brak logo

SWEDSPAN POLSKA SP Z.O.O

Toruń

Opinie o SWEDSPAN POLSKA SP Z.O.O

tubylczanka 2011-07-14 18:42:53
W końcu jakas solidna firma pojawiła sie w okolicy Bielska. Super warunki pracy, dobrze płacą, miła atmosfera, wszystko spokojnie i kulturalnie. Szczerze wszystkim zycze znalezienia takiej pracy i takiego pracodawcy. Inne firmy niech się uczą jak trzeba traktować pracownika i dbać o personel. Jestem bardzo zadowolona.
anonim 2011-10-14 14:00:12
a jak się dostać tam do pracy bez znajomości?
anonim 2011-10-14 14:01:08
a jak się dostać tam do pracy bez znajomości?
bez szans 2011-11-16 18:24:37
swedspan dzis przyjmuje tylko po znajomości ,przykład fachowiec ze stażem ,a piekarz po szkole ze znajomościami ,kogo przyjmą ....oczywiście piekarza np; na mechanika.
pracownik 2012-01-18 20:34:23
W tej firmie na początku pracowało wielu fajnych ludzi. Ambitnych z pomysłem na pracę, przyszli do pracy z wiarą a magię firmy IKEA i SWEDSPAN. Była tu naprawde super atmowsfera, ludzie przychodzili do pracy z usmiechem, przyjacielskia współpraca, dokonywali niemozliwego. Pojawiły się jednak osoby z chorymi ambicjami. Zaczęło się podkopywanie kolegów, podlizywanie kierownictwu, zaczęły się grupy wzajemnej adoracji. Ci którzy mieli ambicje, wyobraźnie, głośno mówili o bezsensownych pomysłach, wytykali błędy, zostali napiętnowani a w tej chwili pomału są zwalniani i zastępowani tempymi ludźmi. Ważne, że nie myślisz, tylko ze spuszconym czołem pracujesz i sie nie interesujesz - wtedy jesteś idealnym pracownikiem. W tej chwili cokolwiek załatwić, zrobić, zmienić to tysiące papierków, podpisów, powoli firma zamienia się w ZUS, US i NFZ razem wzięte. Papierologia i wyścig szczurów. Szkoda, naprawdę szkoda. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że osoba która powinna dbać o wewnetrzną atmosferę jako szefowa waznego działu. Realizuje swoją chora ambicję zostania dyrektorem generalnym. Szykuje swój team [usunięte przez moderatora]. Ta fabryka psuje się od środka.
Laimonek 2012-02-02 10:29:31
Dziwny ten zakład, dziwny...
Przy bramie sztandary Szwecji, Unii oraz, najważniejszy- IKEI.
Wiele obiecuje- Ikea values, Szwedzkie standardy pracy, wynagrodzenie Europejskie. Ale jednak, wśród sztandarów stoi też masz z flagą Polski.
I tu się zaczyna.

Warunki pracy? Niby dobre: ubrania robocze, przerwy, obiady, nowa fabryka.
I to chyba tyle, jeśli chodzi o plusy.

Minusy:
Bardzo kiepska organizacja, problemy z komunikacją pomiędzy poszczególnymi kierownikami/wydziałami.

Brak jasno określonych zakresów działania i odpowiedzialności, a co za tym idzie otaczająca spychologia i obciążanie obowiązkami średniego i niskiego personelu.

Niedoświadczona kadra. Ludzie nie bardzo mający pojęcie czym powinni się zajmować, brak umiejętności i wyobraźni, zdolności do szerszego spojrzenia na temat. Wystarczy poszukać artykułów na temat Naszej Fabryki.

Zabawne sposoby rozwiązywania oczywistych niedociągnięć: Wizytacje. Problemy, które wydają się, że będą trwać wiecznie, są rozwiązywane z prędkością światła jeśli ktoś ważny ma przyjechać. I do tego to grupowe zamiatanie....

