logo WOOL STAR

WOOL STAR

Buk

Opinie o WOOL STAR

Zainteresowany 2014-05-26 14:12:44
Wool Star znowu szuka. Co sądzicie, czy coś się zmieniło przez ostatnie miesiące ?
1
rozczarowana 2014-06-04 17:55:55
Opinia negatywna, wszystko polega na [usunięte przez administratora] czlowieka, kazda pensja to calkowity wyzysk, kompletny brak szacunku do pracownika, a wiekszosc z osob pracujacych na 'wyzszych' stanowiskach ma sie za lepszego od ciebie czego nie boja sie okazywac
1
marta 2014-06-04 23:11:12
Czy ktoś pracował jako hostessa/host w firmie wool star? jak wygląda i na czym polega praca? co należy do obowiązków i jakie są zarobki?
zainteresowany 2014-06-15 11:22:43
Wie ktos moze jak na nazwisko ma ten patryk co tam pracuje byl na wczorajszym spotkaniu w nysie
J55 2014-08-09 23:21:58
Dziś na spotkaniu z firmą WOOLSTAR w Chojnicach kilka osOb dało się naciągnąć na zakup pościeli.Wychodzi na to,że Polacy dzielą się na złodziei i naiwniaków.I widać też,że ostrzegania TV o naciągających firmach nie docierają do głupich Polaków.Szybkowar w WOOLSTAR kosztował 1.900zł, zaś taki sam w sklepie na Allu kosztuje ok 200 zl a dwa szybkowary 7 i 5l są w cenie 299zl.Koc z camela - 1.600zł, na Allu od 269-400zł.Szkoda słów.Szkoda,że cierpią na tym ludzie starsi i schorowani.Ciekawe,czy ich rodziny kupują te rzeczy po tych samych cenach...
1
zaaaz 2014-08-13 16:58:34
witam. chcialabym sie dowiedzieć czy ta firma naprawde oczukuje klientów? czy te pościele są o wiele mniej warte niż pracownicy potwierdzaja?
1
dare 2014-08-16 13:22:43
J55 nie pisz głupot tylko kup za 200 400 zł w sklepie i bedziesz miał szajs sklep nie wezmie dobrej rzeczy po nie sprzeda zarabia na tanich rzeczach
mother flower 2014-08-24 01:10:25
Dziwne,że jeszcze kary im nie dowalili,pewnie to kwestia czasu.
mother flower 2014-09-14 23:08:17
Nie wiesz co piszesz.Starsi ludzie są nagabywani przez telemarketerów-kosmitów.Prelegent-jak to się u nas pięknie nazywa robi pranie mózgu staruszkom.Te śmieszne kołdry ze śmierdzącej owcy brane najczęściej na raty,to tylko same problemy.
1
lalala 2014-10-02 23:11:00
Odradzam wszystkim pracę w tej firmie! Na jakimkolwiek stanowisku! Hostessy zarabiają 5-6 zł/godz - o ile się zepną i ciężko pracują od rana do nocy. Kierowcy na akcjach promocyjnych za pracę np. 5:00-23:00 dostają ok 150 zł czyli ile za godz? 8,5? Dodam, że muszą nosić sprzęty, ustawiać to wszystko, cały dzień stać przy stanowisku i wkręcać ludzi w te wszystkie głupoty pt "nasze pokazy są wspaniałe". A koordynator tego wszystkiego? Pracuje od 7 do 20, do dyspozycji ma laptop, telefon i tyle... Pracuje z domu, na własnym prądzie, własnym internecie i własnej działalności. Netto zarobi jakieś 1500. W porywach. Jeśli wyrobi jakieś kosmiczne progi, to dostanie premię 400 zł. WOW. Co do przedstawicieli itp - podstawa 1000 zł brutto, a reszta to sprzedaż, sprzedaż, sprzedaż. Nie umiesz wciskać badziewia emerytom - przegrywasz.
1
ZŁE_ZŁO 2014-10-09 09:12:41
zgadzam się
swego czasu firma była naprwede godna , a ludzir pracujący tam szanowali sie nawzajem szło zarobić dobre pieniądze. opinia z lat 2006-2008
mother flower 2014-10-09 17:59:36
Szło zarobić,bo wtedy biednych staruszków jeszcze nikt nie uświadomił,że to pułapka finansowa.Dobrze,że po nagłośnieniu w mediach takie "firmy" padają jak muchy po muchozolu.Nareszcie zbliża się koniec zjodziejstwa i oszustwa.
