Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2008-10-19 19:47:52 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o WINKELMANN - LEGNICA. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2008-10-19 19:59:57 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z WINKELMANN (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .dobry
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w WINKELMANN:
Najbardziej nie podobało mi się w WINKELMANN:
anonim - 2009-01-02 19:53:21 odpowiedz | cytuj
stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako :nie istnieje
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ok ale tylko produkcja
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w WINKELMANN:brak
Najbardziej nie podobało mi się w WINKELMANN:olewatorstwo,temperatury pracy,brak szkolen,wyzysk,normy,nadgodziny,
anonim - 2009-02-05 12:38:30 odpowiedz | cytuj
stresująca praca,brak nzinteresowania pracownikami,poniżanie pracowników produkcyjnych,głupie odzywki przełożonych,nieliczenie się ze zdaniem innych,brak profesojonalizmu w podejmowaniu działań,bardzo złe relacje między "kierownikiem" a pracownikami,przyczyna leży tylko po stronie kierowniczej,zabieranie wyrobionej premii z błachych powodów,niemożność wykorzystania urlopów zaległych,zmusznie pod grożbą zabrania premii pracy w niedziele!!!! itp,itd
anonim - 2009-04-30 17:24:41 odpowiedz | cytuj
ta firma to po prostu tragednia przynajmniej na zakladzie w ktorym kierownik to niewyksztalcony"Niemiec" traktuje ludzi jak zwierzeta. Ciagle drze sie na pracownikow nie ma tam premi atmosfera jest nerwowa i to bardzo. Brygadzisci wyklinaja na pracownikow. Nie liczy sie zadne pracownika. Okropny mobbing. Po prostu nic innego jak gestapo. Ludzie nie idzcie do tej firmy bo tam tylko psychike mozna uszkodzic.
anonim - 2009-06-12 19:04:13 odpowiedz | cytuj
istne dziadostwo z piekarzy robią technologów z fryzjerów majstrów , firma upada ,a przełożeni wyżywają się na pracownikach.Nie radzą sobie a za całe swoje nieudacznictwo obwiniają pracowników.
anonim - 2009-07-23 15:29:31 odpowiedz | cytuj
Tak wszystko co tu napisane to swieta prawda.!!!!!!!!!!! lepiej pracowac za 1( usunięte przez administratora ) omijajcie ja z daleka
anonim - 2009-08-11 21:00:16 odpowiedz | cytuj
Ciekawe gdzie jest P.I.P ,polak w swoim kraju ryje jak koń za marne grosz(( usunięte przez administratora ) poniża.Socjalu prawie nie ma o premiach nie wspomne, tragedia.pomimo wielu problemow zakladu szefostwo nie wyciaga wnioskow nie zmienia strategii dzialania,tylko dalej jezdzi po ludziach- Badziewie!!!!
bobo - 2009-08-14 16:15:02 odpowiedz | cytuj
to czego się tak dajecie brygadzista ma na pewno daleko do donu norze nie dojechać cały z pracy zrobić 2 dni strajku i zaczęsną dupami jak nie poskutkuje to jeszcze raz jak poczują tyły i to morze zmiękną
anonim - 2009-08-22 11:45:04 odpowiedz | cytuj
Tak, wszystko co tu piszecie to racja Winkelmann Zakład 3 to obóz pracy. Mały knypek kierowniczek to jak gestapo, tylko mu pejcza dac. Jego brygadzisci nie lepsi, jedyne co umieją to drzeć sie na ludzi, nie znają procesu, nie umieją maszyn obsługiwać, nie nadają sie na takie stanowiska. Ale czego sie spodziewac po ludziach z zwodówek fryzjerach i kucharzach. Pozdrawiam was ( usunięte przez administratora )
anonim:) - 2009-08-28 15:54:09 odpowiedz | cytuj
wszystko co pisze sie o zakladzie nr3 to prawda prawdziwy oboz pracy a gestapo na gorze szaleje pracownik tam jest niczym i nikim nie ma szacunku ani powazania a brygadzisci naprawde nie maja podejscia do ludzi nie znaja zasad wspolzycia miedzy pracownikiem a przelozonym ale co sie dziwic jak nie ma sie przygotowania do takiej pracy i liczy sie tylko kariera ale tam jej nie zrobia .
