brak logo

Fader Development Sp. z o.o.

Olsztyn

Opinie o Fader Development Sp. z o.o.

obcy 2015-08-20 11:34:08
Zaczyna sie,temu mało,temu dobrze-jak w każdej firmie
Balbina 2015-08-20 11:37:19
Kolega to chyba kiepski z matmy był.6600 nawet przy 200 godz. to wychodzi ponad 8€,czyli normalna stawka.W rfancji płacili 7€.A warunki mieszkaniowe?Chopie, keśli 2-osobowe pkoje z łazienkami ,full wyposarzona kuchnia i basenik latem to dla Ciebie złe warynki to masz ku..duże oczekiwania.To pewno siedzisz bez roboty.
Bart 2015-08-20 11:43:03
Narzekają ci,co chleją -tym zawsze mało.Mi 1600€ starcza,dodatkowo płacą za rozładunek tira po 100zł.Dla brygady to idzie szybko a stówka w kieszeni.
Masz chałupę,pracę,transport,łachy,tylko żarcie.No..jak pijesz i palisz to zawsze będzie mało.
Pracownik 2015-08-20 11:44:54
Za urlopy,ci ,co mają umowę o pracę płacą.Na zleceniu nie-wiadomo raczej.
Leba 2015-08-27 10:25:03
Balbina ,matma Ci się kłania.Dzielić nie umiesz?
zainteresowany 2015-09-27 22:12:09
Bart powiedz kiedy ty dostałes ostatnio za rozładunek tira bo jak mi wiadomo to jeszcze nikt kto pracował i obecnie pracuja tweż nikomu nie wypłacono za rozładunek to tylko obiecanki.Wasze szefostwo to sknery nie ma sie co czarowac
Bart 2015-10-02 13:49:41
Owszem ,wisza za 2 rozładunki ,ale cała reszta jest zapłacona,wiec nie wiem skąd czerpiesz informacje.Ano to wiadomo ,nigdy się nie dogodzi każdemu.Jeden będzie zadowolony za 7€na godz., innemu 12€ mało.Czasy się zmieniają.Zagranica to juz nie Eldorado.Jedziesz ,bo u nas nie ma pracy,a nie żeby się dorobić.Ale niektórzy po miesiącu myślą ,ze wróca n owym wozem -to nie lata 90-te , nawet 10 lat było inaczej.Jak ktoś na budowie w POLSCE ZARABIA 6000 tys przez cały rok , to pozazdrościć , i to po 8 godzin , cha,cha.Ja nie bronię szefów,ale poznałem gorszych ku...Nie jest tak źle.Trafiałem o wiele gorzej
zainteresowanyL 2015-12-13 12:04:03
UWAGA.!!!!BUDOWLAŃCY FIRMA FADER DO KOŃCA NIE JEST TAK KOLOROWO JAK TO PRZEDSTAWIAJĄ W BIURZE.
0bojętny 2015-12-22 22:17:32
Uważajcie kandydaci przyjmujący śię do firmy lepiej ja omijać szerokim łukiem to firma nie jest godna zaufania
Marek 2015-12-23 07:40:39
Coż...zainteresowany i obojętny...pewnie ją omijasz i niech tak pozostanie,pracuj w tych godnychpo 2000€ z dietami mieszkaniami,8 godz.pracy.Prrzy okazji :daj cynk,gdzie to jest taka firma.A jakies szczegóły w Faderze??nie jest godna zufania ,bo..?Jak to jest obojętny panie Adamie?