1
Ja 2014-10-17 19:00:40
Droga lalala. Skoro wspomniałaś o pracy koordynatora. To sprostuję Twój wpis bo jest nieprawdziwy. Skąd wiem? Bo jestem takim koordynatorem. Pracuję 5 dni w tygodniu od 8 do 16. I nikt nie wymaga odemnie pracy do 20! Pracę trzeba umieć sobie zorganizować. Faktycznie mam do dyspozycji laptop, telefon i dobry samochód. Co do własnego prądu... Istnieje możliwość wynajęcia biura za które płaci firma. Jeśli ktos chce pracowac w domu to niech potem nie marudzi. Co do pensji. Zarabiam znacznie wiecej niż 1500 zł. Co do premii- jest ona znacznie wyższa. Co do celów do zrealizowania- nie są z kosmosu jeśli od roku wyrabiam ją na poziomie 100-120%. Moje hostessy zarabiają od 9 do 13 zł na godzinę. I zależy to rownież id koordynatora. Jeśli on jest kiepski to dziewczyny słabo zarabiają. To normalne ze zarobki zależą od wyników. .Najbliżej prawdy jesteś jeśli chodzi o kierowców. Kwotę nieco zaniżyłaś a godziny zawyżyłaś. Ale najważniejsze jest to że nikt nikogo nie zmusza a chętnych mam więcej niż etatów. Więc nie pisz kłamstw. Rozumiem rozgoryczenie, ale nie każdy nadaje się do tej pracy.
welstar 2014-10-18 13:13:29
Słyszałem,że robią optymalizację personelu,chyba zbliza się kres podkołderników.
tenia 2014-11-03 06:53:40
Szanowni państwo
Idę na spotkania jak mnie zapraszają ,ale nigdy nic nie kupię
Spotkam ludzi czesto tych samych i po prezenty idziemy
Puścimy takie FIRMY z t o r b a m i !!!!!!!!!!
Mam dość ich nękania telefonami .Ale skoro oni przeszkadzają ludziom w życiu to ja im poprzeszkadzam w pokazach Mam ich gdzies
Naiwniakow trzeba trzepać!!!!!!!!!!!!
sprawiedliwy 2014-11-08 18:01:33
Jak możesz bronić i nazywać ten złodziejski procerder pracą?Pewnie jesteś jednym z nich.
1
byly 2014-11-20 12:49:12
a ja mile wspominam bylo ok:-)
zawiedziona 2014-11-26 07:40:49
Ja również czuję się zawiedziona,że dałam się tak omamić jakiemuś przedstawicielowi,kupiłam oczywiście na raty pościel dla mojej chorej córki.Kudłaczy się strasznie jak bym miała wielkiego,białego, włochatego zwierza w domu,ciepłe i miłe może i jest,lecznicze na pewno nie,ale tylko jeden jedyny i ostatni raz raz dałam się tak zakręcić.A przedstawiciel oczywiście musi zarobić,a to że kity ludziom żeni,to już mówi się trudno,że wieżą....tak jak ja....bądźcie czujni...
kimbo 2014-12-05 20:31:48
niezwykle zainteresowany ? :) poważnie? a przeczytałeś chociaż kilka z tych opinii które ludzie pisali powyżej ? przecież praca tutaj polega na tym samym moim zdaniem co normalna akwizycja. Na Twoim miejscu poszukałbym czegoś w czym można się lepiej rozwinąć. Jeśli jesteś oczywiście przyzwoitym specjalistą...
2
kodut 2015-01-02 21:40:23
Coś mi się wydaje,że przyszedł kres tych pseudo kołdrowników.
1
świadomy 2015-01-20 12:47:09
mam nadzieję, że media firmę pogrążą i niedługo zniknie z rynku! Żerują na nieświadomych staruszkach lub ludziach z małych miejscowości wciskając pseudozdrowotne produkty za 500% rzeczywistej ceny. Wstyd! odnośnie pracy, wiem od znajomego, że rotacja jest non stop i zarobki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywają. Widać ciężko znaleźć osoby, które z czystym sumieniem wciskają produkty, ludziom, ktorych ledwo na mleko stać.
4
Ciekawe 2015-02-02 18:32:33
witam, czytam te wszystkie opinie i chce mi sie smiac... ;) nie jestem pracownikiem woolstar zeby bylo jasne.

