Climatic Sp. k.

• Pęcice
  • Michałowice-Wieś
  • Ostoja

3. Opinie o pracodawcach Reguły
  5. Opinie o Climatic Sp. z o.o. Sp. k.

Opinie o Climatic Sp. k. Reguły

Nie przegap nowości o Climatic Sp. z o.o. Sp. k.!

Aktualny pracownik

07.02.2023 17:27

Osobiście pracuje w organizacji od kilku lat i mam pozytywne zdanie – dodatkowo zauważam też, że organizacja zwiększa skalę prowadzonej działalności, zatrudnienie, rozwija linię produktową, zaplecze organizacyjne itp. Oczywiście to wszystko długotrwały proces, który będzie miał różne etapy, ale generalny kierunek jest zdecydowanie pozytywny i właściwy. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej rzetelnie i uczciwie przedstawiono mi warunki współpracy i środowisko w którym będę pracował m.in.: - uczestnictwo w rozwijającej się organizacji i możliwość w pewnym sensie kształtowania takiej organizacji, ale równocześnie wszystkie odcienie właśnie tego, że ona się kształtuje - dynamicznie realizowane projekty, ale również presja terminowa związana z prowadzeniem zakupów, koordynowaniem prac itp. - możliwość podejmowania decyzji, ale równocześnie świadomość odpowiedzialności za ich efekty Wszystkie powyższe zostały spełnione, świadomie podejmowałem decyzję o zatrudnieniu.
    Jasio

18.02.2025 15:58

Firma ma swoje plusy i minusy. Trzeba być przygotowanym na dynamiczne tempo i dużą samodzielność. Ogólnie spoko miejsce na start kariery.

06.03.2025 16:59

Tak dużo jest nadgodzin rozliczanych ku chwale firmy czyli nigdy. ????
    Duża firma

08.07.2024 19:21

Firma jest bardzo duża. Duża fabryka, inżynierowie w zakładzie, bardzo duży zespół projektowy, jeszcze większy dział realizacji pod Warszawą, biuro, kilkaset pracowników fizycznych. Praca w każdym z tych miejsc ma inną charakterystykę więc poleganie na opiniach jest bez sensu

Niki

01.07.2026 14:00

Oj widac ze firma chyba kaze pisac opinie pracownikom. W koncu maja co robic. Hahaha....

Oklaski

03.07.2026 21:40

Najlepiej pisać obraźliwe komentarze…… wtedy będzie poklask wsrod tych których zwolniono lub sami odeszli. Płaca na czas, mają dużo roboty. Tak też nie wolno pisać?

Xyz

17.06.2026 23:32

Ostatnio odsz3dlem z pracy , firma (usunięte przez administratora) , świniopasy siedzą w biurach i mają się dobrze , ty musisz na ich premie tyrać za grosze , wyzysk człowieka w białych rękawiczkach
    #PracownikBudowlany

18.06.2026 10:02

Dziękujemy za pozostawienie opinii. Nie zgadzamy się z przedstawioną oceną naszej organizacji. Dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić pracownikom uczciwe warunki współpracy, przejrzysty system wynagradzania oraz środowisko oparte na szacunku i współpracy. Jednocześnie zależy nam na merytorycznym dialogu, dlatego w przypadku konkretnych uwag zachęcamy do kontaktu bezpośredniego z działem HR - pozwala to na rzetelną analizę sytuacji i wprowadzenie ewentualnych usprawnień. Życzymy powodzenia w dalszej karierze zawodowej.
    xyz

03.04.2026 16:19

Praca w biurowcu w Regułach wiąże się ze specyficznym, bardzo nerwowym środowiskiem. Kultura komunikacji pozostawia wiele do życzenia – niestety, podnoszenie głosu na pracowników to tutaj standardowa metoda zarządzania, przez co w biurze panuje wręcz atmosfera strachu. Organizacja pracy opiera się na ciągłym chaosie. Wszelkie ustalenia odbywają się wyłącznie „na słowo” i w postaci ustnych poleceń. Brakuje elementarnych procedur i jasnego podziału obowiązków. Kwestie finansowe są równie mało przejrzyste, co procedury, a raczej ich brak. System premiowy jest całkowicie nietransparentny i wysoce uznaniowy. Zasady przyznawania dodatków są niejasne, przez co pracownik do końca nie wie, na czym stoi i jak wyceniana jest jego praca. Pakiet benefitów nie istnieje (poza firmową zupą), co mocno odstaje od obecnych standardów rynkowych. Najlepszym podsumowaniem sytuacji w firmie jest bardzo wysoka rotacja kadr. Odradzam tę pracę każdemu, kto ceni sobie kulturę osobistą i jasne warunki.

