Kind Aparaty Słuchowe Sp. z o.o.

Adres: Włodkowica 26a, 60-334 Poznań

NIP: 9721147608 KRS: 0000271397

Kind Aparaty Słuchowe Sp. z o.o.
2 64 138 5 1

Opinie o Kind Aparaty Słuchowe Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Głuchomor
 Opinia

(usunięte przez administratora), gdzie ludzi traktuje się jak (usunięte przez administratora). Poza Panią która się tu wypowiada, i paroma innymi ustawionymi nieudacznikami min. konkubent w/w Pani, nikt nie ma fajnie w tej firmie. Kiepskie wynagrodzenie. Premie za sprzedaż śmieszne. Np za sprzedaż aparatu za kwotę 2200zł premia to 12 zł brutto - minus 10% dla kierownika danego regionu. Ciekawe jakby zareagowała niemiecka opinia publiczna na wieść o takich premiach! 3 Euro!!! Omijajcie ludzie tą firmę szerokim łukiem! DNO!!!! Pacjentom również nie polecam. Sprzedawane aparaty często pochodzą ze zwrotów z rynku niemieckiego i są generalnie przestarzałe. Jak chcecie nosić aparat po jakimś Holgerze czy innym Hansie to zapraszam!

Pomocna?
Tak8Nie
Małgorzata
 Opinia
@Głuchomor 14.05.2019 22:45

Muszę Ci przypomnieć, że na forum o charakterze publicznym zawsze pamiętamy o kulturze słowa. Przeczytasz o tym w regulaminie serwisu GoWork.pl: https://www.gowork.pl/regulamin Wynika z niego także, iż nie obrażamy tu absolutnie nikogo. Proszę Cię zatem, żeby stosował się do tych zasad. Wspominasz o słabym - według Ciebie - wynagrodzeniu, które można uzyskać w Kind Aparaty Słuchowe. Ale miej też na uwadze, że niektórym takie wynagrodzenie może już pasować. A mieliście może dostęp do jakichś ciekawych dodatków pozapłacowych?

Pomocna?
TakNie
Ala
 Opinia
@Głuchomor 14.05.2019 22:45

Moja znajoma kiedyś pracowała w Koszalinie i zarabiała 4000 + premia. Ja ju takiej podstawy nie dostaje !!! Widocznie są równi i równiejsi

Pomocna?
TakNie
Małgorzata
 Opinia
@Ala 28.05.2019 19:36

Proszę być jednak zachowała tu nieco większy spokój. Rozumiem, że z powodu niższej pensji możesz czuć się trochę rozżalona, ale trzeba pamiętać, iż na taki stan rzeczy mogły wpłynąć rozmaite czynniki, na przykład: aktualna kondycja firmy, doświadczenie czy staż pracy. Także w poszczególnych oddziałach firmy wynagrodzenie może się różnić - miej to na uwadze. A może firma Kind Aparaty Słuchowe oferuje Wam jakieś atrakcyjne dodatki pozapłacowe?

Pomocna?
TakNie
Od dawna w Kind
 Opinia
@Małgorzata 29.05.2019 11:14

Jest to po prostu niesprawiedliwe jeśli za re sama prace jedna osoba dostaje x a druga 2 x x. Jest więcej takich niesprawiedliwości. Jedni maja na to sposób, być przyjaciółka , inni są rodzina i tez są lepiej traktowani. Słyszałam tez o tym ze dziewczyny w Koszalinie maja tak wysokie podstawy ! Jest to po prostu Niesprawiedliwość Ale czego można się spodziewać po sprawiedliwej E. / spróbuj porozmawiać o podwyżce / śmiech śmiech

Pomocna?
TakNie
Czesław
 Opinia
@Od dawna w Kind 05.06.2019 07:33

W ostatnich wpisach skupiliście się na temacie wynagrodzeń w firmie Kind Aparaty Słuchowe. Ja natomiast chciałbym dowiedzieć się, czy w firmie panuje rodzinna atmosfera? Przede wszystkim chodzi mi o wsparcie kadry pracowniczej. W pierwszych dniach zatrudnienia można liczyć na pomoc? Proszę o odpowiedź.