ANo - 2009-08-28 17:21:34 odpowiedz | cytuj
Jeśli chodzi o zakład 3 to zgadzam sie z przedmowcami. Jest to istny oboz pracy. A jeśli chodzi o kadre zarządzającą to nieroby i nieuki na niczym sie nie znajace, rzadza tam uklady maly wypierdek i jego kochanka "pseudo kierowniczka jakości" - poprostu brak slow brygadzisci i kierowni calkowicie podporzadkowani wypierdkowi, nigdy nie bronia pracownikow boja sie o wlasne tylki. Zastanawia mnie jedno dlaczego jesli wszyscy wiedza jak tam jest to nikt nie reaguje i nie pozwie tej niemiecko-greckiej świni do sądu. Bo jak wszscy wiedza inspekcja pracy tez w lape bierze bo ilekroc są to nigdy nic nie stwierdza a uchybienia można golym okiem zobaczyć. Jedno z glownych to brak szkolen pracownikow, spawaja ludzie bez papierow spawacza albo z nieaktualnymi papierami wozkiem rowniez jezdza ludzie nie majacy ukonczonego kurusu, wymieniac mozna bezliku.JEśli ktos chce pracowac na tym zakładzie to odradzam - najgorsze zarobki jesli chodzi o wszystkie zaklady, a ludzie po studiach traktowani sa gorzej niż robole
Ryszard Sobków - 2009-09-07 10:43:41 odpowiedz | cytuj
anonim - 2009-08-29 09:17:37

pracowałem na zakl.nr 1,na dziale montażu.jeżeli ktoś nie ma pracy i nie moze jej znależć, niech idzie tam do pracy,ale jeżeli nie musi ,to nie polecam.kiepska organizacja,w razie czego winny jest pracownik,montaż to dobre miejsce na nabawienie się nerwicy,kadra zarządzajaca-podać im tylko baty-ma to głęboko,liczy się ilość wykonanego produktu.człowiek musi sobie radzić sam,dokumentacja w języku niemieckim,często nieaktualna,trzeba pytać kogoś innego.ogólnie niezły cyrk i duży pośpiech =buble,zabierane premie i niemiecki dryl w polskim wydaniu.powodzenia

Jak widać z powyższej wypowiedzi, bardzo łatwo krytykować i oczerniać nie ujawniając swojego nazwiska i tym bardziej trudno jest z tym co napisano polemizować gdyż nie można odnieść się do konkretnego przypadku. Wypowiedź krzywdzi nie mnie jako osobę zarządzającą działem montażu, ale głównie ponad setkę uczciwych i rzetelnych pracowników, dobrze wykonujących swoją pracę. W żadnej firmie nie jest idealnie i pewnie w naszej również jest jeszcze wiele do zrobienia. Nikomu "manna" sam nie spada z nieba, należy pracować przede wszystkim dla siebie, aby utrzymać rodzinę i wykonywać tę pracę dobrze i sumiennie. Takie obowiązują u nas zasady dla wszystkich, bez wyjątku. Ale niestety "obiboków” i „lawirantów" niegdzie nie brakuje, są w każdym zakładzie pracy. Podobnie na moim wydziale jeszcze pewnie kilku by się znalazło. Wydaje im się, podobnie jak temu, który to napisał, że wynagrodzenie należy się tylko z powodu przychodzenia do pracy bez względu jej jakość i wydajność, ale czasy "komuny" minęły i mam nadzieję, że nigdy nie wrócą. Na moim wydziale najważniejsza jest jakość produkowanych wyrobów, bo to wpływa na wizerunek i kondycję firmy. Nikt nad nikim nie stoi z batem, ale wydajność pracy jest jednym z najważniejszych elementów w każdej firmie podobnie jak w naszej. Dokumentacja jest rzeczywiście w języku niemieckim, ale pomocą służy cała masa instrukcji stanowiskowych i operacyjnych w języku polskim, ale nie zmienia to oczywistego faktu, że języków uczyć się trzeba. Nikt nikogo nie trzyma u nas na siłę i nie zmusza do niewolniczej pracy. Zarobki, pewnie jak wszędzie mogłyby być większe, ale zwykle pracownicy zapominają, że zależy to przede wszystkim od nich samych. Na moim wydziale jest wielu pracowników z bardzo długim stażem pracy, sumiennie wykonujących swoje obowiązki dla dobra siebie i firmy. I na takich pracownikach najbardziej nam zależy tak samo jak każdemu innemu pracodawcy. Kadra zarządzająca działu montażu robi wszystko co w jej mocy aby zapewnić swoim pracownikom godziwe warunki pracy i płacy ale nie należy zapominać tego co pracownik powinien dać od siebie, rzetelne i uczciwe podejście do pracy.

