Viessmann Technika Grzewcza Sp. z o.o.

Legnica

Opinie o Viessmann Technika Grzewcza Sp. z o.o.

Gabryśka 2016-09-10 22:19
tak, 3 tys.do rączki dają na start
4
Amanda 2016-09-11 14:47
wysokie zarobki w firmie Viessmann nie powinny już nikogo dziwić, to lider w LSSE
PjakB 2016-09-12 19:12
Oczywiście Adamie ,że można liczyć w Viessmannie na awans a i podyżki skore co roku cię nie ominą. Masz też z góry ustaloną ściężkę rozwoju zawodowego i fachową spersonalizowaną opieką działu HR.
Swoją wiedzę będziesz podwyższał systematycznymi projektami szkoleniowymi a czas miło spędzisz na dofinasowanych formach rekreacji i sportu.
2
Żanetta 2016-09-15 18:40
Czy to prawda,że Viessmann jako jedna z nielicznych firm w strefie oferuje dla swoich pracowników bezpłatne szczepienia i wypasiony pakiet medyczny za przysłowiową złotówkę?
miś 2016-09-17 09:20
odp dla karcza ale ty ściemniasz niema ludzi do pracy w tym zakładzie za takie marne płace i warunki a ty takie bzdury piszesz niech dalej panie i panowie z biura zapier...,
3
Anetka 2016-09-17 17:30
@ karcz znajoma co tam pracuje to nawet chwali sobie że może na produkcji dorobić bo pensja w biurze mizerna a zawsze tutaj parę groszy wpadnie
1
Beduin 2016-09-17 18:40
3 tysiące ???! robię trzeci rok z dwoma sobotami mam 2,5 tyś . , to jakie trzy tysiące !!! ?????....mitomanka ,
1
Gregor 2016-09-18 12:26
@ Beduin pochwal się też dodatkową swoją premią wakacyjną , premią świąteczną, bonusami zdrowotnymi a jak dalej się nie podoba to wiesz gdzie papiery złożyć można
1
Bobek 2016-09-25 12:27
nowi żeby chcieli przyjść do roboty teraz dostają więcej od starych pracowników taka polityka kadr
14
adam 2016-09-25 15:46
Skoro takie dodatki to prawda to powiedzcie czy jakieś rekrutacje się tutaj może szykują bo mało gdzie można liczyć na tyle premii o ile są oczywiście do zrobienia..to pewnie już druga kwestia
pracownik 2016-10-27 20:26
Wiele ostatnio się dzieje w naszej firmie ale bardzo mało pozytywnych rzeczy wciąż oszczędności i ciecia, a dodatkowo zostajemy zmuszania do wykorzystania oraz rozplanowania urlopów NŻ, pracodawca nie ma takiego prawa aby od nas tego wymagać - to jest nasza kwestia czy wykorzystamy go w danym roku czy też nie, a nasz pracodawca chce się zabezpieczyć przed tym aby miał kto pracować w przyszłym roku bo każdy dzień się liczy, z racji tego że już nikt nie chce pracować w tym zakładzie nie ma osób chętnych bo robi się z tego kołchoz.
Tak na marginesie firma Viessmann już zatrudnia ludzi z Ukrainy i to oni są dla nich ważniejsi. Polski pracownik płaci na obiad - Ukrainiec ma za darmo. Polski pracownik zostając na nadgodziny sam organizuje sobie transport, Ukrainiec ma zapewniony.
Wiec widać kogo teraz szanuje Viessmann.
A co do wypłat to 3 tys. moze i widział pracownik Viessmanna przy 60 nadgodzinach. Premie zgadza sie są wysokie ( w granicach 1000zł na wakacje i świeta) i to jedyna rzecz, którą jeszcze "starego " pracownika trzyma w tej firmie ale są one zależne od tj. składowych jak np. zwolnienia lekarskie. Są osoby które przez kilka lat nie chodziły na L4, w jednym roku miały operacje i nieobecność w pracy ponad miesięczną i już nie została im przyznana premia świąteczna i wakacyjna. Więc weźcie też to pod uwagę.
48
Łysy 2016-11-29 20:24
Powiadam wam idźcie zarabiać gdzie indziej. Nie polecam
karotor 2016-12-02 07:56
Do osoby piszącej komentarze - jesli chcesz na ten temat pogadac - karotor@interia.pl - napisz.

karotor 2016-12-02 08:02
Lub zadzwon - numer pewno znasz.
korotor 2016-12-04 12:29
Chcesz pogadac to napisz maila albo wyslij mailem nr telefonu. Nie chcesz i wolisz sie ukrywac za anonimowymi komentarzami twoja sprawa.
korotor 2016-12-06 09:09
korotor@interia.pl
1
xyz 2017-01-23 18:44
Taka marka, która ma głęboko w poważaniu swoich pracowników, którzy na tą firmę pracują. Przykład idzie z samej góry, która to nie szanuje w ogóle ludzi.
