Climatic Sp. k.

• Pęcice
  • Michałowice-Wieś
  • Ostoja

3. Opinie o pracodawcach Reguły
  5. Opinie o Climatic Sp. z o.o. Sp. k.

Opinie o Climatic Sp. k. Reguły

Nie przegap nowości o Climatic Sp. z o.o. Sp. k.!

31.03.2020 10:11

Jaka umowa obowiązuje w Climatic Sp. z o.o. Sp. k. podczas okresu próbnego?

06.05.2020 07:05

Zależy na jakim stanowisku.
    Osiołek

15.07.2019 21:01

Miro prośba o kontakt popieram w stu procentach podobnie jak innych oszukanych
    anonimowy pracownik

12.06.2019 11:33

Witam, ja również pracowałem w firmie od 2011 do 2018 r w rej - niestety większość pozytywnych komentarzy czy odpowiedzi pisana jest przez kierownictwo firmy więc ludzie nie dajcie się nabrać. Zgadzam się z kometarzem Jerrego ,,Pracuję w tej firmie od 2011 roku. I mogę potwierdzić, że wiele powyższych negatywnych komentarzy jest prawdą. 1. Tak, zdarzają się że opóźnienia w wypłatach. 2. Tak, firma w dalszym ciągu ma problemy z płynnością finansową. 3. Tak, firma wymaga wiele od Swoich pracowników. 4. Tak, były problemy z wypłata delegacji. 5. Tak, firma wysyła pracowników w delegację do Polski i za granicę. 6. Tak, pensja zależy od zajmowanego stanowiska i kwalifikacji pracownika.'' z tym się zgadzam i brawo za przyznanie prawdy. Bonów i premii nie ma chyba że jest się znajomym prezesa. Natomiast faktem jest to że na pewno wiele można sie nauczyć w tej firmie - zwałaszcza samodzielności i rozwiązywania wielu problemów . Na początek można wynegocjować sobie dużą stawkę i jest to plus ( niestety podwyżek nie ma). Ogólnie na początek może być ale dla osób z silną psychiką i odpornością na stres.
    Pablo

26.03.2019 10:29

Wysokie wymagania, ale dużo się można nauczyć. Polecam bo przyszłościowa branża budownictwa
    tomasz

04.02.2019 21:31

Nie wiem jak firma funkcjonuje w Polsce. Mnie zawsze interesowała praca w Niemczech. Pracowałem jako kierownik w Dortmundzie i sam pertraktowałem swoje warunki, dlatego nie będę o nich mówił. Powiem o pracownikach fizycznych. Praca od 7.00-17.00 w dni powszednie. Sobota 7.00-13.00. Normalna praca bez wyzysku. Zarobki 8tys. zł do 10tys. Uwaga!!!! Zjazdy do domu co dwa, trzy tygodnie. Od 2001 roku nie słyszałem o tym. Uwaga!!!!! Zjazdy na koszt firmy. Polecam!!!!!!!!
    Total

26.11.2018 20:47

Trzeba próbować bo to jedyna okazja stać się inżynierem. Pomimo poprzedniej opinii. Siedząc i udając pracownika w innych firmach niczego się człowiek nie nauczy.
    Konrad

01.12.2018 10:42

A do czego konkretnie szukają operatora?
    Total

26.11.2018 20:44

Porażka. Nie polecam. Brak podejścia do pracownika. Duży stres. Nie płacą za na nadgodziny ..... może fizycznym a innym nie. Mają dużo opóźnień w realizacji i płatności dla podwykonawców. Najlepiej się przekonać samemu. Firma raczej dla osób z doświadczeniem. Trzeba (usunięte przez administratora) i tyle. Premia uznaniowa ale zazwyczaj jej nie ma bo mało ktoś jest sprostać wymaganiom, chyba ze zarabia się grosze wtedy można coś dostać dla smaku.
    Zuzanna

21.06.2018 18:58

@Rebok, możesz jeszcze napisać czy firma oferuje stabilne zatrudnienie na umowę o pracę? Czy obowiązuje okres próbny podczas którego weryfikowane są umiejętności pracownika? Czy firma oferuje dodatkowe benefity pozapłacowe, socjal, premie? Jak wygląda system czasu pracy, nadgodziny? Możliwość rozwoju i szkoleń? Jakie jeszcze zalety pracodawcy możesz wymienić? Co warto wiedzieć przed zaaplikowaniem do firmy?
    Rebok

