brak logo

Promet Spółdzielnia Niewidomych

Sosnowiec

Opinie o Promet Spółdzielnia Niewidomych

Lucky 2015-04-07 09:58
Jest to spółdzielnia niewidomych, którzy zarządzają tą firmą i czują się jej właścicielem. ( usunięte przez administratora ) Pensje są marne, poniżej średniej krajowej. Niepełnosprawni mają dodatkowo swoje renty. Socjal sprowadzony do minimum, lekarz tylko dla niepełnosprawnych, autokar dowożący pracowników tylko dla niepełnosprawnych, są jeszcze wczasy "pod gruszą" i woda mineralna jak jest upał.
Atmosfera pracy kiepska, ciągle zmiany organizacyjne, rotacja wśród handlowców b.duża(usunięte przez administratora) Z plusów to płacą na czas, wszystko legalnie i można szukać kontaktów i nowej roboty.
Kele 2015-07-06 18:23
Witam ... bylem na rozmowie ... szukaja dyrektora technicznego. Po Waszych wypowiedziach raczej nie ma co szukac w tej firmie. Rozmowa na poziomie. Produkty firmy znane. Natomiast opinie Wasze fatalne. Rozumiem ze w ten biznes nie wchodzic bo nic dobrego mnie tam nie czeka?
1
maya 2015-07-06 20:07
Jak chcesz to w to wchodź, pieniądze są nędzne,każdy jest kowalem swego losu, po za obecnym Prezesem (od kilku dni) to nie będziesz miał z kim merytorycznie porozmawiać, struktura firmy rodem z PRL, nie do ruszenia, można to przypłacić "niezdrową atmosferą".Firmą zarządza praktycznie kilku członków Rady Nadzorczej ( usunięte przez administratora ) jednym słowem beton.
1
Wolny 2015-07-06 21:48
Jak szukasz roboty, bo nie masz innej, to możesz się zaczepić ... i szukać nastepnej. Nie jest to miejsce na karierę, raczej na przeczekanie lub dociągnięcie do emerytury. Młodzi stamtąd uciekają, zwłaszcza, jak nabiorą doświadczenia.
W produkcji jest zasada, ma być lepiej, ale tak samo. Dlaczego ciągle szuka się nowych dyrektorów, a nie awansuje młodych z firmy? Bo kazdy nowy ma byc cudotwórcą, który przyniesie torbę zamówień i pomysłow na nowe biznesy, ale nie ruszy przy tym "starych". Jak wygląda kariera nowego dyrektora? Najpierw 100% zaufania i może robić wszystko,byle był inny niż poprzednik i bezkrytycznie jest hołubiony, bo to zwycięzca konkursu . Pewnego dnia wahadło się obraca i czego by dyrektor nie zrobił jest złe i czeka się na moment, kiedy gostek popłynie.... Zero w tym strategii i logiki, liczą się emocje. Gdyby jeszcze była fajna atmosfera pracy, to można przeboleć słabe zarobki. (usunięte przez administratora) Dobrze, że powoli mnie to juz nie dotyczy.
Kele 2015-07-06 22:19
Dziękuję za Wasze opinie ... wskazują jeden kierunek... Już to przerabiałem :-) Pozdrawiam i powodzenia
Piotr 2015-07-08 13:35
szkoda tylko tych wszystkich ludzi, którzy tą pychę przypłacą wcześniej czy później, a raczej wcześniej utratą miejsc pracy, "czemuś głupi ? bom biedny, czemuś biedny bom głupi?