07.04.2026 12:58

Dziękujemy za zamieszczenie opinii. Traktujemy wszystkie komentarze, również te krytyczne, jako źródło informacji zwrotnej i punkt odniesienia do dalszych działań usprawniających funkcjonowanie firmy. Nie identyfikujemy się z opisem kultury organizacyjnej jako opartej na atmosferze strachu czy braku szacunku w komunikacji. Zależy nam na partnerskich relacjach i współpracy opartej na wzajemnym zrozumieniu, choć mamy świadomość, że dynamiczne środowisko pracy może być odbierane przez różne osoby w odmienny sposób. Systematycznie porządkujemy procesy, doprecyzowujemy zakresy odpowiedzialności oraz rozwijamy procedury wewnętrzne adekwatnie do rozwoju firmy. Również kwestie wynagrodzeń i zasad premiowania podlegają bieżącej analizie i ewolucji wraz z potrzebami organizacji. Dziękujemy za poświęcony czas.
    Karolina

05.06.2026 12:54

Dziękuję za opinie , właśnie miałam wysyłać Cv . Dobrze , ze tego nie zrobilam :)
    Pracuś

27.03.2026 15:07

Niestety kasują posty to jeszcze trzeba napisać: 1. Atmosfera jak to na budowie raz lepiej raz gorzej 2. W biurze nerwówka, za to na budowie wyzysk godzinowy, płacą niby w premii … 3. Auto służbowe są, ale poleasingowe bite (mają własny warsztat i naprawiają. Przez 25 lat działalności, nie mają standardów projektów ani ułożonych porządnych struktur - bardzo duża rotacja pracowników…
    #InzynierBudowy
    Tauronka

30.03.2026 21:39

Dokładnie tak to wygląda w tej firmie. Z zewnątrz może się wydawać, że wszystko jest poukładane, ale w praktyce organizacja kuleje i często brakuje jasnych zasad. Dużo rzeczy załatwia się „na szybko, na gębę ”, bez większego planu, co później odbija się na ludziach. Rotacja też nie bierze się znikąd. Wiele osób po prostu nie wytrzymuje tego tempa i sposobu zarządzania.

07.04.2026 12:30

Dziękujemy za wyrażenie swojej opinii. Rozumiemy, że praca w dynamicznym środowisku budowlanym i biurowym niesie ze sobą wyzwania, które mogą być różnie oceniane przez pracowników. Firma rozwija się i wraz ze wzrostem skali działalności sukcesywnie porządkujemy standardy, struktury oraz organizację pracy. Każda uwaga jest dla nas sygnałem do dalszych usprawnień.
    LeśnySkrzat

14.02.2026 01:08

Firma nie jest ani dla początkujących pracowników umysłowych (zbyt zieloni) ani nie dla nadto doświadczonych. Atmosfera w biurowcu raczej słaba, na budowach lepiej,ale wyzysk godzinowy pracowników. "Przekręcanie" każdej złotówki kilkukrotnie bo może to zbyt dużo kosztuje...??? A co będzie jak Prezes się dowie? A dowie się, bo prezes BARDZO ogarnięty facet, a donosicieli nie brakuje... Wszystko w rękach "Boga" Rotacja pracowników spora, ale nie ma się co dziwić, ponieważ inwestycji coraz więcej. Daję aż 3 gwiazdki za pomysł i innowacje, tylko i wyłącznie za to.
    #Rekruter

07.04.2026 12:26

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Doceniamy zarówno uwagi krytyczne, jak i dostrzeżenie naszych pomysłów oraz innowacyjnego podejścia. Środowisko pracy i specyfika projektów mogą być różnie odbierane w zależności od oczekiwań i doświadczeń, dlatego na bieżąco analizujemy zgłaszane spostrzeżenia i pracujemy nad usprawnieniami wraz z rozwojem firmy. Dziękujemy za poświęcony czas.
    Widlak

