Kind Aparaty Słuchowe Sp. z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 51 ocen.

Kind Aparaty Słuchowe Sp. z o.o.
2 51 6 1

Opinie o Kind Aparaty Słuchowe Sp. z o.o.

Andrzej

Jeśli takie sytuacje miały miejsce to dlaczego nie zgłosiliście odpowiedniej osobie? Bezpodstawne oczernianie firmy może nie być przyjemne.

Iza

Czy jesteście pewni, że nic dobrego nie można napisać? Może warto coś poprawić w funkcjonowaniu firmy?

jeszcze_z_marke-Med
@Iza 17.12.2017 19:57

Ryba od głowy się psuje. Taglowa już zgniła

eve
@Iza 17.12.2017 19:57

Pani Prokurent lubi niszczyć ludzi i pokazywać im swoją wyższość.

kund
@eve 11.02.2018 15:51

To prawda!!! Jest bardzo mściwa! To jest jedyna osoba, która psuje tą firmę. Dziwi mnie, że właściciel trzyma mam takiego turkucia!!!

anonymous
@kund 16.08.2018 17:24

Tak mściwa i wyjątkowo nie szczera. Nawet jej „bliska brzyjaciołka” w chwili słabości potrafi powiedzieć pracownikom, ze to osoba której trzeba się bać.

Ev
@anonymous 23.08.2018 11:23

Ciągnie swój do swego - panie maja duże braki w ogólnie pojętym wychowaniu, a o zarządzaniu personelem i sprzedaży maja wiedzę wyczytana chyba z Google. Wystarczy spojrzeć ile osób odeszło z firmy oraz ile osób szuka nowej pracy. Pani E,A,A lata 90 minęły już prawie 20 lat temu.

Protetyk z doświadczeniem
@Iza 17.12.2017 19:57

Nie mam kontaktu z "górą", pracuję w oddziale setki kilometrów od Poznania, więc plotki i szeptanki o pracownikach centrali są mi całkiem obce. Widuje ich raz, może 2 razy do roku. Na co dzień pracuję w oddziale w dużym mieście, zewsząd otaczają nas gabinety konkurencji. Protetyk z doświadczeniem, wiedzą, dobrym podejściem do klienta poradzi sobie w KIND i przyzwoicie zarobi. Czytam opinie poniżej i nadziwić się nie mogę, kto tym ludziom kazał sprzedawać popsute aparaty, rozliczał z wężyka i dzwonił grożąc zwolnieniem. Mnie to nigdy nie spotkało. Pracuję w KIND od 2012 roku, wcześniej pracowałam w dwóch największych sieciach konkurencyjnych, które obie w tej chwili zmieniły się w krwiożerczych kapitalistów mających gdzieś zarówno dobro klienta jak i pracownika, narzucają naciągnięte limity, wprowadzają szczegółowe procedury i kontrole, rozliczają z każdej minuty , wymagają zamęczania klientów telefonami i listami, doprowadzają do szału lekarzy i kierowników przychodni wiecznym nachodzeniem i wymyślaniem "sposobów współpracy" (których te przychodnie nie chcą!) itd itd KIND to pracodawca przyzwoity. Nie twierdzę, ze najwspanialszy na świecie, ale jak chcesz i umiesz wykonywać ten zawód porządnie to masz szansę na stałą robotę na długo. Wynegocjuj sobie na początku jak najwyższą podstawę. Premia jest zależna od sprzedaży, nie są to najwyższe stawki (Au..onu nikt nie pobije chyba) ale jesli protezujesz tak, aby pacjent był zadowolony (czyli stereo i porządnym sprzętem) a nie byle opchnąć kolejną sztukę to i premię wypracujesz ładną. podsumowując: KIND nie jest najlepiej zarządzaną firma protetyczną na świecie, można gdzie indziej zarobić więcej. ALE mając porównanie nie tylko zarobków ale tez całej reszty: wymagań, procedur, kontroli, oczekiwań - nie zamieniłabym się na posadę w A..., G... czy S.... O nie.