1
Jacek.N 2015-07-08 20:13
Witam- Szanowni państwo w ostatnim czasie RN zdecydowała o zmianie zarządu naszej firmy, nie brałem w tym udziału gdyż w tym czasie oddelegowany zostałem przez RN na wyraźne życzenie Pani Prezes Zarządu do pełnienia funkcji członka zarządu oraz Prezesa Technicznego. Jako faktyczny członek RN w pełni solidaryzuję się z jej decyzjami . Pragnę poinformować piszących że chętnych do wyrażenia swoich uwag zawsze serdecznie wysłucham w naszym zakładzie w godzinach 6-13 od poniedziałku do piątku .Mimo że miałem się okazję z waszych wpisów dowiedzieć że jestem arogantem, zarozumialcem, warchołem itd. zapewniam że przedstawione sprawy państwa wysłucham z uwagą .Cenię sobie uwagi ludzi mających odwagę przekazać je bez pośrednio lub jeżeli mają z tym problem podpisać się choćby inicjałami. Nie usuwam waszych wpisów , robi to za pewne moderacja gdyż nie spełniają warunków regulaminu. Zawsze uważałem że problemy naszej firmy powinniśmy rozwiązywać nie na forach internetu lecz w bez pośrednich kontaktach gdyż wasze wpisy więcej szkody czynią Prometowi niż mnie .Pozdrawiam i zapraszam do bez pośredniego kontaktu
nieboimysię 2015-07-08 22:30
Znajdziesz nas na produkcji
1
montage 2015-07-10 08:01
chłopie te wpisy umieszczają ludzie m/in technolodzy po zal sie boze ktorzy wecej czasu spedzali na montazu niz przed swoimi komputerami doradzając sie pracownikow zwykłych nie było produktu od 2005 r ktory by nie był spier.. Na starcie a potem my na montazu za tych polmuzgow poprawialismy całe serie recznie szlifując klejąc itd bo nawet ´´PROSTEJ´´ sprezyny dobrac a on chce zarqbiac krocie w tym zawodzie ps. Dobrych ludzi tu nie zwalniają a czasem lepiej w tych czasach mniej zarobic ale miec pełny socjal pewną wypłate niz prosic sie prywacika o pol roczne wynagrodzenie cały ROK
Tadeusz 2015-07-10 22:28
Nie ukrywam się . Jestem technologiem od lat i uważam przyjacielu że pomyliłeś technologów z konstruktorami. Jeżeli jednak uważasz, że technolodzy to "polmuzgow" (tej formy nie potrafię odmienić) to miej odwagę mi to powiedzieć (jak wrócę z urlopu)bez ukrywania się za nickiem i wypisywaniem rzeczy w których nie bardzo się orientujesz.A tak nawiasem czy też jesteś na urlopie, bo Twój wpis pojawił się w godzinach pracy.
1
XYZ 2015-07-14 18:28
Po tym jakie są wpisy i jak "ludzie" reagują na poszczególne uwagi, widać jak "dobra" jest atmosfera (nic dodać, nic ująć).
NIKO 2015-07-18 12:03
Zmierzamy ku normalności ...dziękuję (usunięte przez administratora)dobrego wyboru , a i druga linia budzi pozytywne nadzieje.
saper 2015-07-27 10:13
Człowieku znajdź sobie jak najszybciej inne i lepsze rozwiązanie, wylewanie żalów na tym forum nie ma najmniejszego sensu, bo to i tak nic nie zmieni, to tych ich pustych główek i tak nic nie trafi. Nie do końca za obecną sytuację w spółdzielni nie obarczał bym wszystkie osoby nie widome, sporą grupę z nich stanowią bardzo poczciwi, pracowici i porządni ludzie. Obecny stan rzeczy zawdzięczamy tylko i wyłącznie sobie,(usunięte przez administratora)
soko 2015-07-28 17:06
Naucz się pisać geniuszu. Technolodzy i konstruktorzy, to inżynierowie. Inż. też człowiek. Na uczelni otrzymuje się tylko wiedzę ogólną. Często jest to powtórka z technikum. Gorzej mają po ogólniakach. Są też specjalności, jak w medycynie. Dopiero w pracy, przy konkretnych potrzebach należy się dokształcać. (usunięte przez administratora)
kikisz 2015-07-28 17:32
W Promecie rządzi Partia Składaczy, czyli Montaż. Na czele dzielny tokarz. Składacze są tak dobrymi fachowcami, że wystarczy jednodniowe szkolenie.Kochana naczelna PARTIO, nie tylko montaż pracuje w Promecie. Jest tłocznia, obróbka, wtryskarki,elektrycy, narzędziowcy, remontowcy ,technolodzy i konstruktorzy . Wy tylko składacie to, co wytworzą wcześniej wymienieni. Uważacie, że forowanie montażu i forsowanie podwyżek dla jego pracowników jest ok?. (usunięte przez administratora)
1
sola 2015-07-28 20:54
Czytam te opinie i nie widzę żadnej pozytywnej.(usunięte przez administratora) MYŚLAŁEM O ROZMOWIE kwalifikacyjnej. To byłaby zwykła strata czasu.(usunięte przez administratora)
Jacek N 2015-08-01 08:36
Zdecydowana większość tych wpisów jest dziełem jednej osoby, sam pisze i sam sobie odpowiada . Ocenę stanu psychicznego gościa pozostawiam państwu.