11.12.2025 22:01

Dobry , ostatnio byłem na rozmowie o prace w tej firmie . Czy warto poświęcić swój czas na robote tutaj w Ostrowcu ? W biurze obiecywali mi dobre warunki pracy . Firma jest słowna ,można liczyć na ich obietnice ?
    Ex

16.10.2025 15:59

Jednym z największych minusów były bezpłatne nadgodziny, które firma oczekiwała, ale nie dawała możliwości ich odrobienia. Dużym problemem było również zachowanie kierownictwa. Przełożeni często wykazywali się brakiem szacunku i profesjonalizmu. Zamiast wspierać pracowników, kierownictwo skupiało się na szukaniu winnych i zrzucaniu odpowiedzialności na innych, co prowadziło do chaosu w organizacji pracy. Dodatkowo, zwolnienia z dnia na dzień były na porządku dziennym, co dodatkowo pogłębiało atmosferę niepewności i stresu. Cała organizacja pracy była źle zarządzana, a komunikacja wewnętrzna praktycznie nie istniała. Z plusów to wypłata zawsze na czas oraz dobry sprzęt do pracy i zaopatrzenie biura. Podsumowując, jeśli zależy Ci na stabilnej i profesjonalnej pracy, zdecydowanie odradzam tę firmę.

17.10.2025 09:18

Dziękujemy za opinię. W każdej organizacji zdarzają się wyzwania, ale cieszy nas, że dostrzegasz również pozytywne strony pracy w naszej firmie. Twoje uwagi traktujemy poważnie i są dla nas impulsem do dalszych usprawnień.

19.09.2025 11:25

Firma (usunięte przez administratora). Jednego dnia zaniżone premie po to żeby następnego dnia"kadrze" z bożej łaski kupić 18 hulajnog elektrycznych albo pokryć koszty imprezy dla kierownictwa w Jaktorowie. Pracownik w tej firmie(usunięte przez administratora).Ciekawe kto im będzie robił w tych nowych wspaniałych halach pod takim kierownictwem(usunięte przez administratora)
    Szczery

14.08.2025 12:49

Firmą rządzą (usunięte przez administratora), nierówne traktowanie pracowników ( jedni robią dużo więcej niż inni na tym samym stanowisku a zarabiają dużo mniej ) . Głównie najniższa krajowa( niektóre działy są faworyzowane często niesłusznie ) Ciągły pośpiech, regularny (usunięte przez administratora)praktycznie wszędzie, (usunięte przez administratora)nic nie obchodzi, (usunięte przez administratora). Przyjazd prezesa i panika bo może za dużo się dowiedzieć ( dzień przed wielkie sprzątanie firmy) Masz plecy dostaniesz podwyżkę, nie masz to będziesz latami pracował za grosze . Premie co chwilę ucinane za nic( nikt nie poda konkretnego powodu) (usunięte przez administratora) ! Odradzam każdemu

03.09.2025 09:56

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Zależy nam na uczciwym i równym traktowaniu wszystkich pracowników oraz na ciągłym doskonaleniu warunków pracy. Jeśli chciałby/chciałaby Pan/Pani przekazać więcej szczegółów to zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z działem HR. Każda uwaga jest dla nas cenna i traktujemy ją jako szansę na wprowadzenie realnych zmian.

19.09.2025 11:08

To zmieńcie kadrę zarządzająca z jednoczesna redukcja. Dajcie ludziom zarobić(usunięte przez administratora)
    Andzia

24.07.2025 09:40

Nie ma premii, praca 8h zapomnij .. rozwój (,,ku chwale firmy'') życie ma się kręcić tylko wokół pracy.
    Yyyyy

21.08.2025 10:02

Praca w biurze 8-16 za grosze, na budowie od 7 do oporu. Nadgodzin nawet nie licz, odbioru nadgodzin nie ma, zapłaty za nadgodziny nie ma. Daję jedną gwiazdkę bo mniej się nie da. Flota samochodów duża, aczkolwiek już leciwa, przeważnie auta poleasingowe. Ogólnie w każdym dziale chaos i bałagan. Wszystko po kosztach. "Za darmo? To uczciwa cena". Rotacja pracowników bardzo duża. Jeśli poszukujecie firmy, która stawia na pracownika i jego rozwój to szukajcie gdzie indziej. NIE POLECAM pracy tu.