23.06.2018 13:11

Ja miałem 3 miesiące umowy o pracę na okres próbny, następnie umowa o pracę. Jeżeli jest się rzetelnym, to okres próbny jest formalnością. Premie są uznaniowe. Trochę brakuje benefitów, multisport jest płatny. Dużym plusem są cateringi - obecnie rollo, pan kanapka i kuchnia polska. Ja osobiście obawiałem się dalekiej lokalizacji, ale tuż obok firmy jest stacja wkd i przystanek autobusowy, więc dojazd komunikacją z centrum Warszawy jest komfortowy i zajmuje około 20 minut. Osobiście polecam firmę. Sporo wyzwań, trzeba być kreatywnym, można się dużo nauczyć.
    noikola

21.01.2018 08:22

Ja pracuję Są nowe kontrakty. kasa terminowo. oby tak dalej
    Onetec

13.02.2018 14:49

Hahaha, terminowo. Dla kogo???!!!
    Rebok

15.06.2018 08:52

W tym roku bez opóźnień, w poprzednim zdarzały się kilkudniowe. Obecnie bez zastrzeżeń, pensja 10-ego jest zawsze na koncie.
    Pedro

12.06.2018 12:01

Może dowiem się jaką macie atmosferę w pracy? Potrzebują ludzi?
    inż

13.06.2018 11:11

jest ok. ludzie bardzo w porządku, większość pracuje tu już długi czas (powyżej roku lub nawet kilku lat). firma cały czas prowadzi rekrutacje na budowy, do zakładu produkcyjnego i do biura. nie jest to korporacja z biurkami z regulowaną wysokością, ale atmosfera w pokojach jak i w firmie jest zdecydowanie dobra.
    pruszkówSynu

11.06.2018 15:43

Pracuję tu od kilku miesięcy i wypłata jest zawsze na czas. Praca jest wymagająca ale mi to odpowiada. Moim zdaniem jest znacznie lepiej, niż w innych firmach budowlanych. I pod względem wypłat i kultury pracy. Jako zarzut mogę powiedzieć, że jest pewien chaos w komunikacji między działami, ale się to powoli zmienia na lepsze. Generalnie firmę polecam głównie ze względu na technologie i wyzwania. Nie jest lekko, ale imo warto
    Ona1234

19.01.2018 03:02

Czy ktoś wie jak wyglada praca w księgowości? Jest oferta i zastanawiam się czy aplikować.
    nikt

23.11.2017 20:42

Bylem na rozmowie jest obiecująco.
    Zuzanna

07.10.2017 08:52

@bylyiszczesliwypracownik, piszesz w podobnym tonie do innych użytkowników. Zastanawiam sie czy ktoś w ogole w Climatic Sp. z o.o. Sp. k. dostal kiedyś jakaś podwyżkę? Wczesniej nikt nie odniósł sie do mojego pytania moze Ty będziesz w stanie?
    były i szczęśliwy pracownik

26.10.2017 13:19

O podwyżkach nic nie wiem... chyba że o podwyżkach w ilości pracy....
    Misieee