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ala
 Opinia
@Czesław 05.06.2019 15:04

Jest prawdziwa rodzinna atmosfera ;)(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
Agnieszka
 Opinia
@Ala 07.06.2019 15:27

Dobrze byłoby, jakbyś pamiętała o tym, że na forum publicznym raczej unikamy posługiwania się danymi personalnymi konkretnych osób. Twoja wypowiedź ma wydźwięk nieco sarkastyczny, a to nie do końca nam tu pomaga. Może podjedziesz do dyskusji trochę poważniej i powiesz nam, jak w Kind Aparaty Słuchowe kształtują się mniej więcej Wasze zarobki?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Joll
 Opinia
@Od dawna w Kind 05.06.2019 07:33

Jeśli jesteś z Forte nie masz co liczyć na sprawiedliwość i traktowanie jak koleżanek z marke med. Niestety były duuuuze obietnice i ....... Odradzam pracy w KIND / odradzam tez kupna staruch używanych aparatów przez pacjenta.

Pomocna?
TakNie
Ala
 Opinia
@Ala 07.06.2019 15:27

Jest prawdziwa rodzinna atmosfera jeśli jesteś rodzina (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Ala
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ala 07.06.2019 15:27

Jeśli jesteś z rodziny lub jesteś konkubentem

Pomocna?
TakNie
Agnieszka
 Opinia
@Ala 12.07.2019 09:30

W sposób trochę ogólny dowiedzieliśmy się o atmosferze panującej w tej firmie. Teraz z kolei należałoby przejść do kwestii, która jest związana z możliwościami indywidualnego rozwoju zawodowego w Kind Aparaty Słuchowe. Czy wspomniany pracodawca umożliwia Wam, jako pracownikom, ów rozwój? Czy realne są tam awanse? Proszę, rozwińcie ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ola
 Opinia

Czy słyszał może ktoś coś więcej na temat przejęcia KIND przez Amplifon ? Ponoć od kilku lat mamy non stop spora stratę i Niemcy maja dość ! Jak zawsze my nic nie wiemy

Pomocna?
TakNie
Uwaga pracuje w KIND
 Opinia

Dostajemy stare używane aparaty słuchowe sprowadzone z Niemiec, w ofercie nie ma najnowszych które najlepiej Pomagają. Czasem jest aż wstyd wyciąga się aparat w międ są niewidocznymi śladami użytkowania.!!!!

Pomocna?
Tak2Nie
Kaatia
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

czy aplikował ktoś tam do działu marketingu? Dajcie swoje opinie, jak wygladała rekrutacja, jak się pracuje i jak z atmosferą?

Pomocna?
TakNie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Kaatia 02.04.2019 09:03

Jezeli znasz sie na rzeczy to uciekaj i szukaj posady w firmie, ktora wie co to marketing. Tam sie nie rozwiniesz, ale uwstecznisz!

Pomocna?
Tak7Nie1
Kaatia
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Nick 07.05.2019 10:20

Czy mozesz rozwinac wypowiedz? Pracowalas w tym dziale? Jak z atmosfera i praca w dziale?

Pomocna?
TakNie
Ala
 Opinia
@Kaatia 02.04.2019 09:03

Atmosfera zatęchłą , motywacja tylko negatywna. Jeśli chcesz poczuć zarządzanie wjejskie. Jeśli będziesz miała kiepski dzień przejdzie Agnieszka lub Ewelinka i obniży Twoje poczucie wartości do - 100

Pomocna?
Tak3Nie
Nick
 Opinia
@Kaatia 12.05.2019 23:49

Pracowalem.

Pomocna?
TakNie
Oszukana
 Opinia

Jednym słowem ZŁODZIEJE.Patrzą jak wykorzystać pracownika i zabrać wypracowaną premię.ŻENADA!!!!!

Pomocna?
Tak12Nie
O prezes nie prezes
 Opinia
@Oszukana 12.02.2018 12:05

Księgowa która manipulacjami doszła do prawie pani prezes lubi oszukiwać i wmawiać co i jak niby miało być.wyjatkowo nie szczera osoba

Pomocna?
Tak9Nie
Oliwa
 Opinia
@Oszukana 12.02.2018 12:05

Pani Prokurent wszędzie do koła widzi złodzieji i machlojki. Nie można innych oceniać wg własnych zachowań

Pomocna?
Tak7Nie
Aga
 Opinia
@Oliwa 14.02.2018 15:39

Niestety można oceniać. Pani prokurent władzę zdobyła właśnie przez manipulacje, kłamstwa i dążenie po trupach (w tym przypadku po byłym prezesie) do celu. Klasyczny przykład zaczerpnięty z historii. Brutus zdradza Cezara. Więc jak się samemu ma brud na rękach to się swoje zachowanie na innych projektuje i oskarża.

