logo Viessmann Technika Grzewcza Sp. z o.o.

Viessmann Technika Grzewcza Sp. z o.o.

Legnica

Opinie o Viessmann Technika Grzewcza Sp. z o.o.

Nkju008 2017-02-09 23:15
Dużo się dzieje, ciągłe zmiany, firma dla ludzi lubiących wyzwania. Trudno się dostać, ale atmosfera w pracy jest super, tylko dla tych którym się chce:)
1
MISIEK 2017-02-10 11:44
bajki opowiadasz jest jeden bur....bałagan płace marne ,kierownictwo niedoswiadczone itd
9
Megaloman 2017-02-12 20:42
Praca w tak znanej firmie to już jest prestiż. Można tu się rozwijać i do tego dobrze zarabiać. Ta firma lubi ludzi myślących z ambicjami i chcących pracować!
3
Martusia 2017-02-25 09:28
Każdy pracownik chciałby aby firma pracowała tak jak on chce. Trzeba zmienić myślenie. Jak sie pracuje w tak znanej firmie to już jest super
Maja 2017-02-27 14:40
@Nkju008 piszesz, że atmosfera w pracy jest super. To ważne, by praca odbywała się w przyjaznej atmosferze. Mógłbyś opowiedzieć coś więcej na ten temat?
robol 2017-03-27 17:48
Jak jest aktualnie w viessmann na lutowaniu? Można przejść z agencji na normalną umowę? Proszę i z góry dzięki za obiektywne odpowiedzi.
Natalia 2017-03-28 12:33
Super firma ciągle się rozwija. Ostatnio byli na targach „W nowe stulecie” - Viessmann na Targach ISH Energy 2017 w marcu we Frankfurcie, to impreza dla wiodących producentów wyposażenia technicznego budynków, klimatyzacji i energii odnawialnych. Czy ktoś wiedział?
Kzz 2017-04-03 13:47
i super niszczy ludzi w "białych rękawiczkach", sam doświadczyłem, liczą się tabelki, zyski i zachowanie miejsc pracy w... niemczech
10
Bodzio 2017-04-25 16:30
Po lekturze wpisów można powiedzieć jedno, osoby stroniące od uczciwej pracy wypisują dyrdymały na forum. Zmiana pracy na lżejszą! Ale tak nie budujesz przyszłości!
1
anka 2017-04-26 18:34
jak to mówia jak nie dorobisz to niezarobisz a ta firma jest super do takich fantów
1
Nick 2017-04-28 05:05
Chyba na stanowisku kierowniczym
3
Gregor 2017-04-29 13:06
Widziałem w ostatniej ofercie Viessmann-a pracę dla operatora maszyn. Czy mógłby ktoś dodać kilka informacji w tym temacie? Jakie wymagania na starcie stawia firma? Jak sie w firmie pracuje? Na jakie zarobki, myślę o średnich można liczyć? Może coś jeszcze?
1
adam 2017-05-02 16:10
targedia lepiej gdzie indziej szukaj pracy ..,
1
Justyna 2017-05-03 21:50
Zastanawiam się dlaczego tak bardzo narzekacie na firmę? Może trzeba zająć się swoją pracą i nie zwracać uwagi na pewne tematy. Dla mnie firma jest fajna i już tak pracuję.
robol 2017-05-09 16:25
jak jest na lutowaniu ?
Metalik 2017-05-10 12:00
Widzę, że Viessmann Technika Grzewcza nie ma o w chwili obecnej nowych ofert. A może ktoś słyszał i mógłby wpisać na forum? To jest fajna firma dlatego szukam tu pracy. Znajomy pracuje i bardzo sobie chwali. Nie rozumiem niektórych negatywnych wpisów.
miki 2017-05-10 17:30
musisz wyslac cv do Mr Joba lub Randstadt bo Viessmann nie prowadzi rekrutacji . pzdr
Maja 2017-05-11 08:34
@Metalik w zakładce praca możesz znaleźć informacje na temat tego na jaki adres mailowy, czy też korespondencyjny można przesłać swoje CV. Zachęcam do zapoznania się z jej treścią: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,80008,0,0,praca
Znajdziesz tam również informacje o benefitach jakie firma oferuje pracownikom.
Meta 2017-05-14 10:45
Pracuję dla Viessmann-a i nie rozumiem dlaczego tak negatywnie niektórzy się wypowiadają? Może mieli jakieś problemy ale to jeszcze nie znaczy, że firma jest kiepska. Ja jestem zadowolony i mogę pochwalić ich.