Obojętny 2015-12-23 23:55:04
Ja bym się nie podszywał pod Marka P.Arturze lub Piotrze ja obojętnie moge być nazwany jako Adam pasuje mi to imie.Panowie nie nadajecie się do pracy wy tylko umiecie wykorzystać naiwnośc ludzka dla was to się liczy biznes żeby być firma godna zaufania to trzeba być uciwym wobec ludzi uważam że wystarczająco wyjasniłem czemu nie jest godna wasza firma aby dobrzy fachowcy mogli pracować lepiej ją omijac
Bolo 2015-12-24 09:26:38
Uczciwym wobec ludzi..bo pęknę.Tak ale uczciwi powinni być i Piotr z Arturem i Adam z Krzyśkiem -imiona przypadkowe. Zawsze to idzie w dwie strony.Daj,daj,daj-wszyscy tacy sami.
zainteresowany 2015-12-24 09:33:44
Ale wyjaśnienie -że trzeba być uczciwym , czyli oni nie są ,no ok,może nie.Ale konkret panie dobry fachowiec.Aplikowałem do tej firmy,wszędzie na stronach takich firm obrzucanie się błotem -od dobrych do złych opinii.Jedno pytanie -płacą?i drugie-czy śpi się w kontenerach po 4-6 osób w pokoiku?Odpowidz tylko na to -ale uczciwie.Mnie obchodzą tylko te dwie rzeczy.Pracy się nie boję.
Obojętny 2015-12-24 19:33:47
A co jest takiego smiesznego w tym ze przykład powinien isć od góry to wtedy wszyscy wobec siebie będa uciwi (wtedy nie pękniesz).Czytając twoje wpisy to sądze prezesku że się podszywasz pod inna osobe bo nie jestes wstanie wiedziec kto robi te wpisy dlawas niewygodne.odpowiadam na te pytania odnosze wrażenie że znasz odpowiedzi ale nalerzy przypomniec że wypłate płacicie w PL walucie z dużym opóznieniem kwatera taka sobie mieszkałem w lepszych warunkach bez gryzoni które były wszedzie pod wzgledem czystości wiele jest do życzenia.Zawsze bedzie wam mało to wymyslacie normy a chciałbym aby któryś z was pokazał i wykonał przez tydzien codziena norme stawianie promonty to by wam gały z wysiłku nawiesz wyszły narzuconą i wymysloną przezwas.Nowi musza się przekonac na własnej skórze bo nie karzdy uwieży.
Zainteresowany 2015-12-28 14:39:50
No za wiele to sie nie dowiedziałem ,jakieś ogólniki ,wylewanie brudów.A ktoś z pracujących wypowie się?Nie wiem czy jechać,a jadą w styczniu.Ludzie , czy oni płacą? no i jak na chacie?
kolega 2015-12-28 18:19:36
Na kwaterach jest różnie trudno przewidziec jakie będa warunki teraz ekipa co w styczniu wyjedzie będzie na nowej kwaterze pokoje mają byc dwu osobowe ostatnia kwatera była taka sobie ubikacja wspólna wc na 7osób natrysk plus umywalka w kazdym pokoju plus gryzonie (myszy).Jeżeli chodzi o płatnosci to ostatnio były duże opóznienie ale wypłacone.Godzin nadliczbowych niema jeżeli sie pojawiom to za Bóg zapłac.Jeżeli takie warunki ci odpowiadają to tylko jechać żeby się przekonac to trzeba jechać swiat do odwaznych nalerzy.Powodzenia.
Zainteresowany 2015-12-29 13:47:29
dzięki Kolego czyli płacą ,no mieszkanie...może będzie bez gości.Kiepsko z tym opóźnieniem w płaceniu ,ale to było jedorazowo,czy często są opóźnienia?Może masz rację -przekonam się na miejscu.Mam nadzieję ,że ekipa ok?
kolega 2015-12-29 14:00:39
Co do chaty zgoda,ale burdel robią też mieszkańcy,co do kasy opóźnienie było jeden raz.Trzymajmy się prawdy.Za transport nie płacą to fakt, podobną chcą a nie mają ,he,he.Nadgodzin nie ma,pracować trzeba ciężko jak wszędzie,ale normy to brygadzista ustalił ,jak widział obiboka.Cha,cha.
kandydat 2016-03-26 21:30:26
Siemka chciałbym zaczerpnąc informacji na temat warunków płacowych i warunków pracy czy cos się zmieniło od czasu tych wpisów które nie są pochlebne dla pracodawcy.Czekam na opinie osób pracujących w tej firmie.