Pomocna?
Tak6Nie
Olivia
 Opinia
@Aga 14.02.2018 18:56

W punkt Aga (ciekawe która)

Pomocna?
Tak1Nie
Mariola
 Opinia
@Aga 14.02.2018 18:56

Dokładnie tak, Zarzadzsnie strachem. Niekompetencja, zazdrość i ciagle opieprzanje ludzi. wsiowa natura i tyle

Pomocna?
Tak5Nie
Martaaa
 Opinia
@Oszukana 12.02.2018 12:05

W 2019 tak pani ET ustawiła premie, ze są nieosiągalne. Ponoć (jakieś plotki) mamy się cieszyć, ze nam pensji nie obniża ! To nazywa się prawdziwa motywacja

Pomocna?
Tak2Nie
Ula
 Opinia

Ciągle się psują

Pomocna?
Tak10Nie
Ola
 Opinia
@Ula 19.02.2019 21:42

a konkretniej?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iza
 Opinia

Czy jesteście pewni, że nic dobrego nie można napisać? Może warto coś poprawić w funkcjonowaniu firmy?

Pomocna?
Tak8Nie
jeszcze_z_marke-Med
 Opinia
@Iza 17.12.2017 19:57

Ryba od głowy się psuje. Taglowa już zgniła

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
eve
 Opinia
@Iza 17.12.2017 19:57

Pani Prokurent lubi niszczyć ludzi i pokazywać im swoją wyższość.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kund
 Opinia
@eve 11.02.2018 15:51

To prawda!!! Jest bardzo mściwa! To jest jedyna osoba, która psuje tą firmę. Dziwi mnie, że właściciel trzyma mam takiego turkucia!!!

Pomocna?
Tak17Nie
anonymous
 Opinia
@kund 16.08.2018 17:24

Tak mściwa i wyjątkowo nie szczera. Nawet jej „bliska brzyjaciołka” w chwili słabości potrafi powiedzieć pracownikom, ze to osoba której trzeba się bać.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ev
 Opinia
@anonymous 23.08.2018 11:23

Ciągnie swój do swego - panie maja duże braki w ogólnie pojętym wychowaniu, a o zarządzaniu personelem i sprzedaży maja wiedzę wyczytana chyba z Google. Wystarczy spojrzeć ile osób odeszło z firmy oraz ile osób szuka nowej pracy. Pani E,A,A lata 90 minęły już prawie 20 lat temu.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Protetyk z doświadczeniem
 Opinia
@Iza 17.12.2017 19:57

Nie mam kontaktu z "górą", pracuję w oddziale setki kilometrów od Poznania, więc plotki i szeptanki o pracownikach centrali są mi całkiem obce. Widuje ich raz, może 2 razy do roku. Na co dzień pracuję w oddziale w dużym mieście, zewsząd otaczają nas gabinety konkurencji. Protetyk z doświadczeniem, wiedzą, dobrym podejściem do klienta poradzi sobie w KIND i przyzwoicie zarobi. Czytam opinie poniżej i nadziwić się nie mogę, kto tym ludziom kazał sprzedawać popsute aparaty, rozliczał z wężyka i dzwonił grożąc zwolnieniem. Mnie to nigdy nie spotkało. Pracuję w KIND od 2012 roku, wcześniej pracowałam w dwóch największych sieciach konkurencyjnych, które obie w tej chwili zmieniły się w krwiożerczych kapitalistów mających gdzieś zarówno dobro klienta jak i pracownika, narzucają naciągnięte limity, wprowadzają szczegółowe procedury i kontrole, rozliczają z każdej minuty , wymagają zamęczania klientów telefonami i listami, doprowadzają do szału lekarzy i kierowników przychodni wiecznym nachodzeniem i wymyślaniem "sposobów współpracy" (których te przychodnie nie chcą!) itd itd KIND to pracodawca przyzwoity. Nie twierdzę, ze najwspanialszy na świecie, ale jak chcesz i umiesz wykonywać ten zawód porządnie to masz szansę na stałą robotę na długo. Wynegocjuj sobie na początku jak najwyższą podstawę. Premia jest zależna od sprzedaży, nie są to najwyższe stawki (Au..onu nikt nie pobije chyba) ale jesli protezujesz tak, aby pacjent był zadowolony (czyli stereo i porządnym sprzętem) a nie byle opchnąć kolejną sztukę to i premię wypracujesz ładną. podsumowując: KIND nie jest najlepiej zarządzaną firma protetyczną na świecie, można gdzie indziej zarobić więcej. ALE mając porównanie nie tylko zarobków ale tez całej reszty: wymagań, procedur, kontroli, oczekiwań - nie zamieniłabym się na posadę w A..., G... czy S.... O nie.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Obserwatorka
 Opinia
@kund 16.08.2018 17:24