3
abc 2017-01-24 09:35
Wypisujesz same bzdury. Czym wg ciebie objawia się ten brak szacunku? Tym że dostajesz extra premie przed świętami i urlopem, a może tym że jesz obiad w pracy za grosze, a może tym że masz zapewnioną opiekę medyczną za złotówkę i nie musisz czekać do lekarzy specjalistów po kilka miesięcy, a może tym że masz karnety na siłownie i basen z którego możesz korzystać całą rodziną, a może tym że firma organizuje darmowe wycieczki rowerowe, a zimą wyjazdy na narty, możesz pograć w paintball, skorzystać z hali sportowej, co roku masz imprezę zakładową, zajęcia z trenerem biegania i nordic walking. No chyba, że wg ciebie brakiem szacunku wobec twojej osoby jest wymaganie żebyś wykonywał dobrze pracę, za którą ci płacą, to nie mamy o czym rozmawiać. Zwolnij się, załóż własny biznes, zatrudnij pracowników i płać im za siedzenie, nicnierobienie i nieustanne przerwy na papierosa. Powodzenia na nowej drodze życia
3
Koleżanka 2017-01-24 19:48
Już niejednokrotnie przekonałam się, że ilu ludzi tyle zdań. Viessmann to światowa marka , wysokie standardy i praca tu daje satysfakcję poza finansową. Ludzie pracujący w tej firmie powinni stwarzać dobrą atmosferę do pracy.
1
Jolaśka 2017-01-28 04:04
Praca nie najgorsza,zarobki tez,ale wiekszosc to podpierdalacze zwlaszcza z KM,na nich trzeba uwazac
4
Mentor 2017-01-30 22:44
Viessmann sobie poradzi bo to potęga ale nieudacznicy wszędzie będą mieli kłopot ponieważ im się nie chce pracować!
Kzz 2017-02-01 10:56
Sorry, ale mnie potraktowali kilka lat temu jak śmiecia nie dając możliwości porozmawiania, tylko pozbyto się w białych rękawiczkach. Ale to niemiecko-korporacyjne zasady i dzisiaj mnie to już nie dziwi
1
Kzz 2017-02-01 10:56
Sorry, ale mnie potraktowali kilka lat temu jak śmiecia nie dając możliwości porozmawiania, tylko pozbyto się w białych rękawiczkach. Ale to niemiecko-korporacyjne zasady i dzisiaj mnie to już nie dziwi
1
gość007 2017-02-08 17:12
Nic dziwnego że na kablach jest coraz więcej osób z ua skoro pracownik tymczasowy (bo inaczej nie chcą) z Polski z miesiąca na miesiąc nie ma pewności czy przedłużą umowę a osoba z ua ma kontrakt na pół roku i nie musi się starać (szybkość czy jakość produkcji) bo swoje przepracuje i dowidzenia. Trzymanie osób przez agencje nie wiadomo jak długo zniechęca i nie ma co się dziwić że stale ludzie rezygnują. A co do atmosfery na km (jak pisała przedmówczyni) to faktycznie szpicle.
1
Nkju008 2017-02-09 23:15
Dużo się dzieje, ciągłe zmiany, firma dla ludzi lubiących wyzwania. Trudno się dostać, ale atmosfera w pracy jest super, tylko dla tych którym się chce:)
MISIEK 2017-02-10 11:44
bajki opowiadasz jest jeden bur....bałagan płace marne ,kierownictwo niedoswiadczone itd
8
Megaloman 2017-02-12 20:42
Praca w tak znanej firmie to już jest prestiż. Można tu się rozwijać i do tego dobrze zarabiać. Ta firma lubi ludzi myślących z ambicjami i chcących pracować!
3
Martusia 2017-02-25 09:28
Każdy pracownik chciałby aby firma pracowała tak jak on chce. Trzeba zmienić myślenie. Jak sie pracuje w tak znanej firmie to już jest super
Maja 2017-02-27 14:40
@Nkju008 piszesz, że atmosfera w pracy jest super. To ważne, by praca odbywała się w przyjaznej atmosferze. Mógłbyś opowiedzieć coś więcej na ten temat?
robol 2017-03-27 17:48
Jak jest aktualnie w viessmann na lutowaniu? Można przejść z agencji na normalną umowę? Proszę i z góry dzięki za obiektywne odpowiedzi.
Natalia 2017-03-28 12:33
Super firma ciągle się rozwija. Ostatnio byli na targach „W nowe stulecie” - Viessmann na Targach ISH Energy 2017 w marcu we Frankfurcie, to impreza dla wiodących producentów wyposażenia technicznego budynków, klimatyzacji i energii odnawialnych. Czy ktoś wiedział?