1 sprawa - czy jak idziecie na kawe do kawiarni i placicie 14 zl za filizanke kawy to krzyczycie na kawiarnie ze oszusci naciagacze????????!!! zanim powiesz jeszcze raz oszust naciagacz pieprznij sie w leb ;)

2 sprawa - kazde spotkanie jest nagrywane jak w kazdej firmie sprzedazy bezposredniej.

3 sprawa - piszecie ze staruszkom ze to ze emeryci biedni to i sramto. a byliscie na spotkaniu firmy wool star? jaka srednia wieku? bo ja bylem ;) srednia wieku okolo 35 lat... ;)

4 sprawa - uwazacie ze taka sprzedaz to naciaganie? a co robia koncerny farmaceutyczne? ile kosztuje wyprodukowanie jednej tabletki ? a po ile jest to sprzedawane? i dlaczego kupujecie leki przeciwbolowe np na bol glowy skoro w skutkach ubocznych jest - moze wywolywac bole glowy.

ludzie najpierw troche popatrzcie poczytajcie i przezyjcie a pozniej piszcie takie bzdury jak tutaj... ;)

odpowiem jeszcze na kilka spraw.

Ponoc nekaja telefonami- rusz tylek idz do swojej sieci i zastrzesz przetwarzanie infomacji.. a nie narzekasz tutaj ze wielce dzwonia..!!

wierzcie mi ze sa firmy ktore nie sa naciagaczami , maja etyke pracy i nie sa zlodziejami.

najlepiej pojechac po wszystkich firmach i wrzucic ich do jednego wora.

pracowalem kiedys w sprzedazy bezposredniej i wiem jak to wyglada. bardzo dobrze wspominam te prace.

nieswiadomi kredytu ? kolejne dziwne zdanie. zeby zabrac kredyt na posciel czy naczynia trzeba podpisac sie czytelnie okolo 4-5 razy, trzeba miec dowod i jakis dochod, autoryzacja kredytu jest telefoniczna przy kliencie wiec jak do jasnej ... mozna nie wiedziec ze sie bierze kredyt?

zazwyczaj to wygalda tak ze przychodzi osoba na spotkanie kupuje wraca do domu zostaje skrytykowana ze kupila i co? mowi ze naciagneli ja ze sa oszutami itd... a przeciez to ta osoba podjela wybor i decyzje...

masa bzdur wypisanych zapewne przez konkurencje albo przez osoby ktore w zyciu nawet nie byly na spotkaniu i sa omotane telewizja. a dziennikarze to najgorsze co moze byc bo wymyslaja takie bzdury ze masakra.