Ten truteń (pani prokurent) tak włazili byłemu prezesowi w (usunięte przez administratora) ze aż żal było patrzeć, potem wywinęła mu numer i ... wywaliła go . Już 4 lata czeka żeby zostać prezesem. I ciagle nic / i jak tu nie frustrować się. Uważać na nią trzeba , bo kto tego nie robił już zakuje

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Protetyk
 Opinia

Pracuję w tej firmie od 2 lat i jestem zaskoczona niektórymi opiniami. Jako protetyk nie narzekam na pensję (pracowałam wcześniej u konkurencji). Protetyk w Polsce chyba nigdzie milionów nie zarobi. W oddziale mamy dobrą atmosferę. Z centralą mamy kontakt sporadyczny i nie odczuwam żadnych nacisków. Jeżeli jesteś protetykiem, który robi swoje z sercem, to w tej firmie się odnajdziesz. Wprowadzono procedury mające kontrolować poprawność obsługi (min. czy wykonywane są wszystkie badania, pacjent zapisany na kontrolę, itp.). Osobiście nie czuję żadnej presji ze strony kierownictwa. Na GoWork o każdej firmie są prawie same negatywne komentarze. Bo jak ktoś jest zadowolony, to nie będzie wchodził na tę stronę i nic pisał. Weszłam tu z ciekawości i stwierdziłam, że muszę napisać coś od siebie. Co do aparatów to mamy znanych producentów do wyboru mon. Oticon, Starkey - to przecież dobry sprzęt. Polecam. Kto chce zacząć pracę, niech pamięta, ze pracujemy z ludźmi i w każdym mieście może być inaczej :) W porównaniu z poprzednim pracodawcą, to tu jest o niebo lepiej.

Pomocna?
Tak3Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Małgorzata
 Opinia
@Protetyk 30.11.2018 10:55

Dziękuję za przedstawienie Twojej opinii o pracy w Kind Aparaty Słuchowe. Chciałabym spytać o możliwości rozwoju kompetencji zawodowych w firmie. Czy pracodawca organizuje szkolenia dla zatrudnianych przez siebie osób? Perspektywa nauki i zdobycia nowych kwalifikacji jest dla wielu osób ważna przy podejmowaniu decyzji o złożeniu CV w danej firmie. Będzie to dla nich cenna wskazówka.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia

Nie polecam ani pracy , ani aparatów !!!

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Roman
 Opinia
@Ja 29.10.2018 14:40

Proszę Cię o rozwinięcie wypowiedzi i o jej uargumentowanie. Jak oceniasz warunki zatrudnienia oferowane przez Kind Aparaty Słuchowe? Póki co, ciężko wyciągnąć z Twojego komentarza precyzyjne wnioski. Każdy merytoryczny wpis jest pomocny dla użytkowników forum, którzy szukają pracy. Będą wdzięczni za przedstawienie rzeczowej opinii.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
*
 Opinia
@Roman 19.11.2018 20:00

Po przeczytaniu opinii o firmie kind, każdy potencjalny pracownik zapewne pójdzie do innych firm. Z tego co czytamy 90% oceniających miała styczność z firma i wiadomości nie wyssali sobie z palców.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia

Raczej każdy oczernia podstawnie ;) a zgłoszenie odpowiedniej osobie za przeproszeniem g... da ( znam z autopsji ) zdecydowanie odradzam i firmę i aparaty