Ryszard Sobków
Kierownik Produkcji.
Zakład nr 1. Montaż.
zulugula - 2009-09-12 19:28:42 odpowiedz | cytuj
anonim - 2009-08-22 11:45:04

Tak, wszystko co tu piszecie to racja Winkelmann Zakład 3 to obóz pracy. Mały knypek kierowniczek to jak gestapo, tylko mu pejcza dac. Jego brygadzisci nie lepsi, jedyne co umieją to drzeć sie na ludzi, nie znają procesu, nie umieją maszyn obsługiwać, nie nadają sie na takie stanowiska. Ale czego sie spodziewac po ludziach z zwodówek fryzjerach i kucharzach. Pozdrawiam was Mirku, Marku i Krzysztofie!!

Nie ma co się czaić i ukrywać, że ten knypek, kierowniczek to mieszaniec grecko-niemiecki Kosta A. Psychopata i pomyleniec. Kolaboruje z nim Monika T. Brygadziści też różnie podchodzą do człowieka. Prawda Mirku N, Marku J, Krzysztofie R?
anonim - 2009-09-17 07:43:36 odpowiedz | cytuj
ŚMIESZY MNIE WYPOWIEDZ PANA KIEROWNIKA ZAKŁADU NR 1 NIE WIERZE ZE PO TYLU LATACH KIEROWANIA DZIAŁEM NIE WIE PAN ZE NP. BRAKUJE NARZĘDZI ZE GODZINAMI TRZEBA CZEKAĆ NA WYDRUKOWANIE PAPIERÓW BO WSZYSTKIE OBOWIĄZKI SPADŁY NA BRYGADZISTÓW A MAJSTROWIE OGRANICZAJĄ I SIĘ TYLKO DO KARANIA I UPOMINANIA PRACOWNIKÓW PS.SKORO LUDZIE PRACUJĄ NA PANA DZIALE LATAMI I MOŻNA NA NICH POLEGAĆ TO MOŻE WARTO SIĘ ZAINTERESOWAĆ DLACZEGO CIĄGLE NARZEKAJĄ
oddany pracownik - 2009-09-17 13:10:38 odpowiedz | cytuj
o tej firmie to tylko jedno można powiedziec co nie zostanie ocenzurowane: ŻAL.
mbbing ze strony kierownictwa, wyzysk, nie przestrzeganie zasad BHP, wielu konfidentów co tyłki liża kierownictu,atmosfera szkoda gadac, a to co się dzieje w biurach, przechodzi wszelkie pojęcie niedomówienia i kłótnie pomiędzy kadrami a księgowością, pracuja same zdesperowane rozwiedzione trzydzistki co nie oddalazły własnego szczęścia i wyżywaja sie na wszystkich dookoła... szkoda nerwów by tam charowac.
