brak logo

Vistal Offshore Sp. z o.o.

Gdynia

Opinie o Vistal Offshore Sp. z o.o.

Stefek 2015-12-13 17:50
Pracuje w tej firmie ponad rok kasa spoko i zawsze na czas jak bozia nakazała ale usunął bym kilku dziesięciu darmozjadów biurowych bo na prawdę jest ich o dużo dużo za dużo weźmy na ten przykład firmę VOGEN nie potrzeba 10 spawalników a jeden i to tylko po to żeby był a praca i tak idzie bardzo dobrze narobiło się tam jakiś liderów kij wie z kąd i kij wie po co aż żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska według mnie wystarczyło by trzech ale konkretnych a resztę pacanów bym pogonił przez tylu liderów porobiło się jeszcze pseudo brygadzistów między innymi brygadzista szlifierzy....gdzie kiedyś takie rzeczy ogarniał brygadzista monterów według mnie daremne wyrzucanie pieniędzy w błoto
6
Pan Tadeusz 2016-02-03 17:09
chyba gorzej nie są traktowani ludzie nigdzie niz na vistalu!W zbiornikach zero wentylacji nie widac nawet dłoni na odległość 50 cm! oswietlenie we własnym zakresie! upierdalają stawki tak ze człowiek na zus pożycza! w tygodniu czasem jest 20-30 godzin pracy gdzie ludzie dojezdzają codziennie z poza trójmiasta by uslyszec wracajcie do domu niema pracy! faktury wymuszane na daną kwote bo w tym miesiącu niema kasy i ze do nastepnego miesiąca zostaną dopisane a w nastepnym miesiącu kasy dalej niema(20-40 godzin),za upomnienie się o swoje pieniądze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzi a glownie to tekst leci jak sie nie podoba to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] spawaczom którzy zdają norweskie testy stawki upierdzielane są o kilka zł (na godzinie) i gadanie ze dlatego ze nie umiesz spawac! no jak w miesiącu 120 godzin jest to całkiem dobrze ;) OMIJAĆ Tomka BIAŁKA Z DALEKA OSZUST I KRĘTACZ cwaniak za dyche! obiecuje ludziom prace bierze z innych brygad ludzi bo niby w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] roboty ma a swoich stałych odsyła do domu albo na wysłanie daje bo musi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podlizac rutkowskiemu ze on wielki majster! OMIJAĆ OSZUSTÓW!
7
Do prezesa Matyki 2016-02-07 18:19
Budował pan firmę Vistal Sam od początku własnymi rękoma później z pomocą monterów,spawaczy,szlifierzy firma się rozrastała i się rozrosła jest to oaza dla pracowników biurowych i zielonych kasków oczywiście nie wszystkich ale większość z nich to oszuści i złodzieje niszczący dobrą Reputację Vistalu który dzięki nim już ma złą opinie pod Vistalem co rusz pojawia się nowa Bmk-a a zwłaszcza Insignie ale to nie są auta pracownika z produkcji który ciągnie tę produkcję i któremu należy się szacunek za to tylko darmozjada który ustala terminy których prawie żadne konsorcjum nie potrafi dotrzymać,podam swój przykład przepracowałem cały styczeń od poniedziałku do piątku po 10h plus soboty i niedziele moim zdaniem a znam się na tej branży i wiem ile można zrobić i jak można to wykonać daną pracę i jestem pewien że przepracowałem cały ten miesiąc uczciwie ale nie dawno dowiedziałem się że wszystkim pracownikom naszego konsorcjum zostanie odebrane 10% wynagrodzenia na rzecz Biura jak to mówią na siebie(GÓRA) ponieważ nie mają pieniędzy to pytam się z kąd biorą się te nowe fury skoro w momencie przyjmowania się do firmy pracownicy biurowi przyjeżdżali starymi oplami kadetami i innymi skorupami a teraz takie fury i po co znów kradną ludziom pieniądze czy nie długo pojawi się znów nowa Insignia bądź Mazda?????
Gratuluje prezesie na dzień dzisiejszy jakby mnie ktoś zapytał o opinie Vistalu to szczeże odradziłbym brania udziału w tym cyrku i oszustwie dla pracownika jest zero szacunku niech pan wyciągnie jakieś wnioski...
10
Anonim 2016-09-03 12:05