Jednoosobowe kierowanie- prezes kontroluje większość decyzji, najważniejszych i błahych, niekoniecznie się na tym znając. Nawet ubieranie choinki :D

Dobór kadr- tu można by dużooo pisać. Czyżby ktoś chyba tworzy sobie armię Biernych, Miernych, ale Wiernych?

Wiele innych błędów w organizacji pracy, oczywistych nieprawidłowości w działaniu poszczególnych działów, i olewanie pomysłów na ich poprawę w celu utrzymania dotychczasowego stanu.

Brak sprzeciwu i odwagi. Odnoszę wrażenie, że ludzie tak bardzo boją się o swoją pracę, że będą ślepo wypełniać każde polecenie szefa. Nikt nie potrafi powiedzieć: "Nie będę tego robił, bo to nie moja działka". Ale tak chyba jest wszędzie, nie tylko w Ikei?

Pieniądze są, jak to na Podlasiu. Kokosów nie płacą. Do niedawna były płatne nadgodziny, co trochę ratowało sytuację, ale od niedawna jest zakaz nadgodzin. Czy nierówności płacowe w obrębie tych samych stanowisk nie są drogą do zawiści?

Korporacyjne zasady- decyzję podejmuje ZAWSZE kierownik, więc zajmuje się on wyrażaniem zgody na WSZYSTKO, musi mieć nad wszystkim kontrolę.

Taka mała uwaga dla tych, którzy mają doświadczenie i umiejętności, i liczą na karierę i zdobycie dodatkowego doświadczenia- dziwna to fabryka, w której zainstalowana jest najszybsza i najnowocześniejsza na świecie prasa do płyty, i w której nie pracuje już żaden doświadczony w tej materii technolog :D


