Opinie o Amplifon Poland Sp. z o.o.
Jak to jest z cenami aparatów? Podobno jesteśmy konkurencyjni, coraz częściej mam sytuację w których pacjenci mówią mi o tym że w innych firmach jest taniej, nawet porównałyśmy aparaty konkretne i faktycznie cena była niższa gdzie zawsze to Amplifon miał dobrą ofertę.
Rzeczywiście ceny są podobne albo wyższe od konkurencji jeśli chodzi o aparaty. Akcesoria to już w ogóle kosmos. Jeśli patrzmy na same produkty to też nie jest kolorowo nie mamy wszystkich nowości. Ludzie liczą każdy grosz i sprawdzają ceny w internecie. Wiadomo, że nie wszyscy kupią. Myślę, że jak ktoś się czuje dobrze w sprzedaży to sobie jakoś poradzi
Tu nie chodzi o poczucie w sprzedaży. Jeśli ceny nie są konkurencyjne to klient pójdzie do konkurencji. A tej nie brakuje. Proste.
Nie zgodzę się, za naprawdę dobrą obsługę pacjet jest nawet w stanie zapłacić więcej. Tak się dzieje nawet w innej firmie też na A, która ma chyba najdroższe aparaty na rynku. Dobra i fahowa opieka nad pacjentem jest bezcenna.
W każdej z firm pracują osoby z wykształceniem profetycznym. Jest to bardzo hermetyczne środowisko, znamy się. Nie ważne gdzie kto pracuje, my znamy się ze szkoły, konferencji, poprzedniej pracy... W każdej z firm pracuje bardzo dużo wartościowych osób, mądrych, miłych z dużymi kompetencjami personalnymi, z empatią podchodzących do pacjenta. Co się liczy? To czy gabinet ma współpracę z lekarzem o dobry marketing oraz ceny aparatów. Liczy się do kogo jako pierwszy trafi pacjent i jaka otrzyma ofertę.
Tak, ale jak jest słaby Protetyk to i te wskazane przez Ciebie elementy będą zwyczajnie nieskuteczne.
Niestety ale ceny mamy dużo wyższe niż Kind i Geers. Różnice liczone w tysiącach na dwóch aparatach.
Czy jest możliwość awansu na wyższe stanowiska? Są organizowane jakieś konkursy np na kierownika?
Teoretycznie jest taka możliwość ale najczęściej kierownicze stanowiska są obsadzane osobami z zewnątrz, które wcześniej nie były powiązane ściśle z branżą.
Czy wynik sprzedażowy nie jest narzucany i jest to praca do "jednego worka" czy każdy indywidualnie? Chciałam pracować na stanowisku protetyka słuchu.
Czy faktycznie protetyk słuchu ma możliwość wyjazdu do Mediolanu?
tak, jest ponad 100 placówek i ta, która zrobi najlepszy wynik wygrywa. Trudno pojąć jak to zrobić ale szansa jest
To nie jest prawda - co roku są oddziały które roczną realizację mają na zdecydowanie większym poziomie niż osoby ktore jadą do Mediolanu. Pod uwagę brane są statystyki z poprzedniego roku - jeśli oddział jest dobrze rozwinięty i zarabia najwięcej dla firmy prawie wgl nie ma możliwości pojechać bo statystyka jest podobna z roku na rok.
W sieci widzę wakat na konsultanta ds. obsługi klienta, czy będą wznowione rekrutacje?
Czytałam w ofercie dla konsultanta ds. obsługi klienta o wsparciu podczas edukacji. Czyli chcąc zostać protetykiem słuchu finansują studia lub kursy?
Świadczenia bożonarodzeniowe - czyli tak naprawdę ile przysługuje jakiegoś bonusu? Czytałem o tym w ofercie dla młodszego specjalistę ds. logistyki.
Jest nowa trenerka w firmie?
Ze swojej strony gratuluję Ani i życzę wszystkiego najlepszego. Ania jest osobą,komunikatywną, bardzo pomocną i przede wszystkim posiada wiedzę protetyczną.Aniu nie czytaj bzdur,powodzenia w nowej roli.Dodam,że fajnie,że firma Amplifon daje szansę awansu.Dla wszystkich,którzy rozpowszechniają krytykę na temat Ani i Firmy: może warto pomyśleć o zmianie pracy?Po co się męczyć w takiej okropnej firmie...
Pani Ania jest bardzo dobrym protetykiem, z wieloletnim doświadczeniem, zarządzająca grupa w wieloosobowych oddziałach, wykładowca, pozatym, ciepłym i dobrym człowiekiem. Myślę, że za szybko osadzacie. Powodzenia!