03.09.2025 10:05

Szanujemy różne doświadczenia, ale zachęcamy do kontaktu bezpośredniego, jeśli ktoś ma konkretne uwagi. Jesteśmy otwarci na rozmowę i wyjaśnienia. Nieprawdziwe informacje w przestrzeni publicznej nie służą nikomu, dlatego ważne jest, by opierać się na faktach.
    Abc

13.08.2025 18:34

Nie polecam nikomu. Bałagan, chaos, marne zarobki. (usunięte przez administratora)

03.09.2025 09:52

Dziękujemy za opinię. Zdajemy sobie sprawę, że każda organizacja może mierzyć się z wyzwaniami. Stale pracujemy nad poprawą warunków pracy i organizacji, dlatego każda uwaga, również krytyczna jest dla nas istotna.

24.07.2025 21:55

03.09.2025 09:42

Dziękujemy za komentarz. Firma intensywnie się rozwija, co wiąże się z nowymi inwestycjami, budowami i projektami. To z kolei przekłada się na tworzenie nowych stanowisk pracy i aktywne procesy rekrutacyjne. Każda organizacja w fazie wzrostu mierzy się z wyzwaniami, również kadrowymi.
    były pracownik

24.07.2025 09:38

Jeśli lubisz być kontrolowany, lubisz się wyróżniać lub masz swoje zdanie lub życie to długo nie popracujesz to firma dla słabych ludzi którzy się dostosują i nie mają swojego życia.

03.09.2025 09:37

Szanujemy różnorodne doświadczenia i zdajemy sobie sprawę, że nie każda organizacja będzie odpowiednia dla każdego. W naszej firmie cenimy sobie zaangażowanie, współpracę i otwartość na rozwój, zarówno zawodowy, jak i osobisty. Staramy się tworzyć środowisko, w którym każdy może wyrażać swoje zdanie i być sobą, przy zachowaniu wzajemnego szacunku i wspólnych celów zespołu.
    Clinatic

03.07.2025 20:47

Nie polecam pracy w tej firmie , szefostwo nie słowne , zarobki marne , organizacja pracy bardzo kiepska . O narzędzia do pracy trzeba się prosić najlepiej na klęczkach , a najlepiej to kupić własne . Inżynierowie niektórzy to myślą jakby złapali w tej firmie kota za ogon . Mam nadzieję, że i oni zostaną wkrótce złapani . Pracownicy to niektórzy ,można policzyć na palcach jednej ręki , który wiedzą co robią , reszta to wyrobnicy Climatica . Najlepiej nie mówić zbytnio wiele bo trafi to do wyższych ranga szefów szefów .

03.09.2025 09:34

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Każda informacja zwrotna, również krytyczna jest dla nas ważna i traktujemy ją jako okazję do refleksji oraz dalszego doskonalenia. Zależy nam na tworzeniu środowiska pracy, w którym każdy pracownik czuje się szanowany i ma dostęp do odpowiednich narzędzi oraz wsparcia. Jeśli są obszary, które wymagają poprawy, chcemy je znać i nad nimi pracować.
    Mirka

20.06.2025 15:58

Pracowałam w Climatic ok rok. Niejasne awanse niejasne premię. Jak szef Cię lubi awansujesz bez wykształcenia 😊 pozdrowienia dla pana K
    Syfilis Climatic

26.08.2025 18:59

Kim jest pan K ? I czy pozdrawiasz go w sensie pozytywnym czy w negatywnym . Może romansik i awanse 😊 ?
    jo...a

14.08.2025 15:02

beznadzieja. bałagan, zamieszanie. ludzie kompetencyjni i z uprawnieniami nie doceniani. ogólnie żenada. nie polecam nikomu.
    ReviewModeratorIcon
    Ida

20.08.2025 22:35

Tak negatywnie kwestie poruszacie, a czy zarządzający w ogóle zdają sobie sprawę z tych problemów 🤔 Zgłaszaliście gdzieś coś wyżej?
    Szczery