1
Maja 2017-05-15 09:25
@MONIKA zachęcam do zapoznania się z informacjami, jakie udostępnia firma. Zależy mi na poznaniu tego jak pracuje się w Viessmann Technika Grzewcza między innymi dzięki Waszym opiniom, ale jeśli przy okazji mogę pomóc komuś, kto szuka dodatkowych informacji, to chętnie to zrobię. Ty również masz możliwość do zostawienia merytorycznej opinii, która pokaże jak wygląda praca w firmie. Będziemy bardzo wdzięczni za takie rozbudowane komentarze. Zauważ też, że w zależności od działu w jakim się pracuje, czy oczekiwań osoby, które pracują w jednej firmie mogą mieć zupełnie inną opinię na jej temat.
@Meta mógłbyś powiedzieć cos więcej na temat pracy w firmie? W jakim dziale firmy pracujesz? Chętnie dowiemy się więcej o jego działaniu.
ASKA 2017-05-19 12:02
moja osobista opinia i kolezanek firma niegodna polecenia ,normy pracy pozawyzane ,praca od dzwonka do dzwonka nonstop,kadra niedoswiadczona /płace marne ,socjal równiez nie jest zabogaty,--NIEPOLECAM DUZY NEGATYW,,,,
4
Wiola 2017-05-20 21:28
Jaki byś chciała socjal ,którego nie ma w Viessmannie i jaka płaca będzie dla ciebie ok tzn. nie marna ?
Maja 2017-05-22 08:59
@ASKA na jakim dziale tak właśnie wygląda praca? Taka informacja może być cenna dla osób szukających informacji o Viessmann Technika Grzewcza jako pracodawcy. Wspominasz o tym, że socjal "nie jest za bogaty". Co obecnie się w nim zawiera?
kaśka 2017-05-23 13:03
Witam jaka panuje atmosfera w odziale w piasecznie czy ktoś udzieli mi informacji
Graszka 2017-05-23 21:22
ja też pracuję i to jest moja osobista opinia i koleżanek, nie ruzumiemy tych co tak cały czasz narzekają i piszą tutaj ogólnikami jak jest im źle, może super nie jest ale żle też nie, jak się komuś nie podoba to można zmienić pracę bo ofert jest dużo w strefie ale płace czy socjal podobny,
Metalik 2017-05-25 09:53
Zastanawiam się dlaczego osoby piszące pozytywne komentarze są tak atakowani. Czy ktoś im chce zabronić wypowiedzi?. Niektórzy są dobrymi pracownikami, sumiennymi a firma to docenia i odpowiednio wynagradza. Może są na rynku pracy firmy, które będą płacić za nic.?
1
robol 2017-06-01 19:22
Byłem na rozmowie aplikując na stanowisko lutowacz.... Na rozmowie selekcja jakby chcieli magistra na to stanowisko a sami od siebie nie wiele oferują. Trzeba gibać na umowie agencyjnej i w zasadzie nie wiadomo kiedy by miało nastąpić przejście na umowę bezpośrednio przez firmę ( i czy w ogóle nastąpi ). Wypłatka nie powala bo nie ma nawet " 2 " z przodu i jeszcze masa wymagań a pracowników na to stanowisko brakuje cały czas od bardzo dawna. Na szczęście znalazłem pracę na strefie bezpośrednio przez firmę i na start jest " 2 " z przodu plus premie, socjale, 13 wypłata itd. i mam wywalone w fochy wismana. Niech sobie przyjmują ukraińskich inżynierów jak takie wymagania mają za w zasadzie mało płatną pracę bez możliwości awansu i normalnej umowy.
2
Dagmara 2017-06-04 12:41
ukraińcy wyjadą już niedługo po otworzeniu granic na zachód
5
Metalik 2017-06-04 21:59
Viessmann ma swoją pozycję na rynku i mnie to cieszy!
1
szyszy 2017-06-07 12:25
Ile płacą na start operatorowi maszyn w brutto? Ile za nadgodziny?
Beti 2017-06-07 22:30
2.5 na łapę tak jak w strefie
1
Anetka 2017-06-11 22:41
Sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie.
1
Pracownik 2017-06-20 19:49
W takiej firmie jak Viessmann to młodzi ludzie mogą się jeszcze dużo nauczyć. Dla mnie pracownika z dużym stażem jest super .
Narek 2017-06-24 15:41
Nie rozumiem dlaczego niektórzy tak bardzo oskarżają firmę, dobrą firmę!
zadowolony 2017-07-04 18:14
Moja ukochana firma. Najpierw obsługiwali mnie a teraz tu pracuję i jestem bardzo zadowolony. Praca w firmie miała być na krótko a trwa już parę lat. Zdążyłem sie nauczyć wielu rzeczy, mam świetnych współpracowników, no naprawdę tylko polecać innym to miejsce.
Amator 2017-07-16 20:26
Interesuje mnie firma i mam zamiar aplikować ale nie ma ofert dla mnie. Przeczytałem opinie i mam pytanie do piszących pracowników. Jeśli jest tak źle to dlaczego nie ma wolnych etatów? Może tak piszecie żeby odstraszyć chętnych?
