brak logo

huta miedzi

Legnica

Opinie o huta miedzi

kolo 2010-02-02 12:27
buahahah to jest [usunięte przez moderatora]zakład na maxa na zmianach pracowników na produkcji 4 a dozoru 6 osób niewiem jak to funkcjonuje :D gdzie tu oplacalnosc darmozjady PO brygadzisci mistrzowie st. mistrzowie kierownicy tu jest tyle fikcyjnych stanowisk ze nikt nie wie do kogo z czym ma isc totalny haos !!!!!!!!!! ale nic nie trza robic i tez zmiana zleci totalna olewka wszyscy maja [usunięte przez moderatora] na maxa
ocena celująca najwiekszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w legnicy
2
Jontek 2014-07-05 07:04
Huta w katastrofalnych warunkach.Dziwie się że takiego truciciela nie zamkną....no ale to tylko dlatego że produkuje złoto i państwo trzyma się rękami i nogami.Praca w w tej hucie to tak jak zsyłka na Sybir.Wszędzie potworne zapylenie,niebezpieczne związki chemiczne,na każdym kroku.....ale tym nikt się nie przejmuje.Nikt nie zdaje sobie sprawy,że codziennie powoli umiera.Zero norm BHP.Nikt tego się nie trzyma ani nie stosuje.Szkolenia na odpieprz.Ja byłem tutaj i pracowałem 5 dni..aż 5 dni,i powiedziałem .....DOŚĆ.....(usunięte przez administratora)
3
danuta t 2016-04-21 20:39
cisza tu wiodzę a o najstarszej hucie miedzy w Polsce takiej ciszy moim zdaniem być nie powinno. w zasadzie to tutaj trzebaby zmienić nazwę firmy bo teraz to oni są w Leginicy jako oddział Kombinatu Górniczo-Hutniczego Miedzi i warto o tym pamiętać dobrze
1
Zenon 2017-03-31 20:43
Nikomu nie życzę tam pracy!!!! Jeden wielki syf , nie tylko ze względu na warunki pracy ale również na atmosferę. Jak ktoś lubi z ucha strzelać to się nada a reszta nie radzę. Majstrowie ci starzy w porządku ale za to młodzi chcą się wykazać i tych dupowłazów lubią. A tak po za tym nikt tam za darmo nie płaci tylko za harówę ale z drugiej strony jak cię od tego syfu raczysko złapie to ci braknie tych pieniążków i jeszcze kredyt weźmiesz żeby się wyleczyć.
3
Hutnik 2017-04-17 19:53
Witam. Pracuję w H.M.L. od okolo 7 lat prawda że syf jest wszechobecny i warunki pracy bardzo ciężkie. Zarobki fizola różnie, w zależności od wydziału ogólnie rzecz ujmując szału nie ma .
Niektórzy pracownicy są faworyzowani tzw.przydupasy, ci mają na ogół lekką robotę a reszta hołoty ma zasuwać(delikatnie mówiąc) .
To jest wkurw......!!! .
Im bardziej się starasz tym gorzej dla ciebie.
Z tzw. Dozorem można sobie ,,pogadać".
Ludzie nie chca pracować za tak śmieszne pieniądze w tak ciężkich warunkach,,przychodzą i odchodzą".
Jak powiedział pewien pan na wideo na YT
,,latem są tu afrykańskie temperatury , a zimą zimą jest zimno."
Podsumowując krótko omijać z daleka jest wiele firm w których praca odbywa się w ludzkich warunkach często za lepsze pieniądze i z szacunkiem dla człowieka, w hucie po 7 latach pracy nie usłyszałem jeszcze słowa typu: Dobra robota itp.
1
Marek 2017-04-22 22:39
A można by napisać coś więcej o zarobkach? Tzn wypłata na start i czy są dodatki?
1
Zenon 2017-04-23 10:56
Gdyby nie dodatki do wypłaty to zarobiłbyś najniższą krajową. Ale jak dobrze się nasmarujesz jakimś środkiem poślizgowym i wjedziesz w tył majstrowi kilka razy dziennie albo pogonisz kolegę z wydziału to i premie większą dostaniesz a jeśli jesteś charakterny to będziesz zasuwał jak beduin i jak pisze hutnik nikt ci nie powie dobra robota i nic więcej nie zarobisz chyba że kopa pod torbę. W tej całej hucie podpierdalanie jest na porządku dziennym majstrowie co nie którzy uwielbiają tych dupo wślizgów.
Jak masz inną robotę to nie polecam. Szkoda zdrowia i nerwów!!!!
Ps. Jeżeli już chcesz tam pracować to wszędzie tylko nie na elektrolizie :(
1
Marek 2017-04-24 10:17
A co na tej elektrolizie?
Zenon 2017-04-24 13:56
Zatrudnij się tam to się przekonasz. Szkoda komentarzy...
1
Zostaw swoją opinię o huta miedzi - Legnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie huta miedzi