gluchy

mam problem z ta firma,oddalem aparat do naprawy po pewnym czasiezadzwoniono mi ze aparat jest stary I nie ma czesci do niego juz I oninie naprawia , wiec zaproponowano mi nowy, sprawdzilem oddalem aparat do innej firmy okazalo sie ze wymagal oczyszczcenia I poprawienia lutu na jednym ze stykow po10 min czekania o tzrymalem go sprawnego z powrotem wnioski wyciagne bo poprzednio kupilem w tej firmie jak I pod starymi nazwami Beltona Philips kilka aparatow uzywalem je po calym swiecie czasem padla sluchawka czy mikrofon ale takiej szopy mi nigdy nie robili naprawy im sie kiedys oplacaly a teraz juz nie ,,/kup Pan nowy a jakze/

Niezadowolony
@gluchy 13.11.2017 19:43

Niestety tak działa KIT a nie KIND powinna nazywać się ta firma. Stare aparaty, naciąganie - to jest norma

Edek
@gluchy 13.11.2017 19:43

O mało co nie zostałem klientem KIND. Nie zostałem, bo zostałem potraktowany jak zbędny balast. (Wrocław, ul. Jedności Narodowej) Umówiony na godz. 12.00 czekałem 40 minut a w punkcie nikt się nie zajwił, byli tylko dwaj klienci. Zrezygnowałem bo jeśli tak traktuje się klkienta umówionego po raz pierwszy, to co będzie potem, gdy zaangażuję już swoje pieniądze. Nie wiem czy firma wie co to po angielsku znaczy KIND. Onie wcale nie są kind, oni lekceważą klientów, dobrze że już na wstępie to pokazali, uniknąłem tego co spotkało Państwa.

Niedoszły
@Edek 16.11.2017 13:21

Z dzieckiem udałem się po aparaty do ponoć najlepszej placówki KIND w Poznaniu ul Grunwaldzka. Szok !!! Popękane płytki na podłodze !, lata 80 niemal , ściany popękane , brudne !! No i jakie zdziwienie , nie maja w ofercie najnowszych aparatów Phonak i oticona !!! Wiec to co inni piszą jest w 100% prawda. Starocie nam Niemcy wciskają i to w urągających warunkach. Znalazłem niedaleko gabinet byłego pracownika dr D. Komara. Inny świat , inne podejście Ta firma może niech działa - ale dla niemieckiego pacjenta

endu
@Niezadowolony 15.11.2017 16:18

Jako pracownik otrzymywałem do sprzedaży aparaty, które były używane wcześniej w Niemczech, po czym po gwarancji były odsyłane do Polski. Czyszczono je i nadawano nowy nr seryjny. Czysty przekręt.... Aparaty nazywały się Varia a my pracownicy nazywaliśmy je aVaria, bo non stop leżały w serwisie.

Anna

Jestem protetykiem słuchu już od ponad 20 lat, z przykrością obserwuje pacjentów którzy kupują przestarzałe aparaty starej generacji w firmie KIND. Zastanawiam się,czy w Niemczech KIND również sprzedaje aparaty z ery trabanta. Aparaty typu aristea i podobne. Jest to przykre, jak nasi pacjenci traktowani są przez te firmę. I jak widzę z wpisów już kilka lat temu pracownicy pisali o starych aparatach jakie każe im się dopasowywać pacjentom.

marke-med_kto pamięta
@Anna 28.07.2017 10:22

kiedyś była to firma do naśladowania, odkąd stery przejęła pani księgowa .... liczy się słupek a nie pacjent

Klient-niestery kind
@Anna 28.07.2017 10:22

Niestety zdecydowałem się na te firmę, przyciągnięte mnie niższa cena. Dziś szukam pomocy w firmie konkurencyjnej bo w kind rozkładają ręce i mówią ze skoro zdecydowałem się na tani aparat , to są takie możliwości. Czuje się oszukany

olaf
@marke-med_kto pamięta 08.12.2017 13:49

Brawo!!! Dokładnie tak. Ta Pani nie ma żadnego pojęcia o sprzedaży. Nigdy nie miała najmniejszej w sobie empatii i dlatego to tak wygląda.