25.08.2025 05:27

Zarządzający mają to gdzieś dopóki kasa na ich kontach się zgadza, mają się za bogów. Wyżej już tylko prezes a zaryzykować wszystko i z nim porozmawiać raczej nie warto bo prawdopodobnie przecież nie posłucha jednostki, nie zwolni połowy kadry kierowniczej chociaż gdy tylko przyjedzie ta kadra za każdym razem dostaje od niego niezły o pieprz
    Beznadzieja

20.08.2025 12:29

Nie polecam nimomu. Szczegolnie jak mam sie myslenie. (usunięte przez administratora) ba. Miejs e dla (usunięte przez administratora)alkocholokow ukraincow azjatow. Nic dobrego nie da sie naposa Mniej niz 1 gwiazdka
    Jo...a

13.08.2025 18:47

Skad te 3,5 gwiazdki? Bałagan, bałagan, bałagan. Najniższa krajowa.
    Hahahahaha

13.08.2025 18:36

Brak szacunku do pracownika, ludzie z łapanki łącznie z pseudo kierownictwem, najniższa krajowa. Nikomu nie polecam

12.08.2025 06:34

Firma może i rozwojowa i pracować trzeba wszędzie ale pracownik jest tu nikim. Cały problem leży w (usunięte przez administratora). Na narzędzia nie ma ale na hulajnogi elektryczne czy spotkanie integracyjne przed imieninami w/w dla administracji już i owszem. Generalnie robota na chwilę z punktu widzenia zwykłego pracownika.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Climatic Sp. k.?

Kontakt - Climatic Sp. z o.o. Sp. k.

żytnia 6 05-816 Reguły

Branża główna: Konstrukcje metalowe

24.07.2025 09:35

Łatwo zauważyć że pozytywne opinie są napisane jak rozprawka na języku polskim nikt nie pisze tak długich wypowiedzi. Ktoś ewidentnie dostał nowe zadanie od dyrektora, żeby sobie trochę popisać dobrych rzeczy.
    Paweł

22.05.2025 10:46

Jak wygląda kwestia delegacji i podróży służbowych? Czy są obowiązkowe?

04.06.2025 13:43

Dziękujemy za pytanie! Kwestia delegacji i podróży służbowych zależy od zajmowanego stanowiska. W przypadku ról takich jak serwis, Inżynier budowy, Kierownik robót sanitarnych, elektrycznych czy ogólnobudowlanych – wyjazdy służbowe są częścią codziennej pracy i wynikają z charakteru realizowanych projektów. Delegacje są wcześniej planowane i uzgadniane z pracownikiem, a firma zapewnia pełne wsparcie logistyczne oraz pokrywa wszystkie koszty. W innych działach, gdzie praca odbywa się głównie stacjonarnie, podróże służbowe są sporadyczne lub nie występują wcale.

18.05.2025 20:20

Firma traktuje pracowników bardzo uznaniowo, starsi pracownicy sa spychani na margines. Kompetencje tu nie są potrzebne, a stawki mocno zaniżone. Pozdrowienia dla pewnego dyrektora i jego (usunięte przez administratora) kierownika z Częstochowy.

19.05.2025 19:52

A co to za bodyshaming? Nie ma na niego miejsca w żadnej dyskusji.
    Paweł

22.05.2025 11:01

Gdyby pracownicy nie mieli odpowiednich kompetencji, firma nie osiągnęłaby takich rezultatów.
    Technik

30.04.2025 11:47

Organizacja pracy jest dynamiczna co wymaga samodzielności i umiejętności pracy pod presją czasu. Firma stawia na rozwiązania systemowe co pozwala się rozwijać i zdobywać kompetencje w pracy z dokumentacją techniczną, procedurami wykonawczymi i normami jakościowymi. Dobrym atutem jest możliwość pracy przy rzeczywistych projektach realizowanych na dużą skalę.
    Jakub

05.04.2025 17:41

Awanse po znajomościach, premię uznaniowe dla wybranych znajomych
    Hm

09.04.2025 19:18

A maja być dla lepszych czy dla każdego?

16.03.2025 17:35

Czy proces rekrutacji jest ciężki! Jak wygląda rozmowa o pracę? Ile czeka się na odpowiedź?