chcesz byc slawny? idz do uwaga i powiedz ze CIe oszukali ;) cala polska bedzie CIe widziec! brawo dla bezmozgow za psucie renomy Firmy ;)

pozdrawiam i nastepnym razem zanim cos napiszecie to upewnijcie sie ze tak jest ;)
4
kodut 2015-02-07 01:58:49
Kawę pije się najczęściej w domu lub w miejscu pracy.Ciebie pewnie stać na taką z restauracji hotelowej za 14zł.Pewnie prowizje dziury w głowie ci porobiły pracując w sprzedazy bezpośredniej,skoro tak pozytywnie wypowiadasz się o tej "firmie"
5
edyta* 2015-02-10 07:48:01
Właśnie się waham czy podpisać umowę. Warunki dla handlowców niby ok, ale powiedzcie, czy 70 zł za hotel wystarczy na pokrycie kosztów w dużym mieście? Obawiam się tego, a znajomy wspomniał, że taki mają limit. A co z wyżywieniem - we własnym zakresie?
1
wacyk 2015-02-26 12:26:23
Bylem w dn. 03.02.2015 na spotkaniu w hotelu Qubus w Krakowie. Całe spotkanie to jedno oszustwo. Po prezentacji uczestnicy pozostawieni samym sobie przez ok p,o,l godziny , a mialo być 10 min. i proszeni na rozmowy - ponieważ nie wyraziłem zgody na rozmowę odmówiono mi wydania "prezentu". Wkladanie do zaproszenia blankietów o wartości 50 i 100 zł jest fikcją, bo np. za suszarkę do włosów wartości max. 15 zł. trzeba było doplacić 20 zł. ( oddając bony 2 x 50 zł). Dla par małżenskich nie zaproponowano żadnych ofert. W/g informacji telefonicznej "zakupy" mieły być przed rozpoczęciem spotkania, nic takiego nie było.
1
kuj-pom 2015-03-01 15:52:05
na poczatku pan był miły ... kawka , ciasto a potem gdy sąsiadka zauważyła ,ze to co prezentuje jest o dużo gorsze od innych i nikt nic nie kupił był oburzony i bardzo nie miły , wulgarny . dodam jeszcze ,ze bon za który miałam cos dostac zupełnie za darmo był jakby go nie było*-pani przez telefon powiedziala ,ze nic nie musze kupic zeby cos za niego dostac ...
bella 2015-03-04 18:34:30
Uwaga na tą firme już zaczeli wpraszać się do mieszkań !Dzwonią do starszej osoby robią jej mętlik w głowie są natarczywi... Jak się odmówi spotkania i tak wysyłają informację że przyjdą. Starsza osoba nie poradzi sobie z takim osobnikiem uprzedźcie swoich bliskich.
robotnik 2015-03-12 12:22:44
dal mnie firma ok
Bartek 2015-03-21 10:26:14
Bardzo dziwna firma. Wydzwaniają dalej pomimo informacji, że usunęli mój numer z bazy danych....
1
mmmmm 2015-04-01 21:49:50
Witam wszystkich chcących pracować w tej firmie krzak
Nie płaca nie ma możliwosci zarobku a jak podasz firmę do sadu to chcą cie zniszczyc firma nie warta pracy ja pracowałem kilka miesiecuy i do dzis na moim koncie nie pojawiły sie pieniadze i sie nie pojawią jak najdalej od tego dziadostwa !!!!!!
1
buahahaha :D 2015-04-02 16:40:29
A z ciebie burak ze śmierdzącym ciulem !!!!!!!!!! Tak dobrze mówi osoba tylko liżąca [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na innych by dobrze zarobić- zapraszam do burdelu po wyzszy zarobek !!!
czekoladka 2015-06-02 11:26:16
