brak logo

Konstal Producent Garaży Blaszanych

Krasne-Lasocice

Opinie o Konstal Producent Garaży Blaszanych

boloniusz 2014-05-04 20:30
Szkoda gadać. (usunięte przez administratora)
2
Atanor 2015-11-13 11:00
UWAGA Firma PUŁAPKA !!! Garaż Konstalu przecieka, dach tańczy na wietrze, bo dają za mało łączeń. Drzwi już na drugi dzień nie da się domknąć, bo na słabej jakości elementach wszystko się wypacza. Nierdzewna rzekomo powłoka akrylowa pokrywa się rdzą po dwóch miesiącach. Rekordy bije obsługa klienta, z którym to nie chcą mieć nic wspólnego tuż po zainkasowaniu pieniędzy. Pomyłka w wymiarach to też ich zdaniem wina klienta, mimo że właściwy wymiar jest na zamówieniu. Podawany był wymiar podłoża, a oni nie uwzględnili szerokości swojego kątownika i teraz garaż wisi w powietrzu. Przy progu wjazdowym wystaje ostra część kątownika co tnie opony. Pani "obsługująca" powiedziała, żeby sobie to zabetonować. Tylko, że po zabetonowaniu nie będzie możliwości zamknięcia drzwi. Nie przestrzegają własnych regulaminów gwarancyjnych. Mają w regulaminie 2 tyg. na usunięcie wad a już minęło 2 miesiące i nawet nie zadeklarowali terminu. Na ugodowe rozpatrzenie reklamacji nie ma szans.
3
maciej111 2015-12-11 18:26
Zamówiłem garaż w sierpniu. Po dwóch tyg. dostałem telefon, że może monterzy mogą być za 3 dni z rana, ale ja nie mogłem być z rana o czym uprzedzałem wcześniej, mogłem np. popołudniu. Przecież nie zawsze człowiek może się zwolnić. Następny termin podali mi dopiero za 30 dni!!!
1
agnebert 2016-06-30 13:52
Pozwolę sobie dołożyć zgoła inną opinię, na którą firma sobie w pełni zapracowała. Przede wszystkim tragiczny czas realizacji zamówienia, miało być do 2 tygodni, czekałem ponad miesiąc i ciągle była ta sama wtmówka, że mają tak dużo zamówień lub kierowac miał wypadek (żenada). Prawda jest taka, że najzwyczjeniej w świecie czekali aż nazbiera się tyle zamówień, zeby opłacało się jechaći byłbym w stanie to zrozumieć, jeśli ktoś by mnie o tym na początku poinformował. Do tego totalne olewanie klientów i żadne argumenty nie przemawiają. Nie wspomnę już o tym, że o wszystko trzeba się dopominać, bo kto by pamiętał o rabatach, przemiał się liczy. Na montaż o dogodnej porze też się nie idzie umówić, bo to nie od nich zależy, tylko od ekipy montującej garaże i musisz być człowieku w gotowości, bo zadzwonią 2 godziny przed przyjazdem. Jedynym plusem, jest rzeczywiście ekipa montująca, bo widać, że pomimo wszystko chłopakom zależy i jak potrzeba potrafią się dogadać. Na koniec, trochę o jakości wykonania garaży, o ile blachy to jakiś eksport z Korei, czas pokaże ile wytrzymają, o tyle zabezpeiczenie konstrukcji garażu kolejna porażka, farba odpada,miejscami odrapana, porobione jakieś gluty i chyba rozcienczalnika za dużo doleli, bo ma konsystencję niezastygającej brei. Krótko mówiąc tragedia, a wydawało mi się, że wspieram solidną polską firmę. Stanowczo odrzadzam!!!
2
Magdalena 2016-07-04 14:49
Termin realizacji zamówienia 14 dni to fikcja. Skończyło się na 30 dniach. Obsługa klienta bardzo nieuprzejma, począwszy od Pań udzielających informacji po montażystów. Jakość garażu pozostawia wiele do życzenia, tu wystaje, tam odstaje, zamki chodzą byle jak, garaż źle wykończony z przodu, jakby montowali z kawałków. Jeden wielki dramat, to ostatnie zakupy w tej firmie.
1
Paweł 2016-08-16 12:55
Termin podany na Allegro to fikcja. Przy zamówieniu kojca dla psa Tytus panienka stwierdziła, że zamówienie zrealizują w 10 dni. Dzwoniłem do nich 2 razy w tygodniu. Za każdym razem termin się wydłużał. Zapewniany byłem, że w następnym tygodniu już przywiozą. Nic takiego się nie stało. Gdy minęło 5 tygodni zrezygnowałem z usług tej pseudo firmy.
