

Praca w tej firmie to jedno wielkie xD Kierownik produkcji patrzący o 4 nad ranem w kamery, czy aby pracownicy napewno pracują to jakiś żart. Styl zarządzania przez kierowników niższego stopnia to (usunięte przez administratora)i dwa metry mułu. Przychodzisz z jakimś problemem niezadowolenie i zwalanie wini na ciebie "bo to pewnie ty nie dopilnowałeś maszyny". Praca w ciężkich warunkach pod presją kierownictwa, która nie boi się (usunięte przez administratora) pracowników i traktuje ich jak (usunięte przez administratora) za trochę więcej niż minimalna krajowa to absurd. Nie polecam lepiej iść pracować na budowie niż w tej firmie
    K

20.02.2024 13:05

No a co jak ktoś się pomylił, lub o zgrozo celowo wprowadził kierownika monitoringu w błąd? np.pokazał 1 a poszedł na 2 albo odpukać połączył te dwie czynności? to po premii?
    Kami

15.11.2024 21:18

Wulgaryzmy i nibyśmieszne żarty z pewnym podtekstem .... Taki styl zarządzania produkcją w Sonko. Na szczęście już się zwolniłam i nie polecam.

30.10.2024 13:05

Sonko sponsorem Turgol 2024!

Z radością informujemy, że Sonko jest sponsorem Dolnośląskiego Turnieju Piłki Nożnej TURGOL 2024!  To niezwykłe wydarzenie promuje sport wśród osób z niepełnosprawnościami oraz wspiera integrację społeczności lokalnej. Jesteśmy dumni, że możemy wspierać tych, którzy pokonują bariery i pokazują, że sport jest dla każdego!

Dołącz do nas i kibicujmy razem piłkarzom, którzy inspirują nas swoją determinacją i pasją!

Data: 15-16 października, 8:00-14:00
    Miejsce: Pola Marsowe, Wrocław
    News image
    taki

09.09.2024 12:10

Omijać szerokim łukiem, trzymać się z dala. Zarobki na poziomie 3000 za pełny miesiąc

Zostaw merytoryczną opinię o Sonko