Justyna

Podpowiedzcie czy podjęcie pracy w takiej firmie wiąże się z jakimiś specjalnymi uprawnieniami

Kamila
@Justyna 16.03.2018 18:53

Odradzam w KIND pracę. Miłe słowa na początek a potem pokaze Tobie jedna z druga swoje frustracje. No i te telefony _ żenada

Rozczarowana
@Kamila 19.07.2018 11:15

Zostałyśmy dwa lata temu pracownikami kinda gdyż nasza firma dostała kupiona. Na początku były wielkie słowa i obietnice. Niestety potem poznalysmy stosunki międzyludzkie - mobing na porządku dziennym

Agnieszka

@mozna_o9, właśnie znajdujesz się na forum, o które pytasz. Skoro udzielasz się na nim, może mógłbyś dodać kilka słów na temat pracodawcy? Jakie standardy zatrudnienia w niej obowiązują? Czy są obecnie przeprowadzane rekrutacje? Czy można liczyć na stanowisko adekwatne do umiejętności? Informacje o tym zainteresują osoby, które obserwują firmę pod kątem zatrudnienia.

anonim

(usunięte przez administratora)

mozna_o9

a gdzie jest to forum?

Agnieszka

@ixx, są teraz aktywne oferty pracy i piszą w nich, że zapewniają możliwość ciągłego szkolenia zawodowego, być może coś się zmieniło w takim razie od czasu, w którym pracowałeś. Może ktoś pracuje i mógłby to potwierdzić na 100%?

Paawel_89

Witam serdecznie, widzialem ogloszenie o prace tej firmy w woj. mazurskim. Jakie sa tam nastroje? Sa organizowane przez firme jakies szkolenia z pracy z pacjentem? Uczy ktos czegos takiego? Ma sie wsprarcie z centrali? Czytalem o innych firmach - szkolen jest masa, tu jakos cicho.....Bede wdzieczny za jakies informacje. pozdrawiam

ixx
@Paawel_89 04.04.2018 08:32

Szkoleń niestety brak. Za to są wymagania z czapy. Jak najdalej. I tak na końcu zwolnią obgadają za plecami przed kolegami i koleżankami z pracy

agnieszka k

Dzień dobry , jakiś czas temu zaczęłam szukać aparatu dla siebie . szukam czytam byłam w trzech salonach i nie wiem co robić ! mam bardzo duży niedosłuch ,pieniądze do wydania ogromne a ja dalej nie wiem jaki aparat kupić !!! jakiej firmy jakie modele są dobre . proszę o podpowiedzi może uda mi się zawęzić krąg poszukiwań.

aga
@agnieszka k 12.03.2018 23:13

Oticony chyba najlepsze.

ja
@agnieszka k 12.03.2018 23:13

Siemens

Paawel_89
@agnieszka k 12.03.2018 23:13

tez by mnie to intersowalo...

Agnieszka k

Dziękuję Aga , to takie małe mercedesy ...Ale Tak myślałam

Prot Kind
@Agnieszka k 17.03.2018 00:00

Tylko Kind nie ma tych nowych modeli w ofercie ;( niestety od lat domagamy się , ale to nic ni daje.

Iwona

(usunięte przez administratora) i malaria , aparat ponad trzy tygodnie w serwisie, pracował 10 dni i znów klapa. Totalna porażka , bo jestem czynna zawodowo a bez aparatu nie mogę po prostu pracować, piękne słówka tylko do momentu zakupu a potem hulaj dusza.... Nigdy więcej tej Firmy

nigdy więcej!