1
bolo 2016-11-04 10:27
odradzam wszystkim którzy chcą zakupić bramę w tej" firmie" kiedy zamawiałem to była piękna gadka o tym że trzy tygodnie oczekiwania i brama będzie zamontowana czas pokazał że będzie inaczej mija czwarty miesiąc a ja czekam a dzwoniąc do firmy cały czas słyszy się kłamstwa takie" firmy" to z czasów komuny to nie jest rzetelna firma i oni piszą że działają na na rynku niemieckim ? śmieszne odradzam to amatorzy i pozdrawiam panie którym kłamanie opanowane do perfekcji wychodzi najlepiej w całej działalności tej "firmy"
1
pietka 2016-11-23 08:56
Kategorycznie odradzam zakupy w tej firmie, jakosc słaba, dział obsługi fatalny, co jeden mówi co innego, jak juz zamówiłes od nich cos to nie płac aż będziesz pewny ze wszystko gra. Mam problem z bramą uchylną i własciciel w rozmowie telefonicznej powiedział mi ze tu cytuje " po co płacilem" a ja głupi zapłaciłem. Przekazuje sprawe do Federacji Konsumentow. Jest inna dobra firma, dwa razy bralem od nich bramy /eurobom.pl/a teraz skusilem sie cena troszke niższą. powinienem był poczytac opinie najpierw.
1
Mario 2016-12-11 16:18
Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług tej firmy!!!
Bardzo nieprofesjonalne podejście (wręcz olewanie) do klienta. Przy zamówieniu telefonicznym garażu, podany termin realizacji to 2-2,5 tygodnia. Po 4 tygodniach zero odzewu. Dzwonię do firmy i słyszę tłumaczenia o nawale zamówień bla,bla... Obiecują kontakt w następnym tygodniu. I co? Nic! Dzwonie znowu i co? To samo tłumaczenie i obiecany kontakt w celu umówienia terminu. Teraz po prawie 2 miesiącach od złożenia zamówienia, nikt z ww. "firmy" nie pofatygował się o kontakt. Garażu jak nie było, tak nie ma. Dzięki tej pseudo firmie straciłem 2 miesiące. Nie wiem, może jak bym poczekał jeszcze ze 2 miesiące, to być może, że w końcu by zrealizowali zamówienie. Ale myślę sobie, że jeżeli ich garaże wyglądają tak jak ich podejście do klienta i terminy realizacji zamówień, to lepiej sobie daruję i zamówię garaż w innej firmie.
Konkludując. Doradzam skorzystanie z usług innej firmy.
1
Krzysztof 2017-01-03 11:02
bardzo dobra firma polecam
MB 2017-01-23 22:24
Stanowczo odradzam ! Zamawiałam garaż we wrześniu montowali dopiero w połowie listopada bo nie mieli wystarczającej ilości montowań w tym kierunku i gdzie żeby dostosować się do klienta jak to normalna firma ma w zwyczaju, w tej firmie jest odwrotnie..ale to jeszcze nic. Minęły 2 miesiące i garaż się nie zamyka. Dzwoniłam i dział obsługi klienta "spławia" i panie tłumaczą się,że one nic nie mogą i żeby napisać maila i trafi to do odpowiednich osób. Tak też to zrobiłam, ale nie spieszyło im się z odpowiedzią ani potwierdzeniem odczytania. Po 5 dniach ponownie zadzwoniłam i przedstawiłam rzeczy jasno jak się mają, oczywiście zostałam poinformowana, ze tylko kontakt mailowy w tych sprawach . Ponownie to zrobiłam, nie tak uprzejmie jak poprzednio zaznaczając, że nawet nie informują o toku postępowania reklamacji. Po kilku dniach otrzymałam odpowiedź z negatywnym rozpatrzeniem reklamacji bo ich pracownicy wykonali wszystko prawidłowo bo pamiętają każdy dzień z montowania 15 garaży.. Najgorsza firma na rynku !
2
Bartolomeo 2017-02-21 10:41
Świetna obsługa, solidna konstrukcja i wszystko w przystępnych cenach :)
Gorąco polecam!
Michał 2017-02-21 11:09
Jak czytam niektóre z opinii to aż wierzyć mi się nie chce, że to ta sama firma, która obsługiwała moje zamówienie.
Już przy zamówieniu spotkałem się z profesjonalnym doradcą. Co prawda nie wszystko dało się zrobić po mojej myśli, ale też miałem dosyć skomplikowany pomysł na garaż. W końcu jednak udało wypracować się kompromis jeśli chodzi o wszystkie wymiary.
Montażyści może nie do końca okrzesani, ale za to "na robocie się znają" ;)
Blacha może nie jest pancerna ale do garażu w tej cenie nic lepszego nie znalazłem.