19.03.2025 13:22

Proces rekrutacji zależy od stanowiska, ale zazwyczaj składa się z kilku etapów, takich jak rozmowa telefoniczna, spotkanie online lub stacjonarne. Rozmowa o pracę to przede wszystkim okazja do poznania kandydata, jego doświadczenia i oczekiwań. Czas oczekiwania na odpowiedź również zależy od procesu, ale staramy się informować kandydatów jak najszybciej.

06.03.2025 17:02

Nie polecam pracy w CC jeśli masz coś do powiedzenia i ambicje polecam znaleść inne miejsce. Stały nacisk na umowę B2B, duża migracja pracowników, bardzo toksyczna atmosfera ze strony określonych osób.

14.03.2025 11:42

Rozumiemy, że każdy ma inne doświadczenia. Staramy się eliminować wszelkie niepożądane sytuacje, dlatego każda konstruktywna opinia jest dla nas wartościowa. W naszej firmie oferujemy różne formy współpracy, a wybór należy do kandydata.
    CC44

15.03.2025 18:29

Kogo masz na myśli?
    name

08.03.2025 23:11

Czy firma jest w stanie zapewnić rozwój osobie bez doświadczenia na stanowisku asystentka projektanta? Czy zatrudniają tylko wykwalifikowane osoby? Czy jest możliwość nauki?

14.03.2025 11:31

W naszej firmie stawiamy na rozwój pracowników, dlatego istnieje możliwość nauki i zdobywania doświadczenia na stanowisku asystentki projektanta. Poszukujemy zarówno osób z doświadczeniem, jak i tych, które dopiero chcą rozpocząć swoją karierę w tej branży. W przypadku kandydatów bez doświadczenia kluczowe są chęć nauki, zaangażowanie oraz podstawowa wiedza w zakresie projektowania.
    Nowy użytkownik

09.03.2025 07:49

Czy firma oferuje płatny staż?

14.03.2025 11:22

Firma nie oferuje płatnych staży.
    Oooo

27.09.2024 18:20

Dużo tu pracownicy robią nadgodzin? Tak mniej wiecej odczytuje te opisy "niestandardowej" pracy.
    roksana

30.09.2024 09:28

Ok a jak już one są to ja bym wolała kasę a nie odbieranie. Jak to firma rozwiązuje? Zawsze byłoby coś extra do pensji.

30.09.2024 10:21

Aktualnie firma oferuje możliwość odbierania nadgodzin w formie czasu wolnego, jednak rozumiemy, że preferencje mogą być różne. W niektórych przypadkach istnieje możliwość rozliczenia nadgodzin w formie dodatkowego wynagrodzenia, ale zależy to od indywidualnych ustaleń i charakteru pracy.
    Aktualnie pracuje

27.09.2024 12:52

Pracuję 10 miesięcy w CC, wcześniej w dużej międzynarodowej korporacji budowlanej – to jest zupełnie inny świat. CC to rzemieślnicy szukający optymalnego produktu, korporacje szukają błędów projektowych i mają pracowników do roszczeń finansowych z tego powodu praca jest wymagająca współpracy z działem projektowym co jest dla mnie dużą nowością i wyzwaniem. Na razie do przodu.
    Lolek

12.08.2024 19:02

firma oferuje: rodzinną atmosferę, buhahaha, jak macie taką rodzinę, z którą nie chcecie rozmawiać to właśnie taka atmosfera, tam strach jest się odezwać bo nie wiadomo czy nie ma podsłuchów, a na pewno można też liczyć na uprzejmych donosicieli :) kawa/herbata: uwaga ! trzeba mieć swoje sztućce i naczynia, których nie ma notabene gdzie trzymać, bo kuchnia jest rozmiarów micro a jedzenie na zydelku w kuchni przy korytarzu, bo nie ma porządnego stołu do picia i jedzenia parking dla pracowników: jest bo biuro w polu owocowe czwartki: wow! nowość, banany na pewno przyciągną małpy ... indywidualne premie za wyniki prac: bardzo indywidualne szybkie przyjęcie = szybkie zwolnienie, znajdzie się ktoś tańszy i/lub bardziej oddany (czytaj: poddany) to pożegnacie się z pracą projekty: dużo zamówień publicznych, gdzie często brak dokładnych danych, ciasne terminy i jeszcze ciaśniejsze budżety, i często pracuje się z klientami, którzy nie mają pojęcia czego chcą a kierownik projektu nie umie samodzielnie wyegzekwować
    Lena