Pracuję w tej firmie rok jako operator suwnicy i moja opinia jest krótka a zarazem udciwa i szczera unikajcie tej firmy jak ognia jeden wielki kołchoz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obiecują gruszki na wierzbie a tak naprawdę operatorzy nie dostali ani złotówki podwyżki od 7 lat był nawet protest wszystkich operatorów i co kierownik powiedział nie ma pieniędzy na podwyżki wogole nikt nawet nie powiedział że są ludzie którzy prowadzą Suwnice tak jak byśmy wogole nie istnieli to raz a druga sprawą jest to że to wielki kołchoz Operator nic nie ma do powiedzenia choć mamy największą odpowiedzialność że wszystkich jak komuś coś się stanie odpowiada za to Operator nikt się nie liczy z moim zdaniem wracając do kołchozu to przyjmują do pracy tylko czlonków rodziny rzadko kiedy przyjmują obca osobę chyba że naprawdę nie ma komu już pracować choć wcale się nie dziwię śmieszne pieniądze za tak odpowiedzialne stanowisko i to na działalnosci jeszcze po odprowadzeniu wszystkich opłat zostają grosze co ciekawe wszyscy inni dostali podwyżki ale my jako operatorzy nic bhp tutaj wogole nie istnieje są łamane wszystkie możliwe przepisy począwszy od przeciagania elementów z jednej hali do drógej gdzie wiadomo jest ze kat nie może być większy niż 90 stopni osoby które podczepiaja nie maja usprawnień Poddźwigowych a jak mają to wewnętrzne które mogą sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podetrzeć a zwróc takiemu uwagę że źle podczepione albo że ma skrócić łańcuchy to odrazu wielka afera z resztą każdy każdego tutaj podpier... Wiadomo o co chodzi pracują tutaj albo rodzina albo lizusy które liczą że coś im skapnie parę godzin więcej jeśli kogoś podkabluja Suwnice tragedia kto dopuszcza ten sprzęt to nie wiem ale z tego co wiem idą nieźle łapówki aby ten sprzęt dopuścić wogole się nie nadają do tego typu prac stare ruskie Suwnice które pamiętają jeszcze stary system ja jak bym był inspektorem wogole bym je nie dopuscił do pracy wczoraj np suwnica mi się zapaliła po włączeniu ogrzewania pełno iskier i ognia musiałem szybko się ewakuować z kabiny wyłączyć prąd i calą elektrykę albo bym się zapalił albo porazil by mnie prąd jeśli proszę swojego lidera żeby naprawić to czy tamto to masakra albo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostaje albo nie zwraca na to wogole uwagi więc moje podsumowanie już znacie ja z tąd nie długo uciekam więc życzę powodzenia
2
yogasny 2016-10-15 18:54
Praca i płaca jak wszedzie, z minimalna różnica na plus. Martwię sie nieustającym wzrostem niebieskich i powolnym procesem odchodzenia wykwalifikowanej kadry pracowniczej. Stawki dla wykwalifikowanego fachowca jest zdecydowanie za niska w stosunku do wymagań jakościowych ikurczacych sie terminów
7
forever 2016-10-16 13:27
A jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na technologa ds. konsultacji? Chętnie bym się załapał, bbo na pewno zarobki są adekwatne do powierzanych zadań. Wiedzą jak zadbać o zadowolenie swoich pracowników, żeby atmosfera każdemu teraz znacząco odpowiadała.
Stefan 2017-01-08 08:35
Na takie głupoty to już nawet nie wiadomo co odpisać naj lepiej już o nic nie pytaj złamasie teraz to vistalowcy sami chodzą i szukają pracy....
spawacz 2017-01-09 15:09
dlaczego chodza i szukaja roboty, zlecen maja duzo z tego co slysze, chce tam iscc do pracy tylko dzialalnosc musze zalozyc- takie maja wymogi
ponoc płaca całkiem dobrze jak sie dobrze pracuje
spawacz w vistalu :) 2017-01-09 19:20
no to szybko zakładaj....hihi
nowy rok nowe stawki hihi 28max na działalności
po 9 godzin wolne soboty no zarobisz :P
Vistalsyf 2017-01-20 03:52
Pracuje juz w tej firmie rok, stanowczo odradzam, tak jak pisali koledzy wyżej ta firma to jeden wielki cyrk. Napisze w punktach co sie tu dzieje