Te wszystkie firmy protetyczne to ten sam (usunięte przez administratora) i malaria.Przeszłam przez 3 i już nigdy więcej nie chcę słyszeć o żadnej - same negatywne przeżycia, uciekałam przed bagnem z jednej do drugiej a tak naprawdę trafiałam coraz gorzej. Nie da się tak pracować - jak ktoś choć trochę szanuje siebie i swój komfort psychiczny - ostrzegam - nie zaczynajcie pracy w aparatach słuchowych. Praca niewdzięczna, sprzedaż prawie ocierająca się o akwizycję, wchodzenie w (usunięte przez administratora) śmierdzącym dziadkom i próba dogodzenia coraz bardziej zaborczym właścicielom, którzy poczuli "piniondz" i za nic nie odpuszczą póki nie zedrą ostatniej złotówy z biednej babci , której nie starcza na życie - ale to dofinansowanie z NFZ i PCPR to przecież pieniądze, które leżą na ulicy i trzeba je wydrzeć , póki są. Bleeee. Czasem sobie tu wchodzę poczytać dla rozrywki ale tak naprawdę szkoda mi ludzi, którzy tam pracują - oczywiście tylko tych w salonach sprzedaży - bo tych w administracji i biurach to czeka ogień piekielny za to jak traktują ludzi, z których czerpią zyski i żyją se jak pączki w maśle - gardzę nimi, to takie zasrane hieny , którym trafiła się ciepła posadka i żrą u koryta aż im flaki d..ą wychodzą .....

Gdzie przyjmuje dr Konar

Moje dziecko było pacjentem dr Komara. Niestety nie ma go już w przychodni KIND w Poznaniu przy ul Grunwaldzkiej. Pracujące tam osob nie chcą powiedzieć gdzie on teraz przyjmuje. Czy ktoś wie ! Chyba nie zapadł się pod ziemie. Ten człowiek miał podejście, a te osoby nie budzą zaufania i w dodatku proponują nie nowe aparaty. Jeśli ktoś wie gdzie przyjmuje dr Komar - proszę o informacje

Pol
@Gdzie przyjmuje dr Konar 13.02.2018 07:14

Grunwaldzka 38b, wystarczy wpisać w Google...

Dr Komar
@Pol 15.02.2018 20:56

Dziękuje już znalazłem i umówiłem się

Oszukana

Jednym słowem ZŁODZIEJE.Patrzą jak wykorzystać pracownika i zabrać wypracowaną premię.ŻENADA!!!!!

O prezes nie prezes
@Oszukana 12.02.2018 12:05

Księgowa która manipulacjami doszła do prawie pani prezes lubi oszukiwać i wmawiać co i jak niby miało być.wyjatkowo nie szczera osoba

Oliwa
@Oszukana 12.02.2018 12:05

Pani Prokurent wszędzie do koła widzi złodzieji i machlojki. Nie można innych oceniać wg własnych zachowań

Aga
@Oliwa 14.02.2018 15:39

Niestety można oceniać. Pani prokurent władzę zdobyła właśnie przez manipulacje, kłamstwa i dążenie po trupach (w tym przypadku po byłym prezesie) do celu. Klasyczny przykład zaczerpnięty z historii. Brutus zdradza Cezara. Więc jak się samemu ma brud na rękach to się swoje zachowanie na innych projektuje i oskarża.

Olivia
@Aga 14.02.2018 18:56

W punkt Aga (ciekawe która)

Mariola
@Aga 14.02.2018 18:56

Dokładnie tak, Zarzadzsnie strachem. Niekompetencja, zazdrość i ciagle opieprzanje ludzi. wsiowa natura i tyle

Ireneusz Katowice

Wiele lat temu zakupiłem aparat o nazwie Baltona. Kiedy popsuł się poszedłem do tego kinda (kiedyś nazywało się to market med i był inny adres). Już na wstępie powiedzieli mi, ze nie da się naprawić bo nie ma części , bo naprawa droga. Skąd ta kobita to wie, skoro słuchawkę tylko obejrzała. Chcieli mi wcisnąć nowy aparat. Poszedłem do innego sklepu z słuchawkami (ul teatralna) i tam naprawili mi słuchawkę / naprawa 400 pln. W kind przysyłają tylko list żeby kupić nowy, a jak stary popsuje się , to już odradzają naprawę / tylko żeby kupić nowy. To są naciągacze

Michasia

właśnie widzę,że szukają do laboratorium w Poznaniu pracowników....Jest napisane,że zarobki 2600-2800 brutto.Ciekawe czy to prawda i czy to tylko praca w laboratorium czy też się okaże później,że sprzedaż.....A orientuje się ktooś w jakich godzinach jest praca?