delta 2015-08-01 09:11
LUDZIE!! CO WY ROBICIE TO NIE CZAS ANI MIEJSCE NA TAKIE WYPOWIEDZI,JEŻELI MACIE BYNAJMNIEJ WYŻSZE WYKSZTAŁCENIE, TO TEN KTÓRY JUŻ NIE PRACUJE NIE MA KULTURY OSOBISTEJ,A TEN KTÓRY PRACUJE PISZĄC TE BREDNIE NIE ZDAJE SOBIE SPRAWY,ŻE S--A WE WŁASNE GNIAZDO. TO PRZEZ TAKICH JAK WY SPÓŁDZIELNIA IDZIE NA DNO.PEWNIE ŻE KOZIOŁ OFIARNY PRZYDAŁ BY SIĘ I OBARCZYĆ GO ZA WSZYSTKIE NIEPOWODZENIA.DLA PRZYPOMNIENIA TYM CO MAJĄ KRÓTKĄ PAMIĘĆ,LUB PAMIĘTAĆ NIE CHCĄ. ILE W POLSCE TAKICH SPÓŁDZIELNI DLA NIEWIDOMYCH BYŁO? A ILE DO DNIA DZISIEJSZEGO JESZCZE ISTNIEJE.TEN FAKT CHYBA O CZYMŚ ŚWIADCZY.A CO DO TOKARZA? NO CÓŻ NIE WYKSZTAŁCENIE JAK WIDAĆ JEST NAJWAŻNIEJSZE ALE TO CO CZŁOWIEK SOBĄ PREZENTUJE. NASZYM KRAJEM JAK WSZYSCY PAMIĘTAMY RZĄDZIŁ ELEKTRYK CZYŻ NIE?.
Jacek N 2015-08-01 11:47
Bardzo dawno nie byliśmy w tak obiecującej sytuacji jak teraz uważam że kierunek jest jak najbardziej właściwy i daleko mu do dna.
123 2015-08-01 19:00
Większość negatywnych komentarzy jest piasana ręką jednej osoby, która na szczęście w Spółdzielni już nie pracuje….. i jest niedoinformowana obecnym stanem rzeczy!!! W ostanim czasie, owszem odeszło z firmy kilku Specjalistów – niestety w znacznym stopniu w/w osoba się do tego przyczyniła! Obecnie mamy nowy Zarząd, który bardzo dobrze sobie radzi z bieżącą działalnością Spółdzielni. Wynik finansowy wykazuje istotny zysk, czym nie mogliśmy się pochwalić przez ubiegła lata! Średnia wieku w Promecie jest wysoka – jest to spowodowane tym, iż przez wiele lat ludziom bardzo dobrze się tutaj pracowało – osobom nieposiadającym grup inwalidzkich, jak również osobom niepełnosprawnym, które nie mają wielkiego wyboru na rynku pracy! Przy obecnym Zarządzie i Radzie Nadzorczej mam nadzieję, że w spokoju i miłej atmosferze w pracy ludzie spokojnie dopracują do emerytury, natomiast młode, ambitne i wykształcone osoby będą mogły się rozwijać i awansować - co już się realizuje!