Były pracownik 2016-06-26 16:54:37
Firma jest w porządku.Trzeba tyrać ale płacą .jak ktoś chce dychę nie tu ,niuech szuka firmy co cały rok płaci 8-10 tys +diety + ch...co jeszcze.
Praca na promoncie ku...ciężka ale myślicieli nie wymaga.Dla mnie na dobry-
Legalnie , z ZUS-ami..Każdy szuka czego innego.Szukasz stałej pracy to tam.Co do mieszkań-ludzie wyśta chtba za granicą wcześniej nie byli.np. pkoje po 6 osób w hotelu , kibel na korytarzu.Narzekają cieniasy.
Jura 2016-08-15 21:26:45
No to znowu problem potrzeba fachowców do dociepleń bo obecni nie spełniają oczekiwań Luksenburczyków to fachowcy z łapanki.Niema się co dziwić przy takiej rotacji o oszukiwaniu na wypłatach to dziw że jeszcze bytuje na rynku pracy Fader i jego wspaniały i szlachetny właściciel który wysysa jak pijawka kasę z kieszeni ludzi najlepiej było by pracować za michę zupy to by uśmiech z ust nie schodził.Pracować nie polecam w tej firmie .Są fajniejsze firmy które można poszukać na internecie za lepszą kasę i niema problemu z wypłatami.
Piotr 2016-08-21 14:24:58
Nie ma fachowców ale nie tylko w Faderze .Ja całkiem zachwycony nie jestem ale pracowałem gorzej-bo problemy z pensjami byly takie ,że nie sku..nie płacił.Ja tera robię w Niemczech,inne zasady ,do płacamy do mieszkania ale pracujemy na metry i tu nikt nokogo nie oszuka.Tyrać trzeba.Wypłata co tydzień i diety .ale jak koles wszystko policzył to wyszło na jedno co w Faderze.Tylko tu wiadomo , ile komu i za co a tam nie wiesz jaką kasę weźmiesz i nie wiesz za co.Chata była lepsza.
1
Banan z Wyszkowa 2016-08-21 14:30:29
Rotacja jest wszędzie Jura.Żem w Poltrop reobił , w Interkadrze, to ludzie całymi brygadami zjeżdżali.Moj ziomal robił w tym Faderze.Tam wszystko na głowie postawione.Brygad nie mają , nikt nic nie wie.Jest jakiś kierowniczek ale też nic się dowiesz.ja nie byłem , tak mówił.
A jaką firmę polecasz?Chciałbym gdzieś dłuzej posiedzieć
Tylor 2016-08-21 14:40:05
sama chołota przyjeżdża.o dociepleniach na wełnie pojęcia niema ale browar wie gdzie kupić.Mnie wku..że piszą ci ,co na robocie sie nie znają a boli ,że robię na dociepleniach 10 lat i zarabiam jak stolarz co do nas przyjechał.Ja mogę pracować i 12 godzin ale żeby było jasne ponazywane ,że tyle i tyle masz za to.A tak to ja nie wiem ile mam zarobić .wszyscy po tak samo?Najgorzej,że nie ma fachowców-tylko za takich sie mają obiboki i brudne pijaki.No i nie ma szefa tak w praktyce.Rozglondam się ale języka nie znam a o wszytkich firmach piszą tak samo.To ktoś wie ,gdzie jest spoko?
German 2016-08-21 14:46:03
Szukaj bezpośrednio u niemca czy tam .gdzie jesteś.Pośrednik musi swoje wziąść i zawsze w takich firmach rotacje i lewusy.Fachowiec nie wytrzymie.
Farmona 2016-08-21 14:50:02
Ty jakiś poj..jesteś i pewnie bez roboty
mariusz 2016-09-04 13:36:45
Nierzetelny pracodawca, odradzam współprace, robią tam znajomi z okolic Częstochowy.
Teraz Belgia, Luxemburg na różnych budowach, głównie ścianki gips i elewacje.
Opóźnienia w wypłatach i to duże, obcinają jak chcą stawki, nikt nie wie na jakiej podstawie.
Soboty zamiast płacić więcej, to płacą jeszcze mniej niż na tygodniu.