Elzbietka
@Michasia 23.09.2017 15:05

Praca w laboratorium na pewno nie wiąże się później że sprzedażą

Kiki

Slyszalam ostatnio plotkę z centrali, ze niby już Kind sprzedał sieć na Węgrzech i teraz chce w Polsce sprzedać ! Czy ktoś coś wie na ten temat ?! Jak zawsze nikt nam nic nie mówi.

Mika
@Kiki 29.12.2017 14:44

Coś w tym musi być. Pamiętamy przecież maile i opowieści pani prokurent, ze firma chce inwestować i ze nie chce płacić byłemu prezesowi od którego wynajmuje budynek w Poznaniu. A teraz cisza .... to już chyba 3 lata. Coś wisi w powietrzu. Ja na szczęście jestem daleko od poznania i od tych rozgrywek. Czas pokaże

Niezadowolony użytkownik Kind

Uwaga Przestrzegam przed tą mało profesjonalną firmą. Zależy im tylko, żeby sprzedać - wcisnąć - potem radź sobie sam!!! I tylko co 5 lat dostaniecie list zapraszający do zakupu nowego aparatu!! A dlaczego po 5 latach / bo NFZ płaci co 5 lat. Tu nie ma dbałości o osoby z problemem słuchu !!

Bolo

Wpisy są różne, sugeruję umówić się na rozmowę kwalifikacyjną i spróbować. Zawsze można po 3 miesiącach zrezygnować. Ja też pomimo różnych opinii spróbowałem i nie żałuję. Pracuję na południu Polski w super salonie, podstawa ok, premie to zależy od wyników - ale przynajmniej limitów żadnych nie ma i ciśnienia.

ZZ
@Bolo 13.06.2017 11:23

ech...z doświadczeniem 20 letnim albo zostałeś w latach 90tych albo nie wiele potrafisz jeśli 2,5k brutto Ci odpowiada

Bolo
@ZZ 23.10.2017 00:43

@ZZ: po pierwsze mam 4k brutto i jakieś ok. 1k premii, wystarczy dobrze dopasowywać stereo

ADAM
@Bolo 13.06.2017 11:23

Niestety, od tego roku limity już są. Firma ma najgorszy system premiowania ze wszystkich znanych mi firm protetycznych na rynku. Może na południu Polski ta podstawa jest w porządku, ale w innych regionach już niekoniecznie. Ps. Jestem protetykiem z 15-letnim stażem i doświadczeniem, pracowałem w wielu różnych firmach, więc mam porównanie. Pozdrawiam

anonymous
@ADAM 04.01.2018 12:06

Adam, nie ma żadnych limitów, jedyne co wprowadzili to podwyższenie premii jak wyrobisz plan sprzedaży ale to chyba dobrze (przynajmniej z moim planem)

Pracownik kind ;(
@anonymous 09.01.2018 10:09

Płaca premie za te wpisy

ADAM
@Pracownik kind ;( 09.01.2018 15:40

Może coś źle zrozumiałem w temacie premii, może jest coś na rzeczy - niedługo się przekonamy. Nie jestem tu po to, żeby narzekać na firmę, bo póki co relacje z personelem są w porządku. Uważam jednak, że na tle innych firm, nasz firma wypada niekorzystnie w temacie premiowania, nie wspominając już o innych dodatkowych bonusach- tutaj kompletne dno. Chciałbym, aby pracodawcy pamiętali dzięki czyim staraniom firma przynosi zyski i stworzyli przejrzysty, zrozumiały i sprawiedliwy system nagradzania. Pozdrawiam.