ANONIM - 2009-09-17 16:28:48 odpowiedz | cytuj
KIEROWNIK MONTAŻU ZAKŁADU NR 1 CHYBA NIE MA POJĘCIA CO NAPRAWDE SIĘ DZIEJE NA JEGO DZIALE . MAJSTROWIE POZA PANEM D.B.TO OSOBY NA NIE ODPOWIEDNIM MIEJSCU MAJĄ GDZIEŚ JAKOŚCI LICZY SIĘ TYLKO ILOŚĆ SAMI SIEDZĄ W MAJSTRÓWCE I NIC NIE ROBIĄ Z RESZTĄ TO PO NICH WIDAĆ A PREMIE SĄ PRZYZNAWANE PO KOLEŻŃSKU BO W KOŃCU JAK MOŻNA STWIERDZIĆ ŻE KTOŚ PRACUJE DOBRZE CZY ŹLE SIEDZĄC NA MAGAZYNIE I OGLĄDAJĄC FILMY
edku - 2009-09-17 19:43:25 odpowiedz | cytuj
I po co te kłamstwa!Każdy ze starych pracowników wie w jaki sposób są traktowani młodsi stażem pracownicy!Liczy się tylko "wchodzenie w dupę"i "kapowanie!O tym pierwszym na pewno doskonale wiesz jak woziłeś kierownictwu niemieckiemu zakupy w Realu!Jeszcze tego by było sporo jakie machlojki robiliście,a pewnie nadal to robicie.Jeden WIELKI NAJWIĘKSZY KOŁCHOZ i tyle co mam do powiedzenia!Brak słów!
azzzzzzzz - 2009-09-17 22:53:17 odpowiedz | cytuj
system premiowania jest taaaaak: ja Cie lubie to Ci dam nie lubie dam mniej zeby nie było jakiejs chały..
kierownicto to często ludzie po podstawówkach lub jakis zawodówkach, ale jezdziło sie na saksy do niemiec to sie nauczyli jezyka i bach kierownikiem się jest.
a nie rozumiem dlaczego pan Kieronik Produkcji sie tak blwersuje, niech sobie wezmie do serca opinie o zakładzie i pomysli co by zmienic na terenie zakładu i wsród kierownictwa.
Rozsądny - 2009-09-18 06:52:19 odpowiedz | cytuj
Ludzie opanujcie się! Tymi postami, ich stylem i treścią sami się ośmieszacie. Nie zniżajcie się do poziomu tych, o których piszecie. To tylko woda na młyn dla kierownictwa i powód dla ich satysfakcji. Dobrze wiedzą jak jest i nie trzeba tego im tutaj w ten sposób wytykać. Dziwi mnie, że Pan Sobków podjął się, jak to sam nazwał, polemiki na temat sytuacji w zakładzie...Duży błąd...
anonim - 2009-09-18 08:22:07 odpowiedz | cytuj
Praca jak praca, ale to co ostatnio wyprawia kierownictwo, to juz lekka przesada( tyczy sie montazu). Zrobilo sie niesamowicie ciezko, narzedzia sa chyba tylko dla majstrow i brygadzistow, zeby mogli sobie wynosic do domow i pozniej sprzedawac na allegro. Kaza robic ilosci, ale jak je zrobic jak nie ma sie czym lub brakuje materialu?! Jak sie nie wyrobisz, to i tak bedzie twoja wina- wkoncu mogles pojsc na linke obok i pozyczyc. Majstrowie widoczni jedynie wtedy, kiedy trzeba karac. Wogole nie kompetentni do swoich stanowisk. Moge sie zalozyc, ze jakby ich postawic np. na folii to by tyle bykow na strzelali, ze kierownik zwolnilby ich po 1 dniu. Bezsensowne instrukcje w jezyku niemieckim, gdzie