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
gluchy
 Opinia

mam problem z ta firma,oddalem aparat do naprawy po pewnym czasiezadzwoniono mi ze aparat jest stary I nie ma czesci do niego juz I oninie naprawia , wiec zaproponowano mi nowy, sprawdzilem oddalem aparat do innej firmy okazalo sie ze wymagal oczyszczcenia I poprawienia lutu na jednym ze stykow po10 min czekania o tzrymalem go sprawnego z powrotem wnioski wyciagne bo poprzednio kupilem w tej firmie jak I pod starymi nazwami Beltona Philips kilka aparatow uzywalem je po calym swiecie czasem padla sluchawka czy mikrofon ale takiej szopy mi nigdy nie robili naprawy im sie kiedys oplacaly a teraz juz nie ,,/kup Pan nowy a jakze/

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niezadowolony
 Opinia
@gluchy 13.11.2017 19:43

Niestety tak działa KIT a nie KIND powinna nazywać się ta firma. Stare aparaty, naciąganie - to jest norma

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Edek
 Opinia
@gluchy 13.11.2017 19:43

O mało co nie zostałem klientem KIND. Nie zostałem, bo zostałem potraktowany jak zbędny balast. (Wrocław, ul. Jedności Narodowej) Umówiony na godz. 12.00 czekałem 40 minut a w punkcie nikt się nie zajwił, byli tylko dwaj klienci. Zrezygnowałem bo jeśli tak traktuje się klkienta umówionego po raz pierwszy, to co będzie potem, gdy zaangażuję już swoje pieniądze. Nie wiem czy firma wie co to po angielsku znaczy KIND. Onie wcale nie są kind, oni lekceważą klientów, dobrze że już na wstępie to pokazali, uniknąłem tego co spotkało Państwa.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niedoszły
 Opinia
@Edek 16.11.2017 13:21

Z dzieckiem udałem się po aparaty do ponoć najlepszej placówki KIND w Poznaniu ul Grunwaldzka. Szok !!! Popękane płytki na podłodze !, lata 80 niemal , ściany popękane , brudne !! No i jakie zdziwienie , nie maja w ofercie najnowszych aparatów Phonak i oticona !!! Wiec to co inni piszą jest w 100% prawda. Starocie nam Niemcy wciskają i to w urągających warunkach. Znalazłem niedaleko gabinet byłego pracownika dr D. Komara. Inny świat , inne podejście Ta firma może niech działa - ale dla niemieckiego pacjenta

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
endu
 Opinia
@Niezadowolony 15.11.2017 16:18

Jako pracownik otrzymywałem do sprzedaży aparaty, które były używane wcześniej w Niemczech, po czym po gwarancji były odsyłane do Polski. Czyszczono je i nadawano nowy nr seryjny. Czysty przekręt.... Aparaty nazywały się Varia a my pracownicy nazywaliśmy je aVaria, bo non stop leżały w serwisie.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anna
 Opinia

Jestem protetykiem słuchu już od ponad 20 lat, z przykrością obserwuje pacjentów którzy kupują przestarzałe aparaty starej generacji w firmie KIND. Zastanawiam się,czy w Niemczech KIND również sprzedaje aparaty z ery trabanta. Aparaty typu aristea i podobne. Jest to przykre, jak nasi pacjenci traktowani są przez te firmę. I jak widzę z wpisów już kilka lat temu pracownicy pisali o starych aparatach jakie każe im się dopasowywać pacjentom.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
marke-med_kto pamięta
 Opinia
@Anna 28.07.2017 10:22

kiedyś była to firma do naśladowania, odkąd stery przejęła pani księgowa .... liczy się słupek a nie pacjent

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Klient-niestery kind
 Opinia
@Anna 28.07.2017 10:22

Niestety zdecydowałem się na te firmę, przyciągnięte mnie niższa cena. Dziś szukam pomocy w firmie konkurencyjnej bo w kind rozkładają ręce i mówią ze skoro zdecydowałem się na tani aparat , to są takie możliwości. Czuje się oszukany

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
olaf
 Opinia
@marke-med_kto pamięta 08.12.2017 13:49

Brawo!!! Dokładnie tak. Ta Pani nie ma żadnego pojęcia o sprzedaży. Nigdy nie miała najmniejszej w sobie empatii i dlatego to tak wygląda.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Justyna
 Opinia

Podpowiedzcie czy podjęcie pracy w takiej firmie wiąże się z jakimiś specjalnymi uprawnieniami