31.08.2017 12:05

Pracuję w tej firmie od 2011 roku. I mogę potwierdzić, że wiele powyższych negatywnych komentarzy jest prawdą. 1. Tak, zdarzają się że opóźnienia w wypłatach. 2. Tak, firma w dalszym ciągu ma problemy z płynnością finansową. 3. Tak, firma wymaga wiele od Swoich pracowników. 4. Tak, były problemy z wypłata delegacji. 5. Tak, firma wysyła pracowników w delegację do Polski i za granicę. 6. Tak, pensja zależy od zajmowanego stanowiska i kwalifikacji pracownika. 7. Tak, pracy towarzyszy duża presja. 8. Tak Premie i bonusy są uznaniowe i decyzja o nich należy do kierowników danych działów. Ale... Nikt nie pisze o tym, że można tutaj rozwijać się jako inżynier, dzięki pracy przy trudnych i interesujących projektach dla służby zdrowia, czy farmacji. Firma zatrudnia w chwili obecnej około 150 osób, więc musi jednak jakoś funkcjonować i płacić pensje. Rotacje pracowników występują jak w każdej dużej firmie, tutaj nie szuka się utrzymanków. Ci którzy się sprawdzą jako inżynierowie, menadżerowie, kierownicy zostają w firmie na lata. Ci którym nie pasuje atmosfera pracy i stawiane im wymagania najczęściej odchodzą/lub są zwalniani w przeciągu 3-6 miesięcy. Rynek budowlany ma swoje prawa. Realia są takie, że inwestorzy często nie płacą na czas i przekłada się to na dalsze realizacje płatności i płynność finansową firmy. Firma istnieje 20 lat i ciągle się rozwija. 2 lata temu otworzyła zakład produkcyjny w Ostrowcu św. i rozpoczęła realizację budynków modułowych na rynkach zagranicznych. Cały czas pojawiają się nowe kontrakty a pracy jest aż za dużo. Firma zarabia na swojej działalności. Z pensjami w chwili obecnej nie ma większych problemów, czasami zdarzają się opóźnienia do tygodnia czasu. Delegacje są rozliczane bo dzięki temu ludzie chcą wyjeżdżać i zarabiać 2-3 razy tyle ile na miejscu. W przeciwieństwie do wielu firm z branży Climatic rozlicza do końca swoich podwykonawców i nie przerzuca na nich nieprzewidzianych kosztów. Climatic nie musi żerować na podwykonawcach ponieważ nie bierze kontraktów, na dzień dobry poniżej progu rentowności. Prawdą jest natomiast to, że płatności faktur rzadko są realizowane w umownych terminach (Inwestorzy mają poślizg w realizacji swoich zobowiązań). Pragnę pozostać anonimowy, jednak w razie pytań proszę o kontakt mailowy [email protected] Postaram się uczciwie odpowiedzieć na zadawane pytania.
    Zuza

23.08.2017 17:02

Opinie piszą sami heiterzy. Jak na każdej stronie onetu czy wp.pl. Zazwyczaj ktoś kto nie potrafi pracować albo gówniany podwykonawca który coś spieprzył a takich nie brakuje. Wystarczy zapytać Inspektorów Nadzoru ze strony Zamawiającego. Takie firmy można wymieć z nazwy albo założyć opinie o nich i podać co i gdzie zostało przez te firmy spieprzony w poważny sposób. Pytanie po co ?
    ,arian

21.08.2016 11:57

ale tylko ty masz taką sytację z zaległościami czty ktoś może to potwierdzić oprócz ciebie? zastanawiam mnie to bo jednak wciąż prowadzone są nowe rekrutacje w firmie
    ZXC

15.08.2016 13:51

Ile +/- wynoszą zarobki na stanowisku kierowniczym. Jakie narzędzia pracy?
    Szaman

25.07.2017 14:05

Za moich czasów kierownikom proponowali 4 000 Brutto.
    fgng

09.08.2016 21:11

oo wlasnie sie pojawily oferty pracy od nich..na stanowisko inzyniera zapewnienia jakosci dostaw w Oławie wymagane jest wykształcenie wyższe techniczne (preferowane związane z jakością) ,inimum 2 lata doświadczenia w Dziale Jakości w branży motoryzacyjnej
    Byk

09.08.2016 21:06

jak teraz z płatościami dla podwykonawców? płacą?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Climatic Sp. k.?

Kontakt - Climatic Sp. z o.o. Sp. k.

żytnia 6 05-816 Reguły

Branża główna: Konstrukcje metalowe

4rt

15.06.2016 11:03

ale z tego co sie oreitnuje to rektuacji juz chyba u nich nie ma..a wiem ze elektromontera poszukiwali
    Nowy

15.06.2016 08:37

Witam jestem świeżo upieczonym inż. dzwonili do mnie w sprawie rozmowy jako inż. budowy. Proszę o jakąś opinie bo rozmowa ma być pod warszawą a ja jestem z Krakowa i nie ukrywam że jest to dość droga wycieczka.
    b

05.05.2016 20:59

@kinda a co znaczy dla Ciebie dobre pieniądze? bo jak dla mnie to w granicach 5000 zł netto. Czy w Climatic Sp. z o.o. faktycznie można tyle zarobić??
    kinda

11.04.2016 11:15

phi, może już nie wytrzymywała ciśnienia ... Plus taki, że nie potrzebują tylko asystentki. Jeżeli ktoś ma wyższe wykształcenie techniczne w kierunku logistyki to może spróbować swoich sił - podobno teraz specjalisty ds. logistyki potrzebują za dobre pieniądze.
    nina

12.03.2016 11:13

jak sie sam nie przekonasz @Paweł to nie będziesz wiedział..a ktoś wie jak to jest u nich na wyższych stanowiskach wiem, że szukają teraz Asystentki Zarządu
    phi