Szefostwo kombinuje jak się da aby uciąć kasę. co chwile obiecują nową datę ze wypłacą i tak tydzień za tygodniem a kasy nie ma. Typowe cwaniaczki, ale niech sie nie zdziwią jak dostaną wezwanie do sądu, albo gorzej dla nich, jak się zbierze ekipa przed domem...
Jeździłem przez różne agencje pracy, czasem sie takie trafiają jak ta, typowe podejście "polaczków cwaniaczków", ale do czasu.
Pracujący 2016-09-04 18:04:46
Nie jesteśmy teraz w Belgii -od roku.Są opóźnienia ,ale wiemy o tym -tak płaci firma z Lux.Nie mówię ,że jest super ,ale nie przesedzaj Mariusz
1
Stan 2016-09-04 18:07:33
No,a najgorzej że super fachowcy zje..elewację ,a wzięli więcej niż ja zwykły murarz ,a pracował ja dobrze i wyadajnie.Kto dzieli tą kasą?
Tatar 2016-09-29 17:56:10
Podobno wzieli za dużo robót; dobrych ludzi za mało i się pojechali... Gonić muszą ,to i ludzie zap...a Ale u nas też doginamy tylko blisko pod własny dach i rodzina w komplecie; Czsami to też różnie ale bliżej 60km do arbeitu niż 1000. Jeden lubi to inny woli tamto, ale Kasiora to naa Sląsku malo lepsza ,słabo płaca, ch.. wie o co chodzi. Tyle że teraz restrują i płacą od razu bo się boja ,że się ludzie spienią i czesć. Ale sześciu nie ukrece i dojechac trzeba Bliżej ale za wlasne ; Kolega co u nich dłużej robi mowił ,że jest lepiej niż kiedyś ,że obleci ale jak tam robi co ma mówić;
Jason 2016-10-01 11:57:31
A to prawda, tacy fachowcy od elewacji..he,he
Wader 2016-10-01 12:00:49
Co Ty pier...?owszem opóźnienia mają ale zawsze infoirmują i kasa jest.Że brkuje szefa i niewiadomo kto za co ,to inna rzecz,ale pinądze wypłacają.chyba sie nudzisz koleś.
Tylor 2016-10-01 19:58:01
Mariusz jaki tydzień za tygodniem? Tyś chyba nie pracował i nikt nie pracowałnby jak tyle miał by na kasiurę czekać.nie jest super ale pracowałem w gorszych firmach.Ty jakiś tępawy jesteś czy co.?Najgorzej jak banda baranów dochodzi do głosu.
Rafał Plich 2016-10-01 20:06:01
Taa Jura , Tobie pewnie płaca 2 tys euro i diety i masz sam pokój z łazienką i pracujesz 8 godzin , oczywi ście weekendy wolne,a nie- organizują tam wam weekendy-wycieczki, grile, imprezki,dziewczynki.No..nie każden tak trafia jak Ty Jura.He, he...
Ja w tej firmie nie pracowałem i nic o niej nie wiem ,ale jak czytam niektóre wypowiedzi to jak dzieci , co za granicą nie robiły.
G. 2016-10-02 10:50:16
Chłopie ,jakiej Belgii?!Co Ty piszesz? jaka agencja?Jacy znajomi z okolic,chyba ,że Białystok lub Płock to dla ciebie okolica częstochowy?ch,cha.Ja nie mówię ,że jest super,ale piszesz nieprawdę.Nagorzej że ci co pier...pracę na elewacji -pseudospece najwięcej biorą.To niesprawiedliwe.ale tera są inne problemy-chlanie jak zawsze ,wszędzie .Polaczek to ten pijus który chce zarabiać po 10 kawałków.
pracownik 2016-10-02 17:31:37
Problemy z kasą. na umowie co innego, a płacą mnie. Wymyślają jakieś dziwne bzdury(nieprawdziwe aby za coś obciąć. Co miesiąc z 500pln, 1000pln. Szef idiota, żeby mu sie kiedyś nie nazbierało. Doadtkowo cały czas opóźnienia. Co kogoś obchodzi że główny wykonawca nie płaci. Umowa jest z Faderem. A jak Fader niewypłacalny dla pracowników to niech firme zamknie.