Kzz 2017-04-03 13:47
i super niszczy ludzi w "białych rękawiczkach", sam doświadczyłem, liczą się tabelki, zyski i zachowanie miejsc pracy w... niemczech
8
Bodzio 2017-04-25 16:30
Po lekturze wpisów można powiedzieć jedno, osoby stroniące od uczciwej pracy wypisują dyrdymały na forum. Zmiana pracy na lżejszą! Ale tak nie budujesz przyszłości!
anka 2017-04-26 18:34
jak to mówia jak nie dorobisz to niezarobisz a ta firma jest super do takich fantów
1
Nick 2017-04-28 05:05
Chyba na stanowisku kierowniczym
3
Gregor 2017-04-29 13:06
Widziałem w ostatniej ofercie Viessmann-a pracę dla operatora maszyn. Czy mógłby ktoś dodać kilka informacji w tym temacie? Jakie wymagania na starcie stawia firma? Jak sie w firmie pracuje? Na jakie zarobki, myślę o średnich można liczyć? Może coś jeszcze?
adam 2017-05-02 16:10
targedia lepiej gdzie indziej szukaj pracy ..,
1
Justyna 2017-05-03 21:50
Zastanawiam się dlaczego tak bardzo narzekacie na firmę? Może trzeba zająć się swoją pracą i nie zwracać uwagi na pewne tematy. Dla mnie firma jest fajna i już tak pracuję.
robol 2017-05-09 16:25
jak jest na lutowaniu ?
Metalik 2017-05-10 12:00
Widzę, że Viessmann Technika Grzewcza nie ma o w chwili obecnej nowych ofert. A może ktoś słyszał i mógłby wpisać na forum? To jest fajna firma dlatego szukam tu pracy. Znajomy pracuje i bardzo sobie chwali. Nie rozumiem niektórych negatywnych wpisów.
miki 2017-05-10 17:30
musisz wyslac cv do Mr Joba lub Randstadt bo Viessmann nie prowadzi rekrutacji . pzdr
Maja 2017-05-11 08:34
@Metalik w zakładce praca możesz znaleźć informacje na temat tego na jaki adres mailowy, czy też korespondencyjny można przesłać swoje CV. Zachęcam do zapoznania się z jej treścią: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,80008,0,0,praca
Znajdziesz tam również informacje o benefitach jakie firma oferuje pracownikom.
Meta 2017-05-14 10:45
Pracuję dla Viessmann-a i nie rozumiem dlaczego tak negatywnie niektórzy się wypowiadają? Może mieli jakieś problemy ale to jeszcze nie znaczy, że firma jest kiepska. Ja jestem zadowolony i mogę pochwalić ich.
Maja 2017-05-15 09:25
@MONIKA zachęcam do zapoznania się z informacjami, jakie udostępnia firma. Zależy mi na poznaniu tego jak pracuje się w Viessmann Technika Grzewcza między innymi dzięki Waszym opiniom, ale jeśli przy okazji mogę pomóc komuś, kto szuka dodatkowych informacji, to chętnie to zrobię. Ty również masz możliwość do zostawienia merytorycznej opinii, która pokaże jak wygląda praca w firmie. Będziemy bardzo wdzięczni za takie rozbudowane komentarze. Zauważ też, że w zależności od działu w jakim się pracuje, czy oczekiwań osoby, które pracują w jednej firmie mogą mieć zupełnie inną opinię na jej temat.
@Meta mógłbyś powiedzieć cos więcej na temat pracy w firmie? W jakim dziale firmy pracujesz? Chętnie dowiemy się więcej o jego działaniu.
ASKA 2017-05-19 12:02
moja osobista opinia i kolezanek firma niegodna polecenia ,normy pracy pozawyzane ,praca od dzwonka do dzwonka nonstop,kadra niedoswiadczona /płace marne ,socjal równiez nie jest zabogaty,--NIEPOLECAM DUZY NEGATYW,,,,
2
Wiola 2017-05-20 21:28
Jaki byś chciała socjal ,którego nie ma w Viessmannie i jaka płaca będzie dla ciebie ok tzn. nie marna ?
Maja 2017-05-22 08:59
@ASKA na jakim dziale tak właśnie wygląda praca? Taka informacja może być cenna dla osób szukających informacji o Viessmann Technika Grzewcza jako pracodawcy. Wspominasz o tym, że socjal "nie jest za bogaty". Co obecnie się w nim zawiera?
kaśka 2017-05-23 13:03
Witam jaka panuje atmosfera w odziale w piasecznie czy ktoś udzieli mi informacji
Graszka 2017-05-23 21:22
ja też pracuję i to jest moja osobista opinia i koleżanek, nie ruzumiemy tych co tak cały czasz narzekają i piszą tutaj ogólnikami jak jest im źle, może super nie jest ale żle też nie, jak się komuś nie podoba to można zmienić pracę bo ofert jest dużo w strefie ale płace czy socjal podobny,
Metalik 2017-05-25 09:53
Zastanawiam się dlaczego osoby piszące pozytywne komentarze są tak atakowani. Czy ktoś im chce zabronić wypowiedzi?. Niektórzy są dobrymi pracownikami, sumiennymi a firma to docenia i odpowiednio wynagradza. Może są na rynku pracy firmy, które będą płacić za nic.?
1
Zostaw swoją opinię o Viessmann Technika Grzewcza Sp. z o.o. - Legnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Viessmann Technika Grzewcza Sp. z o.o.