Witam, ja uważam że za osoby poniżej 30 roku życia powinno być zapłacone chociaż połowę kwoty :/// Z tego względu, że na plenerach jest masa takich ludzi, którzy chętnie biorą udział w konkursie!
1
byly pracownik 2015-09-04 12:19:54
Pracowałam tam jako konsultant telefoniczny ( czyli umawiałam spotkania) praca na początku była bardzo fajna a przede wszystkim osoby z którymi się tam pracuje... Był taki okres że jak umawialiśmy spotkania ludzie mili i chętnie nas przyjmowali w domach ale gdy doradcy zaczęli kręcić dawać inne prezenty niż my przez telefon powiedzieliśmy że otrzymaja przez telefon gdy ponownie sie dzwoniło słyszało sie naprawde nie przyjemne słowa z ust klientów...Prawda jest taka że opinie na temat takich firm jak WOOL STAR psują doradcy którzy jeżdża na pokazy , i nikt nie powie mi że tak nie jest bo kazda firma ma w dupie nas czyli konsultantow telefonicznych dla nich licza sie doradcy o których złego słowa powiedziec sobie szefostwo nie daje...Wiec podsumowując jeszcze kilka lat i wszystkie firmy telefoniczne upadna
1
j55 2015-11-19 09:27:02
Dare!!! Od 7 lat gotuje w multiwarze kupionym za 250 zl w sklepie allegrowskim i bardzo sobie go chwale. Więc nie wciskaj kitu, ze dobre musi kosztować. wszystkie te objazdowe firmy sprzedaja towar w cenie 500% wiekszej niz kosztuje. Ostrzega o tym prasa i telewizja. Więc jest to prawda, inaczej by nie ostrzegali. Niejedna taka firma dostala kare z UOK. Więc nie pisz bzdur.
1
Nina 2015-11-25 21:57:11
masz rację..ja dzisiaj byłam w hotelu Europa i załuję,ze zmarnowałam wolny czas...na samym poczatku zabrano mi koperte z korespondencja kierowana do mnie z Woolstaru..mam w nosie ich prezenty ale nie dostałam nic a bony mi zabrano...zachowanie tych ludzi nie jest własciwe i teraz kazdemu powiem że ich pokazy to wielka ściema..postaram sie odtąd tłumaczyc ludziom aby darowali sobie pojscie na ich pokazy....
dorota72 2015-11-30 10:37:49
Witam, słyszałam, że w Woolstar można dobrze zarobić jestem przedstawicielem handlowym w tekstyliach. Czy ktoś coś wie na ten temat. Czy szukają teraz kogoś z takim doświadczeniem?
1
Woolstar 2015-12-07 13:12:20
Witam Pani Doroto, Uprzejmie prosimy przesłać swoje dokumenty aplikacyjne na adres: rekrutacja@woolstar.pl. Dziękujęmy!
Woolstar 2015-12-07 13:15:45
Witamy, jeżeli jesteś zainteresowany procesem rekrutacyjnym w naszej firmie, przyślij proszę swoje dokumenty na adres rekrutacja@woolstar.pl, jeżeli pojawi się oferta zgodna z Twoimi kwalifikacjami odezwiemy się do Ciebie. Pozdrawiamy!
WOOL STAR 2016-02-08 13:53:04
Szukamy chętnych do pracy jako DORADCA KLIENTA W SPRZEDAŻY BEZPOŚREDNIEJ. Do wyboru prezentacje w hotelach i restauracjach w całej Polsce (transport, zakwaterowanie, diety) albo pokazy domowe umawiane przez telemarketing maks. 70 km od miejsca zamieszkania Doradcy. Zapewniamy auto oraz wszystkie narzędzia niezbędne do wykonywania pracy.