wszyscy pracownicy to Polacy. Sto razy sie mowilo, zeby zrobic polskie- zrobili... . Rysunek po polsku, lista materialow w jezyku niemieckim. Teraz to dopiero bania! Jeszcze trudniej jest znalezc, to co potrzebne. Premie uznaniowe sa naprawde uznaniowe, lizusi dostaja premie tych, ktorzy naprawde pracuja solidnie i przez 8h. Wykonujesz ta sama prace co kolega na twojej lince, ale i tak dostajesz 200-300 mniej. Za co? Nie wiem, to juz trzeba by bylo sie zapytac majstra zmiany. Moze za to, ze zniesie sie wszystkie palety i zaladuje na jego przyczepke, zeby ten mial na rozpalke w swym domku. Pracujesz przez caly miesiac, trzepiesz 12, a w jeden dzien majstrowi cos sie nie spodoba i tracisz premie, czyli praktycznie cala swoja premie. Wychodzi na to samo jakby chodzic normalnie do pracy. Naprawde odradzam zatrudnianie sie w tej firmie. Na bank jezeli teraz sa jakies przyjecia, to na zime cie zwolnia. Praca jedynie dla spokojnych, cierpliwych i nie spragnionych duzych pieniedzy. Tak jak wczesniej ktos napisal, pracuja tam tylko sami rozwodnicy i osoby z mega kredytami, ktorzy nie maja wyjscia i musza jakos to splacac
LEGNICZANKA - 2009-09-18 18:37:21 odpowiedz | cytuj
SWIETA PRAWDA CO TAM WYPISUJA ALE SPOKOJNIE SLYSZALAM ZE JEST SPRAWA ZA ZMUSZANIE DO PRACY Z NADGODZINAMI ZGLOSZONA DO ZNANEJ POLSKIEJ TELEWIZJI BO PANSTWOWA INSPEKCJA PRACY NIC NIE ROBI A TELEWIZJA W POLSCE ZALATWI TO OD REKI.POWODZENIA LUDZIE....
anonim - 2009-09-18 21:32:59 odpowiedz | cytuj
TO NIE JEST WCHODZENIE W TYŁEK PANU D.B. TYLKO NIE NALEŻY WSZYSTKICH WSADZAĆ DO JEDNEGO WORKA TEŻ MA SWOJE ODPAŁY ALE MA POJĘCIE O TYM CO SIĘ ROBI A TAMCI Z RESZTĄ SZKODA SŁÓW
ktoś - 2009-09-19 20:36:48 odpowiedz | cytuj
ktoś powiedział że człowiek jest najważniejszy to prawda tylko nie w tej firmie tom są ważne tylko ilości ; pozdrowienia
ktos kto widzial i nie chce wracac - 2009-09-21 18:24:33 odpowiedz | cytuj
TA FIRMA TO JEDEN WIELKI CHAOS.TAM GDZIE POTRZEBNE SA RECE DO ROBOTY TO NIE MA, NIE ZADRUDNI SIE NIKOGO WIECEJ TRZEBA SOBIE RADZIC W TYLU ILE JEST.ALE NP NA MAGZAYNIE, JEST KIEROWNIK MAGZAYNU I ZE TRZECH LUB DWOCH POMAGIERÓW. NIE MA SENSU JUŻ SIE WYPODIADAC JAK SIĘ TRAKTUJE TU PRACÓWNIKÓW. I CO JEST NAJŚMIESZNIEJSZE NIE SĄ TO NIEMIECCY SZEFOWIE ALE NASI RODACY WSPANIALI. PŁACA NIE NAJGORSZA, WARUNKI PRACY EHHHH, MOŻLIWOŚC ROZWOJU ZAWSZE JAKIEŚ KURSY MOŻNA ZROBIC JAK SIĘ JEST MŁODYM I PRZYSTOJNYM, BO TU TACY MILE WIDZIANI, LUDZIE: ZALEŻY NA KTÓRYM ZAKŁADZIE SIĘ PRACUJE I CO SIĘ WYKONUJE. GDYBYM MIAŁ WYBÓR CZY ZNOWU SIE ZATRUDNIC W TEJ FIRMIE, DŁUGO BYM SIĘ ZASTANAWIAŁ.
x