‼️LUDZI SĄ PODLI‼️ Na kuchni bardzo czysto łazienka perfect jedzenie tak samo pracuje tam od 2024 roku i wszytsko jest idealne nie rozumiem tych podłych ludzi co szli tam tylko dla pieniędzy nie wiedząc co to znaczy praca w każdej jednej pracy w gastronomii tak jest pracuje jako kelner ponad 1 r i wiem jak w innych restauracjach to wygląda więc nie wiem gdzie te nagonki na szefostwo i kelnerstwo kelnerki bardzoo miłe a pani szefowa wstydzi się mówić po polsku jej mąż nie umie ale zawsze kelnerki pomogą szefowa jest sympatyczna szefa nie znam tak dobrze , taka starsza pani w długim warkoczu przemiła kobitka jak coś jest nie tak zawsze powie jak jest dobrze to też więc nie wiem ludzie w czym macie problem
Totalnie odradzam tego miejsca. Zatrudniona byłam tam około 3 miesięcy Stawka 16zł na godzinę, zatrudnienie na czarno. Umowa bez mocy prawnej, pracownicy nie dostają kopii umowy dla siebie. Przy przepracowaniu 100 godzin miesięcznie max mozna zarobić 1600zł- w tych czasach są to psie pieniądze . To co się dzieje na kuchni nadaje sie tylko do sanepidu, góry szafek pokryte taką warstwą spalonego oleju że po dotknieciu reka jest cala klejąca i czarna. Kurczak i smazone owoce smażone na tym samym czarnym oleju, wiec sajgonki wegetarianskie oraz owoce nie są wegetarianskie,ktos moze trafić przez to do szpitala. Do dań z chinskim makaronem uzywany makaron spaghetti z makro. Większość warzyw mrozona. Kuwety z miesem po dostawie stoją na podłodze. Szefowa wraz z szefem nie myją prawie rąk, wycierają jedynie w brudny tłusty ręcznik wymieniany co dwa trzy tygodnie. Surówki nakladane rękami niemytymi. talerze nie są wyparzane. Miotla do zamiatania lokalu ubita od brudu, nie da się nawet rozdzielić włosków od miotły. Brak rekawiczek do sprzątania toalety. Caly lokal pokryty tluszczem a próby sprzątania podejmują biedne kelnerki które muszą nożykiem wyskrobywać tłuszcz i brud z fug. Każą czyścić miejsca które sami powinni czyścić bo są tak zapuszczone ze to brud kilkomiesięczny. Codzienny (usunięte przez administratora) od szefostwa, calymi dniami nie ma ludzi to po wykonaniu swoich obowiazkow obsluga mowi ze tylko wszyscy siedzą w telefonie,i że coś jrst zrobione źle i przez to nie ma klientow. Raz szefowa swoimi pałeczkami zjadła kawałek dania z opakowania klienta na dostawe Kelnerki musza zapisywać szefostwo do lekarza i odbierać ich prywatne telefony ,a przypominam że są w polsce od 25 lat Zwolnienie bez okresu wypowiedzenia. Przy odebraniu ostatniej wyplaty szefowa kazała podpisać pustą umowę zlecenie. (usunięte przez administratora)
Jak restauracja radzi sobie z pandemia ?
Kompletnie odradzam tego syfu. Jedyne co zrobić to nasłać tam sanepid. Wszystko jest do bani zaczynając od zatrudnienia kończąc na jedzeniu. To co się dzieje na kuchni to woła o pomstę do nieba, podłoga cała tłusta od oleju w powietrzu smród i swąd oleju, stare ścierki, brak higieny, brak sprawdzania książeczek sanepidowskich, biorą każdego i to na czarno. Ludzie są wyrzucani bez powodu. ZERO !