1.czesto na ukończenie sekcji dają absurdalnie krótkie terminy i potem ucinaja za kare z wypłaty

2.notoryczny brak w magazynie podstawowego sprzętu
-rękawic
-tarcz szlifierskich
-szkieł do przyłbicy
-filtrów do masek przeciw pyłowych!!!
(Ostatnio w zbiorniku przez tydzień spawalismy na niebieskich filtrach dla szlifierzy!!!)
-ubioru i obówia roboczego
(Przez dwa miesiące chodzilem podarty jak bezdomny, a z butów odpadły mi podeszwy!)

3.nie zapewniają budy do przechowywania sprzętu, musisz pakować sie do kogos budy, do której ma dostęp pół brygady, połowa moich gratow zmieniła juz właściciela a firma ma wpisane mi je na stan i to ja bede musiał za nie płacić. Po konfrontacji z majstrem w tej sprawie, powiedział ze gadał juz z "górą" ale zadnych nowych bud nie mają...

4. Bhp to cyrk, zwracają uwage na brak okularów, ale gdy w magazynie nie ma kombinezonow i musisz chodzić w tak podartym jak by go pies dorwal to nie zrobią nic... nie wspomne juz o czestym braku rusztowań i zmuszaniu nocnej zmiany do pracy w takich warunkach które by nie przeszły na dniówce.

5.Co chwile widać nowe firmowe auta Ople insygnie, a dla ludzi z produkcji na święta nie dali nawet kartki świątecznej z podziękowaniami za prace, mało tego z wypłaty za grudzień uwalili 13.5%. Ciekawe czy sobie w tych biurach też uwalają z wypłaty.

6.150majsterków,kierowników,dyrektorów,inspektorow,spawalnikow i innych do brania pieniędzy na które muszą pracować ludzie z produkcji, jest juz ich tyle ze nawet nie wiem kto jest kto.