W tej firmie nie ma przypadkowych osób w szczególności jeśli chodzi o Zarząd, centrala w Mediolanie nie zgodziłaby się na obsadzenie takich stanowisk przypadkowymi osobami. Kinga ma inną osobość niż poprzedni prezes natomiast twierdzenie, że nie ma kompetencji jest po prostu nieprawdą. Od wielu osób współpracujących można usłyszeć, że zgłaszane go niej problemy są szybko rozwiązywane. Nazywanie kogoś łysiejacym modelem oznacza kompletny brak kultury osobistej i jest poniżej jakiegokolwiek poziomu. Jedni mają świetne umiejętności komunikacyjne, inni mają inne mocne strony. Pracuje w tej firmie od kilku lat i nie dostrzegłam ideału, który byłby świetny w każdym obszarze. Niestety bardzo często Ci, którzy obrzucają innych blotem sami mają sporo do nadrobienia. Skupmy się nad poprawianiem własnych kompetencji, wtedy na pewno na wszystkim będzie się lepiej pracować w tej firmie.
Powiedz proszę działowi logistyki, że nie zarabia na firme, który dwoi się i troi, aby zapewnić dostępność produktów, powiedz to ludziom, którzy negocjują kontrakty z producentami, aby uzyskać jak najlepsze ceny produktow że nie zarabia na firmę, powiedz to IT, ze nie zarabia na firme, dzięki któremu jest sprzęt na którym można pracować, i tak mozna wymieniać i wymieniać. Może troszkę warto się zastanowić ile osób musi byc zaangażowanych w ten cały proces, a nie patrzeć tylko przez pryzmat swojego podwórka.
W sieci znalazłem kilka wakatów na stanowisko protetyk słuchu, czy praca będzie stabilna na lata?
Czy na stanowisku konsultanta ds. obsługi klienta można pracować w pełni zdalnie? Pytam bo chciałam spontanicznie wysłać CV...
Nie ma takiej możliwości. Trzeba być w 100%w gabinecie, aby przyjmować pacjentów na przykład.
Protetyk słuchu w jakich mniej więcej godzinach pracuje?
Cześć, widziałem tu ofertę pracy młodszego specjalisty ds.logistyki.Czy ktoś wie jakie tu mają widełki płacowe,jaka atmosfera w w tym zespole?
Koniec miesiąca i tyle pożegnalnych e-maili. Co się dzieje?
Biedaczku, prezesa nie ma od roku a Ty nadal tutaj? Może poszukaj sobie firmy z misją, która będzie Ci płacić połowę wypłaty ale będzie szansa na dbanie o klienta bo będzie 1 na dzień. Nie masz lojalki, co tu jeszcze robisz? Chyba że nikt Cię nie chce zatrudnić
Bzdura. Za czasów byłego prezesa w firmie działo się dobrze, z planami też większość dawała radę. Można dbać o klienta i zarabiać uczciwie pieniądze. A jeśli starej gwardii „coś odjechało” to może czas szukać szczęścia w innej firmie. Pracy na rynku jest dużo, tylko trzeba mieć odwagę, aby coś zmienić. Pozdrawiam protetyk i równocześnie sprzedawca, od kilku lat w firmie Amplifon.
Protetyk słuchu pracuje w jednej zmianie, czy jest więcej?
Wygasła mi niedawno oferta do biura na wprowadzanie danych. Nie wiecie czy ktoś jeszcze nie będzie potrzebny? to ze na cześć etatu można sie przyjąć byłoby mi bardzo na rękę
Widziałam swego czasu ogłoszenie dla konsultanta ds. obsługi klienta. Można pracować na tym stanowisku na część etatu?
Myślę o przesłaniu CV na protetyka słuchu ale obawiam się zakazu konkurencji...Czy faktycznie nie mam obaw po ustaniu stosunku pracy że mnie tym obciążą?
Obowiązują jakieś firmowe zniżki dla protetyka słuchu, dla rodziny, dla osób bliskich?
Co jest powodem, ze pojawiło się od jakiegoś czasu kilka ogloszen na cala Polskę na PM? Ile ich jest i czy są duże tereny, ile wizyt, czy premie są realne, czy jest gps, jakie wynagrodzenie?
Konkurencja działa dokładnie tak samo. Wysyłają do gabinetów protetycznych czasopisma z reklamą swojej firmy, jak dużo można u nich zarobić i jaka wspaniała jest atmosfera ;)
Jak się pracuje w Amplifon Poland Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Amplifon Poland Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 67.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Amplifon Poland Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 29, z czego 3 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 18 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Amplifon Poland Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Amplifon Poland Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.