Osoba, która zamieszcza większość wpisów delikatnie mówiąc w niegrzeczny sposób pozwala sobie na oczernianie i obrażanie p. Jacka N. tym samym pokazując swoją „wysoką klasę i kulturę osobistą”!!! Jak można bezkarnie pisać takie bzdety, obelgi i nieprawdę nie znając osoby i nie wiedząc jak wielkie ma zasługi wobec spółdzelczości i osób niewidomych!
Czyżby nie znalazł do dziś zatrudnienia lub ciekawszego zajęcia poza wypisywaniem tych bredni i oszczerstw?! Nawiasem mówiąc w żadnej z wcześniejszych firm, w których pracował ów Pan, nie zagrzał długo miejsca i też pisze krytyczne uwagi kierowane do swioch poprzednich pracodawców w serwisie „Gowork„!!!
nuki 2015-08-01 20:18
No akurat przywołanie tego elektryka jest lekko nietrafione. (usunięte przez administratora)
345 2015-08-09 09:14
spółdzielcy z obecną mentalnością są sami zagrożeniem dla siebie, szkoda tylko, że to do nich nie dociera
Remus 2015-08-09 11:14
Przecież wiesz, że w przypadku naszej firmy, te opinie, sorka wpisy, dokładnie oddają atmosferę panującą w Promecie. Pewnie mało tam informacji o warunkach pracy, ale o atmsferze pawie wszystko, zwłaszcza, jak ktos zna firmę od lat.
Remus 2015-08-14 08:59
Tak się składa 345, że źle dedukujesz :), ale mamy świąteczny weekend, więc kombinuj dalej.
anna 2015-08-15 16:28
Do ich odwołania potrzebne nam będzie nadzwyczajne, bo inaczej nic ztego nie będzie, mam ich już dość jestem z wami
1
delif 2015-08-19 21:07
Jest dużo pomyłek w odpowiedzi właściwej osobie na tym forum. Odpowiada się osobie, której nick jest w tej samej linijce. Zwykle wszyscy odpowiadają osobie następnej. (usunięte przez administratora)
blumplum 2015-08-19 21:32
A jakie to ma znaczenie ?, liczy się treść i jej wartość, te pomyłki nie zmieniają postaci rzeczy , którą ludzie tu starają się przedstawić w taki czy inny mniej udolny sposób. W Promecie pracuje się źle, pracownicy są nie równo traktowani, ciągłe układy płace głodowe, młodzież omija naszą spółdzielnie z daleka, brak jakiejkolwiek wizji, aby ta sytuacja mogła się kiedykolwiek poprawić, no i do tego ta tak zwana partia, jak ją tu nazwaliście, są to ludzie bardzo krótko patrzący, bez poczucia odpowiedzialności za przyszłość ogółu - dosłownie i w przenośni, dla nich liczy się tylko tu i teraz i tylko dla siebie, nie oderwiesz ich od michy, powinniśmy się już chyba zacząć modlić
1
Remus 2015-08-19 22:20
Pisząc młodzież omija naszą spółdzielnie  rozumiem że masz na myśli swoją spółdzielnie mieszkaniową bo z Prometem od pewnego czasu niewiele masz wspólnego. Gość ma dwa duch dyskutuje sam ze sobą.
Remus 2015-08-24 12:16
A dlaczego to zabraniasz mi tworzyć?
poko 2015-08-24 12:23
jaki bałagan był kiedys taki i teraz tylko atmosfera była inna.pra
cuje na montażu ipowiem jedno jak odeszła( usunięte przez administratora ) tak bylo inaczej.pozdrowienia dla pani kierownik!!!