Ogólnie jestem mile zaskoczony, bo zacząłem czytać te nieprzychylne opinie już po złożeniu zamówienia i bałem się, że coś pójdzie nie tak, a tu garaż piękny stoi, a mój portfel też bardzo nie ucierpiał.
Marek Miłek 2017-02-22 15:47
czas dostawy zajął nieco ponad tydzień. wszystko miło, sprawnie i bezproblemowo.
mogę z czystym sumieniem polecić FIRMĘ KONSTAL
luty 2017 2017-03-08 08:32
Zmówiony garaż to porażka, krzywa brama-nie domyka się, blachy się wyginają, konstrukcja nie trzyma się prosto tylko faluje, zmówiłam profile wzmacniane- dostałam zwykłe. Gdy dzwoniłam powiedzieć o problemach z garażem usłyszałam że reklamacja jest niemożliwa chyba że garaż ZŁOŻĘ i DOSTARCZĘ do siedziby firmy??? co jest nie do osiągnięcia bo to jakieś 600 km !!! Pan który telefon odebrał był bardzo nieuprzejmy, zbył mnie i zaśmiał się na koniec!! Zdecydowanie NIE polecam!
2
Daniel 2017-03-10 17:11
1. Termin realizacji to wielka lipa czekałem 2 miesiące
2. Montażyści nie złapali przekątnej i przykręcili blachę na dach i teraz już nie da się ustawić przekątnej przez co brama zamyka się jak się zamyka
3. Niemiła obsługa bynajmniej męska
4. Jakość nitowania pozostawia dużo do życzenia
5. Cienkie kątowniki
6. Nie próbowano nawet trochę wyrównać spadku poziomu na podłożu poprostu skręcono i ucieczka taka polityka firmy
+ to jedynie mili montażyści
1
Zgierzanka 2017-03-16 16:20
Dzięki za fachowość, szczegółowość w montażu, terminowość oraz uprzejmość i serdeczność pracowników! Wasza firma niewątpliwie posiada wszelkie cechy zadowalające klienta! Mimo odległości, jesteśmy bardzo zaskoczeni punktualnością i polecamy :)
Niezdowolony 2017-05-08 14:48
Gdybym wcześniej zapoznał się z komentarzami na tej stronie na pewno nie zakupiłbym od tej firmy bramy garażowej. Ale cóż skusiłem się trochę niższa ceną i jak to się z reguły okazuje co jest tanie tak naprawdę jest drogie.
Co do terminu realizacji to nie mogę się doczepić gdyż było wszystko w określonym czasie, monterzy też ok, natomiast co do jakości produktu to tragedia! tragedia!! i jeszcze raz tragedia!!!. Na początku brama nie chciała się domykać, ale po dokładnym zasmarowaniu jakoś da się wytrzymać.
Uprzedzam wszystkich aby przed zakupem czegokolwiek od tej firmy najpierw obejrzeli dokładnie towar nie kupować w ciemno przez Internet, bo jakość komponentów jest powtarzam raz jeszcze TRAGICZNA!.
1. Kątowniki są tak cienkie, że na dobrą sprawę można je ugiąć na kolanie,
2. Nitowanie w śladowej ilości w zasadzie na odwal się,
3. Łączenie narożników kątowników plastikowymi zaślepkami, które mocniejszym otwarciu drzwi i kontakcie z elewacją rozrywają się i pękają, zresztą podobnie jak te pseudo nity,
5. Blacha cienka jak żyletka, ale to w tej chwili norma wszędzie.
6. Po zgłoszeniu reklamacji należy poczekać jakieś 2 tygodnie aby się dowiedzieć, że usterka powstała wskutek niewłaściwego używania produktu, tj. otwierania i zamykania drzwi:-), także w zasadzie można sobie odpuścić i nie traktować ich gwarancji poważnie.
Także zainteresowanych przestrzegam przed zakupami w ciemno w tej firmie. Koniecznie zobaczyć i wtedy z pełną świadomością kupować.
2
Rafał 2017-05-30 08:13
FATALNA JAKOŚĆ, PODEJŚCIE DO KLIENTA. OBY TYLKO ZAPŁACIĆ!
Zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami. Garaż słabej jakości, rdza wyszła po 3 miesiącach. Jak zgłosiłem reklamacje że garaż rdzewieje na odpowiedź czekałem po 2 tygodnie i więcej, łącznie 3 miesiące i wina klienta :) W gwarancji napisane że kontowników ocynkowanych nie trzeba zabezpieczać, tylko miejsca spawów i skrecania. Dostałem odpowiedź że garaż zardzewiał, bo nie zabezpieczyłem miejsca spawów i skrecania :-) dlatego całą reszta rdzewieje, a miejsca które powinny być zabezpieczone są ok.