Beti 2017-07-17 22:25
Napisz jaka dokładnie oferta praca ciebie interesuje.
pracownica 2017-07-18 09:56
Trudno się dostać? Chyba żartujesz. Obecnie biorą każdego z ulicy.
3
Janusz 2017-07-20 10:21
Niektórzy bardzo lubią sobie żartować. Viessmann prawie nie ma ofert pracy a wy piszecie, że przyjmują każdego z ulicy. Firma ma swoją markę i taki hejt nie popsuje jej opinii. Zastanawiam się czy to jest sponsorowane?
Pracuś 2017-07-23 21:30
Wszędzie firmy potrzebują fachowców to nie znaczy, ze biorą każdego. Złośliwe uwagi wobec firmy wynikają jak sądzę z problemów.
Mangan 2017-07-28 22:27
Sądzę, że osoby które miały chęć na pracę w firmie i niedostały się teraz muszą w jakiś sposób odreagować. Firma ma swoją pozycję na rynku i tyle można napisać. Tu jest pewność jutra a to bardzo dużo.
ja75768 2017-08-09 18:58
Nie mówię tutaj o wykwalifikowanych pracownikach, ale o ludziach zatrudnionych np. na montazach, bez doswiadczenia. Ilość pracowników z Ukrainy mówi sama za siebie. Gdyby firma była solidna to nie mieli by problemu z doborem kadr, a ogłoszenia o pracę są, ale dodawane przez pośredników pracy, a agencje nie podają zwykle nazwy firmy w swoich ogłoszeniach, a ujawniają to często dopiero przy spotkaniu w biurze agencji.
1
Hudraulik 2017-08-09 22:21
Czyżby wakacje wymiotły wszystkich z tego forum, a może na tyle jest dobra sytuacja w firmie, że nie chce się nikomu siedzieć i pisać? Firma nie ma nawet nowych ofert pracy, to też daje do myślenia, że ludzie pracują i nic się nie zwalnia. Viessmann ma wysoką pozycję w branży!
Pracownica 2017-08-10 17:37
A co drugi dzień przyjmują firmy zewnętrzne na umowę tymczasowa (większość to ukrainki) a pani szkoląca nowego pracownika pyta czy na drugi dzień pracownica przyjdzie wg do pracy...no faktyczne ma wysoka pozycje ;-)
1
Pracownica 2017-08-10 17:38
A co drugi dzień przyjmują firmy zewnętrzne na umowę tymczasowa (większość to ukrainki) a pani szkoląca nowego pracownika pyta czy na drugi dzień pracownica przyjdzie wg do pracy...no faktyczne ma wysoka pozycje ;-)
1
Beatryche 2017-08-10 23:41
Praca w Viessmannie to wielka renoma, prestiż i wyróżnienie. Można liczyć na awans a i podyżki co roku cię nie ominą. Masz też z góry ustaloną ściężkę rozwoju zawodowego i fachową spersonalizowaną opieką działu HR oraz wsparcie kadry doświadczonych menagerów. Swoją wiedzę można podwyższać systematycznymi projektami szkoleniowymi a czas miło spędzisz na dofinasowanych formach rekreacji i sportu. Warto też dodać o sowitym najlepszym na strefie wynagrodzeniu.
3
Maja 2017-08-11 10:44
@adam na forum goworka nie ma możliwości usuwania wpisów, które spełniają warunki regulaminu a w negatywny sposób odnoszą się do firmy. W wypadku kiedy takowe naruszają wymieniony regulamin, wtedy serwis ma takie prawo. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem dostępnym tutaj: www.gowork.pl/regulamin.
Hydraulik 2017-08-15 20:04
Tak sobie myślę, że niektóre osoby uparcie twierdzące, że negatywne opinie są usuwane to ktoś ich do tego inspiruje? Może konkurencja? Ciekawy wątek
Maja 2017-08-21 17:08
@Hydraulik a Ty jak ocenisz prace w Viessmann Technika Grzewcza? Na forum każda opinia (w tym rownież twoja) jest bardzo ważna. Wnosi dodatkowa wartość na forum i pomaga podejmować decyzje zawodowe.
pomyslcie troche 2017-09-23 11:54
praca jak kazda inna nie jest ogolnie ciezko alee ..........jesli Viessmann nie zacznie zatrudniac polakow na umowe to niedługo Ukraina i Chinczycy beda tam robic po pol roku i do domu .. oplaca wam sie to ? to dajcie polakowi umowe a on bedzie pracowal na nas ,pzdr
Zostaw swoją opinię o Viessmann Technika Grzewcza Sp. z o.o. - Legnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Viessmann Technika Grzewcza Sp. z o.o.