Ludzie w zupełności odradzam wam tego miejsca ! Nie ma żadnego zatrudnienia tam, nie sprawdzają książeczek, żaden grafik nie obowiązuję, właściciele w ogóle nic nie rozumieją po Polsku w dodatku trzeba np szefowej załatwiać OC do samochodu i zamawiać produkty na magazyn bo jest aż tak nierozgarnięta. Jeśli chcesz się nauczyć kelnerować to na pewno nie w takim miejscu bo z kelnerowaniem to nic to nie ma wspólnego, całymi dniami się siedzi przy telefonie i odbiera zamówienia, które są źle sporządzone i łatwo o pomyłkę. Wszystko liczone ręcznie i wypełnianie po kilka kopii jednego rachunku. Smród, brud, kiła i mogiła zarówno za barem jak i na kuchni. Trzeba samemu nakładać np surówkę i to gołą ręką bo nie ma tam nawet szczypców, żadnych czystych ścierek, stare mopy, brak ściereczek. W dodatku szefowa potrafi od tak podziękować z dnia na dzień bo ma taki humor, co chwilę dobiera nowych ludzi. Nikt tam nie robił więcej niż miesiąc z mojej ekipy. KOMPLETNIE ODRADZAM !
Pracuje w tej restauracji juz od kilku lat i powiem tak... nigdzie nie jest idealnie, ale chyba ktos przesadzil z opinia wyzej dla jakiejs wlasnej zemsty. Praca jest taka sama jak wszedzie. wszyscy posiadamy ksiazeczki sanepidowskie, nie jest mozliwa praca bez niej, kazdy ma umowe zlecenie; praca zmianowa, ale mozna sie dogadac, jesli ktos potrzebuje wolne wystarczy tydzien lub dwa wczesniej powiedziec i wolne zawsze sie ma ; w naglych sprawach mozna sie zamienic z kolezanka na zmiany lub dniowke. Popatrz na siebie zanim osadzisz innych.
No więc tak. Pracowałam tam wiem wiem troszkę więcej od ludzi. Więc tak. Mięso - na ogół świeże ale głównie mrożone przykleja się tylko kartki z późniejszą datą, szef używa starych ściereczek, warzywa źle przechowywane. Wszystko smażone na starym przesmażonym oleju. Ogólnie brud kiła giła i mogiła. Co do traktowania pracowników. Szef nie zwalnia nawet kiedy jest to ważna sprawa rodzinna, poza tym pracownicy bez umów i książeczek sanepidowskich. Ogólnie traktowanie beznadziejne. Jedynie z czym na rękę idą to szkoła w weekendy tego nie zabraniają i dają wolne. Mają plusa za kurczaka w sosie curry, ale gdy już po 20 szefowi się nie chce robić (woli grać na komputerze) kurczak jest strasznie ostry, zresztą kiedy coś zamawiane jest po 20 kucharz jest obrażony, że trzeba zrobić. Kelnerki też nie lepiej. NIE POLECAM JAKO BYŁY PRACOWNIK.
(usunięte przez administratora) nadziać takich pracodawców, którzy uważają się za nie wiadomo kogo i jeszcze próbują na wszelkie sposoby Cię przysłowiowo wyr*chać w du*ę. Strzeżcie się tego miejsca jak diabła - nawet gorzej, najlepiej omijajcie ten syf szerokim łukiem. Je*ane brudasy. Jeżeli nie chcecie chłopcem na posyłki który robi praktycznie za darmo, to ta miejscówka nie jest dla was. Powinni tą chińszczyznę wy*ebać w kosmos bo mają w środku brud, smród, przeterminowane żarło a w szczególności cwaniaczków szukających osła, który będzie zapie*dalał za darmo i będzie jeszcze zgnojony przez kierowników czy kogo oni jeszcze tam mają, bo na pewno nie normalnych ludzi. Srogo odradzam jedzenia w tym lokalu a przede wszystkim szukania tam pracy - lepiej zamiatać ulicę z psiego g*wna niż być ich pracownikiem. Pozdrawiam !
Drogi Użytkowniku,
Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:
NIE dodawaj opinii, która:
Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.
Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.
Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Golden Dragon Sp. z o.o. Restauracja?
Zobacz opinie na temat firmy Golden Dragon Sp. z o.o. Restauracja tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Golden Dragon Sp. z o.o. Restauracja?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 2, z czego 1 to opinie pozytywne, 1 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!