Odradzam współprace.
Koleś 2016-10-06 01:07:13
Kolego, 500 pln i 1000 pln ci zabrali to pewnie zapiłeś i do roboty nie chodziłeś ? Z niczego, to się nie bierze. Mniej pij to będziesz lepiej zarabiał.
Tyl 2016-10-06 10:51:16
Pijak-każdy wie o kogo idzie
Góral 2016-10-06 10:56:05
do tego jak ktoś ma komornika to firma za niego nie zapłaci ,muszą zabrac z pensji.Są opóźnienia to prawda,ale 1500pln to zabrane masz za wódę lub długi,więc nie pier...ziomuś tyla flacha odstaw.
Robert 2016-10-18 10:09:44
Odradzam, zapewne większość pochlebnych opinii jest od pracodawcy.
Czy wy umiecie dodać swoją opinie a nie komentować czyjś wpis??
3
Gość 2016-10-23 17:46:24
Kolego Lecho, Stawka większa od czego? od polskiej stawki? oczywiście, ale pracujesz za granicą, więc to nie jest wysoka stawka. Biorąc pod uwagę że obcinają z wypłaty pod byle pretekstem regularnie.
Więc po co pracować w tej firmie za granicą, jak podobną wypłatę zarobisz będąc w Polsce, siedząc w domu.
pracownik 2016-10-27 15:08:28
Zwolnij się jak taka tragedia.Na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam siedzisz?
bolo 2016-10-28 19:09:23
firma cud
bolo 2016-10-28 19:15:06
co można powiedzieć o firmie w której tylko 3 osoby pracują od trzech lat a reszta miesiąc dwa góra trzy ito jeszcze okradzeni
bolo 2016-10-31 17:44:52
panie badora żeby pan wiedział , że takie zachowanie może odbić się czkawką
roger 2016-11-08 18:19:40
Bolo napisz do mnie na majla i daj nr tel do siebie bo mam parę pytań odnosnie firmy a widzę że jesteś w temacie. desekrator@op.pl
bolec 2016-11-16 17:33:32
dramat
1
bolec 2016-11-16 17:55:37
pracowalem tam 5 tygodni pierwsze 3 dni zapowiadaly sie nawet zachecajaco pozniej bylo tylko gorzej kwestia finansowa jak kazdy wie jest jest dramatyczna tak urywaja pieniadze za niby jakas nauke pracy i inne ich wymysły opoznienia wyplat sa i to spore i nikogo to nie obchodzi...radz se sam roboty maja tylko szkoda ze ludzi nie maja jak nie placa to nie maja nie ma co tu sie dziwic badora to jeden wielki oszust i buc jakiego nie ma....co do ekipy to ze 3 osoby sa wporzadku a reszta patrzy jak cie pod.er..olic...
a kierownik musi miec duza du..pe bo prawie wszyscy tam w nia wchodza pier...olne lizusy... odradzam jaka kolwiek wspolprace z ta firma i tym bucem badora....
5
bolo 2016-11-26 18:50:47
Ludzie nie dajcie się nabrać . Zwróćcie uwagę na zawieranie umowy BO obiecywane 6000 tys. jak się póżniej okaże to 4000 tys złotych , a nie daj Boże żeby wam się noga powinęła bo tak was BADORA obliczy że was braknie odradzam zawieranie jakichkolwiek umów z tą pseudo firmą
2
Braniak 2016-11-29 13:14:53
Bolo,Ty żyjesz ,jeszcze sieś nie zapił?Ano jedźta do Niemców i tam was koncertowo okradną.Rotacja jest bo lebry i pijusy przyjeżdżają .miodu nie ma ale jak dynksiarz zabiera głos to już przesada.a gdzie z osiem osób pracuje cały czas i jakoś im nie jest żle ale jak pijak i pseudo fachowiec z butlą za pasem przyjedzie to najwiecej ma do powiedzenia.Żenada
Zostaw swoją opinię o Fader Development Sp. z o.o. - Olsztyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fader Development Sp. z o.o.