Ina

praca maksymalnie do 16 od pon do piątku. ale zdarzają sie też pracujące niedziele. obowiązkowe dla chętnych. i z tego co wiem laboratorium to laboratorium. nie ma żadnego kontaktu z klientami, nawet telefonicznie.

Nonia
@Ina 24.09.2017 14:21

Pierwsze słyszę o pracy w niedzielę ?!

Ana

Umowę o prace dostaniesz bez problemu ale lepiej poszukać sobie czegoś innego. Pani kierownik Laboratorium pozbyła się w tej chwili połowy swojej załogi. Nie mamy żadnych dodatkowych benefitów. Zapomnij też o podwyżkach. Zapewnienie o możliwości wyrobienia dużej premii jest kłamstwem jak również obiecanki na rozmowie kwalifikacyjnej o podstawowej pensji. Przykre jest również, że Kierownik Laboratorium buntuje pracowników od samego początku przeciw sobie. Wszystko zależy od niej, a Prokurent nie ma pojęcia co jest wykonywane w laboratorium. Nie interesuje się sytuacją panująca w Laboratorium co jest bardzo przykre bo dzięki Nam firma zarabia.

Ew
@Ana 17.09.2017 17:48

Jednym słowem odradzasz !

anonim

(usunięte przez administratora)

TrueStory

Wystarczy, że wyślesz cv i zgodzisz się przyjść na rozmowę :P W tej chwili pozbyli się przez własną głupotę i pazerność przeszło połowy zespołu z laboratorium. Przyjmą każdego kto zechce pracować dla mającej w nosie swoich pracowników kierowniczki. Na kokosy nie ma co liczyć - mimo zapewnień podczas rekrutacji (brak możliwości dorobienia sobie poprzez premię - robienie pod górkę pracownikowi - na każdym kroku).

TrueStory2
@TrueStory 03.09.2017 13:57

Czego można się spodziewać skoro wszyscy pamiętany traktowanie pracowników w jednej z firm gdzie menagerem była pani prokurent. Ona i kierowniczka naszego labo są z tej samej gliny

Alis

Kończę w tym roku studia, i zastanawiałam się nad pracą w Kind. Tym bardziej, ze poszukuj protetyka (sprzedawcę ) w Łodzi do której chce wrócić. Wpisy odstraszają, czy możecie coś więcej napisać, jeśli ktoś pracował w Kind .

Nabity w butelkę

Uwaga na te firmę !!! Moja mama w jednej placówce kind zakupiła aparat - stara duża krowę która non stop piszczy i świszczy. Pracownik rozkłada ręce. Kiedy poszliśmy do konkurencji pokazano nam małe zgrabne aparaty w podobnej cenie. Uwaga omijajcie

ZZ
@Nabity w butelkę 24.05.2017 07:13

Potwierdzam. Sieć chętnie sprzedaje stare produkty

Agnieszka

Zapoznaliście się z wywiadem z Kind Aparaty Słuchowe? Prokurent Spółki opisuje w nim m.in. krok po kroku proces rekrutacyjny.

Rozczarowany

Od wielu lat pracuje i mieszkam w Niemczech, Wiec kiedy moja mama otrzymała od lekarza skierowanie do zakupu aparatu słuchowego, wybrałem znana mi z Niemiec firmę KIND horgerate. Jak bardzo się rozczarowałem !!! W Niemczech są dla Niemców piękne salony a w Zarach nora !!! Nic dodać nic ująć ! Nur fur ....

marta

Witam na jakim poziomie są zarobki i czy płacą jakieś premie

kłin

o jakich limitach konkretnie mówisz przyjacielu?wolałabym to jednak wiedzieć zanim się zdecyduję wysłać do nich cv

anonim

(usunięte przez administratora)

Protetyk kind

Jakie socjalne ....... Tam nie ma nic prócz limitow.

Zostaw opinię o Kind Aparaty Słuchowe Sp. z o.o. - Poznań

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kind Aparaty Słuchowe Sp. z o.o.