Remus 2015-08-24 20:26
Swiete słowa w tej nieświętej firmie :)
konstruktor 2015-08-25 12:05
No to jak myślisz, o czym to może świadczyć ???; może o wspaniałych warunkach pracy, a może o wspaniałej atmosferze w pracy ?, a może o super zarobkach ?, a może o mądrości naszych wszechmocnych? a może o wspaniałej wizji rozwoju spółdzielni i jej realizacji? no jak myślisz ????.......czego oni się tak boją, skoro jest tak wspaniale i cudownie, przecież mamy super zlecenia, nowoczesny park maszynowy, wydajność i jakość wytworzonego asortymentu, wszystko super pierwsza klasa !!, no i końcu te nasze wspaniale wykształcone kadry, a młodzież wali do nas drzwiami i oknami :-), no jak myślisz, o co tu w tym wszystkim chodzi?... no i ci obrzydliwi hejterzy, jak oni mogą wypisywać tu takie madrości, przecież to nie po ich myśli... och och jak możecie !
1
Remus 2015-08-26 17:40
Zupełnie nie rozumiem twojego sarkazmu ,grzecznie zapytałem o twoje ostatnie błyskotliwe osiągnięcia zawodowe jako konstruktora .Osoba o takiej przenikliwej spostrzegawczości mająca tyle krytycznych uwag o bolączkach firmy uważałem że więcej będzie miała do powiedzenia, chyba że już od pewnego czasu w tej firmie nie pracuje a jedynie toczy nie zdrowe piany jak biedny żuczek swoją kulkę.
Doda 2015-08-28 22:35
Kilka razy już przymierzałam się do wpisania swojej opinii o pracy w Promecie i za każdym razem zastanawiałam się jaki to ma w sumie sens. Pracuje w naszej firmie już ładne kilka lat jest to moja druga praca więc mam możliwość porównania. W Promecie zarobki są raczej średnie ale atmosfera w pracy jest bardzo dobra szczególnie zmieniło się to w ostatnich miesiącach , każdy wie co do niego należy, współpraca na zasadach koleżeńskich . Wszyscy ci którym nie odpowiadają zarobki czy atmosfera pracy jeżeli znają swoją wartość powinni szukać nowego miejsca pracy , wypisując swoje żale tylko udowadniacie że jesteście marnymi fachowcami lub nieudacznikami życiowymi. Osobiście znam 90% pracowników i nie miałabym nic przeciwko temu żeby popracować z wami jeszcze długie lata
Remus 2015-09-05 08:43
A co oznaczają te inicjały ( usunięte przez administratora )?
Karolin 2015-09-06 21:50
Niestety wcześniejszą moją odpowiedź skasował ,,KTÓŚ,, kogo prawda koli w oczy. Napisane było by czytać to co napisane ze zrozumieniem. A w zakładzie bardzo dużo jest niesprawiedliwości. (usunięte przez administratora)
1
tomasz1441810 2015-11-21 17:57
A przyjmują tam w ogóle osoby ze znacznym.

W sumie to z grupą tam tylko pracują niewidomi ?

rumburak 2015-11-29 22:13
a co tu tak pusto - czy już zgasiliście światła? czyżby z falą odejść odeszli ci którym zależało? a reszta co ? dostało .50 do pkt i koniec? Ja mam za to pytanie - gdzie firma nasza zmierza co będziemy robić, jaka jest wizja zarządu na następne lata - przecież chyba będą jakieś następne lata - nawet jak wielu z nas odejdzie to gdzie będą pracowac przyszli niepełnosprawni za kilkanaście lat - takie zakłady się kończą, walczmy o przyszłość nie patrzmy tylko na siebie by nam tylko było OK. Chińczyki nam już dogryzają - wymyślcie w końcu strategie tej firmy.
jakzwykle 2015-12-09 09:25
Zamiast iść do przodu i się rozwijać to my się zwijamy, a miało być lepiej, a jest tylko inaczej i do tego bez żadnego pomysłu
1
dora 2016-10-10 13:33
sami jesteśmy sobie winni......było słuchać
1
Remus 2016-12-27 18:17
może warto zrobi krok w tył ?
2
Szukacz 2017-08-17 13:21
Witam ! Jak wygląda praca na magazynie ?
Zostaw swoją opinię o Promet Spółdzielnia Niewidomych - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promet Spółdzielnia Niewidomych