06.04.2016 23:53

a co się stało z poprzednią asystentką zarządu?
    Paweł

10.03.2016 15:40

Jutro ide zapytać o robotę w tej firmie bo dzwonił do mnie, ale jak poczytałem tu widzę że lipa,w Ostrowcu św.otworzyli zakład produkcyjno,zobacze jak to wyjdzie jak szukają taniej siły roboczej i na kase trzeba czekać to mam w du..taką robote
    tomek

21.02.2016 11:10

dynia, a wiesz ile w stanie sa zaoferować, byłeś może na rozmowie kwalifikacyjnej? Ja aplikowałem dzisiaj na Inzyniera serwisu, mam podsiwedczenie bo pracowalem w branży medycznej na podobnym stanowisku, zalezy mi na umowie, ne wiem czy oferują bo nie napisali.
    dynia

18.02.2016 12:47

nie sądzę żeby mieli z wypłacalnością poroblem, poza tym szukają na wyższe stanowiska zatrudnienia pracowników obecnie na których oferuje się bardzo wysokie pieniądze
    zapytanie

16.02.2016 20:58

A opinie pracowników i wypowiedzi firm podwykonawczych
    Darek

16.02.2016 11:31

Climatic Sp. z o.o. nie wygląda mi @zapytanie na firmę, która miałaby jakiekolwiek problemy z wypłacalnością. Muszą mieć całą masę zleceń, ciągle szukają inżynierów i kierowników.
    zapytanie

15.02.2016 22:19

czy ta firma jest wypłacalna i jaki ma termin płatności dla podwykonawców
    jazz

10.02.2016 21:27

Wiecie czy cały czas jest poszukiwany inżynier budowy? Oczekują wyższego wykształcenia i 3 letniego doświadczenia, ale nie określili nic w sprawie zarobków.
    pilot

06.02.2016 16:42

tak się składa @ex że od początku lutego intensywnie szukają właśnie inżynierów budowy i kierowników montażu, także może znajdziesz coś dla siebie. o ile masz 3 lata doświadczenia bo tego oczekują.
    ex

21.01.2016 20:17

-moiak, na rynku na pewno muszą uważać na konkurencję. Teraz co prawda nikgoo z inżynierów nie poszukują, ale za to do sprzedaży ludzi teraz biorą. Wiadomo jaka podstawa ?
    moiak

20.10.2015 03:37

widze, że ta firma dostarczy moduły i wyposażenie specjalistyczne zawsze na czas, a to się bardzo ceni jeśli chodzi o klientów.. no nic tylko pozazdroscić takiej organizacji w firmie, mam nadzieje, ze od strony pracowniczej tez ot tak wygląda. Dajcie znac w razie czego czy faktycznie jest już dobrze @jako.
    dowok

20.10.2015 03:24

Firma jest zdecydowanie z branży budowlanej, a konkretnie z budownictwa modułowego, wiele jednak tej firmie zarzucić nie można zarobki są na dobrym poziomie, a co za tym idzie sami pracownicy są zadowoleni z tego faktu, dodatkowym plusem w tej firmie na pewno jest też to że atmosfera pozwala spokojnie pracować.
    jako

07.10.2015 23:40

To wszystko zależy od działu w jakim jesteś. U elektryków jest raczej OK, bynajmniej tak to wygląda z boku. Powoli coś się zaczyna poprawiać
    karlik

20.09.2015 00:18

widzę, że poszukują teraz między innymi elektromonterów, napiszcie mi proszę, czy łatwo jest się do nich dostać i czy w ogóle warto próbować... bardzo mi na tym zależy dlatego proszę o jakiekolwiek informacje, zwłaszcza dlatego, że właśnie pracę straciłem i za miesiąc mówię papa dobranoc do widzenia...
    podwykonawca

06.09.2015 22:30

ja,jak na razie robie pod nimi 3-cią budowe,nie narzekam,jak dobrze zagadasz to przelew masz nawet przed terminem -ja zadowolony-oni zadowoleni-mam nadzieje że się kiedyś nie przejade
    dowok

20.08.2015 20:54

Ważne że firma w ogóle wypłaca pieniądze, ale jednak to opóźnienie co trwało 33 dni to już lekka przesada, rozumiem tydzień, no ale... Poza tymi opóźnieniami to nie ma chyba większych problemów, a firma cały czas do przodu i nowe zatrudnienia, teraz na stanowisko Specjalisty ds. Planowania Produkcji jest.

Zostaw merytoryczną opinię o Climatic Sp. z o.o. Sp. k.