Zaleta to taka ze wyplata jest zazwyczaj w terminie, ale u mnie w brygadzie praktycznie nie ma miesiąca by komus zgadzała sie kasa, oczywiscie zawsze na niekorzyść pracownika, mają poblemy z liczeniem... i co chwila trzeba chodzić i wyjaśniać
10
spawacz vistal 2017-01-21 18:24
cała prawda !!!
mydlą oczy i obiecują cuda za dwa miesiące może będzie lepiej... :P
2
off 2017-01-22 01:56
Może nie znaczy ze będzie połowa załogi zwolniona inny odchodzą sami czują ze moze być jednym słowem kiczowato .
1
Wąski 2017-01-23 20:22
To jest taka lipa że aż sie pisać nie chce .....
1
Spawacz 2017-01-31 20:50
A co się w ostatnim czasie zmieniło jeśli można zapytać?Podobno płacili jakiś czas temu spawaczom nawet 35 PLN na godzinę na działalności.Pozdrawiam
Luka 2017-02-02 22:04
Tak...ale wtedy byly offshorowe dodatki. .teraz max 31-32
Luka 2017-02-02 22:06
Tak...sle wtedy byly offshorowe dodatki. .teraz max 31-32
Wazylina 2017-02-03 18:36
Witam nie serdecznie ,,, wiadomości które tu zamieszczę świadczą o tym ze Vistal Offshare Sp.Z.0.0 Przestaje istnieć .Pracuję w Firmie od 3 lat od Października 2016 zaczęły się zwolnienie na wszystkich stanowiskach zaczynając od Personelu Biurowego kończąc na pracowników z Produkcji tyczy się to Suwnicowych Malarzy Monterów
Spawaczy Szlifierzy a skończywszy na Elektrykach zwolnili nawet sprzątaczy bo Aibel sie skończył .Do tego co miesiąc odciągają w każdej brygadzie od 300zł do 500zł tłumacząc się ze Budżet jest za mały lub został mocno przesadzony niż kwota ustalona .Z tego co mi wiadomo Przyszłość tej Społki jest Tragiczna Rzekome kontrakty są tylko na papierze i tak raczej zostanie codziennie ludzie odchodzą sami lub dostają obiegówki w prezencie za ciężką prace którą wykonywali jak był smród koło dupska
Cały czas są jakieś machloje w dyrekcji po cichu nawet Majstrowie nie są pewni ze będą jeszcze pracowali .Dlatego przestrzegam wszystkich nie szukaj w Tej spółce pracy bo nie potrafią utrzymać pracy dla kilkunastu osób .Kołowrotki ktore będą działać nie bawem nie wiem dla kogo na pewno nie dla pracowników bo za kilka tygodni juz nikogo na hali nie będzie .To tyle chciałem powiedzieć pozdrawiam
Vis a vis 2017-02-05 22:49
Nie narzekaj, idź do "Construction" tam jest dobrze. Dalej będziesz w Vistalu :)
Anty vistal. 2017-02-15 01:35
W skrócie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Normalnych majstrów zwolnili albo sami odeszli przyjęli esesmanów ktorzy traktują ludzi jak smieći.Masz tylko charować jak wół i o nic nie pytać. Jeszcze rok temu było całkiem całkiem teraz to jest masakra. Odradzam wszystkim!
1
Krzykacz 2017-02-15 11:38
Zdążyłem zwinąć manele po paru latach współpracy Vistal tonie a woda wlewa sie do bocianiego gniazda :]
2
Jśk 2017-02-15 16:50
Siema, mam pytanie. Ktorzy Majstrowie odeszli ? Wyjechałem za granice w zeszlym roku i nie jestem w temacie, a zawsze mialem powrot do vistalu
Janek 2017-02-15 18:54
Ale tak naprawdę w czym tkwi problem ?? Chce t podjąć prace ale jął czytam to nie wim czy warto .
Przecież maja dużo roboty nabrane ?
Janek 2017-02-15 18:55
Ale tak naprawdę w czym tkwi problem ?? Chce t podjąć prace ale jął czytam to nie wim czy warto .
Przecież maja dużo roboty nabrane ?
Robol 2017-02-16 10:18
O pieniądze, co z tego ze kontrakty mają jak oszczędzają na wszystkim tylko nie na sobie , poszukaj lepiej płatnej i pewniejszej firmy bo ta zeszła na psy
3
janek 2017-02-16 10:35
no nie ma nic w gdyni , crist [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] najwieksze
a oni zawsze byli ok
nowa hala i materialow duzo roboty tez maja sporo
ale cos tam sie dzieje skoro tak piszecie by nie iśc tam..
1
Prine polo 2017-02-18 04:53
Matyka brawo Ty!!!!
3
janek 2017-02-20 15:11
?? co nawywyijał
Vistalowiec. 2017-02-20 17:01
Chodzi o to że od niedawna jest nowy prezes i dyrektor.Zaczęli robić porządki(tak to nazywają) pozwalniali wszystkich co są im niewygodni, a pracownikom na każdą robotę dali określony budżet. Kłopot w tym że budżety są tak małe ze nie jest to wogóle opłacalne.Niby masz stawkę 28zł ale jeśli brygada przekroczy budżet na daną sekcję to przekroczenie ściągają z pracowników i stawka zmniejsza zależnie od przekroczenia.Na dodatek spawaczom są obcinanie godziny za każdą wadliwą spoin. Tak naprawdę to nie wiesz za ile pracujesz.
1
spawacz 2017-02-21 08:26
no ale zwalniaja bo faktycznie sa nie tyle nie wygodni co nie potrafia pracować, tylko kroić do siebie- taki om....cina jebał kazdego na godzinie , czy we...t - klamca i oszust


moze to sie zmieni moze nie, ja tam swoje wypracowałem i juz nie bede mial zamiaru pracować ale nie bylo zle jak pracowalem u domini...ka tylko

pozdro
Zostaw swoją opinię o Vistal Offshore Sp. z o.o. - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vistal Offshore Sp. z o.o.