26.09.2024 11:39

A przepraszam bardzo ta sala konferencyjna jest tylko dla vipów ze musieliby z niej ludzi wyganiać? W pracy liczę na równe traktowanie

26.09.2024 12:11

Dziękujemy za komentarz i chcemy wyjaśnić wszelkie nieporozumienia. Sala konferencyjna jest dostępna dla wszystkich pracowników firmy, zgodnie z wewnętrznym harmonogramem rezerwacji. Chcemy zapewnić, że wszyscy są traktowani równo, a zasady korzystania z zasobów firmy są transparentne i jednakowe dla wszystkich.
    kazimierz

15.08.2024 05:54

Ocenicie aktualne premie za wyniki? ktoś sie skarżył na warunki i wręcz podkreślał ze sa one bardzo indywidualne… ale czy mimo wszystko sprawiedliwe?

16.08.2024 12:45

Podchodzimy do kwestii premii bardzo poważnie i indywidualnie, doceniamy pracowników, którzy wykażą się umiejętnościami, wiedzą a także zaangażowaniem.
    Premia

05.09.2024 16:42

Jakie premie? Pracowałem w firmie 5 lat i nigdy jej nie otrzymałem. Wszyscy słyszeli a tylko nieliczni (dyrektorzy) widzieli.
    Robert

03.09.2024 14:49

Skoro wszystko zalezy od podejscia pracownika to co? Nikt z was nie wychodzi z inicjatywą dodatkowych szkoleń, rozwoju, podwyżek? Moze stąd to narzekanie i ambitny pracownik jednak się tu odnajdzie?

03.09.2024 15:28

Podejście pracownika jest kluczowe, ale jednocześnie chcemy podkreślić, że jako firma staramy się wspierać rozwój naszych pracowników na każdym etapie. Oferujemy dodatkowe szkolenia, możliwości rozwoju oraz system podwyżek, które są ściśle powiązane z wynikami i zaangażowaniem. Zależy nam na ambitnych pracownikach i doceniamy ich wysiłki, a także jesteśmy otwarci na wszelkie inicjatywy z ich strony. Narzekania mogą wynikać z różnych osobistych powodów, jednak zawsze zachęcamy do otwartego dialogu, abyśmy mogli wspólnie szukać rozwiązań i tworzyć środowisko sprzyjające rozwojowi. Ambitni pracownicy z pewnością mają u nas przestrzeń, by się rozwijać!
    kajtek

27.08.2024 10:04

Większość z was uważa ze w firmie sie nie rozwiniesz? Tak przeczytałem w ostatnim wątku i zastanawiam się dlaczego jest taki problem ze szkoleniami. Przecież nikomu by chyba nie zaszkodzily

30.08.2024 11:28

Rozwiniesz się, jeśli tylko będziesz tego chciał. W każdej firmie dużo zależy od własnej inicjatywy i chęci nauki. Jeśli masz motywację do rozwoju, to na pewno znajdziesz ku temu możliwości – czy to przez samodzielne zdobywanie wiedzy, czy przez szukanie okazji do nauki w pracy. Wszystko zależy od podejścia!
    gabryś

30.08.2024 01:26

Może ktoś coś więcej powiedzieć na temat tego braku kultury osobistej? Jest to jakoś powiązane z relacją między pracownikami? Bo jedynie na czym mi najbardziej zależy to na wzajemnym szacunku…

30.08.2024 11:23

Masz rację, wzajemny szacunek to podstawa. Jeśli pojawiają się jakieś problemy związane z brakiem kultury osobistej, dobrze jest to omówić, aby uniknąć nieporozumień i poprawić relacje w zespole. W takich sytuacjach otwarta komunikacja jest kluczowa, żeby każdy czuł się komfortowo i mógł liczyć na wsparcie.
    Bibi