A na koniec chciałbym dodać, że oprócz fabryki płyty, jest jeszcze tartak..... A to już temat rzeka.
Toja 2012-02-14 09:48:12
Widzę, że frustracje pracowników Swedspan Polska są coraz większe…
Wcale się nie dziwię.
Miałam wątpliwą przyjemność pracować w tej firmie przez… wiele miesięcy. Niestety! Niestety, bo firma ma duży potencjał. Niestety, bo jest on niewykorzystywany. Firma prowadzona jest bardzo nieprofesjonalnie, stawia na niepoważne wartości… Poza tym, wszyscy ulegają kadrowej, która chciała by i decyduje o prawie wszystkim. Przykre to Panowie i Panie Kierownicy, że nie macie nic do powiedzenia! To chyba wy „jesteście” specjalistami w swoich działkach. Jesteście?
Niestety wszechobecna niewiedza osób, które mogą decydować o ważnych sprawach, bądź po prostu ich lenistwo, wykańcza tą firmę i ludzi, którzy chcą dla niej coś zrobić, chcą się w niej rozwinąć.
Szkoda, że szefostwo stawia na lansowanie się, a nie na ruszenie z kopyta! Kto będzie za parę lat pamiętał ludzi, którzy mówili cały czas o sobie? Pamiętaliby za osiągnięcia! Niestety – tych nadal brak!
Fabryka została wybudowana w rekordowo krótkim czasie, ale to nie jedyny rekord. Jest rekordowo długo uruc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] iana. To wielka porażka.
Na razie może i można się tak bujać i bujać - tylko nie rozumiem tu, że nikt nie dobiera się nikomu do tyłków, za generowanie wiecznych strat… coraz większych!
Tak czy siak, życzę pracownikom, żeby sytuacja dla nich zmieniła się na lepsze – to wy jesteście siłą, która trzyma ten zakład przy życiu!
Powodzenia tym, którym zależy na losach firmy! Pstryk w nos tym, którym zależy na kreowaniu siebie!
visitor:-) 2012-03-15 21:01:48
w związku z wykonywanymi usługami, jestem w firmie SWEDSPAN od czasu do czasu. Musze przyznać, że bardziej zdezorganizowanej firmy do współpracy to nie miałem i nie mam. Każdy jest od wszystkiego a jednoczesnie wszyscy są ospowiedzialni za nic. Zero jakiegoś określonego kierunku. Bałagan, bałagan, brak organizacji i bałagan. Najgorsze, że nie widać nikogo, kto by chciał nad tym zapanować. Jest tam kilka osób, które wiedzą co chcą i wiedzą, co mówią, jednak są zagłuszane przez ogół. Załatwienie w tej firmie dowolnej sprawy, zwłaszcza z podpisem na jakimś dokumencie, to droga przez mękę. Jedyny plus, że płacą w terminie.
sp 2012-03-16 21:10:21
[usunięte przez moderatora] stara się bardzo by zepsuć atmosfere w tej firmie-imprezy integracyjne to nie wszystko i rzeczywiście dziwię się kierownikom ostatecznie fachowcom ze pozwalają zbyt dużo na poczynania tej pani .
Ludzie są sfrustrowani -nie widzą perspektyw i odchodzą i nie są to ułomki albo karierowicze Jestem rozczarowany tą firmą szczególnie kadrą zarzadzającą,jeśli pewni ludzie pozostaną nie wróżę dobrej przyszłości l
1
mmmmm 2012-05-19 15:07:03
Byłam w kwietniu na rozmowie i nawet nikt się później nie odezwał - a mieli zadzwonić nawet jeżeli byliby na nie! Brak jakiejkolwiek kompetencji w przeprowadzaniu rozmowy przez p. [usunięte przez moderatora], aplikowałam na inne stanowisko a zaproponowano mi inne (w sumie mało interesujące - ale lepsze to ni nic). Jestem tylko ciekawa jak się dostała do pracy dziewczyna która razem e mną kończyła studia a angielski zna słabiutko - zaledwie na poziomie podstawowym, a druga z kolei też z mojego roku która tam pracuje nie była zbyt bystra - czyli jak mam rozumieć jak tylko otworzyli fabrkę to przyjmowali kogo popadnie!!!!!??????
ccb 2012-05-22 22:00:22
lojalność musi być...
1
x-man 2012-06-01 20:25:25
A moze mi ktoś napisać o co chodzi z tym tartakiem,że ktoś wypowiedział się że to temat rzeka?Coś dziwnego tam się dzieje,że tak mówicie?Pytam ponieważ złożyłem CV do pracy w tartaku.dobrze by bylo wiedzieć jaka jest tam atmosfera.Z gory dziekuje za info.Pozdrawiam
bulgor 2012-06-13 11:41:29
Ogólnie atmosfera bardzo fajna. Nie ma nagonki i siedzenia nad karkiem. A że linia technologiczna jeszcze nie jest dopracowana to już inny temat.
ccb 2012-08-28 18:25:46