W obu przypadkach zapewniamy szkolenie wdrożeniowe. Gwarantujemy wynagrodzenie podstawowe oraz premię uzależnioną od wyników sprzedażowych. Możliwość wysokich zarobków – minimum 5 000 zł.
W celu uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem 723 991 999.
WOOL STAR 2016-02-08 14:03:59
Szukamy chętnych do pracy jako DORADCA KLIENTA W SPRZEDAŻY BEZPOŚREDNIEJ. Do wyboru prezentacje w hotelach i restauracjach w całej Polsce (transport, zakwaterowanie, diety) albo pokazy domowe umawiane przez telemarketing maks. 70 km od miejsca zamieszkania Doradcy. Zapewniamy auto oraz wszystkie narzędzia niezbędne do wykonywania pracy.

W obu przypadkach zapewniamy szkolenie wdrożeniowe. Gwarantujemy wynagrodzenie podstawowe oraz premię uzależnioną od wyników sprzedażowych. Możliwość wysokich zarobków – minimum 5 000 zł.
W celu uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem 17642
WOOL STAR 2016-02-10 11:06:37
Zależy nam na tym, żeby Doradcy sprzedawali i zarabiali i tak się zwykle dzieje. Jednak na początku, przez pierwszy miesiąc może się zdarzyć, że wypłacana jest tylko podstawa, jeżeli nie ma sprzedaży. Ale to jest indywidualna sprawa. Zdarzają się doradcy, którzy sprzedają już w czasie szkolenia.
WOOL STAR 2016-02-11 15:25:13
Zależy nam na tym, żeby Doradcy sprzedawali i zarabiali i tak się zwykle dzieje. Jednak na początku może się zdarzyć, że przez pierwszy miesiąc wypłacana jest tylko podstawa, jeżeli nie ma sprzedaży. Ale to jest indywidualna sprawa. Zdarzają się doradcy, którzy sprzedają już w czasie szkolenia.
WOOL STAR 2016-02-15 13:34:37
Od samego początku zapewniamy profesjonalne szkolenie zarówno w biurze jak i w terenie.
Intensywne szkolenie trwa około 3 miesięcy, podczas których osoba znajduje się pod opieką Trenera oraz koordynatora działu sprzedaży. Firma daje odpowiednią ilość czasu na wdrożenie – zdajemy sobie sprawę, że sprzedaż bezpośrednia jest wyspecjalizowaną formą sprzedaży dla najlepszych.


WOOL STAR 2016-02-16 10:13:09
Zapraszamy do kontaktu telefonicznego pod numerem (usunięte przez administratora) Udzielimy odpowiedzi na wszystkie pytania :)
WOOL STAR 2016-02-16 11:59:41
Zapraszamy do aplikowania przez stronę internetową www.woolstar.pl
zalamana 2016-04-19 15:23:38
Ta firma to totalne dno! Masz umowę zlecenie nic ci się nie należy! Będąc na chorobowym za 1 dzień wypłacają ci 2,50zl na suchy chleb!a co z resztą!? Nie polecam tej firmy!
WOOL STAR 2016-04-20 09:08:22
Wszystkie warunki zatrudnienia są dokładnie wyjaśniane i tłumaczone na rozmowie kwalifikacyjnej, a przed podpisaniem umowy jest ona czytana i wyjaśniania punkt po punkcie, także każdy dowiaduje się czego może się spodziewać.
Umowa zlecenie jest proponowana tylko na czas wdrożenia i co jest rzadkością, wynagrodzenie składa się z podstawy (gwarantowanej) oraz z premii, tak że nawet nowa osoba, która dopiero się wdraża, ma zapewnione stałe dochody.
PH 2016-05-26 20:02:22
Orientujecie się, czy w chwili obecnej Wool Star szuka Doradcy Klienta na terenie woj. podlaskiego? Mam doświadczenie w sprzedaży jako Przedstawiciel Handlowy, mam też prawo jazdy kat. B, więc myślę, że spełniam ich kryteria.
1
WOOL STAR 2016-05-30 10:47:16
Tak, prosimy o kontakt pod numerem tel.(usunięte przez administratora)
xoxo 2016-07-11 13:59:39
Każdy chce zarobić pieniądze @Marek, ale zobacz, że ich zarobki za to są adekwatne do powierzanych obowiązków, co jest dobrym znakiem na to, że się dobrze dzieje. A atmosfera jaka teraz panuje? Dzięki.
Zostaw swoją opinię o WOOL STAR - Buk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WOOL STAR