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kamila
 Opinia
@Justyna 16.03.2018 18:53

Odradzam w KIND pracę. Miłe słowa na początek a potem pokaze Tobie jedna z druga swoje frustracje. No i te telefony _ żenada

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rozczarowana
 Opinia
@Kamila 19.07.2018 11:15

Zostałyśmy dwa lata temu pracownikami kinda gdyż nasza firma dostała kupiona. Na początku były wielkie słowa i obietnice. Niestety potem poznalysmy stosunki międzyludzkie - mobing na porządku dziennym

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agnieszka
 Opinia

@mozna_o9, właśnie znajdujesz się na forum, o które pytasz. Skoro udzielasz się na nim, może mógłbyś dodać kilka słów na temat pracodawcy? Jakie standardy zatrudnienia w niej obowiązują? Czy są obecnie przeprowadzane rekrutacje? Czy można liczyć na stanowisko adekwatne do umiejętności? Informacje o tym zainteresują osoby, które obserwują firmę pod kątem zatrudnienia.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
mozna_o9
 Opinia

a gdzie jest to forum?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agnieszka
 Opinia

@ixx, są teraz aktywne oferty pracy i piszą w nich, że zapewniają możliwość ciągłego szkolenia zawodowego, być może coś się zmieniło w takim razie od czasu, w którym pracowałeś. Może ktoś pracuje i mógłby to potwierdzić na 100%?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paawel_89
 Opinia

Witam serdecznie, widzialem ogloszenie o prace tej firmy w woj. mazurskim. Jakie sa tam nastroje? Sa organizowane przez firme jakies szkolenia z pracy z pacjentem? Uczy ktos czegos takiego? Ma sie wsprarcie z centrali? Czytalem o innych firmach - szkolen jest masa, tu jakos cicho.....Bede wdzieczny za jakies informacje. pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ixx
 Opinia
@Paawel_89 04.04.2018 08:32

Szkoleń niestety brak. Za to są wymagania z czapy. Jak najdalej. I tak na końcu zwolnią obgadają za plecami przed kolegami i koleżankami z pracy

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
agnieszka k
 Opinia

Dzień dobry , jakiś czas temu zaczęłam szukać aparatu dla siebie . szukam czytam byłam w trzech salonach i nie wiem co robić ! mam bardzo duży niedosłuch ,pieniądze do wydania ogromne a ja dalej nie wiem jaki aparat kupić !!! jakiej firmy jakie modele są dobre . proszę o podpowiedzi może uda mi się zawęzić krąg poszukiwań.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
aga
 Opinia
@agnieszka k 12.03.2018 23:13

Oticony chyba najlepsze.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ja
 Opinia
@agnieszka k 12.03.2018 23:13

Siemens

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paawel_89
 Opinia
@agnieszka k 12.03.2018 23:13

tez by mnie to intersowalo...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agnieszka k
 Opinia

Dziękuję Aga , to takie małe mercedesy ...Ale Tak myślałam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Prot Kind
 Opinia
@Agnieszka k 17.03.2018 00:00

Tylko Kind nie ma tych nowych modeli w ofercie ;( niestety od lat domagamy się , ale to nic ni daje.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iwona
 Opinia

(usunięte przez administratora) i malaria , aparat ponad trzy tygodnie w serwisie, pracował 10 dni i znów klapa. Totalna porażka , bo jestem czynna zawodowo a bez aparatu nie mogę po prostu pracować, piękne słówka tylko do momentu zakupu a potem hulaj dusza.... Nigdy więcej tej Firmy