respekt i szacunek Operatorowi, szczególnie za Centralną Polskę...
Rezac Lachów 2012-08-31 19:00:49
co za szlachciura.
xyz 2012-10-11 00:02:12
robota jak robota szalu nie ma jak go=ra zarzadzi tak jest a ty masz sie dostosowac nie polecam 4brygadowki bo jestes jak zombi czy ktos mi powie czy mozna przyzwyczauc organizm ze przez 2 dni sniadanie o 6 pozniej o 13 a w koncu go nie je bo sie [usunięte przez administratora]godziny zycia to dla mni masakra i test ile mozna..........
operator 2012-11-27 14:09:38
powiem tyle na poczatku kazdy myslal ze to bedzie praca jak marzenie mowili jaka to bedzie cudowna firma jakich wokol nie ma. Z czasem przejrzali na oczy i juz nie powiem ani jednego pozytywnego zdania na te firme...:/ praca za 2000 po odliczeniu paliwa i napraw w samochodzie wyjdzie 1600 co na dzisiejsze warunki umozliwia mi tylko przezycie od 1 do 1... zmianowy system pracy, do ktorego nie da sie przyzwyczaic, po nocnych zmianach czujesz sie jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tym bardziej jak zmienili godz pracy z 6.00 na 7.00 :/.. Zanieczyszczenia, spaliny, unoszace sie pyly i formaldehyd, z korym ma sie stycznosc non stop czlowiek musi to wdychac az oczy szczypia a Kierownicy mowia ze to nie jest szkodliwe bo sa badania ktore robili w czasie 3tygodniowego postoju a oni maja rece czyste i nie trzeba placic wiecej dla [usunięte przez administratora] pracownika bo i po co zrobia badania raz na jakis czas a jak juz cos nie tak w badaniach to dowidzenia. Na pierwszy rzut oka po wejsciu piekna estetyka, wszystko zadbane pracownicy nosza ciuszki, zaprosza dzieciaczki pobliskich szkol i pokaza jaka cudna fabryka szkoda tylko ze nie pokazuja reali... Kierownicy ktorzy dbaja tylko i wylacznie o swoja kieszen, szczegolnie z produkcji nieznajacy sie wogle na zadaniach im powierzonym... Na awans maja szanse wylacznie Ci co sprzedaja za plecami kierowniczkom. Taka jest prawda tego zakladu
fizyk 2012-12-09 14:25:10
Ci, którzy chcą coś robić, chcą pracować, mają pomysły na swoją pracę, czują się tu świetnie. Dobrze zarabiają i mają pewna pozycję w firmie. Najwięcej domagają się pracownicy, którzy cały dzień tylko patrzą na zegarek, żeby do domu znikać. Jedyne co robią do mówią jak to oni ciężko pracują i jak mało zarabiają. Prawda jest taka, że ludzie, którzy chcą coś osiągnąć to mają tu szansę to osiągnąć. Natomiast ci co maja dwie lewe ręce, zarabiają tyle ile pracują i najgłośniej gadają jak im źle, i że ich nie szanują. Bardzo fajna firma, są idealne warunki pracy i warunki socjalne. Obiady, owoce, dostęp do technologii i najnowszych rozwiązań. Szczerze polecam, nie zamienię tej pracy na żadna inną. Jak wam się tak nie podoba i tak wam źle, to dlaczego sobie nie znajdziecie innej, lepszej roboty. Nikt was na łańcu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie trzyma.
xxx 2012-12-09 22:22:19
Pewnie jestes jednym z tych [usunięte przez administratora] lizusow co w glowie wielka kariera i mysli wylacznie o swojej [usunięte przez administratora] a ludzi ma za nic. Znajac zycie to lewe raczki Ty masz ale za to nadrabiasz lizaniem rowa przelozonym :) Jakby ludzi mieli wybor na tym podlasiu to by dawno ta prace rzucili...
fizyk 2012-12-13 19:46:49
Widać po tym co napisałeś, że pewnie jesteś jednym z tych co 'najwiecej pracują' a najmniej zarabiają. Najlepsi z najlepszych tylko nikt się nie poznał. Jak jesteś taki fachura to zmykaj do lepszej pracy, tylko nie będzie już obiadków, owoców, legalnych nadgodzin, full pomocy socjalnej itp.... Życzę powodzenia.
Pracownik co ma czysty jezyk 2012-12-20 22:16:52
Co ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piszesz ze mało zarabia, to nie znaczy ze gość ma lewe ręce po prostu nie [usunięte przez administratora]swoich kolegów i ma się jakiś honor a jak ty lubisz oblizywać kal kierowniczy i mieć go na języku chodzić i tym się podniecać ze tak tam pięknie to chociaż umyj zęby bo w domu czuć... znam przypadki jak ludzie doskonale się sprawują w pracy ale jak to w życiu bywa zdarzają się takie pierdoły nie będę wymieniał bo żal [usunięte przez administratora] ściska na sama myśl... co z zazdrości że są gorsi a piastują wyższe stanowisko. Pójdą do kierownika i liżą mu rowa... aż będzie czysty a jak to zrobią to podrzucają kłody pod nogi kolegom :):)
cyryl 2012-12-23 09:42:07
nie ma takiej tragedii, robota jak kazda, nikt tam za ciezko fizycznie nie (usunięte przez administratora),ale leprze to jak lososia w suempolu skrabac.. jak na bielskie realia to nawet spoko, robilem kariere prawie rok, niczego sie nie doczekalem co obiecywali, w koncu sie znudzilem i wyemigrowalem, w tydzien zarabiam wiecej niz tam w miesiac i tez podobne warunki wiec jesli nic nie trzyma to polecam za granice bo w polsce tylko garba i nerwicy sie dorobicie, pozdro swedspan!!
ksiego 2012-12-31 07:29:19
Panowie zarobki nie są słabe, przynajmniej nie dla wszystkich. Kobietka z tartaku garnie 4 koła miesiecznie a stażu pracy ma tyle co śmietana terminu wazności. Czy wedlug Was to mało? A na dodatek w robocie żyje tylko swoim romansem. U prywaciarza poczulaby juz taka osoba smak bezrobocia. Oczywiście tam gdzie jest najciezsza robota to sa najslabsze zarobki i brak poszanowania dla pracownika, tak wiec rozumiem i szanuje ludzi z produkcji.
xxx 2013-01-13 22:46:52
ciekawe kto tyle zarabia tam?! Pewnie jakaś kierowniczka bo z tego co wiem to cały czas tam ludzie narzekają na zarobki! Prawda jest taka i oni sami to również przyznali że w tej firmie [usunięte przez administratora]nie odłoży sobie pieniedzy ponieważ nie mają zamiaru płacic kokosów jak sami na zebraniach ostatnio przyznali. Celem firmy jest nie dać najmniej ale i najwięcej również nie. Na wszystko znajdą pieniążki nawet na najgłupsze i nie potrzebne rzeczy lecz na podwyżki przenigdy bo i po co duzo płacić. Dadzą dużo dla menadżera i do tego samochód i paliwo służbowe by do pracy mógł jeżdzić, albo po mieście za firmowe pieniadze, a dla pracownika w życiu. TO JEST DZIADOWSKA FIRMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
"Eks"wielbiciel pani Di... 2013-01-25 15:18:02
Pani [usunięte przez administratora] to najcudniejsza osoba pod słońcem, unikakat w skali światowej.
kazio 2013-02-01 19:51:34
a kogo to obchodzi? chłopie idz do tvnu niech repotraz nakrecą, bo to chyba nie jest odpowiednie miejsce na takie pierdoły.. to sie nazywa język w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po gardło?
reżyser 2013-02-01 20:37:50
Ależ miło się zrobiło, a będzie jeszcze milej, bo nie będę czekał do "Walentynek" i już teraz swe miłosne przesłanie poślę dla firmy "Swedspan". [usunięte przez administratora] Dziękuje też Szefostwu firmy "Swedspan", iż inteligentnie przemilczała moje komunikaty, bądż co bądż nie temat firmy, a niemalże intymne zwierzenia, ale potrzebowałem ich (wyjaśniłem to wyżej)
No to teraz będzie na temat ! Moja opinia o firmie "Swedspan" jest taka: Dyrekcja, Kierownictwo i Załoga firmy "Swedspan"- to wybitnie inteligentni i dobrzy ludzie, rozumiejący sytuacje i szanujący uczucia innych. Za to : DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ ! Życzę firmie "Swedspan" wysokich zysków, ekspansji na rynku i zawsze korzystnych mierników oraz wskażników ekonomicznych. A każdemu pracownikowi z osobna, podwyżki poborów !
Cześć, czołem ! Niech pieniądze, szczęście i zdrowie toczy się do Was wielkim kołem ! (sam to ułożyłem, mam talent, nie !) Pozdrawiam.
P.S. Już nie będę pisał, dzieło zamknięte i skończone.
...Dzięki Ci Boże...
reżyser - kochaś 2013-02-23 18:50:56
Furę mam niezłą - to jest taki wóz, co sam jedzie do "kóz"! Bo na mnie każda fajna "koza", działa jak narkoza. I zapewne jakaś hoża "koza", sama przybieży do mego woza ! Już nawet widziałem, jak jedna trenuje takie biegi.
Aha, przepraszam, jak coś tam kiedyś nie napisałem z dużej litery ? Będę szczery, interesują mnie tylko cztery litery...jakiejś cudownej Pani.
Pozdrawiam.
3
eye 2013-04-11 08:54:54
cisza przed burzą, czy już błyska? czy rozważając podjęcie pracy warto brać pod uwagę Swedspan? Podpowiedzcie proszę.
tartacznik 2013-06-04 21:27:56
witam od razu do dziela pracuje na tartaku przyznaje ok bo szkoda nerwow jak to jest jedni moga pijani do pracy przychodzic i nic a drudzy jak dwoch u nas zwolniono i nic to jak to jest i tak samo jedni moga brac urlopy inni nie wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale to spokojnie nie pani dzienis tym sie zajmie ale pan dyrektor szanowny sa tlumacze do niego bo nie zna polskiego dziekuje i beda wielkie reformy w tym(usunięte przez administratora)
XXX 2013-06-06 20:47:36
Brawo, Brawo !!! Koledzy i koleżanki ! To ma być praca w zespole? Drogi Tartaczniku. Pilnowałbyś swego tyłka. Mało razy dałeś ciała? Oby tak dalej! Net to piękna sprawa i nikt nie jest tu anonimowy. Powodzenia w dalszej karierze.
robol 2013-08-01 18:40:49
Jak to możliwe? Trawnik pod biurem robią po raz 3 czy 4 już? Poprzedni był ładny i porządny, ale nie! Trzeba było go zaorać i zapłacić za nowy! Żeby dać dla pracowników podwyżki, to nie ma, a na kolejny trawnik mają? Zwolnili ogrodnika bo nie wyrabiał? Zatrudnili kolejnego, i dali dla niego firmę do pomocy przy koszeniu trawników? O co tu chodzi?
3
Deska 2013-11-25 12:41:24
I wykasowali Lemonasa. A taki byl ladny i napakowany. Ciekawe kto teraz na fotelu dyrektora posiedzi. Biedna szefowa od sprzedawania nie bedzie przytulania.
9
cts 2013-12-13 19:22:28
Jeszcze chwila a sami sie pozabijaja. Wystarczy tylko poczekac. Ojciec dyrektor Gucio po mistrzosku napuszcza ludzi na siebie a sam chce awansu w tym zamieszaniu. Mamy nadzieje ze bedzie nastepny po Lemonasie. Dziwie sie tylko ze te ludzie takie glupie i tak go sluchaja. Przyjda Szwedy to zrobia porzadek raz dwa. Wesolych Swiat i wszystkiego dobrego dla zalogi CTS zwlaszcza, od miszcza :)
3
misio 2013-12-17 17:05:57
fajna atmosfera świąteczna premie dla wybranych dla niektórych w ogóle tak się tworzy atmosferę zgrania w zachodniej firmie brawo wesołych świąt
3
Gumbuś 2013-12-19 21:03:39
Yyyyy poczekaj... bo albo nie jestem w temacie albo coś mnie ominęło. Kto dostał premię bo chyba nie zwykły szarak...
7
pytający 2014-05-05 20:06:35
Czy ktoś z firmy Swedspan w Koszkach mógłby potwierdzić lub zaprzeczyć informacji, że przerabiane jest drewno z Białorusi z terenów gdzie jest zakaz wyrębu - ze względu na skażenie drzew po wybuchu w Czarnobylu?
kola 2014-05-05 20:44:11
Szefostwo coś wspominało, że ponoć minął okres kwarantanny i można już ścinać i wywozić drewno z okolic Homla i Mohylewa. Jest tańsze, dobrej jakości, bez szkodników w korze i to nieprawda, że zgromadzony jest tam cez-137 - był ale już go nie ma.
nikoła 2014-05-06 21:57:09
Chyba coś jednak nie tak z tym drewnem bo na granicy celnicy latają wokół TIRów z drewnem z takimi urządzeniami z długimi rurami i coś sprawdzają
wałodia 2014-05-07 17:48:24
Cez-137 gromadzi się w korze i wierzchnich warstwach drzew iglastych. Jego czas połowicznego rozpadu wynosi 30 lat. Zatem drzewa skażone okapem promieniotwórczym z cezem nie są zdatne do przerobu przez jeszcze drobne 300 lat. Podczas ścinania ludzie są narażeni na pył promieniotwórczy. Przy przeróbce narażenie wzrasta dziesięciokrotnie. Rak po wchłonięciu cezu może ujawnić się nawet po 30 latach ... Wyrazy współczucia dla pracowników Swedspan w Orli.
Szakira 2014-06-02 21:45:44
Szkoda że nie wiesz ile paskudnie promieniującego dziadostwa jest w zwykłym węglu kamiennym :D
Ale nic to! Nie ciekawi Cię ile cezu zjadłeś w marchewce w 87 ;)
Szakira 2014-06-06 18:29:43
(usunięte przez administratora) ludzie żyją i nie narzekają. Ot, sama natura. Gup ku :D
Przynajmniej pogoda ładna, nie to co u nas, na Podlasiu :P
Siekiera 2014-11-06 21:38:44
Nowa kadrowa i nowa pozytywna opinia.
I do tego tak napchane korpo mową... Organizacja...Standardy... Ikea... Atmosfera...
Przyjdź do pracy, powąchaj bagienko z bliska, będziesz wiedział wszystko. A jak kijkiem szturchniesz to wszystko dla Ciebie będzie wiadome.

maciek 2014-12-07 09:52:10
Tak. Kadrowa nowa, problemy stare, reszta kadry ta sama. Aplikuj, firma ochroniarska tez się zmieniła, tylko ludzie ci sami :D
Zresztą, myślę ze zarobki będą dla ciebie rozczarowaniem, bo za swoje płatne pozytywne komentarze w necie w tydzień zarobisz więcej.
Maciek 2015-09-12 15:03:28
I po nowej kadrowej. Super miejsce pracy, skoro nawet kadrowej nie dają szans na "usamodzielnienie", "rozwój","osiągniecie celu".
Dobre komentarze o firmie która od kliku lat nie daje podwyżek (oprócz waloryzacji inflacyjnej 4-5% ), wymianie ludzi jak w firmie brukarskiej i magazynie pełnym "towaru" to nie wyjątek. Naprawdę. :D
maciek 2015-09-23 22:46:33
Nabory są cały czas. Magazynier chemii, automatyk, mechanik, operator, ciągle są wakaty w tym edenie.
Produkcja idzie, albo stoi. Zyski są, albo nie ma. Jakość produktu jest, albo nie ma. Straty na koniec roku też nie ma :P Podwyżek nie ma.
I managera HR też nie ma. Więc jest kolejny wakat w edenie.
W sumie ciekawe: wynik finansowy był... jaki był, awarii ile było, tyle było, jakość jaka jest taka jest. A wypowiedzenie dali dla manager HR.
1
Wert? 2015-10-26 21:47:58
Czy to prawda że w tej fabryce UT-HDF (rozwinął byś skrót płatny odpisywaczu, bo jak ktoś jeszcze kojarzy hdf, to nikt nie rozumie UT) w której tnie się płytę (O! to naprawdę wyjątkowe- ciąć płytę)i miesza w transporcie (czasami uda się nie pomieszać :D) szukają nowego dyrektora? Dla starego się już znudziło? Czy nie dał rady dla "zespołu" "managerów"?
wert 2016-05-14 15:50:17
@królik nie rozumiem za bardzo celu Twojej wypowiedzi. Rozumiem, że chcesz przedstawić firmę po krótce, ale to chyba dla ewentualnych "klientów" a nie dla kandydatów do pracy :) zastanawiam się, czy firma szuka pracowników do ogarnięcia tej platformy
Zostaw swoją opinię o SWEDSPAN POLSKA SP Z.O.O - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SWEDSPAN POLSKA SP Z.O.O