25.08.2024 19:07

Szczerze odradzam. Jeśli masz możliwość zatrudnienia się gdzieś indziej to skorzystaj. To taka „wiejska” pseudo korporacja napisana po polsku. Projekty głownie z zamówień publicznych gdzie terminy często są ciasne, budżet średnio lub niedoszacowany a naciskanie i wymagania wysokie. W firmie można pożegnać się z jakimkolwiek rozwojem czy szkoleniami, bo kadra zarządzająca niechętnie udziela wolnego na takie atrakcje, sama niewiele ma do zaoferowania poza poznaniem ich standardów o ile w ogóle ci pozwolą, a w samej pracy to można co najwyżej rozwinąć się na tyle co wyrysujecie. Zarządzanie też marne ale oczekiwana duże i bliżej nieokreślone. Wsród kadry zarządzającej brak zarówno kultury osobistej jak i biznesowej. Uważaj jak pójdziesz na zwolnienie, bo po powrocie można spodziewać się wypowiedzenia. Brak komunikacji. Nikt z tobą nie porozmawia przed wywaleniem. Nie spodziewaj się konstruktywnych uwag czy jakiejkolwiek rozmowy, że robisz coś nie tak jakby sobie tego życzyli. Po prostu Cię wywalą jak coś im się nie spodoba i już. Ogólnie praca mało stabilna i mało rozwojowa, ale z braku laku jak już jakaś musi być ... A atmosfera jak w umieralni. Jak już się zdecydujesz to uważaj co mówisz i komu. Przygotuj się też na dużą ilość przekleństw w wykonaniu główno-dowodzącego. Spotkania z nim to specyficzne przeżycia, ale pamiętaj co wolno wojewodzie to nie tobie itd… Ale jak jesteś typowym cwaniakiem, umiesz się wkręcać i wykręcać, potrafisz kablować i donosić to serdeczne welcome :) Powodzenia Dot. lokalizacji w Regułach

26.08.2024 15:04

Dziękujemy za Twoje spostrzeżenia. Każda opinia jest dla nas ważna, ponieważ pomaga nam doskonalić firmę. Staramy się tworzyć środowisko, które sprzyja rozwojowi zawodowemu i osobistemu, jednak rozumiemy, że każdy może mieć inne doświadczenia. Chętnie przyjrzymy się Twoim uwagom i podejmiemy kroki, aby wprowadzić ewentualne zmiany na lepsze.
    Do Bibi

29.08.2024 19:14

Jako wieloletni pracownik średniego szczebla wypowiem się. Jak w każdej firmie, w tej tez są tez pracownicy, którzy niewiele robią . Byłeś jednym z tych „niesłusznie zwolnionych’’’, któremu zabrano pensyjkę a teraz znowu będą kazać pracować w nowej pracy?
    Zainteresowana

26.08.2024 11:53

Czy godziny pracy są ruchome? Można pracować od 7 lub od 8 ?

26.08.2024 13:27

Biuro jest otwarte w godzinach od 8:00 do 16:00, jednak istnieje możliwość ustalenia innych godzin pracy zgodnie z indywidualnymi potrzebami. W razie pytań lub wątpliwości zachęcamy do kontaktu
    Silver

25.08.2024 18:21

Widzę, że firma zatrudniła trolli żeby podnieść sobie statystyki. Zauważalna jest też manipulacja opiniami. Moja opinia sprzed kilku miesięcy zniknęła, pomimo że była wiarygodna ponieważ miłm wątpliwą przyjemność pracować w tej firmie.

26.08.2024 13:21

Dziękujemy za Twój komentarz. Bardzo zależy nam na autentyczności opinii, dlatego nie angażujemy się w działania związane z manipulacją statystykami ani usuwaniem rzetelnych opinii. Jeśli Twoja opinia zniknęła, może to być wynikiem problemu technicznego lub naruszenia zasad platformy, na której była zamieszczona. Chcemy zapewnić, że szanujemy każde zdanie, zarówno pozytywne, jak i krytyczne. Jeśli chcesz omówić swoje doświadczenia, jesteśmy otwarci na dalszy kontakt.
    Jaga

17.08.2024 04:39

jaka macie ocene aktualnej lokalizacji biura? wczesniej ktoś podkreślał ze to biuro w polu i nie wiem w jaki sposób takie teksty odbierać

20.08.2024 12:05

Tak, mamy widoki lepsze niż w mieście, a i powietrze świeższe ;) Czasem biuro w spokojniejszym miejscu pomaga w skupieniu i efektywności pracy, natomiast do cywilizacji mamy blisko ;)

Zostaw merytoryczną opinię o Climatic Sp. z o.o. Sp. k.