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nigdy więcej!
 Opinia

Te wszystkie firmy protetyczne to ten sam (usunięte przez administratora) i malaria.Przeszłam przez 3 i już nigdy więcej nie chcę słyszeć o żadnej - same negatywne przeżycia, uciekałam przed bagnem z jednej do drugiej a tak naprawdę trafiałam coraz gorzej. Nie da się tak pracować - jak ktoś choć trochę szanuje siebie i swój komfort psychiczny - ostrzegam - nie zaczynajcie pracy w aparatach słuchowych. Praca niewdzięczna, sprzedaż prawie ocierająca się o akwizycję, wchodzenie w (usunięte przez administratora) śmierdzącym dziadkom i próba dogodzenia coraz bardziej zaborczym właścicielom, którzy poczuli "piniondz" i za nic nie odpuszczą póki nie zedrą ostatniej złotówy z biednej babci , której nie starcza na życie - ale to dofinansowanie z NFZ i PCPR to przecież pieniądze, które leżą na ulicy i trzeba je wydrzeć , póki są. Bleeee. Czasem sobie tu wchodzę poczytać dla rozrywki ale tak naprawdę szkoda mi ludzi, którzy tam pracują - oczywiście tylko tych w salonach sprzedaży - bo tych w administracji i biurach to czeka ogień piekielny za to jak traktują ludzi, z których czerpią zyski i żyją se jak pączki w maśle - gardzę nimi, to takie zasrane hieny , którym trafiła się ciepła posadka i żrą u koryta aż im flaki d..ą wychodzą .....

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gdzie przyjmuje dr Konar
 Opinia

Moje dziecko było pacjentem dr Komara. Niestety nie ma go już w przychodni KIND w Poznaniu przy ul Grunwaldzkiej. Pracujące tam osob nie chcą powiedzieć gdzie on teraz przyjmuje. Czy ktoś wie ! Chyba nie zapadł się pod ziemie. Ten człowiek miał podejście, a te osoby nie budzą zaufania i w dodatku proponują nie nowe aparaty. Jeśli ktoś wie gdzie przyjmuje dr Komar - proszę o informacje

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pol
 Opinia
@Gdzie przyjmuje dr Konar 13.02.2018 07:14

Grunwaldzka 38b, wystarczy wpisać w Google...

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dr Komar
 Opinia
@Pol 15.02.2018 20:56

Dziękuje już znalazłem i umówiłem się

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ireneusz Katowice
 Opinia

Wiele lat temu zakupiłem aparat o nazwie Baltona. Kiedy popsuł się poszedłem do tego kinda (kiedyś nazywało się to market med i był inny adres). Już na wstępie powiedzieli mi, ze nie da się naprawić bo nie ma części , bo naprawa droga. Skąd ta kobita to wie, skoro słuchawkę tylko obejrzała. Chcieli mi wcisnąć nowy aparat. Poszedłem do innego sklepu z słuchawkami (ul teatralna) i tam naprawili mi słuchawkę / naprawa 400 pln. W kind przysyłają tylko list żeby kupić nowy, a jak stary popsuje się , to już odradzają naprawę / tylko żeby kupić nowy. To są naciągacze

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Michasia
 Opinia

właśnie widzę,że szukają do laboratorium w Poznaniu pracowników....Jest napisane,że zarobki 2600-2800 brutto.Ciekawe czy to prawda i czy to tylko praca w laboratorium czy też się okaże później,że sprzedaż.....A orientuje się ktooś w jakich godzinach jest praca?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Elzbietka
 Opinia
@Michasia 23.09.2017 15:05

Praca w laboratorium na pewno nie wiąże się później że sprzedażą

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kiki
 Opinia

Slyszalam ostatnio plotkę z centrali, ze niby już Kind sprzedał sieć na Węgrzech i teraz chce w Polsce sprzedać ! Czy ktoś coś wie na ten temat ?! Jak zawsze nikt nam nic nie mówi.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mika
 Opinia
@Kiki 29.12.2017 14:44

Coś w tym musi być. Pamiętamy przecież maile i opowieści pani prokurent, ze firma chce inwestować i ze nie chce płacić byłemu prezesowi od którego wynajmuje budynek w Poznaniu. A teraz cisza .... to już chyba 3 lata. Coś wisi w powietrzu. Ja na szczęście jestem daleko od poznania i od tych rozgrywek. Czas pokaże

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niezadowolony użytkownik Kind
 Opinia

Uwaga Przestrzegam przed tą mało profesjonalną firmą. Zależy im tylko, żeby sprzedać - wcisnąć - potem radź sobie sam!!! I tylko co 5 lat dostaniecie list zapraszający do zakupu nowego aparatu!! A dlaczego po 5 latach / bo NFZ płaci co 5 lat. Tu nie ma dbałości o osoby z problemem słuchu !!