Problemy z domykaniem się drzwi i inne ...
Sprawę zgłosiłem na początek do UOKIK, nie powinno być takich firm!
1
gregoh 2017-06-06 16:50
Jestem na etapie wyszukiwania garażu, trafiłem na firmę Konstal, poczytałem ich stronę, informują ze od wielu lat dostarczają na całym terenie Polski i nawet Europy, wszystko ładnie pięknie, wybrałem nowoczesny domek narzędziowy, cena nawet promocyjna 3800 , w cenie dostawa i montaż , super więc dzwonię i ....... czar prysł Pan menager, gburowaty, nie miły, informuje mnie że dostawa do woj. pomorskiego jest nie możliwa bo za daleko, wychodzi ze pomorskie jest dalej niż Europa. OKAZUJE SIE ŻE DALEKO TEJ FIRMIE OD PROFESJONALIZMU KTÓRYM TO SIĘ CHWALĄ, PANIE PSEUDO MENAGERZE PROPONUJE PORZUCIĆ TĄ PRACĘ ALBO PRZYNAJMNIEJ NAPISAĆ NA STRONIE RZETELNE INFORMACJE ZE NP SPRZEDAJECIE TYLKO NA SWOJEJ ULICY
1
Wnuk 2017-06-20 16:37
Żenada. Okłamano nas podczas rozmowy telefonicznej a propos realizacji zamówienia - rzekome 2 tyg. Nie należy ufać tak nierzetelnej firmie. Szczerze odradzam. Samo dno - podczas następnej rozmowy wszystkiego się wypiera konsultant i na dodatek jest nieuprzejmy.
1
thx 2017-07-03 23:07
dzieki wielkie ze trafilem na te opinie
mialem zamawiac duuzy garaz u nich (7x5)
Olo 2017-07-11 10:07
Właśnie miałem dzwonić i zamawiać garaż. Po przeczytaniu opinii zmieniam wykonawcę tym bardziej, że Przedstawiciel Konstal, w trakcie wcześniejszej rozmowy telefonicznej, faktycznie był gburowaty i nieuprzejmy. Odniosłem wrażenie, że mu przeszkadzam.
Piotr 2017-07-13 09:02
ODRADZAM!!!
Fatalna jakość, krzywe drzwi, ciężko zamknąć - nie domykają się, szpary.... Reklamacja nic nie dała, dalej tak samo.... Wszystko na "odpierdol się", łącznie z montażem - latające kołki rozporowe, zasmarkane pianką, do ościeżnic na miejscu chamsko dokręcone pseudo wzmocnienia. Bramy brudne, z wgnieceniami. Jednym słowem porażka! A wszystko przez to, że chciałem zaoszczędzić paręset złotych w stosunku do innych, bardziej renomowanych producentów. Ot i nauczka, czasami lepiej dołożyć parę groszy niż kupować byle gówno w KOSTALu.
1
Qerty 2017-07-19 14:26
Przykro pisać obsługa klienta na poziomie zero podobnie jak w czasach PRL-u. Czas realizacji zamówienia to wielka ściema prawdopodobnie w danym regionie nie mają zamówień i można czekać i pół roku.
1
adolf 2017-08-09 13:02
Termin realizacji zgodny z deklaracją.Montaż ??? dwóch młodziaków bez pojęcia , doświadczenia i narzędzi niezbędnych do prawidłowego montażu .Pytanie o krótka poziomnicę niezbędną do prawidłowego zamocowania wieszaków prowadnic, wywołało w nich zmieszanie i zdziwienie .Prowadnice bramy ??? katastrofa , zabrakło około 30 cm do pełnego jej otwarcia.Po zdjęciu folii ochronnej brama okazała się mechanicznie uszkodzona ,niestety montażyści po wcześniejszym otrzymaniu gotówki ,a następnie stwierdzeniu powyższego fakty uciekli sprawiając wrażenie jakby byli świadomi że zamontowali uszkodzony bubel. Kontakt z firmą ws. reklamacji ??? jak po upadku amber gold, brak osoby kompetentnej do przyjęcia reklamacji , totalna katastrofa. Można odnieść wrażenie, że żerują na frajerach i szukają kolejnych podsuwając do podpisu "kwitek",że osoba oszukana przez nich może dochodzić swoich praw w ich sądzie w pierdziszewie lub iść z nimi na ugodę i firmować ich tandetę. Gdyby żył Adolf, coś takiego byłoby już dawno historią:)
1
Zostaw swoją opinię o Konstal Producent Garaży Blaszanych - Krasne-Lasocice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Konstal Producent Garaży Blaszanych