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bolo
 Opinia

Wpisy są różne, sugeruję umówić się na rozmowę kwalifikacyjną i spróbować. Zawsze można po 3 miesiącach zrezygnować. Ja też pomimo różnych opinii spróbowałem i nie żałuję. Pracuję na południu Polski w super salonie, podstawa ok, premie to zależy od wyników - ale przynajmniej limitów żadnych nie ma i ciśnienia.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ZZ
 Opinia
@Bolo 13.06.2017 11:23

ech...z doświadczeniem 20 letnim albo zostałeś w latach 90tych albo nie wiele potrafisz jeśli 2,5k brutto Ci odpowiada

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bolo
 Opinia
@ZZ 23.10.2017 00:43

@ZZ: po pierwsze mam 4k brutto i jakieś ok. 1k premii, wystarczy dobrze dopasowywać stereo

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ADAM
 Opinia
@Bolo 13.06.2017 11:23

Niestety, od tego roku limity już są. Firma ma najgorszy system premiowania ze wszystkich znanych mi firm protetycznych na rynku. Może na południu Polski ta podstawa jest w porządku, ale w innych regionach już niekoniecznie. Ps. Jestem protetykiem z 15-letnim stażem i doświadczeniem, pracowałem w wielu różnych firmach, więc mam porównanie. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@ADAM 04.01.2018 12:06

Adam, nie ma żadnych limitów, jedyne co wprowadzili to podwyższenie premii jak wyrobisz plan sprzedaży ale to chyba dobrze (przynajmniej z moim planem)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik kind ;(
 Opinia
@anonymous 09.01.2018 10:09

Płaca premie za te wpisy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ADAM
 Opinia
@Pracownik kind ;( 09.01.2018 15:40

Może coś źle zrozumiałem w temacie premii, może jest coś na rzeczy - niedługo się przekonamy. Nie jestem tu po to, żeby narzekać na firmę, bo póki co relacje z personelem są w porządku. Uważam jednak, że na tle innych firm, nasz firma wypada niekorzystnie w temacie premiowania, nie wspominając już o innych dodatkowych bonusach- tutaj kompletne dno. Chciałbym, aby pracodawcy pamiętali dzięki czyim staraniom firma przynosi zyski i stworzyli przejrzysty, zrozumiały i sprawiedliwy system nagradzania. Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ina
 Opinia

praca maksymalnie do 16 od pon do piątku. ale zdarzają sie też pracujące niedziele. obowiązkowe dla chętnych. i z tego co wiem laboratorium to laboratorium. nie ma żadnego kontaktu z klientami, nawet telefonicznie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nonia
 Opinia
@Ina 24.09.2017 14:21

Pierwsze słyszę o pracy w niedzielę ?!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ana
 Opinia

Umowę o prace dostaniesz bez problemu ale lepiej poszukać sobie czegoś innego. Pani kierownik Laboratorium pozbyła się w tej chwili połowy swojej załogi. Nie mamy żadnych dodatkowych benefitów. Zapomnij też o podwyżkach. Zapewnienie o możliwości wyrobienia dużej premii jest kłamstwem jak również obiecanki na rozmowie kwalifikacyjnej o podstawowej pensji. Przykre jest również, że Kierownik Laboratorium buntuje pracowników od samego początku przeciw sobie. Wszystko zależy od niej, a Prokurent nie ma pojęcia co jest wykonywane w laboratorium. Nie interesuje się sytuacją panująca w Laboratorium co jest bardzo przykre bo dzięki Nam firma zarabia.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ew
 Opinia
@Ana 17.09.2017 17:48

Jednym słowem odradzasz !

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
TrueStory
 Opinia

Wystarczy, że wyślesz cv i zgodzisz się przyjść na rozmowę :P W tej chwili pozbyli się przez własną głupotę i pazerność przeszło połowy zespołu z laboratorium. Przyjmą każdego kto zechce pracować dla mającej w nosie swoich pracowników kierowniczki. Na kokosy nie ma co liczyć - mimo zapewnień podczas rekrutacji (brak możliwości dorobienia sobie poprzez premię - robienie pod górkę pracownikowi - na każdym kroku).

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
TrueStory2
 Opinia
@TrueStory 03.09.2017 13:57

Czego można się spodziewać skoro wszyscy pamiętany traktowanie pracowników w jednej z firm gdzie menagerem była pani prokurent. Ona i kierowniczka naszego labo są z tej samej gliny

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Kind Aparaty Słuchowe Sp. z o.o. - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej